- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
atesss #18962 üzenetére
Akksira:
Éjszakára megint leszedtem a töltőről, mostanra 11,87V-ig csökkent a feszültsége.
Ez elvileg (egy jó akksinál) mekkora töltettséget jelentene ?
Mekkora a teljes (illetve 95%-ot szoktak mondani) töltettség után az akksi feszültsége (persze pár órát várva a töltőről való leszedéstől) ?A másik, hogy most már kezd soknak tűnni nekem ennyi töltés.
Kb. 11 óra + 13 órát volt töltőn, vagyis össz kb. 24 órát.
Az első pár óra óta nem változott komolyabban a töltőrám; talán kicsit nőt, és ezzel párhuzamosan a töltőfesz csökkent egy kicsit.
Tegnap este mielőtt leszedtem: 13,91V - 1950mA
Pl. a töltés kezdése után kb. 6 órával:14,19V - 1700mANövény-lámpára:
Találtam növénymegvilágító lámpát, pl : [link]
Ez hagyományos izzószálas, 60W-os.
De elvileg létezhet fénycső is, egy Tungsram / GE katalógusban találtam "akvárium és hüllő" fénycsöveket: [link] (22. oldal a PDF-ben, a belső oldalszámozás szerint 145.)
Illetve rákérdeztem az akvarisztika topicban is, meg rákerestem gugglival is, akváriumhoz, illetve az akváriumi növények növekedéséhez létezik fénycső, és ez bevált dolog.
De itt azért nem vízinövényekről lenne szó.Lompos48 #18963
Köszi az ábrát.
Érdekes "karakterisztika".
Már csak az kellene, hogy a fényforrás gyártók is kiadjanak ilyen ábrát a fényforrásaikról.
Mi annak az ábrának a pontos neve ? Ha a szem érzékenységéről van szó, azt úgy tudom spektrális érzékenység-nek hívják. De ha egy kibocsájtóról / fényforrásról ? Spektrális (kibocsájtási) eloszlás ?
Új hozzászólás Aktív témák
- AAM számla - Mini PC / SFF / MT / TWR - Brand gépek - HP / DELL / Lenovo - több db, 1 év garancia
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1070 8GB, I7-7700, 16GB RAM, SDD) Beszámítás Posta ok (32)
- iPhone 11 128GB fekete, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 87% akku, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB FEHÉR, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 94% akku, doboz, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB fekete, gyárilag független, karcmentes kijelző szép állapot, 86% akku, legjobb ár!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Huawei P20 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest