- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- kraftxld: Untappd lista
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomirallye
csendes tag
válasz
King Unique #55484 üzenetére
Jé, erre nem is emlékszem
Megnézem délután, hátha…. De úgy rémlik, hogy kínlódtam már vele ott is, de ott sem látszott és csak virtuális meghajtót lehetett +ban létrehozni.Köszönöm, délután jelentkezem.
-
Tomirallye
csendes tag
Sziasztok!
Összeraktam egy vadi új gépet, amibe került 2db m.2 SSD amiből egyiken csak a Win11 van, a másik játékoknak, ill. belekerült egy 4TB-S HDD (Seagate STD4000M000).
A problémám a következő:
Sikeres Windows telepítés, minden működik kivéve a HDD-t.
Az istenért nem bírom működésre bírni... kb 4+ órám van már benne és semmi.
BIOS látja, HWinfo látja, Aida64 látja, Eszközkezelő látja... mégsem tudom sem particionálni, sem formázni, sem inicializálni se semmit, mert a lemezkezelőben viszont nincs ott.
A Google kínálta lehetőségeket nagyjából kimerítettem.BIOS-ban AHCI stimmel, IRST és VMD ki-be kapcsolásra nem reagál.
Intel Optane Storage sem látja, ha VMD-zem és RAID-be kerül akkor megjelenik mint elérhető eszköz, de ezen kívül ugyan az a jelenség mint amit fent leírtam.
A Windows telepítésekor sincs a kiválasztható listában, és ha manuálisan be loadolom USB-ről az IRST-t (neten láttam) akkor sem jelenik meg.Végigpróbáltam az összes SATA portot, de semmi.
Átdugtam a saját másik gépembe, hátha ott majd történik v.mi, de semmi.
Az egyik 3TB-s szintén Seagate vinyómat átraktam a régiből az új gépbe, azt egyből látja és működik.Elképzelhető, hogy gyári hibás lenne?
Vadi újonnan vettem.Kifogytam az ötletekből
Természetesen minden driver és win update fent van.
Az alaplap ha érdekes lehet egy ASUS TUF B760 Wifi Plus DDR5Előre is köszönöm
ui: Ha volt amit rosszul és értelmetlenül írtam az némileg a laikusságomnak tudható be a témában
Üdv.:T.
-
Tomirallye
csendes tag
válasz
King Unique #51137 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget, sikerült megoldanom végül a dolgot, úgyhogy leírom, hátha más is belefut ebbe és egyszer még jól jöhet.
Sajnos újraindítás, eszköz letiltás / engedélyezés, törlés... semmi sem segített.
Illesztőprogramok fent, lemezkezelő nem látja, eszközkezelő viszont igen.
Parancssorba "diskpart", majd utána "list disk"-re csak az SSD-t listázta ki, HDD-t így sem látta a rendszer, amit nem értek, mert az eszközkezelőben ott figyel "az eszköz megfelelően működik" felirat.A megoldás:
Start --> Vezérlőpult --> Tárolóhelyek --> Tárolóhelyek kezelése mellett Beállítások módosítása --> Tárolókészletnél Tárolóhely létrehozása --> Rugalmasság beállítása --> Méret megadása --> Tárolóhely létrehozása.Véletlenül futottam bele, és rejtély hogy minden más próbálkozással falakba ütköztem.
Ill. a másik fejvakarás, hogy 1 nappal ezelőtt, egy pont ugyanilyen laptopot helyeztem üzembe, pontosan ugyanígy mint ezt, és ott minden hiba és problémamentesen lezajlott.
Látott mindent, engedte formázni, partíciót létrehozni... itt meg csinálja a fesztivált.Csatolok pár amatőr képet, hátha segítség lesz v.kinek.
Még1x-er köszönöm a segítséget.
Üdv.:T.
-
Tomirallye
csendes tag
Sziasztok!
Segitsegre volna szuksegem.
Vasaroltam egy HP-15dw0003nh tipusu laptopot. 128GB SSD es 1TB HDD kombinacioval.
Win10 Pro-t fel huztam az SSD-re gond nelkul, meg volt minden update ami kell.A problema:
Lemezkezeloben nem latszik a HDD, nem tudok neki betujelet adni, sem formazni, sem semmit mert nincs ott.
Kivettem a pipat a fajlkezeloben az "ures lemezek elrejtese" mellol hatha, de igy sem tortent valtozas.
Az eszkozkezeloben ott van a Samu SSD, es a Toshiba HDD is, tehat ott latja a Windows. Ott ha belemegyek a tulajdonsagaiba, van olyan gomb alul, hogy "beolvasas", de ha raklikkelek, hibauzenetet dob fel (nem talalhato a lemez kotetinformacioja).Gondoltam elindítom a Windows telepítőt megint, a particionálásig... es akkor majd ott formázom, stb... de hiaba, mert mar ott sem latni az 1TB-s HDD-t.
Mi lehet a gond, hogy lehetne orvosolni?
Nemileg surgos lenne a dolog, mert ha HDD hiba, akkor a 3 napban vissza tudnam vinni a boltba.Csatolok par kepet, elenezest a telos fotokert, nagyon keso volt mar.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Óra topik
- Nintendo Switch 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Két nap múlva itt a Xiaomi 17, van egy pár hivatalos fotó is róla
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Linux kezdőknek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest