- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met
nagyúr
válasz
ArthurShelby #39998 üzenetére
Amikor fritőzt kerestünk a szempontjaink a következők voltak:
- kivehető"tartály" a könnyű tisztítás miatt
- a kosárban elférjen egy szelet rántott hús
- a tetejére nem nagyon kellenek hiperszuper szűrők mert nem sokat használnak és csak a tisztítás lesz nehezebbLehet próbálkozni levegővel sütőssel, kanál olajjal sütőssel de állítólag más lesz az étel íze. Nem próbáltuk és nem is fogjuk. Nekünk valahogy a rántott ételekhez hozzá tartozik az "olaj íz".
Ahogy Csabroncka is írta, amikor kihűl az olaj átöntjük üvegbe (szűrőn keresztül), elmossuk a sütőt és nem "büdösödik" a spájz-ban.
-
Dicker
őstag
válasz
Doky1988 #39991 üzenetére
Én Bosch MSM88190 MaxoMixx szettet vettem tavaly a páromnak.
Meg van vele elégedve, és járt hozzá habverő, aprító, hámozó, szeletelő, meg mindenféle egyéb funkciós fej, keverőtál. Sőt jégaprító is van, ha esetleg nyáron a turmixba jég is menne.Ez:
Anno akcióban 24-ért meg tudtam venni a legnagyobb szettet. Emellett pont volt +1 év garancia akció regisztrálás esetén a Bosch-nál, így 3 év gari lett rá a gyári 2 mellé.
Ha lesz rá valami jobb akció karácsonyig, akkor érdemes megvenni, mert ahogy nézem jelenleg 31 a legolcsóbb helyen. -
ArthurShelby
addikt
válasz
Csabroncka #39997 üzenetére
"2 liter a sokhoz ezen spórolni nem nagyon tudsz (vagy olyan gépet veszel)"
Van olyan gép? Az milyen? (ha jól sejtem nem olcsó, ha van is)Valószínűleg a végén oda lyukadok ki, hogy meg fogom venni, amit linkeltél, de előtte szeretnék teljesen tájékozott lenni (hogy tudjam miért jó nekem amit veszek).
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #39995 üzenetére
Az olajsütő mindig sok olajat eszik, ezt tudomásul kell venni. 1 liter az átlagos mennyiséghez, 2 liter a sokhoz ezen spórolni nem nagyon tudsz (vagy olyan gépet veszel), viszont a kihűlt leült olajat szépen le tudod önteni. Nem égeti meg az olajat így azt azért többször fel lehet használni.
-
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Csabroncka #39987 üzenetére
Ez engem is érdekelne.
Viszont régen a szüleimnél volt otthon egy olajsütő (valami ilyesmi), amit nehéz volt takarítani, és rengeteg olajat használt. Az előbbire írtad, hogy okés, az utóbbival mi a helyzet? -
Lehiñito
senior tag
Sziasztok.
Mennyire ajánlott a Beko pirolitikus beépített sütője 5év garral 120ért?
A garancia miatt néztem ki ezt, illetve azért mert tudja a pirolitikus tisztítást.Illetve 20-25k magasságában van jó ár érték arányú teleszkópos páraelszívó? Kb egy 6m2-es konyhában lenne.
-
Doky1988
senior tag
Hali.
Páromnak szeretnék karácsonyra turmixgépet.
Viszont ilyen téren nem igazán vagyok járatos.Ő neki olyasmi elképzelése van, hogy főként gyümölcsöket turmixolna, banán, eper, ilyesmi. No itt a kérdés az lenne, hogy ehhez sima turmixgépet kell vennem vagy gyümölcs centrifugát? Mert ugye nemtudom a sima turmixgép mennyire töri össze a gyümölcsöt? Mert ugye ez lenne a fontos, tehát a turmixgép csak összekeveri, vagy fel is darabolja apró darabokra?Ezért ha lehetséges szeretnék konkrét ajánlásokat kérni, illetve lehetőleg valami márkásabbra gondoltam, Philips, Russel Hoobs ilyesmi.
Köszönöm. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
peppe79 #39980 üzenetére
Igen, remélem is, hogy jó lesz. És így fel is hozzák a 4. emeletre. Euronicsból nekem kellett volna elhozatni, és még 10-el több is lett volna.
Fritőzből én az Aldi-s Ambiano-t használom. [link]
Eddig csak krumplit sütöttem benne, de meg vagyok elégedve vele. Könnyű takarítani, halk. Kinézetre modern és érintőkijelzős. ~ 15 ezerért szerintem teljesen jó ár/érték arányban! Igaz, nem próbáltam más márkát ilyen forrólevegős sütőből.
-
diegho
nagyúr
válasz
Csabroncka #39987 üzenetére
Azt hiszem ez lesz a nyerő. Köszi!
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz
diegho #39982 üzenetére
Ma jött meg, a régebbi verzióhoz képest kicsit spóroltak az anyagon, de jó minőségű, könnyen takarítható, jó árban van....
-
peppe79
senior tag
válasz
diegho #39984 üzenetére
Igaz, van olcsóbb is, de ez az 1 kg-os egy nagyon pici sütő. Ami már használható is, az az AH950030. Amúgy abban igazad van, hogy lényegében egy sima hőlégkeveréses sütő, azt az egy fontos részletet leszámítva, hogy ebben van egy keverőlapát. Ennek köszönhető, hogy egyenletesen, és egy evőkanál olaj felhasználásával tudsz sütni például burgonyát, vagy bármi egyebet. Ezt a hagyományos sütőben csak úgy tudnád reprodukálni, ha gyakran átforgatnád benne az ételt. Durván 15 éve használunk Actifry-t, úgy, hogy mellette van légkeveréses beépített sütőnk is. Hidd el, hogy nem ugyanaz a kettő.
-
törölt tag
Voice24
Köszi az infot. Közben "megszereltem".Üdv
Mosogatógépet vennénk, és próbálok revieweket olvasni ezekről. Nos, többé-kevésbé, de mindegyik tipusnál előkerül a helyhiány.
Viszont, érdekes módon, csak páran említik, ám legtöbben, tökéletesen elégedettek a termékkel. Ez nagyjából tipustól függetlenül így van.
Most vagy pár agyhalott nincs képben, és van ott valami állítási lehetőség, vagy ennyire nem vették észre a többiek a hibátMi EZT a tipust néztük ki. Olcsó, és egyszerű.
Szerintem, de javítsatok ki, ha tévedek, olyan ez, mint a mosógépeknél. Hiába van kismillió program, a végén lesz 2-3, amit használsz, használunk.
Így, a programozhatóság nem szempont. Féltöltés viszont legyen benne.Ha ezen felül vannak még szempontok, akkor örömmel fogadnám az ötleteket.
Erről a helyhiányról meg egy reklámfotót is találtam. Ugyan nem azt igyekszik bemutatni, hogy mennyivel nagyobb a tányér, mint a rendelkezésre álló hely, de azért, ahogyan nézem, lehet ebben valami.
A képen látszik, hogy a lapostányérok szintje felette van a pörgő zuhanyventillátornak (vagyminek)Másik kérdésem:
Tényleg ennyire meg lehet pakolni ezeket a gépeket? Nem zavar be, hogy egymás előtt/mögött vannak az edények, tányérok? -
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Olajsütőt keresek karácsonyra ajándékba, de fogalmam sincs melyiket. Először gondolkodtam a lidl-ös forró levegősön, de ez gyakorlatilag ugyanaz lehet, mint egy légkeveréses sütő, csak sokkal kisebb, így inkább az olajsütőket nézegetem. 20k-ig mit tudtok ajánlani? Én ezt néztem ki, de nem tudom, hogy jó, vagy sem.
-
peppe79
senior tag
válasz
st6969 #39960 üzenetére
Abból indulj ki, hogy az ilyen "x az egyben" tabletták különböző hatóanyagainak feloldódása, időben eltérő lehet. Pont ezért nem értem, hogy miért rövid programon tesztelték őket. Engem nem az érdekel, hogy rövid programon, melyik tabletta alkalmasabb a frissen szennyezett csetresek elmosogatására; hanem hogy melyik bánik el leginkább a makacs ételszennyeződésekkel. Az, hogy össze kulimászozom a konyhai eszközöket egy kis pizzaszósszal, "fakó" töltött káposztával, kakaóval, majd 1 óra múltával elmosogatom, az nem egy nagy kihívás. Az viszont már sokkal inkább az, hogy mit kezd az adott tabletta egy égett szélű jénaival, tepsivel, másnap elmosogatott, "beszáradt" kávéscsészével, dagasztótállal, stb-stb. Ezt lett volna érdemes tesztelni a tabikkal, erre viszont az 50 perces program eleve édeskevés.
-
-
Headless
őstag
válasz
nightzone #39976 üzenetére
Nálam is az elsődleges a kárpit lenne, az autó a másodlagos. Macskaszőr van állandóan a kanapén, tudom minek macska..., de ezt a lapot osztotta a sors. Mostmár én megrendeltem, a mediamarktból, elvégre legfeljebb elállok tőle.... ha nem válik be én megy dyson felé és kicsengetem a trigger árát, németországból/angliából vannak egészen tűrhető árúak is értsd (trigger = 70 ezer nem pedig 100), vagy itthon cégtulajdonként. dyson.com-on 180usd-ért van, de csak USA-ba szállítanak.
Padlót lassan egy éve nem porszívóztunk, csak robot megy heti 4-szer.
-
Atomgeszi
nagyúr
Megvettem a Neff mosogatógépet, 112k edigitalban akcióban most, ennyiért nem tudtam ott hagyni.
-
julius666
addikt
válasz
Zοltta #39963 üzenetére
Leginkább ami szüleidhez passzol. A legjobbak az őrlős gépek, utánuk amit előző posztban a kolléga írt, a komolyabb őrölt kávéból főző masinák. Ha ezek árban nem játszanak, akkor alsó kategóriás kapszulás/szarvasi.
Nekünk pl. a kapszulás vált be, de én szüleimnek az nem lett volna jó. Nekik a kotyogós "a kávé", ilyen Szarvasi vackuk van, én meg azt nem bírom.
-
-
Zοltta
senior tag
Sziasztok!
Ti melyik kávé főzőt vennétek hosszú távra? Otthoni használatra?.. Szüleimnek lenne karácsonyra és csak ők ketten isznak kávét.
eddig egy hausmeister van , aminek a vásárlás évében, megadta magát a bekapcsoló része ezért lenne fontos , hogy melyik lenne jó
sok évre!
Szarvasi SZV-611 vagy Szarvasi SZV-612
Már nem tudok szinte dönteni
Persze akinek van a kettő közül valamelyik az ne tartsa magába a gondolatait
köszi a választ!
-
ribarszki
őstag
válasz
Headless #39959 üzenetére
Külföldről érdemes. Vagy jófogáson, de ott nagyon ritka a jó ajánlat. Külföldi vásárlásnak nincs itthon garija sajnos. Ha használtat veszel, ott az akksi lehet kérdés. Kérd meg, hogy járassa turbó/max módban és mérje le hány percig bírja. Azt vesd össze a gyàri turbó mód idejével.
-
st6969
őstag
válasz
peppe79 #39944 üzenetére
A mi Ikeás gépünkön van 3 program: a fullos asszem 70 fokos, előmosós, szárítós 2-2,5 órás, az "Eco" 50 fokos szintén 2 órás, és egy 30 perces "gyors" 60 fokos.
Napi 1x (esetenként 2x) megy a gép, 8 éve az Aldis AllinOne tablettával a 30 perces programon.
Mi a gond amúgy az 50 perces programmal? Ez az idő a mosogatás hatékonyságát befolyásolja, vagy netán valami egészségügyi vonatkozású problémát okoz (nem oldódik fel teljesen...)?! Látszólag patyolat tisztára mosogat. -
Headless
őstag
válasz
ribarszki #39958 üzenetére
Autóhoz gondoltam, hogy hasznos lenne. 3.-ról sajnos nem tudok kilógatni egy kábelt... Így akkus kellene. Lakásban csak a robot dolgozik. Így elég lenne a kisméretű fej... De akkor honnan lehetne beszerezni, mert eléggé limitált a kínálat magyarországi shopokban ebay, amazonon előbb találni... Ami van az meg horror, v7 trigger 100k.
v6 car&boatot uk-ból láttam most 175 fontért. de v7 trigger is van 200 font körültől.
-
ribarszki
őstag
válasz
Headless #39956 üzenetére
Ha akksisat akarsz akkor nincs. Akksi kapacitásban van főleg különbség, illetve a V7 modernebb. Tartály ürítés, csatlakozások, szűrés, stb.
Ha csak garnitúrára kell akkor elég a motoros matracfej. Ha használnád máshol is akkor horror külön megvenni a kiegészítőket. De gégecső nagyon kevés modellhez jár. Nekem sincs: V8 absolute+
De minek is? Soha nem kellett. -
(ex)Cat
senior tag
A mostani Lidl-ös Silvercrest konyhai robotgépet ismeri valaki? Van esetleg személyes tapasztalat? A technikai adatok szerint elég jó, de érdekelne, hogy van-e esetleg hosszabb távú tapasztalat, mennyire boldogul a sűrűbb tésztákkal, milyen hangos, ilyesmi..
-
Headless
őstag
válasz
ribarszki #39955 üzenetére
Akkor végül is dysonon kívül nincs alternatíva, semmi? mekkora különbségek vannak a v6,v7 között triggerből én hiányolnám a gégecsövet, plussz alkatrészeket mennyire gazdaságos külön venni, egyáltalán honnan lehetne? Van valami fórum ahol kifejezetten dysonok vannak használtan?
-
ribarszki
őstag
válasz
Headless #39954 üzenetére
Egy normális leírást nem találtam róla, de elvileg az egy motorizált kefés fej. Csodát ne várj tőle, különösen a takarítása lesz szívás. Az a belső hengeres szűrő, amibe minden por beleragad.
Kipróbálhatod, max visszaküldöd ha nem tetszik. Sajnos a Dysonnak nincs alternatívája, még a Xiaomi sem mondanám annak. De pofátlanul drága.. cserébe baromi jó. (Esetleg használtan egy V6 Trigger) -
Headless
őstag
Sziasztok
Robotporszívó mellé keresek egy autó/kanapé porszívót macska van így viszonylag sok a szőr. Heti 2-3-szor lenne használva 3-5 percig. Kinéztem persze a dyson car&boatot ami a tökéletes megoldás lenne, de ennyit (~100k) most nem szánnánk rá, viszont utóbbi időben szembejött velem ez a bissell multiclean handvac. A 30 ezer forinot árkategóriában van valami másik hasonló, ami ajánlott, vagy elfogadható ez?Dibea dyson klónról lebeszéltek, xiaomi roidmi is egyel magasabb árkategóriában játszik meg hogy az alap felszereltségben nincs benne a hajlékony cső az nem túl jó.
-
mirci18
addikt
[link]-Erre valaki?
-
julius666
addikt
válasz
Voice24 #39949 üzenetére
De múltkor egy mosogatás úgy ment le, hogy kikapcsoláskor döbbentem rá, nem tettem tablettát a gépbe. De ez csak belém villant, mert az edényeken egyáltalán nem látszott, teljesen tiszta volt mind (igaz, nem rövid program ment).
+1, nekünk is hasonló a tapasztalatunk. A mosogatógép tabletták szerepét erősen túlbecsülik általában.
Mi a mülleres saját márkás zacskós port használjuk a kis asztali készülékünkbe, kb fele mennyiségen, mint az ajánlás lenne. A rövid, takarékos 1 órás pohár mosó program patentre elmos mindent, töredék árra jön ki, mint a márkás tabik, cserébe nem "akad be" soha a tartóba, te adagolod (edény mennyiség függvényében), stb.
Egyszer poénból kiszámoltam, kb. 30-35 forint között jön ki egy mosás mindenestül, por, víz, áram (só, öblítő jó ha 2-3 forint mosásonként, nem tétel). "Márkásból" csak egy tabi ára ennyi.
-
choco01
addikt
Hali.
Adott egy Whirpool mosógép, 2017.12.16.-án lett Euronicsbe vásárolva..
Az öblítőszer adagolással van valami baj, mert ahogy beleönti rögtön átismegy rajta és folyik ki a tartályból, látok a papírjain egy számot :+36 1 999 5000, ezt elég felhívnom és innen intézik a folyamatot, gondolok itt arra hogy kiküldenek egy szerelőt, vagy pedig az Euronicset zargassam? Ugye már csak 2 hét van a gariból..
-
Voice24
őstag
válasz
ribarszki #39945 üzenetére
Mi is általában a Lidl-s és Aldi-s tablettákat használjuk szintén meg vagyunk velük elégedve. De most, hogy lecseréltük a gépet, az Euronics is adott hozzá egy Somat-csomagot, a Bosch pedig a promócióban Finish-t, így kb. egy évig nem kell ilyesmin gondolkodnunk.
De múltkor egy mosogatás úgy ment le, hogy kikapcsoláskor döbbentem rá, nem tettem tablettát a gépbe. De ez csak belém villant, mert az edényeken egyáltalán nem látszott, teljesen tiszta volt mind (igaz, nem rövid program ment).pitepeti71: nekünk is volt korábban indesit mosó-szárítónk (a típusszámot már nem tudom), és annak is volt ilyen gondja, maga alá eresztett...
-
törölt tag
Hello
Indesit IWDC6143 szárítós mosógép, mosás közben, alulról szivárog. A gép 1.5 éves, semmilyen karbantartási művelet nem volt végezve eddig rajta.kieg. info:
Mivel van macskánk, elképzelhető, hogy került macskaszőr a rendszerbe. Nem tudom, esetleg valami dugulásféle, amit ki lehet takarítani esetleg? Nem akarok okoskodni, csak gondoltam megkérdezem, lehetséges e ilyesmi? -
peppe79
senior tag
Multitab összehasonlító teszt 50 perces programon?? Háát...ez már így önmagában fura. Ez a teszt max. irányadónak lehetne jó, de a vizsgálati módszereket, és a körülményeket tekintve korántsem olyan akkurátus, mint a Test.de tabletta tesztjei...függetlenül attól, hogy a legutóbbi német tabbletta teszten is az Aldi multitabja bizonyult a legjobbnak.
-
-
-
Zeki
nagyúr
-
-
-
Atomgeszi
nagyúr
Ez jó mosogatógép tabletta? [link] A Neff mosogatógéphez nézem most épp.
-
Napfénysüti
nagyúr
Sziasztok!
Porszívó ügyben érdeklődnék. Nagyjából 30.000 Ft-ig bezárólag melyik típus lenne ajánlott? Ahogy olvasgattam ezt a Sencor SVC 8YL-EUE2-t írták többen hogy elég jó ebben az árkategóriában. Tényleg ennyire ajánlott vagy van más típus még amit érdemes lenne megfontolni?
Most valami porzsák nélküli Samsung van de nagyon nem szeretem. Melegszik és sokszor alig szív pedig minden porszívózás után kitakarítom.
Nagyjából 50nm-es lakásba kellene főleg szőnyegre és parkettára. Van egy kutyánk plusz 3 hónapos gyerek ha ez számít (lehetőleg alacsony por kibocsátás).Köszönöm előre a segítséget!
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Végig olvasgattam keresgéltem robotgép témában a fórumot.Édesanyámnak akarok esetleg venni karácsonyra.
Amint néztem a Bosch az ajánlott.
Erre a kettőre szűkítettem le.Az első 10-el drágább,amint nézem a tál rozsdamentes acél és a kehely anyaga üveg.Más nagyobb különbséget nem látok.Gyakorlatban megéri a felárat a drágább?
Viszont amint nézem a kommenteket az árukeresőn egyikhez sincs magyar leírás?Köszönöm!
-
julius666
addikt
válasz
canniball #39927 üzenetére
A (jellemzően a gép tetején található) tartályba ugyanúgy/ugyanazon a csövön nyomja fel a szivattyú a vizet, mint ha lefolyóba lenne kötve. Szóval a válasz triviálisan igen.
Egyébként a gép által kicsapatott víz "majdnem" desztillált víz, csomó mindenre nagyon jól használható (vasaláshoz, foltmentesen száradó tisztításhoz, stb). Szerintem pazarlás a lefolyóba kötni.
-
Csápájev
őstag
Sziasztok,két hűtő között vacilálok, Gorenje RK4171ANW és Gorenje RK4172ANW
Sajnos csak 55cm széles fér be, muszáj ezek közül választanom, pár elég drága alternatíva van még.
A második ugyan inverteres de fogyasztásra és zajszintre is ugyanaz a leírás szerint.Érdemes inverterest venni?
-
canniball
nagyúr
Ugyan a másik topikban már volt róla szó, de száz százalékig nincs meg a válasz így inkább itt is rákérdeznék: ugye a szárítógépek szivattyúval nyomják ki a vizet (és nem gravitációsan), tehát a csövet nem muszáj lejtéssel vezetni, hanem mehet "kacskaringósan"? Bocs ha láma kérdés, de eddig a tartályból öntögettem ki a vizet, most viszont szeretném a lefolyóba vezetni.
-
pjen
félisten
válasz
Csabroncka #39925 üzenetére
Lakás igen,de az autó csak egy eszköz ami elvisz A ból B be.Használt lakásom még nem volt,és autót is igyekszem újat venni,Mondjuk autónál lényeges lehet az ár.A mosógép kategóriában szerencsére nem szempont.
-
Mindenkinek köszönöm a válaszokat és az infókat! Sokat segítettetek!
-
Zeki
nagyúr
válasz
Hauptmann #39904 üzenetére
Nem tudok róla. A szárítógépek lényege a nagy belső, hogy jól átjárja a meleg levegő a ruhákat.
De neked is barátod a google. Keskeny szárítógép
-
Hauptmann
veterán
39904-re javaslat?
-
ribarszki
őstag
válasz
Lord Dragon #39907 üzenetére
Ha találsz valahol elfekvőben bontatlan 1200W-os Mielet, veheted nyugodtan. A turbókeféhez azért kell szívóerő, és a 900W-os gyengébb valamivel.
Az is járható, hogy külön veszel hozzá Miele turbókefét. (Bár elég húzós ára van)
Nem lesz kevés a 900W, csak az 1200W-os, ha egymás után próbálod azért erősebb. -
Atomgeszi
nagyúr
-
Zeki
nagyúr
válasz
Lord Dragon #39907 üzenetére
Van nekem 1200W-os parkettás Mielém a németektől, meg egy 800W-os Ecosilence itthonról.
Az 1200W-os erősebb. Egyszerűen ha ugyanazt a nagy parketta fejet átrakom a 800W-osra, kettővel feljebb kell kapcsolnom, hogy legalább úgy érezzem a tapadását. -
Atomgeszi
nagyúr
Electroluxot néztem + Euronics kiterjesztett garancia. A boltban rá is kérdeztem, elvileg nem kell hozzá pecsétes bekötés.
Euronics kiterjesztett garanciával van valakinek tapasztalat? 5évre kiterjesztett garancia 11 ezer.
Két 25-ös bizti 4 mm2-es rézen elvileg elégnek kell lennie, ha külön bizti van a sütőnek meg főzőlapnak is. Bár a sütő csak 3,5 KW, annak elég lehet 2,5 mm2-es is. A főzőlapnak meg 4-es.
-
asdf_
veterán
válasz
Atomgeszi #39912 üzenetére
Jogszabaly szerint egy ev jotallas jar. Ha szakszeruen(!!!) van bekotve, akkor barki is kototte be, ez jar, es el nem veheto. A gyarto adhat ennel tobbet is, 2-3-4 evet, ennek viszont felteteleul kotheti, hogy a beuzemelest a sajat szakszervize vegezze el, esetleg -nem sutonel- evenkenti karbantartashoz kotheti ezt. Ennek ismereteben a dontes a tied. A villanyos szaki egy bekotesert kb. tuti nem megy ki, vagy ugyanannyit ker, mint a markaszervizes, tehat mindegy kit hivsz. Ha csak egy ev garis a termek, es abba a nagyon keves szazalekba tartozol, aki villanyszerelo, vagy teljes birtokaban van azon ismereteknek, hogy hogyan kell egy ilyen keszuleket bekotni, anelkul, hogy ket het mulva leeg a haz, kizarolag akkor kosd be sk., egyeb esetben jojjon csak a szerviz.
@pjen: a jotallast nem erinti a gazkeszulek sk. beszerelese sem, a gaz torveny rendelkezeseivel viszont szembemegy, szoval gaz cuccot ne kossunk be sajat magunk, mert nem jogszeru, nem idealis esetben akar eletveszelyesnek is minosittetik, ami ora le, majd ellenorzes utan ora fel, es annak hatszamjegyut kozelito koltsege.
-
pjen
félisten
válasz
Atomgeszi #39912 üzenetére
Én mikor megvettem a gáz tűzhelyt ,ott is írták,hogy engedélyes szakembernek kell bekötni,de aztán kiderült,hogy ez nincs így.Ha a hiba nem vezethető egyértelműen vissza bekötési hibára,a kötelező egy év gari él.Ezt a vevő szolg mondta telefonon,de nézz utána alaposan,nehogy hiba esetén ez legyen a kibúvó.
-
Atomgeszi
nagyúr
Indukciós főzőlapot tényleg csak szakember köthet be pecséttel? Egy két weboldalon olvastam ezt. De én azt hittem csak gáznál kell.
A beépíthető elektromos sütőnél viszont nincs ilyen feltüntetve. Nem mintha különbözne a bekötése..
-
gergo5991
őstag
https://www.arukereso.hu/tuzhely-c3169/gorenje/k5352xf-p384896587/
sziasztok, bocs hogy nem linkelek telefon modban vagyok, szeretnem kikerni a velemenyeteket hogy mennyire mondhato jonak a kombinalt spornak a sutesi funkcioi, mert nagyon nem ertek hozza, lent irja se also se felso kulon nincs, also felso van egybe, de az is legkeveres nelkul. A gyarto honapjan azt irja hogy egyszerre 3 tepsit is megsut ugyanolyan jol, de kerdem en, ha nincs benne also felso sutes alatt legkeveres hogy lehetseges? aki ert hozza legyen szives valami hasznos infoval ellatni, koszonom. pizza sutesre, sutemenyekre, csirkemell meg egyeb husok sutesere lenne hasznalva fokent, koszi
-
válasz
ribarszki #39906 üzenetére
Akkor el volt írva azon az oldalon, ahol néztem, mert ott az SGFF3 is cat and dog néven futott....
Akkor egy kilőve. Egyébként nem fontos annyira, hogy patika tisztaságú levegőt fújjon ki. Elég a normál szint. Igen az SGEE1-et is megtaláltam, az is volt még raktáron elfekvőben ott ahol néztem. Az 1200 Watt-osnak nem nagyobb a szívó ereje? Valahogy ezek a 800-900 Watt-os teljesítmények az új porszívóknál nagyon furcsák nekem... nem kurva gyengék ezek? oO A régi hulladék porszívóm 1800 Watt-os volt és az sem szívott valami erősen.... biztos elég ez a kb 900 W?
Erről van valami tapasztalat? Alapvetően engem nem annyira érdekel ha havonta 100 Ft-tal több áramot eszik meg ...ennél sokkal fontosabb, hogy fasza legyen.
Egyébként nagyon köszönöm az eddigi válaszokat!
-
ribarszki
őstag
válasz
Lord Dragon #39905 üzenetére
Ok, értem az érveidet. Az SGFF3 az AllergyCare törzsszáma. Neked sz SGEF4 végű kell, mert ehhez jár turbókefe. Pl az SGEE1 végűt már nem kapod meg, mert 1200w-os ezért kivezették.
-
válasz
ribarszki #39901 üzenetére
Hát, az álló porszívó nem lenne jó, mert sok olyan rész van, ahova nem lehet beférni vele kényelmesen szerintem .... kevésbé mozgékony és manőverezhető mint egy sima cső egy fejjel a végén. De azt tudom, hogy az elektromos fej mélyebben tisztít mint a turbó kefe.
Viszont az eredeti kérdésem az volt, hogy ebből a Cat and dog-ból mennyi fajta lehet, illetve amit linkeltem az lenne e a célra a legmegfelelőbb, vagy inkább egy másik cat and dog. Alapvetően már eldöntöttem, hogy Cat and dog -ot akarnék venni. Korábban már elvetettem az elektromos fejet több okból. (Érzékeny kicsit a szőnyeg és félek hogy szedné a szálát is, mert jóval erősebb az elektromos fej mint a sima turbókefe, illetve abban 2 "villanymotor" is van. Nekem az azt jelenti, hogy akármennyire is jó termék, 2x akkora esélyre hibásodik meg, mint amiben 1 motor van.) Lehetőleg úgy szeretnék porszívót venni, ha veszek, hogy utána egy fél életre le legyen tudva ez a porszívó kérdés, mert alapvetően ez egy olyan gép, amiből csak muszájból vesz újat az ember, nem azért mert szeretne.
És az előző porszívó is kurva keveset bírt, tehát az időtállóság a legelső szempont nekem. Egyébként még a régi hulladékkal is szépen fel tudtam porszívózni, csak rendesen elfáradtam a végére mindig, úgyhogy abból indulok ki, hogy egy új Miele-vel ez így is úgy is sokkal könnyebben menne.
Vagy azért nem ajánlod a Miele-t mert kicsi a gép egy ekkora felületre?
-
Hauptmann
veterán
Létezik viszonylag kis helyigényű, hőszivattyús szárítógép?
-
Blaise
veterán
Sziasztok!
Szeretnék venni légtisztítót, ami akár tudna párásítani is, mert elég sok a por a lakásban és most is 33% körül van a páratartalom, ami nem túl egészséges.
Két típust néztem, nagyjából hasonló áron:
Xiaomi Mi Air Purifier Pro légtisztító (FJY4013GL)
Philips párásító és légmosó HU5931/10 (shell-es promóban 69k)Melyiket javasoljátok?
-
Drughi
addikt
Üdv,
Alap porszívót keresek, mert az asszonyka leégette a 4 éves zanussit.
Ez jó vétel 12e-ért az emagról? [link] -
ribarszki
őstag
válasz
Lord Dragon #39899 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged