Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
Semmi bajom nincs a PAF hangszedőkkel, én is szeretem a hangját.
De ez a Roswell simán csak egy kis jelű hangszedő, aminek ennek ellenére sincs megfelelő részletessége, mosottabb hangja van, mint a nagyobb jelű kerámiás Quantumnak. Még füles se kell hozzá, most a kis asztali Genius hangszórómon hallgattam meg a felvételeket, és így is hallani. És játék közben még jobban érzed a különbséget, mint mikor csak hallgatod.
Persze van ennél is rosszabb, a Cort KX-5 triplán tekercselt nagyjelű Alnico 5 "Motherbucker" hangszedői még mocsarasabban szólnak.

Nekem az a jó hangszedő, ami részletes, harap, és letekert hangerővel is megmarad a részletessége/tisztasága. Pl a KX300 aktív EMG-je hibátlanul tudja ezt, de a Les Paulomban lévő Burstbucker Pro is.
"csak a drágább audio interface-nek van high-Z bemenete"
25-30 ezerért lehet kapni ilyen Steinberg UR22-t, amit 10+ éve használok itthon, nem gondolnám drágának.De abban igazad van, hogy nagyimpedanciás bemenet nélkül tényleg kár próbálkozni, csóró egyetemista koromban egy Audigy LS hangkártyával gitároztam, mai füllel azok a felvételek is nagyon mocsarasan szólnak.
-
Goose-T
veterán
Ez nem így működik. Szar mikrofonnal felvett éneket nem tudsz EQ-val olyanná tenni, mintha egy Neumann U87-tel vették volna fel. Szar hangszórókat nem tudsz úgy EQ-zni, hogy úgy szóljon, mint egy ATC SCM100ASL Pro. A szar pickupok hangját sem tudod úgy átalakítani, hogy úgy szóljon, mint például egy Super Distortion. A szar minőségű komponensekkel történő felvételnél olyan veszteségeket szenved el a hang, amit nem lehet utólag pótolni. Hiába emelsz például 3dB-t 1kHz-en, ha a szar komponens torz, zajos hangot rögzített azon a frekvencián. Nem lesz ugyanolyan.
És akkor a környezetről még nem is beszéltünk. Ami a hangfelvételnél és a lehallgatásnál a szobaakusztika, az a gitároknál maga a gitár. Szar gitárban nem fog olyan jól szólni egy jó pickup, mint egy jó gitárban. És ez nem ezotéria, ahogy sokan gondolják, hanem puszta fizika.
-
Moleman
addikt
A HB hangszedőinél nem (csak) a jelszint a probléma, simán csak rosszabbul szól, mint az Ibanezben a Quantum, hiába tekered fel azonos jelszintre az inputot.
"ha lenne valami komolyabb cucc mögötte amin meg is halljátok a különbséget akkor lenne értelme"
Miért kell ehhez "komolyabb cucc"? Zárt fejhallgatóval nagy hangerőn ötödekkora különbséget is simán meghallasz. Ha szar a hangszedő és egyáltalán nem inspirál játék közben, azon semmilyen cucc vagy a cucc hiánya sem segít.Nem újkeletű dolog, évek óta mondogatom, hogy cserélni akarom a HB hangszedőjét, és most be is igazolódott, hogy nem véletlen, hogy 4 év alatt 1-2 óránál többet nem volt a kezemben. Hiába jó az összeszerelési minőség, ha rossz hallgatni, ami kijön belőle.
-
Igaz, Goose-T az írta vérszegény.
(És hogy van, aki ezt szereti.) Az érdi link elmentve
Teljesen felesleges benne kapásból hangszedőket cserélni ha nincs preferenciád
Egyetértek. Nem hinném, hogy azonnal nekiállnék. Először azért a kipróbálás, ismerkedés lenne. És ha mégsem tetszene rövid távon, akkor visszaküldés. Ha maga a gitár tetszene, maradna, de hosszabb távon nem lennék elégedett a hangszedővel, akkor nyúlnék bele. (Ha HB lenne
)
Nem vagyok kapkodós (csak néha, és csak kicsit), alapvetően nem berhelni vennék gitárt (de ha tetszik, nem zárkózom el előle).A hangolókulcsokat is a régi Kramer-en az itteni fórumjavaslatok inspirációja alapján cseréltem le.
Közben még nézegettem videókat a HB-ról (Max Solo Music csatornán, normálisnak tűnő bemutatói vannak).
Köszönöm
fórumtársunknak az önzetlen segítséget, aki küldött hangmintákat (időt és energiát nem sajnálva ezzel) ugyanolyan beállításokkal Fusion és RG gitárokról.
Ez alapján az Ibanez tetszetősebb hangot produkált.Kiváncsian tekintek az elkövetkezendő pár hétre.
-
Van rajta letörés.
👍Ez annyira nem rossz hír, de érdekes, hogy nem találtam egyértelmű utalást vagy képet erre. Pedig néztem, kerestem.mintha számítana bármit is
Számít. Mivel kézsérülésem van, így számít.ha 5 percet rászántál volna
Hidd el, akkor jövök kérdezni, ha már próbálkoztam tájékozódni, és nem sikerült.
Illetve ha nem tudom, hogy hogyan keressem, akkor a neked 5 perc az nekem 2 óra.
Nem mindenki ért hozzá (én pl. nem). -
Nem értek egyet. Pont, hogy a mellékelt kép alapján a vásárló el tudja dönteni, hogy az apró karc az zavarja-e vagy sem, illetve, hogy az egyéb QC issuek (ütődés, paint job, etc) még beleférnek-e. Arról nem is beszélve, hogy azért a szállitás is pénzbe kerül, ha meg a szállitócég dolgozója úgy dönt, hogy focizni akar akkor még ráadásul sérült árút is kaphatsz. Nézd csak meg, hogy Andertons-nál a B-stockos árukról nagyon szép képeket csinálnak. Jobb mintha "visszaküldött árú with minor traces of use" a leirásban ami lehet sablon szövegtől kezdve a csillagos égig minden. Ez szimplán lustaság. Bár tekintve, hogy a Thomann hogy operál nem lepődöm meg. Az amarokom a light tokkal vettem, gondoltam a gitárt beleteszik ha már bundle-ben árulják, aztán kaptam két dobozt, az egyik a toknak, a másik pedig a gitárnak...
-
-
Igen ezt még nem döntöttem el. A legtöbb tutorial csak a festékig csiszolja le, viszont szvsz. azok amik teljesen (fáig) voltak letisztitva, jobban is néztek ki. Most a következő fázis az az, hogy gyakorlom a festést igazi fán. Az egyik fa kidolgozó cégtől sikerült 15+ db 40x40x3 méretű fát kapni (nem kellett már nekik). Ha az már jól megy, szóval festés, minták, utána gradient festés akkor jöhet a következő fázis. Mondjuk gondolkodom, hogy lehet érdemesebb lenne valami szuper olcsó DIY gitárszeten gyakorolni aztán utána a kivánt tesztalanyon.
Tisztában vagyok vele, hogy ez hosszú folyamat lesz, de szivesen vágok bele. Aztán ha tetszik akkor pedig jó kis hobbivá is alakulhat
.szerk. Tudom, hogy lehet kapni kinai "bengal tiger" matricát, de azok szvsz. nem néznek ki jól
szerk2: Azt sem döntöttem még el, hogy "dye"-t vagy spray can-t fogok használni, de majd kiderül, hogy melyik tűnik jobbnak. Amennyire látom, egyszerűbb dye-jal dolgozni főleg ha gradient-et szeretnék elérni -
Nem elsődleges célpont tremolós gitárt vennem. De ha olyan tetszik meg, és olyan kényalmes, ami termolós (és nincs fix húrlábas változata). Tehát úgy fogalmaznék, hogy nem kizáró ok a tremoló.
Nem tudom mi a Dive Bomb.A nyak se probléma igazából mert lehet belőle csiszolni ha túl vastagnak találod
Elektromossághoz hozzányúlok, nyakat vékonyabbra csiszolni azt inkább nem. -
Blindmouse_
senior tag
Majd szólnak a többiek ha zavarja őket
akkor majd félrevonulunk.
BTW én a hetvenes éveket utálom a keverés miatt. az nagyon nem az én világom, igen a nyolcvanas évek első fele is még relatíve vérszegényen szól, egy jó EQ sokat ment azon szerencsére
Pár általad felsoroltakhoz hasonló régiség..
pl1..
PL2..PL10..
Mai zenék is vannak amik ezt a vonalat hozzák, és jól is szólnak. főleg az északeurópai színtéren..
Pl 1...Na? van amelyik fogyasztható?
-
Blindmouse_
senior tag
Akkor érdemes végigszaladnod a diszkográfiájukon, ha jó vagy angolból sokat fogsz kacagni a szövegeiken.
szerintem tetszeni fog!!!!
Áh.. '22-ben voltak itt.. Amikor egy csibe elkérte Satcheltől a gitárt, az meg odaadta
Ohh a Vice City. annyira imádtam!!! a Flash FM rádióadót néha a kocsiban is hallgattam kompletten a vice city soundtrackről.

BAROMISOK finomságot tudok neked még ha ezek bejönnek a listádról.. -
Blindmouse_
senior tag
Amúgy mint banda baromijók már ha szereted a glam/hardrock vonalat.. paródiának indult de túl profin van hozzá összerakva az egész, nem tudom hány lemezük jött már ki. tavaly vagy tavalyelőtt voltam bulijukon a hajdani Barbinegratrackben. Jók!!
Zéró politikai korrektség, beszólnak mindennek nemtől vallástól, bármitől függetlenül, és mindenkinek, szexista disznók, de mindenki imádja őket

Fogalmam nincs egyik másik klipjük hogy lehet fenn a weben, de fentvan

-
Blindmouse_
senior tag
-
Egyetértünk, ha már nem tudja hozni azt a szintet (amit ahogy elnézve évek alatt összegyűlt "Lars fail compilation" videókat azért nem ma kezdődött és egyre rosszabb lesz) akkor fel kell tudni ismerni, hogy nem megy és tovább állni. Az alternatíva, hogy tényleg a banda nevéhez mérten összekapja magát. Mondjuk gondolom most már úgy van vele, hogy "valahogy kibekkeli" aztán mint eredeti tagként kerül be a könyvekbe "until the end of his career" címen.
-
Az megtörténhet, hogy az egyik jobban tetszik / jobb érzésre mint a másik vagy ilyen szubjektiv dolgoknak nincs ebben a fórumban helye?
Egyértelmű, hogy az átmenő nyak jobb mint a Corté, szerintem minden alkalommal megjegyzem (akár az utolsó kommentem vagy ha visszaolvasol, konkrétan ez az oka amiért árulom), de érzetre nekem jobban tetszik a Cort. Lehet, hogy rosszul fejeztem ki magam (ebben az esetben elnézést) a "spórolást" egyedül a nyak ezen részére értem, nem a fogólapra vagy az stainless steel bundokra.
Nálam egyedül egy kisebb hiba van, mégpedig a kapcsolónak kifaragott hely egy kicsit arrébb van tolva emiatt kicsit görbének tűnik. Amennyire olvastam (régebben mielőtt megrendeltem) az első szériás Amarokokkal volt némi gond, de ezeknél az új modelleknél ez már nem annyira jött elő, vagy csak én vagyok szerencsés
. -
Érzetre meg látszatra. A külsőt arra értem, hogy nagyon "pale" az a fa (számomra). A Cort nyaka (is) jóval jobb érzetre (egészen a 17. fretig
..). Mindamellett, hogy más fáról beszélünk a megmunkálása is ég és föld.
Nem rossz, csak bennem van "ah igen, jó kis cucc ez, de itt már érződik, hogy spóroltak rajta". -
Moleman
addikt
Én is sokáig próbáltam elérni mások hangzását, valójában néha még most is, nem írok saját zenéket, egy cover meg szerintem akkor igazán jó, ha eredetiként ismeri fel a Soundhound/Shazam vagy fene tudja minek hívják manapság.

Viszont nagyon szeretem/becsülöm azokat a zenészeket, akik teljesen máshogy közelítik meg a dolgokat, legyen az Mark Knopfler vagy Matteo Mancuso a fingerstyle játékkal, vagy Tom Morello, aki egy Telecaster nyaki hangszedőjére is tud nagyon súlyos riffeket írni.
Néha pont a nem javasolt dolgok működnek jól, pl mikor régen egy klasszikusgitár-basszusgitár duóban voltam, hosszú körömmel játszottam a basszuson, és tök jól állt neki az éles attack, pedig minden bass oktatóvideóban az az első utasítás, hogy vágd le a körmöd.

-
Moleman
addikt

Amúgy ez is érdekes, nemrég vettem, még nem próbáltam ki, de kellemes fogása van, még nem bántó, de már pont nem csúszik:

Nagyon nosztalgikus nekem ez a Fender Medium, ilyet kaptam először ajándékba mikor elkezdtem gitározni, és mivel csak ezt ismertem, az első 13 évben mindig ilyet vettem.
Az utóbbi 10 évben kezdtem el kísérletezni mindenféle mással. -
Nem szoktam semmit készpénznek venni amit ír, neked is ezt javaslom.
Megmondom őszintén nem tudom eldönteni, hogy egy "common troll" vagy vagy mi. Mert kettőnk közü nem én vagyok aki akár egyszer is (!) ChatGPT kommentet irt. Szerinted mi a fészkes fenéért kérdezem, hogy miért használod úgy mintha ez lenne a szent grál?Biztos nem azért mert eleget látom ahogy a kollégáim ugyanazt csinálják mint Te és pusholnak olyan commit-okat amiken látszik, hogy bedobta chatGPT-be aztán copy-paste-elte. Tényleg ignorálnom kellene az ilyen troll attempteket.
-
X2N
őstag
Akkoriban se készült sok gitár:
A Gibson az 1958–59 közötti időszakban nagyon kevés Les Paul Standard “Burst” modellt gyártott – ezekből lettek később a legendás, gyűjtők által aranyáron keresett gitárok.
A rendelkezésre álló gyári és gyűjtői adatok alapján:
1958-ban (amikor először jelent meg a flamed maple toppal készült Sunburst Standard): kb. 434 darab készült.
1959-ben (a legismertebb és legkeresettebb évjárat): kb. 643 darab készült.
1960-ban még kb. 635 darabot gyártottak, mielőtt a modell kinézete megváltozott (az SG formára).
Tehát összesen 1958 és 1960 között alig több mint 1 700 darab eredeti Burst létezik, és ebből a ’59-es a „szent grál”.Kiesel/G&L gyárt amerikában manapság ilyen darabszámban gitárokat, azok olyanok is.
-
-
X2N
őstag
Ebbe a Murphy Lab-os dologba meg az a durva hogy még a Les Paul gitároknál is teljesen máshogy vannak gyártva manapság a mai Les Paul gitárok mint ahogy eredetileg, gyakorlatilag köze nincs hozzá.
A "nagy" Gibson cég, az nagyon nem ugyanaz mint a különálló Murphy Lab féle kis "Gibson", köszönő viszonyba sincsenek egymással, még gyártás téren se. -
Nem, nem volt jó választás, de ezt szerintem már részletesen kifejtettem az összes ehhez kapcsolódó hozzászólásomban. Specifikáció és kinézet alapján hüledeztem, ráadásul én még kicsivel olcsóbban is kaptam meg és nem gondoltam, hogy engem az a bumszli bolt-on érintkezés ennyire zavarni fog. Azt, hogy miért nem küldtem vissza azt ne kérdezd. Valahogy úgy voltam vele, hogy majd megszeretem, aztán 1 év+ óta ez kiderült, hogy nem, nem szeretem meg. De emiatt majdnem biztosra tudom, hogy nem lesz másik bolt-on gitárom az életben.
Lehet, hogy nagyon leegyszerüsitettem, de igen kb. ennyi. Mondjuk ehhez hozzátartozik, hogy megnézek egy rakás videót, olvasom a specs sheetet és összevetem az enyémmel. Ha tudom, hogy pl. a Soloist nyakat szeretem akkor ez lesz az etalon. Ezért is próbáltam faggatni pl. Goose kollégát, mert Solar gitár sajnos még nem járt nálam és mielőtt belevágok a jövőben, jó lenne tudni, hogy Soloisthez képes vastagabb / ugyanolyan / vékonyabb. De igen azt gondolom, hogy egy gitár kinézete az fontos, hisz minél jobban tetszik egy hangszer, annál többet szeretnéd nyüstölni
-
Az még
oroszszovjet cső ott, vagy újra kapható új gyártmány?
@#66348 Ctrl+Alt~Del
Azért egy ilyenre beneveznék.@#66356 Ctrl+Alt~Del
Kicsit rövid.
Mindig meghallgatom amiket ide bedobtok. -
Blindmouse_
senior tag
Újban vagy usa-t kapsz jelenleg abból a thomannos listából, vagy pro PLUS szériát ami kínai.
Sima pro szériát már nem. még az SL3x van a listában de az meg egy alsóbb kategória.
a bruised crackle az egyetlen pro szériás sl2, baromi jól néz ki amúgy, csak a crackled festésű SL2 mind kínai, az rettentene el.Anno a DR3-asomat direkt évekig "vadásztam", mert olyat akartam pont abban a színben aztán egyszer valaki szólt hogy ő eladja az övét. újban? nem volt olyan modell lévén akkor már 10 éve nem gyártották.
Ez meg alkalmi vétel volt, rápróbáltam, kockáztattam, az univerzum erői úgy akarták hogy összejöjjön.De én ennek innentől nem magyarázkodok. felőlem fortyogjon csak.. én meg örülök a full "lelakott, igénytelen szaromnak"
-
Blindmouse_
senior tag
Ja, lehet kéne egy olajozás az ebonynak..

A dzsuvát azt még húrcserekor lepucoltam róla kb, ez már csak "kopás".. egyébként a használatban nem zavar, és csak direkt fényben venni észre. sőt, a feje hegye is le van ütve.
Mentségemre? Vegyen valaki ennél olcsóbban Soloistot..

-
Blindmouse_
senior tag
Én most egy darabig nem merek venni semmit, mert az utóbbi 2 hónapban kimaxoltam a mázlifaktort ezekkel a féláron külföldiából vásárlásokkal.

Az SL2-t konkrétan a hugom hozta el, úgy hogy egy itteni fórumos srác kontaktált az eladóval mert neki volt a willhabenen acc-a, aztán ilyen utsó pillanatban kapta meg az eladó srác a hugi számát mert a közvetítőember elfelejtette este megnézni az üzijeit. Hugi véletlenül járt Linz mellett, mert a GPS szerint vezetve arrafele jött nyaralásból, és amikor felhívta az eladó, akkor hugi 20 percre volt a várostól, csak le kellett borulnia az autópályáról hozzá, én itthon rossz minőségű videohívásban próbáltam megnézni a cuccot, meg mondtam huginak hogy azt nézd meg egyenes-e a nyaka.. Szóval ez olyan együttállása volt a dolgoknak, az univerzum azt akarta hogy ez legyen az én Soloistom.
Az egy dolog amit az eladó mond általában, de kiderült hogy nem kamuzott semmiben...Ez most baromijól sült el úgy néz ki, mondjuk a wah pedál is jó lövés volt pár hete ebayről.

-
Blindmouse_
senior tag
Hát anno két helyről jött minőségi cucc, usa, és japán. a korea az a futottak még kategória, kínai az meg nyilván szar..

Indonézt egy éve kipróbáltam boltban, akkor lettem vele úgy hogy nem olyan rossz, lehet elfogadható.. de nyilván más amikor a magam ízlésére beállítom, és már 3-4 napja csak az volt a kezemben, mint egy bolti félóra.
Meg hát ez a saját cuccomon szól, a sajátjaimmal összehasonlítva..
Meg hát ugye meglehetett volna benne az átverésfaktor is ha valamije gatya ami nem cserélhető/javítható, mert mégiscsak látatlanban vettem, videohíváson keresztül.. én 6 órával később fogtam a kezembe élőben amikor megérkezett.
-
Goose-T
veterán
Próbáltam én mindenhogy, akkor is vékony maradt a hangja. Pedig mahagóniból készült annak az RG420FBZ-nek a teste, a többi pickuppal testesebb volt a hangja. Nem volt használhatatlanul vékony, de át kellett volna állítanom a presetjeimet, hogy jól szóljon, azt meg nem akartam.
-
Goose-T
veterán
A vintage voice csak simán furán szólt, a split pedig a szokásos herélt hangzás, amilyen szokott lenne a felezett humbuckereknél. A modern voice-nak jó nagy volt a jele, de alja nem volt. Az EMG 81-nek is eléggé meg van vágva az alja, hogy feszes legyen, de azért standard hangoláshoz még pont jó. A Fishman alja sokkal durvábban van vágva.
-
Goose-T
veterán
Szerintem pont egy ilyenre írta Ctrl+Alt+Del, hogy baromi nagy neck dive-ja van és nehéz is.
-
Goose-T
veterán
Komolyabb lehangolásokhoz szokták szeretni, nem véletlenül érkezett Blindmouse gitárja hajókötél-húrokkal. Standard vagy aközeli hangolásban vékony, gyenge, főleg ilyen hosszúskálás gitárban. Les Paulban még elmegy, mert ott a rövidebb skála és a böszme test miatt sok a mély, az kompenzálja a kisebb jelet.
-
Blindmouse_
senior tag
Ja, csak az elektronika nekem szürkületi zóna, ahhoz kelleni fog majd külső segítség valszeg.. aztán lehet ki kéne bontani minden drótot belőle, aztán rajt alapján nulláról újrahúzni..
Google azt mondja a JNL-re hogy régi SH2Neck, Lidia Daniel, mármint ő volt aki tekercselte.. nincs rajta kívül Seymour Duncan felirat ergo valszeg 80's évek.. -
Ba cy lus
addikt
Mikor élőben láttam ilyen festést - berakás nélkül - Ibanezen, még gagyibb hatású volt. Ráadásul nem is illik a középen lévő berakáshoz. Manapság a dizájnerek majd megfeszülnek, hogy "valami új, valami más legyen", még az se baj, ha esztétikailag ratyi. Akkor már inkább a jól bejáratott festések. Nem értem, miért gondolják, hogy évről évre fel kell találni a spanyol viaszt.
-
Blindmouse_
senior tag
RENGETEG.
Ez volt a "kedvenc". ül a csávó fapofával, és rrrrrr... nem látod ahogy mozog az ujja..
-
-
Redchucky
aktív tag
Amit linkeltèl, arra gondolok.
Ezt néztem
https://www.gitarcentrum.hu/product/epiphone-explorer-ebony
Új hozzászólás Aktív témák
- Pánik a memóriapiacon
- TCL LCD és LED TV-k
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Azonnali játékos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HyperX Fury DDR4 - 3200 - CL16 - 16GB RAM (8GB x 2) RGB
- PlayStation 5 Pro /// Boltból, Számlával és 1 Év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Dell Latitude 7320 i5-1145G7 16GB 256GB 1 év garancia
- MSI Katana 15 HX - 15.6" QHD 165Hz - i7 14650HX - 16GB - 1TB - RTX 5060 - Win11 - 3 év gari - MAGYAR
- Dell Latitude 7320 i5-1145G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

(És hogy van, aki ezt szereti.)

Elektromossághoz hozzányúlok, nyakat vékonyabbra csiszolni azt inkább nem.
..). Mindamellett, hogy más fáról beszélünk a megmunkálása is ég és föld.