Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Aaron14 #59449 üzenetére
Ezek a régi (elvileg ma is érvényes, de már nem nagyon használt) színkódokkal jelölt kismegszakítók.
Rózsaszínű: 2 amper
Barna: 4 amper
Narancssárga: 8 amper
Piros: 10 amper
Aranyszínű: 13 amper
Szürke: 16 amper
Kék: 20 amper
Világossárga: 25 amper
Lila: 32 amper
Fehér: 50 amperMa már Magyarországon csak a 10, 16, 20, 25 és 32 amperes verziók kaphatók, de régi kiépítésnél lehet találni mindenfélét.
A 22L, meg a 15L azt jelenti, hogy bár a biztosíték 16, illetve 10 amperes, a 22L egy órát bír 22 amperes terheléssel, a 15L meg egy órát bír 15 amper terheléssel (ezek kb. ma a C16 és C10 jelű kismegszakítók).
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
veterán
válasz Aaron14 #59464 üzenetére
Hááááát.....
Az a középső piros kismegszakító 15 amper áramot enged át maximum. Az, valljuk be, lófütty egy 3-4 platnis plusz beépített sütős villanytűzhely működtetéséhez.
Egy 4 platnis villany főzőlap bekötéséhez mindenképpen 2 fázisú bekötésre lenne szükség, fázisonként 16 amper terhelhetőséggel. Némi ügyeskedéssel ezt le lehet redukálni 1 fázisra, ha ott tényleg megvan egy C16 kismegszakító által átengedett 18 amper.
Viszont ott van még a villanysütő, ami egy újabb 16 amperes terhelés.
Szóval ha úgy találja a mama, hogy kevés neki a gáz fűtőértéke, akkor megküldené a villanytűzhelyt is padlógázzal, azt meg nem bírná a konyhába kiépített vezeték
-
BB9000
senior tag
válasz Aaron14 #61594 üzenetére
Az általad kiválasztott gőzölő maszkok gőzölésére biztos jó, de ez a konstrukció vasalásra nekem nem vált be. Max a vizes frissen mosott függöny ránctalanítására alkalmas. Ingek vasalására szerintem alkalmatlan. Ha mindenképpen ez a terved, akkor javaslom, hogy előtte ismerősnél próbáld ki. Ha erre nincs lehetőséged, akkor úgy szerezd be, hogy ha neked se válik be, akkor vissza tudd küldeni. 99% ig biztos vagyok benne, hogy visszaküldés lesz belőle.
A Russel Hoobs szerintem is jó márka, nem azzal van a baj, hanem maga ez a gőzöléses technika nem a legjobb ingek ránctalanítására.[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Aaron14 #61689 üzenetére
Célnak megfelel. Egy porszívó alapvetően nem megy tönkre, hacsak nincs nagy peched.
Ami vacak: kevés kiegészítő kefe és azokat sem lehet a gépben tárolni. A kerekei hajszálmágnesek, telemegy a tengely és kipucolhatatlan, tényleg.
Cserébe relatív halk, relatív jól szív. Ja, kényes a becsukásra. Nagyon könnyű félrezárni és akkor nem szív."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Aaron14 #61707 üzenetére
A határ a csillagos ég, ha belekezdesz. Ajánlatos megnézni vásárlás előtt az alap cserélendők árát: porzsák ÉS szűrők.
pataslogeza
ha ragaszkodsz a hagyományos kerámiához, akkor ez nem rossz konstrukció. A fém keret praktikusan védi a lapot, a több zónás fűtés+gyorsmelegítés opció is jó.
Általánosságban minél nagyobb a teljesítményed, annál drágább, viszont ugye hatékonyabb a cucc.[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
törölt tag
válasz Aaron14 #61707 üzenetére
Tökéletes. Nekem elődje van, még 1300 W-os motorral. Egy-egy porzsák akár négy-öt hónapig is elég, akkor kiveszed, vissza a másik és kész. 4 darabos doboz bőven több, mint egy évig jó, most a Mediamarktban 4749 Ft. Szokott lenni 16 darabod nagy doboz, darabra kicsit olcsóbb.
#61712 BBéci
Számomra is érthetetlen, miért nem felfelé fúj mindegyik. Nem hinném, hogy olyan rohadt drága lenne, inkább csak igénytelenség.[ Szerkesztve ]
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz Aaron14 #61689 üzenetére
Nekem ilyen van, megfelel mindenre. Két lakásfelújítást is túlélt, pedig kapta az ívet rendesen. Most is úgy szív, mint új korában. Viszont csak eredeti porzsákkal használd, legalábbis nekem csak rossz tapasztalatom van az utángyártott S-bagekkel.
Utólag lehet bele venni ~5000-ért HEPA szűrőt (eredetileg csak egy vékony szivacs van a motor után, de ha nincs nagy por, az is elég). A feje elég egyszerű, de bármilyen parkettafej jó hozzá (én pár éve egy akcióban párezerért vettem hozzá egy Philipset).
Szerintem teljesen vállalható.
[ Szerkesztve ]
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz Aaron14 #61742 üzenetére
A felső (piros) része elég vékony, amikor először csuktam vissza én is megijedtem, hogy eltörik, mert meghajlik, mielőtt bepattannak a rögzítők. De rendesen meg van tervezve, a kritikus helyeken meg van erősítve, szóval nem volt vele gond, csak elsőre fura. Lecsukva nem mozog egyáltalán, mert a cső felőli része teljesen rásimul a belső alátámasztásra. Szerintem elég masszív gép, én soha nem éreztem, hogy különösebben vigyázni kéne rá.
A kábelbehúzásra rá kell érezni, az elején azt hittem hamar el fog romlani a rugó, de hiába kapott egy csomó finom port a vezeték a felújítások során, még mindig teljesen jól működik.
-
BBéci
legenda
válasz Aaron14 #61827 üzenetére
Akkor miért nem olyan az összes?
Sharpom ajtajait az utolsó 10 centin egy akadáson kell áttolni, tehát a zsanér direkt akadályozza a magáról becsukódást. Viszont hangjelzéssel figyelmeztet a a hosszú ideig nyitva lévő ajtóra.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
veterán
válasz Aaron14 #61869 üzenetére
Szerintem azért szólt így, mert BBéci is szereti alpári stílusban felkapni a vizet, ha úgy véli, hogy más beleszól az ő eszmefuttatásába
-
-
veterán
válasz Aaron14 #62058 üzenetére
Negyed kiló trisó 90 fokos mosáson járatva olyan dolgokat is leoldott, amit nem biztos, hogy le kellett volna oldani
De ha elkezdted, akkor ne hagyd abba, negyed kiló citromsavval is küld meg 90 fokon, így aztán biztosan új gépet kell venned
-
farkas-j
őstag
válasz Aaron14 #64710 üzenetére
Én a Royality Line márkából vettem 2db 26cm-es palacsintasütőt, 2 fazekat és 2 lábast. Szerintem és a párom szerint is eszméletlen jó edények! A palacsintasütésnél pl. nem használok zsiradékot, mégis feldobással meg lehet fordítani a palacsintát, mert nem tapad hozzá a sütőhöz. Csak ajánlani tudom és nem is horror áru!
Ja, és indukciós tűzhelyhez használjuk őket.[ Szerkesztve ]
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
contaxg
veterán
-
-
törölt tag
válasz Aaron14 #73277 üzenetére
Akinek hibátlanul üzemel évek/tizedek óta az azt mondja a világ legjobb gépei, akinek elromlott pár hónap után, az fikázza és soha nem venne olyat többet. Valahol félúton van a kettő között, nem a legalja, de van tőle jobb is, ha kifogsz egy normális konstrukciót nem szokott velük gond lenni.
-
amargo
addikt
válasz Aaron14 #78327 üzenetére
A két akkumulátorost érdemes megvenni a Parkside-ból, nekem olyan van. Ha nincsenek ilyen eszközeid, akkor azért húzós tud lenni.. 60e a gép (a Performance 100e. most volt nemrég) + 2x15e az akkumulátor. Cserébe kb 30 percig használod 2db 4Ah-val.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Gitáros topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest