- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrel
őstag
válasz
fagy53 #39352 üzenetére
Nemtom, lehet velem van a baj de én értem amit írtam
Csak meg akartam tudni, hogy majd ha meglesz a 2. vinyó, akkor hogyan kell beállítanom a BIOS-t, hogy RAID-ben működjenek... mert a BIOS-omban nincs olyan opció amit a kézikönyv írt...
(pontosabban utólag kiderült hogy van, csak máshol... Ez a sok modellt magába foglaló kézikönyvek átka, nem tér ki a különbségekre csak random részletezi valamelyiket...)
-
bivalyolo
őstag
válasz
fagy53 #38890 üzenetére
én nem tudom mitől függ ez de nagyon idegesítő h a memory multipliert auton és 3.33-as beállításokon használva nem csinálja és ez most teljesen független a tuningtól mert ha én tök alapbeállításokat használva változtatok a szorzón akkor is eljátsza szóval amint másra állítom egyből kezdi és hangsúlyozom csak hideg indításkor, áramtalanítás után. ha csak ki volt kapcsolva és visszakapcsolom teljesen jó, ha csak resetelem teljesen jó, használat közbe nem indul újra.
-
válasz
fagy53 #38811 üzenetére
Nekem Q8200 megy Gigabyte EP35-DS3-ban 420-as FSB-t maximum, azt is 1.3V mellett.
Efölött nem is boot-ol, végigzongoráztam az összes beállítást a BIOS-ban.
Amúgy pedig 7x400-on használom 1.15V-al(VID 1.2375).
Sztem a Q8xxx széria nem a tuningról híres, inkább viszonylag alacsony ára miatt éri meg ilyet vásárolni ha ki tudja használni az ember a 4 mag erejét. -
-
brd
nagyúr
válasz
fagy53 #36443 üzenetére
Úgy, hogy a feladatkezelő byte-ot ír, az Everest MB-ot, a Rendszerpanel pedig GB-ot. Az általad írt értékek (a középső kivételével, de hazardíroztam
) pedig pont ebben térnek el egymástól.
Persze lehet, hogy te már a megfelelő szorzóval számoltál (ez esetben nem szóltam)...
-
horvathkrisz
addikt
válasz
fagy53 #36346 üzenetére
Én azt hittem hogy 1 db 80-ast lát ilyenkor.
"és ezért rizikós a használata, mert az egyik meghibásodása esetén elveszíted a teljes tartalmat."
De van egy 320-as WD vinyóm, ennyi erővel ha az meghibásodik ott is csak elveszítem a tartalmat...Vagy Raid0 esetében nagyobb az esély a meghibásodásra?
(egyébként annyira nem érdekel az adatvesztés mert csak a rendszer lesz rajta..) -
-
Gaben01
őstag
válasz
fagy53 #36118 üzenetére
Megpróbálok szerezni holnap másik rampárt és azzal is kipróbálom a lapot.Ha azokkal is ezt csinálja,akkor mehet vissza gariba ez is.Csak elég minimális az esélye annak,hogy van egy lapom,amiben rossz a 3-as és 4-es foglalat és amit adnak helyette annak ugyanez a baja.
Azért köszönöm a segítséget. -
Gaben01
őstag
válasz
fagy53 #36114 üzenetére
Azért ekkora homár nem vagyok.
Ahogy írtam,egy darabig tökéletesen mentek a dq6-ban.Igaz az lemaradt,hogy dualban,gondoltam ez egyértelmű.Ha az 1-3ban van a ram vagy a 2-4ben,akkor újraindulgat a gép.Ha csak a 3-asba vagy csak a 4-esbe teszek ramot akkor is újraindulgat,1-3 esetén ha kiveszem a 3-asból nincs gond,ugyanígy 2-4 esetén ha a 4esből kiveszem megy,egyébként újraindulgat.Magyarul nem tudom dc-ben használni a ramjaimat,mert akkor nem indul.
A ramoknak 5-5-5-15 időzítéssel 2.0V kell az 1066-hoz.Amíg nem volt gáz a dq6-tal,addig 4-4-4-12 időzítéssel mentek 900-on 1,9V-al.Amit egyébként tudtak a cserelapban is (p35c-ds3r). -
Rica
senior tag
válasz
fagy53 #35971 üzenetére
Öröm újra látni PH! kedvence!
Bizony dől ki rendesen egy pici kis sloton a meleg hátul, egy óra játék alatt melegebb lesz a kis szobában, mintha a fűtőtest menne. Teszek rá hátra egy 12 centis brutál szívó ventit és leszaggatom a felesleges slotokat. Szerintem az is gáz, hogy, a TX2-es proci hütőn van egy plexi légterelő hátul, ami szintén a deszkára tolja a meleget. Azt is leoperálom. Stabilnak atom stabil orthos alatt, de tényleg csak 1,20-at kap a proci 3456-on.butch1: nekem narancssárga Geil Ultra 1066 van 2*1 GB. 2,2 Volttal 1152 stabil és hűvös és max 9 rugó
-
fagy53
nagyúr
válasz
fagy53 #35437 üzenetére
Kérdeznék én is valamit, a RAM fesz, Everest Dimm-nek jelőli, sokat mászik felfelé nálam a bekapcsolás után, ahogy bemelegszik a gép. Pl 2.06V-tól 2.28V-ig elmegy, ami gáz mert a RAM-ok 2.25V felett hibáznak.Eggyel alacsonyabb fokozatra téve, meg a boot-nál száll el kékhalálal a gép, mert ilyenkor hidegen 1.92V a RAM fesz a RAM-ok meg 2.04V alatt hibáznak. Az csak a kérdésem, hogy más P35-ös tulajnak is változik ilyen mértékben a fesz, vagy csak én vagyok ilyen szerencsés?
A P31-es ram fesz viszont betonstabil. -
sz.j
nagyúr
válasz
fagy53 #34810 üzenetére
Ha ez így lenne ahogy írod, akkor a Normal állásban 2,24V-os Crucial Ballistix memómnál hogy tudom +0,1V-ra állítva, az 1,95V-ot elérni? [link]
De ha nem hiszed szívesen csinálok képet ahogy +0,05V-onként emelem a feszt, és kb ezt fogod látni:
1,8V +0,05V~1,89V, 1,8V+0,1V~1,95V, 1,8V+0,15V~2,02V, stbNem muszály elhinni, de DS4 esetén így van.
Ja, és nálam nincs külön Over és Down állás a memónál. -
-
llaci21
csendes tag
válasz
fagy53 #32855 üzenetére
Tudom hogy annyi kell neki. Auton is annyit ad neki de inkább beállítom. Más rammal még nem próbáltam. Másik érdekesség hogy az alaplapi hőmérsékletre 40 °-ot ír, az északit méri?Mert 40°-hoz képes jóval forróbb, kb egy szinten van a 8800gtsel ami 55-60.
mod: Szerintetek régebbi biossal kísérletezzek?(F13)
-
válasz
fagy53 #32851 üzenetére
lehet, hogy hülyeséget kérdezek: egy fogyasztó csak egy forrásból kaphatja a kakaót? azaz pl. a CPU csak a 4/8-pinesből eszik, és a 20/24-esből nem kap semmit, vagy kaphat mindkét irányból? ugyanez a kérdés a PCIE slotra is.
thx!
tlac: no igen. csak épp most nem feltétlen vennék, ha nem muszáj. de úgy tűnik, muszáj lesz
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #31973 üzenetére
Meg van a ludas, az egyik RAM hibás. Érdekes pedig úgy emlékszem mindenhogy megnéztem azt is. Hát nem
Miért is ne rosszul raktam rá a csipogót, és nem sípolt a baromja. Kár hogy ezt csak a proci csere után tudtam meg. Ilyenkor aztán persze paszta stb, meg a rák vinné el ezt a LGA775-ös gyári hűtőt, ez a ráfogatás nem az igazi, egyszer eltöröm a lapot, vagy valamit.
-
llax
senior tag
válasz
fagy53 #31887 üzenetére
Nálam valami nem kedveli az 5-ös időzítéseket... Nem biztos, hogy a RAM... Azzal hasonló a helyzet, mint a korábbi esetekben: Memtest86 szerint nincs hiba, Orthos-Prime-HotCPU szerint rövid távon nincs hiba. Látszólag minden OK. De néha gondol egyet és lefagy az egész, vagy (újra)indításnál jön a 3-4-5 ki-bekapcs majd visszaállás alapra...
Ilyet +0,3V MCH fesszel és 5-7-7-es beállítással még egyszer sem csinált.
-
llax
senior tag
válasz
fagy53 #31879 üzenetére
Mértem én is hőmérsékletet: ha megy a CPU venti, akkor 36-38°C az NB hűtő (középen, borda tövénél), ha leállítom a CPU ventit, fél perc alatt felmegy 42-45°C-ra. Attól nem kell félnem, hogy megsül
(csak a "piacos" multiméteremhez van hőmérő, a kapott értékeket ezért nem kell készpénznek venni)
De van újabb bizonyíték is arra, hogy az NB fesz lehetett a gond: elindul a gép 1200-ra állított RAM órajellel is. Igaz, itt már a Memtes86 jelez hibát (tehát marad az 1066), de a korábbi problémáknak nyoma sincs.
Még eljátszogatok az időzítésekkel, kap egy tartósabb tesztet 5-5-5-18 -al is. De az Everest RAM sebességtesztjei szerint alig van különbség a két beállítás között, éppen ezért a legapróbb hiba után is megy vissza 5-7-7-24-re... Esetleg megpróbálaom még 5-6-6-...al.Nemrég állítottam le az Orthost, a fentebbi beállításokkal éjfél óta hibátlanul ment...
-
llax
senior tag
válasz
fagy53 #31869 üzenetére
Lehet, hogy +0,3V kell az MCH-nak??? Mert így működőképesnek tűnik a dolog.
Jelenlegi beállítás, ami működőképesnek tűnik:
RAM fesz: 2,0V
MCH fesz: +0,3V
Performance Enhance - Turbo
Időzítések "auto"-ra állítva, ez 5-7-7-24 beállítást eredményez.TALÁN...
Az egészben az az érdekes (amit már korábban is leírtam), hogy a korábbi beállításokkal sem a Memtest86 nem talált hibát, sem az Orthos, sem a HotCPU...
Igaz, az Orthos-t sem futtattam még 4-5 óránál többet egyhuzamban, de súlyosabb hibánál nem bírt volna ennyit sem...Ami a korábbi 1066-os beálításokkal egyáltalán nem működött: visszatérés készenléti állapotból (S3). Most az is működik.
Kár hogy nem méri semmi a tényleges MCH feszt. Ugyanis +0,3V beállítással is csak "kellemesen langyos" az NB hűtőbordája. Megszüntettem minden légáramlatot a borda közelében (procihűtő kikapcs
) kb. 1 percre, de futó Orthos mellet úgy sem melegedett vészesen (a proci sem
). Lehet, hogy eddig a beállítottnál (névleges + BIOS-ban hozzáadott) alacsonyabb feszt kapott???
-
llax
senior tag
válasz
fagy53 #31862 üzenetére
Bírt az eddig is 1-1,5 óránál sokkal többet 1066-on... De indításkor néha beállt apalórajelre (2-3 ki-bekapcs), vagy egyszerűen használat közben fagyott a WinXP... 800-on ezt nem csinálja...
Most jön újabb teszt "Standard" beállítással... Jelenleg arra várok, hogy a Memtest legalább 1x végigmenjen, majd jön az Orthos...
De ha a Memtest-ből esc-velel kiléptem, restart-kor 1066-ról mindíg visszaállt 800-ra...
Ha semmi nem segít, akkor még megpróbálom visszatenni az F2-es biost (ha engedi...). Azzal mintha kevesebb nyűg lett volna...
-
llax
senior tag
válasz
fagy53 #31850 üzenetére
Nálam valamiért nem szereti...
5-5-5-18 lenne az alapbeállítás. 2V-on nagyon rendetlenkedik, 2,1V-on néha-néha...
Eddig a Performance Enhance - Turbo volt, most megy a Memtest86 Standard beállítással... Mondjuk a Memtest86 eddig sem jelzett hibát 1066-on...
Már majdnem a procit vágtam a kukába, hogy ennyire antituning példányt fogtam ki... Kiderült, hogy mégsem... Ha a RAM-ot 800 körüli órajelen tartom, akkor nincs a procival gond...
-
lala42
őstag
válasz
fagy53 #31815 üzenetére
Nem vádoltalak volna, csak nem ismerem az ASUS ezen lapját. A P5K topkban sem írtak róla semmit (Az EPU-s változatról) Csak annyit tudok róla, hogy késői kiadása a P35-nek. És nem ismerem annyira az ASUS-t. Volt anno valamikor tőlük lapom, de nem voltam annyira oda. Már nem emlékszem pontosan, de valamilyen korai P5-ös sorozatu volt. Gondoltam javítottak a dolgokon. A felszereltségét bogarászva, nem lehet annyira rossz, CF-es is, ( nem kitétel)elég pofás is, sok szolgáltatással, de nem tudom, hogy mennyire tuningbarát és stabil. Pl. nem találtam memória komp. listát sem.
-
DjKoxi
senior tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kuponkunyeráló
- Apple iPhone 17 - alap
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- EAFC 26
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap eladó /Garanciás/
- GIGABYTE Z390 AORUS MASTER WiFi Alaplap
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GeForce RTX 3060Ti (OEM HP)
- 150 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060 (FOGLALVA)
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Google Pixel 8 8/128GB+Spigen tok 6 hó jótállás!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest