- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
nVidia GeForce GTX 670 / 680 / 760 / 770 (GK104) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tikshow
addikt
-
Petyyyyy
addikt
-
kasa85
őstag
Skacok kéne egy kis segítség.
Akinek van Gigabyte GV-N670OC-2GD legyen szíves nézzen meg egy tesztet.
MSI Afterburner programban vegye le teljesen a venti fordulatot utána tegye fel hirtelen 100%ra.
Nekem ilyenkor mintha kerregne a venti olyan hangot hallat hirtelen.
Van egy profilom van mikor ritkán 78% környékén kerreg egy pillanatig utána abba marad.
A segítséget,és türelmét a tesztelőknek előre is köszönöm. -
Locutus
veterán
Na, EVGA 670 FTW tulajoknak már van Voltage Unlock
itt -
keIdor
titán
válasz
ricshard444 #4369 üzenetére
Én is ezt vettem észre. Pl. ha Crysis 2-ben 2GB-nál szerinte 1800MB a fogyasztás, akkor 3GB-nál már 2600MB-ot fog írni.
Tehát százalékosan saccol. Semennyire nem lehet hinni ennek szerintem, össze vissza irkál, 1,5GB-nál meg 1400MB-ot írna. De amíg a driver erről nem ad le infót, addig ez valahol természetes, csak tippelnek a programok.
Szóval a tapasztalatom ezzel kapcsolatban egyezik a Tiéddel.
Volt GTX-580, majd HD7970 és most GTX-680 már 3 hónapja, szóval figyeltem én ezt. -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A VGA-k speciális disjoint (egészen pontosan tight típusú) memóriát használnak. Ezt a driver elrejti, és nem enged hozzáférést semmilyen programnak a felhasznált memória kiolvasására. Az AB, és minden más program, csak becsül, persze nem hasra ütésből, de sokkal közelebb nem kerülnek a szoftver működését vizsgálva. Lehet, hogy közelít a ténylegesen használt szinthez, de lehet, hogy köze nincs hozzá. Utóbbi a valószínűbb.
A VRAM működése is más. A mai programok jellemzően streamelt textúrázást használnak. Ezek az eljárások töltik a memóriát, amíg lehet. -
válasz
H.Ezredes #4370 üzenetére
"a VRAM témához: nem érdemes abból kiindulni, hogy mit ír ki az afterburner vagy más cucc a memóriafoglaláshoz. ő azt tudja nézni, hogy a játék mennyi memóriát allokál, az allokációs stratégiát viszont nem tudja figyelni. tekintettel arra, hogy a legegyszerűbb (és az egyik legjobb) stratégia az, hogy töltöm a VRAM-ot, amíg be nem telik, aztán kihajítom pl. a legrégebben használt cuccokat, az teljesen természetes, hogy az allokáció elmegy a fizikai memória határáig, vagy még valamivel tovább is. ettől még az egyidejű VRAM használat könnyen lehet sokkal kevesebb."
GBORS kollégánk ezt írta még annó ehhez a témához.Nemkívánok belemenni jobban ebbe a témába,mert már láttam pár oldal offolást ebből kiindulva.
Igen csak AMD-vel néztem,mivel csak az van már 2 éve -
Tirexi
addikt
válasz
H.Ezredes #4370 üzenetére
Tudom, hogy nem adódik össze a VRAM éppen ezért is írtam két kártyával hisz a második kártya egy darab FPS-t nem adott a játékhoz tehát kevés volt az 1.5GB.
De a Skyrim ugyan ez.
90+ FPS mindenhol a game mod-ok nélkül SLI-be és alig éri el az 1000MB foglalt VRAM-ot MSI szerint.
De ha be aktiválom rajta a közel 4GB-os Textura Pack-ot meg minden xart akkor hirtelen beugrik az FPS 40 alá és az MSI szerint 1950MB a foglalt VRAM.Még is csak van ennek valami alapja emberek...
-
H.Ezredes
őstag
SLI nél nem adódik össze a VRAM :S Elfogyott egyszerűen
(#4369) ricshard444
Akkor ha valaki tud rá magyarázatot adni,hogy 3 különböző kártyán 2 embernél mikor AB szerint elérte a VRAM limitet akkor beesik az FPS ,hogy az nem a VRAM miatt van és nincs köze a kiírt értékhez akkor íz írja le miért is mér pontatlanul és akkor mi is történt nálunk. Magamnál bizonyított,hogy annyit használ a gép amennyit ír.... Így én elhiszem...
NVIDIA-n nálam működik és Tirexi-nél is
Csak AMD-vel próbáltad ??? -
Az egyik program 1500MB-t evett a program szerint 6970el ergó 1GB nemlett volna elég 5970el ami 2x1GB mégis vígan szaladt...
Battlefield 3 Single: 6970el max 1150MB-t evett, 7970el 1500 körülit
Crysis : 5970el 985MB , 6970el 1300
Mást azóta nemnéztem,de nagyon úgytűnik a teljes memóriakapacitáshoz viszonyítva saccolja be a dolgokat.Lehet fujjogni,hogy tévedek és a program pontos, ha szerintetek az akkor használjátok,nálam bizonyította párszor,hogy semmit nemér -
Tirexi
addikt
válasz
H.Ezredes #4367 üzenetére
A végén még kiderül, hogy pontosan mér és eddig az okosok csak okoskodtak.
Valaki az okosok közül be tudta eddig bizonyítani, hogy a program tényleg rosszul mér?
Csak mert annó GTX570-nél nekem is max memó zabálást mutatott Crysis közben mikor egy két helyen hirtelen lecsökkent az FPS-em 60-ról 25-re és akár hányszor arra néztem mindig annyi FPS-t kaptam SLI on és OFF-al is!!
Tehát hiába ment mind2 VGA. Olyan mintha csak egy ment volna. Ezt akkor be tudtam a kevés VRAM-nak.
De GTA4-nél is ez van a 680-al is.
Egy idő után a textúrák lassan töltődnek be és MSI szerint 1900MB körül van a foglalt VRAM.Tehát? Konklúzió?
-
H.Ezredes
őstag
válasz
ricshard444 #4366 üzenetére
Én azóta adok erre mióta a GTX295-el ahogy mutatta,hogy 896 MB a VRAM fogyasztás és leakadt a játék és azóta mióta a GTX460-nál mutatta,ogy 1024 MB a VRAM fogyasztás és lefeszült a játék... Nekem elég jó saccnak tűnt
Valahogy mindig akkor esett be drasztikusan az FPS mikor elérte a kiírt fogyasztást szerintem vagy nagyon jól saccol vagy tényleg annyi...
-
-
H.Ezredes
őstag
válasz
Cybertrone #4357 üzenetére
Még hónapokkal ezelőttről beszéltem én
Elvileg 299$ a végfelhasználói ár de majd kiderül... Én magamtól olyan 80-90K -ra tenném a hazai árakat....
(#4359) Abu85
Várom a BF3 tesztet címezd nekem
Viccet félretéve jó kártya lesz/jó kártya az ára is kellemes lesz de azért talán/remélem kellően lebutították ahhoz ,hogy meglegyen a kellő távolság a 670-680-hoz képest
-
tikshow
addikt
H.Ezredes, Abu85: Bocs, csak bele-bele pislantottam a tesztbe amikor linkeltem, azok az eredmények meg annak tűntek amit írtam, utána jöttem rá, hogy AA-val már más helyzet, de szerkeszteni nem engedett.
-
H.Ezredes
őstag
válasz
Cybertrone #4354 üzenetére
Valahol meg kell húzni a határt nem lehet 3 kártya ennyire közel egymáshoz ezt meg kellett csonkítani,hogy ne legyenek ilyen közel egymáshoz... Első körben még 1,5 GB VRAM ról volt szó. Én azt hittem,hogy nem lesz 2 GB....
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
tikshow #4324 üzenetére
Hasonló pontszámot hallok én is, valszeg helytálló az eredmény. Amit sikerült megtudnom, hogy AA nélkül elég jól megy. A HD 7950 körül van. Ha rárakják az AA-t, akkor a HD 7850 szintjére esik. Fura egy jószág. Valszeg a 192 bites memóriabusz az oka.
(#4325) Erdei88: A mark 11-ben nincs PhysX. Bullett van.
-
tikshow
addikt
válasz
ricshard444 #4341 üzenetére
Felár van persze, meg ritka is, de ha hasonló árba van a sima DC2, mint a Giga akkor Giga, ha viszont a Top és a Giga van hasonló árba akkor esélyesebb a DC2 Top, habár tesztek szerint annyi a különbség csak, hogy terhelve a DC2 Top egy kicsit halkabb.
-
-
-
H.Ezredes
őstag
válasz
Lézerparaszt #4338 üzenetére
GIGA OC szerintem jobb választás olcsóbb jó a hűtés halk nagyon lehet húzni... best buy...
9.8
Ha Csak Asus akkor csak a TOP szerintem is....
-
válasz
Lézerparaszt #4340 üzenetére
De lehet,csak a TOP ugye alapból húzott és gondolom azért ajánlotta a kolléga,de biztos felárral jár így nem éri meg
-
tikshow
addikt
válasz
Lézerparaszt #4338 üzenetére
Csak és kizárólag a dc2 top-ot, ha azt nem tudsz szerezni akkor giga szvsz.
-
Lézerparaszt
őstag
ASUS GTX670-DC2-2GD5 PCIE -ről mi a véleményetek? Gondolkoztam a giga és ez között, de erről jobbakat olvastam, így ezt választottam. Asussal még soha nem volt bajom.
-
válasz
gainwardgs #4333 üzenetére
saphire
richard- van benne valami
-
-
Sziasztok!
VGA valtas elott allok. Jelenleg 570-em van. A ket kiszemelt aldozat a 670 vs 7970. Jelenleg a 7970 olcsobb ugy 6k-val.
Az elso kerdesem az lenne, hogy allitolag sokan valtottak 7970-rol 670-re mert sok gondjuk volt a elobbivel. Konkretan mik voltak ezek.BTW engem egyedul a teljesitmeny es a hosszu tav erdekel. Zaj, ho, fogyasztas abszolute nem. Ennek fenyeben melyiket vennetek?
Koszi
-
-
N_A_S
veterán
válasz
Erdei88 #4322 üzenetére
Ha csak a 2 kártyát nézzük ár/teljesítményben a 480 sli veri a 670-et (csak a 2 káryta vételárát tekintve), ha hozzávesszük a fogyasztást és azt hogy ehhez nem feltétlenül kell a végfelhasználónak tápot is cserélnie akkor egyértelműen a 670 jobb. BF3-ba kb 10-15% százalékkal "éreztem" kb gyorsabbnak a 480 SLI-t, ez viszont sokkal hűvösebb és halkabb, de nekem ugye 480-akból is ref volt...
Annyit még hozzátennék, hogy ez nem az én kártyám. Két klántársam cserélte le a régi VGA-it, ebből van most az egyik nálam
Egyik 480 SLi-ről váltott 1-1 -be (megj.: szvsz ez ritka eset hogy ráfizetés nélkül tudj cserélni), azt mondta nem bánta meg, főként a zaj és fogyasztás miatt.
Másik 5970-ről váltott ~ +10K ráfizetéssel megússza ha elmegy a régi kártyája a hirdetett áron. Az 5970, úgy hogy alapon mértük mindkét kártyát azonos konfigban nagyjából 16%-ot ver az nVidia az Ati-ra, és több memóriával tud gazdálkodik + nincs az esetenként előforduló szívás a multi-gpu miatt.
-
-
N_A_S
veterán
-
KAMELOT
titán
válasz
Dexter-2000 #4314 üzenetére
GLS a leggyorsabb!
-
tikshow
addikt
válasz
Dexter-2000 #4316 üzenetére
Akkor GLS mondjuk.
-
tikshow
addikt
válasz
Dexter-2000 #4314 üzenetére
hasznald azt amivel kuldtek
-
Dexter-2000
őstag
részben idetartozik, részben nem...
Budapestre visszaküldeném gariba a kártyámat futárral...
A kérdés hogy milyen futárszolgálatot érdemes használni?
Veszprémből kéne vinni és legyen gyors -
Pietrosz
addikt
válasz
mcwolf79 #4310 üzenetére
Rá lehet hackelni a te lapodra is, keress utána. De csak ha nagyon kíváncsi vagy.
Akik meg azt hiszik hogy ez valami hybrid sli, azok tévednek. Nem számol képkockákat az igpu, hanem arra használják, hogy elemzi a renderelésre szánt képeket, és amit feleslegesnek ítél, azt egyszerűen eldobja. Ez megzavarja az eddigi fps mérési módszereket és irreális eredményt adhat. Bővebben itt: [link] -
KAMELOT
titán
Megjelentek nálunk a 4GB-s GTX680-ak.
ZOTAC GeForce GTX680 4GB DDR5 SE...........604euro
GAINWARD GTX680 4GB DDR5 Phantom........642euro
Lehet vásárolni!Cybertrone: látom te nem szórakozni jársz a 3db GTX680-al.
-
mcwolf79
veterán
Na már felcsigáztatok.
Mikor Én megvettek a SB prockómat,és kipróbáltam,akkor semmilyen plusszt nem adott. Lehet azóta fejlődött annyit a Virtu?
Meglássuk! -
H.Ezredes
őstag
válasz
mcwolf79 #4304 üzenetére
"LucidLogix Virtu MVP
Akár 60% teljesítménynövekedés hibrid grafikával és 3x gyorsabb videokonverzió
A HyperFormance™ technológiával bővített LucidLogix Virtu MVP Technology akár 60 százalékkal képes megdobni a külön grafikus kártya teljesítményét, amint az a 3DMark Vantage teszt is igazolja. Az Intel® processzorokba épített grafikus vezérlőhöz és Windows® 7 PC-khez tervezett megoldás tökéletesen egyesíti a külön grafikus kártya és a gyors feldolgozásra képes iGPU előnyeit. Az új Virtual Vsync technológiával pedig még simább lehet a játék a szaggató jelenségek eliminálása révén. A LucidLogix Virtu MVP dinamikusan rendeli hozzá a feladatokat az elérhető legjobb grafikus erőforrásokhoz olyan szempontok figyelembe vételével, mint a tápellátás, a teljesítmény és a rendszer terhelése. Ilye módon akár 3x gyorsabban mehet a videók konvertálása az Intel® Quick Sync Video 2.0 technológiájával a felsőkategóriás 3D renderelési és játékteljesítmény megőrzése mellett, legyen szó akár NVIDIA®, akár AMD grafikus kártyákról. Amikor nincs szükség a külön grafikus kártyára, annak fogyasztása automatikusan nulla közelére csökken, így a rendszer sokkal környezetbarátabb. A tökéletes megoldást keresők számára a LucidLogix Virtu MVP nagyszerű grafikus teljesítményt és hatékonyságot kínál" -
mcwolf79
veterán
válasz
H.Ezredes #4302 üzenetére
Ezt Te hol láttad,hogy egyáltalán hoz teljesítménynövekedést?
Sőt, szerintem pont hogy rosszabb lesz a teljesítmény, mert a legutolsó állapot szerint, mivel az adatoknak útba kell ejteniük az integrált VGA-t,még kevesebb lesz az fps. Igaz,nem sokkal, de javulás semmiképp sem lesz. -
H.Ezredes
őstag
Én játék miatt tenném föl... De miért összes játék tesztben elég szép + eredményt hozott.. Ha csak 10%-ot is ,hoz ingyen csak úgy akkor miért is ne használjam 1 okot mondjon valaki.....
-
mcwolf79
veterán
válasz
Cybertrone #4300 üzenetére
Nem hiszem, hogy az Ő gépével office doksikat akar vele készíteni.
Dedikált VGA mellé meg semmi értelme, mert gyakorlatilag minimális (és akkor még finoman fogalmaztam) a fogyasztásbeli különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS RTX 4060 DUAL EVO 8GB OC Edition MAGYAR GARANCIA 2027.12. Szinte ÚJ!
- ASUS RTX 4060Ti DUAL 8GB OC Edition MAGYAR GARANCIA 2026.10. BESZÁMÍTÁS!
- GIGABYTE Radeon HD 7850 OC 2GB GDDR5 256bit
- GIGABYTE GeForce RTX 3070 Gaming OC 8G 3X WINDFORCE - Garancia
- SAPPHIRE Radeon RX 5700 XT + 8GB GDDR6 256bit LED 5700XT Videokártya
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest