Hirdetés

2019. november 21., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Kodi (XBMC) - Borítók és Extra Képek

  Ma már az összes Kodihoz elérhető - magyar szempontból fontos - scraper (port.hu, Universal Movie Scraper, TMDB scraper) a themoviedb.org-on található borítókat/posztereket tölti le a filmekhez. A TMDB egy szabadon szerkeszthető filmadatbázis, ahol több nyelven (magyarul is!) szerkeszthetőek a filmek információi (cím, bevezető, előzetesek stb.), és természetesen borítók/poszterek is feltölthetőek. Katt az alábbi képre az oldal eléréséhez.

  A feltöltési folyamat rendkívül egyszerű, mindössze egy ingyenes regisztráció szükséges hozzá. A regisztráció folyamatát nem írom le, de ha valaki már regisztrált egy weboldalra ezzel is elboldogul.

  Folytatás...

  zsigus 6 éve 4

 • Kodi (XBMC) Kezdőknek 4. rész - Lejátszás

  Videólejátszás

  Videólejátszás közben számtalan beállítási lehetőséget kapunk a Kodival, ezeket a Videó OSD-n keresztül érhetjük el. A Videó OSD előhívásához nyomjunk egy Enter billentyűt lejátszás közben.

  A lejátszásvezérlőkön kívül (play-stop stb.) a jobb alsó sarokban is láthatunk extra ikonokat (a gyári témával, más témákban máshol lehetnek). Ezek balról-jobbra következőek: Felirat kiegészítő - Kép beállítások - Hang beállítások - Könyvjelzők - Lemezek kezelése

  Felirat kiegészítő:
  A Kodi tartalmaz egy feliratok letöltését lehetővé tevő kiegészítőt, azonban ezt magunknak kell telepítenünk a következő helyről:

  Beállítások -> Kiegészítők -> Kiegészítők beszerzése -> Minden kiegészítő -> Felirat kiegészítők -> XBMC Subtitles -> Telepítés

  Amennyiben feltelepítettük, lejátszás közben nyomjunk rá az OSD-n található Felirat ikonra, majd rögtön el is kezdi keresni a filmünkhöz/videónkhoz való feliratokat (és eközben automatikusan megállítja a filmet ameddig böngészünk a feliratok között). Azonban az alapbeállításokra csak angol találatokat kapunk.

  Folytatás...

  zsigus 6 éve 6

 • Kodi (XBMC) Kezdőknek 3. rész - Zenék, Képek és egyebek

  Természetesen a Kodiban létrehozhatunk egy Zenei médiatárat is, és a filmekhez/sorozatokhoz hasonlóan a zenéinkhez is letölthetünk borítókat/előadó háttérképeket és egyéb információkat. Azonban a filmektől eltérően a zene médiatárnál minden album/előadó felvételét manuálisan kell elvégezni (ha szeretnénk, hogy infókkal/borítókkal együtt érhessük el a zenéinket), tehát ez egy időigényesebb művelet.

  Itt is szükségünk van egy egységes Zene mappára, azonban az előadók/albumok elrendezésére több módot is támogat a Kodi (egyes témákban az extra képek letöltése miatt be is állítható többféle zene könyvtárstruktúra).

  Én az alábbi módon tárolom a merevlemezen a zenéket:

  Zene [főkönyvtár]
  |-----Előadó [mappa]
  |---Album [mappa]
  |___ 01 Szám címe.flac
  |___ 02 Szám címe.flac

  |----Előadó [mappa]
  |---Album [mappa]
  |___ 01 Szám címe.mp3

  Természetesen a szám címét illetően nem fontos a példában említett "01 Szám címe.mp3" elnevezést követni, tehát nem kell átnevezni minden egyes fájlt (maximum akkor ha nem találja meg a Kodi).

  Folytatás...

  zsigus 6 éve 0

 • Kodi (XBMC) Kezdőknek 2. rész - Sorozatok és videók kezelése

  A Kodi a Filmek mellett a Sorozatok médiatárba való felvételét is támogatja, természetesen - ahogy a filmeknél - a sorozatoknál is megfelelő elrendezés szükséges ahhoz, hogy a Kodi megfelelően kezelni tudja őket. Az optimális elrendezés a következő:

  Sorozatok [mappa]
  |-----Csillagkapu [mappa]
  |---1. évad [mappa]
  |___ Csillagkapu - S01E01.avi
  |___ Csillagkapu - S01E02.avi

  |----NCIS [mappa]
  |---1. évad [mappa]
  |___ NCIS - S01E02.avi

  Szükséges egy egységes Sorozatok (TV Shows) mappa, ezen belül külön mappa az egyes sorozatoknak, majd külön mappa az egyes évadoknak. A sorozat "főmappájának" a sorozat magyar címét kell tartalmaznia!

  Egyes sorozatoknál előfordulhatnak un. speciálok/különkiadások amik nem tartoznak bele a sorozat részeibe. Ezeket nulladik évad részeként tudjuk felvenni a médiatárba.

  Pl.: Spartacus S00E01

  Amennyiben dupla/tripla epizódról van szó, melyben kettő (vagy több) rész egy fájlban található meg, az összes fájlban szereplő epizód sorszámát be kell írni a fájlnévbe.

  Pl.: Csillagkapu S01E01E02

  Folytatás...

  zsigus 6 éve 45

 • OpenELEC - avagy a tökéletes HTPC OS?

  Vajon mit tudhat egy egyszerűbb beállítást/konfigurálást lehetővé tevő XBMC alapú operációs rendszer?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 6 éve 656

 • Kodi (XBMC) Kezdőknek 1. rész - Filmek

  A következő írásban az Kodi (korábbi nevén: XBMC) használatát szeretném bemutatni. Mivel nagyon hosszú lenne egy bejegyzésben leírni mindent, ezért úgy döntöttem, hogy több részre szedem. Hogy hány rész lesz, azt még nem tudom.

  Letöltés: http://kodi.tv/download/

  De csapjunk is a közepébe...

  A Kodi elég sokrétű médiakezelést kínál. Ez a formátumok támogatásra és a médiák kezelésére is egyaránt érvényes. Bővebb információ a támogatott formátumokról a Kodi wikipedia oldalán olvasható.

  Két módot különböztethetünk meg a médiák elérését/rendezését illetően: Médiatár mód és Fájl mód.

  A Fájl módot a Videók -> Fájlok menüpontban találjuk, a Médiatár mód pedig külön menüpontot kapott, Filmek néven (egyes témákban/skinekben már jóval korábban is ketté volt választva).

  Fájl mód:

  Médiatár mód (Filmek):

  Folytatás...

  zsigus 6 éve 156

 • Kodi (XBMC) irányítása Logitech Harmony-val

  Sokat gondolkoztam azon, hogy a HTPC irányítását hogyan is lehetne a legjobb/legkényelmesebb/legkompaktabb módon megoldani, és végül arra gondoltam, hogy egy PC-hez csatlakoztatható távirányítóval oldom meg a problémát. Tudtam, hogy nem a legjobb megoldás, hiszen a távirányítókkal elég nehézkes a szövegbevitel, de szerencsére én nem böngészek vagy levelezek a HTPC-n, így viszonylag ritkán kerül elő a gépelés kérdése.

  Mivel akkoriban pénzszűkében voltam, ezért a lehető legolcsóbb megoldást szerettem volna, ami az alant látható kínai csoda személyében testesült meg:

  Konkrétan talán ez a lehető legrosszabb megoldás ami a piacon ma elérhető (nem találkoztam más MCE távirányítókkal, de meg merem kockáztatni), ha nem pontosan a hozzá kapott USB-s infrára célzunk nem küldi a jelet a táv, ráadásul akadozva működik és a gombok elrendezése sem lehetne ettől jobban átláthatatlanabb/megjegyezhetetlenebb. Viszont már az MCE távirányító vásárlásakor terveztem, hogy beruházok egy univerzális és tanítható Logitech Harmony távirányítóba, amivel a HTPC vezérlése is megoldható, tehát az MCE távirányító csomagjából csak az USB-s infraport-ra volt szükségem (sajnos egy sima USB-a IrDA nem jó a távirányítókhoz), a többi megoldható a mindent vezérlő Harmony-val.

  Folytatás...

  zsigus 6 éve 41

 • Panasonic Viera TX-P42S30E TV teszt

  Avagy milyen plazma TV-t kaphatunk 150.000 Ft alatt?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 7 éve 110

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.