Hirdetés
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- weiss: Autó költségek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladislav
tag
válasz
maglew
üzenetére
Az előbbi hozzászólásomban felületesen fogalmaztam, nem akartam magyarázkodni, leakartam egyszerűsíteni a kialakult helyzetet.
Valójában a meglévő 2 db quatrac 5 típusú gumimhoz akarok még kettőt venni. Tavaly év végén vettem a quatrac 5-öt, kb 5.000 km-t használtam semmi gond nem volt vele. Idén tavasszal akartam, venni még két quatrac 5-öt, de már nem forgalmazzák.
Sajnos használtan sem lehet venni quatrac 5-öt.
Az apollo-nak (Apollo Alnac 4G All Season) van hasonló mintázata. A 215/50 r17 egy nem pénztárcabarát méret, így gondoltam, hogy 225/45 17-re váltok, veszek 4 db Vredit vagy Apollo-t de akkor mehetne a kukába a 90 %-os quatrac 5.
Végül inkább marad az a megoldás, hogy veszek 2 db pro-t a meglévő quatrac 5 -höz.
Szerintem a quatrac 5 (gondolom a pro is) ár -érték arányban az egyik legjobb választás.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
maglew
üzenetére
Szia! Jogszabály nem tiltja, de a biztosító beleköthet.
Esetleg ha nem kuka a téli akkor azt feltenni a két 4S mellé...
Ahogyan lauda is írta, mindig a jobban tapadó jobb állapotú abroncsot tesszük hátra. Amúgy az összefoglalóban van egy hasonló témájú tc cikk.
Én semmiképpen sem ajánlom, keresgélj még, én mindenszentekkor szoktam felrakni a téliket. Hátha akciós lesz valahol, vagy kérj kölcsön valakitől (családtag, barátok) és vegyél 4 db-ot.
-
kenguru99
senior tag
válasz
maglew
üzenetére
"de olyan lehet hogy előre-4 évszakos, hátra meg nyári"
Szabályos, de nem javasolt."Van esetleg olyan nyári gumi ami télen is jobban/jól tapad?"
Michelin Crossclimate(+) tudomásom szerint az egyetlen ami a gyártó ajánlása szerint egy téli használatra is alkalmas nyári gumi. -
blakey
titán
válasz
maglew
üzenetére
Én a másik tábort képviselem, 4 éve vettem először 4 évszakost, előtte 17 évig téli/nyári abroncsokat használtam. Most úgy vagyok vele, hogy kár, hogy nem hamarabb léptem meg, az elmúlt 4 évben évi 16-20e ft-ot spóroltam (de nem ez a lényeg) csak a gumicserén, + az időt, amit azzal töltöttem volna, mert ugye csak munkaidőben dolgozik a gumis.
. Egy jó 4 évszakos bőven elégséges, nekem soha, semmi bajom nem volt +40°C-ban és -20°C-ban sem, tökéletesen vizsgázott a gumi (Quatrac5), egyáltalán nem foglalkoztam azzal, hogy nem az adott évszaknak megfelelő gumi van fent, tette a dolgát. Következő gumim is 4 évszakos lesz. Egyáltalán nem látom értelmét a külön szettnek, csak akkor, ha valamilyen nagyon speckó autón és speckó felhasználási területen használod, normál körülmények között, mo-i éghajlaton, de még északon is, elég a 4 évszakos. -
kenguru99
senior tag
-
MC Pite
veterán
válasz
maglew
üzenetére
Mekkora autóra?
Milyen felhasználás (sebesség, terhelés, autópálya aránya)?
Mikor mész többet? (Jellemzően melegben megyünk többet és gyorsabban, az évi 3 napban mikor esik hó, esetleg 2 napot kelünk útra, amikor mindenki maszatol az utakon és alig lehet haladni)Ezek alapján tudod/tudjuk belőni, hogy mennyire legyen télies/nyárias :[link]. Menyire tapadjon, mennyire baj ha gyorsabban kopik vagy revül. Itthonra a fentiekből a CC+-t venném, esetleg Quatrac Pro vagy GY.
Nem kell cserélni a szenzort. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
maglew
üzenetére
Conti jó, GoodYear-ből már van Gen 3 inkább azt venném iletve M. CC+ helyett is van már CC2. Nokian gyenge, Uniroyal szintén, Vredi Quatrac-ból a sima a jó nem a Pro. A BS A005 meg nagyon nyárias, nyáron nagyon jó de télen gyenge (ez inkább csak 3 évszakos gumi).
TPMS: egyben van a szeleppel csak egyben cserélhető. Ha a felnit átgumizzák akkor nem kell új TPMS. Én is a második szett gumit koptatom a meglévő felnivel/TPMS-el.
-
kenguru99
senior tag
válasz
maglew
üzenetére
Nem tilos. Ha nem forgásirányos akkor nyugodtan átrakható, a gyári ajánlás is sokszor ez.
@MasterMark
A gumigyártók is engedik a legújabb ajánlások szerint. De korábban valóban az volt a bevett szokás, hogy csak oldalanként cseréltek, hogy ne változzon meg a kialakult forgásirány. -
MC Pite
veterán
válasz
maglew
üzenetére
Nem tudok...
Inkább normálisabb autószerelőknek szokott lenni univerzális diagnosztika, ami hozzá tudja tanítani. Ha kell. Nekem 2 márkakóklernél 2-2 ember (1 vélemény nem vélemény) azt mondta a Megane esetén hogy tanítani kell. Gumisok nem tudták, és 11-14ért ajánlottak klónozós szenzort. A valóságban a 6500Ft-os gyári tpms-t berakod, gurulsz párszázmétert, és megy. Nyilván kerék felcseréléskor is megy.
Kifizettem a márkakóklereknél a feltanítást, mentem haza csomiban az új szett kerékkel, autón még a régi (ne ők rakják fel, mert rábasszák az 5 éves rozsdára az agyon). Hazafelé látom, hogy hát, ezek a nyomásértékek az autón,és nem a csomiban lévő kerekeké. Felhívtam őket hogy ez nem sikerült annyira. Mondták hogy hupszi, rakjam fel az új szettet, menjek vissza, és soron kívül megcsinálják.
Felraktam, és mire kiértem az utcából, az új, már autón lévő szett értékeit mutatta.
Ismerősöknél ugyanezt látom más autókkal, tippelgetnek a márkakóklerek is, és fingjuk sincs. Hihetetlen... -
-
MC Pite
veterán
válasz
maglew
üzenetére
Nem muszáj 4 évszakost, bár ha van két 6-7 éves szetted, és nem pályázol (gyorsan) sokat, egy jó négyévszakos is jó lehet.
Azt kell kitalálnod, hogy az átlag 1-3 havas napra, vagy a többire legyen inkább hangolva (nem tudjuk hol laksz). [link]
Én a CC+ - GY 4S g3 vonalról választanék, a sima Quattac tűnik mostani időkhöz a legjobbnak, lásd tesztek a tyrereviews.co.uk-n. Illetve kisautón talán fontosabb a zaj mint a kopás (nelünk 208on 4S2 van, nem hangosabb egy télitől, sőt, de a nyáriak kicsit halkabbak szoktak lenni tőle).Én a 7. évét taposó tpms szenzornak már nem adnék sokat, körbe kell nézni. Klónozni tudják bő tizesért, de van amikhez a gyári sincs egy tizes, és tanítani se kell. Sajna a márkaszervizek ilyen irányú ismeretei, khm; olyanok mint mással is

-
rbalint88
veterán
válasz
maglew
üzenetére
Vredestein Quatrac, Goodyear Vector 4Seasons gen3, Conti AllSeasonContact.
AKH gumisok dragak, de jok, lattak mar TPMS-t. Automax es partnerei ugyanez a kavehaz.
mivel pont 2015-ben volt generaciovaltasa az i20-nak es mas meretu gumit hasznal a ket generacio, ezert nem tudok pontos linkeket kuldeni, hogy melyikre honnan eri meg valamelyik gumit megrendelni. -
rbalint88
veterán
válasz
maglew
üzenetére
Ha meg a gyari gumik vannak rajta, akkor ideje negyevszakosra valtani. Mennyi km van benne?
TPMS szelep elettartamara kb 5-6 evet szoktak megadni, nagyjabol addig legalabb kibirja az elem. Ettol fuggetlenul amig nincs baja, felesleges cserelni, nem ritkan elmennek 8-10 evet is. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Arc Raiders
- One mobilszolgáltatások
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tőzsde és gazdaság
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- E-book olvasók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Jura Ena 8 automata kávéfőző
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó projektorok!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest