Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ldave: New Game Blitz - 2026
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
skorBooT
tag
Hi!
Ez lenne a ház amiben lekéne hűteni a kedélyeket.
[link]
ezeket terveztem megvenni:
ezt hátra: [link]
ebből párat oldalra:[link]
Az ok hogy mindezzel fárasztom a nagyérdemüt az, hogy még életemben nem csináltam ilyet, és e miatt rengeteg kérdés merült fel bennem.
1. az alaplapon 4 házfan csatoló van hogyan tudok 5öt berakni. Persze valszeg nem akarok 5öt mert minek ,de ha mégis akkor hogyan lehetne megoldani.
2. a ház oldalfalán, nem a vga mellettire gondolok hanem ,ami a winchesterek mellett van a ház jobb oldalán viszonylag a ház elején. Kérdés: kifelé vagy befelé fujja a levegőt a venti? Ha befelé akkor kell e rá porszűrő vagy nem.
Lennének még kérdéseim de egyelőre ennyi. -
Benhill
őstag
Érdekelne hogy egy 25 cm-es ventinek milyen hangja van? Valami a-plus házat tervezek venni, egy cs 188 AF-t! Egy ilyen venti hány decibelen pörög szerintetek?

-
Benhill
őstag
Tiszteletem a hölgyeknek!
-
Zájec
veterán
hangtalannak nem mondhato mert nagy lapátja van.. de nem halható hangosnak
úgy azért pici hangja van... 600 - 800 pörög.. ezért nincs nagy ventihangja,
zélzaj is normális csendes van... ez igy pont jó.. ha többet pörögne akkor
már mondhatjuk hogy hangos talán.. de igy szerintem normális.
de teljesitményre nagyon bika.. abba nem lehet csalodni.. -
-
proper
őstag
ez rossz hir, akkor marad a noctua, majd megnézem hátha reagál valamit az uv-ra
az alaplapon a piros állapotjelző led éppen megvilágitja és ugy nagyon jól néz ki
majd megprobálok valamilyen szines csövet letesztelni hogy mutat vele
a 8cm noctuák is ilyen jók? mert az is kéne -
Zájec
veterán
igen, most megnéztem a sharkoon oldalán..
igazad van, a led nélküli változat is van , szinezett anyagból.. de nem átlátszó..
4 pines molex van rajta.. nem lehet szabályozni.. csak mod-olással..
átkell dugni a az egyik vezetéket a másik szélére és akkor kevesebb voltot kap,
és feleannyit pörög.. úgy már hangtalan..
ittt néz körbe talán... itt van szabályozható thermaltake venti , olcsón..[link] de itt csak ledes van
ha jól látom.. -
proper
őstag
de uv reaktiv kelene csak led nélkül zöld vagy kék esetleg piros
igy ha lecsapom az uv csövet akkor sötétségbe borulna a gép
van is a CM-nél sima venti led nélkül
amugy milyen csatija van? 3pin vagy 4pin, a 3pin volna a jó mert akkor lapra kötve letudnám szabályozni és nem hangoskodna -
Zájec
veterán
-
proper
őstag
mennyire hangosak, meddig birják
a tiéd ahogy elnézem a ledes, nekem a full alap kell mert akkor az uvcsövet kell csak kapcsolgatni mert ha alszok akkor nem kell diszkivilágitás
az egeret is le kell takarnom éjszakára mert bevilágitja a fél szobát 
de mostmár hogy belekostoltam a jóba a noctuával meg a scythe-al szerintem noctuával pakolom tele a gépet és elfelejtem a csicsát![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
proper
őstag
közben már beszereltem és tényleg jó kis példány
a noctua lett a cpu venti mert csak nem az a megszokott fekete és nekem nagyon tetszik a szinösszeállitása
igen kb ugyanazt tudják igy csere után de a noctua 1.5k volt
szerintem jól jártam ennyiért vele
és a sharkoon uv reaktiv ventikröl tudtok mondani valamit? vagy felejtösek? -
proper
őstag
most kaparintottam meg egy ilyent
Noctua NF-S12-1200 elég olcson megkaptam
mik a vélemények róla?
infinity-re szánnám és az sflex költözne a ház hátuljába, vagy ne szenvedjek és kapásbol a noctua menjen a házventinek? -
-
Misi_D
tag
Sziasztok!
Chieftec tápomban elkezdett zörögni az egyik venti. Mint kiderült, egy 80x80x15mm-es darabról van szó. Ki szeretném cserélni (csak a ventit, nem a tápot
), de nem találok a boltok árlistáin csak 25mm-eseket. Nem tudtok ajánlani, hogy hol lehet ilyet kapni - minél olcsóbban? -
BlacKSouL
addikt
válasz
kkalman
üzenetére
Naná. Azért miattuk nem hoznak létre új szabványt
Amúgy meg 1mm az annyi, hogy pl a lapátok végéből fél-fél mm hiányzik. Ami azért nem egy óriási veszteség. De egyébként már nem emlékszem, hogy alapvetően a rotor átmérője, vagy a ház belső átmérője, vagyis a luk kell hogy adott méretű legyen. Utána kell járnom. mod: nem szóltam, a keret oldalhossza 120mm.
Lényeg hogy a csavar ugyanoda fog esni Papstéknál is.
[Szerkesztve] -
kkalman
csendes tag
A Gigantikus ventilátortesztben nézegettem a 12-es Papst-ot. Meglepődve tapasztaltam, hogy eltérnek a szabványtól és az ő ventijük 119mm-es. Ettől azért még ugyanoda esik a csavarlyuk, mint egy normális 12cm-es ventinél, ugye?
-
kkalman
csendes tag
-
sklopp
őstag
A Glacialtech a jó választás, feltéve hogy a HydroDinamic Bearing verziót választod, tekintve hogy többféle csapágyazással kapható. Ez folyadékcsapágyas, hosszú használat során sem lesz zajos, nagyon csendes, semmi rezgés, jó levegő szállítás. Mellesleg öt év gyártói garancia, olcsó is, pl. Magicomp kb. 1400 Ft.
[Szerkesztve] -
Croissant
aktív tag
Nagyon OFF:
A minap olvasgattam egy pH! topicot, ahol a tápkábelek elrendezéséről, harisnyázásáról, kötegeléséről van szó, de most az Istennek sem találom. Már többszáz hsz volt benne, ha jól emléxem, de semmilyen kulcsszó nem csalogatja elő a pH! keresőjéből
Csak azért írom ide, mert ''modding'' témában ez a legfelső topic.
Bocs a zavarásért -
fapuma007
csendes tag
Tényleg mind a kettő nagyon halk. Ha ki tudsz pengetni plusz egy ezrest, akkor én a helyedben a Noctuát venném. Maximális fordulaton lehet hogy hangyányival nagyobb szélzaja van, de egyrészt maxon sokkal több levegőt mozgat, másrészt adnak hozzá ellenállást amivel lelassítható a Coolink-hez hasonló sebességre, harmadrészt a Coolink-nek nagyobb a csapágyzaja (és később valószínűleg még nagyobb lesz).
Apró különbségek, de mind a Noctua javára. Csak az ár a hátránya.
-
SOAD19
addikt
Hello!
Két házventi között vacilálok. Nagyon fontos, hogy halk legyen.
1.Coolink 8cm COOLSWIF801B 1 488.- Ft 80/25,2 golyós venti, 1500RPM, áttetsző kék lapátok/átlátszó keret, design box, 4 csavaral
[link]
2. Noctua 8 cm 1800rpm NFR81800 2 424.- Ft
[link]
Mind a kettő elég halk. Szerintetek melyik érné meg jobban?
Köszi! -
hektor24
aktív tag
Sziasztok!
A házamban felül, hátul és oldalt van egy-egy 8 cm-es venti. Szerintetek érdemes előre is vennem egy 8 cm-eset? Attól félek, hogy zajos lesz és csak a port szívja be lentről, igaz asztalon van a gépem. -
7600GT
senior tag
Itt is felteszem a kérdésem, hogy ki mit tud az Arctic-Cooling 12cm-es ventilátorairól?
-
SOAD19
addikt
Hello!
Szeretnék venni egy házventit, ami halk,de eközben a légszállítása is jó.
Tippjeim:
1. Arctic Fan 8
80x80x38.5mm, 2000rpm, 47,6m3/óra, 20dB zajszint 1 344.- Ft
2. Coolink 8cm COOLSWIF801B
80/25,2 golyós venti, 1500RPM, 1 488.- Ft
3. Glacialtech Silentblade 2 80 mm
extra alacsony zajszint 18.5dBA, nagy hatékonyság 26.3CFM, 1700 1 344.- Ft
4. Thermaltake A1910 ThunderBlade 8cm Cooler Kék
Sebesség: 2000 rpm - levegőkeringetés: 27,8CFM - zajszint: 21 dBA 1 620.- Ft
5. Thermaltake A2016 8cm kék
sebesség: 1300-4000 rpm-levegőkeringetés: 24,6-78,7CFM -zajszint:17-48,5 dBA 1 620.- Ft
Köszi! -
dzsóbácsi
aktív tag
Üdvözletem!
Tudnátok ajánlani egy 8cm-es házventit?..Lehetőleg minél nagyobb sebességűt, ha lehet olyat, amit az alaplapom tud szabályozni..Led nélküli jobb lenne,de ha nincs, akkor a kék sem baj

Elöre is köszike!!!
-
thomeef
őstag
Hali lenne egy kérdésem, most vettem egy aspire X-plorer házat, amin felül és hátul is van 1-1 8cm-es ledes venti. A kérdésem hogy alapból mért úgy vannak feltéve a ventrik hogy kifelé fújják a hideg levegőt??? Leszedtem őket és egy ábra is mutatja rajtuk kis nyíllal hogy merre fújják a levegőt. Tehát megfordítsam, hogy befele fújja a hideget vagy én vagyok a hülye és jó ahogy van?
-
flegos
senior tag
Üdv!
nem tudja véletlenül valaki, hogy 25cm ventit hol lehet kapni? Ha jól tudom Scythe, meg AeroCool-nak vannak ilyen bazi nagy ventijei.
Köszi -
Zájec
veterán
válasz
fradi81
üzenetére
nálam is 12-14 fokot csökkent..
énnálam a dvd van legfölül, alatta meg a vincsi, és kőzvetlenül alatta a venti..
szoval én a vincsi alját hütőm nem a tetejét.. alul van a panel része..
ezt nekem is modta Sdi kolléga, hogy rakjam a venti közepéhez..
szerintem okosság mert igy alul és fölül is hüti a vincsit..
kiprobálom majd..
mod: miért nem lehet, én megnéztem , a lyukosztás szerint lehetséges..
[Szerkesztve] -
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fradi81
üzenetére
Szemből úgy néz ki egy tisztességes molex csati, mint itt a jobboldali ábrán: [link] Tehát ha csak két kábel megy bele, akkor az egyik, a szélső az tuti a 12V, tehát annak sárgának kellene lenni, a másik meg a két középső föld vagy 0 kábel egyike, tehát a két (vagy esetedben 1) belső kábelt nem kell mozgatni, csak a szélsőt áttenni a másik szélsőbe, ha 5V-ot akarsz.
Ha viszont 7V-ot, akkor meg a szélsőt hagyod ahol van, a mellette lévő belsőt meg a másik szélére kirakni. Tehát 7V-hoz a két vezetéked a két szélső lyukban legyen, de ami eredetileg a szélén volt, azt akkor ne mozgasd. -
fradi81
veterán
A legszebb...
![[kép] [kép]](http://images.netbag.hu/20070804/16402562822.jpeg)
Elvileg a jobb oldalit kéne a bal szélsőbe, a másikat meg jobb szélsőbe rakni?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 87%
- Microsoft Surface Laptop Studio 2in1 / i5-11300H 16GB RAM Érintőkijelző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 90W szögletes (téglalap) notebook táp + kerek centerpin átalakító egyben eladó
- Dell OptiPlex/ Hp EliteDesk /Lenovo ThinkCentre mini, micro PC/ 8.-9.-10.gen/ Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nekem egy höleadó bordát MO-RA2-t kellene szellöztetni vele...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Grózi