Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Csabroncka #41789 üzenetére
Ami akciósan 130k. az már egy másik kategória, mint amiről ők beszéltek. Például pár hete megint volt a Mediamarktban egyik 150k-s hűtőjük 99k-ért, de az még ettől a magasabb kategória marad, mert szuperakciós volt egy ideig. Az anyagok kb. az Electrolux szintjén vannak, például az átlátszó fiókok, pont nemrég néztem át ezeket.
-
egil2
csendes tag
Sziasztok!
Sencor tálas mixerünk megadta magát. Kb. a 3-4. alkalommal próbáltuk használni, de meg sem mukkant, előtte nem volt semmilyen hibajelenség. Garis lenne, de Auchanban vásároltuk és nincs meg a számla...
Esztergomban, ahol lakunk nincs háztartási gép szerviz. (Vagy ha valaki tud, jelezze). A XIII. ker-ben ahol dolgozunk a párom elvitte (talán a Pannónia utcába?), ott Sencorral nem foglalkoznak.
Gondoltam szétszedem, mi történhet, gari úgysincs, javító sincs... Y végű csavarhúzó kellett hozzá, ami nyilván nem volt, de rendeltem. Szétszedtem, pontosabban levettem a burkolat egy részét. Vezetékek a helyükön, bár pont a kapcsoló részt nem látom, ellenben némi vörös por van a gép belsejében. Nem mindenhol, de a két fehér műanyag keréken is egyértelműen látszik. Van némi szaga is.
Van értelme ezzel még foglalkozni? Tud valaki a XIII. ker. környékén szervizt?
Nagy Sencor hívő voltam én is, de a robotporszívó harmadszor romlik el, ez meg a 3. használat után. Az aprító még jó...:-) -
titán
válasz blattida #41794 üzenetére
Semmi személyeskedés nincs ebben. Kijelentesz valamit, aminek semmi alapja, majd mikor megkérdőjelezik elkezdesz mellébeszélni. Ez a megszokott módszer. Sajnos nem változik ez ahogy mondod. Mitől lenne bármiben is etalon egyáltalán a liebherr? Mert te ezt írod? Hagyjuk már. Semminek sem az etalonja. Ugyan az, vagy még rosszabb minőség, mint a többi. Az alsóbb kategóriában szemlátomást rosszabb.
A 90 fokos marhaság is elsikkadt szó nélkül. Annyit nem tudsz írni, hogy hülyeséget beszéltem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A FROTTÍRRÓL ÁLTALÁBAN
A frottírtörülközőket általában úgy színezik, hogy főző programon is moshatóak legyenek, a fürdőköpenyek viszont legfeljebb 60°C-on moshatók. Az első két alkalommal ajánlatos a frottír törülközőket elkülönítve, 60°C-on mosni, mivel ilyenkor adják ki magukból a felesleges festéket.
Ahogyan egy fórumtárs képet rakott be, ahol ott van rajta az ominózus hőfok.
Van olyan törülköző, amit olyan gyengéden festenek, hogy 20-40 fokot bír ki max. Nyilván hagyhat kérdéseket ez a gyengéd festés dolog. Nem biztos, hogy szeretnék olyan törülközőt, ami nem bír ki 40 foknál melegebb hőfokot. Azért néha nem ártana a benne lévő állatkákat likvidálni, 20 fok erre tökéletes? -
blattida
nagyúr
Ha érvelni nem tudsz, akkor minek személyeskedsz? Ha valamit nem tudsz, az nem baj, de ha személyeskedéssel takargatod a butaságot, az viszont gáz, igaz, már sokszor írtam ezt Neked. Viszont változás úgyse lesz, tudjuk ezt mind a ketten.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
Mivel Te kezdtél konkrét árról és minőségről beszélni, ezért írtam már sokadjára, hogy az olcsó mindenkinél szar. Leírom még egyszer, hogy megértsd, etalon, akkor is, ha olcsó és akkor is, ha drága, magyarul, az olcsó hűtők között a liebherr a legkevésbé szar, a drágák között meg a legjobb, röviden etalon. Még mindig nem értelmezve olvasol, ellenben csuklóból válaszolsz, minek? Senkinek sem jó...
poli27
A legtöbb mai darabot nem lehet csak úgy leszedni, már ha lenne is értelme, ugrana a garancia, ami probléma esetén nem lenne túlzottan hasznos, ezért ilyen bontást csak a,garancia letelte után szabad csinálni.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
poli27
veterán
válasz Csabroncka #41789 üzenetére
igen, olyan mint a vízhűtő a kocsiba a lamellák között áramlik a levegő, és a por eltömíti
!
-
Csabroncka
Topikgazda
Szerintem minden gyártó esetén fennáll a belépőszériás, jól olcsósított kategória. Nekem 3221-em van, 3 éve vettük, 130 ezres hűtő volt.
"de ebben a kategóriában kb egy nulla. Az alkalmazott anyagok és az összeszerelés is gagyi."
végül is mindent eltudok mondani róla, de ezek a jelzők egyszer sem jutottak eszembe, pedig alap bimetál kapcsolós.
poli27: eldugult a hőcserélő
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
poli27
veterán
sokan nem tudják, de évente szét kell szedni a hűtőgép hátsó részét, ahol a motor van, és a legjobb kompresszorral kifújatni a hőcserélőt no frostnál, ott ugye nincs az a csőpanel a hátulján(nem tudom az ujaknál van e még,régen volt) mint a nem no frostban! Ezért sok emiatt hibásodik meg, nem tud hűteni, mert eldugult a hőcserélő.
-
titán
válasz blattida #41786 üzenetére
Azt írtad, hűtőben a liebherr az etalon. Árkategóriáról szó sem volt. Hogy te mit veszel az nyilván a te dolgod, csak ne kábítsd hülyeségekkel az olvasókat.
Egyébként a jelenlegi hűtőm (Electrolux EJ2302AOX2) éppen nem ipari hulladék fos. Jól össze van rakva, normálisak az anyagok, a kompresszora pedig ACC, nagyon csendes.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
Láttam, de nem a legolcsóbb gépeket kell nézni, mivel az mindegyik gyártónál, amelyik ebben az árkategóriában is alkot, ipari hulladék, így a liebherrnél is, csak náluk nem süllyedős hígfos, hanem úszó széklet.
Inkább veszek 120-130 ezerért egy liebherrt, mint egy electrolux-ot
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Boltban vizsgálgatva, és anyámékét látva, használva a Liebherr számomra is egyértelműen csúcsnak számít a hűtőgépek között. Ajánlom, nézd meg ezt élőben! Magától értetődően nem gombokért adják, a jót meg kell fizetni.
Az olasz kompresszor nem inkább negatívum?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz blattida #41768 üzenetére
Voltam 8 éve Bécsben Sharp sajtótájékoztatón, ott találkoztam az említett hűtőgéppel, amiről hosszasan elbeszélgettem, a termékcsoport felelősével. Meggyőződtem arról, hogy prémium gépről van szó (ez igaz volt az akkori klímaberendezéseikre is), akkor került a bakancslistámra.
Elképzelhető, hogy azóta Törökországban folyik a gyártása, ettől fügetlenül nagyon szeretnék egy olyat!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
breezer88
tag
Szerintetk van különbség a mosógépekben aközött, hogy ugyanolyan erősségű centrinél az egyik kinyújtja a ruhákat míg a másik nem? Nekem volt egy felültöltős Electroluxom, annál egy idő után rá kellet jönnöm, hogy a centrint a max 1200 höz képest csak fele erősségen szabad használni, különben kinyújtja a ruháimat.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Mezga Aladár #41776 üzenetére
Azta, de bamba vagyok! Köszi a segítséget
-
Mezga Aladár
veterán
-
freaghill
őstag
Mi elégedettek vagyunk a CNEL4813-al, igaz csak 2-3 hónapja van meg.
-
Degeczi
nagyúr
Nem is túl rég volt itt panasz egy példányára (nem is 100e körül, hanem a duplája), h veszett zajos...
-
k-dani
csendes tag
Nem ismerem az összes sütőt, de a mi sütőnk pirolitikus tisztítás alatt és után addig reteszeli az ajtót, amíg a sütő vissza nem hűlt. Ez több óra. Józan paraszti ésszel meggondolva minden sütőnek így is kell működnie.
Nyilván elektromos sütőben sose lesz olyan a pizza, mint fatüzelésű kemencében, de nápolyi pizzamesterek ajánlanak youtube-on receptet házi sütéshez is. -
madgie
titán
Ahoi! Fél napja bújom az internetet, de méret alapján nem nagyon találtam a szárítógépeket rendszerezve. Olyan problémám van, hogy mindössze 56 centi széles az ajtónyílás, ahová be kellene férnie a szárítógépnek, azoknak a nagy része meg nyilván 60x60-as, esetleg 58 centi mély, de még az is sok. Van esetleg valami tippetek kisebb méretű cuccra? Az, hogy hőszivattyús vagy kondenzációs, másodlagos, elsősorban férjen be
-
breezer88
tag
Köszi a gyors választ!
Az ágytakaró- amit én elképzlek - pláne vizesen, rettentő nehéz lehet, akkor egy párnát "vinnie" kéne ez alapján.
Más: Láttam ittlinkelt Electrolux mosógépet, amin van folyékony mosószer adagoló. Ez mostanában elterjedt, jó eséllyel bármelyik újabb gépen megtalálható? pl az áruekerso TOP1 LG gépén: [link] van ilyen?
Meg hát ennek az adagolónak vna egyáltalán érteleme? Ad hozzá valamit a dobba tett műnyag kis bigyóhoz képest?[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
Sajnos a mostaniaknál elég gyakran előfordul az ilyesmi, ne abból indulj ki, hogy 10+ évvel ezelőtt mi volt. A hűtők is ugyanolyan szarok lettek, mint a mosógépek, meg úgy minden műszaki berendezés. Elektronikák hamar meghibásodnak, ajtótömítés, műanyag elemek hamar kiszakadnak, elrepednek, gáz elszökik a rendszerből, ilyenek.
Ha meg, szerinted, csak mókusvakításnak jó, akkor miért nem ad a többi gyártó is alapból? Hiszen nem vállalnának kockázatot, ezek nem romlanak el!
Pedig dehogynem.Hűtőben liebherr az etalon, mindenki más messze tőle. Az említett sharp nálunk csak egy márkanév, melyet a török vestel használ a gépein európában, mivel megvették a jogot a japánoktól.
-
BBéci
legenda
Nem akarlak arra kényszeríteni, hogy változtass a szokásaidon, csak egy ötlet volt. A sütőmhöz 3 db 35x33 centis belső méretű tepsit adtak, annál csak kisebbek vannak a szekrényben, ebből gondoltam, hogy az számodra megfelelő lehet a tartozék.
Azt sajnos nem tudom, hány fokra fűtenek tisztításkor, de kizártnak tartom a 400-450-et. Szinte lehetetlen olyan szigeteléssel ellátni, ami ezt a környezet számára elfogadhatóvá csökkentse. Már a 250-től is megbarnult, enyhe égésnyomokat mutat a befogadó fakk, ezt akkor vettem észre, amikor fűtőszál csere miatt kiszedtem a helyéről.
Régebben sütöttünk itthon pizzát, de nem közelítette meg azt, amit a tőlünk három utcára lévő étterem fatüzelésű kemencéjében készül. Elvem, hogy elektromosban sültet nem vagyok hajlandó elfogyasztani. Pár éve beültem a XI. kerületi Da Rafaello pizzériába, rendelés előtt megkérdeztem, milyen kemencéjük van? Amikor megtudtam, hogy elektromos, felálltam és távoztam.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz #32577792 #41760 üzenetére
Semmiféle személyeskedés nem volt a szavaimban, arra mindenkor fokozottan ügyelek.
Úgy látszik, nem tudsz semmiféle szakmai érvet felhozni, ezért más irányból támadsz. Gratulálok!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
őstag
Nos pont leírtad a problémát, mert az én jelenlegi sütőmben a fenti fűtőszálból csak egy van, ami hullámos és mindenre azt használja. Ezért nem működik úgy ahogy kellene és ezért keresek olyat, amilyen a tietek.
Az a köze a pizzasütésnek hozzá, mert akkor melegebbre fűti, mint az általános 250 fok, ami még légkeveréssel is viszonylag sovány egy jó pizzához. Elvileg a jó hőfok 400-450, de azt pizzasütő kemence tudja. Ehhez szeretnék közelíteni.
Az összes recept be lett lőve a most használt nagyobb tepsikhez. A család hasa is be lett lőve. A főzési szokásaink is be lettek lőve (méretek stb.) Miért nekem kéne változtatnom, ha megtehetem, hogy megfelelő méretűt veszek?
-
törölt tag
válasz peppe79 #41756 üzenetére
Ugyanez a tapasztalat a Zanussi mélyhűtő fiókkal. Szerintem túl rideg anyagból van, és ezért törik, főleg, ha odafagy és a háziasszony gyanútlanul ki akarja húzni, nem jön tehát megrángatja rendesen, és törik is. De nyílván szándékos az anyaghasználata, hogy a kicsivel drágább AEG és Electrolux hűtőket vegyük. Azoknál már sokkal jobb az anyaghasználat. Utóbbi kettő mellett még Samsung, LG és Liebherr hűtők jöhetnek most nálam számításba, csak ezek már drágábbak, főleg egy Liebherr no frost-os.
A 2 év gari szerintem is elég ezekre a minőségibb márkákra, mert ha lenne valami, az úgyis kijönne ennyi idő alatt. Az 5 év garit ezek esetében csak forgalomnövelő marketingfogásnak tartom, mint pl. a Kia autóknál is a hét év garanciát. -
breezer88
tag
Olvastam máshol kommentek között (ott ép Bosch gép kapcsán, de szerintem más márkánál is előfordul), hogy szinte szárazon dobálja egymáson a ruhákat és megoldás gyanánt beöntött az ember 1,5L vizet a dobba a program elindítása előtt
Na most, hogy ezt megelőzzem mekkora minimum Liter/ciklus vízfogyaszátása legyen egy mosógépnek?
Ha azt szeretném, hogy nagyobb párnákat is ki tudjak mosni vele, hány kilót kell tudjon kb? A 6,5 kg-os már elég vagy inkább a 8?
Létezik abban különbség az egyes gépek között, hogy melyik tudja illatosabbra csinálni (egyéb feltétlek változatlansága mellet) a ruhákat? Emlékszem anyukám direkt kicentrizte régen öblítő nélkül a ruhákat és utána külön öblítette, ami jelentősen jobb illattú ruhákat eredményezett, mint pl egy sima program.Nagyon köszönöm!
-
Mrpingvan
tag
Valakinek van tapasztalata légtisztító+macska (vagy kutya) kombóval? Érdekelne, hogy mennyire szívja be a szőrt az ilyen készülékek.
Főleg a Xiaomi Air Purifier érdekelne, vagy ennél olcsóbb.
-
BBéci
legenda
válasz peppe79 #41756 üzenetére
Electrolux hűtőm 21 éves, 4-5 éve tisztításkor eltörtem az ajtó egyik rekeszét, az Orczyban vettem helyette másikat. Egy szépséghibája van, nem átlátszó, hanem tömör fehér. A fagyasztó egyik lehajtható ajtaját is eltörtem, azt nem pótoltam, megvagyunk nélküle. Ajtótömítést lehet cserélni, arra még nem volt szükségem, jók az eredetiek.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz #32577792 #41755 üzenetére
"Ha ezt vesszük, akkor felesleges az 1 évnél hosszabb gari ott is, hiszen minimális az esélye, hogy az első 4-5 évben romoljon el "
Ezt hány év mosógépszerelői tapasztalat alapján állítod? Én olyanoktól érdeklődtem, akik 30-35 éve a szakmában vannak, napi 10-12 órában háztartási nagygépeket javítanak.
Valóban egyáltalán nem létszükséglet az 1-2 évnél hosszabb jótállás, de ha már adnak olyat az általam kinézett géphez, akkor miért ne várnám meg a megfelelő pillanatot? Nem azonnal kell, csak már unom a régi 21,5 éveset, a 800-as centrifugáját, kicsi dobját, időnkénti ugrálását."Azt gondolod, 130-150k értékben majd olyan nagy minőséget kapsz?"
Nem, nem gondoltam azt és nem is állítottam, ezt megint csak álmodtad.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
peppe79
senior tag
Hűtőgépekkel kapcsolatban nekem az a tapasztalatom, hogy a szerkezeti részeknél hamarabb jelentkezik a hiba. A régi Indesit hűtőnket például nagyon utáltam, de ott sem a kompresszorral, termosztáttal volt gond, hanem az elfáradt, és szétszakadt ajtógumival, a zsanérnál beszakadt ajtóval, a széttört ajtózsebekkel, fiókokkal. Ezekre pedig sajnos nincsen semmilyen garancia.
A mostani Zanussim, ha jól emlékszem, 5 és fél éves. Ott is, amit pillanatnyilag hibaként tudok felhozni, az a középső, legnagyobb mélyhűtő fiók, amiből már több műanyag darab letört. Túl nagy, és túl vékony, gazdaságilag pedig nem igazán éri meg cserélni. -
törölt tag
Csak azért mert sokan írták már, hogy 10 év körüli mosógépük van? Vagy öregebb? Ha ezt vesszük, akkor felesleges az 1 évnél hosszabb gari ott is, hiszen minimális az esélye, hogy az első 4-5 évben romoljon el
Azt gondolod, 130-150k értékben majd olyan nagy minőséget kapsz? Butuska elképzelés
Igaz én nem rángattam a mosógépeket vásárlás előtt de otthon megnéztem alaposan
Sorja itt, sorja ott, illesztési probléma amott.
The End -
BBéci
legenda
válasz #32577792 #41752 üzenetére
"Azért, mert a Te ízlésednek nem felel meg, attól még másnak jó lehet!"
Úgy van, sosem állítottam az ellenkezőjét.
"Ha ennyire nem fontos a garancia, miért vársz 5 év gairs AEG-re?"
Butuska kérdés. Mert az mosógép, nem hűtőszekrény.
Amikor azt írom, hogy nem az első 5 évben szokott elromolni, az nem azt jelenti, amit belemagyaráztál. Bármikor elromolhat, de 5 éven belül nem gyakori, nem jellemző.
"Semmi minőségbeli érzet különbség nem volt a Beko és mondjuk a Zanussi között."
Azon nem csodálkozom, Zanussit sem vennék. Hűtőből Liebherr, Sharp, Bosch, Samsung. Sajnos az első kettő nagyon drága, Boschnak nincs olyanja, amit szeretnék, marad a Samu.
Ez a hűtőszekrény az álmom: [link].Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
"A felső részén lévő, fedetlen és grillezésre használt grillező rész melegíti a sütőt alul, felül sütésnél, ami bemelegedéskor éget."
Kellő távolságra kell helyezni a süteményt, vagy forrólevegő befújást alkalmazni. Feleségem gyakran készít süteményt, az sosem volt probléma. A fölső fűtőszál egység dupla, külön a grillezéshez egy hullámos kialakítású, a másik csak egy keret-szerűség a széleken fut körbe, így nem tudja megégetni."Fontos lenne a magas hőmérsékletű sütőtisztító funkció pizzasütéshez."
Mi köze egymáshoz a kettőnek?"Normális méretű kellene, mormál méretű nagy gáztepsihez (asszem így hívják)."
Adnak a sütőkhöz tepsiket, használjátok azokat![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szerintem elég korrektül leírtam, amit tapasztaltam! Azért, mert a Te ízlésednek nem felel meg, attól még másnak jó lehet! Ha ennyire nem fontos a garancia, miért vársz 5 év gairs AEG-re?
1987-ben vásároltunk Lehel fagyasztót, most is működik, zsanért cseréltem benne.
Anno leírtam azt is, hogy a nagy, neves gyártó terméke, melyre 1 év garit adtak, és úgy ajánlották, hogy a kocsi hamarább megy bontóba, mint az elomoljon, 12 hó 1 hét után romlott el és ment a kukába.
Ha visszaolvasol, láthatod, hogy mit ajánlottam.
Ami elromolhat, el is romlik. Mi van, ha valakinek elromlik mégis, amikor Te azt állítod, hogy "A hűtőgépek meghibásodása nem az első 5 évben szokott jelentkezni..."? Rád kérdez, és akkor jön a mondat második fele?
Semmi minőségbeli érzet különbség nem volt a Beko és mondjuk a Zanussi között.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #32577792 #41746 üzenetére
A hűtőgépek meghibásodása nem az első 5 évben szokott jelentkezni, persze előfordulhat. Ezzel a Beko nem vállalt említésreméltó kockázatot, mókusvakításnak jó.
Electrolux hűtőmet 1997-ben vettem, hibátlanul működik, szerelő sosem látta, szintén Electrolux fagyaszóm pár évvel fiatalabb, dettó. Anyámék Liebherr fagyasztója legalább 20 éves, szintén jó egészségnek örvend. Tehát pár ezer forint árelőnyön kívül - ami cserébe a minőségérzetben kompromisszumos - semmi előnye nincs a Bekónak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
őstag
Üdv!
Sütőt cserélnék. Villanyost. A gázos főzőlap marad, külön vezérelt. Ami a jelenlegi sütőből levont tapasztalataim szerint fontos lenne:
A felső részén lévő, fedetlen és grillezésre használt grillező rész melegíti a sütőt alul, felül sütésnél, ami bemelegedéskor éget. Ez süteményeknél nem túl jó. Nem tudom van-e erre megoldás.
Fontos lenne a magas hőmérsékletű sütőtisztító funkció pizzasütéshez.
Nézegettem a mostani sütőket, ami meglepett, hogy soknak olyan kicsi a belseje annak ellenére, hogy a külmérete ugyanakkora. Normális méretű kellene, mormál méretű nagy gáztepsihez (asszem így hívják).
Fontos lenne a pontos belső hőmérséklet mérés, mert szerintem ezen sok elvérzik, pl. a mostani is.
Ha esetleg van hozzá olyan belső hőmérő, ami bedugható a húsokba és kijelzi annak hőmérsékletét.
Az ár kb. 150-200 között, persze olcsóbb lehet.
Előre is köszi!
-
törölt tag
válasz mokus1 #41738 üzenetére
A három közül ezt
Nem tudom láttad-e őket üzletben is?
Nos, mi sokat megnéztünk az utóbbi pár napban. Sajnos méret miatt a keskenyek jöhettek csak szóba eleinte.
Sokat megnéztünk, az Eluxok kiestek, a belső kialakítás miatt többek között.
Gorenje: nejem ránézet, kinyitotta és be is csukta. Heves fejrázás.
Indezit, ki sem nyitotta, elment előtte.
Beko és Liebherr szinte egymás mellett volt, így mind a kettő kinyit. Átnéz, fogdos, polcok rázogat. Előbbi jó, utóbbi masszívabb érzés. Egyébként hajlott a Beko irányba, mert picit olcsóbb.
Közben itthon ajtót szétvertem, nyílást az eredeti 60cm közelébe erőltettem és ezzel bővült a kör. Visszatérve, végignézte ismét és mivel a Leibherr a MM-ben éppen online áron volt kapható, már jobbnak tűnt számára, mint Beko.
Aztán végül Samsung lett, de ebből ez érdekes.
Összegezve: A Liebherr masszívabb, minőségibb érzetet ad, az adott modell nyitószerkezete például kifejezetten prémiumnak hat. Belül nagyon jól variálható, csendes az adatok alapján. Visszaolvasva itt, valaki fotózta a kompresszort, amire azt írták, hogy jó minőségű, én nem értek hozzá, biztos így van.Tehát ha van bővebb keret, én inkább azt javasolnám.
Ha nincs, akkor Beko. 5 év gyári gari. Minek alkatrész, ha megbízható a márka? De ha kell, beszerzi a szerviz. Ahogy más márkák esetében is. Itt is érvényes, hogy csak azok az alkatrészekre kell várni, ami nem fogy, mert ritka hiba miatt minek készletezni, ami meg tudjuk, hogy drága. Lám, a neves német autógyárat is megfektette a leállás, mert nem raktároznak hónapokra olyan egységeket, ami drága lenne raktároznia.
El kéne már felejteni ezt az alkatrész sokára lesz dolgot. -
Csabroncka
Topikgazda
válasz mind_against #41741 üzenetére
Kiveszed a mosogatógépet a helyéről (áramtalanítás, víztelenítés): Hanyatt vágod a hátára, és a fenéklemezt eltávolítod. Két szivattyút fogsz látni. A lefolyócsövön található picit és a nagy főpumpát. Mindegyik egy forgatható (becsavarható) pumpafejjel csatlakozik a tömlőkhöz. Jellemezően óramutató járásával ellentétesen elfordítod a szivattyútestet és kiveszed, majd kitakarítod őket. Valószínűleg elakad a lapát valami retek miatt.
Kis ügyességgel kivitelezhető, ha egyáltalán nincsen műszaki érzéked, hívj szerelőt![ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Zeki
nagyúr
válasz mind_against #41741 üzenetére
Nincs eldugulva a szűrője? Nem bír szivattyúzni, ezért áll le hibával.
-
BigBear
senior tag
-
mind_against
tag
Sziasztok!
Nem vagyok benne biztos, hogy ez a megfelelő topik, de hátha tud valaki okosat mondani, hogy mi lehet a probléma. Van itthon egy mosogatógépünk beépítve, Whirlpool 6th Sense, Power Clean, ilyeneket tud, sajnos a típusát nem tudom, nincsenek már meg a papírjai, a gépen sincs feltüntetve, valamint a használati útmutatón sem. 2015-ben lett vásárolva, a gombok és a jelzőfények nem az előlapon vannak, hanem az ajtó tetején, felső részén, bal szélén van a power clean felirat, ettől jobbra a mosogatási programok feliratai, majd jobb oldalt a jelző fények és gombok. Csak azért írom le, hátha így valaki ráismer. Kijelzője nincs.
A gondom: 6th sense programmal indítottam egy mosogatást, mindent úgy csináltam mint eddig. Elindul, elkezdi felszívni a vizet, majd csipog egyet röviden, előtte ilyet sosem csinált, de közben megy tovább a szivattyú, majd a szivattyúzás is akad egyet, és végül hosszan sípol és leáll, az X, azaz a törlés gomb villog és ennyi. Kb 4-5 alkalommal próbáltam újra, eco programmal is, a végkifejlet ugyanaz lett.
Öblítő feltöltve, tabletta benne, sóval feltöltve, nem lóg bele semmi a szórókarba, a szűrő nem rég volt takarítva.Mi lehet a baj?
-
Elemental
addikt
Köszi, egyelőre még agyalok, hogy vegyek-e.
-
BBéci
legenda
válasz WaterWawe #41734 üzenetére
Enyém nagyon hasonlóan működik, alighanem a dob tartalma nincs kiegyensúlyozva, attól rázkódik. A mai, modern gépek addig forgatják oda-vissza, amíg az érzékelő azt nem jelzi, hogy mehet a centrifugálás.
-
WaterWawe
őstag
Üdv!
Az mitől lehet, hogy van, hogy néha teljesen normálisan működik a mosógép, néha meg a centrinél úgy rázkódik, hogy szinte várom mikor szakad le a dob. Emellé még ilyen rendkívül paranormális hangokat is ad. Mindegy, hogy kevés vagy sok cucc van benne és mindegy hogy csak némi ruha vagy ágynemű.
Például egy mosásnál lehet, hogy nem jelentkezik, de ha igen akkor is általában 1 max 2 centrinel a hatból.
Még garanciális a gép, ha emiatt hívnám a szakszervizt hülyének fognak nézni?
-
BBéci
legenda
válasz stellaz #41732 üzenetére
Széttört a pohár, 5000 forintért tudnék helyette újat venni. Inkább nem minősítem.
Maga a készülék valóban remek, bár a miénk valamivel komolyabb darab, ennek egy régebbi, 15 éves változata.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
stellaz
veterán
Nekünk van 3 botmixer, a legjobb egy egyszerű bosch. Olyan a rögzítése, hogy csak bele kell dugni a gépbe a mixer fejet, egy gombnyomással meg kioldani. Ez marha egyszerű és stabil is. A gép meg csendes, jó a fogása, jól működik. Meg aránylag jó a pohár, amit adnak hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
zsiz
őstag
Sziasztok! Kézi mixert szeretnék. Az előző egy Philips volt (150W, 2 sebesség), de sajnos elég beteg hangja lett. Majd még azért belenézek, hátha szemmel látható és könnyen orvosolható a baj. Van itthon egy másik (nem tudom milyen "márka"), az 200W elvileg, de érzésre jóval gyengébb, úgyhogy ez ment is vissza a dobozába.
10 000 Ft körül (max 15k) tudtok valamit ajánlani? Tál nem baj ha van, de nem feltétel. Elsőre ezen akadt meg a szemem: MPM MMR-16Z mixer illetve még ezt a Russel Hobbs-t néztem: [link]. Van ezekkel tapasztalata valakinek? Vagy mit ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
peppe79
senior tag
válasz Elemental #41729 üzenetére
Az enyém egy Tefal AH9500 XL, de ettől vannak már újabbak is. A sütőhöz képest annyi előnye van, hogy nem kell időnként átforgatni, mert azt megcsinálja helyetted a forgólapát. Minden irányból egyenletesen átsül a kaja. Ha nagyon lusta vagyok főzni, egy csirkéből készült brassóit, vagy hasonló ételt gyorsan és könnyedén elkészít, anélkül, hogy bármi felügyeletet igényelne.
-
BBéci
legenda
válasz peppe79 #41727 üzenetére
Átlagos eletromos sütőben is kiváló sült hasábburgonyát lehet készíteni, persze nem árt, ha tud forrólevegő befújást.
Olajban sütöttet legfeljebb vendéglátóhelyen eszem. Jobb helyeken előfőzik, úgy sokkal kevesebb zsiradékot vesz fel.[ Szerkesztve ]
-
peppe79
senior tag
válasz Elemental #41724 üzenetére
Az még egy régebbi típus. Persze az sem rossz, de a régieknek volt néhány "gyerekbetegsége". Annyi előnye van, hogy mindkét szintet tudod vele egyszerre használni. Az újabb modellek picit hatékonyabbak, gyorsabb velük a sütés, és némelyikben vannak sütési programok is.
[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
Korábban volt szó az olajmentes tefal actifry sütőről. Tudnátok típust írni?
Sógoromék vettek pár hete egy ilyet 2in1 YV960133, és áradoznak róla. -
ribarszki
őstag
Srácok, jó sok hozzászólással koptattátok a billentyűzetet. Csak nem biztos, hogy van értelme, amikor a topikgazda, Csabroncka -aki nem mellesleg kémiai laborban dolgozik, ahol vizet vizsgálnak- írt egy igen tartalmas cikket a mosógép vízkövesedéséről és a szagok eltüntetéséről.
3000Ft egy polifoszfát vízlágyító előtét, 3-4 havonta át lehet futtatni egy 90fokos trisós mosást, valamint mindig ki kell törölni elöltöltősnél a gumiperemet. (És még ott a Polly is ha nagyon szükséges.)
Szívesen elolvasom a hozzászólásokat, de újra és újra ugyant azt írjátok.
-
törölt tag
Frottírról általában
Érdemes elolvasni. Általában persze.
Ha a linkelt termék használati utasítását nézem, valami különlegesen hiper-szuper gyengéd eljárású festés miatt nem ajánlott 60-nál magasabb mosás. Sőt, inkább 20-40 fok között. -
-
blattida
nagyúr
Örülök neki, hogy legalább használsz hypót. A felültöltősők dobja persze, hogy így néz ki, pláne két év után, ebben semmi kunszt nincs.
Látom, maradt a szünet után is a stílus, csak így tovább!Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
pjen
félisten
válasz Csabroncka #41708 üzenetére
Tényleg nem foglalkoztam az ecet hatásmechanizmusával,nálam bevált.A diplomákról pedig és most nem a tiédre gondolok.Régen jártam egy műanyagipari rovább képzésre ahol Az ELTE ,és. MÜKI nagytudású szakemberei voltak az előadók.Egy az ELTÉRŐL érkezett előadó röviden közölte: aki azt állítja tudja mi történik egy extrúderben az hazudik.Viszont a dolog működik.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Csabroncka #41708 üzenetére
A fehér törölközők miatt használom a domestos fehérítőt, nem a gép takarítására, mint írtam is. Egyébként csodák csodájára mindenféle kütyü hozzáadása nélkül is tökéletesen tisztára mos mindent a gép. A ruhák tiszták és illatosak. Ennyit a kütyükről kb.
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
Topikgazda
Vizkő para:
Nem elsősorban a mosógép miatt kell az adalékolás, hanem a hatékony mosáshoz! A mosógél tartalmaz lágyítót, de önmagában lehet kevesebbet használni belőle az öblítőhöz hasonlóan, ha például szódát rakok mellé!Egyébként én fertőtlenítés és karban tartásban elég hosszan kifejtettem a véleményem, nem is akarok magyarázkodni! A Domestos az ecethez hasonlóan nem mosógép takarításra való (ecetet egyébként ruhaöblítésre lehet használni, annak pedig örülj, hogy a Domestos miatt nem sárgult meg a belső műanyag felület)! Nincsen tele fekáliás baktériumokkal, elég csupán a hőkezelés. Amit viszont nem fog kiszedni a gépből az a beleszappanosodott mosószer és öblítő maradék.
Nem vitázok veletek ezen, széllel szemben csak röhögök 2 féle kémia szigorlattal a hátam mögött amikor valaki azzal érvel, hogy milyen hatékonyan tisztít az ecet 60 fokon. Utóbbit sem szoktam lobogtatni, minek, ezzel nem érzem ettől többnek magam, de gondolom segítek másoknak ha már én megtanulhattam...
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
titán
válasz blattida #41705 üzenetére
Persze, hogy azon mosom, ha a gyártő ezt adja meg maximumnak. Időnként csinálok domestos fehérítős előmosást és így ki van fertőtlenítve. Szerintem ha túltennéd magad azon a tévedésen, hogy mindenkinél (még a gyártóknál is) jobban értesz mindenhez, neked és a környezetednek is sokkal könnyebb lenne.
-
blattida
nagyúr
Persze, hogy az enyém, aki meg akar, az mosson max 60 C fokon tiszta fehér pamutot és viselje a következményeit. Nem véletlenül egyre gyakoribb a penészedés, nem csak a mosógépben és nem véletlenül terjesztenek az emberek baktériumokat. Éljen a higiénia.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik