Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Guild Wars 2 (GW2)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:46:24

LOGOUT.hu

A Guild Wars 2 egy MMORPG típusú játék, amely ráadásul havidíjmentes.
Történetileg a Guild Wars első részét folytatja, de itt most az 5 fajnak együtt kell harcolnia, a sárkányok legyőzésének érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7551) Geri8


Geri8
tag

Sziasztok!
Kezdőként, ha később magyar guildet keresnék, melyik szerver ajánlott?
Sok helyen olvastam a Desolation-t.
Esetleg tudtok valami kezdő guildet? Több évig WoW-oztam, és ott hasznos volt, legalább olvasni a guild chatet, esetenként kérdezni is lehet.

(#7552) Ellia válasza Geri8 (#7551) üzenetére


Ellia
addikt

Deso vagy Piken. De igazából a szerver szempontjából már csak a WvW érdekes.

Én a Variance-ban játszok, Piken-en vagyunk. Ez egy gyűjtő guild minden jó és rossz tulajdonságával együtt. Alapkövetelmény, hogy 16 éves elmúlt legyél és betartsd az alapvető viselkedési normákat. Szerintem a társaság jó és sok az újonc is.

Ezen kívül még számos kisebb nagyobb magyar guild működik a szervereken, pl.: Genshiken, Super is Ready...stb de erről valószínűleg mások többet tudnak mondani, Én nem ismerem őket.

(#7553) fuwiradis


fuwiradis
tag

A sztori rész tudom, hogy megmarad, de a regional achi tab alatt lévő dolgok gondolom továbbra sem teljesíthetőek, csak az adott két hét alatt, nem? Az a helyzet, hogy nagyon nincs kedvem megint ezekhez, az elmúlt idők totálisan egy kaptafára menő achievmentjei után (főleg, hogy a regional tab alatt megint van pár ilyen)

(#7554) Ellia válasza fuwiradis (#7553) üzenetére


Ellia
addikt

Gondolom a storyn belüli achikra gondolsz, az ha újrajátszod az adott részt bármikor teljesíthető nem csak az adott két hétben. Sőt még a jutalmazóbb is valamivel mint eddig.

(#7555) fuwiradis válasza Ellia (#7554) üzenetére


fuwiradis
tag

Nem, nem arra gondolok. Nem tudom mi a pontos neve, de van egy teljesen új kategória, amiben csak az új területtel kapcsolatos dolgok vannak, és egyelőre csak a Dry Top tartozik ide. Erre vonatkozott a kérdés.

(#7556) Ellia válasza fuwiradis (#7555) üzenetére


Ellia
addikt

Azok maradnak a terület, jövendőbeli területekkel együtt.

(#7557) JackFeryll


JackFeryll
őstag

Sziasztok!

Alapvetően meguntam az MMO-kat és nem tervezek kötelező jelleggel játszani. Amivel huzamosabb időt eltöltöttem : Knight Online, Lineage 2, WOW. Ez utóbbi a rengeteg tartalom miatt érdekes volt.
Ami viszont nagyon megtetszett a GW2-ben az az esemény rendszer. Az hogy folyamatosan csapatban (de dinamikusan, nem zárt rendszerben) lehet játszani kíváncsivá tett.
Kívülről úgy néz ki mintha nem kötelesség lenne a PVE, hanem minden harc külön élmény ?
Erről mit tudtok mondani ? Mennyire kell farmolni, grindelni. Mi kell ahhoz, hogy jó felszerelést szerezzen az ember és pénze is legyen mellé ?

(#7558) fuwiradis válasza Ellia (#7556) üzenetére


fuwiradis
tag

Szóval akkor a Dry Top-ban jelenleg elérhető achievmentek és eventek, mind permanensek? Ezt azért nem értem, mert csak nem fognak a Zephyrite-ok ott csövezni a végtelenségig... (ugyebár kapcsolódik hozzájuk is ez-az)

(#7559) Ellia válasza fuwiradis (#7558) üzenetére


Ellia
addikt

Én se hiszem. De kiszedni, feltakarítani a piszkukat még mindig egyszerűbb mint új dolgokat berakni szerintem :) A terület perma az biztos és vele az achik is. Illetve szerintem az ls-en belül a s02-ben lesz még új terület. Remélem.

(#7560) Ellia válasza JackFeryll (#7557) üzenetére


Ellia
addikt

Az esemény rendszer lényegében úgy nézz ki, hogy vagy Te indítod el vagy magától indul. Elég sok féle van, a gyújts össze dolgokat, kísérd el ezt, védd/foglald el azt...stb. Elég sok a lánc esemény is, némelyiknek több kimenetele is van. Persze ezek az események ismétlődnek, legtöbbet megtudod oldani egyedül is de vannak kifejezetten csoportra kitaláltak illetve a "legnagyobb" valamilyen world boss leölése. A rendszer jól működik, tényleg más mint a többi mmo-ban, és nagyobb csapat esetén szépen skálázódik.

Felszerelés: Nincs stat grind, van az ascended páncél az a legjobb, illetve a legköltségesebb is, ehhez jócskán idő kell, hogy megcsináld, de a statok összességében kb 5%-al "erősebb" mint az alatta lévő szint az exotic. Az exotic páncélt lehet craftolni, találni, karmából kivenni, megvenni tp-én. Elég olcsón hozzá lehet jutni és nem fogod érezni a hátrányát az ascendedhez képest. (az ascanded még abban több, hogy van neki infusion slotja de míg oda jutsz, hogy szükséged lesz rá addig már jócskán nyakik benne leszel a játékban :) ).

A pénz kérdése meg, hát... Jöhet dungeonből (fix+loot), pvp-ből, craft alapanyagok eladásával, elég sok rétűen. Mindenki megtalálja a saját maga stílusát.

Persze lehet azt mondani, hogy itt is grindelni kell, de teljesen más az érzése mint egy WoW-ban, Aionban, L2-ben.

(#7561) Geri8


Geri8
tag

A pvp-ről tudnátok pár szót írni? Elég kevés infót találok.
Megtaláltam a kis ikont a pvp tab felugrik, de a jelentkezéshez a tutorialt teljesíteni kellene, ami dunsztom sincs hol van helyileg/valami Mists/. Melyik régióban van? Szint korlátos a pvp?

(#7562) Ellia válasza Geri8 (#7561) üzenetére


Ellia
addikt

PVP-ben mindenki egyenlő, külön van pvp és pve gear. Úgy éred el, hogy rányomsz a pvp ikonra és go to the hearth of the mist-el belépsz.

(#7563) duvi válasza Geri8 (#7561) üzenetére


duvi
nagyúr

ITT találsz egy részletes összefoglalót a PVP-ről (is). Fejlécben a PVP fülre mutatva feljönnek az aloldalak is.

(#7564) JackFeryll


JackFeryll
őstag

Hol tudom legolcsóbban megvenni a játékot ?
Amúgy érdemes Deluxe Edition-t venni ?

(#7565) Ellia válasza JackFeryll (#7564) üzenetére


Ellia
addikt

Szerintem itt, ha nem kell dobozos verzió, ha az kell akkor az árgép a barátod.

A deluxe-ban lévő extrákat játékon belül is meglehet szerezni 2000 gemért. De nem kapsz vele előnyt a többiekhez képest.

(#7566) CactuS válasza Ellia (#7565) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Ha esetleg magyar nyelvű oldal kell, akkor [itt]. Én is tőle vettem anno - és még sok mást is -, gyors és korrekt. Itt a Ph!n Iceakos néven találod meg.

És ahogy Ellia mondja a Deluxe gyakorlatilag semmi előnyt nem ad - az elite skill, amit ad szintén hasztalan -.

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#7567) JackFeryll válasza CactuS (#7566) üzenetére


JackFeryll
őstag

Na úgy döntöttem nem garasoskodok és megveszem a gyártótól. Szerverválasztásnál majd mit érdemes ?

(#7568) Ellia válasza JackFeryll (#7567) üzenetére


Ellia
addikt

Piken vagy Desolation. Amúgy mindegy, lényegében a szervered már csak a wvw miatt érdekes. Megaserver megy szinte az össze térkép alatt ez annyit tesz, hogy összemossa a szervereket pve-ben és nagyjából oda tesz majd be ahol a legtöbb klántársad is van.

(#7569) fuwiradis


fuwiradis
tag

Hát, ha tényleg annyi visszautalgatás lesz az első részre, mint ahogy néhány elméletben feltűnik, akkor addig érdemes lehet inkább a gw1 lore-ra ráfeküdni, a kettőt meg elspájzolni.

(#7570) JackFeryll


JackFeryll
őstag

Egyébként milyen arányban érdemes a fő küldetést csinálni, illetve felfedezni a különböző területeket és megcsinálni a szíves küldetéseket ?

(#7571) DeltaPower válasza JackFeryll (#7570) üzenetére


DeltaPower
őstag

Én úgy szoktam, hogy megcsinálom a personal storyt a szintemnek megfelelő állomásig, aztán fejlődök terepen 4-5 szintet, és jöhet megint a personal. Én mondjuk végig szoktam olvasni-nézni-hallgatni a beszélgetéseket, így ha kevés időm van épp játszani, akkor inkább maradok terepen.

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#7572) Ellia válasza JackFeryll (#7570) üzenetére


Ellia
addikt

Én meg azt mondom, játssz a stílusod szerint! Ráfogsz érezni. A tréképeket meg érdemes kimaxolni, a végén jutalom jár értük (nyersanyag/transmuation crystal/item-ek).

Ha magasabb szintű vagy és szeretnél visszamenni régi területekre fejlődni...stb az se baj, a játék le fog szintezni az adott terület szintjére.

(#7573) Döglött Róka


Döglött Róka
veterán

Sziasztok,

Nemreg elovettem a GW1-et, mert az Eye Of the North-al logtam a necromnak.
Szemezek a masodik resszel, de felmerult par kerdes.

- Mennyire aktiv meg a jatek? Ez alatt azt ertem, hogy mennyire sok a jatekos?
- Lehet-e egyedul kalandozni benne mint az elso reszben? (Kinottem mar a Ventrilo-bol, inkabb pug)
- Az feltunt, hogy teljesen mas a harcrendszer, es sokkal kevesebb skill van. Mennyit ront ez a jatek valtozatossagan? Vannak-e duplakasztok mint az elsoben?
- Ha 5 skill megy a fegyverre azt hogyan kell elkepzelni? Pl egy casternel, teszem azt az elementalista elemei hogy valtoznak? Vagy egy nekronal milyen hatasa van a fegyvereknek?
- Mennyire idorablo a karakterfejlodes?

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#7574) Ellia válasza Döglött Róka (#7573) üzenetére


Ellia
addikt

1. Elég aktív.
2. Lehet, de Henchman-re nincs szükség, a területek nyitottak, nem instance-olt.
3. Dupla kasztok nincsenek, vannak a fegyver skill-ek (5 db vagy 3+2 (2h vagy 2 db 1h), egy heal, 3 utility és egy elite), a karakter a traitek segítségével elég rendesen személyre szabható.
4. Elementalist pont egy speckó esett, neki csak egy fegyver készlete lehet aktív egyszerre de ott 4x5 skill-t tud váltogatni (tűz/víz/szél/föld). A többi kasztnak 2 fegyver készlete van amit harc közben tud váltani.
5. Első karakter kb. 40-60 óra, de, ha tapasztalt vagy akkor ez redukálható 20-30-ra is. Itt nincs olyan gyors fejlődés mint a Factions-ba volt illetve a cap lvl se 20 hanem 80.

Amúgy ezt olvasd végig.

u.i.: ventrilot már nem használunk inkább teamspeak :)

[ Szerkesztve ]

(#7575) Döglött Róka válasza Ellia (#7574) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Koszonom,

Lattam hogy a harcrendszer inkabb ugyessegi, mint az elso resz. Atvettek a Dark Souls-os gurulast (ami nalam nagy kedvenc), mennyire kell aktivan vedekezni?

Teamspeaket meg sosem szerettem, gyatra codec-et hasznalt.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#7576) JackFeryll


JackFeryll
őstag

Szeretnék indítani egy necrot. Az ember vagy a sylvari rendelkezik jobb kezdő területtel / küldetéssel ? Az ember mainstream, de a sylvarik nekem kicsit furcsák a megszokott elfekhez képest viszont férfiben nekem csak ezek tetszenek necroként.

Amúgy nagyon tetszik a teleport rendszer. Hihetetlenül egyszerű a közlekedés vele. Magasabb szintű zónákban is ilyen olcsó, vagy ott arányosan drágább ?

[ Szerkesztve ]

(#7577) Ellia válasza Döglött Róka (#7575) üzenetére


Ellia
addikt

Dark Soulos gurulás? Oké, hogy ott is van, de ez egy mmo és nem egy sp játék. Am fontos a dodge, sok támadást nem lehet máshogy kivédeni, csak, ha elugrasz előle.

(#7576)JackFeryll: picit csúnya elfekhez hasonlítani őket :)) A kezdőterület "küldetései" meg az adott fajhoz/faj gondjaihoz kapcsolódnak, pl sylvariknál - nightmare court, embereknék - kentaurok, asura -inquest...

[ Szerkesztve ]

(#7578) Döglött Róka válasza Ellia (#7577) üzenetére


Döglött Róka
veterán

A dark souls sem egy kimondott single player jatek elegge epit a tobbjatekos elemekre, csak szivathatod magad egyedul.
Mellesleg a gurulas mint olyan, tokmindegy hogy mmo-ban vagy single playerben szerepel, nem a jatekosok szamatol fuggo mechanikai elem, hanem a harc design-jatol.
Pajzsos vedelem aktiv vagy passziv?

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#7579) DeltaPower válasza JackFeryll (#7576) üzenetére


DeltaPower
őstag

A teleport ára a karakter szintjétől függ, nem a zónáétól.

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#7580) Ellia válasza Döglött Róka (#7578) üzenetére


Ellia
addikt

Alapjáraton passzív, de vannak aktív block skill.

(#7581) JackFeryll


JackFeryll
őstag

Milyen mesterségeket érdemes felvenni necroként ? (crafting)

(#7582) Ellia válasza JackFeryll (#7581) üzenetére


Ellia
addikt

Tailor/artificer talán, de mindet kitanulhatod egy karakterre, de csak kettő lehet aktív egyszerre.

Tipp: keress egy guide-ot hozzá, mert egyáltalán nem olcsó 400-ig felhúzni, főleg a tailort nem. (aztán ha ascended kell akkor irány az 500 az is szép kör pénzben).

(#7583) Egonyolc válasza JackFeryll (#7581) üzenetére


Egonyolc
aktív tag

Általában a jewlert szoktam ajánlani másodiknak, mivel más anyagokat használ mint a fegyver ruha szakmák. A tailorral kb semmi átfedés nincs (azt hiszem, majd valaki javít).

++?????++ Out of Cheese Error. Redo From Start. +++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++

(#7584) duvi válasza Egonyolc (#7583) üzenetére


duvi
nagyúr

"A tailorral kb semmi átfedés nincs" A LW és az Armorsmith is használ tailor alapanyagot, bár nem olyan sokat.

(#7585) Egonyolc válasza duvi (#7584) üzenetére


Egonyolc
aktív tag

Amire gondoltam azok a rare materiálok.
mindegy, hogy weapon, artificer, tailor, hunter, armor, vagy leather egy "szinthez" kell 100+ rare mati.
A jewelernek viszont a drágakövek kellenek.
szerk: kb 30 level 75ig, utána 21 "szintenként".

más amin gondolkodtam, hogy egy kezdőnek inkább "betörni" éri meg a kék zöld cuccokat, vagy eladni ah-n?

[ Szerkesztve ]

++?????++ Out of Cheese Error. Redo From Start. +++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++

(#7586) DeltaPower válasza Egonyolc (#7585) üzenetére


DeltaPower
őstag

Magic find miatt mindenképp megéri szétszedni a kék-zöld cuccokat.

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#7587) Ellia válasza Egonyolc (#7585) üzenetére


Ellia
addikt

Betörni. Mithril nem annyira értékes a fémek közül de az iron már alakul. Ezen kívül a szövetek azok amik sokat érnek pl. a silk/linen.

Ezekkel marha sok pénzt ki lehet szedni :)

Rare-t érdemes betörni, csak meg kell nézni előtte az értékét meg az ectoét. Ha az ecto alatt van akkor be kell törni, szigorúan master vagy black lion salvage kit-el ectoért (lvl68-as rare-től eshet csak ecto(!)), ha a fölötte akkor eladni. Szerintem.

(#7588) Döglött Róka


Döglött Róka
veterán

Farmolas mennyire szukseges ebben a jatekban? Isten igazabol ez meg a sok sok repetitiv boss-oles tart vissza.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#7589) Egonyolc válasza Döglött Róka (#7588) üzenetére


Egonyolc
aktív tag

Level 80ig simán el lehet úgy jutni, hogy nem kell farmolni semmit, csak csinálod a szintednek megfelelő mapokat meg a Personal storyt.
Utána már kérdéses. Attól függ mit a célod az Endgameben.
Sima Pvp, fel se kell húzni 80ig. Mondjuk azt megköszönik ha nem éles mecsben akarod kitanulni az alap dolgait a szakmának.
WvW Zergel csapatni nem kell nagy Gear (szvsz).
WvW Solo roming vagy kis csapatban mar nem árt exotic gear+ ascanded ékszer.
World Boss, Event farming, nem kell komoly gear de eleve farmolás...
Fractal: itt is ki kell szedni a megfelelő geart, el tart valameddig.

Amit még lehet célként felállítani 100% map jó móka.

Full ascanded gear, grind-grind-grind...
legendary weapon grind-grind-grind csak sokkal rosszabb.

Ez az én magán véleményem. Úgy hogy van 80as karim minden classbol. 100% napom. Két 500 as szakmám. Meg egy negyed legendarym... viszont alkalmi WvWs vagyok, Spvp ben kb fél órát voltam. És a dungeonokbol se sokat lattam belülről.

szerk *map
+1achi pont vadászat, el tudod kepzelni ölj meg 10-100 ezret. Adott Kill fegyverrel, classal.
Meg ott van a living story, ami néha szintén Achi vadászatba fullad...

[ Szerkesztve ]

++?????++ Out of Cheese Error. Redo From Start. +++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++

(#7590) Döglött Róka válasza Egonyolc (#7589) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Szoval ha jol veszem ki kocakent is elvezheto.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#7591) Geri8 válasza Egonyolc (#7589) üzenetére


Geri8
tag

csoportos pve részről mit lehet kezdeni 80 felett. Vannak insták, vagy ez alatt a World Boss-okat kell érteni?

(#7592) duvi válasza Döglött Róka (#7590) üzenetére


duvi
nagyúr

Abszolúte :K Én is casual játékos vagyok és nagyon élvezhető játék a GW2. Mindenképpen megéri az árát! Épp ma kaptam "szülinapi" csomagot az évfordulós tagságom miatt :)

(#7593) Döglött Róka válasza duvi (#7592) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Nagyon jo, akkor kiporgetem a summer sale-es xbox jatekokat es nekiesek:) Mikor kezd a season 2?

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#7594) Egonyolc válasza Geri8 (#7591) üzenetére


Egonyolc
aktív tag

Ami van az 5 fős dungeon, story Mode +3 path, ebből van jó sok, talán 8-10.
Fractal of Mist, szintén 5 fős folyamatosan nehezedik 50es szintig.
Vannak World bossok, ennek nagy része csak grind fest nem nagy élmény. Ami kivétel az két Boss Tequila és a kukac, ott ha nem jó szerverre kerülsz esélytelen, de nagy élmény ha sikerül 100-150 embernek össze dolgozni.
Nekem személyes kedvencem az előző living storybol a"Knight Fight" volt. Ilyenek várhatok egyvegy nagyobb Act lezárásánál.
Vannak még a Guild események. Ott is kell 15-20 fő össze dolgozás de azok csak heti szinten vannak. (csak hetrnte kapsz jutalmat.

++?????++ Out of Cheese Error. Redo From Start. +++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++

(#7595) fuwiradis válasza Egonyolc (#7589) üzenetére


fuwiradis
tag

Huh, az elmúlt LS-ek nálam eléggé achievement vadászatba hajlottak, meg is untam (gyűjts össze 250-et ebből, 30-at abból, nyiss ki 15 ilyet, csináld meg ezt az eventet 25-ször, pff). Nem is van már erre ingerenciám. Továbbra is amit legjobban élveztem (élvezek) GW2-ben az a map exploration/completion.

[ Szerkesztve ]

(#7596) duvi válasza Döglött Róka (#7593) üzenetére


duvi
nagyúr

(#7597) Egonyolc válasza fuwiradis (#7595) üzenetére


Egonyolc
aktív tag

Én a 100% mapot warrimal csináltam meg(longbow, sword+egyéb condi).
ha lesz rá ingerenciám másodszorra biztos a thieffel esnék neki.

++?????++ Out of Cheese Error. Redo From Start. +++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++

(#7598) DeltaPower válasza Egonyolc (#7597) üzenetére


DeltaPower
őstag

Manapság már nem olyan durva, általában egész Orr ki van takarítva, vagy egy rakás ember van ott a templom eventek miatt.

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#7599) Ellia válasza Döglött Róka (#7593) üzenetére


Ellia
addikt

Már elkezdődött, jövőhéten jön a második része, ha lemaradtál róla, 200 gem ellenében feloldhatod. Sajnos az első évadot nem lehet (elvileg megcsinálják de kitudja) mert nem ebben a rendszerben készült.

(#7600) DeltaPower válasza Ellia (#7599) üzenetére


DeltaPower
őstag

Ha jól értettem a leírást, a feloldásához elég belogolni az adott epizód idején, magát az epizódot elkezdeni se kell?

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Guild Wars 2 (GW2)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.