Új hozzászólás Aktív témák

• Mankó

veterán

Összeállítottam az otthoni rendszert a fórum tagok megállapításai alapján (polcsugárzókat fali konzolra raktam), de még mindig nem az igazi, így elkezdtem szórakozni az erősítő beállításaival.

Megpróbáltam kalibrálni is az erősítőhöz adott mikrofonnal. Az egyik dolog, ami zavart a kapott értékekben, hogy a hangfalak távolságát furcsán becsülte meg. Pl. a bal oldali surroundot 2.7 m-re, a jobb oldalit 0.9 m-re állította és hasonlók. Érdemes megtartani ezeket a beállításokat vagy inkább a hallgató pozíciójától számítva állítgassam be az egyes hangfalak távolságát? (Én most az utóbbit használom, de elég furcsa néha a hangzás)

Másik, hogy lehet a frekvencia vágásokat kellene a megfelelő értékre beállítani.
    Gyárilag a satelitek 80 hz-25 khz-ig szólnak, a közép 65 Hz-25 khz-ig, a sub 35 Hz-150 Hz-ig szól (a frekvencia vágás a sub dobozán 40-180 Hz között állítható.
    Kalibrálás után az erősítő Front 90, Center 70, Surround 70, Sub 90 Hz-es freki vágásokat javasolt, a sub-ot hátul 120 Hz-re állítottam, hangerő 60%-on kb.
    Az erősítő egy Onkyo TX-NR 609. A hangfal rendszer Boston Acuoustic 5.1 A2310 HTS.
    Szerk.: A szoba mérete: 4 m * 5,5 m.

Szükségem lenne a hozzáértésetekre, segítségetekre, hogy mit mire lenne érdemes állítani, mert érzésem szerint ettől jobban is tud szólni cucc! Bár az is lehet, hogy az eddigi beállítások voltak ütősebbek, vagy csak az a furcsa, hogy máshogy szól és szokni kell.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés