Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A fénynél gyorsabban
- leslieke
-
LOGOUT.hu
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
14adam
addikt
Hátha itt hamarabb kapok választ: kérdés.Válaszokat előre is köszönöm Ha meg nagyon nem ide illik,szójatok és töröltetem
-
14adam
addikt
Néhány kondi után érdeklődnék,hogy milyen minőséget képviselnek: event,tosin,cehtr,hec.
Köszönöm -
14adam
addikt
Hello,megkérnék valakit,hogy hogyan lehet kiszámolni egy ellenállást,hogy mondjuk egy 12v-s 0,3A-es ventit leakarok szabályozni 10v-re.Hogyan kell kiszámolni?Előre is köszönöm a válaszokat
[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
Köszönöm mindkettőtöknek így már érthető,akkor fizika így már 5-ös lesz holnap
[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
Hello mindenki
A kérdésem elég egyszerű lesz.Az érdekelne,hogy vannak a szilárd elektrolitos kondik [link],ezeken hogyan van feltüntetve,hogy hány uF és v? -
14adam
addikt
Hello Mindenki
Mo-n hol lehet különböző méretű/farádú rubycon kondikat szerezni? vagy a legjobb minőségű kondit amit könnyen belehet szerezni[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
üdv
olyan embert keresek aki tudna nekem küldeni postán egy 270uf 450v-os(ha nem pontosan ilyen de ez fölötti akkor annak is örülnék) 105fokos kondit.Kis ESR értékű kéne . Japán kondi kéne pl ruby vagy jó az epcos is esetleg nippon. Meghálálnám $$$
Ha már erre járok megkérdezem,hogy tekercsnél,hogyan lehet kiszámolni,hogy milyen vastag,milyen hosszú drót kell? Ha mondjuk 50v-ből szeretnék 12voltot csinálni egyenáramnál? Szerintetek ramaty állapotba van ez a tekercs? Mintha onnan hallanám a cicergést és a lakkréteg is eléggé rossz állapotba van[ Szerkesztve ]
-
-
14adam
addikt
Hello
a ym3045n-es félvezető helyére keresnék másikat aminek az értékei megegyeznek ezzel, valaki tudna pár példát mondani -
14adam
addikt
üdv
ezt a schottky diódát mivel lehetne még kiváltani? -
14adam
addikt
üdv
ledes strobószkópot csinálok. Holnap kimarom a nyákot és keresek ic-t. Amiért ide jöttem az,hogy milyen fehér ledet használjak? itthon csak kis fényerejű van. Mekkora mw-osat vegyek? egy szobába kéne villognia csak -
14adam
addikt
válasz Lompos48 #10536 üzenetére
mW akar lenni.
Bulizós szoba lesz. Tehát aki bejön az csak felelősségre jön Hangulat világítást meg a neonokat már megcsináltam. Pc tápról fog üzemelni az egész. Milyen rajzot ajánlasz ami tud zenét követni?And az optikai teljesítményt mcd-be számolják?
Moha ok,körül nézek[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
üdv
a 358m típusú smd ic-t mivel lehetne helyettesíteni szerintetek? a 358LM típus jó lenne? egy fényorgonához kéne mert a gyári ic meghalt. -
14adam
addikt
üdv
Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem,szerintetek létezik az,hogy a szekunder oldalra több mint 67km drótot tekerjek fel Esetleg valami ötlet?pl 0,8-as drótból megcsinálom és 4x rövidebb lesz akkor Végeredmény. Nézzétek el ezt is nekem, de mindig valami lélegzet elállítóval szeretném a közönséget elkápráztatni Nyilván pészmékerest nem engedek a közelébe -
14adam
addikt
üdv
Skoda 120-ba szeretnénk fordulatszámjelzőt építeni. Mivel gyárilag nincs benne ezért nehéz feladat sajnos. Gyújtáselosztóra kéne kötni? valami kapcsolási rajzot tudna valaki küldeni?
Megtervezném a nyákot de sajnos azt se tudom,hogy hogyan álljak nekiszerk: ledekből lenne a legjobb
[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
válasz PH-User #14616 üzenetére
üdv,rég beszéltünk egyik ismerősömé az autó. De nem ám egy átlagos autó ez,úgy megvan fúrva,hogy 1.3-as Dacia gyűrűk vannak benne meg könnyített lendkerék meg egyéb ilyen okosságok 150-el mentünk úgy,hogy most még csak 4 sebességes váltó van benne
Moha: köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
üdv
egy érdekes ötleten töröm a fejem. Mivel a kocsiba van mélyláda ezért az aksi meg a generátort szeretném megóvni. Szoktak betenni kondit. láttam már 5Faradosat de az 5 000 000uF.... (olyan mint számítógép tápnál ráírnak minél nagyobb számokat... )
De Én szeretném ezt házilag megcsinálni. Mivel van rengeteg még nem is használt kondim itthon ezért azon gondolkoztam,hogy NYÁK-ra ráteszem őket párhuzamosan kötve.
Valahogy így (kicsi kondik 1500uF-ak)
Mivel a nyákot nem ekkora terhelésre tervezték ezért a vezető rétegre drótot forrasztanék, hogy az legyen megterhelve (nem egy kis vékony drótra kell gondolni )
Ez kb 90 000uF körül lenne,nem szívesen sütném ki xD
Valakinek valami ötlete,hogy hogyan kéne összekötni őket vagy eleve nagy hülyeség az egész és vegyek a boltba egy olyan kínai "kondért"? -
14adam
addikt
üdv
tudom van tápokkal foglalkozó topic de ott már nincsenek olyanok akik igazán értenének hozzá. Ezért hozzátok fordulok
Van egy chieftec cft 650-es táp nálam. Kis terhelésnél elindul (dvd olvasó):feszek jók, "stabilak". Készenléti kör rendbe van,megvan az 5v. Viszont amikor a gépet tettem rá akkor el se indult.
A készenléti körbe találtam egy púpos kondit.Okozhatja ez a problémát? A szekundernél kívülről rendbe van (tudom,szemmel nem lehet mérni,majd hétfőn rámérek kapacitás mérővel )
Azért nem tudom most kicserélni mert nincs ilyen paraméterű most itthon[ Szerkesztve ]
-
-
14adam
addikt
üdv
Érdeklődnék,hogy 2N2920-as tranyó helyére mit lehetne még betenni. 4-5k-t kiadni egy tranyóra nem szeretnék (8db kell belőle) Egy komoly erősítőbe lesz.
Régen amikor meglett tervezve ez az erősítő akkor még a cégtől lehetett kihozni ilyet. -
14adam
addikt
köszönöm a válaszokat. Van egy zacskónyi Bc182 itthon
Tehát ha kiméregetem őket és egyező az áramerősségi tényező akkor azokat nyugodtan betehetem a helyükre?! Ez remek hír,megúsztam egy bazinagy pénzkidobást -
14adam
addikt
úgy lesz,megpróbálom köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
-
14adam
addikt
Ha már ennyire belejöttetek a jelekbe.Akkor itt egy freki generátor. Kipucolom aztán megpróbálom megkeresni a hibát,hogy miért nem kapcsol be [link]
-
14adam
addikt
válasz DonThomasino #18074 üzenetére
persze,mivel attól még el oxidálhatnak az érintkező felületek. Függ a páratartalomtól meg sok egyéb tényezőtől.
-
14adam
addikt
üdv
2x18voltos(szekunder) trafót vennék. Olyan kéne ami kb 300VA körül tud. Hátha akad valakinek otthon de ha nagyobb az se baj.Toroid lenne a legjobb mert annak "kicsi" a szórása -
14adam
addikt
üdv
azon gondolkoztam,hogy a végfokhoz amit most csinálok milyen előerősítő legyen. Mivel határidőre kéne kész lennem ezért tervezgetni nem szeretnék. Azon gondolkoztam,hogy valami hasonló fejhallgató erősítőt szétkapok és ez lesz az előerősítője. Valakinek valami gondolata?
előre is köszönöm a válaszokat[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
válasz DonThomasino #19139 üzenetére
csak húzd ki a konnektorból aztán már kaphatod is szét
-
14adam
addikt
üdv
gondoltam megosztom veletek,hogy építek egy sztereó erősítőt otthonra illetve pincebulikba. 2-2 végfokból fog állni és hídba lesznek kötve kettesével. Tegnap sikeresen letudtam tesztelni őket az ideiglenesen összerakott táppal. A 4db-ból 3 tökéletesen működik,ráküldtem freki generátorral a jelet és oszcilloszkóppal mértem a kimenőt. A negyediknél elkezdek múltival méregetni a tranyók körül akkor abba a pillanatba a kimeneti szűrő ellenállás elfüstöl. Nyilván "begerjed". Szóval azt majd még ki kell javítanom. Addig is egy kép a tegnapi felállásról: [link]
[link][ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
válasz Lompos48 #19256 üzenetére
pedig még 5db ugyan olyan is van mert az első prototípus is ott van A bordából 2-2db-ot találtam amik ugyan akkorák és ekkora hőtermeléssel is megküzdenek
Szerintem a jobb felső zavart meg mert azon középen nincs borda mert azt nekiálltam szétkapni hibakeresés miatt[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
válasz PH-User #19631 üzenetére
fejegységet javítok. Amiért idehozták: eldurrant és füstölt is de abba már nem volt biztos.
Egy Sony cd lejátszós fej. Szétkaptam és a tápjánál a kondi eldurrant. Mekkora az esély,hogy ilyenkor kap a dióda is meg az ic? Multim most még nincs meg mert nagytakarítás van aztán úgy eltettem,hogy nem találom... (szép takarítás )
Sajnos hasonló méretű kondim sincs most itthon (fizikai és kapacitásilag),hogy azzal kipróbálni
nem Ph-nak akartam írni[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
üdv
bzy88c10 illetve bzy88c13 zenner helyére betehetek bzx13-at?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Honda topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Új működési profilozást kapott a DLSS 3.8.10
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest