Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Peaceliker
addikt
válasz
Killer01
üzenetére
Ha jól látom, hogy 4k tól kezdődnek, akkor igen, mert kéne 3db, az mán úgy nagyon sok.

Sztem adok egy esélyt a coolink swift2-1200-nak, tesztekben nem szerepelt rosszul, volt olyan venti, ami annyit tudott, mint az csak hangosabban...
Aztán ha nem jön be, akkor kivágom az egész pc-met a francba és veszek egy táblagépet, úgyis csak böngészek mostanában!
-
Peaceliker
addikt
Skacok!
Tudtok mondani extra halk 120 as ventiket? Légszállítás nem kell sok, a lényeg, hogy ne horror áron legyenek és ne is halljam őket!
1 lehet PWM es, 2 meg csak molexen lesz, szal azok mind1 milyenek.
Köszi! -
Peaceliker
addikt
válasz
demmer123
üzenetére
Nem lesz semmi baja, fentebb pont volt róla szó, hogy 3-4 venti 1 molexre mehet.
A 2 molexből 1 3 tűs átalakítónak akkor lehet értelme, ha kevés a kraft, de ezt nem tudom elképzelni.
De mivel link kimaradt, így csak tippelem, hogy egy ilyenről van szó. Erre nem 2 molex megy, mert egyik fele foglalat a másik csatlakozó. Tehát ez egy toldó is, így nem veszítesz 1 molexet egy venti miatt. -
Peaceliker
addikt
válasz
Killer01
üzenetére
Értem, köszi. Tehát akkor nem a tápom szar, hanem ezt "nem illik"!? ez jó hír azért.
7V ra azért kellett bekötni, mert a z11plusban amik vannak gyárilag elég kerregősek.
Tudtok olyan ventiket (120mm) mondani, amikor marha halkak és kéken világítanak? Légszállítás nem kell sok, most így 7 Voltok kb semmi, de ez is elég nekem, gondolom ha vmi jobb lesz helyette ennyit legalább tudnak majd...
Illetve akkor gondolom ha szabályzóra kötök majd 1 halom ventit, akkor nem lesz ilyen gondom, hogy lekapcsol a táp, igaz!?Köszi előre is!

-
Peaceliker
addikt
Hali!
Azt meg tudja vki mondani, hogy 1 molexre max mennyi ventit lehet/érdemes kötni? Amikor 5 öt kötöttem 1-re, akkor tápom lekapcsolt indításnál (menet közben nem), gondolom túl nagy vt az indító áram.
Aztán 2 re osztottam szét őket, úgy nem volt gond. Viszont ha 7V ra kötöttem őket, akkor max 2-t vitt el egy molex, ha 3 vt rajta (ugye párhuzamosan kötve 7volton mind), akkor megint (csak indításnál) lekapcsolt a táp...
Nemtom mi baj lehet...vagy ez így "normális"? Ugye a villanymotor ellenállása indulásnál (elvben) 0 ohm, szal az áram "végtelen", ami folyik ilyenkor... gondolom ez a baj, csak at nem tudom, a 7 voltos ág miért érzékenyebb...Ha veszek venti szabályzót, az gondolom megoldja...
-
Peaceliker
addikt
Azt tudja vki, hogy 3 pines ventit rá lehet kötni 1 alaplapi helyre (párhuzamosan kötve)? 4 pin es, PWM est tudom, hogy nem, de ez igaz 3 pin esre is?
Köszi a választ előre is!
szerk:
ez alapján igen, csak fordulat mérő szálat nem kell párhuzamosítanom... -
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
Azóta megtudtam, hogy molexről lehet 7voltot is venni, így akkor sztem belevágok a z11 plus ba!

-
Peaceliker
addikt
Skacok!
Nézelődök ház ügyben (de nem ez lesz a kérdésem, azé írok ide
). Nemtom eldönteni, hogy zalman z9 plus legyen, mert azon van szabályzó ventiknek vagy z11 plus, ami baromira tetszik, csak tartok tőle, hogy hangosak lennének a ház ventik. A kérdésem az, hogy ha z11 plus ventiket 5volra kötöm vajon elindulnak? Passzív feszültség osztókat (hogy ne 5 volt legyen, de ne is 12) kapni, hogy lassíthassam a ventiket (lényeg, hogy filléres "legyen")?
Köszi, előre is!
-
Peaceliker
addikt
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Borda meleg? Paszta milyen rajta amúgy?
Még egy hülye kérdés, ne sértődj meg, volt aki járt már így!
A hűtő alján (ha új volt a cucc) szokott lenni egy fólia...azt leszedted? 
-
Peaceliker
addikt
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Jah, igen, nemtok írni, van az úgy, sry!

Arra gondoltam, hogy ha idle majd maxon megy a hűtő, akkor ha meg lesz terhelve már nem tud gyorsulni, így tuti túlmelegszik majd a cucc, mert nem bír majd el vele, nincs már hova feljebb gyorsulnia.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Az gyári hűtő? Meg nem süketülsz?

A baj, hogy 6k körül van a vége asszem, szal a hűtőben már nincs oks tartalék.
A 46 fok nem lenne sok...de így sok! -
Peaceliker
addikt
válasz
thefreeman
üzenetére
Csak sztech boltban sztem, ahol szerviz is van, ott tuti tudnak adni bontottat...
-
Peaceliker
addikt
válasz
banánttészta
üzenetére
Másik topicban is válaszoltam.

Légszállítás és zajszint. -
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
De engem még így is zavar a hangja …bár többek szerint marha halk, lehet velem van a baj!

-
-
Peaceliker
addikt
válasz
üzenetére
Azóta utána néztem és tényleg 12 voltos lesz. Azért gondoltam, hogy nem annyi, mert ahogy bekötöttem 12v ra (mert néztem, hogy mit ad elő, de nálam jól viselkedett) haver aszondta ennél halkabb szokott lenni (de lehet csak téved). 2 szálas, ezért nem gondoltam, hogy szabályzós (de persze nem kizárt). Kicseréléssel nem lesz gond, villanyt magam szerelem itthon meg stb elektromos dolgokat. Aszittem vmi más oka van, amit ne sejthetek...
De azé azt gondolnám, hogy egy venti cserével még egy nem hozzáértő sem tudja megölni a tápot (bár nagy az isten állatkertje...), de jogos, inkább riasszátok el a bizonytalanokat, minthogy baj legyen belőle!
Amúgy köszi az infókat, srác egy táblázatot kitúrt, hogy elvileg mi van benne, de mondtam, hogy ha szétkapta és mondott infót, akkor majd túrunk hozzá vmit...
Ezek szerint akkor csak a légszállításra kell figyelni (hűtő 25mm es szal jó lesz bele a ház hűtő, ha speckókat tudjuk).
És bocsi, hogy itt offoltam, csak itt nagyobb az aktivitás és segítőkészek is vagytok, ahogy nézem!
(#11426) neko18
tápos topicban is próbálkozott a haverom, de asszem nem kapott semmi infót...tápszerelő max vmi speckóbb kiméréshez kéne (vagy most bmihez, mert nincs multiméterem jelenleg), ha forrasztani kell, akkor leglább veszek pákát, úgyis már rég kéne (megint)!

Köszi az infókat skacok!

Üdv -
Peaceliker
addikt
Skacok!
Haverom tápjában (cheiftec iarena gpa500s) megdögleni látszik a hűtő. 12-es 2 szálas. Ezt lehet cserélni vmi ház hűtőre? Vagy azok speckó hűtők? Tuti nem 12 volttal megy, de pontosan mennyivel, nemtom kimérni, mert most nincs multiméterem...ötlet? Vagy zargassam népeket tápos topicban?
Köszi
-
Peaceliker
addikt
Pont beleolvastam a beszélgetések végébe, mielőtt megkérdeztem volna, hogy 80mm es halk hűtőnek mit ajánlotok.
Szóval olyan nincs, az felejtős?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D Nyomtatott 120mm/140mm PC ventilátor rácsok
- LianLi TL Led és TL LCD 120/140 Wireless fekete és fehér eladó (Update: 04.10)
- Lian Li Uni Fan TL ventilátorok --- (Update 04.19.)
- LianLi SL120 Infinity Wireless és CL 120 Wireless fekete/fehér és RVS/Normal Blade eladó
- Lian Li SL 120 Wireless fekete 3as szett eladó (Update: 04.19.)
- Lenovo T14s Ryzen 7 4750U 32Gb Ram 1Tb NVMe SSD Érintőkijelző számlával Garanciával
- Eladó EDIFIER ES prémium hangszórók ES300 / ES60 / ES20
- AKCIÓ! MSI B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 ADATA 850W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 500GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Grózi