Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gyépés
üzenetére
Én mindig lovagokkal szerettem lenni, még akkor is, ha sajnos eléggé bénák. Szegény íjászlányokat mindenki meg akarja környékezni, s sajnos lovagoknál repülőegység hiányában egy kezdeti csatában ahol 5-ével vannak az íjászok, nehéz megakadályozni, hogy ne cibálják meg a kis szőke gyönyörűséget.
Talán a nekromanta az egyik legerősebb. -
Logitech
aktív tag
válasz
gyépés
üzenetére
Én vettem egy FX505DU-t, az a baj, nem ismerek hőmérséklet monitorozó programokat, meg a frame-eket se szoktam kiíratni képernyőre, nem tudom átlag hőmérsékletet mivel lenne érdemes nézni.
CPUID HWMonitorral néztem:
turbo ventivel GTA V alatt cpu 87 max, gpu 84 max
normál venti fokozaton cpu 94 max, gpu 86 max
Egyszer volt a cpu 95 max is, GTA V story mód bezető feladatát csináltam meg. Pár perc játék volt csak minden esetben, szobában 25 fok körül van.
Normál fokozaton is pörgeti rendesen a ventit, süvít elég hangosan.
RGB a billentyűzet világítás, a billentyűzet rész nem valami stabil, ha lenyomok egy gombot, a körülötte lévőkön is látszik hogy megsüllyednek, de ez nem csak ennél a gépnél van.
Maga a ház szerintem rendben van, ott rosszabbra számítottam, nem nyeklik össze vissza. Touch pad ami még nem tetszik, nincs külön jobb - bal gomb, így mivel az egész padot kell lenyomni, van egy kis zörgése, amikor csak kettőt koppintok rajta pl.
Asus oldalán azt találtam, hogy garanciavesztéssel jár ha bővíted, a boltban is azt mondták hogy elvileg nem lehetne hozzányúlni. Én ezért ott rakattam bele +memóriát meg ssd-ket. -
válasz
gyépés
üzenetére
Nagyon nehéz kitalálni hogy miért vsn különbség...a 8750h bőven ad annyi extra fps-t, hisz ez a Ryzen CPU 7700hq szint a 8750h meg > 7700hq.
Az FPS különbség simán a proci miatt van elsősorban.

A gép minősége már ránézésre 500k-s gl503vs szint.
Ja és MIL-STD-810G katonai minősítést amit elsősorban drága üzleti gépek szoktak max kapni.
Ehhez a minősítéshrz többek között ezek kellenek:..- 28 es 62 Celsius fok között megbirkóznak a szélsőséges időjárási viszonyoknál is.
- Akár 1,2 méterről is betonra ejthetjük, fa padló esetén pedig akár 2 méteres zuhanást is kibírnak.
- a ház hatékonyan védi a kijelzőt es más egyéb alkatrészeket.
-Csepp vagy folyadékálló billentyűzetSzóval ezek alapján nem az oco kínai műanyag kategóriájú gép .
De ami igazán érdekelne engen hogy a 120 hz FreeSync nélküli kijelzőn hogy néznek ki a játékok, van egy mikroakadas 60-120 FPS között (60 FPS alatt 100% hogy akad)

-
válasz
gyépés
üzenetére
Na az a játék egy újabb tökéletes példája annak, hogy miért is éri meg jobban konzolt venni a helyett, hogy vagyont költenél PC-re (vagy laptopra)+szoftverekkel kínlódnál.
Ryse jó játék, nekem tetszik és kisebb leesések ugyan voltak 60 fps alá, de 90%-ban jó volt az élmény GTX 980 kártyán FHD minden maxon.
Viszont modern gépeken, modern VGA és driverrel (legyen az Pascal vagy Turing) ez a játék is bugos és a V-Sync-et ha kikapcsolod akkor töredezik a kép, ha meg bekapcsolod akkor viszont rosszul zárolja a képkocka számot és csak 40-45 FPS-t hoz GTX 1080 vagy akár RTX 2080-on is (mindkettőn próbáltam)+mellé a G-Sync sem csinál semmi és játszhatatlan mikroakadással (+alacsony FPS-el) fut.
Legalábbis ez a helyzet az elején amikor a barbárok támadják a várost (rég játszottam vele, nem emlékszem a nevére).
Azaz modern rendszereken, modern driverekkel játszhatatlan.
De rengeteg hasonló játék van ahol ügyeskedni kell, hogy ne legyen mikroakadás.
Pl játékok amik 60 FPS-re lettek írva, 144 hz-es monitoron mikroakadás látható mivel 60 FPS helyett 62 FPS-el fut (ilyen pl Assassins Creed Rogue, Assassins Creed 4 Black Flag, RAGE, Batman Arkham City GOTY, stb)
Fallout 4 is már a legelején alapból simán, folyékonyan fut, de ha a kis ösvény felé fordulok (amerre menekülni kell), akkor azért látom, hogy hiába van 60 fps fölött a képkocka szám, mégse igazán olyan folyékony és picit akad...
tl;dr: konzolon évek múlva is ugyanúgy fut a kedvenc játékod, nagyon ritkán van az, hogy valami patch elrontson valamit, míg PC-n lehet 1-2 év múlva már játszhatatlan (vagy jelentősen rösszabb minőségű) lesz a játék és órákig tartó driver próbálgatásba kezdhetsz, hogy találj valami régi drivert amivel úgy-ahogy elviselhető... persze driverből sem jó xy driver mindegyikhez, sokszor találkoztam már olyannal, hogy x játék jól futott x driverrel, de y játéknak nem tetszett és y driver kellett hozzá...
Jah és e mellé még a WIndows is sokszor bekavar az "újításaival", pl most a WIndows 10 1809 (ez kell minimum ahoz ha Ray Tracing-et is akarsz) változtatott a játék futtatási módján és "kamu" teljes képernyőben fut csak, ha igazi teljes képernyőt akarsz, akkor manuálisan ki kell kapcsolni a full screen optimizationt, amit globálisan nem lehet csak egyenként minden egyes alkalmazásnál külön

Én már meguntam ezt a kínlódást, ez a Clevo az utolsó komoly gamer gép amit vettem.
Mondjuk ez csak akkor gond ha régi játékokat akar valaki elővenni, mivel a driverek mindig az aktuális játékra fókuszálnak így aki mindig a legújabbat tolja annak nincs gond

-
-
Hawerr
tag
válasz
gyépés
üzenetére
Kicsit tanultam a kínai nyelvet,
3dmarkból csak az ingyeneset futtattam le.
https://kepkuldes.com/image/6j8mwB
https://kepkuldes.com/image/6j8QZu
Ami meglepett hogy a biosban van egy olyan megjegyzés, hogz a HDD és a 2. M.2-t nem lehet együtt használni.(gondolom méret probléma, de nem akarom elhinni, bele fog férni)
A teszteknél maxon pörgettem a ventit, tényleg eléggé hangos... De legalább hűt... sztem ez elfogadható.
Most neki állok újra rakni belakom kicsit, és írok véleményt, ha van rá igény
-
válasz
gyépés
üzenetére
Saját tapasztalatom alapján (Vega 64 undervolting) a szintetikus teszteket (pl Furmark) nem elég futtatni.
Én és még sok más fórumtárs esett pofára a szintetikus tesztekben könnyen kikísérletezett órajel-feszültség beállítással egyes játékokban (pl BFV). Esetemben az AC Odyssey másfél órán át futott, míg az Anthem-ben 5 perc után elhasalt a VGA.
Mivel nem értek hozzá így csak tippelni tudok, talán a játékok adnak néha irreálisan magas terhelést és ezeket a tüskéket már nem bírja az UV/OC. -
válasz
gyépés
üzenetére
Van olyan is, hogy a teszt páros gond nélkül lefut, de Erősebb Gamek alatt a gép restartol, megfagy, kékhalál, stb... így a játék az biztos pont! -itt korábban mondták is-, a gépek többsége bírja a -0.110/120v UV -t (akár) gond nélkül. Nálam a -0.105v UV ami még stabil.
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
gyépés
üzenetére
Igazából nincs semmi baj a géppel,inkább velem-úgy 2 hete nem játszottam semmivel.
Maga a gép tényleg arra való,amire vettem,kicsi,könnyű de erős,néha játék,de az legyen minőségi-10+ éve ROG vonalon vagyok,csak nagy gépeim voltak még,de most váltottam kisebbre,a könnyebb szállítás miatt.Attis átpasztázta,de csak pár napig voltak jobbak a hőfokok,így ez van,bele kell törödni.
Ha megmarad a gép,az sem gond,csak már alig játszom.
-
Lincler
csendes tag
válasz
gyépés
üzenetére
Koszonom az ertelmes valaszt, nagyjabol ezt vartam volna.
Vicc h egy ujonctol kapom meg mikozben fentebb a forum szakertoje csak tovabb oltogat
ilyen stilust a k..va eletbe nem engednek meg magamnak mint amit o itt lenyomott. Nem tudom mivel lettem en fanboy a szemeben vagy milyen kavet szeretne lefozni, de amit en iszok azt nem fozik az MSI-nal. bocsma' hogy rendesen ellatja feladatat a laptopom es elegedett merek lenni vele
mindjart rakuldok valami tesztet ami utan kiderul hogy amugy selejt a gep aztan el is felejthetem a passzianszozast. Minek foglalkozok en jatekokkal meg DAW-okkal mikor lehet stressztesztelni is 
-
wanted5
őstag
válasz
gyépés
üzenetére
Szerintem most a legjobb kombó, ha belefér a keretbe egy 256-os M.2 (akár NVME ha arra indul be a nyálelválasztás, bár felesleges) és egy 1TB-os 2,5".
M.2 szokott lenni gyárilag, így azt venni se kell, vinyó helyett meg a 2,5"-os SSD. 1TB-on már csak elférnek a játékok is... -
echterion
nagyúr
válasz
gyépés
üzenetére
A lányom gépében nincs vinyó, egy sima 2,5-es sata ssd van benne egy 6. genes i3 mellett és gyorsabban boot-ol nála. No mindegy is, nem ez a lényeg, mert úgyis repül a vinyó a bővítés után, inkább az nvme vs sata m.2 kérdés foglalkoztat leginkább. A hőmérséklet az igen kétséges nálam, mármint nem tudom, mit bírnának a gépemben, ezért néztem Kingston A1000-est is, annak jók a teszteredményei hőmérsékletet tekintve. A kipurcanás miatt nem aggódom, mivel úgyis garis cuccot veszek, legfeljebb cserélik, az érzékeny cuccaimról meg mindig van backup.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- BLACK WEEK! Lenovo Thinkpad P15 Gen1, i7-10875H, 32GB/512GB, FHD/IPS, RTX3000 (6GB), garancia!
- IRÁNY A KARIFA! Lenovo Thinkpad P15 Gen2, i7-11850H, 32GB/512GB, FHD/IPS, RTX3000 (6GB), garancia!
- Lenovo Ideapad 3 : I3 10110U / 4GB / 256 GB SSD / Win 11
- Dell Latitude 7480, 14" FHD Érintő kijelző, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Magyar bill, Szá
- Bomba ár! Toshiba Portege R930 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVDRW I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3889, 100% Akksi
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 12 Pro Max emelt kapacitású 4530mAh diagnosztizálható akkumulátor, +ajándék ragasztó
- KARÁCSONYI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation VR2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Máskor ne hallgass el ilyen infókat irgum-burgum!
Muerte