Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• cozmo

őstag

Ezt korábban írtam másik topikba ez is ide tartozik...
    Előző kérdésemnek ezek voltak az előzményei.

ASUS P5W DH Deluxe alaplap elvesztette a merevlemezt, mint ha fizikailag kitéptem volna a rendszerből!
    A napokban meglepetésként kétszer is megfagyott a képernyő Win7 64bit alatt. Valószínűsíthető, hogy (mivel a másodlagos SATA-ás hdd-n volt a lapozó fájl) azért halt meg a gép, mert a HDD-t egyszerűen nem látta a BIOS, mint reset után kiderült! Csak mikor auto-ra tettem a felismerést és beállításait a BIOS-ban akkor látta újra. (addig kézi beállításokkal működött évek óta).

Hogy döglődne a merevlemez az nem valószínű, annak fényében hogy több tesztprogram is (speedfan, HD tune, és a gyári SeaTools) azt mondta hibátlan! Az-az a speedfan-ban van egy HDD teszt rész - a SMART fülön - és ott a "Perform an in-dept online analysis of this hard disk"-re kattintva a weboldalon az alábbi aggasztó adat tűnik fel: "The overall fitness for this drive is 23%." a másik hasonló (mindkettő samsung-om 1 Terrás merevlemez egyik 5400-es a másik 7200-es) - 7200rpm-es nagytesójánál ugyanitt 90%-os érték szerepel.

Más: A merevlemezeim tudják az Ultra DMA 7-es módot is. Érdemes alaplapot (ha ez nem tudja) cserélni a gyorsabb UDMA eléréséért? Érezhetően gyorsabb lenne a merevlemez?

Új hozzászólás Aktív témák