Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
batagy
őstag
Sziasztok!
ETA 3404-es szőnyegpadló tisztítónk van, 10-15 éves.
Utoljára 2009-ben használtam, akkor még semmi baj sem volt.Most újra előszedtem. Működik a mindkét motorja (kompresszor és a szívás is), viszont az a gondja, hogy a vizet nem kapja föl a tartóedényből. Próbáltam azért a motort nem leégetni.
Mi baja lehet?
A szívócső a motorblokk rész alatt beleér a vízbe, sőt a kis szűrőt is leszedtem, nehogy az fogja meg.
-
batagy
őstag
válasz MrSealRD #10869 üzenetére
Én is használok ilyen vízszűrő kancsót.
A kancsóm Brita Marella XL, ez 3.5L-esnek van írva, de szerintem annyi víz nem megy bele, talán 1 -1,5 liter. De a kancsó igazából teljesen mindegy, hogy milyen, a legegyszerűbb is jó, a lényeg hogy milyen kompatibilitású. A Brita Maxtra betét és a Laica Bi-Flux kompatibilisek egymással. Én ezért a Laica Bi-Fluxot szoktam venni bele, egyszerűen azért mert az kapható itt a Sparban is. 1 betét 1 hónapig elég.
De van egy szűrésszám korlát is a betéthez. Ezen a kancsón van egy számláló felül, de olyan nehezen hajtódik, hogy inkább egy cetlire szoktam rovátkákat húzni, a betét indításától, mikor teleengedem.
A másik fajta betét a Brita Classic és a Laica Classic. Régebben olvastam ezekről, elvileg a Maxtra/Bi-Flux rendszer annyiból jobb, hogy a szűrő alját víz lepi el szándékosan 1 cm magasságig azért, hogy ne pangjon el benne a baci, ugyanis tán ezüst fertőtlenítő van a szűrőben.
Annyit érdemes tudni biztonságügyileg, hogy a leszűrt vízben mivel nincs klór, ezért a bacik elkezdenek szaporodni benne idővel. Ezért célszerű hűtőben tárolni. De én pl nem bírom a hideg vizet, ezért csak sima szobahőmérsékleten tartom a kancsót. Így viszonylag hamar meg kell inni, mondjuk 6 órán belül. Ha hosszabb ideig állt a szűrt víz, érdemes lemosni az edényt. Ha pedig a szűrő is állt pár napot, akkor én át szoktam engedni 1 adag vízzel, amit kiöntök még.
Én elégedett vagyok vele, finom vizet gyárt!
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Samsung SC4030 (1600W) porszívót évek óta megelégedéssel használtam.
Most sikerült leégetnem, úgy tűnik.Ahogy porszívóztam, a porszívó gurigája megakadt a szőnyeg szélében, aztán ahogy rántottam rajta egyet, azon pillanatban olyan hangot adott ki mintha bekapott volna a motor valamit, erősen lefogta a motort, majd 1 másodperc múlva füstölés és büdös szag. Persze azonnal kikapcsoltam és a dugóból is kihúztam. Mintha égett gumiszag jönne belőle, mintha a rántástól bekapott volna valami szigetelést.
Nos a kérdés az hogy ezt kb mennyiből javítja a Samsung szervíz, gondolom motorcsere?
Kösz
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
válasz batagy #13652 üzenetére
Samsung szervizben érdekődtem, egy motorcsere 15eFt.
Akkor érdemesebb új készüléket vennem?
Szóval Sencor SVC8?Az érdekelne, hogy a Sencor SVC8-on, cső és a készüléktest találkozásánál, a cső elfordul-e a készüléktesten, úgy hogy a cső ne csavarodjon el?
A Sencor-nak milyen a szerviz háttere? Van hazánkban normális stabil képviselet és alkatrészellátás?
Kösz
-
batagy
őstag
válasz batagy #13677 üzenetére
Sziasztok!
Az olvasottak alapján megrendeltem én is a Sencor SVC8 porszívót.
Korábban egy Samsung SC4030-at használtam.Írok ide egy szubjektív véleményt, hátha mást is érdekel. Be kell valljam, én annyira nem vagyok tőle elájulva. Talán csak túl sokat vártam a leírások alapján, vagy én vagyok maximalista. Bizonyos szempontból tényleg jobb mint a Samsung, de pár szempontból gyengébb.
Pozitív:
- HEPA szűrő. A használat után nem érzek poros szagot, a Samsungnál éreztem.
- A motor finoman indul, nem egyből max fordulaton. Gondolom a biztosítékot is nehezebben vágja le.
- A gumírozott görgők (a nagy és kicsi is) nagyon tetszenek, szépen finoman gurul a parkettán, nem csúszkál el, nem karcolja.
- Ugyan a tömege nagyobb mint a Samsungé, de érdekes módon ez pozitív hatásúnak tűnik, stabilabb tőle a porszívó.
- Nagy tartományban szabályozható a fordulatszám.
- Az alacsony fordulat tényleg halk, ellenben az sokat nem is ér.
- A vezeték megfelelően hosszú. Legalább annyi mint a Samsungé.
- Könnyen elérhető porzsák.Negatív:
- A fémcső túl nehéz.
- A fémcső összecsukható. De minek? Valaki ezt mindig összecsukja és széthúzza? Bár akinek kis helyre kell beraknia, annak biztos jó. Engem inkább idegesít.
- Számomra a legrosszabb tulajdonsága, a fémcső felfogatására szolgáló akasztó, mellyel az álló helyzetben álló porszívóra akaszthatjuk. Ezt a felső fémcső aljára rakták, és bazinagy. Szóval a csövet csak összecsukott állapotban lehet ráakasztani. Ha meg porszívózunk, akkor ott középen kiáll egy nagy darab műagyag, valahogy fura nekem.
- A porzsák fedél nem 100%-osan zár. Alacsony fordulaton hallható, ahogy az egyik oldalon falsot szív. Hozzá kell tegyem, közepes és erős fordulaton már olyan erős a vákuum hatás, hogy a fedél már rászívódik és akkor ott nem szív már falsot. Gumírozott körbe a fedél tömítése egyébként, emiatt puhán záródik. Alacsony fordulaton, a fedélen látni is, ha lefogjuk a levegő beáramlását, akkor a fedél lejjebb szívódik.
- A cső fogó részén, a levegőbeáramló szabályzónál erősen falsot szív, ezt már mások is írták.
- Hiába van 4 féle szívófej, egyik sem tűnt használhatónak, bár hozzá kell tegyem csak az egyiket használtam. Az alap (a váltós) szívófej nagyon nehéz, ezt az egyet használtam. Akkor van a turbo szívófej, nem próbáltam, nem tudom ér-e valamit. Van a széles fej, az talán jó valamire. A résszellőzőt nem is értem, ott két cucc van összetolva valahogy.
- A vezeték vékony, a szigetelés nem kör keresztmetszetű, hanem lapos. Nem tudom ez befolyásolja-e az élettartamot.
- Ami a hangját illeti. Közepes fordulaton már nem olyan halk, szerintem a 69 dB kicsit túlzás, de lehet hogy csak én vártam túl sokat. A legerősebb fordulaton kicsit erőlködik már. A Samsunggal összehasonlítva nem rossz azért, mert annál nem hangosabb, de annyival nem is halkabb.Én rövid idő után, a Samsung csövét és annak szívófejét raktam át a Sencorra, mivel ez jóval könnyebb. Az akasztót a Sencor csövéről leszereltem és rácsavaroztam a Samsung csövére, hogy álló helyzetben tudjam tárolni. Mivel alapból csúszkált a csövön, aláraktam egy kevés bicikli belső darabot tömítésnek, így stabilabb. De ez a felfogató rendszer elég katasztrófa.
A fogónál lévő fals szívás kiiktatása miatt szerintem azt a részt is cserélni fogom. Emiatt a csőnél meg kell bontani. Vagy veszek egy plusz csövet hozzá és azt babrálom szét.
Remélem hasznos esetleg. Azért nem rossz porszívó, de pár dolgot érdemes szem előtt tartani, a túlzott elvárások miatt.
-
batagy
őstag
válasz emitter #13767 üzenetére
Ahogy canniball írta, a webshop oldalán Gusztáv (2015/08/19) ugyanaz a személy mint itt Goose-T.
Az egy egyedi eset volt, abból ne szűrj le tanulságot, mert sokan elégedetten használják.Az én véleményemet egy áttekintőnek szántam, de az ott leírtakkal együtt is használható azért.
-
batagy
őstag
válasz emitter #13774 üzenetére
Mivel nekem gyorsan kellett és nem tudtam máshová elmenni, jobb híján a T*sco-ban Menalux 1900P típust vettem. Használni használható az is, belemegy, de nem a logjobb bele, mert rácsúsztatva a papír egy részének nincs elég helye begörbülni és így gyűrődik azon a részen. Nagyon kell rá vigyázni hogy ki ne szakadjon. A Menalux amúgy is gyenge minőség.
Aspico 731 van otthon, az nem jó bele!
Aspico 701m-et jobb lenne csekkolni. Azt is írták itt, hogy Aspico 700 és 564 is jó bele.
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
válasz Csabroncka #13884 üzenetére
Köszi az infókat.
Otthon én néha Brita Maxtra kancsós szűrt vizet szoktam inni.
De sokszor csak sima csapvizet.Arra vigyázni szoktam, hogy ne legyen túl sokáig tárolva a szűrt víz, mert klór hiányában felszaporodnak a vízben a bacik. Ráadásul a hűtött vizet nem szeretem, túl hideg a torkomnak, így mindig szobahőmérsékleten tartom a vizet.
Tulajdonképpen, az egy fő kérdés, hogy a kiengedett vizet (akár csapból kiengedett, akár szűrt víz) mennyi ideig szabad egy pohárban vagy kancsóban tartani, szobahőmérsékleten, ha azt akarjuk hogy a bacik azalatt ne szaporodjanak föl?
"ahol a széntölteten 3 nap alatt felszaporodnak a bacik"
Amennyire tudom, ezekben a szűrőkben ezüstözés van , hogy megfelelő szinten tartsa a bacikat. Ez mennyire véd?
De az is igaz, hogy az ezüst meg rossz a vesének, ha jut belőle kicsit a vízbe is?A Maxtra és ezzel kompatibilis típusoknál úgy van kialakítva a szűrő, hogy az alja mindig vízbe ér. Ez mire jó?
A csapvizet érdemes 10 percig állva tárolni akkor, hogy a klór távozzon?
-
batagy
őstag
válasz Csabroncka #13948 üzenetére
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Megmakkant a mikrohullámú sütőm!
LG, típusa MS-194A.
2004 októberében vásároltam, szóval 10 év is eltelt már.
Annyi történt, hogy mikor kinyitottam az ajtóját ma, lecsapta a biztosítékot a lakásban, a fő külső biztit is, és a belső biztit is. Utána se kép se hang.Lekaptam a hátlapot. Fotók: lg1 lg2 lg3 lg4 lg5 lg6 lg7
Így első ránézésre az izzólámpát látom csak gyanúsnak (ami mellesleg úgy néz ki, mint egy elektroncső), mert az fekete. A biztit nem tudom kiment-e, hozzányúlni nem mertem nehogy legyen még benne feszkó.
Mit csináljak?
Szerintem éppen ez lámpa. De honnan vegyek itthon? Vagy egyáltalán hozzá merjek-e nyúlni? Vagy szervizbe vigyem?
Kösz
-
batagy
őstag
válasz Bazsee71 #15820 üzenetére
Köszönjük a beszámolót!
Nekem is lenne pár kérdésem a Bosch BGL3B210-hoz:Bekapcsolásnál van ilyen Soft Start funkció hogy kisebb fordulaton (kisebb áramfelvétellel indul) és csak aztán gyorsul fel?
Az illeszkedéseknél nem szív falsot nagyon? Pl. a gégecsőnél. Illetve a Sencor SVC8 egyik gyenge pontja, hogy a cső fogó részén a levegőbeáramló szabályzónál erősen falsot szív. A Bosch milyen?
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Zanussi TA 850 típusú szabadonálló mosógépem van, 11 éves.
A szűrőt sajnos ritkán takarítottam, egyszer 1 éve megpróbáltam kihúzni a szűrőt a helyéről, de nem tudtam. Most nemrégen újra megpróbáltam kihúzni, de ismét nem jutottam semmire. Annyira eltömődhetett a szöszöktől és/vagy a vízkőtől hogy nem vagyok képes kivenni a szűrőt.Most már bajt is okoz, mert normál programoknál benne marad a víz, nem tudja leengedni. Csak akkor megy le a víz ha külön centri programot kapcsolok be.
Melyik szerviznek szóljak , ők ki tudnak jönni?
21. kerület.
(M*rkab*lt.hu-ról lett véve, de már 11 éve.)Teljesen szét kell szedni hozzá?
Mit tennétek?Kösz
-
batagy
őstag
válasz Atesz 666 #18178 üzenetére
Kösz a tippeket, de a balra tekerésen már túl vagyok.
Van egy zárófedél előtte, amit valóban balra kell forgatni, menetes, és akkor ahogy kicsavaródik, magával húzná a fotón látható szűrő betétet. Egy kúpos tengely áll ki belőle, az pattanna bele a zárófedélbe. De ez a tengely már régen kijár a fedélből, és azt nem húzza ki.A szűrőt nem lehet balra fordítani és semerre sem, ennek csak simán ki kellene jönnie. Tudom, szedtem már ki életemben, csak most ragadt be ennyire.
-
batagy
őstag
válasz #40553216 #18184 üzenetére
Mosószer adagolásra nem szoktam sajnos odafigyelni, van egy kis mérőpohár és csak úgy érzésre szoktam bele mosóport rakni.
Megnéztem, kb 100-150 ml közötti mennyiséget szoktam beletenni.Öblítőt nem használok.
Lehet hogy sok a mosópor?@pjen
Az ecet nem okoz kárt benne? A fémrészeknek, műanyag tömítéseknek?
10%-os ételecet van itthon, abból mennyit kellene beleöntenem?[ Szerkesztve ]
-
-
batagy
őstag
Na, befejeződött a mosás.
Nos, előrébb nem jutottam az ecettel, sőt rosszabb lett.
Most már annyira eltömődött, hogy ki sem tudja magából szivattyúzni a vizet.
Mikor ereszti le a vizet, éppen hogy csak csordogál.Összesen 4-szer nyomtam rá vízleeresztést. Illetve kézzel kimertem a dobból kb 1 liter vizet.
Most már lecsavartam a szűrő fedelet és kifolyt a maradék víz, de a szűrőt továbbra sem tudom megmozdítani. Tele van trutyival.A jelenlegi formában már nem használható a gép.
Szóval marad a szerviz.
-
batagy
őstag
Ezt már inkább a szerelőre hagyom.
Amúgy az ecet az biztosan hat, máskülönben nem tömődött volna jobban el. Ez azt jelzi hogy még több trutyit kiszedett belőle. Csak szegény nem tudott távozni.
Szóval az ecetet biztosan érdemes használni rendszeres időközönként, csak nem szabad ennyire hagyni felgyűlni benne.
Kösz a segítségeket
Ja, amúgy akkor melyik Zanussi szerviznek szóljak? A központinak?
(21. ker a mosógép) -
batagy
őstag
válasz Csabroncka #18210 üzenetére
Köszönöm a Polly cucc ajánlánst.
Egyelőre nem használtam további szert, hanem kihívtam a Zanussi szervizt.
Ma járt kint a szerelő.Nos, szerencsére nem kellett szétszedni, a szerelő ki tudta húzni a szűrőt a mosógépből. Én nem mertem jobban erőltetni, féltem hogy letörik valami, de ő határozottabb mozdulatokkal ki tudta húzni. Fullra tele volt vízkő + szösz + mosópor keverék lerakódással (nem fotóztam le). Nem csoda, hogy már nem tudta leengedni a vizet.
Kitakarítottam amennyire tudtam a szűrő betétet, ő meg a szűrő házat belülről. A szűrőt nem tudtuk visszacsúsztatni , mert mindkettőn maradt lerakódás. Úgyhogy a szűrőfedél csak simán vissza lett csavarva egyelőre, a szűrő nélkül. Így kellene még áttisztítanom vagy ecettel, vagy Polly-val.
A szűrőt magát belerakom egy vízkőoldóba.Aztán ha tisztul mindkét felület, utána lehet hogy vissza tudom rakni a szőrőt. De a szerelő azt ajánlotta, hogy nem is nagyon szükséges a szűrő, anélkül is megy, csak akkor a kád lefolyóba kell egy szűrőt rakni. Ez egy típushiba ezeken, hogy nagyon megáll ott a cucc. Azt mondja, az új típusokon már nagyobb lyukú szűrőket alkalmaznak.
Ecetet a szerelő is támogatta, bár azt mondta nem kell 1 liter, hanem csak 2 dl. Polly-t nem ismerte.
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
válasz Csabroncka #18210 üzenetére
A hétvégén alkalmaztam a Polly-t a mosógépben.
Vagyis pár nappal korábban egy ecetes mosást is csináltam (az akkor már kiszedett szűrővel), akkor is kijött egy csomó vízkő.
Aztán a Polly-t használtam. Ez is hatott.
Mondjuk nem 24 órára hagytam állni hanem csak kb 5-6 órányit. Utána 60 fokos mosást indítottam.Kihozott egy csomó trutyit, vízkövet. Szerintem jó cucc.
Utána belenéztem a szűrőházba, és sokkal tisztábbnak tűnt. Utána immár a szűrőt is vissza tudtam tenni a helyére.Most minden rendben van a mosógéppel.
Ugyan kicsit nyikorog már, de amúgy baja nincs.Köszönöm a segítségeket!
Ezentúl a tisztításra jobban odafigyelek. -
batagy
őstag
válasz CoolBoy323 #37421 üzenetére
Sencor SVC 8, én ezeket írtam fel magamnak:
Aspico 701M
Menalux 1900Én az utóbbit szoktam venni, mert Eur*nicsban kapható a közelemben.
A levegőszűrőre én is kíváncsi vagyok, hogy mit és hol érdemes.
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Sencor SVC 8YL-be a kimeneti HEPA szűrőt hol lehet kapni?
Ez a típus kell? Sencor SVX 013 HFNagyobb műszaki áruházakban esetleg (MM, Bestbyte, Euronics) kapható?
Köszönet
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Szobai álló nagy lapátos ventillátort ajánlajtok már légyszi, ami jó minőség és minél halkabb. Nem kell nagy légmozgatás, de inkább halk legyen.
Panelben 30 fok van.Köszönettel
-
batagy
őstag
válasz Csabroncka #45365 üzenetére
Szia!
Köszönöm a tippet, de nem ezt kérdeztem. Mindjárt gondoltam hogy klíma.
De én az asztali ventilátort kérdeztem.Vettem egy Sencor gyártmányt (nem álló ventilátor, hanem asztali), egészen jó minőség. 55 dB zajszintet ír, ami nyilván a 3-as fokozatra vonatkozik. Kb helytálló is, van hangnyomás mérőm.
Viszont , még az 1-es fokozatot is túl erősnek és hangosnak találom.
Az a kérdésem, amennyiben hozzáférek a kapcsoló elektronikához, a ventilátor fordulatszám csökkentésére van-e mód házilag? Pl. valami ellenállás beiktatásával, hogy még jobban halkítsam?
Köszönettel
-
batagy
őstag
válasz farkas-j #45762 üzenetére
Nincs semmilyen tapasztalatom no frost hűtőkkel, ezért minden véleményt meghallgatok.
Korábban itt már olvasgattam no frost vs anélkül hűtő témában, és én azt a konklúziót vontam le, hogy a no frost funkció általában plusz zajforrást jelent, mert ventillátor van benne, és gyakrabban kapcsol be.
Nekem is a zaj csökkentése a lényeges, ahogy st6969 is írja.De azt is gondolom, hogy csak önmagában a jegesedés elkerülése miatt nem éri meg, hogy szárazabb legyen benne a levegő. Azt írták itt, hogy a kajákat zacskóba érdemes tenni a no frostos hűtőkben.
Aztán nem tudom, hogy mennyire téves ez a konklúzió.
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Köszönet a topikgizdának a Háztartási gépek karbantartása cikkért.
A mosógépet tisztítom az éves karbantartás céljából (Zanussi TA 850).
Körbetisztítottam a gumiperemeket fogkefével, kis trisós oldott vízzel.
A szűrőt kihúztam, nem volt benne sok vízkő, talán egy féléve szedtem ki utoljára.Most megy egy 90 fokos trisós főzőmosás, 3 kanál trisóval.
Van itthon egy Polly-m is. Ha a trisós lement, utána mehet közvetlenül a Polly vízkőtelenítő mosás is?
Vagy kell közte hagyni időt vagy esetleg átmosni üresen?
Mármint remélem nem marad benne trisó, nehogy keveredjen.További kérdés: Budapest 21. kerben indokolt a polifoszfát adagoló használata? Ez nekem új, amit a cikkben olvastam.
Legtöbbször 40 fokon kímélőn mosok, nincsenek koszos ruhák. 60 fokra is csak ritkán megyek fel, pl. ágyneműnél. -
batagy
őstag
válasz Csabroncka #46445 üzenetére
Köszönöm, OK!
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Lehel 3 csillagos (Automatic feliratos) régi hűtőgépem fogta magát és leengedett. Illetve csak azt látom, hogy olvad a jég, és 19 fok van benne.
Közben már feltörölgettem a vizet és jeget kivettem, száraz belülről. A belső világítása működik (azaz világít).Viszont elindulni nem akar. Kihúztam konnektorból is, visszadugtam, csavargattam a szabályzót is, de semmi. Világítani világít, de nem hűt. A szabályzó előtte és most is 5-ösön áll (max).
1) Ez most magától engedett le, vagy meghibásodott?
2) Ha magától engedett le, mikor indul vissza?Kösz
-
batagy
őstag
Ok, köszönöm nektek, Degeczi-nek is a segítséget.
Úgy döntöttem, nem hívok szerelőt se, gondolom a kiszállás min 5000 Ft, plusz javítás. Annyit nem ér meg.
Már korábban is tervek között szerepelt egy új hűtő, 1 éve nézegettem is már őket. Csak most akkor előrejött ez a kiadás.A Márkaboltban nézegettem 1 éve, akkor ezeket írtam fel:
Electrolux ERF 1904FOW (40 dB)
Electrolux ERF 2404FOW (40 dB)
Zanussi ZRA 17800WA (40 dB)
Zanussi ZRA 22800WA (40 dB)noFrost vs nem noFrost dolgot szeretném még átgondolni. Nekem a fő peremfeltétel az, hogy minél csendesebb legyen. Ha gyakran bekapcsol a noFrost ventilátora, akkor az nem nyerő. Mondjuk nem tudom milyen hangos.
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Electrolux kombinált hűtőt. INOX színben.
Mindkét ajtóra kívülről egy-egy nagy matrica van ráragasztva gyárilag.
[kép1]
[kép2]
Nem tudom mi a gyártó eredeti célja, hogy a matrica rajta maradjon-e végig, de én úgy gondoltam, hogy leszedem. Az alsó nagyobbikkal kezdtem. Hát jól megszívattak, nem lehetett simán szakadásmentesen leszedni. A maradékot már centinként kellett lekapargatni.Egyelőre leszedtem már a papírt, viszont ahol kapirgáltam, ott mindenhol ragasztós maradt.
Hogyan tudom a maradék ragasztót leszedni, hogy ne karcolódjon a felület , és a fényezés érintetlen maradjon?Alkohol vagy seb-benzin károsítja az INOX színt?
Mondtak még olyan tippet is, hogy celluxot ragasszak rá, és az leszedi. Hát nemtudom, nem kéne mégjobban összeragasztózni.A felső matricát is leszedjem?
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy új Electrolux hűtőgépem. Típusa LTB1AE24U0.
Product Number: 925 992 227Szeretnék bele +1 db üvegpolcot rakni.
Az Electrolux shopban próbáltam keresni, de nem adják meg a méreteket, és fotók sincsenek sok polchoz.Ami nekem kell: 30 cm x 45.5 cm.
Lépjek kapcsolatba az Electrolux-szal, hogy ajánljanak konkrét üveg polcot?
Amúgy pedig elég drágának tűnnek.
Esetleg van-e javaslatotok más gyártótól származó , kompatibilis , de olcsóbb üveg polcra?Köszönet!
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Rúdmixer vásárlásán gondolkozom. Néha szükségem lenne rá. A keverésen kívül smoothie készítésére és aprításra is használnám, ha csak ritkán is.
Ez a 3 típus merült fel. Szerintetek melyik ajánlott?
Philips ProMix rúdmixer HR2546/00
Braun MQ 535 Sauce
Bosch MSM66120Érdemes-e figyelni valamire?
Ezek is használhatók teljes értékű turmixgépként?
Köszönet
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Különálló, egylapos indukciós főzőlap kapható most az Aldi-ban, 10.000 Ft -ért.
Ilyen:2kW-os, 10 fokozatban állítható. Hőmérséklet-szabályozás: 60 °C - 240 °C.
Milyen tapasztalatok vannak ilyennel?
Nálam még gáztűzhely van, tervezek elektromos (indukciósra) áttérni egyszer, de az még odébb lesz. És a lakás elektromos hálózata sincs felújítva. Nincs pl fí relé sem. Ez egy panel.Addig is jó lehet egy ilyen átmeneti megoldás?
Igazából azt nem tudom, hogy a 8,7 Ampert (2kW) elbírná-e a sima konnektor a konyhában?
A lakás még a régi, 80-as évekbeli hálózattal üzemel.Kösz
-
batagy
őstag
Utólag gondolkoztam azon, hogy miért is kellene nekem elektromos főzőlap, ha van olcsó gázom is. Végül is nincs gondom a gázzal.
#68578 balazs1956
Köszönöm. Így akkor annyi az előnye, hogy kényelmes, beprogramozom és lekapcsol. És egyenletesebben főz. És tisztábban tartható. Cserébe pakolgatni kell a hordozható főzőlapot.Hosszú távon attól tartok, ha lesz ismét gáz ellenőrzés a házban, akkor esetleg nem fogják jóváhagyni a gáz üzemet a panel konyhában, ugyanis nincs sehol légbeömlő. Hacsaknem a panel eredeti régi szellőzője annak nem minősül. Amikor utoljára ellenőriztek, kb jópár éve, akkor az ablak már cserélve volt műanyagra, de Aereco nélkül. Aereco-t vagy más légbeömlőt a zaj miatt nem akarok rakni. A bejárati ajtó viszont még a régi volt akkor, jókora résekkel, és emiatt hagyták jóvá. Azóta az ajtót is cseréltem jó minőségű, jól záródó Nívó ajtóra. És félek, nem fogják a gázt engedélyezni, ha a régi szellőzőt nem fogadják el.
Mennyire hagyják jóvá a gázt régi panelekben, ha a nyílászárók felújítottak?
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Vettem LIDL-ben egy Silvercrest ultrahangos aroma diffúzort , ilyen.
Egész jó, de hangosnak találom.
Én azt hittem , az ultrahangosan működők hangtalanok.Minden aroma diffúzornak / párásítónak hangja van? Létezik hangtalan?
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Aprító/turmixgépet keresek , ami lehetőleg nem hangos!
Zöldségeket, gyümölcsöket tudjon aprítani, turmixolni, pl a szeletelt nyers répa, narancs, alma ne okozzon neki gondot. Jó lenne könnyen tisztítható penge, és üveg edény. És ha 0.6 literesnél nagyobb, nem hátrány, de nem kizáró ok.Olvastam már itt ajánlásokat, pl Delimano Nutribullet Pro 900 , vagy Tefal Blendforce 2 BL420131. Ezek megfelelők?
Sencor SBL7178BK -t dícsérték, de leég a motorja.
Electrolux E4TB1-6ST -re meg azt írták hangos.Mit ajánlanátok? Más típus is jöhet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik