Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1963) Bogyó bá' válasza ozzy711 (#1962) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Az én cuccomat egyszerre csak egyetlen ember tudja meghallgatni, egy 6 nm-es, ráadásul kedvezőtlen alakú (4,0m * 1,60m) kis dolgozószoba "belső felében" (gyakorlatilag 2,0m x 1,6m-en) lévő íróasztal köré van kiépítve úgy, hogy egész nap az ideális helyen ülök a forgószékemben, a "közeltérben". A hangszórók középvonala között 110cm a távolság, a fülemtől 70 cm-re van a síkjuk, 50 centi van a hátam és a hátsó fal között. A "szobaakusztika" pocsék természetesen, de - a kezdeti műszeres méréseket leszámítva - füllel mindig úgy hangolgattam a rendszeremet, hogy javuljon, egyre kellemesebb (kevésbé fárasztó, örömteli) legyen a hallgatása.

Egy ilyen szerkót csak ezen a helyen tudsz meghallgatni. A szobaakusztika és a hangdobozok "hibáit", jellemzőit a cserélgetett kábelezéssel, a DAC tuningjával, stb. úgy alakítgattam, hogy számomra egyre több örömet okozzon a hallgatása (Tehát meglévő hibát egy "szándékosan okozott" másik hibával korrigáltam, szerintem eléggé eredményesen.) Tehát valószínűleg semmi más helyszínen (nagyobb szobában, más hangszórókkal, stb.) nem állná meg helyét, már csak a csekély teljesítménye jóvoltából sem.

Két hete cseréltem a hangdobozokat (Monitor Audio BRONZE 100-akra), kb. mostanra kezdenek bejáródni, és mivel teljesen eltérő a karakterük az előző, KEF Coda7-ekétől, így majd csak ezután fogom ismét "össze lőni" a rendszert - esetleg másféle kábelezéssel, stb. Az már azért most kezd hallatszani, hogy jóval "értékesebbek" lettek az új hangdobozok, viszont a régi dobozok a csöves vackokkal olyan mértékben "össze lettek lőve", hogy sokat kell még dolgozzak, hogy megint teljes legyen a szinergia. Még várok pár hetet, hogy a dobozok elnyerjék a végleges hangzásukat.

Ja: lemaradt az illusztráció! :B [link]

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.