- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB versus 990 PRO 2TB M.2 SSD
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Próbáltam megtudni, de nem kapok választ egyelőre.
Közben sikerült még azt is kiderítenem, hogy ez a gyári 180-as AC/DC LoadLine érték az Intel Cofee Lake processzorokhoz. Ez nagyjából igazodik a legtöbb desktop és laptop cpu-hoz.
Továbbá azt is sikerült kiderítenem, hogy miért nincs az én laptopomnál akkora esés, mint a többi laptopnál.
Ugyanis az MSI G szériás laptopokban van egy a desktop alaplapokon lévő hagyományos LLC (Load Line Calibration) is, amit ki sem lehet kapcsolni a laptopomon, sem fokozatot állítani. Ez ugyebár a tényleges VCore értéket korrigálja, amit akkor szoktak desktop gépeken használni, amikor túlhajtanak egy cpu-t. Akkor az adaptiv vcore állítást statikusra kapcsolják és manuálisan kezdik adagolni neki a feszültséget.
Namost az én laptopomban ez fixen egy standard fokozaton van (mondjuk 55W-hoz elég is) ami eleve stabilizálja valamennyire a VCore értéket. Gondolom emiatt van az, hogy fórumokon a hasonló laptopokban az AC LL / DC LL értéket simán 180-ról 1-re állítják és mégsem fagynak a laptopok terhelés alatt sem. Más gyártók gépeinek viszont kell a magasabb VID kérés terhelésnél a ténylegesen szükséges eléréséhez. Nálam egyszerűen nincs akkora vdrop mint más laptopokon. Ott ezt az értéket levéve lefagynak terhelés alatt a laptopok. (kivéve Clevo, de azok desktop szintű alaplapokat raknak laptopokba, desktop chipset-el)De a lényeg, hogy hiába van az enyémben még ez a minimális LLC is, állítani nem tudom a fokozatot, szóval ezzel sem tudom tönkretenni a laptopom VRM-jét.
Gondolom amiatt, hogy eleve Unlocked BIOS-al árulják a G series laptopokat MSI-nél, tettek bele védelmet is. Egyet magam is találtam. Amíg más laptopoknál (még a legolcsóbb konzumer gépeknél is) windows alatt a tdp limitet 28mp helyett ki lehet tolni több szézezer másodpercre, addig nálam csak bios-ban lehet max 128mp-re. Szóval ezzel sem tudom kinyírni a VRM-etUpdate: Mondjuk egy trükk viszont van a BIOS-ban, hogy kevesebb fogyasztást hazudjak a gépnek és emiatt később érjen TDP limitbe, de azt nem használom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elden Ring
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Ilyet se láttunk még, 1000-rel promótálja az AMD az X3D-s CPU-it
- iPhone topik
- PlayStation 5
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Építő/felújító topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Nitro AN515 57 15.6" FHD IPS i7-11600H RTX 3070 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Egyedi matricák gyártása, akár kis mennyiségben is! Kattints a további infókért.
- Apple MacBook Pro 16" (2021) M1, 32GB RAM, 500GB SSD Csúcskategóriás erő, elérhető áron!
- HP 280 Pro G2 Sff üzleti gép i3/8GB/WIN11
- Üzleti Monitorok (Led, HD, FullHD)
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3242
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3294
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest