Új hozzászólás Aktív témák

• naja

aktív tag

Sziasztok! Van egy 8 éves WD30EFRX-em, amin találtam pár sérült file-t, régieket és újabbakat is.
    Némi tesztelés, lementés, és újra formázás után most tökéletesnek tűnik. Jelenleg HDS szerint 100%-os. Nincs rajta hibás, de még gyenge szektor sem. Mi történhetett vele, bízhatok benne?
    A története kicsit bővebben:
    Sokáig itthoni szerverben volt fotók és filmek tárolására, szóval nem volt rajta nagy túl forgalom. Később átkerült a desktop (játszós) gépemben. Arra tippelek, hogy ott a VGA mellett kaphatott némi meleget. Vagy legalábbis jobb ötletem nincs.
    Akkor próbáltam HDS QuickFix-et, Repairt, visszanyerni a hibás file-okat/szektorokat. A tesztek több helyen is belassultak (ez látszik az első képen a sötétebb részeknél), de végül mindig elakadtak ugyanazon a ponton (94,07%-nál). Többször is nekifutottam, volt hogy ment a teszt 1-2 napig, de sehogy sem jutott túl a szóban forgó szektoron.
    Az egyik utolsó teszt így nézett ki :

Lementettem róla amit lehetett. Töröltem minden partíciót, újra formáztam. Majd ráküldtem egy Write/Read tesztet. Láss csodát, semmi baja:

Na most akkor mi a csoda történhetett vele. Ezek után mennyire bízhatok benne?

A családi fotókat egyetlen példányban már nyilván nem ezen tárolnám, de filmekhez, zenékhez, backupra még jó lehet? Köszi szépen előre is!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés