- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frod
addikt
Nem tudom volt-e szó róla, de most eléggé jóárasítva, és 5 év garival vannak a pcx-nél a Coolink SWIF-ek. (Eddig ugye csak a 800rpm-esre volt 5 év, a többire 1-1)
Úgyhogy most rendeltem is az 1200-esből gyorsan egyet -
luckyboi82
tag
Sziasztok!
CM 692-ben kellene az előlapi led-es ventit lecserélnem, így 3 év után már zörög picit. Illetve a CM Hyper 212+ -on is hangosabb már a venti, mint amikor vettem. Erre a kettőre várnék valamilyen szupercsendes megoldást , ajánljatok nekem párat. Ár az közép-felső kategória, Ipon/PCX/Aqua/Hardverker, ezektől rendelhető legyen.
-
jookomak
őstag
válasz
benvolio #11493 üzenetére
Intel procik olyan 80 fok, amd asszem 60. Vinyó 50 alatt, vga vegyes, stock 4850-ek 100 fokosak voltak, 80ig itt is el lehet menni. Ezek a maxok. Persze, minél lentebb van, annál jobb. Ehez járó minimális zajjal. Ezt az optimumot kell eltalálni. Én úgy vagyok vele személy szerint, hogy inkább kicsivel lehet melegebb minden, de maradjanak csöndben a komponensek. Na ezekhez kell a minőségi ház, vga és cpu hűtő, meg pár csöndes, de jó légszállítású venti.
-
benvolio
őstag
válasz
CoolBoy323 #11491 üzenetére
Mi a "megsülnek a cuccok" ideális hőfoka? Ez tényleg érdekelne: CPU, VGA, HDD? Tehát terhelten mi az a max. ami belefér anélkül, hogy aggódni kellene bármelyik komponensért? Mert amiket én össze olvastam akkor az "ideálisan" ami belefér még a max. terhelésbe: CPU 55, a VGA 65, a HDD 40 fok. Ezek még állítólag beleférnek egy "ideális rendszer" hőfok paramétereibe. Ha ezen is túlmelegszik még nem baj, de törekedni kell ezek közelítő értékeihez. Vagy nem? /Aki benne van a témában leírhatná ezeket a max. hőmérsékleteket általánosságban ami még ideális egy terhelt rendszernél. Ebből lehetne tudni, hogy kell e jobb venti az adott cucchoz/
-
zsoika
addikt
válasz
FlasH-BacK #11472 üzenetére
Szia! Köszi a választ ..igen csendes gépet akarok, mert nincs külön gamer szobám a nappaliban játszom.
-
Killer01
őstag
válasz
Rypejakten #11488 üzenetére
Vele még nem találkoztam. ...elfogadom, hogy van akinek tetszik, nálam világító ventilátor nem jöhet számításba.
-
benvolio
őstag
válasz
CoolBoy323 #11486 üzenetére
Lehet félre érted. Nekem egy Corsair 330R házam van amit Killer1 fórum társunk is venni akar. Ha felülre tennék ventit akkor kár lett volna ilyen házat venni, mert akkor oda a hangszigetelés. Volt felül "nyitott" házam és még egyszer nem akarok olyat. Lehet nyernék vele pár fokot de inkább csendet akarok.
-
Killer01
őstag
-
bosi84
tag
Sziasztok!
Van egy ilyen házam:
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811133105
Tudom, nem mai darab, de semmi baja, azon kívül, hogy a ventik nagyon elöregedtek, és minden bekapcsoláskor úgy zúgnak, mint egy régi kávéfőző, és ebből van 7 darabhiába olajoztam be a csapágyakat, nem segített.
na mostmár ezt rohadtul meguntam, viszont a házat nem szívesen dobnám ki, viszont ventit sem lehet már kapni hozzá, mert ma már nem ilyen csatlakozókkal készülnek és átalakítók sincsenek(nem tudom a csatlakozók nevét, de olyan mint a régi időkben a rendes tápcsatlakozók, 4 lyukú
)
Ezért kérem a segítségeteket. Tud valaki szerezni ilyen csatlakozóval szerelt ventiket vagy átalakítókat? Vagy esetleg meg tudná moddolni a házat, hogy legyen benne legalább két 20 centis venti (oldalt, hátul) és ezzel kiváltana 4 db 8 centist?
Köszi előre is. -
benvolio
őstag
válasz
Killer01 #11478 üzenetére
Én elöl a gyárit leakarom tenni a HDD elé és felé tenni a Nanoxiát. Ezt a ventit a Deep Silence II házhoz gyárilag adják amit meg dicsérnek. A hátsóval nekem nincs problémám, szerintem próbáld ki először, hogy nálad megfelelő lesz e, mert addig kár azt bármire is cserélni.
-
Killer01
őstag
válasz
pcgamer01 #11475 üzenetére
Enermax és CM esélytelen, normális ventit -szerintem- egyik sem tud gyártani...Sharkoont nem ismerem, utánanézek.
benvolio:a Nanoxia ventijeit sem ismerem, megnézem. Te bent hagyod a hátsó 12-eset? Az a bajom, hogy hiába nyomatnék be előröl 2 14-essel normálisan friss levegőt, a melegnek valahol ki is kéne mennie...a gyári hátsó 12 centis viszont -az adatok alapján- nem meggyőző.
-
pcgamer01
senior tag
a swif 2-be van sima 3pin-es is.és csak 8db.
-
pcgamer01
senior tag
3pinre esetleg aSharkoon Slient-et tudom mondani.
vagy nézegess ittteszt
vagy ez is nagyon jó
vagy talán még ez. -
-
Killer01
őstag
Erre valaki? Lehet túl sokat írtam
A lényeg: 2 db 12 cm-es ventit keresek (1 db 3 pin-es; 1 db 4 pin-es) amik minőségiek és hatékonyak (max-on komoly légszállításra képesek elfogadható zajjal, leszabályozva pedig nincs kattogás és egyéb anomáliák). Árat direkt nem írok, hajlandó vagyok kifizetni a minőséget...
-
pcgamer01
senior tag
igazatok van sorry :
-
Killer01
őstag
válasz
thefreeman #11463 üzenetére
De igen, fesz alapon szabályoz (viszont mindig azon megy amire beállítottad gép terheléstől függetlenül), ha jól tudom az Asrock 8-12 V között.
-
pcgamer01
senior tag
válasz
thefreeman #11457 üzenetére
Hali!
Sztem nem.
a 31db egy kicsit hangos(legalábbis nekem)a 3tűs csatlakozó nem szabályoz.
nem tom mennyiért tudsz venni de biztos van nála jobb is. -
Killer01
őstag
sziasztok, kis help kéne.
cserélem a házamat a közeljövőben Corsair 330R-ra ami ajtós, ott alaplapról akarom/kell megoldani a ventiszabályzást (jelenleg előlapról megy egy Hardkano 9-ről). Van egy 3 tűs cpu fan 2, ami a pwm-es cpu fan 1-el párhuzamosan működik (ha a terhelés miatt magasabb fordulatszámon pörög a proci venti, akkor ez is). Ezzel szeretném a hátsó ventit működtetni, milyen 12 centis 3 tűs ventik ajánlottak, amik hatékonyak és jól hűtenek? A ház hangszigetelt, szóval a magasabb fordulaton nagyobb hang belefér de turbina értelemszerűen nem kell (azért veszek hangszigetelt házat mert csendes gépet szeretnék). Sok venti adatait átnéztem, de úgy látom a többsége köszönő viszonyban sincs a valósággal. Elöl 2 ventihely van, itt valszínű bent hagyom a házhoz járó 14 centiset és berakok mellé egy pwm-es COOLINK SWiF2 120P-t. A swif2 Y kábelének 3 tűs végére raknám a 14 centis ventit, így -ha jól gondolom- a coolink beállításaival megegyezően gyorsulna/lassulna.. -
pcgamer01
senior tag
Milyen 12cm-es házhűtő ventik vannak ~1000-1500Ftért?
nem baj ha hangos(persze ne repülő turbina hangja legyen)
gondoltam az arctic termékeire de sokan mondják hogy nem valami tartós.
mi más van még? -
thefreeman
aktív tag
Sziasztok.
Lenne pár kérdésem. Az első hogy ez a ventilátor jó választás lenne? http://www.konigelectronic.com/en_us/computer/cooling/1111817 Mennyire lenne hangos a 31 decibel valamihez hasonlítva a táp zaja elnyomná? Valamint szabályozni tudnám 3 tűs a csatlakozó? Úgy terveztem hogy 2 ilyent vennék és egyet szerelnék oldalra ami be és egyet hátra ami kifúja a levegőt. -
pcgamer01
senior tag
válasz
CoolBoy323 #11454 üzenetére
Köszönöm.
Akkor off de itt is lehet válaszolni -
pcgamer01
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom hogy ez off de megkérdem itt.
s478 as foglalatra milyen jófajta procihűtők vannak.nem gyárira gondoktam hanem valami nagy hűtőkre xD -
törölt tag
válasz
smallmer #11439 üzenetére
Szerintem a Noctua jó lesz, próbáld ki. Ha nem elég erős 5v-on akkor át kell variálni mindenképp az elgondolást. Vagy a gépből kihozni valahogy a 12V-ot, vagy pedig notitöltővel, nyomtató adapter vagy bármi mással ami ilyesmi és kijön belőle 12V egyenáram és azzal hajtani. Ha túl hangos a 12V és a hűtés is bőven elegendő akkor meg kötsz utána valami szabályzót amivel leviheted 7-9V-ra. A Noctua is ad ilyet a ventikhez elvileg, vagy ott a Zalman Fanmate.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker #11449 üzenetére
De engem még így is zavar a hangja …bár többek szerint marha halk, lehet velem van a baj!
-
neko18
senior tag
válasz
Peaceliker #11446 üzenetére
A cpu cooler jó hogy felfele van, azzal nincs gond mert így könnyebben kijut a meleg levegő. Ha hátulra beteszel 2 db kiszívó ventit akkor szerintem felülre jöhet egy beszívó venti, így keletkezik egy pici nyomáskülönbség, valamint szélirány is ami hatékonyabbá teszi a hűtést. Nekem is hasonló képp van elrendezve és a hűtőpasztával+3 házhűtővel nyertem 10-15fokot
Pedig nem egy 4ezer forintos házhű van bent csak három sima AC 8 centis aszem 800 vagy 1000ft volt
Szóval a házhűtés nagyon sokat dob a gépen ha most nincs semmi
Persze én megszoktam a zajt+ fülhallgató így maxon is tudom járatni minden hűtőm és alapból semmi nem megy 40-42fok fölé. Terhelve ez olyan 50-60fok között ingadozik, attól függ miről van szó. A legmelegebb komponens a gépembe a vga. Ez BF3 multi után full HD high beállításokkal 60-62fok között szokott lenni. Ettől függetlenül a procihűtőm: EKL cold tower az FX 6300at 50 fok alatt tartja terhelve, szóval meg vagyok elégedve. Vga hűtőm meg AC twin turbo.
-
-
neko18
senior tag
válasz
Peaceliker #11444 üzenetére
Egy noname házat is megtud csinálni az ember olyan házra amit a CM 100ezerért árul
Ez csak kreativitás kérdése. Egy kis barkácsolás és kész is
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Peaceliker #11437 üzenetére
Sok lenne az
Így is melega kisebb vinyóm. 42-43 fok is van simán
-
tornas
őstag
válasz
Peaceliker #11432 üzenetére
Nem olyan gyenge ennek a ventinek a légszállítása...
meg aztán ez egy közepes fordulatú venti, aminek olyan 1500 -1800 RPM lehet a max. fordulata, olyan 60 CFM-el. A neten semmit sem találtam erről típusról.
Én ezt tenném be a régi helyére: Jamicon KF1225H1HR-R (a LOMEX-ben kapható) és az ára korrekt 1120 pengő körüli.
Kicsit gyengébb (0,35 A) a motorereje (ebből kifolyólag a statikus nyomása is), és ezért raknám be a magasabb fordulatú verzióját (2200 RPM). És ami az egyik legfontosabb, hogy elindul 5 V-ról is, így a tápokba csere ventinek megfelel. A légszállítása 80,5 CFM.[link]
-
smallmer
őstag
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Valahogyan tudnék csinálni usb ventilátort? Egy noctua ventit szeretnék usb-ről működtetni. Egy shuttle pc-re kötném ha nagyon melege lesz😊
-
neko18
senior tag
válasz
Vesztor87 #11434 üzenetére
Hátulra valami olcsóbb 2 kiszívó ventit és kész is
Esetleg ha tudsz még alul-ra fölülre vagy oldalra az is jó. Egyébként ha tényleg csak az a szempnot hogy picit mozogjon a levegő akkor jobb egy olcsóbb venti is. Ha jelenleg nincs házhűtésed simán dobhat rajta 5-10fokot minuszba
-
Vesztor87
senior tag
válasz
#90933760 #11433 üzenetére
Lehet kell, az a helyzet egyébként, hogy fél éves korától, tehát már egy éve ezt csinálja a venti
Szóval ha most jó lesz, az nem gond hogy pár havonta 1-2 csepp olajat rászánjak
A házba azért keresek ventit, mert az A8-5600k procira vettem egy Artic Cooling Freezer 64 hűtőt, biosból beszabályozva pörög valami minimálisat (800 alatt van), de relativel sokszor hallom/látom hogy felpörög 1400-1900-ra is, mert felmegy 50 fok fölé netezés közben a proci, aztán vissza nyomja 40-45 fokosra, aztán csendben van, majd kezdi megintTalán nagy légszállítás nem is kell, csak hogy mozogjon a levegő. Azt nem tudom hogy elég-e az ha hátra rakok egyet, illetve jó lenne előre a vinyókhoz, de ebbe a házba az nem tudom hogy lenne lehetséges:S
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Peaceliker #11430 üzenetére
Sziasztok!
Szétszedtem a tápomat amiről Peaceliker írt. Igazából a lustaság az ami miatt nem foglalkoztam vele (1,5 éves a táp, bőven garis), de most nekifogtam (úgy voltam vele hogy semmi baja, miért dobjam ki és cseréljem másikra). Mikor vettem akkor még inkább semlegesen nyilatkoztak róla, nem mondták hogy hú ez gagyi ne vedd meg, annyira csak nem lehet rossz táp :S
Na szóval, az van a ventire írva hogy: HA 1225M 12S-7 12V 0,45A
Matrica leszed, kupak kivesz, és ment bele 2-3 csepp olaj, bízom benne hogy most már csendbe lesz. Halkan zörgött eddig, azt is este hallottam csak, 1-2 alkalommal durvult el, akkor olyan hangja volt mint az elektromos borotvám amikor a pajeszvágót használomMúlktor a gép megdöntése közben jött elő... Mikor szétszedtem most, úgy nézett ki hogy nem nagyon van rajta kenő anyag, a tengely végén volt egy kis pötty, remélem most jó lesz
Másik kérdésem, hogy ne legyen túl off, van egy ilyen házam, szeretnék bele valami nagyon halk és lehetőleg nem drága kereszt hűtést, mit javasoltok? Mondjuk egy ilyen ?
Ebből mennyit kell, és hová kell rakni? Az alaplapra ugye csak egyet tudok közni a chasis fan-ra?
Köszi előre is! -
Pete55555
addikt
válasz
Peaceliker #11427 üzenetére
Nekem eurocase (nem röhög) tápom ment 2 éven keresztül házhűtővel, gond nélkül. Beleraktam a ventit, kivezettem a kábelt, és az alaplapra kötöttem. Probléma megoldva :-D
-
neko18
senior tag
válasz
Peaceliker #11427 üzenetére
Szerintem egy szaki jobban megtudja ezt mondani mint itt bárki
Biztos van akinek volt már hasonló gondja, esetleg meglehet még próbálkozni külföldi fórumokon, csak ott sok a nagyon kezdő és nekik nem számít ha tönkretesz egy pl 300ezer forintos gépet mert másnap megveszi ugyanazt. De 100%ban biztos vagyok hogy volt valakinek ilyen gondja, vagy legalább hasonló és tud infót mondani. Egyébként nem egy ajánlott tápegység és ha belegondolsz nem egy vészes egy új minőségi tápegység ára. Használtan is lehet azért jókat kifogni
hw apródon tuti hogy találsz jó minőségűt olcsón
Nagyon érdemes itt nézelődni ha kell valami az embernek mert itt lényegesen olcsóbban betudják szerezni a termékeket
Csak megbízható vásárlótól kell venni és nem lesz gond
-
Peaceliker
addikt
válasz
#90933760 #11425 üzenetére
Azóta utána néztem és tényleg 12 voltos lesz. Azért gondoltam, hogy nem annyi, mert ahogy bekötöttem 12v ra (mert néztem, hogy mit ad elő, de nálam jól viselkedett) haver aszondta ennél halkabb szokott lenni (de lehet csak téved). 2 szálas, ezért nem gondoltam, hogy szabályzós (de persze nem kizárt). Kicseréléssel nem lesz gond, villanyt magam szerelem itthon meg stb elektromos dolgokat. Aszittem vmi más oka van, amit ne sejthetek...
De azé azt gondolnám, hogy egy venti cserével még egy nem hozzáértő sem tudja megölni a tápot (bár nagy az isten állatkertje...), de jogos, inkább riasszátok el a bizonytalanokat, minthogy baj legyen belőle!
Amúgy köszi az infókat, srác egy táblázatot kitúrt, hogy elvileg mi van benne, de mondtam, hogy ha szétkapta és mondott infót, akkor majd túrunk hozzá vmit...
Ezek szerint akkor csak a légszállításra kell figyelni (hűtő 25mm es szal jó lesz bele a ház hűtő, ha speckókat tudjuk).
És bocsi, hogy itt offoltam, csak itt nagyobb az aktivitás és segítőkészek is vagytok, ahogy nézem!(#11426) neko18
tápos topicban is próbálkozott a haverom, de asszem nem kapott semmi infót...tápszerelő max vmi speckóbb kiméréshez kéne (vagy most bmihez, mert nincs multiméterem jelenleg), ha forrasztani kell, akkor leglább veszek pákát, úgyis már rég kéne (megint)!
Köszi az infókat skacok!
Üdv -
törölt tag
válasz
Peaceliker #11423 üzenetére
Azért tilos, mert aki nem ért hozzá az könnyen gallyra vághatja a tápot, azzal együtt a gépet, meg magát is mivel 230V-ról van szó.
Az szinte biztos, hogy 12V-os és feszkó alapján vezérli a táp. Kicserélheted házhűtőre, de lehetőleg kb. azonos értékűre. Az a baj, hogy a gyártók szeretnek felfele hazudni a légszállítás, légnyomás stb adatokat illetően. A motorteljesítmény meg az induló fesz érték azért lényeges, mert előfordulhat hogy nem indul el a venti az alulvezérlés miatt vagy épp túl erős a venti és lerohad tőle a vezérlője és akkor meg végképp nem indul el.
De én mindenképp azt mondom, hogy dobd be ide az adatokat a ventiről és akkor megmondják hogy milyen passzol bele és nem lesz probléma se.
-
tornas
őstag
válasz
Peaceliker #11404 üzenetére
"Ezt lehet cserélni vmi ház hűtőre?"
Tilos!!!
Milyen venti van benne (a címkéjén a pontos típus)?
-
neko18
senior tag
válasz
vetőkrumpli #11420 üzenetére
Jó márka, jó teljesítmény! Micsoda hőfokok vannak itt
Csak nekem 40-50 fokos a gépem?
-
vetőkrumpli
csendes tag
Sziasztok van egy 75 fokos alaplapom (max terheltség alatt) és ezt a rendszerhűtőt néztem ki és a véleményeteket szeretném kikérni róla
[link]
-
zsoika
addikt
válasz
CoolBoy323 #11418 üzenetére
Ja-ja lehet..olvastam róla de 5év gari van
-
krichd1
addikt
válasz
krichd1 #11412 üzenetére
A kiemelések nem véletlenek.
A TY-140/141/147 esetén ismét felhívom a figyelmet hogy ez egy 140mm lapátátmérőjű, 120mm felfogatási helyekkel ellátott venti, ami nem szabvány méreténél fogva nem fér el mindenhová.(#11411) pcgamer01: Ha jól látom ezen is F12 venti van, tehát nem ajánlott hosszútávon.
-
szente
addikt
válasz
neko18 #11410 üzenetére
Pont azért melegebb az átlagnál egy picit a gépem, mert CM Silencio 550em van, ami egy hangszigetelt, majdnem teljesen zárt ház. Elöl most csak egy venti tolja be a levegőt, majd a napokban kap mégegyet előre.
Amúgy szerintem félre értettél, mert csak idle-ben vannak leszabályozva a ventik 55 fok felett már az elő 2000et forog.A venti tartó konzol már félig meg van az elvileg nem lesz gond. Venti szabályzóm az nincs, lusta vagyok tekergetni a potikat.
Egyébként ha megnézed, akkor itt se sokkal hűvösebb a kártya:[link]
Az OC értéket nézd. -
krichd1
addikt
válasz
szente #11405 üzenetére
Alapvetően nem rossz minőségű a Xilence venti, attól hogy olcsó. Drágábban Nanoxia Deep Silence, Scythe Kama Flow 2, be quiet! Silent Wings ventiket nézd meg. Keress pár tesztet is, mert gyári adatokra nem szabad hagyatkozni.
Aki 120mm ventit keres: Bitfenix Spectre, Thermalright TY-140/141/147/X-Silent, Scythe Kama Flow 2, Nanoxia Deep Silence/EVO, Corsair SP120.
-
pcgamer01
senior tag
hamár venti meg Ac akkor az Arctic Cooling Accelero L2 Pro vga hűtő jó?
-
neko18
senior tag
válasz
szente #11408 üzenetére
Életképes lehet, bármiből bármit összelehet hozni csak idő, energia és pénz szükséges hozzá
Igazából egy ilyen projekten a rögzítés ami picit kacifántosabb, a bekötése nem
Főleg ha van egy ventiszabályzód.
Viszont az hogy a vga 85fok egyáltalán nem normális. Nekem játék közben max 58-60fok volt eddig, alapjáratban 38-40körül van AC twin turboval. Esetleg megpróbálhatsz valami jobb hűtőpasztát a vga-ra, akkor ezt az extra hűtést és ne szabályozd le ennyire a ventiket szerintem. A plusz egy hűtővel olyan 4-5fok nyerhető szerintem ami még mindig elég karcsú ilyen fordulaton. Inkább akkor vegyél valami hangszigetelő anyagot és rakd tele a géped és akkor ugyanakkora hanghoz képest dupla akkora lesz a fordulatszám és majdnem a légszállítás is.
Szerinted melyik a jobb ha halk a géped és a vga tönkremegy 2 éven belül vagy hangos de kibír 10 évet?
Én úgy vagyok vele hogy inkább veszek AC ventiket nem érdekel ha 2évet bírnak ki max fordulaton de hűtsenek jól mert 2évente jobb 3-4ezret költeni 3-4ventire mint 2-3évente 30-40ezret (kinek mennyi) vga-ra
Esetleg ha zavar a hang ajánlom a fülhallgatót, sokat segít ámzsoika:: Nézd meg hogy befér-e a tápba mert szerintem a sima házventik vastagabbak
Bár nem szedtem még szét ilyen tápot (pedig nekem is ilyen van 2éve)
-
szente
addikt
válasz
neko18 #11407 üzenetére
Na elmondom mire kell, akkor hátha könnyebben tudsz ajánlani.
Szóval lényegében ebből szeretnék valami hasonlót összehozni, mert az eredeti kiépítés meleg és kicsit hangos is.
Ehhez kéne nekem 2 db 92mm-es venti.
Amiket linkeltél azok túl nagy fordulatszámúak, mert az alaplapom úgy tudja szabályozni a ventiket, hogy pl beállítok egy 800-as fordulatot és hogy 55 C°-nál kapcsoljon feljebb. De maximum értéket nem tudok beállítani, ezért ilyenkor elkezdi maxon pörgetni a ventiket. Ami 2000-es fordulat fölött már igen hangos lehet.
Ezért gondoltam max 1500-1800-as fordulatot.
A hang azért fontos, mert az összes 12 cm-es ventim le van szabályozva 6-800-as fordulatra, így eléggé kihallatszik a VGA mostani állapotban.
Na meg persze nem is olyan hűvös, mert játék közben szokta karcolni a 85C°-ot.Szóval, ha le tudom hűteni 10 fokkal és letudom némítani alapon a többi ventim zajszintjére és közben max-on sem túl hangos, akkor már örülés van.
Persze vehetnék egy ilyet, de már kezd elfogyni a konfigomba feccölhető pénzem. Na meg persze akkor már inkább ezt venném.
Meg hallgatom a 3 és 4 pines ajánlatokat is, mert még nem tisztázott, hogy mi lesz szabadon a deszkámon.
Ha betudják szerezni még akkor ez jó lehet?Amúgy ez a projekt szerintetek élet képes lehet, ahogyan elképzeltem?
-
neko18
senior tag
válasz
szente #11405 üzenetére
A légszállítással nyomáskülönbség keletkezik szóval nagyjából egyenesen arányos a két mennyiség
Ez szerintem nincs rossz árban: KLIKK Főleg ha a csend a szempont! és ahhoz képest nem rossz a légszállítása
Ha jó egy hangosabb is akkor: KLIKK
Ha még olcsóbb akkor: KLIKK
Egyébként jellemző hogy minél halkabb, jobb a légszállítása annál drágább, de főként a hang a szempont sokaknál. Szerintem érdemes rááldozni +2-3ezret főleg ha csak egy darabra van szükséged pl procira teszed vagy vga-raEzen szerintem ne spórolj. A hangerő csökkentésére még ajánlott hangszigetelő anyag beépítése ami szerintem olcsón megvan
Méretre vágja az ember beragasztja és kész is, pár dB-t tuti hogy elnyel az is
Ez mind PWM-es nem 3pines. Ha még is 3 pines kellene akkor kérlek jelezd
CoolBoy323:AC-t sokan nem ajánlják mert hamar hangos lesz meg ilyesmi, ennek ellenére nekem AC van házhűtésnek és VGA hűtésnek is és halk és jól teljesít szerintem. Nekem ennyi pénzem volt, 0 házhűtés után már egy kis fuvallat is sokat hűt a gépen
AC hűtőpasztával nekem pl proci -10 vga -5 fokot csökkent
-
Peaceliker
addikt
Skacok!
Haverom tápjában (cheiftec iarena gpa500s) megdögleni látszik a hűtő. 12-es 2 szálas. Ezt lehet cserélni vmi ház hűtőre? Vagy azok speckó hűtők? Tuti nem 12 volttal megy, de pontosan mennyivel, nemtom kimérni, mert most nincs multiméterem...ötlet? Vagy zargassam népeket tápos topicban?
Köszi -
neko18
senior tag
válasz
krichd1 #11402 üzenetére
Nem rossz hűtő, de ahhoz kéepst mennyi levegőt szállít hangosnak számít szerintem. Noc pedig dupalekkora légszállítás csinál ugyanakkora zajon ezért ajánlottam azt
Nem véletlenül népszerű, szerintem simán kilehet fogni használtan is jó áron és egy minőség akár örök életű
-
Új hozzászólás Aktív témák
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Hisense LCD és LED TV-k
- One mobilszolgáltatások
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nintendo Switch 2
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- OLED TV topic
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával