Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz tranceplanet #2058 üzenetére
Mindkettő elég gyengusz de a HKTS különösen.. nem hiszem hogy frekveenciaállitgatásokal többre mennél.. de ez legyen a saját véleményem..
-
törölt tag
válasz tranceplanet #2071 üzenetére
Elméletileg jól állítottad be, azért nem ír más...
A véleményem nem rólad szól.. -
VoidXs
Topikgazda
válasz tranceplanet #28580 üzenetére
Persze, ez működik. Kiválaszthatod, melyik HDMI-n menjen ki a hang, viszont sajnos nincs olyan, hogy csak a hang, így az erősítőbe küldött kép méretét állítsd valami nagyon kicsire, hogy minél kevésbé szívj vele, ha pl. átcsúszik egy ablak, talán 160x120-at még meg lehet adni egyéni felbontásként.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
junkpod
veterán
Ha mindkettő marad HDMI, akkor semmit nem érsz el mert a gyengébbre áll a rendszer. Ha meg a hangot koax/optikaira rakod akkor a hd hangokat meg az aac hangsavot bukod.
Milyen filmet neznel 30fps-nel nagyobbban?Box's don't touch!
-
LakiTomi
tag
Jó minőségű hdmi splitter a HTPC-be. Küldj ki mindent a hdmi-n. Majd az Avr feldolgozza a hangot, a TV a képet külön kábelen. Itt viszont valószínű szükséges lesz "input lag" állításra az Avr-en emiatt.
Az anyagi javak egyszer mind eltűnnek, megsemmisülnek. A végén csak az érzések és a szeretet marad.
-
tranceplanet
addikt
Elnézést kérek, 4K/60Hz videójelet szeretnék beküldeni a TV bemenetére. Lehet felesleges görcsölnöm rajta, mert a 30Hz is megfelelő a szememnek. Ti mit gondoltok erről? Azt hallottam Cameron 4K 60FPS kamerával fog rögzíteni az Avatar 2 forgatásán. Elméletileg, akkor full folyamatos lesz a kép, nem ilyen darabos mint a 24FPS és a 23,976 FPS esetében. Vagy szerintetek engedjem el a témát és használjam így, ahogy jelenleg van összekötve a rendszer? (az SVP téma már régebben is érdekelt SVP)
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz tranceplanet #28584 üzenetére
Gyönyörű a HFR, de nincs film. SVP-vel esetleg nézd meg. Az hatalmas hülyeség, hogy a 30 elég a szemnek. A 60 sem az, még a 75-től is simán meg lehet különböztetni.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz tranceplanet #28588 üzenetére
A CC-nél azért néz ki hülyén a 24 FPS, mert a Barco projektorok problémásan viselkednek magas fényerőn. Ennek nem tudom a pontos okát, de sokkal rosszabbul adják vissza a világos képek mozgását bármilyen képfrissítésen, mint az értelmes gyártótól származó társaik. A felkonvertált cucc csak akkor vészes, ha TV-vel csinálod, egy i5-4660 már stabilan tudja tud meggyőző HFR-t Full HD-n.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz tranceplanet #35239 üzenetére
Szia. Ha van az vga-n vagy az alaplapon másik hdmi akkor nem kell splitter szerintem.
-
Smiley
addikt
válasz tranceplanet #35241 üzenetére
keritesz egy DP -> HDMI madzagot, aztan ez menjen az erositobe, a HDMI pedig a TV-be. kb ennyi az egesz.
De ha a DP foglalt, akkor lehet DVI -> HDMI is, windows alatt azon is megy a hang.
[ Szerkesztve ]
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
junkpod
veterán
válasz tranceplanet #35254 üzenetére
Be van állítva és kalibralva az erősítő rendesen?
Mit jelent az, hogy nem jó a szatellit hangja?Box's don't touch!
-
zsoika
addikt
válasz tranceplanet #35272 üzenetére
A 80Hz -es vágást nyugodtan elfelejtheted! Inkább 150Hz körülivel próbálkozz, de minimum 120Hz.
A mélynyomó beállítása az erősítőn elég kényes, de nem lehetetlen. A HK 151-est cseréd le egy jobb erősítőre (Pl. a korábban általam linkelt Onkyo 535-re) és akkor ki is hoztad belőle a maximumot. Ha akkor sem tetszik, nincs más hátra mint az eladás.(#35273) ELACielvtárs: Na akkor most jött meg a center!
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
"Mérőmikrofon nem járt hozzá, kölcsön sem kértem, tehát nincs bekalibrálva." Ha jól emlékszem a 151 nem is tud bemérést.
-
junkpod
veterán
Tapasztalatok szerint a 80 költői túlzás, 120-150 között érdemes.
Viszont ha a sub túl erős a kicsiket képest akkor a kettő egymáshoz képesti hangerejevel van gond. Vagy vedd vissza a subotwvagy emelj a szatellitek erején.
Utána értékeld a hangminőséget.Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
válasz tranceplanet #35281 üzenetére
Annyit tehetsz kalibralva, hogy telefonos appal "mérsz" hangomat a hallgatói pozícióban minden hangszorora és addig állítod a csatornankenti kimenő szintet amíg kb egyforma nem lesz. Biztos tud teszt hangot az erősítő.
Box's don't touch!
-
Morris
veterán
válasz tranceplanet #41138 üzenetére
Ok, köszi srácok
-
veterán
válasz tranceplanet #45114 üzenetére
Na igen,de mi ára van...
440e akciósan.
Amúgy harman dolgozói webshopban olcsóbb,de most a listából eltünt a Sub,csak a "rudak" vannak.
Pedig nézegettem én is. -
veterán
válasz tranceplanet #45117 üzenetére
Persze,hogy meg.
Nem értem miért tünt el a kínálatból az 1300 és a Sub...
Amúgy tiszta röhej,hogy amióta a Samsung megvette a Harmant,eltüntek a házimozi cuccok,ezt a lifestyle vonalat nyomatják... -
BBéci
legenda
válasz tranceplanet #60152 üzenetére
Kapható a hazai forgalmazónál, érdeklődj náluk!
Előtte próbáld ki a Blu-ray vagy médialejátszóval a HDMI bemenetét.
Elképzelhető, hogy hibás a készülék.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz tranceplanet #60238 üzenetére
Egyértelmű, hogy a tévében engedélyezni kell funkciókat, alapból nincs mindegyik aktiválva.
PC-t (számítógépet) még soha nem csatlakoztattam erősítőhöz, ezért fogalmam sincs arról, hogy miket kell beállítani.
Ha van HDMI ki- és bemenet, akkor érdemes azt használni. Talán a HDMI-DP a problémás.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz tranceplanet #60240 üzenetére
Működhet, de a tévén átvezetve nem ugyanazt a minőséget fogod kapni, mintha közvetlenül az erősítőbe menne a hangjel.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Zigi
senior tag
válasz tranceplanet #60238 üzenetére
Szia. A számítógép képe van az erősítőn keresztül? Tehát dp-avr-tv bemenet.
[ Szerkesztve ]
-
svgyula
addikt
válasz tranceplanet #78917 üzenetére
Szia! TV-be beviszed a jelet. A TV-ből pedig az erősítőbe. A erősítőben a ARC-bemenet használd. Persze ha HDMI 2.0 szabványt használ a TV akkor nem fogja értelmezni az erősítő. A HDMI szabványt felfele nem tudja egy eszköz sem! Ha tudod állítsd vissza a VGA-t 1,4-re, vagy a TV szabnyát. Akkor talán(?) bár nálam az erősítőt nem ismerte fel ugyanúgy a HDMI kimenetre csatlakoztatva se TV se PC. A TV-n keresztül már működik visszaállítva 1.4-re. Illetve simán az alaplapi audió kimenetről is igaz akkor az 5.1-hez 3xszereo jack kell
Arról nem is beszélve, hogy a win 11 hangkezelése egy f@s, ráadásul a kimenet váltogatások alkalmával előszeretettel állítja vissza valami ragyi minőségre a hangot. Ezt kb hetente 5x állítom be újra.....[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
tranceplanet
addikt
válasz tranceplanet #78919 üzenetére
Felraktam a win 10 rendszert és azonnal jó működik, azt hiszem hanyagolom még két évig legalább a 11-et, addig remélem befoltozzák a hibákat.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
FireMonster
csendes tag
válasz tranceplanet #79003 üzenetére
Mi számít komolyabb sztereó erősítőnek ? Akár régebbi tipusok közül mi alapján érdemes választani ?
-
SpdY24
csendes tag
válasz tranceplanet #79272 üzenetére
Köszönöm szépen az ajánlásokat mindenkinek. Ebben az irányban fogok elindulni.
-
válasz tranceplanet #79438 üzenetére
Ja, úgy már nagyon más a leányzó fekvése.
Make Asia Great Again!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz tranceplanet #79438 üzenetére
A 650-es kedvezmény nélküli ár 530 lesz. Félre ne érts, hatalmas javulás, de nem esik be 200-ra. Igen, a PC-s aktív vonalon sub nélkül még az is lehetséges, de mivel általában visszadobják, hogy kényelmetlen, nem szoktuk erőltetni.
-
junkpod
veterán
válasz tranceplanet #79870 üzenetére
Egyetértek veled. 2.1 a minimum hm kiépítés. Utána 3.1 majd 5.1 és úgy tovább.
x.0 rendszereknek nincs értelme hm rendszerben, illetve a mélynyomó nem a hangos és szomszéd pusztító hatást jelenti.
Eleve egy mai film hangkeveresnek külön .1 hangsavja van, azt tok felesleges egy 20cm átmérő alatti frontra rakeverni, nem, hogy megszólaltatni nem tudja elég dB -vel, de a közép frekik kiadását is zavarni fogja.Box's don't touch!
-
Azteeek
tag
válasz tranceplanet #79870 üzenetére
Nem azt mondom, hogy nem kell a sub mert egyértelműen jobb vele a rendszer tény és való, inkább arra gondoltam, hogy első lépcsőben nagyon nagy ugrás egy 5.0 is annak akinek előtte semmi sem volt és nem mellesleg olcsóbb is amit később tud bővíteni ha bejön neki a mozizás. Ez is egy olyan hobbi amiben mindig lehet jobbat mutatni csak sajnos sokan elfelejtik, hogy nem vagyunk egyformák és annak aki mondjuk max pár száz ezret tud rászánni sokszor elveszik a kedvét azzal, hogy ennyiből nem lehet semmit kezdeni es azonnal jóval drágább megoldásokat ajánlanak pedig igenis ellehet indulni lentről is mert az 500k avr+5.0 is hatalmas lépés egy kezdőnek.
-
Dorian
félisten
válasz tranceplanet #79888 üzenetére
Azért ez nem biztos, h így van. Kis kompromisszummal szub nélkül is elérhető alul jó spl ami nem jár magas torzítással. Pl. a frontjaim (2×16cm) 30 Hz-től (és egy nemtúljó szub úgysem megy lejjebb) tökéletesen használhatóak.
SPL és torzítás amiben persze még a szoba is benne van:[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Khaosz55
addikt
válasz tranceplanet #80210 üzenetére
Így a két erősítőben 2 különböző végfok van. Van ezt észre sem veszed ? A gain értékük szerintem más, bár az lényegtelen.
-
Khaosz55
addikt
válasz tranceplanet #80213 üzenetére
Ilyenem van az atmoshoz. 2db az 2200 Ero és szerintem nem a 27% áfás ár. Minden esetre olcsóbb mint 5-ös vagy 7-es végfok más gyártóktól. Bár mostanában nem néztem az árakat.
-
Khaosz55
addikt
válasz tranceplanet #80215 üzenetére
Igen, korrekt az ár.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz tranceplanet #80236 üzenetére
Hoppá, egy értékelhető árazású kábel magyar forrásból? Eddig csak 1000/m felett láttam hifioldalakon, jó látni, hogy nem minden lehúzás.
-
windlord
őstag
válasz tranceplanet #80236 üzenetére
és VoidXs:
Értelemes áron keresek értelmes kábelt.
Az egyik frontot már megcsináltam, a másik még vissza van.
Nem sürgős, nincs most használva.De ami kábelt belepakoltam egy egyikbe, azt már nem tudom a másikba, mert megszünt a beszerzése...
Rendelek ebből vagy 5 métert és átforrasztom mindkét frontot, mert mindig zavar amikor rájuk nézek
Köszönöm az ajánlást!
-
embe
nagyúr
válasz tranceplanet #80378 üzenetére
De ha jól értem akkor nincs atmos kompatibilitás, és csak PC-vel működik igazán. Ha igen, akkor nem alternatíva, legalábbis nem mindenkinek az.
-
krx21
nagyúr
válasz tranceplanet #80378 üzenetére
Értem, de én nem pc-ről mozizok. Akkor is?
-
Gino20
őstag
válasz tranceplanet #80385 üzenetére
Nem aprózod el .
Igen, egyszer veszed meg a dirac-ot az adott termékhez. -
Quetz
őstag
válasz tranceplanet #80385 üzenetére
Minek vennél Flexet, ha ugyanannyiért kapsz egy Denon 3800-t?
-
almafa42
aktív tag
válasz tranceplanet #80682 üzenetére
Köszi tranceplanet és Quetz. Egy Kácsa 2.5-ös banándugóval szerelve lett a befutó.
-
nagyúr
válasz tranceplanet #80862 üzenetére
Felesleges ennyit költeni rá!
Már egy közép kategóriás 5,1 es szett is klasszisokkal jobb 40-50.e ért!
Ha pedig igazán ütőset akar [Logitech Z906]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz tranceplanet #80866 üzenetére
A büdzsé miatt én is a Z906-ot támogatom. Régen még ebben a tartományban volt a HKTS is, de már nagyon nem. Térhangzást meg egy PC-s kalibráció megoldja.
[ Szerkesztve ]
-
válasz tranceplanet #80866 üzenetére
Szvsz ha játék-sokpontegy és normálisabb 2.0/2.1 között kell választani, akkor inkább utóbbi. Én filmnél hamarabb kiakadok azon, hogy pl a filmzene meg az effektek bénán szólnak, minthogy nem jön hátulról hang. Nem véletlenül nem írtam térhatást, mert ebben az árkategóriában iszonyat nagy a különbség hangminőségben. Ugyanis ár / érték arány (ha az érték alatt a hangminőséget vesszük) grafikonon ábrázolva egy ilyesmi görbe:
Tehát egy bizonyos árköszöb (az inflexiós pont) alatt az ár / érték arány (derivált) nagyon rossz, aztán hirtelen nagyon jó lesz, majd szép lassan csökken.
Ha egymás mellé tesszük az 5.1 (piros) és 2.0 (kék) rendszereket, akkor látható mi a gond, persze kicsit lehet eltúlozva, de a lényeg hogy a kék görbe formája ugyanaz, csak össze van nyomva:
Az elején semmi különbség az 5.1 és 2.0 között, ugyanúgy hulladék mindkettő, aztán hirtelen (szvsz 20-30e körül) a 2.0 nagyon elhúz, hatalmas a különbség, de végül (szvsz 200e körül) az 5.1 behozza a hátrányt. Egy 2.1 grafikon is ráférhetne, az valahol a kettő között van félúton, az kb 90-100e forinttól nem hulladék.
Nyilván persze a kérdező dönti el, hogy mit akar, megköti-e a komromisszumot, mert nyilván az egyéni szempontok már nem jellemezhetők egy darab számmal, ahogy fent a grafikonon, aminél az "érték", azaz hangminőségbeli igény is szubjektív.
Make Asia Great Again!
-
válasz tranceplanet #80893 üzenetére
Jaa, nincs vita, csak azért neked válaszoltam, hogy folytassam.
A HKTS szerintem már pont nem bögreszett. Van 3" szatelit, és nem egy utas gagyi, a mélyláda is 8". Ez már alkalmas a feladatra. Szerintem nincsenek nagy elvásáraim.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Joe123
senior tag
válasz tranceplanet #80916 üzenetére
Magyarul hallottam már FTF-ként említeni (Feleség Tűrési Faktor).
-
BBéci
legenda
válasz tranceplanet #80916 üzenetére
Hifisek kezték el a WAF-ozást valamikor 30-40 évvel ezelőtt, nyilván angol nyelvterületen, azt vették át a házimozisok, nem csak angol nyelvtrületen. Nem látom problémásnak a használatát, sokkal inkább a tartalmát, ezért én soha nem írtam le és nem ejtettem ki a számon. Feleségem soha, semmiféle kifogást nem emelt, bármit alakítottam, változattam, tettem hozzá a rendszerhez. Egy kérése volt, ne legyenek fehér hangdobozok, amiben egyetértettünk, az nem való oda, ahol vetítenek.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zeee
senior tag
válasz tranceplanet #81240 üzenetére
Fhúú hát köszönöm a választ. Ezért jövök mindig kérdezni. Szerintem így nem fogok ebben gondolkozni. Kár mert tényleg jó paraméterek, az eArc, a 2db 4k Hdmi. Egyébként móddoltad ventilátorral a tiéd? Én az ilyet, hogy melegszik, simán megpróbálnám megoldani amúgy, két oldalt belülre ahol van hely befelé szívó és hátul kifelé ventilátorokkal. Cnc-s munkahelyen dolgozom, kimarnám rácsosra és fúrnám halál pontosan az ilyeneknél a burkolatot ahol elfér és csendes ventilátorokat neki. Kívülről oldalt csak annyi látszana mint a tetején a szellőző rács.
[ Szerkesztve ]
-
svgyula
addikt
válasz tranceplanet #81240 üzenetére
Szia! Biztosan a tápegység az ami melegszik? A kapcsolóüzemű tápok nem szoktak melegedni. Nekem a denon-ban a hűtőborda melegedett rendesen a trafó szinte csak langyos volt. Kapott is 3db laptop hűtő ventilátort egy hőkapcsolóval.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
VoidXs
Topikgazda
válasz tranceplanet #81549 üzenetére
Tudnád, mennyien kezdték el a biztosítékos baromságot hirtelen. Arra még nem volt ezo, ma már csak erről szól az audio bullshit csoport.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Láncfűrész topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Ukrajnai háború
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Microsoft Excel topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen processzort vegyek?
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest