Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Digitalpimp #44999 üzenetére
Volt egyszer egy nagy KV és tea fogyasztó ismerősöm, akinél kultusza volt ezeknek az italoknak. Sajnos múlt idő, az illető már jó régen elhunyt
Na a lényeg, ő tej, és cukor nélkül fogyasztotta, mind a KV-t, mind pedig a teát. Mondván, az az igazi íz, és az az igazi aroma. Ezek az adalékok gyakorlatilag elrontják a valódi élményt, ráadásul, a legrosszabb KV-t/teát is lehet úgy ízesíteni, hogy valami fogyasztható kerekedjen belőle, de az már nem az, aminek nevezik.Na, ezeket az ízesítetlen folyadékokat én alig tudtam elfogyasztani. A tömény undor kerülgetett, amikor a keserű szarjait a számba vettem, nem hogy még le is kelljen nyelnem hozzá. Pedig jó cuccok voltak, állítólag.
Ami az én ízlésemet illeti, ő erre rá sem nézett volna. Jelenleg Nescafe Gold Columbia van itthon, de volt már más ízekben is.
Egy teáskanál KV, egy púpozott teáskanál édesítő, fele forró víz, fele tej. Tehát, kb tejes KV-t iszom. Gépem nincs, vízforralóm van.
Azt meg, amit az ínyencek KV-nek hívnak, én nem tudom meginni sajnos. Számomra íztelen, keserű, gyógyszerízű szar, és két forintot nem adnék érte.
Cukorral meg tejjel persze nem rossz az sem, csak akkor meg minek a méregdrága gép + az egyéb alapanyag, ha úgyis tejeskávét csinálok belőle.[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz peppe79 #44979 üzenetére
Azért csak rugóztok rajta, mert ott hátul, bántja a kicsi lelketeket a dolog. Mivel úgy kezdte, hogy Szarvasi, meg max. 15E, szerintem ebből világos, hogy mit szeretne. Erre jöttök mindig az unalomig elcsépelt szövegeitekkel, hogy az nem kávéfőző. Neki az, nekem az, meg még sokaknak, ennyi. Aztán az, hogy Te miben, miből főzöd, meg hogy a Te definícióid szerint mi a kávé, már bocs, de a kutyát se érdekli.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Tetsuo
őstag
Köszi, de arra gondoltam, hogy pl. Miele porszívóból sem éri meg a C1-et venni, akkor inkább valami más márkát. Csak a C2 és C3, ami valóban jó. Ugyanígy sok márkánál...
És halk... Sajnos csak az adatlap alapján tudom összehasonlítani őket, de azon nincs számottevő különbség a hangjukat illetően.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
Semmi, kifizeted a tisztítást. Ez nem garanciális hiba. Majd megmondják, hogy nem tisztítottad a szivacsot, stb.
A Gorenje hőszipkásom 2évesen garis motorhibája lett. Elvitték, kértem ha már szétszedik takarítsák ki a kondenzátort. Mondták, hogy jó, mivel úgyis szétszedik akkor 40k helyett 20k a takarítás. Kérdeztem nem lehet gariban? Majdnem kiröhögtek.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
No, ezen meglepődtem.
Bialetti Brikka 2018 Black
„Durvára őrölt kávéval használja”
BTW a fórum új felülete nem csak azért béna, mert szokatlan, hanem mert tényleg béna.[ Szerkesztve ]
-
Tetsuo
őstag
Következő kérdés: Ez a Liebherr kombinált hűtő megéri-e az árát? Vagyis a(z egyik) legolcsóbb Liebherr, nem lehet vele gond, mert spóroltak valamin?
Esetleg a Beko ugyanígy 5 év garanciával miben lehet jobb vagy rosszabb?Az egyik ugye egy prémium márka legalsóbb lépcsője, ami ezért lehet bukta, a másik meg egy alapszint, bár megbízhatónak tűnik. Vélemény?
Köszi. -
Tetsuo
őstag
A családban van egy néhány éves LG F2J5WN4W (elöltöltős keskeny, közvetlen meghajtású) mosógép.
Ugyanezt vagy ennek a fejlettebb típusát venném meg mostanában, de csak ezt találtam: LG F2J5WN3W az adott üzletben (ahol állítólag érdemesebb vásárolni, mint a hasonló helyeken).
A kérdés: Mi lehet a két termék között a különbség? Sajnos a neten nem bukkantam rá a magyarázatra.
A típusszám különbsége éppen visszalépést jelenthet, esetleg más régiót... - ez utóbbi miatt minőségbeli különbség is fennállhat ugye. Tudja valaki?
Köszi. -
peppe79
senior tag
válasz Digitalpimp #44975 üzenetére
Saját magad írtad, hogy kávét akár lábasban is lehet főzni. És ez valóban így is van. Meg van még 1001 más olcsó alternatíva, lásd filteres kávéfőzők, dzsezva, brikka, Karlsbadi kanna, Aeropress stb. Csak előbb érdemes lenne tisztázni, hogy szegény milyen kávét inna, és az alapján ajánlani bármit is. Egy szóval nem írtam a kérdezőnek, hogy ne vegyen 15 ezres kávéfőzőt. Csak annyit jegyeztem meg, hogy ha netán presszót főzne (ami esélyes, mivel a hazai kávéfogyasztók többsége presszót iszik/inna), akkor inkább vegyen egy régebbi, használt gépet, mint egy úgy, 15 ezreset. Érted a kettő közti különbséget?
Szívesen vitázok addig, amíg az a józan ész keretein belül történik, és tényekkel alátámasztott. De értelmetlen, gyerekes vitákba, egymás minősítésébe, pocskondiázásába nem szeretnék belemenni. Egyébként, jómagam, mint megszólított kávésznob írom: régi Saeco Aroma, Via Venezia gépeim vannak, rézkazánra cserélve, illetve egy Solis SL90. Ha ismered a kávéfőzőket, akkor talán tudod, hogy ezek milyen árkategóriát képviselnek. Ennyit a 600 ezres kávéfőzőimről... -
MODERÁTOR
Akkor vegyel 15ezres kavefozot, amugy neked valami maniad lehet ez az 50ezres keziorlo, nem tudom hol ajanlgattak.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Gömbike
senior tag
Bocs, hogy bele vau.
De kávéfőző volt a téma, nem kávé italt készítő eszköz.
Ami kávét főz, az nem ez a kategória.
Lehet rajta rugózni, de a tények tények maradnak.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Digitalpimp
senior tag
Azért a sok kávésznob egyből felhördült. Ismét. Nekem, nekünk átlagparasztoknak jó a 15 ezres is, ezen mit nem lehet felfogni?! Jöttök állandóan egyből azzal, hogy ilyen használt 100+ ezres gépet kell venni, meg olyan újat, persze szigorúan 50 ezres kézi őrlővel, mert az alatt nincs élet. Erről ideje lenne már leszokni. Vegyétek, igyátok, egészségetekre, mindenki azt vesz amit akar, vagy amire kerete van. Aki olyan gépet keres, annak olyat kell ajánlani. Mivel 15 ezres gépet akart, olyat ajánljatok. Ne azt, amit ti használtok 10-szeres áron. Köszi.
BBéci 44943: Tudod, kinek nem inge,,, nem veszi magára a 100 ejurós gatyát.[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Janou
őstag
Igen tudom. Candyt tudnám elhozni 80e ért Beko 140e. Bár 140e-ért már Bosch-t veszek...
-
Termi16
őstag
Sziasztok!
Készülök venni háztartási gépeket, most épp a sütőn agyalok.
Mit gondoltok a Candy-ről?
5 év gari van most rá és ez elég sokat nyom a latba nálam.Ezt vagy ehhez hasonló sütőt néztem ki, de a teljesitmény kicsit szúrja a szemem. Amiket láttam más márkáknál, azok 3000-3500W körüli teljesitményt irtak, viszont a Candy több modelljénél is "csak" 2100W-ot látok, ráadásul ezek még nagyobbak is (78L), mint amiket előtte néztem 70L körül.
Szóval szerintetek ez probléma, vagy esetleg más adatot adnak ők meg, mint a többi gyártó?
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
tomy86
addikt
Sziasztok!
A Liebherr 3331-es (3311 utódja) hűtővel van már valakinek tapasztalata? Pénteken hozták meg és én hangosnak találom. Amikor bekapcsol, akkor nagyjából 6 méterre a hűtőtől is hallani a kompresszort. Ez normális még vagy ennél halkabbnak kellene lennie? Azt sajnos elfelejtettem megnézni, hogy milyen kompresszor van benne (azt tudom, hogy az előd 3311-esbent Secop kompresszor volt). -
Janou
őstag
Sziasztok
Sajnos van egy Whirlpool szárítógépem, ami az elmúlt 1 évben már harmadik alkalommal megy tönkre. Az elsőt megúsztam még garancia időn belül (ami ugye 2 év) Viszont legutóbb tönkrement a vezérlés (50e Ft) most pedig nem szárítja meg a ruhákat mert csak langyos lesz a dob. Gondolom fűtőszál amire rákeresve a neten kb 30e Ft-os anyagköltséggel számolhatok. Őszintén, minden hitemet elvesztettem a Whirlpoolal kapcsolatban. Ezért gondoltam hogy vennék egy újat. Találtam egy helyet ahol a 115e Ft-os Candy márkájú szárítógépet meg tudnám venni 80e-ért úgy hogy beszámolják a régit. És 5 év garancia van rá! Kérdés az hogy mennyire jó választás a Candy.Vagy van Beko 5 év garanciával 140e-ért.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
A Brikka nem eszpresszót készítő eszköz, hanem kotyogó, mivel nincs benne magas (9,5 bar) nyomást előállító pumpa.
(#44962) Digitalpimp
Ontod az értelmetlenségeket! Senki nem ajánlott 600000 forintos gépet, sem 50000 forintos kézi darálót.
Nem baj, nem szégyen, ha valakinek nincs pénze tisztességes, jó minőségű eszközökre, de nem kellene becsmérelni azokat, akik az olyanokat megengedhetik maguknak.(#44964) tomtyi
Egyetértünk, viszont daa-raa nem eszpresszógépet említett.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
freaghill
őstag
válasz Digitalpimp #44962 üzenetére
Please define "jó".
-
törölt tag
válasz KilgoreTrout #44950 üzenetére
Ahogy Lehiñito is írta: villanyszerelő, számlával. Más nem kell.
(#44959) daa-raa + (#44962) Digitalpimp
Engem nem érdekel a presszókávé, mert nem szeretem, de én sem értem, mitől lenne sznobizmus, ha a presszókávéhoz presszókávé főzőt ajánlanak?[ Szerkesztve ]
-
peppe79
senior tag
válasz Digitalpimp #44962 üzenetére
Olyan jó lenne, ha egy objektív válaszon nem lennének vérig sértve az emberek. Azt pedig csak zárójelben jegyzem meg: a 15 ezres kategóriát nem a 600 ezres követi.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz #65675776 #44956 üzenetére
Vegyél Momertet. [link] Nekem bejött. A sznobokra meg tojjál. Csak a 600 ezres főző a jó, meg minimum az 50 ezres kézi tekerentyű. Vicc. Évszázadok óta isszák a kávét lábasban főzve, mégis jó volt.
-
peppe79
senior tag
-
törölt tag
15k-ig milyen kávéfőzőt érdemes venni. Szarvasit kb csak árlistákon látom, boltban sehol.
-
Lehiñito
senior tag
Én nemrég vettem egy bekó indukciós főzőlapot, de még a dobozában van. Nincs még beépítve.Felhívtam, a budapesti Orczy-t, mert ő a hivatalos szerviz partner, de nekem azt mondta, hogy egy villanyszerelő is bekötheti, csak megfelelően kösse be.
De tud szegedi kontaktot is adni (mivel én szegedi vagyok), aki beköti hivatalosan. -
MODERÁTOR
Vegyel Neffet.
-
peppe79
senior tag
Ezt az Esperanza márkájú indukciós csodát meg szabad vásárolni?
Csak ilyenkor, a nyári kánikulában használnák az udvaron. -
farkas-j
őstag
Esetleg egy elektronikában jártas szakemberrel megnézetném az elektronikáját (pl. TV szerelővel). Egy próbát megér. A kollégámnak a tűzhelyében 2 kondi egy ellenállás és egy MOSFET szállt el. Az alkatrész nem volt 3000Ft.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok,
Sajnos javíthatatlan a Whirlpool főzőlap. (69000 lenne bele az új elektronika...) Két és fél után halt meg, úgy, hogy nem használtuk naponta.
Szóval új főzőlapot keresek. Okulva a történtekből, 5 év garanciás márkák jönnek szóba, ezek Beko, Candy és az IKEA. Beko és Candy esetében csak saját szerelővel lehet beszereltetni (gondolom itt jön vissza az 5 év gari ára), IKEA csak azt írja, hogy szakember rakja be. Van még egyéb lehetőség? A 3 márka garanciáztatásáról van bárkinek tapasztalalta?
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz numera007 #44948 üzenetére
Kicsit sem.. Ez a hőszipkások hátránya. A sima kondenzációsoknál csak kihúztad a kondenzátort és zuhannyal lemostad.
A hőszivattyús alacsonnyabb energiafelhasználásával amennyit megspórolsz az áramszámlán, azt kifizeted 3-4 évenete a kondenzátor takarítására. Szóval forma forma.. Annyi, hogy alacsonyabb hőfokon, kíméletesebben szárít.Amit még csináltam, hogy rendeltem Kínából ilyen filterlapot. Ezt a szivacs elé méretre szabom. Ez még a szivacs előtt felfogja a szenyneződés nagy részét. Havonta cserélem. Eddig bejött.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz numera007 #44946 üzenetére
Semmivel. Szét kell szedni darbjaira a gépet. Értsd úgy, hogy a teljes borítást, ajtót, dobot, motort, ékszíjat, mindent. Én nem vállalkoznék rá. Ha takarítani kell, akkor szervíz. Ha találsz rá ügyes független szevizest (sokszor klímások vállalják, bár ők is inkább télen), 20k körül megúszod. Márkaszervíz 40-50k között takarít kondenzátort. Sajnos ez van.
[ Szerkesztve ]
-
numera007
tag
Hőszivattyús szárítógép kondenzátorát mivel lehet takarítani? Eléggé be van építve.
-
Zola007
veterán
LIDL Parkside PNTS 1400 G3 nedves-száraz porszívóhoz vett már valaki porzsákot?
Webshopokban találtam, de mindegyik máshogy néz ki mint a gyári
Korábban vettem már webshopból S-bag utánzatot, ami egy kalap sz*rt nem ért az eredetihez képest, szóval szeretnék nem megint melléfogni[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
BBéci
legenda
válasz Gömbike #44942 üzenetére
Anyósom pár éve olyanból főz kotyogóval, ahhoz jó. Kipróbáltam itthon a Gaggia Classic-kal, nem tudtam belőle ihatót csapolni, három próbálkozás után feleségem bevitte a munkahelyére. A pörkölése sem felel meg az ízlésemnek. A Sicilia sem ízlett egyáltalán.
Olasz kávét vegyél, vagy valamelyik hazai pörkölő termékét, a választék óriási! Itt vannak tesztek: Kávékorzó.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gömbike
senior tag
válasz ribarszki #44940 üzenetére
Én a Minuto-ba a Tchibo Milánó kávét teszem.
Nálunk meg tudom venni 2500/kg áron.
A gépet elvittem szakszervízbe és a darálót beállítattam ehhez a kávéhoz.
Igaz, hogy 100% arabica, hogy de így is van krémje.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
BBéci
legenda
válasz Csabroncka #44938 üzenetére
A mindent visz miként értendő? Ha a 3000 forintosok között, akkor hihető. Kóstoltam a Crema oro-t, nem rossz, de nem láttam 5500 forintnál olcsóbban, anyit nem ér. A Mall gyanúsan olcsón adja, viszont egy próbát nekem megér, úgyis vennem kell valamit, mert teljesen kifogyott a készletem.
Abban biztos vagyok, hogy az automaták többsége nem tudja kihozni egy kávéból a maximumot, talán a kétharmadát. Ami igen, az is csak szakszerű tuningolás után.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ribarszki
őstag
válasz Csabroncka #44938 üzenetére
Erre gondolsz? Mert most 2900-ért korrekt áron van. Lehet rendelek.
-
Csabroncka
Topikgazda
"Megkóstoltam azt a lidlis kávét, ihatónak minősítettem" és inkább teát iszom, vagy semmit ...
Na de BBéci ez most komoly (szerintem a kék Dallmayr mindent visz, eddig automatában nekem ez ízlik a legjobban, de 3 filléres rozsdamentes kotyogóban sem rossz.)
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
BBéci
legenda
válasz ribarszki #44929 üzenetére
Megkóstoltam azt a lidlis kávét, ihatónak minősítettem, az árát megéri. Viszont többé nem veszek olyat, inkább teát iszom, vagy semmit. A hasonló aldis sem jobb, tegnap dobtam kukába egy fél zacskónyit. Még tiramisuhoz sem elég jó.
Lehet kapni finom szemeskávét 3500 forintért, kiváló minőségűt 6-8000-ért: Barbera Esperia, Lucaffe, Mokambo, Molinari, srb.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ribarszki
őstag
válasz handrash #44918 üzenetére
Szia! Én ilyen Bekot vettem. 60ért is ki lehet fogni. Teljesen jó gép. Gyönyörűen mosogat, minden tablettát szeret, olcsó. Ennyiért rendben van.
-
Digitalpimp
senior tag
Kolléganő 40E-ért vett használt Aristont megbízható használt kereskedőtől, szépen tisztán szuperül. Ment is egy pár hónapot, aztán se kép se hang. Szerintem elég lutris, és a 40E se olyan kevés pénz.
-
jokerone
tag
Sziasztok!
Van egy Bosch benvenuto classic kávéfőzőnk, ami nem mai darab, de szervízben volt egy éve kb és én is rendszeresen futtatom a szervíz programot, ha kéri.
Az utóbbi időben viszont eléggé elkezdett nyekeregni ki- és bekapcsoláskor, kávéfőzés megkezdésekor (darálás után) és a kávéfőzés után is.
Kiszedtem a főzőegységet és ha így próbálom mozgatni az alkatrészeket ebben, akkor semmi hangot nem adnak. Ettől függetlenül lehet, hogy ez nyekereg? Esetleg máshol kéne zsírozni?
A kávét egyébként ettől függetlenül rendben lefőzi, csak egyrészt így kicsit hangos, másrészt gondolom ez nem egészséges a gépnek sem.Köszönöm előre is a válaszokat.
Üdv:
Laci -
titán
Gyümölcscentrifugából melyiket ajánlanátok?
-
ribarszki
őstag
válasz Grande Ale #44925 üzenetére
Nézd mi nagyon szeretjük a Saeco gépet. Nem akarok vallási vitát nyitni kávéfronton, mi a Lidl 500grammos Bellarome sárga/barna szemes kávéját használjuk hozzá. Bár ez már önmagában megvetendő a komoly kávésok körében, ez van. Nekem a kényelem, gyorsaság, egyszerűsége tetszik. Sok tejes kávét is iszunk amit a gép habosít. Mivel ketten napi 6-7 kávét iszunk, így marad az automata gép.
Eddig is Incantom volt, most is az van. Vedd meg nyugodtan, szeretni fogod.
-
MODERÁTOR
A nespresso kave/kapszula kilos ara 25e korul jon ki (bar itt a kenyelmet es gyorsasagot fizeted meg) egy jo minosegu szemes kave kiloja 10-15e ft, igaz ehhez kell orlo es nemi szaktudas. Lehet matekozni.
-
peppe79
senior tag
Nincs vele tapasztalatom, egyszerűen csak nem fizetnék ennyit egy halom "műanyagért". Ezért az árért már Lelit PL042EM-et kapni, ami igaz ugyan, hogy még csak belépőszint, de már egy tisztességes kávéfőző. Csak ugye az nem automata...
-
Papaj x
senior tag
Üdv mindenkinek!
Hűtőt milyet érdemes venni márkában, esetleg árkategóriában ( lehetőleg az alsó kategóriák közül, minél nagyobb méretűt)?
Illetve ilyen termékeket hol érdemes vásárolni? (garancia terén például..)Köszönöm.
"A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
Grande Ale
őstag
válasz peppe79 #44923 üzenetére
Értem, köszönöm.
Miért nem nyilatkozol? Van vele tapasztalatod? Nem jó gép?ribarszki: jobb kávét? Most nespressot iszunk, nekem az is jó, míg más leszólja a kapszulást. Van egy Zellmer karos gépünk is, nem is használjuk. Azért gondoltam erre, mert egyszerűen lehet vele kávét csinálni és most 40 százalékkal olcsóbban jutnék hozzá. De egyáltalán nem vagyok biztos a dolgomban, csak abban, hogy a nespresso 130-140 forintos kapszula árainál jóval olcsóbban jönne ki egy kávé, ami gondolom azért jó is lenne.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz Grande Ale #44922 üzenetére
Nekünk ilyen van. Csak Incanto néven. Szeretem, jó gép. Persze jobb kávét kapsz, ha van darálód és egy külön pl Gaggia Classic főződ, de itt a kényelem a kompromisszum.
-
peppe79
senior tag
válasz Grande Ale #44922 üzenetére
Többféle színben készül.
5335: acél
5334: antracit
5333: ezüstHogy megéri-e az árát, arról inkább nem nyilatkozom.
-
freaghill
őstag
Van egy fél éves AEG mosógép, kb napi használatban van, ma vettem rá poli-foszfát adagolót, fel is szereltem.
Ajánlott lenne már ezen is trisó+polly kezelés, vagy nem szükséges?
-
szabog74
aktív tag
Szerintem mindegyikből párás meleg levegő fog kijönni, ha mosogatás után kinyitod az ajtaját. Gőzfürdőre azért nem kell számítani
Használtat én nem vennék (ki tudja mit mosogattak benne), esetleg nagyon megbízható embertől. Volt olyan gépem, ami 4 év után véletlenszerűen megállt. A mostani jól működik 6 évesen is, de néha elég hangos lesz. Szóval lutri ez is.
-
handrash
őstag
Mosogatógépet szeretnék venni. Anyagi okokból elsősorban használtat. Mik azok a buktatók amiket nem sejthetek előre ? Azt gondolom, hogy takarékosság szempontjából kompromisszumot kell kötnöm...
Egy gép leírásában azt olvastam, hogy mosogatás után az azt ajtaját kinyitva gőz távozik a konyhába, ennek például nem örülnék, de ezek szerint nem minegyik ilyen. Honnan tudni mellyek ezek ?
Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
jimmy74
őstag
Sziasztok!
Mosógépet vennék kihasználnám az otthon melege pályázat 45k pénzt.
A keret amit birnèk az 110k.
Mindenféleképpen elöltöltős és ne legyen egyik oldala se 50cm-nèl szélesebb mert keskeny ajtó van a fürdőn.
Ami még nagyon fontos legyen jó hosszú gari.
Elegem van abból hogy 2-3 év azt kuka, legalább bírna ki 5 évet.
Inverteres legyen.[ Szerkesztve ]
WoT:jimmbo
-
peppe79
senior tag
válasz Digitalpimp #44912 üzenetére
Jól írod: itthon is előfordulhatnak. Az outlet termékeknél viszont garantáltan elő is fordult. Elképzelhető, hogy csak esztétikai hibája van, vagy totál patyolat, és évekig működik meghibásodás nélkül. De az is lehet, hogy egy rejtett hiba folytán idő előtt elromlik. Én nem szeretem ezt a fajta bizonytalanságot. Nem árat akarok vásárolni, hanem árucikket. Ha meg nincs valamire pénzem, akkor inkább megveszem az olcsóbbat.
A jótállási feltételek egyébként nem teljesen ugyanazok, mint a hivatalos forgalmazó által megvásárolt műszaki cikkek esetében. Itt ugyanis már nincs gyártói 'garancia', a szervizelést az outlet üzlet, vagy az általa megbízott szerviz végzi.[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
AEG L87695WD moso szaritogepben multkor nem ment vegig a program, leszivatyuzas ment ruhat kitudtutk venni, ezt eljatszotta parszor mindig ugyanott allt meg. Megjavitottak, epromba programot ujrairtak mert allitolag megserult meg meg valamit javitottak rajta még amire nem emlekszem kb 4 eves gep. Ez 4 honapja tortent most ujrakezdte ugyanezt. Ez valami ismeros hiba amirol egy ket jo szot lehetne hallani?
Eladó: GTS450
-
törölt tag
válasz andatti #44910 üzenetére
Nem rossz, de mennyiért vetted, és hány év garancia van rá? Outletből tippre 1 év lehet, amit a bolt vállalt rá.
Hasonló Samsung itthon például a RB33J3205WW/EF, csak ennek 2 csillagot adtak az Energiaosztály besorolásban, bár éves szinten ez anyagilag nem olyan sokat jelent. -
Digitalpimp
senior tag
válasz peppe79 #44911 üzenetére
Ha van rá rendes gari tök mindegy honnan veszed, a felsorolt dolgok itthon is előfordulhatnak bármelyik bolt cuccaival és ugyanúgy nem tudsz róla.
-
peppe79
senior tag
válasz andatti #44910 üzenetére
Nekem ezek az outlet boltok nem túl meggyőzőek. Főleg, amikor egy drága műszaki cikket, háztartási gépet árulnak jóval olcsóbban, csak mert megsérült a csomagolása. És persze szó sincs arról, hogy esetleg egy felborult teherautó platójáról szedték össze, vagy eldőlt a raktárban, esetleg egy meggondolt vásárlás okán újracsomagolt készülékről van szó. Nekem nem éri meg lutrit vásárolni, de persze, lehet, hogy épp szerencséd van.
-
andatti
senior tag
válasz andatti #44605 üzenetére
Végül senki nem válaszolt a kérdésemre...
Tegnap leszálítottak egy németből behozott Outlet csomagolássérült hűtőt.
Samsung RL33N300NWW
Amire nem volt magyar találat, a boltos szerint egy 700 eurós hűtő. A+++, 217/98 L, 38 db zajszinttel, 175 kWh éves fogyasztással. Totál no frost kialakítású...Majd az idő eldönti, hogy jó vételt csináltunk-e...
Mondjuk aki most tervez hűtőt venni, az Euronics kiadott egy hűtő katalógust, ami aug. végéig érvényes... Abban szépen össze vannak szedve a legújabb vívmányok és elmagyarázzák, hogy mi mit jelent. Igaz ár nincs benne, de támpontnak jó. Mi csak utólag találkoztunk vele...
-
törölt tag
Kollégám rácseszett. Tönkrement a W441-e lengéscsillapítója, ezért a javításra a gép árának 1/6-át ki kellett fizetnie. Igaz, a lengéscsillapító 2002-es gyártású volt, a gép 120000 Ft, a javítás cakkumpakk 20000 Ft volt.
-
blattida
nagyúr
válasz bopeti98 #44905 üzenetére
Spülen a öblítést jelenti, waschen a mosás, vorwasche az előmosás, pflegeleicht a műszálas mosás, fein a finom mosás, wolle a gyapjú, mit vor...előmosással, ohne vor... előmosás nélkül, koch a főzőmosás, schleudern a centrifugázás, kurz a rövidítés, weich a kímélő, pumpen a szivattyúzás...bunt a tarka mosás, mit taste meg a gombos ruhákra vonatkozik... Külön funkcióként a pflegeleicht a nem kényest jelenti, intensiv az intenzív, temperatur a hőmérséklet, 900-700 a centrifugálás fordulatszámának csökkentésére való.
[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
bopeti98
őstag
Sziasztok!
Van itt az albérletben egy AEG ÖKO Lavamat 23900 felültöltős mosógép, de sajnos sehogy nem tudok rájönni a működésére, mivel minden német nyelvű rajta, a neten talált manual is.
Így néz ki a kezelője:
Arra rájöttem hogy a Spülen a mosás, de pl arra nem hogy miért van kettő Spülen program is, a többiről fogalmam sincs. Pl olyan hogy csak öblítés, vagy centrizés is jó lenne. A google fordító használhatatlan, olyat is kiírt az egyikre hogy "hajítás". Elképzelésem sincs mi lehet az.
Esetleg valaki aki jártasabb mosógép témában tudna nekem kicsit segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik