Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-29 12:53:51

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7801) flegga92 válasza bigrock (#7788) üzenetére


flegga92
senior tag

Szerintetek az mennyire járható, ha a lépcsőházban a saját bejárati ajtómat figyelném, semmi más nem látszana a felvételen. Valaki fél éve 2-3 hetente nyomogatja a kilincset, néha kulccsal is zörög, de mire kiérek eltűnik, hiába rohanok le nem találok senkit, szerencsére a kutya egyből ugat.
Volt olyan, hogy én épp leszaladtam a boltba, haverom a lakásban maradt én pedig nem zártam be kulccsal az ajtót és simán benyitott, majd becsukta és eltűnt mire haverom észbe kapott, hogy nem én jöttem haza.
Folyamatosan cserélgetem a zárakat.
Az erkélyre én is szerettem volna felszerelni egy kamerát ami a kocsit veszi de ezt pont a linkelt dolgok miatt nem lett feltéve. Amúgy továbbra is gondolkodom rajta, ha valaki meghúzza, legalább azt tudom, milyen kocsi húzta meg. Ha meg szomszéd volt könnyű is nyakon csípni. Felvételeket meg nem adnám át a rendőrségnek, hanem azt mondanám, hogy láttam.

(#7802) bigrock válasza szadam123 (#7799) üzenetére


bigrock
Topikgazda

1. Kéne egy típus
2. Miért van ddns, ha publikus, fix az IP cím?

(#7803) szadam123 válasza bigrock (#7802) üzenetére


szadam123
csendes tag

1. Típus:[link]

2. Nem vagyok szakértő a témában, szóval sok leírásban láttam hogy csináltak, így csináltam én is. Ha lehet azt mondani akkor a host nevet könnyebben megjegyzem mint az ip-t, talán ennyi haszna van. Egyébként ha nem a hostnevet hanem a http://fixip:port-ot nyitom meg IE-ben, ugyanaz a probléma.

[ Szerkesztve ]

(#7804) sambenez válasza MaCS_70 (#7800) üzenetére


sambenez
addikt

Közben meg a körúti robbantót egy illegális kamera felvétele alapján sikerült 100%-osan azonosítani.
Vicc ez az egész.

(#7805) farkas-j válasza szadam123 (#7799) üzenetére


farkas-j
őstag

Lehet, hogy nincs minden szükséges port megnyitva. Próbaképpen tedd a routerben DMZ-be a kamera belső IP címét és így próbáld ki. A DMZ az adott belső IP című eszköznél le vesz minden korlátozást és szűrést. Ha így megy, kersd ki azt a portot amit még meg kell nyitnod.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#7806) szadam123 válasza farkas-j (#7805) üzenetére


szadam123
csendes tag

Eddig nem tudtam, hogy a DMZ pontosan mit csinál, de fórumokon olvastam hogy azt is be kell állítani így a DMZ-ben a kamera helyi hálózati IP-je van beírva.
Leírok egy másik problémát is, mert lehet összekapcsolódik a kettő. Szóval OBS Studioval szoktam streamet indítani, ahol meg van adva a http://hostname:rtspport. Tökéletesen működik távoli eléréssel is, viszont gyakran eldobja a jelet, így a stream is csak egy fekete képernyő lesz. Van amikor ~5 percenként eldobja, de van amikor egész délután nem jön elő ez a probléma. Viszont ha kilépek a progiból és újra elindítom, egyből van kép.

[ Szerkesztve ]

(#7807) sambenez válasza szadam123 (#7806) üzenetére


sambenez
addikt

Ha DMZ van, akkor nem kell portforward.

(#7808) szadam123 válasza sambenez (#7807) üzenetére


szadam123
csendes tag

Értem, szóval akkor a kettő együtt ne legyen beállítva, tehát vagy DMZ vagy port forward?

(#7809) maci25 válasza szadam123 (#7808) üzenetére


maci25
aktív tag

Port forwerd inkább mint dmz szerintem. A dmz a tuti de akkor sarkig ki van nyitva az ajtó:)

(#7810) Thervelp


Thervelp
újonc

Sziasztok!

Vettem 2 IP kamerát. Egy kültéri és egy pedig beltéri. Ebayes cucc lehet, de a jobbik fajtából :)

A gyártó a LiveYes nevű applikációt ajánlja hozzá, amiről pár értékelésben azt olvastam hogy sok mobilos védelmi progi ugrik rá, mert kicsit spyware gyanús :)
Van valkinek tapasztalata ezzel a mobilos appal (van windows verzió is), vagy inkább érdemesebb beállítani böngészőből?
Egy Thomson TWG870 routeren mit is kellene beállítanom hogy tudjam nézni Firefoxon keresztül, akár az ország másik feléből is a képet? Kicsit félek beleturkálni a router beállításaiba, viszont a kínai spyware-ektől is félek :)

szerk. - nem wifin keresztül használnám, hanem LAN kábellel

[ Szerkesztve ]

(#7811) farkas-j válasza sambenez (#7807) üzenetére


farkas-j
őstag

A DMZ-t csak teszt idejére használd, hogy kiszűrd nem e a portforwardnál van e probléma ! Ilyenkor ahogy maci25 írta sarkig tárod ajtót. Üzemszerűen a portforward a használatos.

Thervelp: A Net Eye appot ajánlom kipróbálásra. Én azt használom 12 kamera képhez (9 féle kamera típus). Négy kameráig ingyenes a használata. Itt van a támogatott kamerák listája. Ha nincs benne a tiéd, attól még működhet másik kamera beállításaival. Van rajta kamera kereső funkció is.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#7812) sambenez válasza farkas-j (#7811) üzenetére


sambenez
addikt

Szerintem ezt nem nekem akartad. :)

(#7813) bigrock válasza flegga92 (#7801) üzenetére


bigrock
Topikgazda

Amit leírtál abba jogilag nemigen lehet belekötni, más kérdés hogy nem sokra fogsz menni a felvételekkel, maximum önbíráskodásra lehet elég. A rendőrök is tudják, hogy elméletileg nem felhasználhatók ezek a felvételek, de azért el szokták kérni mert közvetett bizonyítékként használható, vagy bűncselekmény esetén legalább a nyomozást segíti elő.

(#7814) markussandor válasza flegga92 (#7801) üzenetére


markussandor
senior tag

Én másként oldanám meg, lehet kapni olyan kis kamerát, amit a kukucskáló helyére kell bedugni, és egy kb 4-5"-os kis kijelző van az ajtó belső oldalán.

Így lesz felvételed a jóemberről, aki szeretne hozzád bemenni.

Azt nem tudom, hogy rögzít-e, nem néztem utána, csak amikor mást kerestem, akkor találkoztam ilyennel...

(#7815) zsoika válasza bigrock (#7798) üzenetére


zsoika
addikt

Én is olyat rendeltem 2,8-as lencsével, de írt higy a wifis(w) verziójút és 4,0-est tud csak adni u.a. ösdzegért. Annyiból jól jártam hogy a wifisek drágábbak. Majd kiderül.
Milyen feladót vegyek hozzá, ha csak ez az 1db kamera lesz? Olyat ami egyben táp is vagy csak egy szett feladó kábelt és külön 12V -os 2A tápot?

(#7816) bigrock válasza zsoika (#7815) üzenetére


bigrock
Topikgazda

A 4 mm-es optikával nem lesz olyan széles látószöged, mint a 2.8-al, cserébe kevésbé lesz halszemoptikás a kép.
A legolcsóbban úgy jössz ki, ha veszel egy 12V@2A tápot, meg egy PoE injektort.

(#7817) zsoika válasza bigrock (#7816) üzenetére


zsoika
addikt

Köszi a segítséget
"A 4 mm-es optikával nem lesz olyan széles látószöged, mint a 2.8-al, "
Igen ezt tudom,de a másikat nem tudtam. Remélem elég lesz a szög.

Találtam egy ilyen tápot itthon....egy router-é volt.
Szerinted jó lehet? Elsőnek wifin próbálnám ki és ahhoz csak tápot húznék neki ideiglenesen.

(#7818) bigrock válasza zsoika (#7817) üzenetére


bigrock
Topikgazda

Elvileg elég az 1A-es táp.

(#7819) sambenez válasza zsoika (#7817) üzenetére


sambenez
addikt

Ha már kábelezel érdemesebb lenne hálókábelt húzni azon tudod tápolni is. Akkor meg miért jobb csak tápot húzni ha egy kábelen mehet mind a kettő?
Elvileg elég ez a táp is.

(#7820) Viktoár


Viktoár
addikt

Erről a tipusról mit tudtok mondani az adatai alapján? Vállalható vagy ezért az árért vehetnék jobbat is?

[link]

Üdv:Viktor

(#7821) zsoika válasza sambenez (#7819) üzenetére


zsoika
addikt

igen-igen …...értem és tudom hogy igazad van, de a külső fal (ahová kerülne a kamera) túloldalán kb. max 3m re van egy direkt erre a célra készített konnektor és a táp vezetékét meghosszabbítva könnyedén ki tudom fűzni a kamerához.
A ház vill.szerelését Én csináltam és már akkor gondoltam a riasztó és kamera rendszerre …..külön becsöveztem a házat. Viszont per pill. nincs itthon CAT kábelem és a nappaliból (ahol a router van ) több helyiségen át kellene fűzni a kábelt úgy, hogy a kötésdobozok rejtett helyen vannak(nem véletlen). Tehát a fűzés előtt ki kéne pakolni egy pár beépített szekrényt...az meg gondolhatod hogy tele van. :W
Szóval a wifi egyszerűbb lenne most és majd ha több időm(és lelkiállapotom :DDD ) lesz akkor nekiállok és befűzöm. Elvileg tehát minden adott, még befűző szalagom is van itthon és ígérem meg is fogom csinálni de most a nyári hajrában ez nem aktuális.

:R :R :R

Kérdeznék mindenkitől:
A ház minden áramköre 16A -el van biztosítva(bejövő pedig 32A) ….mivel ilyen kis áramfelvételű eszköz meghibásodásakor (vagy a táp zárlata esetén) valószínűleg nem kapcsolna le a védelem .
A konnektor kötésdobozába építettem egy kis üveg olvadóbetétes biztosíték házat+üveg biztit és ha jól emlékszem 3,2 A -es biztit tettem bele . Ti hogy szoktátok?

[ Szerkesztve ]

(#7822) nTom válasza zsoika (#7821) üzenetére


nTom
aktív tag

Amit én láttam telepítőknél, a tápegység vezetékébe tettek lengőbiztosítékot vagy hogy nevezik, én is így csináltam a régi analóg kamerámnál. Az üvegbiztosítékot így lehet a kamerához méretezni

(#7823) zsoika válasza nTom (#7822) üzenetére


zsoika
addikt

Aha értelek, de az a védelem csak a kamera meghibásodására(zárlat) szólal meg....szerintem a táp elé, tehát magát a konnektort megtápláló vezetékre kell tenni. Gondolom Én.
Az elosztóban is cserélhetném kisebbre, de ilyen kicsi bizti nincs. Később ha PoE oldalról lesz táplálva, ott vegyes áramkör van (nappali) és sok fogyasztó....tehát a bizti cser ott sem járható út.

[ Szerkesztve ]

(#7824) MaCS_70 válasza bigrock (#7813) üzenetére


MaCS_70
félisten

"A rendőrök is tudják, hogy elméletileg nem felhasználhatók ezek a felvételek, de azért el szokták kérni mert közvetett bizonyítékként használható, vagy bűncselekmény esetén legalább a nyomozást segíti elő."

Ez az, amit az amerikai krimikben látunk.
A magyar eljárásjog a szabad bizonyítás alapjain áll, azaz a bíró nagyon nagy szabadsággal maga dönti el, hogy mi alapján dönt.
Ha megvan a bizonyíték, és annak van is bizonyító ereje, akkor azt felhasználhatja -- kivéve azt az esetet, ha a felhasználást zárja ki jogszabály, bár gyakran még ezt sem veszik figyelembe.

Tehát a rendőrök azt tudják, hogy elméletileg és gyakorlatilag nagyon is felhasználhatóak ezek a felvételek, és elkérik, mert teljesen közvetlen bizonyítékként fogják felhasználni.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#7825) bigrock válasza MaCS_70 (#7824) üzenetére


bigrock
Topikgazda

Ezt értem, de mi arra a biztosíték, hogy engem utána nem fognak meghurcolni amiatt, hogy pl. jogtalanul rögzítettem közterületen (a házam előtt)

(#7826) sambenez válasza bigrock (#7825) üzenetére


sambenez
addikt

Semmi.

(#7827) MaCS_70 válasza sambenez (#7826) üzenetére


MaCS_70
félisten

Így van. Simán előfordul, hogy valaki segíti a rendőrséget, és a végén a köszönet mellé / köszönet nélkül a feljelentést is megkapja.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#7828) hirvadász


hirvadász
csendes tag

Sziasztok,
Valaki nem tud Besder (yoosee) kamerához firmware-t?
Előre is köszi.

(#7829) Potzee


Potzee
addikt

Sziasztok,

A tanácsotokat és az ajánlásaitokat szeretném kérni IP kamera vásárláshoz.
Főleg bébiőrként szeretnénk használni és olyan eszközt keresek, amely a gyerek sírására reagálva küld egy jelzést , riasztást.
Milyen modelleket javasoltok?
Köszönöm szépen!

PICO PSU - passzív hűtés - 0dB

(#7830) digo00


digo00
tag

Sziasztok.Az lenne a kérdésem,hogy mitől függ,hogy a kamera folyamatos élő képet adjon?Ha az internet le és feltöltési sebességetől akkor milyen net kell minimum?Vagy esetleg a router vagy kamera beállítasatól?A válaszotokat előre is köszönöm.Egy Vimtag B3-S kameráról lenne szó.Az a problémam,hogy nem ad folyamatos képet és amikor elindítom a szoftverét akkor csak kesőn tölti be a képet.És sokszor aladozik.

[ Szerkesztve ]

(#7831) bigrock válasza digo00 (#7830) üzenetére


bigrock
Topikgazda

Sok dologtól függ... Egy két megapixeles kamera 20 FPS-el, 70 % képtartalom változás és folyamatos stream esetén kb. 3-4 megabit adatot forgalmaz. Ha ettől kisebb a feltöltési sávszélességed, akkor biztos, hogy akadni fog a kép.

(#7832) b1sti


b1sti
senior tag

Sziasztok!
Lehet nem ebbe a topikba illő, így off-ban szeretném megkérdezni, hogy milyen kamerát tudtok ajánlani nekem otthoni “használatra”?
A szempont a wifi és a telefonról távoli elérés!
Előre is köszi az építő jellegű hasznos válaszokat!

(#7833) sambenez válasza b1sti (#7832) üzenetére


sambenez
addikt

Mire akarod használni? Kültér, beltér? Rögzíteni akarod a képét? Ha rögzíted, a kamera saját SD kártyájára, vagy valami külső eszközre?

[ Szerkesztve ]

(#7834) b1sti válasza sambenez (#7833) üzenetére


b1sti
senior tag

Pici felügyeletre! Pl babysitter. Beltér.
Rögzítésről is lehet szó, mindkét variáció érdekel! SD kártya es külső eszköz egyaránt!

(#7835) 6absbulldog válasza b1sti (#7834) üzenetére


6absbulldog
tag

Pár napja vettem d-link dcs-8000lh -t.
Én a bejárati ajtót figyeltetem vele és ha mozgást érzékel jelzi a telefonomra és rögzíteni kezd felhőbe.
Sötétben kis fénynél is viszonylag jó képet ad.

(#7836) odrif


odrif
MODERÁTOR

Üdv!
Olyan vezeték nélküli kültéri kamerát keresek, mely tud külső eszközre rögzíteni.
Ebay, Aliexpress is jöhet.

20 éve a Prohardveren

(#7837) Gondwana válasza odrif (#7836) üzenetére


Gondwana
addikt

... mert általában fordítva szokott lenni, azaz a rögzítő kezdeményezi a csatlakozást a kamerához, kér tőle video streamet és lerögzíti. (Jó, tudom, ftp-re gondoltál)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#7838) bigrock válasza odrif (#7836) üzenetére


bigrock
Topikgazda

Mi a külső eszköz?
Elméletileg bármilyen ONVIF kamera szóba jöhet, ha tudjuk a tároló típusát.

(#7839) b1sti válasza 6absbulldog (#7835) üzenetére


b1sti
senior tag

Az Aliexpressz es a GearBest kínálatát néztem... nem tudom, hogy onnan melyiket lenne érdemes venni?! :F

(#7840) odrif válasza bigrock (#7838) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

Egy távoli helyen lévő NAS lenne a tároló.

20 éve a Prohardveren

(#7841) odrif válasza odrif (#7840) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

Adott ez a kamera A helyen és van egy NAS hálózati adattároló B helyen (nem egy hálózatban)
Hogyan tudnék a NAS-ra rögzíteni a kamera képét (akár FTP-n, vagy DDNS-sel)?
Egyszerűen nem találok rá megoldást.
Minthogy arra sem hogyan tudnám elérni a kamera képét távolról PC-vel?
Mindenképpen kell hozzá egy hasonló NVR?

[ Szerkesztve ]

20 éve a Prohardveren

(#7842) sambenez válasza odrif (#7841) üzenetére


sambenez
addikt

A routeren portforward-ot kell beállítani ha kintről akarod elérni.
Ha egy hálózatban vannak a nas felismeri a kamerát?

(#7843) odrif válasza sambenez (#7842) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

A NAS nem ott van hanem távol a kamerától.
A port forwardot be tudom állítan a routerben, csak az a kérdés hogy melyik porton üzemel a fenti kamera?

20 éve a Prohardveren

(#7844) bigrock válasza odrif (#7843) üzenetére


bigrock
Topikgazda

A kamerához adott szoftverrel helyben be kell lépni a menüjébe és ott a TCP/IP vagy Network beállításoknál látod a portot, ami általában 80-as. Ezt javasolt átállítani pl. 8080, vagy 8000 stb... re és azt a portot kell kiforgatni a routerben. Miután ez megvan, még javasolt egy ddns szolgálatást beállítani a routerben, hogy ha változik az IP címed (és tuti, hogy fog, kivéve, ha fix IP címet kaptál), akkor is el tudd érni a kamerát.

(#7845) odrif válasza bigrock (#7844) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

"kamerához adott szoftverrel"
Nem is emlékszem hogy kaptam volna ilyet.
Esetleg a neten fellelhető valahol?

20 éve a Prohardveren

(#7846) Gondwana válasza bigrock (#7844) üzenetére


Gondwana
addikt

Tàvoli rögzìtéshez a web portot pont fölösleges kiforgatni, max, ha megegyezik az onvif porttal és onvifen akarod rögzìteni (tedd ki az rtsp-t is akkor, kelleni fog). Ha a rögzìtő és a kamera tàmogatnak egy közös protokollt, elég annak a (37777, 34567, meg még néhàny verziò előfordul) portjàt kinatolni, a http-n maximum törögetni fogjàk a kameràt.

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#7847) bigrock válasza Gondwana (#7846) üzenetére


bigrock
Topikgazda

"Minthogy arra sem hogyan tudnám elérni a kamera képét távolról PC-vel?"
Erre írtam a választ. Amit Te irtál, az is jogos teljesen.

#7845: Ez alapján próbáld meg.

(#7848) odrif válasza bigrock (#7847) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

Ez alapján a videó alapján mobilról megy is gyönyörűen.
(és ebben a mobil app-ban nem lehet semmi portot állítani)
Én 2 dolgot szeretnék:
1. PC-n nézni a kamera képét, mondjuk VLC-vel, távolról DDNS cím:port használatával.
2. Egy távoli NAS-ra rögzíteni a felvételt, amennyiben a kamera mozgást érzékel.

Sajnos egyik sem megy így.
Egyenlőre azt vettem észre hogy ehhez egy drágább nem kínai kütyü kamerára van szükség, és egy NVR-re, ami szintén nem gagyi kínai.

Köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

20 éve a Prohardveren

(#7849) bigrock válasza odrif (#7848) üzenetére


bigrock
Topikgazda

VLC-ből így tudod:
rtsp://DDNS CÍM:554/onvif1
A NAS-hoz nem tudok segíteni, próbáld meg a NAS topicban.

(#7850) odrif válasza bigrock (#7849) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

Köszönöm.

20 éve a Prohardveren

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.