Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
theiron320
üzenetére
Mit szeretnél vele csinálni? A hardveres handshaking vezetékei nem kellenének?
-
theiron320
aktív tag
Üdv.vettem egy ilyen rs232 ttl átalakítót.[link].Azt akarom kérdezni, hogy ha az rx-et és a tx-et akarom 'kivezetni' akkor elég így forrasztani ahogy a képen is van vagy máshogy kell.
-
Speeedfire
félisten
válasz
DonThomasino
üzenetére
Egyáltalán nem sürgős, mindig nézem a vaterát, hátha felbukkan valami amire lecsaphatok.

-
kjani18
őstag
Nincs valakinek elfekvőben egy felesleges ónszippancsa?
-
DonThomasino
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Egy bontott trafót veszel vagy gubizol és bedobozolod.

Nyílván nem te tekered..
Mennyire sürgős ez a vétel neked?
-
Speeedfire
félisten
válasz
DonThomasino
üzenetére
Én? Csinálok trafót? Jóvicc!

Hát, ha a hta kész lenne, akkor a 30V-os trafó felszabadulna. -
DonThomasino
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
5-10e körül veszel egyet használtan az új 15e.
Egy 24V trafót meg csinálsz magadnak 1-3e FT ból kb.
Most is láttam vaterán 6 e ért trafó nélkül.Én így csináltam ...
-
Speeedfire
félisten
válasz
DonThomasino
üzenetére
A mostani somogyinál csak jobb lehet bármi.

SMD, vezeték, kondik forrasztására kellene.Gondolkozok, de nagyon magas az ár nekem 12-15k körül mennek a wellerek (tcp) trafóval. A pénztácámnak nem nagyon találok megfelelőt.

-
DonThomasino
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Én is ezeknél kezdtem anno.

Hobbi ra sztem ezek is jók, de neked egy mágnes kapcsolós weller kéne
használtan nem gondolkodsz? -
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino
üzenetére
Minden le tud égni. Kapcsolónak jó. Én a konnektort szoktam kikapcsolni, mert nem jó egy autótrafót a hálózatba kapcsolva hagyni.
Csak a közös tekercs részen folyik nagy áram, nem az egészen. Nagyobb feszültségen kiold, kisebben nem nagyon. Ne kérdezd a határt, nem tudom.
Tábla = kapcsolótábla, ahol a lakásba érkezik.
-
DonThomasino
veterán
-
zka67
őstag
válasz
DonThomasino
üzenetére
Sziasztok! Megjött végre a hangfalam és a végfok. A végfok azonnal ment is vissza, mert be sem lehetett kapcsolni, sérült volt a tápkábele. Én meg nem cserélhettem ki, mert akkor ugrik a garancia. Másikat meg majd akkor küldtek volna, ha visszaért a rossz, akkor megrendelik külföldről és ha bejött, akkor küldték volna. Na hát én nem ilyen vagyok, nekem azonnal kell, ha már nekiálltam valaminek. Úgyhogy egy Voice-Kraft S-400-as végfok lett, (2x180W/4Ohm).
Az első véleményem róluk: kibaszott jól szólnak! Végre megvan az az élmény, amit hiányoltam az eddigi picsányi kis hangfalakból. Olyan dinamikája van a cuccnak, mint a moziban. Ha halk a beszéd, akkor halkan és érthetően, tisztán szól, ha pedig tolni kell neki, akkor nem esik kétségbe, hogy most akkor mi is csináljon, tolja rendesen.
Szóval nagyon szépen, tisztán szól végre a hang is a tévémből. A szomszédokat majd este tesztelem, hogy mit szólnak hozzá, de szerintem semmit nem fognak, mert végre halkan is érthető a beszéd.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino
üzenetére
Szerintem nem érdemes. Pillanatnyi rövidzár meg se kottyan neki, meg úgy elkezd zúgni, hogy az ijedségtől is kikapod a hibásan kötött szálat. De a táblába legyen, ha egy mód van rá.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino
üzenetére
Azért akkora pontossággal ne számolj! Minden feszültségnél old, írtam, hogy áramra "válászol".
-
DonThomasino
veterán

Akkor a toroidom- autotrafóm szekunderére jó lenne,
ha tennék 9,1A kimenetre egy 9A kismegszakítót ?
Törpefeszültségen is old 0-20V?MOD: Szted érdemes? ha igen mekkorát?

-
-
-
Speeedfire
félisten
CPT.Pirk & Latency: Köszi.

-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Számításba kell venni, hogy a 4 diódát lesöntöli a 2 E-B átmenet (hacsak nem Daringtonok vannak a végfokban), az ellenállásokon átfolyik a diódákat polarizáló áram, de a tranzisztorok bázisárama is. Szerintem 1.46 körül folyik, vagy annál kevesebb. Szimuláld le Tina-ban.
(16V-2xVbe)/10k és a bázisáramokkal nem számoltam.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
A T2, T3 mindkettő emitterkövetőként működik ebben a kapcsolásban. Tehát ha a kimeneten fél táp van, ahogy illik (akkor pedig hiányzik a kimenő kondenzátor!!!!), akkor a bázisokból kell ezt biztosítani. Ez pedig csak az R7 és R8 szimmetriájából oldható meg, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a T1 kollektorától jobbra a virtuális középfeszültség felől nézne a pnp és npn ágak egymás "tükörképei". Arról nem is beszélve, hogy a 8 ohmos galvanikusan kötött hangszóró mindent elhúz lefelé egyenáramú szempontból.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Most úgy hirtelen nem akar beugrani, hogy hogyan kell egy ilyen, R - D - R tagokból felépített feszültség osztót létrehozni, mint ami ennél az AB osztályú erősítőnél van.
Az stimmel, hogy 1-2 mA áram kell hozzá, hogy a diódák kinyissanak, ezt leginkább az R7-es ellenállás állítja be. Viszont onnan tovább nem teljesen vágom, hogy mi van.
-
Latency
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ha jól sejtem, a felső rész a primer a két szélsőre kell kötni a hálózati fesz, a két középsőt pedig össze kell kötni (2x115V). A két-két alsó csatlakozó pedig a két szekunder.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Speeedfire
üzenetére
A két primert sorba kell kötni, ezért írja, hogy 2x115V, a szekundereket meg ahogy akarod, sorba, vagy párhuzamba, vagy sehogy.
-
Latency
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Mondjuk a nyákra forrasztod. Vagy minden kivezetésre forrasztasz drótot, csak akkor meg a rögzítését kell megoldani valahogy a dobozoláskor.
-
Speeedfire
félisten
Az ilyen trafók hogyan építhetők be?
Fent van 4, alul van 4 tüske.
Keresek 3*9-12V-osat, de semmi...
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Így rendben van, de az Lin, Rin helyett én Lout, Rout feliratot használtam volna a rajzban...

-
Speeedfire
félisten
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Valaki csak kerül majd.

1. Rajzolhattad volna azt a 2 árva tranzisztort fejjel lefelé. Így az egyébként kacskaringós agyteketvények kiegyenesednek, amíg rájön az ember, hogy mi van a rajzzal/-ban.

2. A kapcsolás rendben, de az R3-at valószínű majd csökkentened kell, mert így lehet túl sokáig fog tartani a bekapcsolási késleltetés. Tudnillik én ezt a a rajzot 51V-os tápra terveztem.
3. A relékontaktusokat mégegyszer gondolt át. Ha a PAD3 és PAD4 az erősítő kimenetei, akkor nincs mit keressenek a földre kötve. Abból csak baj lesz, de nagy!
Mint tavaly is írtam, a LEDek csak luxust jelentenek, az a kontaktus maradhat levegőben. Így ellenben a bekapcsoláskor és a késleltetés ideje alatt a világító LEDek mutatják, hogy a hangszórók csatlakoztatva vannak. -
Batman2
addikt
válasz
totya694
üzenetére
Presze, egyiknek a fénye sem teljesen olyan, mint egy hagyományos, wolframszálas izzóé, de azért vannak egész elviselhető fénycsöves és LEDes megoldások is !

Az általam beszerzett és lámpába épített LEDek is egész kellemes, meleg fehér fényt produkálnak, mégha picit rózsaszínesebbek is, mint egy szálas izzó, de hosszú távon sem zavarnak !
Üdv.
-
hNp88
aktív tag
válasz
DonThomasino
üzenetére

ha AC akkor igen, DC-re külön arra készített kismegszaggató kell

-
Bajka16
csendes tag
Amugy valaki nem tud egy eladó toroid trafót? Adatai a következők:teljesítmény: legalább 100 W (ha kicsit több nembaj)
30 vagy 32 voltos legyen,
és 3-4 amper legyen az áramerőssége
ha valaki tud akkor irhat privátba is,de itt is jó
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino
üzenetére
Igen lekapcsol és bármekkora feszültség mellett, mert áramra érzékeny. Amíg nem szakítja meg az áramkört zárlatot mutat, mert vezetnie kell.
-
Lompos48
nagyúr
A tirisztor lehetne tényleg az elméleti megoldás. Ellenben ezeknek a fránya alkatrészeknek van egy "kellemetlen" paraméterük, amit DC Holding Currentnek hívnak. Ez az a minimális áram, aminek anód-katód között folynia kell ahhoz, hogy a tirisztor vezetésben maradjon. Ez még a legkisebb TO92-es tokozású tirisztorok esetén is 5mA. Ezt nehéz lesz biztosítani egy CMOS-szal szerelt áramkörben egy kapu bemenetén.
Vagy rosszul ítélem meg?
-
Bajka16
csendes tag
nem fábol van, hanem sztem vas
a doboza amibe bennevan. de szépen szól, kicsit kopott a háza, de nem annyira.... csak azt szeretném tudni hogy szerintetek mennyit érhet
-
Batman2
addikt
Aki nagy méretű és teljesítményű LED lámpára vágyik, annak itt van ez (27W-150W): [link]
Szép nagy mordáj !!

Üdv.
-
DonThomasino
veterán
Ha egy kismegszakító 9A es akkor ha
nagyobb áram folyik egyből lekapcsol?
Bármilyen feszültségen használható vagy csak hálózati 230V on? -
Koczka
tag
válasz
Lompos48
üzenetére
Tehát ezt a kapcsolást akarom megépíteni egy kicsit elegánsabb formában. Az első zónában van egy kondi/nyomógomb páros ami a belépésnél riasztás késleltetést hivatott megoldani.
Ezt szeretném kiváltani egy bekapcsolás/kikapcsolás késleltető áramkörrel.
Én arra gondoltam hogy: ha belépek az 1.zónába akkor ügye a érzékelő ad egy impulzust amit 20másodpercig ( amíg ki nem kódolom a riasztót) késleltetni kellene és ha sikerült kikódolni akkor nem kapcsol a sziréna ha nem sikerült akkor 20 másodperc elteltével kapcsoljon függetlenül attól hogy hogy kap-e újabb impulzust.
Nem tudom hogy ez így érthető e? -
PHM
addikt
-
Koczka
tag
Üdv.
Tranzisztorral létre lehet e hozni öntartást? vagy létezik-e olyan logikai áramkör amimek ha magas szintet adok akkor magas kiment lesz mindaddig amíg kap tápfeszültséget?
-
moha21
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Kevés időm van, de szerencsére ezt elcsíptem a topicban . :-)
PHM: Jó szóvicc lett !

-
Speeedfire
félisten
Buszozni vele, meg nem is olyan könnyű. Igaz annyira nem vészes a gainclone, kg 5-6kg lehet csak. Nincs olyan sok vas benne.

A fülest viszont már egy ideje beakartam vinni, de soha nem találtam üres labort/embert a mérésre. Én még csak láttam szkópot, de nem használtam még.
-
PHM
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Oszt miért?
Legfeljebb a szó szoros értelmében erősítő lenne.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Speeedfire
üzenetére
Miért nem? Ahová eddig jártam, ilyesmi elől még nem zárkóztak el soha. Sőt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lompos48
üzenetére
Hmm, innen van az én anyagom is. Viszont érdemi leírást ez sem tartalmaz. Megint olyan "értem én h. gőzgép, de mi hajtja?" érzésem van. Ha kikapom kedden ezt a tételt, akkor mondok két mondatot, aztán kifújt a dolog. Életemben nem tanította még senki ezt a témát...
Speedfire: akkor kell egy elektrós havert vagy szakit keresni, akit lehet basztatni az ügyben!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
dudika10: jaja. Engem megvizsgáltak, mert egyetem első éve végén volt némi fülzúgásom, amit a doki véleménye szerint a konstans stressz okozott, és szerintem igaza is volt, mert a szünetben megszűnt. Szerencsére azóta nem volt ilyen bajom.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez itt egy precíziós egyenirányító. Tina szerint jól működik. De nem értem miért. Ez a magyarázat hozzá:
A pozitív bemeneti feszültség invertálva kerül az első opamp kimenetére, amelyet a második visszainvertál. A negatív bemeneti feszültség azonban egyből a második opampra kerül. Így a jelnek mind a pozitív, mind a negatív tartománya pozitív periódust kap.Nem világos. A második opamp egy összegző, virtuális földpontos áramkör elvlieg. Emiatt én gondolnám, hogy a képen látható + és - csúcsok kioltják egymást, de nem. Meg miért nem 20k az az ellenállás a többi mellett?
totya694: hú, az gáz!
-
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Én nem merülök ilyen mélységig a dolgokban mert az elektronika "anatómiája" annyira nem köt le.Főleg azok után amikor egy 20Hz-től 20kHz-ig működő csöves jelgenerátorra rákötöttem a scope--ot és az AKG K240 fülesemet akkor döbbentem le,hogy milyen"lyukas" a fülem.Vannak sajnos tartományok ahol már nem hallok pedig a scope mutatja,hogy a jel ott van és a felső kategóriás fülesről elhiszem,hogy ki is adja a hangot(de azért több fülessel is elvégeztem a tesztet)

-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Arra kapható vagyok/leszek, hogy ha nekidurálom magam majd mérek egyet a Quad-on. Annyira még emlékszem, hogy a hőskorban négyszögimpulzussal is mértem és nem volt gond a 20kHz átvitelével. Ha gond lett volna a harmadik/ötödik harmonikussal, az meglátszott volna. Aztán - ugye - fotóm nincs róla, akkor nem volt divat
.
A légszerelést ellenben nem nagyon tudom összehozni, mert annál azért bonyolultabb egy Quad.Csak azért kötök bele ebbe az ügybe, mert nagyon szép GHz-es áramkörök születnek NYÁKra, igaz a szimulációs programok ott figyelembe veszik még a NYÁKszigetelő anyagát is. Meg azért el 100kHz-ig nem nagyon nyomnak a latban parazita kapacitások meg induktivitások.
Tehát fenntartásaim vannak.

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lompos48
üzenetére
Arra tudok hivatkozni, amit pl. a quad405-ös tervezői mértek, hogy a deszka modell tudott 100kHz-et, ugyanaz nyákon már csak 60-at.
Valamint bár konkrét értékeket nem tudok mondani, de pl. a csöves topicban HE-n is gyakran előkerül a sávszélesség kontra nyák kérdése.
Nyilván az is számít, mennyire alkatrésztemető egy erősítő, a Quad405 eléggé az, Speedfire linkjén lévőben is van cucc bőven, egy szingle ended csöves meg kijön 4-5 ellenállás + 2 kondiból, szóval utóbbinál egyértelműen kevésbé kell számítson h. van-e nyák, vagy levegő szerelt.Speeedfire: Ki kellene mérni a gaincolne-t. Jelgenerátor + szkóp most jó volna hozzá. Sajnos az opampos erősítőket nem lehet túl jól szimulálni Tinában, de megérne egy próbát bedobni oda.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Speeedfire
üzenetére
Pont erre céloztam. Ha csak 60kHz-re lenne képes az áramkör, akkor az nyákon megépítve kevesebb lenne.
-
válasz
DonThomasino
üzenetére
Lehet egyszerűen is csinálni.
Fázis ceruzával megnézed a konektor melyik fele a fázis majd megjelölöd pl. alkoholos filccel és a bele dugott dugót is majd annak a végén lévő elosztót és így tovább.
Valamikor volt egy 230/10A-es szabályozható tápom de ott egy hatalmas leválasztótrafó volt amiből táplálkozott az állítható toroid. -
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino
üzenetére
Fogalmam sincs. Tény, hogy megfordítva mindkét tekercs menetszáma kb. 10x nagyobb, tehát a keresztmetszete ugyanannyiszor kisebb, mintha a magnak megfelelően tekercselték volna. Ez olyan, mint ahogy a sliccgombot se varrják pupliningre, vagy inggombot a sliccre. Nem oda/arra való.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino
üzenetére
Próbálgatni lehet, de nem hiszem, hogy érdemes. Ellenben didaktikusan bizonyítható vele a transzformátorok reverzibilitása.

-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino
üzenetére
A priméren egy jóval kisebb feszültséget fogy kapni. Ha pl. a szekunder 2.2kV-ot adott a primer 230V~ táplálásnál, megfordítva olyan 21V körül fog adni. 230*(230/2200).
-
Mawyx
őstag
Sziasztok!
Autó gyári hangszóró szett, csipogók, közép, hátsók. Minden hangerőn recseg a magas és a közép, csak a két hátsó hangszóró szól szépen. Mi a valószínűbb, elromlottak vagy az autórádió romlott el?
El tudom úgy csavargatni a beállításokat, hogy csak a hátsók szóljanak, nincs térhatás meg semmi, de legalább szól valami a kocsiban, de jó lenne megszerelni.
A csipogókról tudtam lepattintani egyszerűen a rácsot, nem látok rajta szakadás, gondoltam elszakadt a membrán, szép állapotúak.
Az oldalkárpitokat nem szedtem még le. -
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino
üzenetére
Igen, de csak háromszálas konnektorhoz/hosszabbítóhoz. Két ködfénylámpa (glimm) meg két előtétellenállás kell hozzá.
Tegnap kérdésemre nem jött válasz,
Mi lenne fordítva? Szálak egymás között vagy primér a szekunderrel?
-
válasz
DonThomasino
üzenetére
Hová akarod fordítva dugni?

-
DonThomasino
veterán
Elviekben lehetne házilag készíteni egy olyan elosztót- hosszabitót,
ami mindig mutatná a fázis és a null vezető helyét.
Hasonló leven mint a fázis ceruza...
Így nem kéne keresgélni minden bedugás előtt.Tegnap kérdésemre nem jött válasz,
ha a nagy feszültségű mikrosütő trafót fordítva dugom mi történik?
-
Bajka16
csendes tag
Hello. Azt szeretném kérdezni hogy szerintetek mennyit ér egy sony SS-2732 típusú speaker system?
adatok: impedancia: 8 ohm
max power handling: 30 W
"made in western germany" (nem tudom hogy ez számít-e, de ez nem kínai)
azért kérném a segítségeteket mert kerestem google-ba de nem találtam róla semmit.
ha nem tudjátok lécci azt is jelezzétek.
El szeretném adni, de nem tudom mennyit ér.
Privátba is írhattok
thx

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Speeedfire
üzenetére
Én is azt mondtam, hogy ezek szerelt értékek. Azt egy szóval sem mondtam, hogy nem jó erősítő.
Csak annyit mondtam, hogy magasabb értékre tervezték, a bemeneti csatoló rész a szöveg szerint 100kHz-től felfelé vág csak, vagyis 100kHz-re tervezték papíron az átvitel határát, hogy a végén a már kellemesnek mondható 60kHz-et elérjék a nyákon.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Hiába lesz 100kHz, ha a doboz csak 20kHz-ig megy. Tudom, azt is halljuk amit igazából mégsem.
Azért ez kicsit bonyolultabb. A hangjel egy rakás (legtöbbször) színuszos jelből tevődik össze. Ezeket az erősítő nem külön-külön kezeli, hanem együtt. A jelek összeadódnak, kivonódnak a pillanatnyi amplitúdó- és fázisértékeknek megfelelően. Az eredő egy kucifántos hullámforma, ami minden csak nem színusz. Ha pedig nem színusz, akkor Fourier sorozatbaba bontható matematikailag. A sorozat nagyfrekvenciás tagjai is szükségesek az eredeti hullámforma visszaadásához. Tehát lesznek olyan komponensek, amik jóval 20kHz felettiek, de szükségesek - ha nem is direkt hallani, hanem - visszaadni az eredeti jelet.
Ezért nem hülyeség a 100kHz, ami technikailag sem hatalmas kihívás vagy elérhetetlen "performance". -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Speeedfire
üzenetére
A lényeget még mindig nem vágod.

Ha ez 60kHz-re lenne tervezve, akkor nyákra szerelve nem tudna annyit sem. Ez a 60kHz az, amit nyákra szerelve hozni tud az áramkör.
A doboz frekimenete ilyen szempontból nem számít. Egyszerűen a magas hang átvitelt befolyásolja a felső határfrekvencia. Minél többet tud az áramkör, annál jobb lesz a magas átvitel.
Gondold végig. A felső határfrekinél már jellemzően a fázismenet is el van csúszva, nézd meg a korábban posztolt JLH átvitelét, ott is látszik, egy átlagos AB osztályúnál meg sokkal erőteljesebben jelentkezne a dolog.
Ha te olyan erősítőt építesz, ami 20kHz-et tud csak, akkor már jóval előtte borul a fázismenet. Ha az erősítőd 50kHz felett is tud, akkor meg a hallható tartományban nem fog borulni a fázismenet, így sokkal jobb lesz a végeredmény.Meg különben is! Bizton mondom néked a valót, Májkül Dzsekszon!

-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Eredeti DELL 330W töltők (ADP-330AB D)
- 222 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5050
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
- 269 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5060 (multitouch)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

ekkold