Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Gmail (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:20:56

LOGOUT.hu

Gyakori Kérdések

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11701) kispx válasza ACE- (#11699) üzenetére


kispx
addikt

Szerk.: (törölhető, az elküldéskor jöttem rá, hogy nem ezért jelzi nem létező címnek, de a címben lévő pontokkal mindig is baj volt a gmail-nél)
A pontok nem számítanak a Gmail-címekben

[ Szerkesztve ]

(#11702) emiki6


emiki6
veterán

Sziasztok!

Kerestem, de nem találom: Lehet új google fiók létrehozása nélkül, fiókon belül új email címeket, alias-okat létrehozni? Azaz 1 fiók, több cím.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#11703) Snoop-y válasza emiki6 (#11702) üzenetére


Snoop-y
veterán

Nem lehet az ingyenes verzioban klasszikus aliast hasznalni. Kulon cimkent regisztralhatod es azt hasznalhatod a fo cimrol feladokent illetve a masodik cimet rairanyithatod az elsodlegesre vagy a fo fiokodbol lekerdezheted a masik fiokot.

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#11704) emiki6 válasza Snoop-y (#11703) üzenetére


emiki6
veterán

Köszi, akkor jól gondoltam!

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#11705) AtHoS


AtHoS
nagyúr

Sziasztok!

Egy jóbarátomnál belefutottam egy érdekes problémába.
Gmail fiókban (Fiókok és Importálás - E-mailek ellenőrzése más fiókokban részen) be volt neki állítva, hogy citromail-es fiókjából hozza át a leveleket POP3 SSL hozzáféréssel, de 2016 óta nem jött át egyetlen levél sem. SSL-ről átraktam normál leolvasásra, így megkezdődött a 2016 óta citrón lévő levelek átemelése.

Egy probléma van csak, hogy citróról letörlődik az átemelt levél. Sajnos a "Leolvasás után egy példány a kiszolgálón marad" (valami ilyesmi az elnevezése) lehetőség BE illeve Kikapcsolt állapotában is törlődik citróról az átemelt levél.

Valamit kihagytunk valahol? Jó lenne megoldani, hogy ne törlődjön citrón egy átemelt levél se!

Nem hiszem el, hogy ennek amúgy így kell működnie :F

Legrosszabb esetben azt még meg lehet tenni, hogy törlöm GMAIL alatt a más fiók ellenőrzésébe felvett citrós címet és beállítom a citrós fiókban a levelek tovább küldését a Gmail címre.

read-only mode on the forum

(#11706) emiki6 válasza AtHoS (#11705) üzenetére


emiki6
veterán

Citróból továbbítani nem tudtok?

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#11707) AtHoS válasza emiki6 (#11706) üzenetére


AtHoS
nagyúr

"Legrosszabb esetben azt még meg lehet tenni, hogy törlöm GMAIL alatt a más fiók ellenőrzésébe felvett citrós címet és beállítom a citrós fiókban a levelek tovább küldését a Gmail címre."

Ha más nincs, akkor ez lesz a megoldás, de elég hihetetlen, hogy ennek a fentiek szerint kell működnie (mindkét beállítás esetében) :F no persze, ha feltételezzük, hogy az idézett a bepipálható választás valóban arra lenne hivatott, amit magyarra fordítva ki lehet belőle olvasni

[ Szerkesztve ]

read-only mode on the forum

(#11708) emiki6 válasza AtHoS (#11707) üzenetére


emiki6
veterán

És tényleg! Átsiklottam az utolsó bekezdésed felett.

Tippre azt gondolnám, hogy ez nem gmail hiba, hanem citromail hiba, esetleg a 2 összeveszése.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#11709) Thunderzolee

Üdv!

Ezt hogy lehet törölni?

Valami frissítés lehetett a Google Photos appnál, ami azzal indithatott, h akarja-e szinkronizálni a mittudomén micsodát, amire alighanem rábökhettem kiixelés helyett.
Ez után amikor wifire csatlakoztam (otthon), szépen feltöltötte a telefonból a képeket a Google Photos a felhőjükbe.
Aztán mikor már alig volt hely, akkor felugrált, h meg fog telni a tárhely, és VÁSÁROLJAK tárhelyet, bővítsek, mert az nekem jó.

De nem tulajdonítottam neki jelentőséget, mert konkrétan nem írta, h hány GB van tele, én meg úgy tudtam, h a 15giga helyből max 2-3 giga lehet foglalt, plusz néha egy-egy egy fényképes mappa pár gigányi képpel rövid időre megtölti ideiglenesen a Drive tárhelyet, gondoltam biztos csak valami túlaggódó Googles hxlyeség.

Plusz a "Szabaditson fel tárhelyet" amikor végiggörgettem, az akárhányszor végiggörgettem, nem mutatta a Google Photos foglalását, ááááá, minek azt a foglalt fájlok listájába betenni... Így viszont azt láttam csak, h pár giga hely van foglalva (e-mailek + Drive által) és nem értettem, h miért dobálja fel, h meg fog telni a tárhelyem.

Aztán egyik nap jött megint éetesítés, h megtelt a tárhelyem.

Asztali géphez ülve sikerült kb fél órányi kattintgatás alatt kiderítenem, h ez a nyomorult Photos kezdte el feltölteni a telefonomról a képeket, és ezzel telt meg. :W
Agyon tudnám verni azt a rohadékot a Googlenál, aki ilyennel szivatja az embert.

Némi kutakodás után azt hiszem sikerült kikapcsolnom a Photos szinkronizációját, de mikor fogja a Google is úgy érzékelni, h ismét van 10+ giga tárhelyem, és nem kell ezt a szxrt felmutatnia a Gmailben?

Ráadásul amíg ott van, nyugtalankodok, h mi van, hanem is jól állítottam be, és folyamatosan szinkronizálja a képeim, csak nem veszem észre.

A Google Fotókat egyébként nem is használom, csak egyszer leszedtem az appot, mert azt hittem van benne képszerkesztő funkció (de nem volt).
Ha vége lesz ennek, törlöm is le a pxcsába, azt akkor nem értik a tech cégek, h miért utálja őket már az is, akinek eddig teljesen semleges volt a viszonya velük. :(((

De legalább kiderült, h a nyaralónkban használt mobilnetet mi ette meg akkoriban: egy LTE routerrel osztok meg wifit (1000Ft =30GB Digi mobilnet), szóval furcsálltam, h olyan sokat Youtubeoztunk volna, vagy hogy fogyott el a 30giga net, mikor kétszer voltunk ott mindössze, de ezek szerint a Photos ette meg, mert wifis kábeles netnek hitte. :((

[ Szerkesztve ]

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#11710) razorka777 válasza Thunderzolee (#11709) üzenetére


razorka777
veterán

"de mikor fogja a Google is úgy érzékelni, h ismét van 10+ giga tárhelyem"

A képeket törölted a google fotókból, de a kukát is kiürítetted utána?

Samsung Galaxy A52s 5G&A72

(#11711) Thunderzolee válasza razorka777 (#11710) üzenetére

Képeket igen, vagyis elkezdte törölni, azt írta hány százaléknál tart, én meg kiléptem.

Kukát nem tudom, de megnézem, úgy rémik az is üres volt.

Köszi a tippet!

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#11712) gyulaszu válasza Thunderzolee (#11711) üzenetére


gyulaszu
senior tag

És akkor biztos lehetsz-e benne, hogy a telefonon megmaradnak? Vagy "szinkronizálja" ismèt... ;]

gyulaszu

(#11713) Thunderzolee válasza gyulaszu (#11712) üzenetére

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#11714) Thunderzolee válasza razorka777 (#11710) üzenetére

Na, kiderült az anomália oka.

A Fotókból a képeket kijelöltem, és törlésre állítottam, és ez meg elkezdte törölni, de valami százalékosan mutatta, ami lassan ment felfelé, mondom akkor ez lesz egy óra.
Kiléptem.

Így nem vettem észre, h minden képet nem jelöltem ki, csak az első dátumnál ami volt. Ez kb egy mappát jelent adott napi dárummal.
Ugye visszamenőleg ahogy néztem, amikor wifihez csatlakozott a telefonom, elkezdte feltöltögetni a képeket, így látszik a dátumokból, h mely napokon voltam wifi közelében. ;]

Nem lehet valahogy kijelölni az összes képet? :F
Mert ez így marhára sokáig fog tartani, h dátumonként vannak mappába rakva, és minden dátumot külön kell kijelölni. :W
Asztali gépnél se? Nem volt időm kipróbálni, és még pár napig nem is leszek, csak mobilon görgettem, de hát többezer képnél még csak ilyen 600MB-nyi adatot sikerült kitörölnöm. :U

[ Szerkesztve ]

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#11715) Oldman2 válasza Thunderzolee (#11714) üzenetére


Oldman2
veterán

(#11716) Buvana


Buvana
aktív tag

H! Van egy xerox nyomtatóm, mailt is lehet vele küldeni. Gmail account volt beállítva küldőnek, de meg fog szűnni a googlenál a nem biztonságos alkalmazások fiók elérése. Van valami hókuszpókusz erre, vagy tud e valaki smtp szervert ingyen?

(̅_̅_̅_̅(̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅̅_̅()ڪے~~~~

(#11717) snorbi82 válasza Buvana (#11716) üzenetére


snorbi82
senior tag

[link]

IPhone 15 Pro Max, Iphone 13

(#11718) Buvana válasza snorbi82 (#11717) üzenetére


Buvana
aktív tag

Köszi, beállítottam.

(̅_̅_̅_̅(̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅̅_̅()ڪے~~~~

(#11719) iceQ!


iceQ!
addikt

Sziasztok,

Gmail mikor állítja le az SMTP szolgáltatást? Volt valami cikk erről, hogy talán május 21. után már nem lesz elérhető?! :F

[ Szerkesztve ]

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#11720) kispx válasza iceQ! (#11719) üzenetére


kispx
addikt

Hmm, nem kaptam erről emailt, de hírcikket sem találtam.

A Google suppport oldalán viszont ez fogad:
"Fiókja biztonságának megőrzése érdekében 2022. május 30-tól a Google nem támogatja a harmadik féltől származó olyan alkalmazások és eszközök használatát, amelyek arra kérik, hogy csak felhasználónevével és jelszavával jelentkezzen be Google-fiókjába.

Felhívjuk figyelmét, hogy ez az időpont nem vonatkozik a Google Workspace- és a Google Cloud Identity-ügyfelekre. A hatályba lépés ilyen ügyfelekre vonatkozó dátumát később tesszük majd közzé a Workspace blogján.

További információért olvasson tovább.
Különleges megjegyzés Apple-eszközzel történő bejelentkezésekre vonatkozóan. Azok a felhasználók, akik a közelmúltban nem jelentkeztek be Google-fiókjukba csak felhasználónév és jelszó használatával, 2022. február 28-tól csak új bejelentkezési kísérletet tehetnek az adott Google-fióktípus használatával. A meglévő felhasználók 2022. május 30-ig bejelentkezhetnek Google-fiókjukba felhasználónév és jelszó használatával."

Tehát nem az SMTP-t fogja leállítani, hanem csak az olyan alkalmazásokkal nem lehet használni, ami csak felhasználónév és jelszóval szeretné hitelesíteni a felhasználót. Az OAuth2-t használó alkalmazások továbbra is menni fognak.

(#11721) atala


atala
addikt

Nem igazán Gmail kérdés, de nem találtam megfelelő topicot.
Remélem tudtok segíteni.
A lányom fel lett véve a Google családi csoportba, még 15 évesen.
Amikor betöltötte a 16 évet, vissza kapta a google fiókja ellenőrzési jogokat.
Most törölném a családi csoportot, de nem engedi, mert azt írja ki, hogy van 16 évnél fiatalabb a csoportban, holott már betöltötte a 16-ot, lassan egy léve.
Hogyan tudnám törölni a csoportot?

(#11722) Thunderzolee válasza Oldman2 (#11715) üzenetére

Köszi.

Ezzel is csak nyögvenyelősen működik.
Nem engedi túl sok képet kijelölni, ha nagyon letekerek, akkor elvész az addig kijelöltek is, aztán csinálhatom újra.
Egy shit az egész. Ugyanúgy 3-4száz képet lehet csak kijelölni, nem bír többet, vagyis ha a csúszkán lejjebb tolom, h ne lassan görgetve tudjak csak haladni, akkor nem megy. Page down billentyű ugyanez. Pláne ugye a csúszkán a legalsóhoz mentem először, csodálom, h nem fagyott ki az egész.

Eddig semleges volt a viszonyom a Google termékeihez, de ekkora egy szxrt... :W

Csak érjek a végére, aztán örökre el is felejtem ezt az egészet. :W

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#11723) Oldman2 válasza Thunderzolee (#11722) üzenetére


Oldman2
veterán

Gondolom Mobilon próbálod.

Ha gyorsan meg akarod oldani a kérdést, próbálkozz PC-n.

Ott megy, gond nélkül.

Sry :DD

(#11724) Thunderzolee válasza Oldman2 (#11723) üzenetére

PC-n csináltam.

Mobilon nincs csúszka, kézzel kellett lefelé huzigálni a képernyőt, mielőtt agyfxszt kaptam, gondoltam asztali gépen is megnézem.
Hát ott se gyorsabb.

Ha nem csak fénykép nézet lenne, hanem album nézet is, és mondjuk minden dátum egy album lenne, akkor az albumokat gyorsabban ki lehetne jelölni.

Odaültetném a gyerkőcöket, h szórakozzanak el vele, csak adult képek is vannak közte, így kénytelen vagyok magam csinálni. :o

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#11725) Oldman2 válasza Thunderzolee (#11724) üzenetére


Oldman2
veterán

Bazz...

PC-n is csak akkor megy a "Görgetős" kijelölés, ha az első és az utolsó is "látható".
:W

Ez valamikor nem így működött.
:C

Próbáld dátum szerint kijelölni őket, minden azonos dátumú fotó egyben kijelölhető az azok fölött megjelenő dátumra kattintással.

(#11726) Thunderzolee válasza Oldman2 (#11725) üzenetére

Most komolyan azt hiszitek, h nem vettem még észre, h ha a dátumra kattintok, akkor az összes képet kijelöli ami az adott dátumhoz tartozik? :)
Van akinek ez nem megy magától, és ezt itt tanácsként kell neki adni? :F

Ezzel a módszerrel is sokáig tart több évnyi képet kijelölgetni, ha kb minden napra jut minimum pár kép. :/

És így van, az Intézőben a Shiftet lenyomva tartva le lehet jutni az "utolsó" képhez, h kijelöljem egy adott mappában akár az összes képet. Vagy a lefelé nyíl billentyűt, vagy a page down/page up, vagy a home/end billentyűt használva.
Ez itt nem megy, a Shiftet lenyomva az egér görgője nem működik, tehát nem tudom lefelé görgetni a képeket, (Chrome böngésző), h eljussak az "utolsó" képhez, csak ami a képernyőn van utolsó kép, addig tudok kijelölni, az meg nem valami sok, mivel nincs mappa nézet, csak fénykép nézet, és a képek mérete sem állítható kisebbre, h legalább több kép férne ki a képernyőre, mint Intézőben.

Ha meg kijelölök egy képet, és lejjebb görgetve Shiftet nyomva kattintok egy másikra, kijelöli ugyan a köztes képeket, de csak mittudomén 300-ig működik, utána nem, ha "túltolom", akkor meg kezdhetem elölről.

Áhh, mindegy, előbb-utóbb végzek vele. :R

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#11727) Oldman2 válasza Thunderzolee (#11726) üzenetére


Oldman2
veterán

Bocs, ez volt utoljára hogy bárkinek írtam bármit.

(#11728) tylerddd


tylerddd
veterán

Üdv! Ismerősnek valami lett a Gmail fiókjával, amit szerintem legalább 15 éve csináltunk neki és folyamatosan használta. Azt mondja kapott egy értesítést, hogy felfüggesztették a fiókot. Amikor próbálok belépni gépen, már a fiók megadásánál ezt dobja. Ilyenkor mi van és vissza lehet-e valahogy kapni, hiszen rengeteg mindenhez használta, pl. ugye mobilon is a telszámokkal stb.?! Vagy legalább azt kideríteni, hogy mi történt pontosan, mert ő nem teljesen tudta elmagyarázni, nem is igazán ért hozzá. Általában én segítettem neki, ha valami problémája volt ezzel. Köszönöm!

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#11729) nullpoint


nullpoint
senior tag

"A Google nem tudta ellenőrizni, hogy ez a fiók az Öné-e. Próbálkozzon újra később, vagy segítségért használja a fiók-helyreállítási funkciót."

Az nem baj hogy nap mint nap használom, bár már minden fontos hely regisztrációt kimentettem a google alól, de akkor is érdekelne miért. Ugyanonnan lépek be ugyanarról a böngészőről, azonos mac.

Csinált már régebben ilyet egy másik accnál, akkor hónapokig nem engedte.

Telefonról még be tudok lépni.

Van valami megoldás, vagy kukázzam véglegesen a gmailt?

kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt

(#11730) Toomy


Toomy
senior tag

Sziasztok!
Véletlen töröltem a piszkozatnál egy csatolt file-t. Szóval nem az egész piszkozat lett törölve csak benne a file.
Vissza tudom ezt valahogy hozni vagy ilyenkor buktam azt a file-t? :U

(#11731) Snoop-y válasza nullpoint (#11729) üzenetére


Snoop-y
veterán

2FA be van kapcsolva?

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#11732) Weareus


Weareus
addikt

Üdv.
Hatékony tárhely felszabadításra tipp esetleg?
Gépre archiválni semmit nem akarok.
Hetek óta rinyál a gmail, hogy 99% megtelt, vegyek tárhelyet.
Frászt.
Több alkalommal is, több száz (összesen több ezer) emailt töröltem, spamoltam, majd a spam mappát ürítettem, (a kukát is) és folyton újra kezdi...
Szerintem ez csak egy marhaság.
Tkp. semmi olyan fontos levelem nincs, amit ne tudnék nélkülözni...
Egyesével koppintgatni lassú, csoportos kijelölés, ilyesmi van?

[ Szerkesztve ]

Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

(#11733) Dluinet válasza Weareus (#11732) üzenetére


Dluinet
nagyúr

a google drive-on a fájlokat és a fotókat töröld (kukából is törölni kell)
törlés után néha kell várni 2-3 órát is, mire valóban felszabadítja a helyet

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#11734) nullpoint válasza Snoop-y (#11731) üzenetére


nullpoint
senior tag

Nincs.

kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt

(#11735) kispx válasza Weareus (#11732) üzenetére


kispx
addikt

Keresőmezőbe írd be:has:attachment larger:1MB
Ezzel az 1MB-tól nagyobb melléklettel rendelkező e-maileket szűröd le. Azokból törölj. Majd a kukából is töröld. A melléklet nélküli e-mailek kicsi méretűek is lehetnek, azzal nem fogsz felszabadítani sok helyet, hiába ezres számmal törlöd őket.

Ha az oldal aljára legörgetsz, látni fogsz valami hasonlót halványszürke betűkkel.: "19 GB/1,39 GB használatban", arra kattintva megnézheted, hogy a gmail, google fotók vagy a gdrive foglalja el a sok helyett.

(#11736) Weareus válasza kispx (#11735) üzenetére


Weareus
addikt

Értem, köszi.
Drive-on van sok fotó, most kiderült.
Ezeket másként is tudom törölni, mint egyesével?
Meg kétszer rá is rinyál, hogy de biztos?
Macera.
Delete all lehetőség van? :R

[ Szerkesztve ]

Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

(#11737) Lallerboy85


Lallerboy85
tag

Sziasztok! Lenne egy gmail fiók, amiben 350 db fontos levél van. Ezt szeretném egy másik email fiókba átküldeni / importálni. A két fiók között semmilyen kapcsolat nincs. Hogy lehetne ezt megvalósítani? Köszi ha segít valaki!

(#11738) vamosip


vamosip
tag

Sziasztok!

Következő a probléma.

Gmail fiók lekéri a T-online-os emaileket (1 másolat marad)

Kb. egy hónapja nem veszi át a Magyar Posta által küldött elektronikus tértivevény, feladójegyzék emaileket. T-online webmailre megérkezik.
Minden más email átjön csak ezek nem. Tapasztalt valaki hasonlót? Gondolom valami spamszűrő lesz a bűnös, hol lehet ilyet jelenteni?

(#11739) 4Grider válasza Lallerboy85 (#11737) üzenetére


4Grider
nagyúr

Felteszel Windows alá egy ingyenes Thunderbird levelezőklienst. Beállítod rajta a két fiókot imap. MIndent kijelöl (Ctrl+a) a másolandó mappában és megfogod a kijelölt tartalmat és ráhúzod az új gmail fiók beérkezett üzenetek (vagy bármi egyéb erre a célra létrehozott mappájába).

(#11740) Fecogame válasza vamosip (#11738) üzenetére


Fecogame
veterán

Webes felületen jobb felül fogaskerék --> Az összes beállítás megtekintése ---> Szűrők és letiltott címek

Itt nézz körül.

[ Szerkesztve ]

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#11741) vamosip válasza Fecogame (#11740) üzenetére


vamosip
tag

Köszi, elvileg nincs beállítva semmi szűrés a címre.

(#11742) Lallerboy85 válasza 4Grider (#11739) üzenetére


Lallerboy85
tag

Szia. IOS-em van.

(#11743) 4Grider válasza Lallerboy85 (#11742) üzenetére


4Grider
nagyúr

Gondolom arra is van olyan email kliens, ami tud egyszerre két fiókot kezelni...

(#11744) <Adamsky> válasza nullpoint (#11734) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Én és egy ismerősöm is ezzel szív.

Google couldn't verify that this account belongs to you.
Try again later or use Account Recovery for help.

– vagy, ha így jobban tetszik –

A Google nem tudta ellenőrizni, hogy ez a fiók az Öné-e.
Próbálkozzon újra később, vagy segítségért használja a fiók-helyreállítási funkciót.

Saját tapasztalat az, hogy ha nincs bekapcsolva a 2FA és "ismeretlen" helyről lépsz be, akkor nincs az az Isten, hogy beengedjen a gugli. Hiába van recovery e-mail beállítva, le se ...

Aki mégis tud erre bármilyen megoldást (a 2FA beállításon kívül), ne tartsa magába!

(#11745) vamosip válasza vamosip (#11738) üzenetére


vamosip
tag

Addig eljutottam, hogy nincs beállítva, hogy a Google lekérje a leveleket, így valószínű a T-nél lett beállítva, hogy forwardolja az emailek egy másolatát. Megkérdezem majd az üfsz-t... mert weben nem lehet állítani

(#11746) <Adamsky> válasza <Adamsky> (#11744) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Mindenkinek - akinek eddig még nem volt beállítva - erősen javaslom a 2FA beállítását (én is használtam a "fő" account-omon). Ugyanis, ha ne adj' Isten költözik elköltözik valaki, szolgáltató vált, stb. vagyis a Google nem tudja beazonosítani a bejelentkezés helyét, akkor pikk-pakk kizárhatja magát a Google-ös fiókjából. Ilyen esetben - ha már megtörtént a baj - az egyetlen megoldás, hogy kitöltjük ezt a form-ot ( Request to restore your Google Account ), és várjuk a választ.

A konkrét eset, ami az unokatesómnál történt:
• van egy olyan Google-ös acc.-ja, ami nem volt telefonhoz kötve (recovery e-mail volt)
• ezt eddig telefonról (böngészőből, nem app-ból) simán használta
• a napokban viszont belefutott abba, hogy se telefonról, se laptopról, se a testvérééknél nem tudott belépni
• az egyetlen hely, ahol a gugli beengedte a szülei lakása (nemrég albiba ment át)

Szóval most utóbbi helyen - szerencsére - be fogjuk tudni állítani neki a 2FA-t, de ha teszem azt, eladták volna az a lakást, vagy lemondják ott a netet, akkor cumi van.

[ Szerkesztve ]

(#11747) AtHoS válasza <Adamsky> (#11746) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Nagynéném google fiókjához nem volt semmi harmadik fél cucca hozzákötve (másik mail cím, telefonszám stb...) Telefonján kidobta a google, hogy be kellene jelentkeznie, de több évvel ezelőtt valamelyik munkatársa állított be egy Google fiókot, amihez valahová biztos felírásra került akkor a jelszó, de ez nem volt kéznél "fingom nincs" eljárásrend részeként.

A linkeden is említett fiók visszaállításán végig menve talán 6 óra múlva (de lehet 8) érkezett egy visszaállítást engedélyező levél a google-tól.
No igen, laptopján chrome böngészőben be volt jelentkezve, így ott szerencsére elérhető volt a gmail felülete (böngészőben viszont nem volt mentve a google fiók jelszava), így olvasható volt a visszaállító levél, mely percre pontosan meg is érkezett és új jelszót lehetett beállítani.

A csavar pedig a történetben, hogy ezt az új jelszót nem fogadta el a telefonja, amikor is megnézettem nagynénémmel, hogy milyen google fiók is van a telefonon használatban. Gondolhatjátok, hogy teljesen más, mint amibe a laptopján a chrome böngészőbe volt bejelentkezve :DDD

És mindezt telefonos távsegítséggel messengeres video hívásokkal megspékelve

Azóta telefonszáma a fiókjához rendelve és telefonján a google fiók lecserélve :B

Persze nagy segítség, ha van okosteló amihez a gg acc használva is van, mert ilyenkor nagyon kicsi az esély, hogy asztaligép/laptop/telefon egyszerre menjen tönkre illetve vezetékes szolgáltatóváltás esetén is telefonon elérhető marad gg fiók.

read-only mode on the forum

(#11748) <Adamsky> válasza AtHoS (#11747) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Most az okokba én se mennék bele (részben mert magam sem értem), de az unokatesómnál két Google-ös acc. van. Az egyik csak a telefonon, hogy "menjen", és van egy a levelezéshez, de ez utóbbi nincs beállítva a telefonon. A levelezős címét hol a telefonon böngésző alól, hol pedig a laptopjáról használta. A levelezős cím backup e-mail-je a telefonon lévő.
Országon beül ugyan mászkált, és saját elmondása szerint néha elő is fordult, hogy nem tudott belépni, de akkor a telefonon lévő acc.-ra / e-mail-re (backup e-mail) jött is ilyen átmeneti kód, amivel mégis sikerült belépni. Eddig.
Most viszont - ahogy írtam korábban - frankón kizárta magát. És itt nem a jelszó lett elfelejtve, hanem IP / geo. lokáció v. tudom is én mi alapján a Google azt mondta, hogy "te, nem lehetsz te, és mivel nem tudlak azonosítani, ezért szevasz".
Ezt egyébként szerintem bárki kipróbálhatja, akinek még van olyan acc.-ja, amin nincs beállítva 2FA, hogy mondjuk VPN-el átdobja magát egy másik országba. Én ezt a másodlagos acc.-om esetén - próbaképpen - meg is tettem. Pont ugyanúgy jártam, mint az unokatesóm. Sehogy sem tudtam pl. a GMail-t rávenni arra, hogy használja a recovery e-mail-em (az volt beállítva). A korábban idézett hibaüzenetet kaptam folyamatosan.
Olvastam valahol, hogy a Google mostanában ki fogja force-olni a 2FA-t. Lehet ez az egész annak köszönhető, de akkor nem a legszimpatikusabb húzás az biztos.
Sokan fogják ezt szerintem megszívni a közeljövőben.

(#11749) Nikaré válasza <Adamsky> (#11746) üzenetére


Nikaré
őstag

Szia!
Ez a 2FA beállítás után, hogy fog működni?
Minden belépés esetén mobilra küld egy kódot, hogy azzal engedélyezhetem a továbblépést?

Másik kérdés.
Asztali gépen, böngészőből megnyitva a gmail -t, hogyan lehet azt beállítani, hogy írja bal alul, hogy mikor léptem be utoljára.
Nem találom, béna vagyok vagy már nincs is ilyen opció?

(#11750) nfsu17 válasza Nikaré (#11749) üzenetére


nfsu17
veterán

Ha pl otthon lépsz be, akkor bepipálod, hogy ezen a gépen ne kérje többet, és elmenti sütibe. Onnantól ott nem kéri. Évekkel ezelőtt beállítottam a 2FA-t, idegen helyen nem lépek be, nem is zaklat sms-ekkel, stb, szvsz minden úgy megy, mint előtte

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Gmail (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.