Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• AtHoS

nagyúr

Sziasztok!

Nem biztos, hogy pont jó helyen járok, de egy érdekes anomáliába sikerült belefutnom egy vadonat új Western Digital 1TB 64MB SATA3 WD10EFRX merevlemezzel.
    Sharkoon QuickPort DUO USB/e-SATA dokkolóban e-sata csatlakoztatással Win10 alatt a beépített lemezkezelővel particionáltam (1 partíció) és formáztam, majd adatokat másoltam rá.

A winyó egy Sharkoon QuickPort Combo dokkolóban USB csatlakozással Win10 és Win7 alatt is egybefüggő, de RAW partícióként látszódik.

Visszahelyezve a DUO dokkolóba e-sata és USB2 csatlakoztatással is illetőleg asztali gépen alaplapra bekötve S-ATA kábellel rendesen látszik minden rámásolt adat, melyeket szépen meg is lehet nyitni.

A QuickPort Combo dokkolóban (ugye USB csatlakoztatással) végezve a particionálást (1 partíció, az egész terület egybe) tökéletesen működik, lehet rá másolni, leolvasni és használni az adatokat.

Viszont a DUO dokkolóban (USB és esata csatlakoztatással is) és asztali gépre S-ATA kábellel alaplapra bekötve az alábbi képen látható látvány fogad

Barátom, aki vette a winyót és a Combo dokkolóval rendelkezik kicsit izgul, hogy ha a Combo dokkoló megadja magát hogyan fog hozzáférni a WD RED-en tárolt adataihoz :F

Én még hasonló esettel sem találkoztam és nem értem mi okozhatja a leírt problémát.

Jó lenne valami ötlet, hogy mi okozza az anomáliát?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés