Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
Halihó! Találkozott valaki már azzal a jelenséggel, hogy friss SATA2 Samsung F1 (500GB) HDD-re való csere után (előtte 160-as PATA Samu volt) a win boot előtt 20mp-ig kivár. Szinte biztos vagyok benne, hogy ez nem hiba, hanem valamit a biosban kell át/beállítani. Az egység SATA0-n van, a SATA1-en egy Pio212D író ül, plusz egy PATA DVD olvasó is masterben, egyedül, az IDE kábelen. A deszka EP35C-DS3R.
Ideák?Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
llax
senior tag
Sehogy nem megy 1066-on...
NB fesz. emelése nélkül megy akár a 400-as FSB is (333-on használom), de a RAM-ot 1066-ra állítom, kezdődnek a gondok FSB-től, CPU órajeltől függetlenül... 800-on nincs semmi gond, de az 1066 nem megy... Csak MCH +0,3V-tal, de így még egyszer sem volt gond, RAM feszt. 2V-ról visszábbvettem 1,9V-ra, de így is jónak tűnik...2db. Kingmax 1GB/1066-os mudul van benne... Néhány *10 hsz.-el ezelőtt foglalkoztunk ezzel a problémámmal.
Elindul a gép, Memtest86, Prime, Orthos nem jelez hibát, de 1066-on kisebb fesszel fagyogat a Win, meg indításkor (5-10-ből 1*) elkezd ki-be kapcsolgatni és vissazáll 800-ra...Mod.:
Kipróbáltam a RAM-ot 1200-on is. Így már a Memtest86 jelezget hibát, viszont nincs ki-bekapcsolgatás, alapra visszaállás. Így a RAM elvileg bírja az 1066-ot, az NB bírná az 1200-at is... De alapfeszen nem...További mod.:
Az a gyanúm ezzel kapcsolatban, hogy nagyon "alulfeszel" az NB tápáramköre. Már csak abból is erre merek következtetni, hogy +0,3V-al sincs vészes melegedés...[ Szerkesztve ]
-
RAiN91
őstag
Helló
Gigabyte EP35 DS3L 13k, olcsónak tűnik, de a tuning hogy megy vele?
szerk: bocs elírtam, D31 az, annak nem itt a helye.[ Szerkesztve ]
-
llax
senior tag
EP35-DS3R - E6600 (ideiglenesen) - 2* Kingmax 1GB/1066
Mint írtam, 800-as RAM órajelnél mindent alapra lehet állítani (FSB-t úgy is lehet emelni kb. 400-ig)...
A garancia is érdekes kérdés: a P35-ös chipset "hivatalosan" max. 800MHz DDR2-es RAM órajelet támogat, ott viszont nincs semmi gond. Tuningra meg nincs garancia.
De a jelenlegi beállításokkal meg nekem nincs gondom: alig melegszik, stabilan megy... -
tzolee21
csendes tag
Megcsináltam a bios frissítést, felraktam az f3-ast, adtam +0,1V-ot is, de nem változott semmi! A gpu z ugyanúgy pciE 1x-esnek írta a kártyát, utána csere, beleraktam egy 7600 gs-t, majd egy 8800 gt-t azokkal semmi gond nem volt!
8800 gt-vel 3dmark 06-ban 12500 pontot értem el. Holnap vissza üzlet és valószínű kártyacsere lesz!
A segítséget pedig köszönöm, mindkettőtöknek, a leírás nagyon jó volt! -
huabr
csendes tag
Sziasztok. Nekem az lenne a gondom egy P35 DS3L lappal, hogy nem tudom kikapcsolni az USB-t . Teljesen leállitott gépnél is marad a fesz az összes usb porton. Gondolom valahogy ki lehet ezt kapcsolni csak én nem jöttem rá hogy????
Tudna segiteni valaki.? Fontos lenne mert a külsö rack-ben lévö vinyo állandóan megy.[ Szerkesztve ]
Ismerkedek az INTEL-el, eddig nem rossz!
-
Mankó
veterán
Nálam ugyanez a hiba csak 4 modullal. Szerintem nálad hibás az a 2 modul. Esetleg még próbáld meg, hogy mindent alapra teszel, memóriát 3.2-re és a Performance Levelt Standardra.
Illetve még azt nézd meg everestben, hogy mennyit kapnak a ramok így, s ha kevés akkor adj nekik úgy, hogy 2 legyen. -
Baluka01
csendes tag
Sziasztok! Melyik BIOS-ra érdemes frissíteni? Mert azt olvastam, hogy a Gigabyte valamelyik verziótól megszüntette az alaplapról vezérelt ventik szabályozását, és pörögnek világnak.
-
tzsolesz
nagyúr
Na fiúk most mit csináljak. Van itt egy P35-DS3L alaplap, és egy E5200. Nem megy, a ventik pörögnek, és azon kívül semmi. Tudom, hogy biosfrissítés kellene, de ez egy vadiúj konfig, se rendszer se semmi nincs rajta. Amit a gigabyte oldaláról leszedtem, az meg szerintem csak win alól fut. Tanácsokat kérek.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz fagy53 #31973 üzenetére
Meg van a ludas, az egyik RAM hibás. Érdekes pedig úgy emlékszem mindenhogy megnéztem azt is. Hát nem Miért is ne rosszul raktam rá a csipogót, és nem sípolt a baromja. Kár hogy ezt csak a proci csere után tudtam meg. Ilyenkor aztán persze paszta stb, meg a rák vinné el ezt a LGA775-ös gyári hűtőt, ez a ráfogatás nem az igazi, egyszer eltöröm a lapot, vagy valamit.
-
HIJ
őstag
Üdv!
Most cseréltem le a 2x1Gb G.Skill 1066 -os RAM -omat egy szintén G.Skill 2x2Gb 1000 kitre. Eddig az előző is 1000 ben ment 500 -as FSB mellett 1:1. Gondoltam nem is változtatok a beállításokon, mert ugye 1000 -et ennek is mennie kell, tekintve hogy annyi a gyári órajele. Sajnos ez nem így történt, mert random szerű kékhalálokkal találkozom lépten-nyomon. Az lehet hogy a lap mégsem úgy kezeli az újat és az 500 FSB sok már neki így? Most mindent visszavettem alapra és 2,50 szorzóval 1000 Mhz -en tesztelem a ramokat amik egyenlőre még nem hibáztak. Direkt 2x2 re cseréltem le, mert tartottam az ilyen hibáktól a 4x1 -es rendszerbe, de ezek szerint nemsikerült megúsznom !?
-
Criton
veterán
Sziasztok !
GA-EP35-DS4 rev 2.1 lapom van jelenleg F2 -es biosal. Kipróbáltam már mindegyiket egészen az F6 -ig, az F3 al még semmi bajom nemvolt, de F5 valamint a F6a -val már nem akart bootolni a gép ( ekkor jött egy CMOS clear, ami visszarakta a régi eredeti biost ) van valakinek 5lete ? Melyiket érdemes használni, vagy ez a hiba másnál is elöjön akinek ilyen lapja van ?
Köszi !
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
P3C-DS3R lapban van egy ATI 4850 és egy E8400. Ehhez kéne ram, ebben gondolkozom:
GEIL Ultra 4096Mb DDR2 1066Mhz KIT vagy Black Dragon. Bele mennének? És ha igen, összeférnének? -
kételkedem
addikt
válasz Criton #31982 üzenetére
Ha nem használod a RAID-et, akkor nem kell felraknod a drivert. Ugyan ez a DES-el is. Ha nem szereted, nem használod akkor ne rakd fel!
A Giga honlapjáról töltsd le a friss audio, lan, chipset drivereket és csak azokat telepítsd.Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
Criton
veterán
válasz kételkedem #31984 üzenetére
ok rendben, köszi szépen !
A DES benn van a Biosban is ? (ahol ki-be lehet kapcsolni) - vagy csak nemkell a szoftvert felrakni hozzá ?melyik drivereket érdemes felrakni, a legújjabakat ?
Intel Chipset -ből most ez van meg nekem : 9.0.0.1011
[ Szerkesztve ]
-
kételkedem
addikt
válasz Criton #31985 üzenetére
A DES-t elég csak egyszerüen kihagyni a telepítésből. A biosban van még egy-két energiatakarékos funkció. Azokat nem feltétlenül kell piszkálni. A drivereket innen töltsd le, ezeket telepítsd.
Érdekes, h itt a 8.3.1.1009 chipsetdriver van fennHa igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
kanmajom
tag
heló!
én tegnap rendeltem egy konfigot ilyen alaplappal.
remélem beválik! jókat olvastam rólaSzeretne ingyen pókerezni? Nem kell mást tennie, csak regisztrálni, befizetni huszonöt dollárt és már kezdheti is!
-
Criton
veterán
Biost hol érdemes frissiteni ? Windows (@BIOS) alatt vagy Bios alatt ?
[ Szerkesztve ]
-
Criton
veterán
válasz barnam_ #31994 üzenetére
az pl mitől lehet, hogy az F5 nél pl a gép többször kikapcsol vagy nem bootol be egyáltalán ( fekete háttér ) vagy bejön a GB boot logo de elmosodva ? Valami bios beállitási probléma lehet ? Elvileg bios frissités után újraindul, utána biosban Load Optim. Defaults, utána megint restart - utána semmi.
Akinek EP35-DS4 rev 2.1 lapja van, annál ez hogyan jelentkezik ?
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Úgy néz ki stabilizálódik a 4 gb ram mizéria. Azaz tesztek alatt most jók, bár a tesztelés még nem fejeződött be. 7*500 ramok 1000en 15-5-5-5-el.
Annyi volt a baja, hogy le kellett vennem a Performance levelt Standard-ra. Amióta meg van a gép, az mindig Turbo-n volt, s soha nem piszkáltam. Különben nem is olyan sok a különbség a 3 opció között.
Köszönet a sok segítő hozzászólásért!Aki hasonló problémával küzd, ez legyen az első amit lefixál!
-
Criton
veterán
válasz barnam_ #31996 üzenetére
most sikerült probléma nélkül felrakni a legújabb biost. 1 hónapos Béta verzió.
F6a. Most a Load Optim. Defaults -al csináltam, és probléma nélkül bebootolt.Most a gépben 2x1GB ram van. Amikor tegnap próbáltam akkor 4x1GB ram volt benne, lehet az a baj ? Meg én is a Performance -ot Standard -ra raktam, nem Turbo ( ennek is lehet köze hozzá ? )
-
Criton
veterán
vagy inkább rakjam fel az utolsó végleges biost ? (nem béta)
az utolsó egyébként 5nappal korábbi mint a béta biosugye a rev 2.1 -hez az F5 az utsó végleges bios ?
mert látok már f13 -14 stb...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- iOS alkalmazások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Horgász topik
- Projektor topic
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.