Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Kell e manapság egérpad vagy sem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sombrero
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Végül teljesen véletlenül derült ki, mi volt a baj. Kölcsönkaptam egy külső HDD -t, hogy egy ismerősöm behalt laptopjáról lementsem rá az adatokat, és az én dokkolóm tápegységére kötöttem a vendég HDD -t. Azon csak felvillant a LED, és kialudt, többszöri próbálkozás után is. Akkor bedugtam a szintén 12V -os, 2 amperes tápot, ami az ismerősöm HDD -jéhez volt, és azzal tökéletesen ment. Akkor kipróbáltam azt a tápot a saját dokkolómmal is, és kifogástalanul elindult. Egy multiméterrel megnéztem, és kiderült, hogy csak kb. 9 voltot adott le a táp a 12 helyett. Szétszedtem, totál fel van benne púposodva egy kondenzátor, nyilván ez okozta a bajt. Az oszcilloszkóp is egy durva fűrészfog-jelet mutat, ami 50Hz -cel rezeg kb. 7 és 11 V között, hát ez távolról sem ideális. A másik, kapcsolóüzemű tápnak tökéletesen egyenes, 12 voltos feszültsége van. Minbdenre gondoltam, csak arra nem, hogy a táp nem jó.
Az zavart meg, hogy a notebookal ment, a nagy géppel nem. Erre most sem tudok értelmes magyaráztatot, talán egy hajszálnyival kevesebb áramot szívott le az USB kábelen át a notebook, és ott még bírta a 9 voltot, de a nagy gépen épp elérte a küszöböt, ami alatt már feladta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Battlefield 6
- Linux kezdőknek
- Sweet.tv - internetes TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Videó stream letöltése
- Dobozos formában is befutott az AMD 32 GB-os csúcs-Radeonja
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Yettel topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 EVO PLUS M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/ 5.0 X2 - Új - 7250-6300 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Western Digital Red Plus SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3703, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3428
- HP Z-Book G3 ! Csere-Beszámítás! I7 6820HQ / Nvidia Quadro M1000M 2GB / 16Gb DDR4 ! Új Akksi!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3425, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő