- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
Összeállítottam az otthoni rendszert a fórum tagok megállapításai alapján (polcsugárzókat fali konzolra raktam), de még mindig nem az igazi, így elkezdtem szórakozni az erősítő beállításaival.
Megpróbáltam kalibrálni is az erősítőhöz adott mikrofonnal. Az egyik dolog, ami zavart a kapott értékekben, hogy a hangfalak távolságát furcsán becsülte meg. Pl. a bal oldali surroundot 2.7 m-re, a jobb oldalit 0.9 m-re állította és hasonlók. Érdemes megtartani ezeket a beállításokat vagy inkább a hallgató pozíciójától számítva állítgassam be az egyes hangfalak távolságát? (Én most az utóbbit használom, de elég furcsa néha a hangzás)
Másik, hogy lehet a frekvencia vágásokat kellene a megfelelő értékre beállítani.
Gyárilag a satelitek 80 hz-25 khz-ig szólnak, a közép 65 Hz-25 khz-ig, a sub 35 Hz-150 Hz-ig szól (a frekvencia vágás a sub dobozán 40-180 Hz között állítható.
Kalibrálás után az erősítő Front 90, Center 70, Surround 70, Sub 90 Hz-es freki vágásokat javasolt, a sub-ot hátul 120 Hz-re állítottam, hangerő 60%-on kb.
Az erősítő egy Onkyo TX-NR 609. A hangfal rendszer Boston Acuoustic 5.1 A2310 HTS.
Szerk.: A szoba mérete: 4 m * 5,5 m.Szükségem lenne a hozzáértésetekre, segítségetekre, hogy mit mire lenne érdemes állítani, mert érzésem szerint ettől jobban is tud szólni cucc! Bár az is lehet, hogy az eddigi beállítások voltak ütősebbek, vagy csak az a furcsa, hogy máshogy szól és szokni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Synology NAS
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hálózati / IP kamera
- LEGO klub
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged