Hirdetés
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Grózi
Topikgazda
válasz
hegegabi80
üzenetére
Olyan házat ne nézzél amibe 120-s alatti venti megy-hidd el,tapasztalat!

-
Grózi
Topikgazda
válasz
szkink
üzenetére
A legjobban házcserével jársz,ahogy fogtunder is írta.Ha ragaszkodsz ehhez a házhoz,akkor meg nem plusz ventit kell venni hanem cserélni a gyáriakat minőségi darabra.
Ellenőrizted a lapod aljzatkiosztását valóban?Mert attól,hogy 4 pines aljzat van rajta,még nem biztos hogy pwm-s venti kell neked.. -
varmi2
nagyúr
válasz
szatyor1972
üzenetére
Tedd rá a porvédőt.
-
szatyor1972
tag
Valaki erre (#27385)
-
ADAM1337
nagyúr
Végül annyira, foglalkoztatott a kérdés, lemondtam a rendelésemet a tanácsodra hallgatva.
Kitakarítottam a gépet, most 62fokos a vga (overwatch alatt 70fps-re limitálva kb 35-45% kihasználtsággal, arra gondoltam, hogy nem 12-es venti kellene rá, hanem gyárilag 8-asok vannak rajta, esetleg 2db 92mm-essel kitudnám váltani őket, és nem is lógna le, és kapna rendesen a videokártya egész felülete hűtést.
Viszont Ezek közül olyan kellene ami árban sincs elszállva, ergo a projectre kb 5-6k-t rászánnék a 2db ventire.
Így kérhetnék egy ajánlást ?
Nyilván magas cfm-es ventit keresek minimális hangszintel, és ami nem rezonál annyira.Előre is köszönöm.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
szkink
üzenetére
én alapvetően egy normálisan megtervezett házat javasolnék inkább, mert a Z11 Neo az nem az.
ha mindenképpen ventit akarsz venni, akkor alaplapod használatijában internal connectors részt kellene megnézni, hogy 3 vagy 4 pines venti kell majd. összefoglalóban benne van, hogy melyik kiosztás mit jelent, vagy postold be ide a képet.
-
hegegabi80
addikt
Egy Realan E-D5 vagy Sharkoon CA-M (esetleg CA-I, 3 slotos alaplap ok) házikón agyalok. (tök egyforma a kettő, cél minél kisebb mATX)
Ebbe elvileg csak egy 120-as venti megy felülre, 60-as hátra (ez olyan mintha nem is lenne
)
Viszont mi lenne, ha a ház aljába a hdd helyett tennék 2 db 120-ast, vagy 1 db 140-est (Így még lehet a 2,5" hdd tartó is elférne). A vga kapna szellőt, meg a hdd is, igaz a cpu-hoz kevesebb jutna. Ez aggaszt egy kicsit jobban. Vagy ATX tápot cserélem sfx-re, és akkor több levegő jut a cpunak is.Bár leginkább netezés ,filmnézésre használom a gépet, de azért néha játszogatok is (kb heti 2-3 óra össz.).
Szerintetek ez a venti felállás jó lenne?
-
szatyor1972
tag
Sziasztok!
Egy Phanteks p400-as háznál ha nincs felül ventilátor akkor a tetején lévő rész zárt vagy nyitott legyen?
Elnézést ha a kérdés nem ide való. -
wassabi11
senior tag
-
fogtunder
nagyúr
válasz
szkink
üzenetére
mit szeretnél elérni vele? a legtöbb esetben nem sokat számít az a plusz két venti, ha amúgy van benne 3, aminek rendes légszállítása is van. én anno végigjárt a Phanteks P400-zal, kezdtem a gyári két ventivel, aztán lett elől kettő, hátul egy, elől 3, hátul 1, majd elől 3, hátul és felül 1. a 2-1 kiépítéshez képest csökkent a VGA max terheléses hőfoka azonos ventiprofil mellett talán 3 fokot, cserébe a két bol.Quiet több, mint 5K volt.
-
szkink
aktív tag
Sziasztok.Nem vagyok egy nagy PC guru ezért a hozzá értők segítségét kérném,adott egy Zalman Z11 neo ház gyári 3 ventivel (amikkel meg vagyok elégedve) szeretnék még bele 2db-ot alulra és felülre max 5k amit költenék rá /db (i5 4570+GA-B85M-D3H) a segítséget előre is köszönöm.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Melorin
üzenetére
Figyelj,hidd el van az a hőfok aminél nem éri meg a befektetést a plusz venti-mivel a zaj hatványozódik.Azon kívül az a ház hangszigetelt és elölről elég zárt is-nem véletlenül köztudott hogy szar a hűtése komolyabb konfig esetén.
Ha mindezt hozzáteszed a képlethez,akkor látod hogy nem véletlenül írtam azt amit... -
ADAM1337
nagyúr
Csinálok mérést, ugyanolyan körülmények között, nem csak vga hőfok hanem zaj terén is. Rárakom a telefon dba mérőjét, a gépház tetejére. játszok 10percet este csöndben a gyári ventivel és kialakítással aztán a home project-el lemérem ugyanígy. Mér minimum maximum és átlagot is teljesen jó.
Viszont a példád nem teljesen állja meg a helyét az én esetemben.
Mivel 3db 80mm-es ventihez mérjük, amik nincsenek olyan jól rögzítve, ez a wf3-ban eléggé rezonálnak, azért 2db ac f12 kevesebbet is forog, és nagyobb alapjáraton a cfm-jük. -
Grózi
Topikgazda
válasz
ADAM1337
üzenetére
Az biztos és töltsd is fel.De ha utána adnék 2 db jó ventit,akkor nagyot néznél hogy mennyit jelent hőfokban és hangban is.
Mondok egy példát-kompakt topicban le lett tesztelve az Arctic LF240 a gyári 4 db F12-vel és 2 db Akasa Apache-l.Nem az a durva,hogy hozta a 2 Apache a 4 F12 hőfokait,hanem zajban tizedannyi volt!! -
ADAM1337
nagyúr
-
ADAM1337
nagyúr
Alaplapomról vezérelhetőek a 3pin-esek is, és pont a slot felett van 2db 3pin. Z77 extreme 4 lap.
Igazából elég a kártya, csak zavar, hogy teljes csönd van és a kártya indokolatlanul játék után is 50%-on pörgeti a fanját mikor felesleges, a gyári hűtője kevés.
Most gyorsba rendeltem egy artic f12 silent-et ez van a házam tetején, és elég halk, igazából 3k körül kijön a project, meg 10perc szereléssel, a borda úgyis úgy van kialakítva, hogy szemből kapja a fuvalatot, azért egy 12-es ventinek nagyobb a légszállítása.
Jelenleg Overwatch-ba 70fps limittel eléri a 72 fokot simán. -
Grózi
Topikgazda
válasz
ADAM1337
üzenetére
Nem tudom megéri-e a beleinvesztált pénzt az a kártya,én simán eladnám és cserélném Nvidia vonalon-azzal meg is oldódik a gondod.
Ha mindenképp ragaszkodsz hozzá,akkor honnan akarod vezérelni a rátett két ventit-alaplapról vagy vga-ról(elég szívatós tud lenni sokszor)?
Ha lapról,akkor 3 vagy 4 pin-t tudsz vezérelni? -
ADAM1337
nagyúr
Sziasztok!
Videókártyámra keresnék valami hatékony hűtést (R9 280oc windforce 3x), egy corsair 200r házban van és hát lazán veri a 82 fokot. Pedig normális légáramlat van kialakítva neki.
Arra gondoltam, ha nincs rávaló kompakt hűtő reális áron, 10k környékén, lehet sufni tuningolok.
Leszedem a 3db gagyler ventit róla, és 2db 8 vagy 12 centis ventit összekötözve alulról megfújatom, anno a 4870x2-mnél ez a módszer rengeteget hozott, fokban is és hangban is. (vagy talán a 3870x2 már nem tudom)
Nagyobb áramlás miatt a 120mm-es variánsra gondoltam, az legalább a bordáról lefújt meleget is felfelé tolná ki a házból.
Jelenleg a vga felett egy artic i30 van gyári ventijével, elől hátul a gyári corsair ventik a házban, felül meg egy artic silent 1000rpm venti, ezekhez keresek nem hangosabb ventit.
Mit ajánlanátok ? 2-3k környékén per darab. -
Melorin
addikt
válasz
laskr99
üzenetére
A teszt alapján nincs GPU hőfokkülönbség a két variáció között. Ha elöl van a venti, az is tolja a friss levegőt a VGA felé. A meleg amit a VGA hűtője lefúj a bordáról ott terjeng körülötte és lassan száll fel, amit el kell onnan fújni. Ezt nem csak alulról lehet megtenni.
Ezen a képen jól látni, hogy hol fog találkozni az első(felső/első) ventilátor által befújt hűvös levegő a VGA-val.
A két elülső ventilátor együtt már szépen elfújja.
Persze nem árt nem elzárni a VGA tápkábeleivel a levegő útját, a kép rossz példa, persze gondolom neked nem 2db VGA-d van
-
Melorin
addikt
válasz
laskr99
üzenetére
Tehát 4 ventilátorral szeretnéd hűteni? Akkor a gyári felálláson kívül (elől egy + hátul egy):
A. verzió: előle mégegy 140mm-es ventilátort tegyél és a ház tetejére a hátsó helyre is egyet.
B. verzió: előre mégegyet és a ház aljába egyet.A képen a piros közepű ventilátorok fixek, a két teli pink közül válassz egyet.

-
laskr99
addikt
válasz
Melorin
üzenetére
Hangszigetelt porszűrős a házam. Gyári helyükön vannak a Pure wings 2 ventik.Ez a ház. Mekkora és mennyi Wing boost 2-őt vegyek bele? 2-re gondoltam csak a méretet nem tudom ,hogy hogy lenne a legjobb a házba. Előre 2 140 és hátra 1 120 és felülre 1 140mm(gyári ventikkel együtt)
-
flymi
addikt
válasz
Melorin
üzenetére
Csodálkozom én is, hogy ennyit számít, hogy oldalt és alul legyen inkább venti. Alul még szo-szo, mert felfelé tolja az egyébként is felfelé szálló meleg levegőt. De az oldalsó?

Ha toronyhűtője van az embernek, nem hiszem, hogy arról le tudná venni a hőt, mert az ilyen cpu hűtők nagy többsége nem "felfelé", vagyis az oldalsó venti felé nyitott.
Orb típusúakról még elhiszem, mert azok szétterítik a házban a levegőt.
Érdekes cikk. -
Melorin
addikt
válasz
laskr99
üzenetére
Ezen oldalak szerint a negatív hűt a legjobban, de jobban gyüjti a port:
1.
Have More Exhaust Fans Than Intake Fans (Negative Pressure)This is important to remember because having more intake fans (Positive Pressure) than exhaust can lead to stagnant air. Stagnant air leads to higher internal temperatures since there aren't enough fans removing the heated air from the inside of the case. In general, positive pressure doesn’t cool as well as negative pressure will. That said, one of the benefits of Positive Pressure is that less dust will enter the system.
Negative pressure provides the best cooling performance for enthusiast (often heat intensive) builds. It builds on natural convection and works with graphics cards.
This is less important (if you have a computer with mesh paneling) than it used to be with the advent of computer cases with mesh paneling, since there tends to be more paths for air to escape from the case.2.
BenefitsGood cooling performance for enthusiast setups.
Amplifies natural convection.
Linear and direct air flow.
Compatible with DHE graphics cards.
Augments the performance of downward-facing CPU heatsink fans.Drawbacks:
Dust is more likely to gather in the system as air is drawn in through all openings.
Passively cooled video cards do not gain much benefit. -
laskr99
addikt
Negatív,pozitív vagy semleges légnyomás a legjobb?
-
Kera8
csendes tag
Sziasztok!
Fontos!
Volna esetleg elfekvőben valakinél 1 db Fractal Design Silent Series R2/R3 120 mm-es fehér ventije valakinek?
Vevője lennék sürgősen! Esetleg akinek van ilyen ventije, milyen tapasztalata van vele, mennyire halkak a Fractal ventik? Jobb minőségű holmik ezek már?
Újonann szerzett Fractal Design Mini C-be kéne.
Köszönettel, Kera -
Grózi
Topikgazda
válasz
AkosBoy93
üzenetére
1.Ott van a link gomb,légyszíves használd!
2.Az a ház egy rakás f@s,abba nem való ilyen kártya-cseréld egy normális(minimum 15-20K,megvan a topicja) házra.
3.A kinézet venti is mint a ház olyan..
4.Tudni kéne,hogy a lapod mit tud szabályozni-3 vagy 4 pin?
5.Tudni kellene a géped többi komponensét is a teljes képhez.(cpu,cpu hűtő elég) -
-
AkosBoy93
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segitséget szeretnék kérni: https://prohardver.hu/dl/upc/2017-06/06/650683_lthpqzmyhk5pyvl6_kartya.jpg
Alapbol ekorra a hőmérséklete a kártyámnak: ASUS DUAL-RX480 8 gigásJátszok kb 10percet a GTA5-el és egyszerűen kifagy a gép. Több mint valószínű,hogy túl melegszik a kártya.
Gépház: http://www.spire-corp.com/computer-cases/ridge-6602-sp6602b-cer-hd3/
Azt ajánlották másik topikba,hogy irjak ide és,hogy cseréljem le a hütőket 12 cm-re mert ugye gyári szarok vannak benne. Ha ebből kettöt veszek azok megteszik amugy?
http://www.bestbyte.hu/Ventillator/Chieftec-AF-1225S-120x25mm-3pin-1350RPM-siklo-csapagyas-rendszerhuto-p11499.html
Előre is köszönöm a gyors válaszokat.
-
-
dqdb
nagyúr
válasz
wassabi11
üzenetére
Melorin közben betette a kért képet (köszi érte), ez alapján a SYS_FAN csak fizikailag tűnik 4 pinesnek, valójában 3 pines, így a WingBoost 2 és a többi PWM-es lehetőség kiesett. A fenti téma-összefoglalóban a 3 pines ventilátorok között nézelődj (a Nanoxia Deep Silence belefér a keretedbe, csak nehezebben beszerezhető, és a Pure Wings 2, bár azzal előfordult nem túl régen probléma).
Azt ne felejtsd el, ha a jövőben további ventilátort szerelnél a házba és azt is a SYS_FAN-re kötnéd, akkor annak a most vásárolttal típusban és méretben meg kell egyeznie.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
hegegabi80
üzenetére
Más a motor és a hangja is a ventinek.
-
wassabi11
senior tag
válasz
hegegabi80
üzenetére
Köszi a választ

-
hegegabi80
addikt
válasz
wassabi11
üzenetére
A Wing Boost 2 Plus is jó választás. Igen a fehér belsejű is mehet, csak a tiszta fekete nem.
Bár nem tudom miért, a Brocken Eco cpu hűtőn az a venti van, én megnéztem és ki is próbáltam nem vettem észre rajta különbséget. A lapátok ugyan olyanok rajta, fordulatszám paraméterek is azonosak, csak a gumírozott rész nincs rajta.
-
wassabi11
senior tag
Köszönöm a válaszokat, maradnék az Alpenföhn Wing-Boost 2 Plus mellett
ez jobban tetszik
, még annyi h a fehér is jó ebből? csak a feketét nem érdemes megvenni? -
Grózi
Topikgazda
válasz
wassabi11
üzenetére
Nem ép csendes darab és a légszállítása is gyenge közepes.
Az árkeretedbe 3 pinből a Nanoxia Deep Silence 1300 rpm és 4 pinből a Coolink Swif2 120P vagy 3200-ért az
Alpenfoehn Wing-Boost 2 Plus(bordára/radira is,csak aminek színes a belseje-a tiszta fekete Pure változat nem) is belefér,amelyek sokkal jobb vételek. -
ledgeri
nagyúr
válasz
wassabi11
üzenetére
Pont olyanom van, pont megláttam:
Jó nyomással rendelkezik, és a légárama is jó, csak ezek miatt, és mert gyors, hangosabb féle, bár újonnali álapotára nem igazán emlékszem, nálam 2011/12-ben kerültek be.
Ha headsetes vagy általában egyedül gépzel, jó lehet, ha hangszórós, vagy más is van veled, vagy csendességre vágysz, én lebeszélnélek. Ha debreceni vagy, odaadhatom, hogy kipróbáld
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
wassabi11
senior tag
Sziasztok
Erről a ventiről mi a véleményetek? Cooler Master SickleFlow 120mm érdemes megvenni? vagy esetleg tudnátok jobbat ajánlani? 3000ft a plafon.

-
hackeeeee
Jómunkásember
Ja, ja, igen, elírtam már este, so sorry.
CHA_Fan2 és CHA_Fan4.A min. nem zavar, mert a meleg miatt lehet, hogy amúgy is megemelném a standardhoz képest. Ha jó, akkor bios-ból állítom be úgyis, nem biztos, hogy tennék fel ezért szoftvert, eddig is megvoltam nélküle, viszont ugye csak a megaflow van ami lapra kötött 3 pines, minden más pwm.
A hang összességében nem annyira fontos tényező, a TY143-ak miatt, bár tény, h a delid óta nem nagyon hallom a hangjukat.
Viszont most már ezzel a kerregéssel kezdeni kell valamit. Magas fordulaton nem csinálják a Viperek, viszont alacsony, 50% alatt igen.
Lehet megpróbálom majd őket gariztatni, bár nem tudom van-e értelme egyáltalán.Jelenleg csak a 3 pineseket látom a B14-ből, viszont ugye a magasabb légszállítás miatt vagy a PWM, vagy a B14-3 kellene, más nem is nagyon van.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
hackeeeee
üzenetére
Cha_fan-t akartál írni nem?Mert azok nálad hybridek és az Asus lapok szabályozása a legjobb tapasztalataim szerint.A B14-3-l annyi lehet,hogy a minimum fordulata magasabb lesz mint a PS-nek(mondjuk szerintem a lap le is tudja kapcsolni AiSuite-ból) és maximális fordulaton hangosabb a +200 rpm miatt.
-
ledgeri
nagyúr
Üdv!
Keresnék olyan 120-as ventit, ami halkan tud 5 volton 1 higanymm-ert, vagy többet, vagy közelíti, fehérben vagy feketében. Mit tudtok ajánlani?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Noh, úgy döntöttem rávenném magam erre a témára, viszont azóta sem találok PS-t.

B14-3 lenne.. Érdemes rá beruházni a PS helyett? Ugye a Hero-ra menne, Sysfan 2-4-re a 2 venti.
Engem ugye a hang nem zavar, csak nem tudom, hogy a hero mellyire szabályoz jól 3 pines ventit, mert még soha sem próbáltam.
-
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
Notebook PCH chipjének lehűtésére szerintetek mi a legjobb megoldás?
Heatsink vagy Gap Pad?
Melyik a legjobb heatsink márka szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ELADÓ ÚJ 1 HETES, EZÜST Surface Pro 10 Intel Core Ultra 7 165U 16GB RAM 1TB SSD 1 év gar
- Eladó Redmi Note 10 5G 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- Új/Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M4 /24GB/1TB - Ezüst - MAGYAR - 15 Ciklus - 2,5 év garancia
- 237 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
ezer bocsánat
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lehet megpróbálom majd őket gariztatni, bár nem tudom van-e értelme egyáltalán.