- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Killer01
őstag
válasz
Anaren91 #44065 üzenetére
Itt sokan szeretik az Artic-ot, én kerülöm
5 fordult meg nálam, amit különböző emberek konfigjaiba raktam. Abból 1-et rögtön cserélni kellett mert kelepelt (a csere darab most is működik, kb 4 éve); a maradék 4 viszont mind cserés lett 2-3 éven belül, csúnya motorhangjuk lett. A rajzodon a felső ventik mind kifelé fújjanak, az úgy lesz jó. Én 120-ast tennék a helyedben mindenhová, elvileg úgy a legjobb (por szempontjából) ha több levegőt tolsz be a befújó ventikkel (előttük van szűrő), vagy ugyanannyit.Hasonló elrendezésem van, nekem elől és fent 2-2 140-es van és csak hátul van 120-as, de én külön profilokba összevariáltam a ventik fordulatszámát, van külön ventivezérlőm.
-
Killer01
őstag
válasz
Anaren91 #44063 üzenetére
Remélem tovább is olvastad.. Vigneau kolléga írta, hogy az eLoop pull-ban nem az igazi. Az általa javasolt NF-P12 redux viszont tökéletesen megfelel a céljaidnak, nagyon jó venti procira. Házhűtésre én be quiet Silent Wings ventiket javaslok ha belefér a keretbe, még soha nem okoztak csalódást, pedig sok konfigba pakoltam már őket.
-
Killer01
őstag
válasz
Normi™ #43293 üzenetére
Azon a hűtőn egyedi 100-as venti van, de úgy tudom rá megy a 120-as venti is. Nézd meg a gyártó weblapján a hűtő leírását.
Erre javaslatok?
"Milyen ventiket javasolnátok, ami
minőségi;
14 centis;
fesz alapon szabályoznám kb 5-12 V között;
nem hátrány ha max fordulata 1300-1500 rpm lenne ( ha nagyobb nem gáz)
Köszi" -
Killer01
őstag
Üdvözlet, jó régen jártam erre.. 8 éve
Milyen ventiket javasolnátok, ami
minőségi;
14 centis;
fesz alapon szabályoznám kb 5-12 V között;
nem hátrány ha max fordulata 1300-1500 rpm lenne ( ha nagyobb nem gáz)
Köszi
-
Killer01
őstag
válasz
Ed3r_X_ #15685 üzenetére
Nem is az Enermax-ra gondoltam (és a statikus nyomás is példa volt, lehetett volna a légszállítás is
), hanem pl Be quiet!/Noctua/Noiseblocker valóban csendes megoldásaira. Esetleg nézz körül ezeknél a gyártóknál is, hátha van hasonló paraméterekkel rendelkező modelljük. Ezt az Enermax-ot személyesen nem ismerem, de pont tápegységbe lett ajánlva mint csendesebb ventilátor.
-
Killer01
őstag
válasz
Ed3r_X_ #15682 üzenetére
Az a baj, hogy tápegységbe nem szerencsés mindenféle ultracsendes megoldással kiváltani a gyári megoldást ( mondjuk ezzel tisztában vagy, mert a venti adataival jöttél kérdezni
) hiába van a piacon 8-10 tényleg csendes de mégis hatékony megoldás, ha mondjuk a statikus nyomása jelentősen kisebb ezeknek.
-
Killer01
őstag
válasz
fatal1ty1984 #15119 üzenetére
létezik 30 w-ot tudó (pl [link] ) de általában inkább vízhűtés szivattyúhoz szoktak ekkora teljesítményt tudó vezérlőt gyártani...nézz körül az oldalon.
-
Killer01
őstag
válasz
szyLord #15102 üzenetére
önmagában a terhelés alatti system 40 fok nem nevezhető soknak (pl az ember testhőmérséklete 36 fok körüli normál esetben....az enyém most 38, de ez nem fontos a te szemszögedből). A ház érzékelőjét gondolom áthelyezheted (át is kéne, az alaplap mögött nem fog sokat érzékelni akármilyen ventiket applikálsz a gépbe -olyan venti nincs ami átfúj egy alaplapon-). Ha az érdekel mi melegszik és mennyire, akkor játék közben kell monitoroznod a hőmérsékleteket. Erre az MSI Afterburner - HWiNFO páros tökéletes választás, valahol itt a ph-n van hozzá leírás is a beállításokhoz. Kicsit molyolni kell vele, de megéri.
-
Killer01
őstag
válasz
szyLord #15100 üzenetére
uhh..részemről ami világít az szarul hűt, de majd biztos jön olyan is aki nem ért ezzel egyet. A 2500-as fordulat és a hangorkán okozója -gyanítom- nem a házventik (mennyi is van pontosan, hol helyezkednek el?), hanem a prochűtőd esetleg vga....és itt jó lenne tudni mi is a pontos konfigod, mer' a rendszer 40 fok ettől is függ...meg attól hol is méri pontosan a házban.
-
Killer01
őstag
válasz
kocsisricsi #15093 üzenetére
hátsó menjen max-on, azt kösd direktbe (ha csak ez a két alternatíva van).
-
Killer01
őstag
-
Killer01
őstag
válasz
Roland8622 #15054 üzenetére
Red-et megfordítani, akkor egy irányba fúj a prochűtő ventivel. Azért nem látsz semmit 30 perces hőmérséklet méréskor, mert a Macho brutál hűtő....ventik nélkül passzívan is röhögve ellenne 40 fok alatt + körbenézne a szobában hűteni valóért.
-
Killer01
őstag
bocs, de ez éppen nem jelent semmit....a hűtőbordának is van egy hőelvezetési tényezője, ha ez közelít a max-hoz akár repülőgép turbinát is tehetsz rá nem fogsz számottevő javulást elérni
Ezért nem okoz -vérkomoly tuningon kívül- előnyt a ventilátorduplázás. Azonos fordulaton kell megnézni a hűtési teljesítményt a ventiknél, ahol még biztosan nem érted el a bordád határait. -
Killer01
őstag
válasz
Pete55555 #14799 üzenetére
A 7 V-os "ág" nem szabványos terhelhető kimenete a tápegységnek mint a 12-5-3,33 V-os ágak..ezért különösebb védelem sincs rajta. Használhatod ha annyira szimpatikus, lehet soha semmi gondod nem lesz vele. De mint előttem írták, ha egyszer is beüt a krekk, akkor nagy az esélye a komolyabb füstnek.
-
Killer01
őstag
válasz
kalozhun100 #14627 üzenetére
bmw-t opel-re?
-
Killer01
őstag
válasz
kalozhun100 #14434 üzenetére
nézd meg az aprón, ott mindig van
-
Killer01
őstag
válasz
TeeJay #13998 üzenetére
Artic ventik gyári adatai finoman szólva is túlzóak....szvsz 0,5-ös szorzóval talán a helyes értéket kapod. Olcsón a Swift 120P ami elfogadható.
-
Killer01
őstag
látom jó pár venti szóba került...azért a gyári adatoknak ne nagyon higgyetek, a legtöbb köszönő viszonyban nincs a valós adatokkal. Legalább néhány tesztet illik keresni a favoritokról.
-
Killer01
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #12500 üzenetére
4 ventinél többet szvsz nem egészséges rákötni egy alaplapi venti foglalatra...
-
Killer01
őstag
válasz
Chappy #12489 üzenetére
Ezen mit akarsz javítani? Hány fokos legyen a gpu terhelés alatt, 30?
Szerintem teljesen rendben van így a légáramlás, oldalsó ventit hanyagolnám ( csak megkavarja az 'elöl/alul be hátul/fent ki' rendet. Minőségi ventikkel talán néhány fokot lehetne még nyerni (vagy a zajon csökkenteni) de nem éri meg.
-
Killer01
őstag
14 centis ventikből mik az ajánlottak teljesítmény és hang viszonyában? (az ár most nem érdekes, és a 12 centis felfogatósok nem játszanak) Valahogy nem nagyon van választék, a 12 centisekből meg Dunát lehet rekeszteni...
-
Killer01
őstag
-
-
Killer01
őstag
Jah, akkor félreértettelek...azt hittem csak a szóba-jöhető ventihelyeket írod. Felülre mehet még-egy kifújó. Oldalra nem sok értelme van rakni, inkább "összekavarja" a huzatot meg növeli a hangot, de ha fullra akorod ventizni a házat felőlem csináld
2000 Ft csak alatt erről olvastam jókat: [link] nem tudom kapható-e még. Kicsit drágábban meg ez: [link] -
Killer01
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #12363 üzenetére
Ha egyedi kinézet kell, javaslom a NB eloop-ot
Akasa durva hanggal bír, Scythe még nem járt nálam.
-
Killer01
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #12361 üzenetére
és melyik a favorit?
-
Killer01
őstag
válasz
BenHans #12343 üzenetére
Nem kell ezt túlbonyolítani. Nézd meg mennyi (és milyen) ventikivezetés van az alaplapodon, 3 és 4 pin-es elosztót is lehet venni, nem drágák. Mivel sok venid van (tervezel) rendezd őket csoportokba, legyen ami állandóan megy alacsonyabb fordulatszámon elöl-alul és hátul-felül is (800-900 rpm), és legyen pwm által vezérelt terheléshez belőtt csoport is. Így megkíméled magad a hangorkántól, de mégis hatékony hűtésed lesz ha terheled a gépet.
-
Killer01
őstag
válasz
Peaceliker #12253 üzenetére
Noctua-k már horror árasak számodra?
-
Killer01
őstag
válasz
Peaceliker #12241 üzenetére
Részemről kerülöm a világítós ventiket, tudtommal elég nehéz is minőségit találni köztük (fórum vélemények alapján). Vagy használj ellenállást a ventikhez és akkor mehetnek 12 v-ról, vagy szerezz be egy előlapi ventiszabályzót (én sokáig egy thermaltake hardkano 9-et használtam erre a célra, 4 csatornát tudott kezelni) és nem lesz semmi problémád.
-
Killer01
őstag
válasz
Peaceliker #12239 üzenetére
Én 3-at max 4-et raknék 1 molexre (12 V), azzal nem lehet gond. A 7 voltos ágat nem igazán használnám, ez a fesz nem szabványos terhelhető ág! Gondolom a tápnak is ezért nem tetszett...
-
Killer01
őstag
válasz
Peaceliker #12236 üzenetére
Húúú, asszem' sok volt a forralt bor....
nyugodtan állj neki, csak közel azonos rpm-et tudjon a 2 venti. -
Killer01
őstag
válasz
Peaceliker #12234 üzenetére
Simán lehet
egyébként 4 pin-est is lehet, olyan elosztókábel is létezik
demmer123: Hová akarsz 6 db ventihűtő lesz?
-
Killer01
őstag
-
Killer01
őstag
válasz
Kaci84 #12023 üzenetére
Ilyen program szvsz nincs. Milyen Asrock alaplapod van? Nekem extreme3gen3: van 2 pwm-es csati ebből 1 a procié, ehhez tartozik egy 3 tűs ami a pwm-es procira beállítottnak megfelelően szabályoz (ezt lehetne használni, ha 2 venti lenne a proc hűtőn), illetve van még 2 sima 3 tűs amit be lehet állítani 4 vagy 5 lépésben, de ezek nem változnak terhelés hatására.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Abit is7-e-re passzív nb hűtőt de milyet?
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Autós topik
- PlayStation 5
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- További aktív témák...
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!