Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
Ismerősömnek szeretnék porszívójához, porzsákot rendelni. Electrolux EEG41CB EasyGo. S-BAG kell bele ha jól látom. (Minden s-bag azonos méretű, tehát mindegyik adott modell-be jó?)
Mire érdemes figyelni ennél a típusú porzsáknál és van-e ajánlott hely/termék? Csak gyárit érdemes venni? (Néztem fentebb a linket, lehet rendelek ali-ról majd)
Hirtelen ezt találtam, helyben.
[link] ez jó lehet?
gyári [link] -
BBéci
legenda
Ha felesleges, ha nem, inkább mozgatom körülöttük a levegőt, amikor a benti hőmérséklet 26 fok fölé megy, az tutira nem árt. E pillanatban a 3 TB-os RED 35 fokos, a 2 TB-os Green 36, seedelés miatt üzemelnek.
Viszont a Samsung 860 EVO 10 perce 47 fokos volt, most 43, pedig van hűtőpad a laptop alatt. Igaz, a legalacsonyabb fordulatszámon pörög a ventije. -
st6969
őstag
válasz
st6969 #45505 üzenetére
Bocsánat, rossz linket tettem be, ezt akartam.
-
sepsi0
őstag
válasz
Ferenczi Áko #45506 üzenetére
Ez engem is érdekelne, mert most tervezek venni 6 dobozzal gyárit (Philips), de ez árban sokkal jobb.
-
st6969
őstag
Működik a városunkban egy "Kiskunbüdösfüttyös szívesség közösség" nevű Facebook csoport, ami arra hivatott, hogy ha valamit ingyen, vagy jelképes összegért odaadnál valakinek, azt oda kiírhatod, vagy valami szakit, vállalkozást keresel, akkor megkérdezheted a közösségtől, kit ajánlanak (vagy kit nem).
Nyúl Béláné megkérdezi, hogy a ballagásra honnan rendeljen sültes tálat. Jön rá 15 hozzászólás egy órán belül, amiből 10 Kis Pista séf éttermét javasolja, mert finom, meg sok, meg nem drága, így Nyúl Béláné megköszöni a tippeket, és jelzi, hogy ennek megfelelően kiválasztotta Pistáékat, sőt, már meg is rendelte a tálakat.
De azért további 18 ember valamiért szükségét érzi, hogy ezt követően 2-3, vagy akár 5-8 óra elteltével is "segítsen" Bélánénak, annak ellenére, hogy már rég le van zárva az ügy. Továbbra is érkeznek még a segítő tippek, általában nagyrészt Kis Pistáékra, de nem kizárólagosan.
Az értem, hogy nem mindenkinek van ideje hozzászólásokat olvasgatni, de azt látja, hogy már 15-en hozzászóltak, tehát jó eséllyel van már megoldás. Nem érdekli, ő akkor is megosztja a gondolatát (és huszonötödjére is kiírja Kis Pistát, ami összhangban van a közösség javaslatával, tehát még újat sem mondott). Sosem értettem... -
-
tomy86
addikt
válasz
peppe79 #45498 üzenetére
Lehet, hogy csak a kerregő hang miatt (olyan, mint egy csapágyas ventilátor hangja) miatt idegesítő és nem a hangerő miatt. Bár nekem az hangos, ha 7 méterre is hallatszik a kompresszor, méréstől függetlenül. Főleg, ha az elődmodellből (most tavasszal váltották le a 3311-est) indulok ki, ami szintén van a családban.
-
batagy
őstag
válasz
Csabroncka #45365 üzenetére
Szia!
Köszönöm a tippet, de nem ezt kérdeztem. Mindjárt gondoltam hogy klíma.
De én az asztali ventilátort kérdeztem.Vettem egy Sencor gyártmányt (nem álló ventilátor, hanem asztali), egészen jó minőség. 55 dB zajszintet ír, ami nyilván a 3-as fokozatra vonatkozik. Kb helytálló is, van hangnyomás mérőm.
Viszont , még az 1-es fokozatot is túl erősnek és hangosnak találom.
Az a kérdésem, amennyiben hozzáférek a kapcsoló elektronikához, a ventilátor fordulatszám csökkentésére van-e mód házilag? Pl. valami ellenállás beiktatásával, hogy még jobban halkítsam?
Köszönettel
-
dobolson
senior tag
Sziasztok! Adott egy 100 literes új ariston evo plus bojler, kb 3 hete lett üzembehelyezve. Az lenne a kérdésem, hogy az normális, hogy amikor fűt, ilyen sípoló, búgó hangot ad? Kb mintha bálnák beszélgetnének benne, nem tudom jobban leírni a hangot.
Pár másodperces sípolások ezek. Illetve a szakik úgy helyezték üzbe, h a biztonsági szelepet/túlfolyót ugye felrakták, de nyomáscsökkentőt nem tettek be. Olvastam már sok mindent, h kell-e ez vagy nem, nem igazán tudom eldönteni. Van nyomásmérőm, a bejövő víznyomás egyébként 4 és 5 bar között van.
-
tomy86
addikt
válasz
Tetsuo #45490 üzenetére
A szerelő mért zajszintet. Az a határértéken belül lett (36,5dB) és megállapította, hogy "a kompresszor felől zörgő hang hallható". Ezután azt mondta, hogy 1-2 héten belül értesítenek, hogy mi lesz (csere vagy javítás). Nem kapkodják el, mondjuk a hiba nem befolyásolja a működést.
-
-
Teaway
veterán
válasz
Kovesz82 #45486 üzenetére
Mert annak a rendes neve: hőlégbefúvás. Vagyis forró levegőt fúj be a sütőtérbe. Ezt a venti mellé/elé szerelt, többnyire körfűtőtest állítja elő. A légkeverés pedig az alsó és/vagy felső fűtőszál által felmelegített levegőt keringeti a sütőtérben, az egyenletesebb hőmérséklet reményében.
-
-
Batib
őstag
válasz
Kovesz82 #45480 üzenetére
Ne haragudj, de már az első válasz hsz. erről szólt.
-
Ideg
aktív tag
válasz
Kovesz82 #45478 üzenetére
Nekünk egy régebbi sütőnk van, amin van sima ventilátor funkció, ne kérdezd miért.
A légbefúvásos sütés azért más, mert olyankor nem a felső és alsó szálakat fűti és azt a meleg levegőt keringeti, hanem a ventilátornál fűt és a meleg levegőt fújja be a sütőbe. Nekem legalábbis így mondták az üzletekbe amikor érdeklődtem iránta. Szóval a hibát valahol ott a ventilátornál kell keresni ahol elvileg szintén van fűtőszál. Elvileg!
-
Kovesz82
tag
A sütő ott is fűtött régen. Most nem fűt. Semmi értelme nincs annak, hogy csak ventillátor megy.
Tisztázzuk a dolgokat akkor. Annyira nem vagyok analfabéta az elektromos háztartási dolgokhoz. Meg tudok javítani egy sütőt, csak egyszerűbbnek láttam, ha előre megkérdezem, tapasztaltabb emberektől, hogy mégis hol keressem a hibát.
Mert egy sütőt úgy képzelek el, hogy van benne alul felül fűtőszál, egy ventillátor, egy termosztát és egy grill fűtőszál és csókolom... Ha tévedek szóljatok.
Ebből működik a termosztát, mert felfűti az adott hőfokra a sütőt alsó-felső sütésen, működik a ventillátor, mert légkeveréses módban és minden egyéb módban ahol kell ventillátor elindul. Működik továbbá az alsó felső és grill fűtőszál is, mivel sütni lehet vele. Ergo így első elindulásra nem tudom mit keressek... Egyedül a sütőmód választó kapcsolóra gyanakszom, hogy az ment tönkre a légkeveréses módnál... Mivel nem szedtem még szét, mert kedvem se volt hozzá és alsó-felső sütéssel is mindent meg tudott sütni a feleségem, így nem igazán tudom mi van belül.
Ezekben van valami elektronika? -
Ideg
aktív tag
válasz
Kovesz82 #45476 üzenetére
Szerintem ez a piktogram arra utal, hogy ez csak légkeverés. Ilyenkor normális, hogy nem fűt se alul, se felül. Ha a ventilátor felett és alatt lenne egy vízszintes csík, akkor fűtene is közben.
szerk.: Közben látom ennél a típusnál máshogy van, szóval amit irtam az sztornó. A manual szerint ez a légbefúvásos sütés.
-
Kovesz82
tag
válasz
st6969 #45474 üzenetére
Szívesen küldök nektek képet, de tényleg úgy van ahogy mondom. Ez egy beépíthető sütő légkeveréses és grillező funkcióval. Grillt akkor felejtsük el. Az működik rendesen. Ha sima alsó felső sütésre kapcsolom a sütő fűt alul felül. Ebben az esetben ugye nem megy a ventillátor. Ha légkeveréses sütésre kapcsolom elindul a ventillátor de egyáltalán nem fűt. Se alul, se felül. Ezzel azt akartam mondani hogy a két fűtőszál (grill fűtőt most ne nézzük) működik és a ventillátor is működik.
Miért nem fűt légkeveréses módban? Mi lehet a sütőben rossz? Hol keressem szerintetek a hibát?A képen a légkeveréses mód van és ezen nem fűt egyáltalán.
Különben ez egy Zanussi ZOB 484 XQ sütő (949713247-00)
-
-
st6969
őstag
válasz
Kovesz82 #45473 üzenetére
Nem jól értetted. A sima sütés és a légkeveréses sütés ugyanazokkal a fűtőszálakkal megy. A forró levegő befújás megy másik fűtőszállal (ami a hátlapba szokott lenni építve). BBéci szerint ezeket kevered.
Van fotód, amin látszanak az szimbólumok a választógombon? Az alapján jó esetben meg tudjuk mondani, hogy melyik az a funkció, ami nem működik.
-
rossitibi
tag
Sziasztok! Van egy LG GS7161 STBV amerikai típusú 2szárnyas hűtőm. Gond van a víz adagolójával. Le kell fejtenem a burkolatot az ajtóról mert természetesen nem lehet máshogy hozzáférni. Valaki szedett már szét hasonlót? Mivel ragasztotta össze utána? Azt nem tudjátok véletlenül, hogy ki lehet olvasztani külön csak a fagyasztó részét? Sajnos nem tudok hova pakolni belőle
-
Kovesz82
tag
Sziasztok!
Van egy elektromos beépíthető légkeveréses sütőm otthon. Egy olyan problémám lenne, ha légkeveréses funkcióra kapcsolom a gépet, nem fűt egyáltalán. Ventillátor bent elindul, de nem fűt.
Simán alsó felső sütés megy, ventillátor nélkül.
Grill funkció is megy ventillátorral.
Mi lehet a gond?
Köszönöm -
AMD Power
titán
Sziasztok!
Milyen keskeny előtöltös mosógépet ajánlotok? Beko? Gorenje... ? Átlagos használatra. 2 felnőtt , egy gyerek.
-
fogtunder
nagyúr
nem tudom, én ezt még nem tapasztaltam , mondjuk a legtöbb esetben alacsony hőfokon, lassan sütök húsokat üveg, vagy öntöttvas edényekben, pont az egyenletes hőleadás miatt, illetve van bent egy pizzasütőkő is állandóra, a sima pizza is egyenletesen szokott sülni. az nyilvánvaló, hogy jobban, egyenletesebben fűti fel a sütőteret, csak nem szeretem úgy hagyni a sütés teljes időtartamára.
-
BBéci
legenda
válasz
fogtunder #45464 üzenetére
Nagyon hasznos funkció a légkeverés és még hasznosabb a forrólevegő befújás.
Egyenletesebb a hőeloszlás és alacsonyabb hőmérséklet elegendő.
Mondok egy példát: mélyhűtött pizza közepe éppen csak meleg, de mindenképpen kevésbé forró, mint a szélei, plusz a hátsó felén a széle már ropogós, míg az ajtó felőli éppen csak sült. A propelleres programokkal ezek egyike sem fordul elő. -
fogtunder
nagyúr
én azt szoktam csinálni, hogy amíg felmelegszik, légkeverés, utána vissza alsó-felsőre, majd ha kell pirítani a végén, akkor megint légkeverés.
amúgy ugyanaz a tapasztalat, nagyon pirulnak/égnek a dolgok légkeverésen. nem értem, miért az volt a megoldás a receptekben, hogy ha légkeveréses a sütő, akkor -20-30 fok, és nem a légkeverés mellőzése. mintha kötelező lenne használni. -
BBéci
legenda
Többször tapasztaltam, hogy ugyanazon a hőfokon légkeveréssel erősen megpirul, majdnem megég az étel, ami hagyományos alsó/felső állásban hibátlanul sül. Néha azért indítom el a sütési idő végén pár percre, hogy a hasábburgonya ropogósabb legyen.
Jobbnak tartom a forrólevegő befújást, de azt ugyanúgy alacsonyabb hőfokra kell állítani. -
qqzs
őstag
Sutovel kapcsolatos kerdes. A parom anyostol kapott receptekben mindig le van irva, hogy ha legkevereses a suto, akkor allitsuk 15-20 fokkal alacsonyabbra. Ez gondolom meg abbol az idobol jott amikor a hagyomanyos sutoket elkezdtek cserelni legkeverosre es ha valamit addig 200 fokon sutottek az egyenletesebb hoelosztas miatt legkeveresesben logikusan alacsonyabb hofokon kellett sutni. Ez volt mondjuk 30 eve.
Ha most valaki leirja egy receptbe hogy 200 fokra allitsuk a sutot az 200 fokot jelent, nem? De most is az van hogy minden mas receptet is 20 fokkal alacsonyabb homersekleten csinal mert hogy legkevereses a suto. Mit gondoltok? -
Zoona
aktív tag
Sziasztok!
Gondolkodom Smoothie gép vásárláson, viszont kicsit elvagyok veszve. 1-2 jégkockát vagy a fagyasztott gyümölcsöket mennyire viszik az alsóbb kategóriás gépet?
Kinéztem a Sencornak a 3500-as szériáját de ott írják, hogy nem alkalmas a jég aprítására.
-
Dinter
addikt
Sziasztok!
Mosógép mellé szeretnénk bekötni a mosógépet is. Jól sejtem, ha veszek egy ilyet oda, ahova most van bekötve a mosógép, úgy elég lesz?
-
Batib
őstag
válasz
Gömbike #45451 üzenetére
Köszi! Ez nekem már túl sok. Kiváló készüléknek tűnik, de nekem egy kisebb tudású is megfelel. És az ára is jelentősen meghaladja az elképzelésem.
Már megrendeltem a Samsung MG23K3575AS/ készüléket. -
Fandango
veterán
Bosch sütőknál van EcoClean Direct tisztítási mód, ez mit takar tudja valaki?
Jobb mint a Pirolitikus tisztítás? -
lacibacsi
addikt
A fórumlakók ajánlásait is figyelembe véve pont ezt a típust választottam. Értékelés: 10/10. Nincs hibája (kivéve a plusz egy polc lehetőségének hiányát, de az szinte minden más új típusnál is problémás). Csendes, gyorsan és jól hűt, szép. Azonban nézegess még, mert sok helyen jóval olcsóbban is fellelheted, mint a nagy forgalmazóknál!
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Gombászkönyvek egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest