- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- LordOLOG Szféra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Goose-T #65846 üzenetére
Most, hogy megint kézbe fogtam, rájöttem, hogy a kézsérülésem miatt nem lenne jó nekem ez a gitár. Nincs "letörés" a szélénél, és pont a sérült részt nyomja (ahogy a Warlock is, de ott megtaláltam a megfelelő tartást/pozíciót). Amúgy tokot adnának hozzá 999Ft-ért, így tényleg nem tűnne rossz üzletnek.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Goose-T #65846 üzenetére
Meg nem is tud. Ahogy megrendeled, 2-5 nap várakozási időnél fizetned is kell, egyből leszedik a kártyád.
Egyébként meg nem trógerek, betartják a jogszabályokat, ha leütöd a hirdetett árért, akkor azt annyiért adják akkor is, ha időközben változik az ára. Én fél évet vártam a Snakebyte-ra, amikorra megérkezett, már magasabb volt az ára, mégis azt fizettem ki, amennyiért lerendeltem.
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T #65857 üzenetére
Stratot maximum a kezdők vesznek de ők se Fendert. GS-en van fent most 120 eladó Fender. Gibson 40db. Túl sok gitárt gyártanak aztán veszít az értékéből jelentősen, nem úgy mint Gibsonnál, ott akkor buksz eladáskor az árán akkor korán adtad el vagy nagyon réteg gitárt sikerült venned és nem kell senkinek.
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #65812 üzenetére
Kibontottam, lehet megvakulni!
A beállítása fos, de majd segítek rajta. Az állapota szuper, a fogólap kicsit száraz, de majd beolajozom. A bundokon is polírozok egyet rájuk fér. Amúgy teljesen makulátlan az állapota. Még kaptam hozzá egy ilyen bontatlan húrkészletet is. Az eladó három (3!) dobozban adta fel. Gyárilag dupla trapézdobozt adnak hozzá, de még ezt is berakta egy nagy Thomannos téglalap alakú vastag gitárdobozba.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Goose-T #65775 üzenetére
Amennyire "utáltam" eddig az Ibanezeket, pontosabban a jó szó az, hogy idegenkedtem tőle, most annyira elégedett vagyok vele.
Nagyon jó kis gitár ez így, egyébként nagyon hasonlít a Kieselre, annak talán még vékonyabb a nyaka amúgy. Még most kezdem belakni, de nagyon szívesen veszem kézbe, szóval kicsit sem bántam meg! Tegnap kézbe vettem a Slash Epiphone-t utána, hát büntetés volt. Nehéz, rohadt vastag nyak, óriási nyaki bumszli, brrrr.
A hangszedőkkel is nagyon elégedett vagyok, kíváncsiságból eljátszottam tegnap az Iron Maiden intro riffjét, és a DP100-on van a hangzása legközelebb az eredetihez, ugyanazzal a presettel, bármelyik gitáron.
Jellemző az itthoni használtgitár-piacra.
Meg arra, hogy mindent lealkudsz! -
Hadeska22
aktív tag
válasz
Goose-T #65753 üzenetére
Köszi, összességében nem rossz és lehet, hogy Te pont jó FRS-t fogsz ki abban a Solarban. Nem törvényszerű, hogy úgy jársz mint Ctrl+Alt+Del kolléga vagy én. Szimplán csak (túlságosan) nagy a szórás FRS-nél.
Na meg legrosszabb esetben akár egy Gotoh 1996T-t beleraksz. Amennyire látom eléggé olcsó ahhoz képest, pedig elviekben OFR szintet tud hozni és az elmondások / reviewok alapján tényleg megéri az árát.
Ha van tapasztalatod, akkor hogy viszonyul a Solar nyak, pl.
Jackson (pl. átmenő nyakas Soloist)
LTD (pl Platinum vagy M1000)
Ibanez (vagy átmenős vagy nagyon alacsony bolt-on) ?Más:
Elgondolkodtam, hogy lehet a jövőben beruháznék egy Cort X500-ra. Nálunk újat lehet kapni 260-285.000-re átszámolt forintért. És azért átmenő nyakas, locking tuneres, FR1000 tremolós + SD sentient & nazgul pickupos gitárt nehéz kapni ennyiért. Az tart vissza, hogy még mindig itt van a KX 700 és a használt piacon a cort gitárok nem tartják az áruk egyáltalán. A legutolsó KX 700 kb. 280.000-ért ment el, pedig az új ára ennél jóval több. Viszont akármánnyire is szeretem a HB amarok6-t, a Cort KX 700 kézbevételkor jóval minőségibb érzést ad és igazából ezzel csak a bumszli bolt-on joint a probléma a gitár önmagában nagyon minőségi is jól játszható. A nyak is kényelmes (egészen a bolt-on pontig). Ez persze nem azt jelenti, hogy az amarokot nem szeretem, mert amire vettem arra pont tökéletes, de érezni a "higher tier" amikor váltok
A másik potenciális probléma, hogy a quality control azért nem annyira jó a Cort gitároknál. Én a KX 700-al mondhatni nagyon szerencsés voltam (csak kicsi paint job a hibája), de félő, hogy valami nagyobb quality f-up lenne rajta.
-
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
Goose-T #65750 üzenetére
Volt már Solar gitárral dolgod? Kiváncsi vagyok, hogy fog tetszeni a nyak vastagsága + QC mennyit fejlődött a "régebbi" (2020-22) modellektől. Mondjuk ár/érték arányban egész jók. Ezt gondolom ha kell akkor csak este a hátadra akasztod és máris nem kell mellény egy esti sétánál / biciklizés közben
Ez a zöld amúgy nagyon tetszik (pár hónappal ezelőtt 350 körül árulták Thomann-nál), de amig nem tudok legalább egy Solart kipróbálni addig biztos, hogy nem fogok berendelni egyet sem
.
Mondjuk ezen megakadt a szemem:
Floyd Rose különleges tremoló -
válasz
Goose-T #65722 üzenetére
Zajlik az élet te feléd. Rezonátoros érdekes cucc lehetett, sosem fogtam még olyat.
Húr vastagságról ennyit. Meg ennyit. És utoljára még ennyit.
Az tök oké, hogy rossz húrok voltak rajta rosszul beállítva, csak a félreértés elkerülése érdekében linkeltem ezeket az anyagokat, mert ahogy kifejezted magad, könnyen azt hiheti az ember, hogy a vékony húrok rosszak, pedig ez így van. A baj nem ott van, hogy vékony a húr hanem hogy pl a nyereg más húrra van belőve. -
FockeWulf
tag
válasz
Goose-T #65724 üzenetére
Meg jól szét is b@ssza a lyukat. Pont azért találták ki úgy, metrikus menetes csavarral, hogy tudd pecízen állítgatni, facsavarral azt nem lehet, az nem erre van kitalálva, a menet emelkedése is ad hoc egy facsavarnk, már ha lehet ott egyáltalán menetemelkedésről beszélni. Azt arra találtak ki hogy egyszer becsavarozz vele valamit, azt tartja, nem arra hogy állítgass vele bármit is, főleg nem precíz beállításokhoz.
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T #65722 üzenetére
Nincs azokkal a PAF-okkal semmi baj. Inkább legyen kevesebb kimenete, mint feleslegesen sok, kevésbé zenei hanggal, meg aztán túlvezérli a modellezőt is. Nem kell minden hangszedőnek Super Distortion-nak lennie, ez se feltétlenül egy hi-gain zenére való gitár. Nem is cserélném őket, ahogy írtad testbe rögzített, az új hangszedőt is módosítanod kell majd, nem éri meg a fáradtságot. Kezdőknek tökéletes gitár akik Floyd-ot szeretnének.
Nekem nehezen ment el ez a gitár sajnos, pedig jó gitár volt, hangszerésszel políroztattam a bundokat, jó járt vele aki megvette.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Goose-T #65618 üzenetére
Amúgy amikor már a szállásom le volt foglalva a koncertre, arra gondoltam, hogy remélem nem hal meg a koncertig szegény. Aztán végül nem kaptam jegyet, de utána is sok kommentet olvastam, amiben aggódtak, hogy vajon megéri-e a július elejét. Volt, aki konkrétan azt írta, hogy ez neki túl nagy risk, mert elég sok költséggel jár, és nem vállalja inkább emiatt. Akkor se, ha lemarad róla.
Jó lett volna azért ott lenni basszus, pláne utólag, így.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Goose-T #65506 üzenetére
A koptatósnak az az előnye. egy új lap, és akármilyen új leosztást össze lehet hozni anélkül hogy a réginek látható nyoma lenne.
Kértem képeket a Linz-i hibás SL2-ről.. hátha hajlandó lefotózni a figura rendes fényben is.. Hugi a hét második felében 40km-re lesz tőle.. lehet el kéne hozatni vele.
-
X2N
őstag
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Goose-T #63793 üzenetére
Jó, honnan vegyek kölcsön most így reggel egy edge-t próbálgatni?
Amúgy ugyanezt tudja a régi kar is a jackóimban.. DR-3ason lassan berohad a finomhangoló is
Leakasztom a hidat, 2 óra múlva visszateszem, és ugyanott van a hangolás.
Nem leszólom az edge-t csak tényleg kíváncsi vagyok a különbségekre. -
X2N
őstag
válasz
Goose-T #63723 üzenetére
Akkor téged még kereslek ez ügyben ha nem gond, én annyira nem vagyok otthon az Alis rendelésekben
Alnico 2/3-as hangszedőt szeretnék beletenni. Nekem is harmadik gitárnak lesz a LP(humbucker)/LTD(EMG) mellé. Strat sose volt az én világom, de a tele az tetszik, az a gitárok AK-47-ese.
Már csak egy jó kis worn SG kellene P90-el.
Svédektől is lehet egész jó áron Tele/Strat alkatrészeket venni, érdemes benézni, a húrlábak is jó árban vannak. Szép Roasted nyakak is vannak.
trexgumi-Van előtte kép is? Miért lett fehér?
-
válasz
Goose-T #63692 üzenetére
Mióta nézegettem gitáros dolgokat (ennek a topiknak hála'), azóta nekem is dobálja. Múltkor valami 25k volt egy Irin, na meg ugyanennyi a szállítás (
)
Ilyeneket sosem mertem rendelni aliról. Túl nagy érték/kockázat arányúnak tartom.
Van arról felvett hangmintád?(más)
Sógor munkahelyet váltott, így nem foglalkozik most a gitár felelevenítéssel. Pedig valami családi bandát kéne összerakni.#63691consono
Dehogynem, tengeren túli, csak nyugat felé kell elindulni. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Goose-T #63606 üzenetére
It is what it is.
Ha a mechanikus alatt azt érted, hogy megtanulok valamit, amit utána eljátszom (ahogy megtanultam), akkor nem is lehetne más, mint mechanikus. Nem tudom hogyan lehetne ugyanezt mondjuk spontán eljátszani. Ha arra gondolsz, hogy ne tudatosan játsszam el, hanem csak úgy kijöjjön a kezemből, hát ja, jó lenne.
Ehhez kellene az évek meg a rutin.
Zenekar? Ilyen tudással max behangolni mehetnék, és még az se jönne össze minden alkalommal.
-
válasz
Goose-T #63554 üzenetére
Nem. Évekig szoptam az intonációval. Vettem Dániában húrt, vettem otthon valami random pesti boltban, vettem itt Cambridge-ben is a PMT-ben, és a hangszerész is mondta, hogy Strat-on volt neki is gondja vele, aztán többet soha. Ez a sima super slinky volt, semmi extra húr. Akkor még zöldfülűként nem gondoltam volna hogy a húr csinálhat ilyet, mert mindenki mondta hogy EB EB EB ezért DD-t nem is próbáltam. Ma már tudom, hogy ilyen nincs. Amúgy vicces mert általában kiröhögnek ezzel, pedig nem vagyok vele egyedül, csak nagyon kevesen szívnak vele. Amúgy vicces valamelyik EB string theory videóban is volt valami nagy sztár aki EB-re esküdött és intonációs problémái voltak. Szerintem a fülem ki van hegyezve az ilyesmire, mert pl az első hangszerész azt mondta, hogy minden oké, nincs itt semmi látnivaló ez egy ilyen hangszer (nem temporált, true tempered) csak hozzá kell szokni. Aztán a második mondta, hogy csak ennyire lehetett beállítani a harmadik meg mondta, hogy kivágta a húrjaimat és rakott rá DD-t, láss csodát marant nem temporált a hangszer de sokkal pontosabb lett, azóta nincs ilyesmi gondom.
Általában szekptikus ezzel mindenki, volt hogy kiröhögtek a Cambridge-i hangszerboltban azzal, hogy ha jó x-y-nak akkor a random hangszerésznek (aki mint mondtam, pont Gary Moore-nak jó volt) pont nem jó. Amúgy olyan hangszerész aki nulláról épít hangszert, nem csak beállítgat.
Amúgy úgy tánt hogy fix hídon ilyen probléma nem volt vele, csak a Squier-eimen. De azóta nem foglalkozom inkább a témával, nem próbálgatok, DD megy rá azt kész. Azaz perpill a Fender Straton Thomastik-Infeld flatwound van a 3 vastagon, a többi meg valami DD húr. -
válasz
Goose-T #63552 üzenetére
Mikor a straton szenvedtem a szar Ernie Ball húrokkal akkor voltak ilyen fura pozícióban a babák, mondjuk ennyire nem voltak elmászva de nagyon, 3 hangszerés se tudta beállítani, a harmadik (nála járt már Gary Moore is mikor Cambridge környékén volt turná koncerten) kibaszta őket és mondta hogy Daddario-t tesz fel és azzal helyreálltak a gondok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Mobilinternet
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Milyen program, ami...?
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Elektromos autók - motorok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i7-4710MQ I 16GB I 500SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest