- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Góliát
őstag
Sziasztok!
Az miért lehet, ha elmegy a kép és csak akkor jön vissza ha megmozgatom a csatlakozót?
Akkor is néha elmegy a kép és mindig mozgatnom kell de nem mindig sikerül!Köszönöm!
-
hukhl
csendes tag
Sziasztok! TV-m 4k@120 fps-t tud 2.1-es HDMI van rajta. Videókartyamon is van hdmi 2.1. Ezek az olcsó gembird, hama stb hdmi kábelek bírják ezt a jel átvitelt? Vagy van ajánlott típus? 2-3 méteres elég lenne. Köszönöm!
-
Dark KillerX
addikt
Sziasztok!
Milyen 4k-s hdmi kábelt ajánlatok szmtgp- tv átvitel esetén?
Főleg filmezésre lenne használva
-
Spizzi
tag
Sziasztok
Kábel kérdéssel fordulok hozzátok segítségért.
Szóval a videokártyámon van 1.4 DP / HDMI 2.1 port, a monitoron amit kinéztem (1440p, 144hz, FreeSync) csak HDMI 2.0 van de van 1.4 DP.
Ezeknek a specifikációknak a tudatában HDMI 2.0 vagy DP 1.4 kábelt válasszak? 1440p-ben FreeSync mellett fogom használni játékra.
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Médiabox ról szeretnék jelet vinni hdmi n a tv be és az avr be elosztva! A box rol 4k tartalmat játszanék! A tv 4k /Philips , az avr 1080 /Pioneer vsx827!
Milyen splittert vegyek ? Néztem hogy nagy a szórás!
üdv -
gabormgp
senior tag
Sziasztok,
Megszeretém kérdezni, mi az oka annak, hogy a vadonatúj Lenovo Thinkpad laptopom képét valamiért nem tudom kivetíteni szintén Lenovo Vision monitorra, sem TV-re...
Sem HDMI-vel sem VGA-val.
A monitor esetében kékkel villog egy darabig a Power saving mód, majd elalszik, TV esetében pedig semmi nem történik.
Előre is köszi! -
morfondőr
addikt
Üdv!
PC és házimozi közé szeretnék egy optikai HDMI kábelt, kb. 30m lenne elég. Sajnos amikor felújítottunk a szobából csak 16 mm-es Mü3-as csővel álltunk fel a padlásra ezért micro HDMI kábel kellene, ami átfér a csövön. Pl ilyen: [link]
A micro csatlakozó is tudja a 18 vagy 48 Gbps-os átvitelt? Egyértelmű választ sajnos nem találtam eddig.
A segítséget előre is köszönöm! -
.LnB
titán
Sziasztok!
Került VGA a gépünkbe. Eddig egy i5 6600 IGP-je volt csak. Egészen eddig, az alaplapi hdmi portba a tv-re ment ki a kép és a hang. A monitor pedig hdmi to DVI csatlakozóval volt használva.
Most, hogy bent a VGA, nem tudom átállítani a hangot, hogy a tévére menjen ki. Ezt meg lehet valahogy oldani? Most a monitor a VGA hdmi portjába van dugva, a tévé hdmi-je maradt az alaplapi hdmi portba. Kép van a tévén (BIOS beállítás után lett, de hang ugye nincs). Vagy úgy meg tudom oldani a dolgot, hogy veszek hdmi to display port kábelt a monitorhoz. A hdmi kábelt ami a tévéhez küldené a hangot, azt pedig a VGA-ba dugom? Akkor a VGA-ból tudnék hangot küldeni a tv-re?
Alaplap: MSI H170 GAMING M3
VGA: MSI GeForce GTX 1660 SUPER GAMING X
Előre is köszi a válasz! -
rapika
csendes tag
válasz
ftamas0201 #2290 üzenetére
Oh mélyebben utána jártam, csak dvi kábellel tud 144 hz-t, hdmi kábellel le van korlátozva max 60-ra. Na mindegy, akkor várok az újra. Nagyon köszönöm a segítséget.
-
ftamas0201
senior tag
Helló.
Lesz a monitor dobozában is hozzá való Displayport és hdmi kábel is szóval semmi problémád nem leszha csak az új monitor miatt vettél kábelt akkor azt feleslegesen tetted. A jelenlegi monitorodra rákeresve 144hz-es, hdmi kábellel tudnia kell, lehet a monitor menüjében nincs átállítva vagy a windowsban a kijelző beállításoknál a frissítési frekvencia nem stimmel.
-
rapika
csendes tag
Helló mindenkinek!
Sajnos monitoros dolgokhoz nem értek, s ezért egy ilyen kérdéssel fordulok hozzátok.
Most vettem egy új gépet, 3080-as van benne, eddig egy 1080 ti-t használtam, s ha jól értelmezem akkor vga kábelt használtam hozzá, s ehhez van egy monitor, ami egy Acer GN246HL, elég régi, de már az új úton van, no a 3080-on csak hdmi kimenet van, vettem hozzá kábelt, amire 1440p 165 hz van írva, eddig jó. De ezzel a monitorral csak 60 hz-t tud maximumon az nvidia control panel, 1 hétig még kibírom, de az új egy LG 27GP850-B lesz. S ez a kábel jó lesz-e oda? Mert az a monitor pont 1440p 165 hz-t tud. Most valamit rosszul csinálok? Mert bevallom őszinten ebben totál fogalmatlan vagyok.
Választ előre is köszi. -
HunChaos
aktív tag
válasz
ftamas0201 #2287 üzenetére
Úgy értettem meg se jeleníti ezzel a 2 próbált 15m-es kábellel 4k60Hz felett!
A saját 2m-es kábelemmel tökéletesen működik 4k120hz hdr, tehát kizárnám a tv és vga problémát.
Papíron ezeknek is tudnia kellett volna, de mégsem -
ftamas0201
senior tag
válasz
HunChaos #2286 üzenetére
Nem hangzik túl jól.
VGA bírja? Nekem akkor dobálta el a 4k jelet mikor gyenge volt a VGA-m. Illetve hogy dobja el a jelet? alaphelyzetben is mondjuk egy asztal tükrözésnél ha feltolod 4k/120hz-re már ott is vagy csak játék alatt? Mert ha utóbbi akkor szerintem az nem kábel hiba. Nekem egy 5700XT van, ugye ez nem 4k-ra tervezett vga, 1440p-ben játszom a tv-n is, így nem tapsztalok problémát a kábellel. -
HunChaos
aktív tag
válasz
ftamas0201 #2284 üzenetére
innen rendeltem pont 15m-est és a 2. sem tudta nekem, holnap viszik vissza
(fordítva bedugva semmit nem ad)
4k60Hz felett eldobta a jelet
A TV-n a HDMI-t próbáltam pedig mindegyik módon.
VRR
VISION
standard
kibővítettnem akarta
-
Dave946
tag
Sziasztok!
Lenne egy asus x552l laptop melyet HDMI kábellel szeretnénk egy monitorral összekötni és képet kivezérelni monitorra.
Mindig működött ez a fajta dolog, többféle laptoppal is ám itt nem hajlandó. Win10 friss, driverek frissek, több kábellel is próbálva mégsem működik. Egyszerűen nincs jel, hiába próbálom laptop képét kiterjeszteni vagy megkettőzni nem engedi...
Esetleg valami ötlet?
köszönöm! -
ftamas0201
senior tag
válasz
HunChaos #2283 üzenetére
Helló.
Pont múlt héten tettem be egy Unitek 20 méteres kábelta tv és gép közé (emelet állmennyezet felett elkábelezve kellett ilyen hosszú), tökéletesen teszi a dolgát, egy LG OLED55CX3 tv-vel, 4k 120hz-el. Nem volt olcsó de megérte, ugye mivel optikai kábel ezért kell nézni hogy melyik felét hova kell dugni, ezen felül nekem bejött
Pókember és f1 22 game mellett iszonyatosan megérte hogy nem a gép meleltt kell tespedjek 27"-en
-
HunChaos
aktív tag
Sziasztok! Jelenleg össze van kötve a Sony 65Xh9096 Tv és az RTX 3080 2m Hama hdmi-kábellel.
A 4k120Hz +HDR tökeletesen működik
Szeretnék egy 15m-es kábelre váltani, de eddig 2x belefutottam, hogy nem tudta a fenti dolgot, pedig papíron kellett volna(Unitek)
Tudtok ajánlani jó ár/érték arányban ilyen kábelt ami működik is? -
E.Kaufmann
veterán
Létezik értelmes áron HDMI galvanikus leválasztó? Tudom nem illik, de néha menet közben csatlakoztatom a gépet a TV-hez, eddig csak csípett, de mióta van egy HDMI soundbar is a TV-re aggatva, néha a fi relét is leveri, összedugva már működik minden. Bár adott ÁVK típust a villanyos topikban nem ajánlották és cserésnek ítélték, azért úgy vagyok vele, az se feltétlen egészséges, ha az én gépem földeli a TV-t meg a hangrendszert.
Néztem, vannak ilyen optikai HDMI kábelek , de nekem elég lenne 5 méter és azt se tudom, hogy nincs-e attól még fémes összeköttetés pl az aktív átalakítók táplálása miatt a két vége között, szóval lehet azokkal is ugyanitt lennék.
Esetleg ha a TV felöl a HDMI--t földelném, az mennyire nagy eretnekség? Hisz maga a számítógép úgy is földeli. -
r6man123
senior tag
Sziasztok!
PS5-öt kellene összekötnöm egy LG Tv-vel 5 méteres HDMI 2.1 kábellel. Láttátok erre most BB ajánlatot.Ugyancsak 5 méteres HDMI kábel kellene soundbar + tv összekötése. Mennyire gáz ezt megoldani 1 HDMI 2.1 + 2.0 kábel összetoldásával? (HDMI arch)
-
nickrivers
csendes tag
Sziasztok!
Van a laptopomon egy HDMI kimenet. Ki kellene terjesztenem a képét két VGA monitorra úgy, hogy mind a három kijelzőn más képet lássak, mert 3 programot kellene szimultán használnom.
Próbáltam utána olvasni, hogy mire lenne szükségem, de elvesztem a fogalmak között (elosztó, repeater, switch, splitter, stb...) illetve, hogy kell-e saját táp az eszköznek, vagy nem...
Tudna valaki segíteni, hogy a milyen eszközre van szükségem?
Előre is köszi!
-
dodoroli
aktív tag
Ez mentett meg a hdmi handsake problémától Lg G1 oled és Denon AVC-X4700H erősítő között.Kb. két hónapja szenvedek mindenféle infó megvolt innen onnan,hogy ez a baj az a baj és tényleg nem mindegy mivel kötöm össze az eszközöket.
-
ftamas0201
senior tag
Sziasztok.
HDMI kábelt szeretnék venni, van egy oled tv-m és a pc közé.
4k 120FPS ugye amit az oled tud gamingben, erre kéne nekem egy kábel, viszont a távolság 15-20m. Létezik olyan kábel ami tudja ezen a távon ezt közvetíteni nekem? Nyilván nem százezrekért, de az sem várom el hogy 10-20ezerből kijöjjön
Lényeg hogy működjön.
Tudnátok ebben segíteni nekem?Köszönöm szépen!
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Nem igazán idevaló kérdésem,de nem találtam jobb topicot a kérdésemre.
Van egy 32"4k monitorom és melyik porton érdemesebb bekötni a gépbe?!DisplayPort 1 DP 1.2
Vagy
HDMI HDMI 2.0 -
Sixkiller6
őstag
üdv, lehet h nem teljesen ide tartozik a problémám, de hátha.
Vadi új Philips TV (oled806) hangját arc hdmi-n keresztül küldöm egy DAC-ba és onnan az erősítőbe (HK980). Viszont a tv folyton ugrál az audioeszköz és a tv speaker között.
Próbáltam kábeleket cserélni, vettem extra menő 8k/120 aranyozott hdmi-n, próbáltam eARC és ARC portot használni, de semmi.Guglizva viszont az derült ki, hogy elég elterjedt hibajelenség, de megoldást nem találtam.
Van valami tippetek? -
Sziasztok!
20m HDMI kábelen el lehet vezetni UHD (esetleg HDR) képet, hangot?
Játszani szeretnék a lakás másik végéből a TV-n, házimozin anélkül, hogy cipelném mindig a gépet.
Erre van reális esély úgy, hogy kb. 10m-en közvetlenül a 230V kábel mellett fog menni?
Ha igen, milyen kábellel?
-
Vettem direkt olyan kábelt hogy 4k 60 hz-es Display port - hdmi átalakító.
Display portra dugva alaplapon Z370 i5 8600k, tévébe hdmi dugva, hdmi 2.0 csatlakozoba,
windowsban 30 hz 4k a max beállítható beállítás.
Intel driverjében is.
Gyárilag az intel specifikációja szerint ennek Így mennie kellene 60 hz.en.
Mi a baja, miért nem megy a 30 hz helyett a 60 hz?Ide is írom hátha előbb kapok választ.
-
janoska123
csendes tag
Sziasztok, olyan kérdésem volna hogy vettem egy 4k 144 Hz monitort, HDMI 2.1 2 db van rajta, az nvidia control panelba be tudom állítani full rgb 12bit 144 Hz mellett. De úgy tudom hogy 100 Hz felett chroma subsampling-ot használnak a 4k 144 hzs monitorok. Vagy a hdmi 2.1 nek van elég sávszélessége a 12bit full rgb 144 Hz-hez. Illetve ha egyszerre használnám mind a két hdmi 2.1-et megnőne a sávszélesség? A válaszokat előre is köszönöm!
-
trialboj
őstag
Hello srácok, váltottam mac studiora az irodában, és az a gond, hogy ezen csak HDMI van, a monitor viszont egy 5k LG ultrawide. Na most jól értelmezem hogy a HDMI tud csuda 8k-t de nem képes 5k 60Hz-re? Muszáj thunderbolt kábelen csatlakoztatni a kijelzőt?
Köszi
-
markiii_1992
csendes újonc
Sziasztok. 10 méteres hdmi kábelen szeretnék 1080p 120 Hz en játszani monitoron , azonban van egy régi 10 méteres hdmi kábelem amin ha indítom Ps5-ön a 120 hz kompatibilis játékokat akkor fekete képernyő fogad csak. Tudnátok ajánlani valami hdmi kábelt?
-
kingzed97
csendes tag
Sziasztok! Aki hosszabb HDMI kábelt keresne 4K 120 Hz-hez, annak ezt tudom ajánlani. Tegnap érkezett meg. Hibátlan. Én a 7,5 m-es változatot vettem.
-
kingzed97
csendes tag
válasz
metalstorm #2266 üzenetére
Szia! Sajnos nem megoldható, legegyszerűbb megoldás egy hálózati adapter lehet, azzal viszont az a probléma, hogy nem kacsol le a TV-vel együtt
-
metalstorm
aktív tag
Tényleg senki sem tud rá megoldást?
"Sziasztok! USB sérült a tévémben. HDMI csatlakozóról lehet valahogy leszedni feszültséget ledes háttérvilágításhoz?"
-
metalstorm
aktív tag
Sziasztok! USB sérült a tévémben. HDMI csatlakozóról lehet valahogy leszedni feszültséget ledes háttérvilágításhoz?
-
zsámoly
tag
Hali,
Én is erre a kérdésre / ugyanerre a felállásra keresném a választ. (Miután sikerült HDMI - DP kábelt vennem a semmiért
)
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Létezik olyan átalakító vagy kábel amelyik HDMI forrásból (laptop oldal) csinál DP-t (monitor oldal)?
Csak olyanokat találok ami fordítva alakít át.
Köszönöm. -
kemuri78
csendes tag
válasz
Speeedfire #2258 üzenetére
Sziasztok! Csatlakoznék jelen érdeklődéshez. Megbízható, lehetőleg itthon is beszerezhető splittert keresnék. A jelenlegi splitterem egy Amlogic médiabox tartalmát lenne hivatott osztani (nálam igazából egy kijelzőre menne a kép, a másik portról csak hd audiót küldenék AVR-re. A gond az, hogy ez az eszköz lekorlátozza a használható képfrissítési módokat, nem támogatja a CEC-t. Tapasztalatokat, tanácsokat köszönöm!
-
Bobby81
tag
Sziasztok,
HDMI 2.1 4K@60Hz szeretnék 10 méterre eljuttatni.
Van valami pénztárcabarát és biztosan működő megoldás? Van ajánlott márka, esetleg HDMI erősítő vagy UTP to HDMI, bármi?
-
pacni120
tag
Sziasztok!
Egy ilyen átalakítót keresnék. Egy "mobil házimozi" szemüveghez kellene, 10dolcsis tétel, de 30 dollár a szállításHa esetleg van ennek itthon is valamilyen alternatívája, akkor inkább megúsznám olcsóbban. Ha lapul valakinél ilyen, vagy egyáltalán tudja valaki a pontos nevét ennek, akkor kérem ne tartsa magában
Köszönöm! -
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
splittert keresek, aminek 1 bemenete van, és fixen kimegy 2 kimenetre a jel. 1080p is elég, de jobb lenne egy 4k. Ilyet vettem, de egyszerre csak 1 kimenetre megy ki a jel. [link] -
paisacha
tag
Sziasztok!
Egy elég alap kérdésem lenne, de nem találtam rá eddig választ... létezik olyan hogy egy TV
HDMI kimenete tönkretesz valamilyen arra kötött eszközt...?LG 49UH6207
Adott egy set top box, amin rendre elment a kép / hang, vegyesen. HDMI kábelcsere megoldotta pár hónapra, aztán kezdődött előről. Végül a boxot a szolgáltató cserélte, másik hub-ra dugtam, azóta semmi gond vele. Azt nem tudom hogy a kábellel anno ment -e más
eszköz, mert elvitte a szolgáltató ugyanis...Most ellenben egy újabb eszközt kellene használnom, amint egy jó minőségű kábellel
rádugtam a kérdéses portra - most megy.1. Létezik hogy egy port ilyen hibákat generál?
2. Lehet -e baja hosszabb távon a rádugott cuccnak?Előre is köszönöm!
-
csuvicsuva
addikt
Hát igen. Én szívesen segítenék neked, de nem merek. Az a baj ezekkel, hogy feltüntetik az alapskillt (HDMI 2.1), azon kívül meg szinte semmit. Hány bites a színmélység, miegymás. A legdurvább, hogy többnyire a gyártók oldalán még annyi infó sincs, mint a boltok leírásában. Ha meg elkezded a témában kiolvasni az internetet, akkor még jobban elbizonytalanodsz, mert ez ezt írja, a másik meg azt.
-
a347
aktív tag
Ú srácok, kicsit halottnak tűnik a topic.
-
csuvicsuva
addikt
válasz
csuvicsuva #2252 üzenetére
Hú, közben tovább böngészem az internetet, de egyre kevésbé értem. Lehet, hogy még egy orbitális hülyeséget kérdezek: ez csak a vga specifikációin belül továbbít video jelet? Tehát ha a HDMI 1.4, a DP pedig 1.2, akkor nem lesz ebből HDR?
-
a347
aktív tag
Sziasztok!
Nagyjából 8m-es távolságot szeretnék áthidalni Hdmi-vel. A minimum cél a 4K/60fps megjelenítése.
Van esetleg ajánlott márka, típus?
Most látom, hogy léteznek ilyen optikai Hdmi hybridek vagy mi. Ezekről mit kell tudni?
Amit én találtam:
[link]Előre is köszi
-
csuvicsuva
addikt
válasz
RoryBreaker #2245 üzenetére
Szia! Igen, a HDMI 1.4 csak 4K@30 Hzet tud, viszont a DP 1.2 tudja a 60-at. Én néhány éve vettem egy átalakítót, mintha új tévém lett volna.
Viszont én is kérdeznék. Mivel azóta a tévé le lett cserélve egy HDR modellre, gondoltam hdr-esíteném a Windowst, ahhoz pedig ugye minimum 2.0a kell. Bár ott van az Xbox, de ha értelmes áron meg lehet oldani, akkor miért ne. Új Vga-t nem akarok venni, minap futottam bele a Thunderbolt technológiába. Alaplapomon két-két darab USB 3.1 Gen2 Type-A és C bemenet van. Nem voltam lusta keresni, viszont annyi átalakító létezik, hogy teljesen elvesztem, mert többnyire csak HDMI 2.0-át tüntetnek fel, HDR-t nem. Ha valaki használ ilyet ezekkel a paraméterekkel, esetleg Rick4 olvassa még a topicot, segítsen már ki. Előre is köszönöm.
-
kromatika
veterán
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Adott egy ASUS VH238T LCD FHD monitor amin van DVI csati.A PC ben nincs külön VGA ,tehát az integrált vga-t használva, szeretném össze kötni az új alaplapom Gigabyte B365m [link] HDMI csatlakozásán keresztül. Kaptam tanácsot hogy HDMI DVI kábelt vegyek. Meg is vettem ezt. Vention HDMI to DVI Cable 2 m. Videokábel - összekötő, hossz: 2 m, male csatlakozó: 1× HDMI (HDMI 1.4), 1× DVI-D Dual Link, [link] De nincs kép továbbra sem,csak ha vga kábelt használok,és csatlakoztatok mind két oldalon. Mi lehet a hiba,nem jó hozzá ez a kábel?Ha igenm akkor kérnék egy pár linket ahol kaphatnék megfelelőt.Köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Formula-1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest