Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szten Márs

nagyúr

válasz Inv1sus #7140 üzenetére

Nagy görcsös mozdulatok?
    Az már rég rossz, ha görcsös mozdulatokat akarsz tenni. Az akkordozáshoz az kell, hogy több ujjad egyszerre, biztosan mozogjon a fogólapon. Én anno úgy csináltam, hogy egyszerű kis hülyeségekkel hozzászoktattam az ujjaimat a gitár fogólapjához, a húrokhoz, tanuljanak meg az ujjaim kb. egyenként eligazodni a fogólapon, és mozogni valamennyire rajta, nem pedig rögtön akkordokat kezdtem gyakorolni, amikor a kezem még azt sem tudja, mi a fene az ott alatta, amin matatni kéne. Nem biztos, hogy tényleg jó sorrend, vagy így kéne kezdeni, csak egy gondolat volt akkor is, meg most is.

Szóval az akkordozáshoz, ha nem egy darab akkordot sikálsz, az kell, hogy több ujjad biztosan mozogjon. Némelyik akkor delég széles, nyúlni kell az ujjaknak, másoknál egyáltalán nincs ilyen gond. Aztán a nyitott akkordok egy dolog, de jönnek a barrés akkordok, az egy érdekes menet, bár elektromos gitáron jóval egyszerűbb :)

Hova kellettek neked nagy görcsös mozdulatok?

Szerk: Ó, izomhod, igen, jó, hogy felhoztad. Baromira jól felépített gitáros tananyag: justinguitar.com.

Új hozzászólás Aktív témák