Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyuszo01
tag
válasz
anytime
üzenetére
Ezelött sosem volt szabályzom, de ez nagyon tetszik nekem. Egyetlen egy dolog ami annyira nem tetszik, hogy kék szinű a kijelző. Bár már annyira nem zavar. De ami nagyon szuper, hogy sok dolgot kaptam hozzá. Amit a vásálrás elött nem is tudtam. Kaptam 6db 3pines hosszabito kábelt, meg 6db hőérzékelös káblet. Meg itt teljesen kilehet kapcsolni a ventillátort, szerintem ez is tök jó, mert igy tudtam tesztelni a ventillátorok hangját. De nagyon vigyázok rá, én pl. a foliát lesem szedtem a kijelzöről. Igy is tökéletesen látom. Igy néz ki most: házikó Vagy ez a link: album
-
sakal83
addikt
Van egy Coolermaster Hyper 212 Plusom.
Bár mindenki mondja, hogy halk, én ezt nem érzékelem.
Tudnátok ajánlani rá egy ventit?
A lényeg, hogy halk és olcsó legyen, továbbá az, hogy a lefogatóval illeszkedjen.
-
krichd1
addikt
válasz
Nyuszo01
üzenetére
Úgy hogy a 4. tűt nem csatlakoztatod. Nem is tudod rosszul rádugni a csatlakozóra, ez ilyen "hülye-biztos"-ra van megcsinálva.

(#9893) trialboj Alaplapi szoftver, Speedfan progi. Először próbáld a Chassis fant, de olvasd el a használati utasítást, biztos le van írva benne szépen.
-
Nyuszo01
tag
válasz
krichd1
üzenetére
Nekem ilyen szabályzom van: SCYTHE Kaze Master Pro
De itt a kaptam 3pin hosszabító kábeleket is, de a hátuljába is csak 3pin-es dugo van. Vagyis tű. Ezek a Thermalrightok amit linkeltál, ez a fehér nemrossz szinre, csak nekem nagyon bejön ez a sok lapát ami van az Articon. De akkor ezeket a Thermalright ami 4pines hogy dugnám a szabályzora? -
krichd1
addikt
válasz
Nyuszo01
üzenetére
Ezt a szín problémát sosem fogom megérteni, ilyen sokan nézegetik a házat a monitor helyett.

De van megoldás: Thermalright TY 147
-
Nyuszo01
tag
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy mi a külömbség a két ventillátor között?
ARCTIC COOLING F12 TC
és a másik: ARCTIC COOLING F12
Az egyik TC a másik sima. És mit jelent a ventillátoroknál az hogy pwm? És vannak olyan artic ventillátorok, amiknek van ilyen hőérzékelős fordulat szabályozása, ezt kitudom iktatni? Ez valami sensor. Mert van 5,25helyre szerelhető ventillátor szabályzóm, és onnan állítanám a fordulatott. -
sexy666
csendes tag
Szerintetek CM Storm Scout 2 házban milyen lehet a gyári ventillátor?
ilyen? [link]
előre szeretnék venni még kettőt a meglévő mellé, amik nagyon csendesek
-
tornas
őstag
A Coolink honlapján azt látom, hogy a Swif2 ventik mind a három méretben 7-13 V között működnek. Tehát minimum kell nekik legalább 7 V, de ekkor nagyon alacsony a fordulatuk. Inkább használd 12 V-ról!
Meg aztán a tápon 7 V-ot a sárga és piros drót között kapsz, de én nem támogatom az ilyen jellegű táp használatot!

-
tornas
őstag
válasz
Malanrion
üzenetére
Szívesen!

A Be Quiet és a Scythe ventik között elég sok halk venti van. Legjobb tudomásom szerint az előbbinek vannak a leginkább halk ventijei.
De itt is szétnézhetsz:
Amik leginkább befolyásolják a ventilátor zaját az a fordulatszám, a csapágyazás és a légszállítás mértéke, illetve pl. a venti előtti rácsozat milyen messze van a lapátoktól. Esetleg még a lapátok száma is fontos lehet a fordulatszám függvényében (több lapát azonos fordulaton, több levegőt képes megmozgatni). Az ventilátorok motorereje (Amper értéke) is fontos lehet a szabályozó illetve az alaplap szempontjából.
-
Coolink Swif2 ventiket, 2 db szeretnék fixen bekötni. Mennyi fesz kell nekik? 7v vagy az 5v is elég?
(Direktben mennének a tápra csatlakoztatva.)
mobal,
-
anytime
őstag
Szia!
Ehhez kapcsolódva, hasonló cipőben járva, lásd fent!
Ha jól értem, azt mondod, hogy ebbe a házba vehetek 3 pin-es ventiket (nem PWM-es), megveszem a scythe ua. szabályzó egységét és a házventiket arra kötöm rá és nem az alaplapra így már a tápfesz változtatásával a scythe előlapi szabályzó végzi el a szabályzást?
Ha így van, hurrá, lenne egy szabályozható házhűtésem ezzel a szerény alaplappal is

anytime
UI: az előttem szóló venti ajánlatkéréséhez én is szívesen csatlakoznék.
Én a Scythe; Noctua; Be! Quiet hármas között vacillálok!
-
Malanrion
tag
Köszönöm szépen a bőséges és kielégítő választ!
egyébként Corsair 550D-be lenne, azt még megkérdezhetném, hogy milyen halk venti van még ami 3 pines? BeQuit, vagy a szabályzó márkájából Scythe?
(#9874) Yeffy DJ
nekem az lenne a lényeg, hogy nyomógombos legyen, el lehessen rejteni, mert ez a mániám..
a fentebb említett ház is csukható előlapos, de ha kinyitom szeretem tudni, hogy tele van minden jóval
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tornas
őstag
válasz
Malanrion
üzenetére
Szia!
A 3 pin-eseket nem tudod szabályozni (illetve külsőleg a tápfeszültség változtatásával végül is tudod). A pin-ek kiosztása: kettő a tápfesz a ventinek, a harmadik meg csak egy fordulatszám-jeladó. A 4 pin-est tudod már szabályozni, illetve az alaplap is. A negyedik dróton történik a fordulatszám szabályozás. Vagyis a 4 pin-es alaplapi csatikon célszerű 4 pin-es ventiket használni, de nézd át az alaplapod manual-ját is, mert előfordulhat, hogy mégsem PWM-sek a 4 pin-es csatlakozók. 3 pin esetén is előfordulhat, hogy még sincs fordulatszámérés az alaplapon.
A PWM rövidítése Pulse-Width modulation --> impulzus-szélesség moduláció magyarul.
Olvasnivalók ezzel kapcsolatban:
PWM üzemmód
Angol Wikipedia-s cikk a PWM-ről
Az egyenáramú motorok szabályozásaAmi pedig a linkelt ventiszabályzót illeti, ez is csak feszültség növeléssel-csökkentéssel szabályoz, nem pedig PWM-mel. Ha ezt szeretnéd például használni, akkor maradhatnak a 3 pin-es ventijeid és egyszerre 4-et használhatsz róla. Vehetsz egy negyedik 3 pin-es ventit is hozzá. Ehhez a szabályozóhoz nem kell PWM-es venti.
-
Malanrion
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy halk ventiket szeretnék venni a házamba, alapból van benne 3 venti, ami 3 pines, azokat tudom szabályozni mondjuk ezzel? Vagy PWM-es kell?(ezt kifejthetné valaki, hogy mit takar, monitornál tudom
) Tehát az lenne a lényeg, hogy van 3db 4 tús csati az alaplapomon, a házas ventik 3 pinesen. Ha kell lecserélném őket, 4 ventit szeretnék halkan üzemeltetni szabályozva
köszönöm
-
-
gilike999
csendes tag
Sziasztok!
Nem találtam a kérdésemre illő topikot, így ide írok, mert valamennyire kapcsolódik a témakörhöz.A lényeg az, hogy van egy Chieftec CFT-750-CS14 - es tápom. Elégedett vagyok vele, egy dolgot leszámítva, mégpedig, hogy rohadt hangos (48.5 dB). Szeretném lecserélni a benne lévő ventillátort valami halkabbra, viszont ezek a ventik csak 2 pinesek (DC 12 V), és ilyet sehol sem találok, vagy ha találnék, akkor sincs odaírva, hogy milyen csatlakozója van, stb.
A kérésem az volna, hogy tudnátok nekem ilyen 140x140x25 mm-es (pl arctic vagy hasonló) ajánlani, ami 2 pines, és viszonylag halk (30 dB alatti). Egy linknek örülnék a legjobban, ahonnan rendelni tudok, vagy hasonló.
Esetleg létezik valamilyen átalakító, ami nekem megfelelne?
Köszönöm a válaszokat előre is.
-
Migee
tag
Üdv néktek.
Olyan helyzet állt elő, hogy van egy Thermaltake házam, ami tele van házventillátórral, molex csatlakozással 4 pines normál tápcsati.
A sárga és a fekete csati (12V , GND) van bekötve benne.
Szeretném vezéreltetni vagy az alaplapi 3 illetve 4 pines ventikiállásról, vagy egy scythe előlapi panelről, ami szintén legalább 3 pines kivezetés.
Hogyan tudnám ezt megvalósítani ?
Milyen átalakítás ,milyen csati kell hozzá? -
-
anytime
őstag
Sziasztok!
Segítsetek a következőben, kérlek!
A mostani konfig (lásd az adatlapon) csak egy CPU hűtővel (tegnap vettem, űj, halk, tuti) és egy táphűtővel bír.
Amit az alap ház plusz tud, az két 80-as lenne, egy előre és egy hátra. Az alábbiakban gondolkodom, gyártók szereint, cél a lehető leghalkabb zajszint elérése.
1. Be!Quiet
2. Noctua
3. ScytheJó lehet?
Még egy kérdés. Jelenleg mindösszesen 2 db. 3 pin-es csatlakozóm van, sajna PWM-ről nem lehet szó. AZonban szeretnék az oldalfalra egy 12-es vagy 14-es ventit is betenni, DE ..., kevés a tű?
Egy aljzatra rámehetne mondjuk 2 venti? Nem ég le az aljzat? Ha rámehet, hogyan tudom kivitelezni?
Ja és még szívesen tennék 1 kifújót fentre is, ahhoz mondjuk van itthon két új Artic Pro 80-as, de egy picit zajosak szerintem 0,3 Sone-t tudnak.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv:
anytime -
trialboj
őstag
120mm a max. Most h mondod megnéztem a 120mm alattiakat is, és van olyan amit annak ellenére, h kisebb mégis több levegőt képes megmozgatni, érdemes olyat választani ?
Beférnek nagyobbak is. Házat nem szeretnék cserélni, szükségét nem érzem, a mostan jó néz ki, és feleslegesen pénzt meg nem pocsékolnék olyanra, hogy tetsszen is meg praktikus is legyen.
-
jookomak
őstag
-
krichd1
addikt
válasz
trialboj
üzenetére
Mekkora ventilátorok férnek el elől, hátul ? Érdemes lenne hátra is szabályozható ventilátort venni, tehermentesíteni a tápot, hogy ne az szívja ki a meleg levegőt. Nem tesz jót az alkatrészeinek. Ha választani kéne, én azt ajánlanám hátra tegyél egy magasabb fordulatú, jobb légszállítású ventit, előre egy alacsonyabbat.
-
trialboj
őstag
Üdv, szeretnék 1-2 ventilátort venni a gépházba, mert a sok terhelés igen csak felfokozta a hőt odabent már télen is.
Így néz ki jelenleg a ház: [link]
Sajnos 2 fal közé van beszorítva így oldalról nem kaphat levegőt.
Az érdekelne, hogy mi lenne a legokosabb megoldás, csak elölről, és hátulról, van lehetőség ventilátort behelyezni.
Az én ötletem, hogy hátulra egy állandóan működő halk és emiatt kisebb levegőmennyiséget megmozgató darab kerülne, előre viszont, csak terhelés alatt bekapcsolható hangosabb de nagyobb levegőmennyiséget beszállító egység kerülne.
Gondolkodtam még a ház tetején való lyuk kialakításában, de mivel nincs hozzá eszközöm, félek csak szétbarmolnám, az egészet.
Amúgy ez kerülne hátulra: 13 db zajszint, az gondolom elég alacsony.
-
Yeffy
veterán
válasz
bombibmw
üzenetére
szerintem meg undorítóak. ez a libafos zöld szín... ocsmány...
akkor legalább lenne mittudomén Kawa zöld, vagy sárga, vagy szinte bármi más, csak ne ez... -.-"a házam meg zárt, éjszaka aludni szeretnék, nem neonkiállítást bámulni, szal' különösebben nem érdekelnek már a LED-ek, ill neon-ok, legalábbis nem Pc-be...
mindegy, ha fél egy év múlva bedöglenek az AC-im, és nem Enermax ventit veszek, akkor lehet, h mégis Swif2-k lesznek...
-
bombibmw
veterán
válasz
Henker2
üzenetére
Nekem 4 db Coolink Swif2 120P van.
Nagyon meg vagyok elégedve velük és árban sem húzósak,bár valakinek nem tetszik a színük,de fekete házban nagyon jól mutatnak.Nekem tetszik nagyon a színük is.
Ezenkívül Thermalright TY-140 nagyon jó,ez csúnya ebből van más színü is.
Mindkét venti halk,jó légszállítású,ajánlott. -
Henker2
addikt
Egy nagyon jó extrahalk, de nagy légszállítású 12cm-es ventit ajánljatok már, ami tényleg olyanra képes, mint amit gyárilag is tud.
Házba is menne meg az Alpenföhn Brocken hűtőmre! -
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Csapágyas lett az oldalsó 3 pines ventim és mindjárt 4-5 fokkal melegebb lett az alaplapom és 2-3 fokkal a proci is.Nem is gondoltam volna,de ennyit számít az oldalsó venti is.
Szóval kellene nekem egy 3 pines 12 centis venti lehetőleg kék,vagy fehér ledes(inkább fehér).
Mit tudnátok ajánlani 2000-ig?
Köszi előre is.
-
hadogabi1
senior tag
Sziasztok egy kis segítségre lenne szükségem egy thermaltake overseer rx-i-s házikóm van elöl és felül 20 cm-es tt-2030 fanok vannak benne gyárilag ilyenek az adataik a házban az elsőt 600-on járaton és a felsőt is 600-on a cpu hűtőmet 1000-en és a hátsó mögötte is 1000-en kérdés érdemes-e szerintetek felülre beraknom még 1 db 20-ast valamint oldalra is beférne még 1 db 20-as illetve a ház aljába a táp mellé még egy 12-es. Ezek közül szerintetek érdemes -e vennem valahova még pluszba. Valamint ha már vennék maradnék ezeknél a ventiknél de pont ilyet sehol nem találtam viszont találtam helyette ezeket gondolom itt a Af0046-os jelzésű kellene nekem. Valamint ha esetleg vennék még bele ventillátort akkor miylen márkát ajánlanátok hogy ha eltérőt vagyis nem thermaltake-t vennék. Hangjuk igazából ezeknek sincs igaz még csak fél éve mennek de abszolút hangtalanok. Köszi előre is.
-
RootRulez
félisten
-
krichd1
addikt
válasz
glspeter1
üzenetére
SP120 QE, ha van rá keret, egyértelműen jobb venti az AF-nél. Radiátorokra inkább a High Performance Edition.
(#9826) RootRulez: Szerintem előre az 1200, hátra a 120p. Ne a táp ventire bízd a kiszívást, nem tesz a táp alkatrészeinek jót, ha nagyon meleg levegő megy rajta keresztül.
-
RootRulez
félisten
Ha már így összegyűltünk, ehhez valami tanács?

-
Yeffy
veterán
válasz
szinimini
üzenetére
nna, megígértem, h írok.

elsősorban neked, meg akik segítettek nekem, ha érdekel benneteket
sajnos a CO-t nem tudta hozni a boltos haverom, így a sima PWM-es F12 lesz, 1500-ért darabja. sztem ez egész jó ár értük. elvileg pénteken jön. utána megyek érte, és szerelem be.
majd beszámolok a tapasztalatokról, meg ha tudok, mondok véleményt is
most jutottam el oda, h megvegyem őket

-
marec1122
senior tag
sziasztok!
erről a ventilátorról tudtok valamit mondani? egy cpu bordára szánom. elvileg nagyon halk és elég szép is
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Jelenleg 3 db venti van a gépemben, 2 db ARCTIC Fan 12 PWM és 1 db AF 12025 PWM ebben az elrendezésben:
A procihűtőm egy CM HYPER212
Most lett 2 db COOLINK SWiF2 120P PWM-es és egy COOLINK SWiF2 1200 (fix 800-on forgó) ventim.
Amint látjátok a tápom egy Corsair HX520, azért jegyzem meg, mert hátul az is húzza ki a meleget.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy ezt a 3 coolink ventit hogy rakjam be?
Az egyik PWM-es tuti a HYPER212-esre fog menni. (gondolom)
Előre menjen a másik PWM-es venti és hátra a fix 800-as (hisz a táp is dolgozik hátra) vagy fordítva?
Köszi: RR
Ui.: Igen a kábelek a képen elég kuszák, de a hardver azóta cserélődött, pl már nincs a gépben IDE eszköz sem és a kábelek elrendeződtek...
-
glspeter1
őstag
Sziasztok!
Házcserét tervezek a közeljövőben és arra lennék kíváncsi, hogy melyik ventilátor teljesítene jobban egy Corsair Carbide 500R-ben.
ez
- Corsair AF120 Quite Edition
vagy esetleg ez
- Corsair SP120 QE
(Tudom, hogy ez inkább radiátorokra való, de sokak szerint házhűtőnek is jó. Néha még jobb is mint az AF) -
Yeffy
veterán
válasz
---Lasali---
üzenetére
szintén köszi, ma is okosabb lettem

-
jahatpersze
aktív tag
válasz
---Lasali---
üzenetére
Köszi szépen a részletes választ!
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
jahatpersze
üzenetére
Általában a legtöbb folyadék csapágyas megoldás kamu, és csak egy sima olaj kenésű perselyes siklócsapágy van bennük. Itt a persely kikopik, rosszabb esetben a tengely is, ennek surlódása, majd a tengely excenteres mozgása, rázkódása okozza a zajt. Ami jobban meg van csinálva, és jobban ráhazudható hogy folyadékcsapágyas, ott ugye a folyadékra felúszik a tengely, tehát fém fémet nem ér, ezek akkor kezdenek majd tönkremenni ha kipörgetik az összes kenő anyagot a tömítéseknél, vagy csak egyszerűen elöregszik benne az olaj, kiszárad stb, vagy bele bele ver a tengely a perselybe, a ventilátor gyenge kiképzéséből adódó excenteresség miatt, innentől kezdve ugyan az a helyzet mint a sima perselyes megoldásnál, sőt van hogy rosszabb, mert az önstabilizáló hidrodinamikus persely kiképezése nem annyira alkalmas arra hogy a tengelyt normálisan megtartsa sima siklócsapágyas helyzetben.
A golyós csapágyas ventiben két darab mély hornyú golyós csapágy van, köznyelvben ipari csapágy. Ezek a csapágyak nincsenek igazi tömítéssel ellátva, csak porvédő van rajtuk, bennük szerény mennyiségű zsírral. Ezek a csapágyak eleve hangosabbak mint a folyadékos megoldások, mert a golyók ahogy forognak a csapágyban, valamint a golyókosarat ahogy viszik magukkal, annak bizony van hangja új állapotukban is. Később pedig folyamatosan kopik ki a golyó pálya, golyó, kosár, egyre jobban zörög folyamat növekszik a csapágyhézag, majd a zsír is felmondja a szolgálatatot, kipörög a golyók közül, elöregedik, kiszárad, nem ken már semmit, ilyenkor egyre jobban zörögni fog a csapágy, viszont ezek nagyon sokat kibírnak, nem fognak úgy megszorulni, vagy a rázkódástól leállni egy könnyen, mint a perselyesek. -
jahatpersze
aktív tag
Sziasztok!
Úgy tudom, hogy a ventik vagy hidrodinamikus siklócsapággyal (fluid bearing) vagy pedig golyós csapággyal rendelkeznek. Melyiknél mi okozza a később kialakuló zajos működést? A kenőanyag elfogyása? Ezeknél a Hall-szenzoros ventiknél mekkora fordulatszám-csökkenést okozhat az, ha nem 12V-ról, hanem 5V-ról mennek (pl. laptop hűtő)? Köszi a válaszokat!
-
apollo12
veterán
hali nagy sebességű 14cm ventit keresek, sajna a tápomba csapágyas lett minimum 2000rpm
-
GeriCool
aktív tag
válasz
WayneGace
üzenetére
Erre sokan esküsznek Thermalright TY-141. Ennek 14-es ventije van de 12 helyére lehet felfogatni.
Nekem ilyen van Coolink SWiF2 120P és van egy fix 800 rpm-es változata is. Én meg vagyok vele elégedve (bár a linkelt helyen most egy kicsit drága). Iponnál most picit olcsóbb.
Valaki itt még említett Artic Coolink talán F12-es ventit, hogy jók.
A pwm-es változatoknak lehet szabályozni a fordulatszámát alaplapról. A fixhez meg kell ventiszabályzó. Ha valamit rosszul írtam vagy kihagytam, akkor a Többiek kijavítanak. -
WayneGace
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani 12 cm-es halk ventilátort a ház hátuljába? Kösz.
-
GeriCool
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hirtelen ezt tudom ajánlani. De a többiek majd még ajánlanak [link]. Ez 12mm vastag.
-
szinimini
senior tag
válasz
Perillustris
üzenetére
Festékboltban porszűrő szövet vagy más boltokban, méretre vágod és olcsóbb is.
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
12cm-es ventiből keresek olyat ami nem a szokásos 25mm vastag, hanem ennél vékonyabb. Mivel mind a négy ram modul foglalt ezért a proci hűtő bordára csak úgy férnek fel a ventik hogy a ramok fölött helyezkednek el. Kb. 5mm kéne hogy elférjenek a ramok.
-
and1ao
őstag
válasz
Perillustris
üzenetére
itt lehet válogatni
-
marmaládé
csendes tag
Köszi nektek

-
marmaládé
csendes tag
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy a ventilátoroknak rézkábelei vannak-e? Amúgy egy AMD Phenom II 955 gyári hűtőjének a ventilátorjáról van szó. Annak a kábeleit akarom meghosszabbítani.
-
dragonfx
veterán
hol érdemes 92es vagy 120as ledes ventit venni ahol olcso?
-
lukaszokni
aktív tag
AC F12 nálam fél év alatt behangosodott. Motorzaja lett, amit átad a háznak, rezeg, bizereg.
Valakinek hasonló tapasztalat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Arc Raiders
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen videókártyát?
- LEGO klub
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 9700 / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- 27% - iiyama G-MASTER G2470HSU-B6 IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 1ms / FreeSync
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
- Laptop dokkoló bazár - Lenovo - HP - DELL dokkolók
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

egyébként Corsair 550D-be lenne, azt még megkérdezhetném, hogy milyen halk venti van még ami 3 pines? BeQuit, vagy a szabályzó márkájából Scythe?
a fentebb említett ház is csukható előlapos, de ha kinyitom szeretem tudni, hogy tele van minden jóval
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, lásd (#9832) krichd1. A merevlemeznek kell kevesebb hűtés egyébként is.

Grózi