Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Guild Wars 2 (GW2)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:46:24

LOGOUT.hu

A Guild Wars 2 egy MMORPG típusú játék, amely ráadásul havidíjmentes.
Történetileg a Guild Wars első részét folytatja, de itt most az 5 fajnak együtt kell harcolnia, a sárkányok legyőzésének érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7501) fuwiradis


fuwiradis
tag

Na, ez itt egy kicsit off, de szerintem a gw1 topikot nem nagyon nézi már senki sem, ezért ide írom. :D

Kíváncsi voltam rá, milyen az előd, úgyhogy csináltam egy trial accot, ami rögtön lefárasztott, mivel először ncsoft accot kell hozzá csinálni, utána lehetett ezen accounton belül kreálni egy külön gw1 accot ( :C ), ami @ncsoft-ra végződött, pedig ahogy a loginnál kiderül, ilyen végződésű elvileg a koreaiaknak lehetne, szeretem az ilyet. :DDD

Na mire bejutottam, (mert ám minden újonnan betöltésre kerülő területet egyenként kell lehúzni még), kiderült, hogy a trialban nem lehet chatre írni :))

Ettől függetlenül a 10 órás trialból kb. 30-45 perc alatt látom, hogy ezt is tudnám szeretni, nagyon ismerős a hangulat a második után (zene meg pláne), és meglepően csinosan néz ki az egész még 2014-ben is.

Láttam játékosokat is lófrálni, szóval még akár egy-egy csapatot is össze lehetne verbuválni, bár leginkább csak az előzmények érdekelnek.

(#7502) -kdM- válasza fuwiradis (#7501) üzenetére


-kdM-
senior tag

Minek akarnál chatre írni? Legutóbb amikor benéztem szó szerint nem volt bent senki. :D

[ Szerkesztve ]

(#7503) fuwiradis válasza -kdM- (#7502) üzenetére


fuwiradis
tag

Mégis miért akarnék? Egy mmo-ban? Ezt te sem gondolod komolyan. :D Természetesen nem magamban beszélnék, voltak ott játékosok, ahogy említettem. Úgy gondoltam, hogy a trial azért trial, mert nincs benne korlátozás a megvett bolti példányhoz képest, leszámítva azt, hogy korlátozott ideig elérhető.

(#7504) CactuS válasza fuwiradis (#7503) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Egyik MMOban sem korlátlan a trial, nem tudom, hogy miért gondoltad, hogy ez kivétel lesz. Sajnos a goldsellerek "áldásos" hatása ez és még egy csomó hasonló limit: trialban általában nincs ah, chat, whisper, trade stb.

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#7505) Ellia


Ellia
addikt

Utolsó patch note a season 2 előtt.

Illetve kaptunk egy videót is és még ilyen menetrendet:
Jun 18The Legacy of Scarlet’s War
Jun 19Tara Strong: The Voice Behind the Villain
Jun 20Points of Interest
Jun 23Lion’s Arch Lament.

Recap: Scarlet's War

[ Szerkesztve ]

(#7506) Sonic*


Sonic*
aktív tag

Sziasztok!

Egy új MMO vásárlásán gondolkozom. Eddig a legesélyesebb a GW2 és az ESO. Szerintetek melyik legyen? Ha lehet néhány pro/kontra is legyen :R Ami nekem tetszik az ESO-ban a történet és a grafi, de egy kicsit sokallom a havidíjat, a GW2 meg ugye egyszer megvevős

Majd kiderül..vagy beborul!

(#7507) Ellia válasza Sonic* (#7506) üzenetére


Ellia
addikt

Ne hasonlítsd össze a kettőt, értelme nincs. GW2 lassan 2 éves alapjaiban kiforrott már míg az ESO pár hónapos csak.

ESO-ról nem nyilatkozok, párszor már megtettem kaptam is érte a fejemre, szerintem gyenge nem éri meg a havidíjat.

GW2-ben ami nagyon tuti az a világ, a grafika is nagyon egyben van mind a szárazföldi világban mind a vízalattiban. A harc dinamikus, pörgős, viszonylag széles skálán lehet "buildet" kialakítani. Itt nincs meg a Tank-Dps-Gyógyító háromszög, lényegében mindenki el tud látni minden feladatot. A történet nem rossz, egy mmo-hoz képest, tipikus Te vagy a hős dolog, szerintem az egyik legjobb amit eddig láttam online játékokban, illetve fajonként és választott rendként valamiben különböznek is egymástól. A PvP-el el lehet szórakozni, casual játékosként, de rengeteg hiányossága van. Ott van még a WvW, 4(+1) térképen 3 szerver küzd egymás ellen, lényegében egy open world pvp várfoglalással, zergeléssel, csapatmunkával. Illetve ami hiányzik a játékból az igazi HC tartalom az endgame-ből. Na így is már WOT lesz az írásom, meg persze sok mindent kihagytam szóval zárszó:
Digitális formában a játék viszonylag olcsón megkapható, nincs havidíj és ehhez képest iszonyat tartalommal bír, ha már beleölsz ~100 (haha egy mmo-ba ez nagyon kevés :D) már megérte megvenni. Szerintem. Ha nem tetszik, akkor meg még mindig ott az ESO.

[ Szerkesztve ]

(#7508) fuwiradis válasza Ellia (#7507) üzenetére


fuwiradis
tag

A világ szerintem is fantasztikusan jó, épp ezért viszket nagyon a tenyerem, hogy beruházzak egy GW1-re (egyelőre mondjuk EotN nélkül), nagyon érdekelne a lore is belőle. De hát bakker, az megint pár száz óra, én meg még a GW2 personal storyt sem nyomtam le. Inkább kalandoztam jobbra balra, így lassan már 400 órát...

Hogy arról már ne is szóljunk, hogy milyen óriás területeket lehetne megnyitni GW2-ben idővel.. Hajj, kéne ennyi mindenhez még vagy két másik élet is. :DDD

(#7509) Ellia válasza fuwiradis (#7508) üzenetére


Ellia
addikt

Ha a világ érdekel meg mondjuk a történet lehet érdemes beszerezni, karaktert gyorsan fel lehet húzni a normális felszerelést is viszonylag olcsón meg lehet szerezni. De játékossal már nem igazán fogsz találkozni.

(#7510) Sonic* válasza Ellia (#7507) üzenetére


Sonic*
aktív tag

Kösz!

Egy másik kérdés: A fejlődés mennyire gyors? :R

Majd kiderül..vagy beborul!

(#7511) Ellia válasza Sonic* (#7510) üzenetére


Ellia
addikt

Normális, felfedezős, nem rohanós játékkal nekem az első karakter kb ~60 óra volt. Az 5. nem volt 20 se, játékstílus függő. De valószínű nem fogod bejárni az összes területet a fejlődésed során egy karakterrel :)

(#7512) Egonyolc válasza Sonic* (#7510) üzenetére


Egonyolc
aktív tag

Ha egy "lazább" warrioirt (guardiant, rangert thief-et(?)) választasz, és elkezdesz két szakmát húzni mellette (jeweler+ruha, v fegyver), akkor szerintem 2-3 hét alatt fel lehet menni lvl 80-ra napi 2-3 óra játékkal.
Szvsz...

++?????++ Out of Cheese Error. Redo From Start. +++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++

(#7513) fuwiradis


fuwiradis
tag

Úgy tájékozódtam, hogy viszonylag komoly szervezkedés folyik arra vonatkozóan, hogy a még meglévő játékosokat összefogják GW1-ben. Vannak direkt ilyen céllal készített guildek, szóval ha az ember egy ilyenbe bekerül, akkor hogyha szüksége lenne segítségre, akkor többé-kevésbé tud találni. :) De ahogy mondtam, engem nem igazán ez a része hajt, de azt szeretem, ha van kivel dumálgatni. Nyílt zónákban meg úgyis csak a party tagjait lehet látni, ilyen szempontból mindenképpen kihaltabbnak hat, mint a GW2.

(#7514) Ellia


Ellia
addikt

Gates pf Maguuma Úgy látszik rombolni/elpusztítani dolgokat nagyon szeretnek :D

(#7515) fuwiradis válasza Ellia (#7514) üzenetére


fuwiradis
tag

mikor bejelentették az s2-t, akkor olvasgattam olyan ötleteket, hogy lehet lesz új zóna. erről azóta van valami biztosabb?

(#7516) Ellia válasza fuwiradis (#7515) üzenetére


Ellia
addikt

Idővel mindenképpen lesz, mert, ha nem akkor még több játékos fog lelépni. Szerintem most is fogunk kapni, a (mikor a kérdés). Maguuna keleti része jelenleg ismeretlen de gw1-ben benne volt. Illetve szerintem a story végére vagy eljutunk a sárkányhoz vagy egy másik pale treehez vagy a kettőhöz egyszerre.

(#7517) fuwiradis válasza Ellia (#7516) üzenetére


fuwiradis
tag

nem is értem, miért óvakodnak annyira az olyan kiegészítőktől, mint amiket a GW1 is kapott. Ár/érték (játékidő) arányban biztos vagyok benne, hogy mindegyik best buy kategória lenne (de cáfoljatok meg, ha a GW1 kiegészítők nem érték volna meg az árukat, az általuk nyújtott tartalmat tekintve).

szerk.: még csak fizikai terjesztésre sem lenne szerintem feltétlenül szükség, digitálisan meg lehetne vásárolni, ami logisztikai/előállítási/stb. költségeket figyelembe véve nagy nyereség.

[ Szerkesztve ]

(#7518) Ellia válasza fuwiradis (#7517) üzenetére


Ellia
addikt

Lényegében csak egy kiegészítő volt, az EOTN. A Factions és a Nightfall is futtatható volt magában és teljes értékű játékot adott. Persze az alapjáték mellett felfogható kiegészítőnek.

Itt próbáltak újítani ezzel az LS-el (lényegében tényleg behoztak egy új működő modellt) ami az elején gyenge volt a végén már-már egyre jobb, de a tartalommal (rengeteg zergfest) volt a legnagyobb probléma. Most ugye már elég régóta várunk az LS2-re az elvárások is jócskán nagyobbak és a további dolgokat se foghatják Kínára mert már ott is megjelent.

Kiegészítőkről még annyit, hogy hiába szeretnék újra Elona-ban kalandozni vagy éppen Cantha-ban de egy jó ideig nem fogok/fogunk még. Hogy miért? Mert ezzel a Gem-es modellel betegre keresik magukat.

(#7519) -kdM- válasza fuwiradis (#7515) üzenetére


-kdM-
senior tag

Szerintem már most az elején kapjuk az új zónát. Amikor ~1 hónapja elkezdték kiadni a teasereket az egyik képen ott volt egy (jelenleg lezárt) kapu a Brisband Wildlands északi részén. Ebben az új trailerben pedig konkrét jelenetek voltak, amik kisértetiesen hasonítottak a GW1-es Maguuma Wastes-re.

(#7520) fuwiradis válasza Ellia (#7518) üzenetére


fuwiradis
tag

Én szerettem az LS-t, csak tényleg az elég elszúrt dolog volt, hogy legyártanak valami tartalmat aztán kukázásra kerül. Ugyanezzel az energiabefektetéssel lehet kiegészítőket is legyártani, aztán akkor nem lépnének le a játékosok sem, meg nem lenne hőbörgés.

Hogy a gem store-ral mennyire keresik magukat halálra azt nem tudom, főleg úgy, hogy szerintem messzemenőkig korrekt az, hogy ingame goldon lehet gemet venni. Nem tudom, hogy elegen fizetnek-e ténylegesen gemért, ahelyett hogy kifarmolnák. Az tagadhatatlan, hogy a jelenlegi rendszer a gemekkel nagyon jó indulatú, de nem tudom megéri-e nekik, a szervereket meg fent kell tartani.

Más: milyen hosszú (mondjuk órában) a personal story? :) meg kéne csinálni júl. 1 előtt, de annak semmi értelme, hogy végigrohanjak rajta.

@-kdM-: a próféta szóljon belőled, amúgy ha már így említed, hogy GW1 alapján ismerős: a többi, az első részből áthozott területek mennyire hasonlóak? Milyen volt a konverzió a területekre vonatkozóan GW1 -> 2 irányban? :D Biztos fílinges lehetett anno, mikor elindult a második rész belépni a rég (de mégis újnak ható) területekre. :)

[ Szerkesztve ]

(#7521) batai15


batai15
félisten

Szerintetek mik a nagyon ritka és menő greatsword skinek?
Most fractalos van, de valahogy még se az igazi.
a legjobb twiglith lenne, de nem hiszem hogy valaha is lesz rá elég goldom.
volcanusba gondolkodom, vagy a greatsaw skinbe. Mondjuk utóbbi amolyan böhöm hogy pvp-be majd látok e tőle valamit.

(#7522) Ellia válasza fuwiradis (#7520) üzenetére


Ellia
addikt

Hát nekem nagyon nem tetszik ez gold/gem attól függetlenül, hogy tényleg nincsenek előnyhöz juttató cuccok a store-ban. Remélem majd kezdenek vele valamit mert nagyon el fog szállni.

(#7523) Ellia válasza batai15 (#7521) üzenetére


Ellia
addikt

Én mindig a karakterhez igazítom a fegyvereket, de egyik skint se tartom menőnek. Én jelenleg a wvw s2 tokenből vett GS-el rohangálok (mint a legtöbben :D) mert tök jól passzul az asura guardian-om ezüst/abyss/celestial színezet páncéljához :)

Am ami szerintem jól nézz ki és ritka az: Dreamthistle.

[ Szerkesztve ]

(#7524) #57919488 válasza Sonic* (#7506) üzenetére


#57919488
törölt tag

Szia!

En kerulnem a TESO-t meg egy fel evig mert total kezdetleges beta allapotban van.
Tettem vele egy probat de csak kidobtam a penzem az ablakon. (Pedig a TES vilaga az egyik legkedveltebb szamomra es ezert is kapott egy probat).
Az elgondolasok teljesen jok voltak de nem tudtak teljesen atultetni a jatekba.
Egyaltalan nem ajanlom a havidijas kategoriaban. A legjobb amit tehetnek, hogy amilyen gyorsan csak tudnak F2P-t faragnak a jatekbol mielott vegleg szetrombolja a The Elder Scrolls es Bethesda nevet :(

A GW2 viszont minden tekintetben megeri az arat :K
Ehhez szinte mindig visszaterek barmilyen masik jatek is van alapjaban eloterben.
:)

(#7525) CactuS válasza Ellia (#7522) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

A Gold/Gem ennél csak rosszabb lesz. Minél könnyebb goldhoz jutni, annál rosszabb lesz az árfolyam. A kezdetekkor ugye volt olyan 250-300+, viszont nem ilyen dungeon rewardok, nem volt AH, kevesebb volt a craftolt gear, a precurzor stb. Amíg nem csinálnak egyensúlyt a gazdaságban, addig folyamatosan esni fog a gold értéke (lásd most már ha jól tudom, akkor a napi PvP reward is goldot ad...).

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#7526) batai15 válasza CactuS (#7525) üzenetére


batai15
félisten

Na ja. Mikor már egy twilight 3400 g ott bajok vannak. a precursor ára meg duplázódott. stb stb
Még multkor 10g/100 volt a váltás, most már majdnem 15g. (még a 10g is sok szvsz)
Szóval valamit kellene végre csinálni, mert nem állapot.

(#7527) Sonic* válasza #57919488 (#7524) üzenetére


Sonic*
aktív tag

Kösz, de már mindegy, ugyanis megvettem az ESO-t. Nekem nagyon bejön, eddig szinte hibátlan a játék :R

Majd kiderül..vagy beborul!

(#7528) Ellia válasza CactuS (#7525) üzenetére


Ellia
addikt

Sajnos... pedig kéne egy 6. karakter hely egy necronak :P

(#7529) #57919488 válasza Sonic* (#7527) üzenetére


#57919488
törölt tag

Ha nem ismered a GW2-t akkor azert a TESO lenyegesen elvezhetobb :)

(#7530) duvi válasza Sonic* (#7527) üzenetére


duvi
nagyúr

Pedig épp most akciózzák ;) Guild Wars 2 féláron

(#7531) aizen92 válasza duvi (#7530) üzenetére


aizen92
addikt

Az igen! Köszi az infót! Egy két havernak szólok.
:R

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

(#7532) duvi válasza aizen92 (#7531) üzenetére


duvi
nagyúr

Nincs mit :) Örülök, ha segíthettem!

(#7533) Ellia


Ellia
addikt

Season 2 hype utolsó darabja: The Living Soundtrack. Hátha valakit érdekel :)

(#7534) DeltaPower


DeltaPower
őstag

Egy alapnak tűnő kérdés: hogy lehet megtudni, hogy a guildem megszűnt, vagy csak kidobtak belőle? Kapnom kellene (kellett volna) erről valami értesítést? :U

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#7535) Ellia válasza DeltaPower (#7534) üzenetére


Ellia
addikt

Nem kapsz róla semmit üzenetet.

(#7536) DeltaPower válasza Ellia (#7535) üzenetére


DeltaPower
őstag

Franc... és azt ki lehet deríteni valahogy, hogy az adott nevű guild létezik-e még? :U

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#7537) Ellia válasza DeltaPower (#7536) üzenetére


Ellia
addikt

A guild egyik tagjára (csak van valaki onnan a friend listeden) írj egy whispert. Jobb ötletem nincs.

(#7538) DeltaPower válasza Ellia (#7537) üzenetére


DeltaPower
őstag

Köszi, megpróbálom. Sajnos eléggé inaktív volt a guild, így nem tudom, hogy engem raktak ki, vagy teljesen megszűnt az egész. Azért megpróbálok találni egy aktív tagot :)

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#7539) Ellia válasza DeltaPower (#7538) üzenetére


Ellia
addikt

Hát így a leírásod alapján új guildet könnyebben találsz :D

(#7540) -kdM- válasza DeltaPower (#7538) üzenetére


-kdM-
senior tag

Esetleg itt nézd meg (nem tudom milyen időközönként frissít). Egyébként megszüntetni csak úgy lehet guildet ha az utolsó tag is kilép. Ebből nyilván adódik, hogy ki lettél rúgva.

(#7541) Ellia válasza -kdM- (#7540) üzenetére


Ellia
addikt

Szerintem nagyon nem frissülhet, a Variance-ot még mindig Whiteside Ridge-re írja miközben több mint egy éve a Piken-en vagyunk.

(#7542) DeltaPower válasza -kdM- (#7540) üzenetére


DeltaPower
őstag

Próbáltam, nem is szerepel benne az ex-guildem :(

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#7543) Ellia


Ellia
addikt

Előzetes infók a s02 elejéről. Legfontosabb talán: "új térkép" (Idézőjel mert már találkoztunk vele gw1-ben). Elég jól hangzik amit leírtak :)

[ Szerkesztve ]

(#7544) fuwiradis


fuwiradis
tag

Elnézéseteket kérem, hogy már megint ide offolok, de már beigazolódott, hogy van itt pár GW1 guru, őket kérdezném:

egyetlen NCsoft accounton belül lehetséges két GW1 accot kreálni? A trialhoz kellett ugyan egy NC accot és azon belül egy GW1 accot csinálni, de ezt a GW accot törölni nem tudom, ráadásul @ncsoft- ra végződik, ami ha minden igaz koreai acc esetén szokásos, az enyémet meg nem annak tervezem... (hogy ez mégis hogy jött össze a trialnál azt nem tudom, bár úgy rémlik hogy a végződést a felület adta meg, nem lehetett belenyúlni)

Szóval most azt szeretném, ha majd a megvásárlás után a fenti NC accon belül csinálhatnék egy teljesen új GW accot és ehhez rendelném hozzá a serialt (a trial acc meg persze ott maradna, de egye meg a fene). Nem tudom ez lehetséges-e vagy mindenképpen egy új NC acc-ot kell legyártanom?

(#7545) Ellia


Ellia
addikt

Történet vezetés/tartalom szempontjából elég erős lett a kezdés, remélhetőleg így is marad. Ja és érdemes figyelni a részletekre és mindent elolvasni :)

(#7546) Archanon


Archanon
őstag

Végigvittem a Living story 2 első epizódját.... Első benyomások:

A régen annyira utált Maguuma mostanra már-már legjobban várt területe volt a játéknak számomra. Valamiért hiányzott a GW2-ből, az unalmas dzsungel nélkül nem Guild Wars a Guild Wars. :N Valamivel nagyobb bejárható területre számítottam, de nyilván a többi epizóddal kapjuk majd folyamatosan a területeket - legalábbis remélem.

Így a GW2-ben öröm volt újra a kopár, félsivatagos területre lépni, de ettől sokkal felemelőbb érzés volt Aurora Glade "elhagyatott", a természet által totálisan benépesített helyszínein furikázni, noha a vizuális orgián kívül semmit nem kaptam. A sztori érdekes, kíváncsi vagyok mit hoznak ki a sylvarikból... egyelőre mondjuk nem sokat mondó, kicsit lapos is. Meglátjuk... Tetszett a kristályok használata, az ugrabugra, kicsit gondolkodni is kellett, hogyan is jussunk tovább... :)) Persze nem megerőltető, de azért na. Jó volt.

Összegezve: Hajjajdejó, Maguuma, hiányzott. Rövid, kevés bejárható terület, kicsit lapos sztori. Majd lesz belőle valami... vagy nem.

Kérdés: milyen gyakran is jönnek majd az epizódok? Nem akarok egyről sem lemaradni...

[ Szerkesztve ]

Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)

(#7547) CactuS válasza Archanon (#7546) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Ha jól emlékszem minden 2. héten van patch és minden második patchkor jött egy Living world update. Tehát legrosszabb esetben havi egyszer kell beloggolni, hogy elmentődjön a journalba és később végigjátszható legyen (ez azért vállalható dolog még a legcasualabb embereknek is).

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#7548) Ellia válasza Archanon (#7546) üzenetére


Ellia
addikt

Következő 15.-én jön, maradt a szokásos 2 hetes megjelenés. Soha rosszabb történetet/patchet! :)

Akit érdekel annak meg itt van egy [hogyan tovább] tovább ötletelés reddit forum thread-je. Vannak benne jó ötletek, sőt...

(#7549) Archanon válasza Ellia (#7548) üzenetére


Archanon
őstag

Azért az jó volna, ha a Zhaitan-os fősztorit felülmúlná, mert az nagyon bénácska, elcsépelt trutyi.

Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)

(#7550) Ellia válasza Archanon (#7549) üzenetére


Ellia
addikt

Én nem így látom, szerintem egy nagyon korrekt b kategóriás fantasy történetet keritettek amit rendesen bele tudtak szőni a lore-ba, nem "lógnak" a semmibe a sárkányok pl. MMO-ba szerintem bőven tökéletes volt. Ha single lenne, húznám a számat rendesen.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Guild Wars 2 (GW2)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.