Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
0.
Természetesen tervben van a ház úgy egy éven belül egy komplett custom vízhűtéssel, de egyszerre nem megy minden, most a főbb alkatrészek kerültek leváltásra. Valami ilyesmi lesz.1. Most viszont az Enermax van, ebből kell kihoznom a maxot. A H115i-hez féláron hozzájutok boltból refurbishedként, ez átmenetileg megteszi. Alul van porfogó szűrő, csak hát a földön annyi por áramlik, hogy az halottnak a csók. Talán ha áthelyezem a gépet az asztalra jobb lesz a helyzet
Felül van még mágneses porfogó, de ha ott push-outban tanácsolod a radiátor ventiket, akkor abból levághatok hátra egy darabot és akkor minden beáramláson lesz porfogó, talán ez visszafogja a helyzetet.2. Kupak... Természetesen lesz delid a 7700k-nak, de egyszerre ez sem megy, most legyen meg a hűtés és nyár előtt sor kerül a delidelésre is célszerszámmal.

3. De, azért a custom víz után szeretnék egy majdnem néma gépet kapni full loadon is
De ez még odébb van.4. Hero lapom van, van rajta DC és PWM szabályzás is.
5. A SW-ről nem tudok sokat mondani, most a procihoz van hangolva, mint ház venti. Maximális fordulaton van zavaró hangja, de gondolom mint minden ventinek.Viszont nem is kifejezetten olcsó, szerintem ezt tudnia kell más olcsóbb ventinek is

Köszi, egyébként meggyőztél, valszeg a B14PS lesz, ha bevásárolom a H115i-t

-
Sziasztok,
Van 4 pin PWM Y kábel ami a 4 pint ossza ketté, de a 2 elosztásból csak egyik fele 4 pin , masik 3 pin. Kérdés hogy ez így nem gond? Mind2 4 pin PWM ventit azonosan kezeli? Választ köszi!

Amúgy nem találtam sehol olyat aminek mind2 elosztási fele 4 csatis lenne. (az elosztó még nincs nálam)
L
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Formaster
üzenetére
Elb@szott egy ház ez ilyen célra,csere nem jöhet szóba?
Mivel elöl gyenge a beáramló levegő mennyisége(1db venti csak),így ezt nehéz összehozni.Ha felül a kompakt(máshol nem lehet),akkor a hátsó kifújó venti csak árt a dolognak és mivel alul nincs porszűrő,így az is bajos.
Ha mindenképp ragaszkodsz a házhoz,akkor talán a legjobb megoldás az elöl+alul befújó venti és felül push-ban kifújó venti a radikon,de por lesz a házban.
Az Apache 800 rpm-ig jobb statikus nyomással és légszállítással bír mint a Viper,viszont 1000 rpm felett a Viper húz el.Az Apache csendesnek mondható maximum rpm-n is,a Viper mivel 300 rpm-l többet forog,így hangosabb is.A Wing-Boost 2 produkálja a leggyengébb hőfokokat radin(2-3 fok az apache-hoz képest és 5-6 a Viperhez képest,bár ez nagyon konfig függő),viszont a legcsendesebb is.A B14PS olyan halk mint az apache,de olyan erős mint a Viper-ezért ennyi az ára.
A Nanoxia és a Shadow Wings nem való radira,azok házhűtőnek kiválók.Viszont érdekesnek találom amit a SW-ről írtál,melyik rpm-ű van neked és mikortól találod hangosnak?
Amiről még nem beszéltünk:
1.Minden a kupak alatt fog eldölni,ha szar a paszta tehetsz rá bármilyen hűtőt és ventit.
2.Ha komolyan szeretnél egyy 7700K-t oc-zni,akkor terhelés alatt néma gépet ne is várj-csodák nincsenek.
3.A vezérlés.Rendelkezel valódi pwm-s aljzatokkal?(attól,hogy 4 pin még nem az,lásd Összefoglaló ) -
Bnorbu
tag
A túl sok opció közül nem tudok választani kérlek segíts

AD1:
Minden marad csak az Apache megy a háztól. ->1db WingBoost 2 Plus / Bol.Quiet
AD2:
CM Megaflow és Apache megy a háztól. -> 2+1 db piros BOL.Quiet
Ahogy nézegetem 120-as CPU borda nem fér el a dVGA-tól
, tehát marad a Hyper TX3 az Shadow Wings-el
(Így végre szabályozható lenne az első venti is nem csak 5V-on tekerne)AD3:
Megpróbálok valahogy egy 120-as kompaktot tenni a CPU-ra./Itt csak annyi az aggodalmam, hogy a pumpa hangja zavarna./
Ha megy a Megaflow: 2+1 db piros BOL.Quiet
Ha marad: 1 db piros BOL.QuietElőre is hálás köszönet.

-
Formaster
addikt
Üdv mindenkinek,
140-es PWM-es ventiből keresném a legjobb ár/érték arányút egy Corsair H115i-hez. Kapásból az Akasa Apache-t és Viper-t néztem, ami érdekes, hogy a Viper specifikációi jobbak, felém mégis az az olcsóbb.
Gondolkodom még a Nanoxia-n is, mint legolcsóbb, de nem tudom mennyivel rosszabb a hangja/teljesítménye, így hozzáértőbbek segítségét várom. Tetszik az Alpenföhn Wing Boost 2 is eléggé, illetve a "rendkívül halk" jelző miatt a befutó a Noiseblocker eLoop B14-PS lenne, de kicsit visszataszító az ára.
Első sorban a teljesítmény érdekes, mert egy komolyan húzott 7700k-t kellene hűtenie, másodsorban jó lenne, ha mindezt halkan és értelmes áron tenné. A Be Quiet Shadow Wings kb szóba sem jöhet, mert 120-asból van egy olyanom és bitang hangos tud lenni ha felpörög, remélem a többi ettől jóval halkabb, vagy hatásosabb

GróziKöszönöm a válaszod a másik topikban. Szóval a ház egy Enermax Ostrog, elég elfuserált téma, szűk a hely, de sok a beszívási lehetőség, viszont szeretném a port távol tartani.
Szóval felülre mehet a H115i, hátul kiszív egy Be Quiet Shadow Wings és ebből tudnék tenni még egyet akár alulra is, viszont alulról nem szívnék be, mert onnan aztán ömlik a por, ott csak kifújás jöhet szóba.
Jó lenne pozitív légnyomást létrehozni, hogy minél kevesebb port szívjon be, viszont egy ilyen zsúfolt házba nem tudom mennyire tanácsolt a radiátor melegét visszafújni, szerintem csak a pumpa, meg a vrm látná kárát 
-
Grózi
Topikgazda
Oké,erre az aljzatra 3 pines ventit kell tenned,hiszen feszültségalapon szabályoz.
Vegyél egy ilyen elosztót: [link] és tegyél előre 2db és hátra 1 db ventit ezek közül:
Xilence Red Wing 120
Cooltek CT-Silent 120
Nanoxia Deep Silence 1300 rpm
Aerocool Dead Silence(a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín)
Én a Nanoxiát javaslom,a legjobb ár-érték arányú.Bőven elég a konfigodhoz ez a 3 venti és mivel 2 elülső befújó+1 hátsó kifújó venti lesz,így pozitív nyomás lesz a házban,tehát nem fog porosodni. -
Grózi
Topikgazda
válasz
Bnorbu
üzenetére
Ha az Apache-t hangosnak találod,akkor jó alternatíva lehet még a Wing-Boost 2 Plus és az mehet a cpu hűtőre is+összefűzhetők a rajtuk lévő elosztóval,tehát Y kábel se kell.A B12/14-l is az lenne a gondod,mint az Apache-l,azok is már alacsony fordulaton nagy mennyiségű levegőt mozgatnak meg,tehát hallani fogod.
-
Bnorbu
tag
Szia!
Természetesen, így használom mióta megvettem. Még te ajánlottad

Viszont nekem még minimum fordulaton (~15%) is hallható szélzaj.
A BQ! meg a CM Megaflow 200 teljesen csendben vannak. Ezért gondolkodom a váltáson.UI: Szeretem ezt az MSI lapot, de ez a SYS_FAN nem leállíthatóság kis csalódás.
-
DaFok
tag
Sziasztok!
4 ventit szeretnék egy Raijintek Styx házba.
Az alaplapom egy Giga B85M-D3H. A manuál szerinti kiosztása a 3 header-nek:
1. GND
2. 12V/speed control
3. sense
4. VCCErre ha jól értelmeztem az összefoglalót feleslegesen kötök PWM-es ventiket?!
A 4 ventilátorra 10k lenne a keret jelenleg, +-2k.
Kinéztem a Pure Wings 2-ket,de olvastam,hogy nem jók mostanában, nem szeretnék 4 ledeset, de max egy szerintem lesz benne (BOL.Quiet)
csak nem tudom mint írtam,hogy PWM-est nézzek vagy sima 3 pin-est?!Előre is köszönöm a segítséget!

-
Bnorbu
tag
Sziasztok!
Adott a profilomon olvasható konfig.
Jelenleg összesen 3 venti kergeti bent a levegőt.-CM Megaflow 200 /fix 5V/ ->Molex
-BQ! Shadow Wing 92 /lapról PWM/ ->CPU_FAN
-Akasa Apache Black 120 /lapról PWM/ -> SYS_FANMivel a ház az asztalon van kb 60cm-re tőlem így már az Apache nekem hangos, bármennyire is jó hűtő. Még ti ajánlottátok, de sajnos nekem leszabályozva is hangos picit.
Ma már tudom, ha Asus deszkát veszek azon a sys_fan kikapcsolható és csak bizonyos terhelésen kapcsol be, mint manapság a dVGA-k.
Az összefoglalóban olvastam a Noiseblocker eLoop B12 / 14-PS-ről. Ez megoldás lehet az én problémámra?
Ez csak fehér lapátokkal kapható?A választ előre is köszönöm

PS:
MIvel az MSI lapoknál a SYS_FAN sebességét alapból minden indítás után csak Command Centerben lehet beállítani, gondolkodtam, hogy a CPU hűtőnek is ugyan az a 120-as venti kéne. Ekkor mehetnének Y kábellel CPU_FAN aljzatról, amit biosban le lehet venni 20%-ra is.
-
Grózi
Topikgazda
Légyszíves olvasd el inkább kezdésnek az Összefoglalót,akkor nem töltesz fel 5 percenként felesleges dolgokat+tudni fogod,hogy a molex fix 12V-vel látja el a ventiket és nem szabályozza,hanem folyamatában maximum rpm-n forog.
És a 4 tűs cha_fan aljzat lábkiosztására lennék kíváncsi,amit megtalálsz a User Manual-ban,Internal Connectors fejezet alatt-ehhez is találsz segítséget az Összefoglalóban!! -
BIOS
tag

-
-
Z_A_P
addikt
Sziasztok!
Van egy Thermaltake V3 hazam
Per pill csak 1 db felso/hatso venti van benne (lasd a kozepso kepen), ami szivja ki a levegot.
Illeve ugye alul a tap. (de az ugye alul besziv hatul kifuj rogton?)
Gondoltam teszek bele egyet alulra ami befuj.
Osszefoglalo alapjan ezt neztem ki: cooltek-ct-silent-fan-1200 Ez nagyon halknak tunik specko alapjan.
Hogy hova? A tap ele tennem, 3-as pozicio.
Ez igy okes?
(esetleg a 2-es sem lenne rossz, de oda lehet csak slim fer?)
-
BIOS
tag
Ez lenne a konfig.
Alaplap: Asus B150M-K
Processzor: i3-6100
Memória: 2x8Gb Kingston HyperX DDR4 2133Mhz
Videókártya: Radeon RX 460 NITRO OC 2GB GDDR5
HDD: WDC WD 10EZEX 1Tb
Táp: Be quiet! Pure Power 10 300W
Ház: Zalman Z3 PlusNem hűtésnek kell nekem ennyi bele hanem, hogy ne kelljen sűrűn takarítanom.
Jelenleg elöl van 3db, tetején 2, hátúl 1Ár keret 5-6 ezer max./db.
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok,
van egy Nzxt Kraken x61 hűtésem és a radiátorán lévő 2db 14cm gyári nzxt ventilátorból az egyik elkezdet kerregni vagy berregni vagy nem is tudom hogy mit csinálni.. de borzasztóan irritáló..
Van e bármi féle megoldás hogy ezt megszüntessem ? (anélkül hogy új ventilátort vennék rá) -
BIOS
tag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani 12cm-es ventilátort? A lényeg, hogy hangtalan legyen. Jelenleg 6db ARCTIC F12 -es ventik vannak benne. De nekem elég hangosnak tűnnek.
-
süttyő
tag
Sziasztok, egy ismerosom szeretne cserelni a gyari fractal ventiket, (arc midi r2) es szeretne tanacsot kerni hogy milyen ventilator erne meg a legjobban. 4db ventilator kellene 140mm-es. Alaplaprol vezerelne, ha ez lehetseges egy asus z97-AR rol.
A keret 15e Ft lenne a 4db-ra. Olyan erdekelne ami magas legszallitas mellett eleg halk is.Koszonom a segitseget az o neveben is!
-
Methionyl
senior tag
Hali
Nem hiszem, hogy nagyon mellélőhetek, de inkább rákérdezek. Mennyire ajánlott Ez az Y kábel illetve az a terv, hogy 2db eLoop B14-3 összekötöm és 1 aljatra a lapomra rádugom, lehet elvileg belőle gond?
És igen, megjöttek a kicsikék
annyival nem számoltam, hogy 29mm vastagok
így kívülre nem fért be a HAF XB EVO-ba csak ha belülről fogatom fel. Legalacsonyabb fordulaton is durva szele van. Megérte az árát 6év garival 
-
talmam
tag
Sziasztok !
200mm-es ventilátorok közül mit tudtok ajánlani melyik a legvékonyabb ?
Egy HAF912es házba szereltem a hátsó 12 es helyre kompakt vízhűtést és így nemfér el felül a CM Megaflow
CM oldalán [link] 30mm magasnak írják szerintem 1 centivel vékonyabb már lehet hogy elférne.
Mit javasolnátok ?
Köszi,
T -
z123456z
őstag
Találtam a házban még egy kialakított venti helyet. Csak az a baj, hogy az előlapon pont ott helyezkedik el az USB panel, így szerintem normál vastagságú venti nem fér el. De egy 12mm slimet oda lehet e rakni, egyáltalán érdemes e? Esetleg a rács túloldalára, a belső részére barkácsolni nagy butaság lenne?

Ez egy neten talált kép, nekem két hdd-n kivé semmi nincs benne.
-
Baryka007
addikt
Ennél a hawknál tényleg az lenne nem tagadom. Pláne mert belül szépen össze van rakva a gép. De nem akarom mindig 90% fölött járatni. Mert hangos, alatta meg féltem hogy valami történik vele. Szóval mindenképpen kell valami megoldás. Szóval, ha molex csatit rádugom PWM kábel nélkül akkor elindul elméletben ?
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Baryka007
üzenetére
A legegyszerűbb a fix 12v.Lekötöd a hátsó ventit,Leszeded a csatlakozót és ráforrasztasz egy molex csatit vagy egy 3 pines aljzatot és a pwr_fan aljzatra kötöd.
Meg lehet csinálni könnyen,de barbár megoldásnak tartom.A legjobb lenne Ali-ról rendelni egy gyári ventit,vagy itthon keresni akár döglött kártyát amin jó a venti. -
Baryka007
addikt
Sziasztok! A HD 7970 es drágaságomnak a hátsó ventilátora felmondta a szolgálatot... Csak 90% pwm jelnél indul be! A kérdés a következő, átlehet kötni ezt valahogy FIX 12v ra, úgy. Hogy megmarad ugyan az a ventilátor ? Mármint a 7970 gyári ventije
Szerk.: Esetleg ha a CPU pwm jébe kötöm be ? Az működhet ? Úgy hogy az áram pedig a videókárty nyákjáról jön ugyan úgy?
Vagy ha magába a ventilátorba ment tönkre a mechanikusan az áramkör. Akkor hiába kötöm át gondolom..

Válaszotokat előre is köszönöm !

-
Shamli86
tag
Üdv. Olyan kérdésem lenne, hogy vettem 2db Akasa viper ventit vga-ra és lehet venni olyan kábelt, hogy rá tudja dugni mind a 2db ventit a vga-ra? Hogy az vezérelje.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
babjakzoli
üzenetére
egyrészt mi köze ennek a ventikhez? másrészt ha az egyik működik, akkor szinte biztos, hogy a csatlakozó, vagy az oda vezető kábel a hibás. szedd le az előlapot és nézd meg, hogy az aljzatnél valamelyik kábel/forrasztás nem sérült-e meg.
-
babjakzoli
csendes tag
Sziasztok,
Van egy
GIGABYTE GA-Z170N-WIFI alaplapom, és egy
THERMALTAKE CORE V1 házam..Az egyik előlapi USB-m nem működik. Hogyan tudom kideríteni, hogy az alaplap vagy a ház rossz?
Nincs sem másik lapom, sem másik házam, hogy ki tudjam próbálni egymással a kettőt.Előre is köszönöm a segítséget.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Pityu.
üzenetére
Ez így nem jön össze,vagy a Silent Wings-t vagy a Shadow Wingset cserélned kell.Vagy veszel egy Zalman Fan-Mate 2-t [link][/L ]és mondjuk a hátsó 120-s Noctua-t arról hajtod.
-
Nos a ház hátuljában ven egy 120mm es noctua,a ház elejében van egy 140mm noctua meg a ház tetejében is van egy ugyan olyan 140mm es noctua mint elől tehát a két 140mm es mehetne egy y kábelre ,aztán jön a két bi quiet Be Quiet! 140mm silent wings [link] , Be Quiet! 140mm shadow wings [link]
Na most ugye ez nem tudom tényleg nem e mehetne párba egy csatlakozóra,mert ugye a hátsó 120mm noctua lefoglal egy csatlakozást akkor csak kettő marad a 4 ventilátorra. -
Grózi
Topikgazda
válasz
dodopek
üzenetére
Hát annyiért csak egy van ami ilyen célra ajánlható,a Xilence Red Wing: [link]
A következő szint a Lepa Bol.Quiet Tri-speed,de annak darabja 3K.
De a Red Wing-l is sokkal jobban jársz mint azokkal a slim bogárkergetőkkel-azok maximum rpm-n szállítanak annyi levegőt mint a Xilence 600 rpm-n. -
dodopek
addikt
Ezt néztem ki.
Most már csak az nem tiszta nekem, hogy ha a mérete 100x100x12mm, akkor hogy lehet rajta 100mm lyuktávolság. Mert a gyáriak nálam 100x100x12, és 92mm a külső felfogatás. Amúgy mindenben megegyezik, szóval azt hiszem egy ilyet megveszek. -
dodopek
addikt
Gondolom ahhoz, hogy 25mm vastagot tudj ajánlani, tudni kellene a tech paramétereit az eredetinek... Hiszen a vastagsága elméletileg mindegy, ha ugyanúgy viselkedik, ugye?
Ezt találtam:Fan
Dimension
(W x D x Thickness): 100 x 100 x 12 mm
3.94 x 3.94 x 0.47 in
Speed: 800 ~ 2000 rpm
Noise: 12.50 ~ 29.22dBA
Flow: 11.45 ~ 27.60CFM
Bearing Type Sleeve Bearing -
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Adott Skythe Musashy VGA hűtő. Az egyik venti kezd döglődni, le kellene cserélni. (standard beállításnál sokkal lassabban forog, mint a másik, silence profilban pedig meg sem mozdul, bekötéstől függetlenül)Olyan Y kábellel van a deszkára kötve, hogy az egyikhez 3 ér megy, a másikhoz pedig csak kettő.
A kérdéseim:
-Ilyenkor mindkét ventit cserélnem kell, vagy elég csak a hibásat? Hiszen csak az egyik venti a szabályzott, a másik csak "szimplán" ugyanazt a feszültséget kapja.
- Ha a furatközép távolság 92mm, a venti ház pedig épp 100mm, akkor 10cm, vagy 9cm ventit keressek? Vagy valami ilyesmit?
- Tudtok ajánlani valami ide megfelelő ventit, ami nem 25mm vastag? A gyáriak 10mm-esek, és minél jobban szeretném ezt megközelíteni. És persze minél olcsóbban, ha van rá mód...
Köszönöm! -
Ha az alaplapomon "msi b250m mortar" van 4 ventilátor csatlakozás abból ugye egy a cpu é a többi a ház ventié és mondjuk nem 3 hanem 5db ház ventim van és ugye ha 3 csatlakozóból ki akarok jönni akkor 4 ventilátort kettesével össze kell kötnöm y csatlakozóval nos a noctua ventilátoraim pwm esek meg ha lehet lesz még 2db bi quiet ventilátorom ami szintén pwm es és ugye két ventit kötök egy portra y csatlakozóval akkor ugyan úgy tudja szabályozni az alaplap mintha normálisan lenne rá kötve?Mert ugye így majd 2 ventilátornak pl nem tudja majd az érzékelő mutatni a fordulatszámát de ez nem gond csak vajon y ba kötve is ugyan úgy tudja e majd szabályozni őket. "ventilátorok noctuák"
-
Grózi
Topikgazda
válasz
z123456z
üzenetére
Én a hagyományos toronyhűtő híve vagyok,ezt a vrm melegszik dolgot már el kéne felejteni 1150/1151 vonalon-egy jól szellőző házban felesleges.
3 pines ventit is ugyanúgy tudsz szabályozni mint egy 4 pinest-minden a lapon múlik és mindkét esetben neked kell a ventiprofilt belőni,ha nem akarod hogy a lap a maga profilja alapján szabályozza.Tehetsz a cpu_fan-ra elosztókábellel pwm-s ventiket is,viszont akkor a bordán lévőt is cserélned kell,hiszen a szabályozás csak úgy működik rendesen ha azonos ventik vannak az elosztókábelen. -
z123456z
őstag
Igen, a ventikhez ugyan úgy nem értek, mint a cpu hűtőkhöz. Ezt a hűtőt egyébként a másik topikban javasolták, mert egy 6500-re menne gigabyte h110ms2hddr4 lapon. Azért top flow-t ajánlottak, hogy a vrm is kapjon hűtést. Te mit javasolnál? Ahogy látom, a tornyok jobban hűtenek, csak a vrm nem kap belőle.
Ezek szerint nincs jelentősége, hogy hogy történik a szabályozás, nekem a 3 pinesnél sem kell bíbelődni vele? És láttam, hogy van pwm elosztó molex vagy sata táppal. Azzal mehetne a cpu headerre? -
Grózi
Topikgazda
válasz
z123456z
üzenetére
A technikai leírásban meg a fan fül alatt Silent Wings szerepel.Arra a bordára teljesen jó,úgyis maga a borda a gyenge láncszem.
"De miért 3 pinest javasolsz, a csatlakozó a lapon 4 pines csak nem pwm-es"
Mivel pwm-s(azaz 4 pines) ventit nem szabályzunk feszültségalapon,nem tesz jót neki.Azokra az aljzatokra 3 pines venti kell. -
Grózi
Topikgazda
válasz
z123456z
üzenetére
3 pines ventit is ugyanúgy lehet vezérelni mint a pwm-st.Pár dologra felhívnám a figyelmed:
1.A Shadow Rock LP-n Silent Wings venti van,nem Pure Wings-ez mehet a cpu fan-ra.
2.A BQ Pure Wings2 széria mostanában problémás(sok hibás darab van),célszerű választanod mást.
Szükséged lesz egy 3-s elosztókábelre : [link]
Az ajánlott ventiket megtalálod az Összefoglaóban-3 pin 120mm-st nézz. -
z123456z
őstag
Sziasztok. Akár hányszor olvasom el az összefoglalót, nekem nagyon magas, ezért segítséget kérek.
Adott egy Gigabyte H110M S2H alaplap, amin van egy cpu és egy system fun csatlakozó. Azt már kiderítettem, hogy a cpu pwm képes, a sys az nem, bár 4 pines, 1. GND 2. Speed Control 3. Sense 4. VCC. Most lesz esedékes egy proci csere. Ezzel együtt kapna egy új proci hűtőt, valamint két házhűtőt. Egy Be Quiet Shadow Rock LP a kiszemelt és 2 db Be Quiet! Pure Wings 2 120mm PWM, ilyen van a cpu hűtőn is elvileg. Hogy tudom megoldani a házhűtők pwm vezérlését, egyáltalán kell e nekem a pwm? A ház egy Zalman 1, ha számít. Köszönöm a segítséget. -
Grózi
Topikgazda
válasz
Don.Corleone
üzenetére
Akkor vagy dqdb nézte be a lábkiosztást(erősen kétlem) vagy nem jó a manualod.Viszont akkor ellenőrizném a többi aljzatot a(a pwr_fan-t kivéve,az biztos nem szabályozható),hogy nem-e tud 3 pines ventit vezérelni.
Ha csak az az egy aljzatod szabályozható 3 pines venti esetén és nem akarsz új ventire beruházni,akkor eleve a magas fordulatú ventit tedd a szabályozható aljzatra.
A kérdésedre válaszolva pedig,a legjobb a pozitív nyomás-tehát több levegő kerül be elölről mint amennyit kifelé fúj a hátsó venti-tehát a nagyobb légszállítású ventit tedd előre. -
Grózi
Topikgazda
válasz
Don.Corleone
üzenetére
És az melyik aljzatra is van kötve?
-
Grózi
Topikgazda
válasz
hegegabi80
üzenetére
Leszabályozva,maximum 7-8V-ig elviselhető,felette elég hangos-én nem sokáig bírtam elviselni.A 140-s egy fokkal jobb.
-
hegegabi80
addikt
A Fractal Desing házhoz adott Dynamic X2 GP-12 venti milyen vállalható vagy cserés? Esetleg 5V-ról vagy 7V-ról üzemelve, ne legyen hangos. Vagy maxon se az?
-
Grózi
Topikgazda
A cpu_fan aljzatod pwm-s(tehát 4 pines,más néven pwm-s ventit tud szabályozni),a sys_fan aljzatod pedig feszültségalapon szabályoz,azaz csak 3 pines ventit tudsz róla szabályozni.
Nem tudod rosszul feltenni,hiszen a csatlakozón lévő váll vezeti az aljzatba a venti csatlakozóját.[link]
Tehát a procihűtő ventijét a cpu_fan aljzatra csatlakoztatod és veszel egy ilyen 3-s elosztókábelt:[link]
Erre dugod rá a 3 db házhűtő ventit.Ezt ajánlom neked:[link] -
Grózi
Topikgazda
válasz
Don.Corleone
üzenetére
Nem értetted meg amit írt-az alaplapodról csak 4 pines(pwm-s) ventit tudsz szabályozni,3 pinest nem.
-
Grózi
Topikgazda
A te konfigodhoz,abba a házba bőven elég 3 db venti(2 elöl befújó és egy hátul kifújó) és 10K-ból 3 db normális ventit kapsz is.
Viszont kellene a lapod aljzatkiosztása,hogy tudjam mit tud kezelni az alaplapod.Megtalálod a User Manualban Internal Connectors fejezetben a ventialjzatok lábkiosztását-segítség az Összefoglalóban,vagy ha nem vagy biztos benne akkor töltsd fel ide a képet! -
Don.Corleone
aktív tag
Köszönöm az útbaigazítást!
Arra gondoltam hogy a ház előlapi ventit rákötöm a tápra, mivel az max 1000 körül forog, alig hallani, és ezt a hátsót ami 2000-t tud rákötöm a sys_fan2-re, amin lejjebb tudom venni a fordulatot, csak ahhoz kelleni fog egy hosszabbító kábel mert nem ér la annyira. Mókolni kell vele de talán jó lesz. 
-
Yasuo
aktív tag
Sziasztok!
Lassan egy éve, hogy megépítettem a számítógépemet, és úgy döntöttem, hogy lecserélem a házban lévő hűtő ventiket. A processzorhűtőt már lecseréltem mert már hangos volt a gyári, de szeretném, ha még csendesebb, és hatékonyabb lenne a számítógépem hűtése. Nos ugyebár 4db venti van a házban alapból, és szeretném mind a 4-et lecserélni. Milyet ajánlotok? 10ezerből szeretném megúszni, ha lehet.Ház: Zalman Z3 Plus
Proci: Intel i3-6100 + hűtő: Deepcool Gammaxx 300
Vga: Gigabyte Geforce GTX950 Xtreme
Táp: FSP Hexa+ 400W
Alaplap: Gigabyte H110M-S2HRemélem jó topikba írtam, köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- BestBuy topik
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Ubuntu Linux
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Bontott 0perces MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 256GB Gar.: 1 év
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- HP ProBook 445 G10 14" Ryzen 5 7530U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Természetesen tervben van a ház úgy egy éven belül egy komplett custom vízhűtéssel, de egyszerre nem megy minden, most a főbb alkatrészek kerültek leváltásra.
Felül van még mágneses porfogó, de ha ott push-outban tanácsolod a radiátor ventiket, akkor abból levághatok hátra egy darabot és akkor minden beáramláson lesz porfogó, talán ez visszafogja a helyzetet.
De ez még odébb van.

, tehát marad a Hyper TX3 az Shadow Wings-el

így kívülre nem fért be a HAF XB EVO-ba csak ha belülről fogatom fel. Legalacsonyabb fordulaton is durva szele van. Megérte az árát 6év garival