Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Xerath404
üzenetére
Na én nem teszem magam 2 meg 4k érzékennyé, marad a jól megszokott 27 col 1080p. Ahol lehet spórolok.
Csupán annyit tettem hogy átméreteztem a felületet az ikonokat is kisebbre hogy több férjen a felületen. Szerencsére így még jobb is lett. Csupán a képfrissítés érzékelés miatt szoktam a kis laptop kijelzőjét időnként használni, nem a felbontás miatt, egymás mellett érezni a különbséget.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Xerath404
üzenetére
Lehet olcsósítani,
érdemes élni a lehetőséggel
-
válasz
Xerath404
üzenetére
Nem véletlen nem állok be a sorba és veszek ilyen vékony minden az alaplapra forrasztott borzadályt ami aztán a nagy vékonyságban megsül. Az összes gyártó beállt ebbe a sorba, megy a kartellezés, a jót mindenki kivezeti a hamarabbi anyag elhasználódás és a hardver teljesítmény elévülés felé erősítenek, a bevételi szempont mindenek felett. De én úgy gondolom ez minden mostani a nagy átlag vásárló által még elérhető áron kínált laptopra igaz kisebb eltérések mentén. Ha megdolgoztatod nem lesznek nagy különbségek, mert az hogy ilyenek a mai laptopok abban a gyártók fű alatt megegyeztek, és egyik sem fogja szándékosan tökön szúrni magát hogy a többitől sokkal szarabb teljes portfóliót hozzon ki. Nem lennék meglepve ha az összes gyártó mögött ma már egy kéz irányítana. Amíg a garancia él addig nagy bajod nem lehet cserélik ha kell, utána meg a jó Isten, hisz csak bérled a laptopot valójában nem a tiéd.....szeretnék.
-
válasz
Xerath404
üzenetére
A hűtés lehet ugyanolyan egy adott típusnál, itt sem kellene találgatni hanem pontosan betenni a két laptop hűtés modul fotóját. A mester szokott ilyet ide rakni mikor meg akar nekünk mutatni valamit hogy lássuk a saját szemünkkel.
Mai téma volt a vbios. Ha a hűtés jó akkor mehet rá erősebb vbios.
-
válasz
Xerath404
üzenetére
Nekem aztán jól esett a szívemhez nőtt MSI gyalázást olvasni.
Igaz GT széria miatt nyilván nem értem ami mindig a csúcskategória volt MSI-nél. A zsanérok nálam picit sem gyengültek, igaz vigyáztam is rá. Az általánosítás nem biztos hogy jó út, sem az esetleg hány kilós kézzel csimpaszkodunk a kijelzőnk fel és le nyitás állapotát tesztelni az elvárásainkhoz igazítva gyors mozgatással.
Minden mozgásban van, vagy van személyes tapasztalat egy adott típushoz vagy nincs és akkor olvasgatunk meg találgatunk.
-
spae
aktív tag
válasz
Xerath404
üzenetére
Amit néztem, az 140Wattos 3060...
Konkrét határ nincs, de olyan 500e körül van a lélektani határ, amit nem szívesen lépnék át. Ez is azért, mert mindig elindulok valahonnan, és akkor ez kicsit drágább, de jobb, akkor attól egy másik megint kicsit drágább, és így tovább. Ezért van ez az 500e körüli összeg! -
spae
aktív tag
válasz
Xerath404
üzenetére
Csak az a baj, hogy ennyi pénzért nem igazán találok hasonló teljesítményű (-nek tűnő) gépet!
Amúgy nem ennyire akarok MSI-t, hanem ezeket találom meg
A Dell G-ből kb. ilyen teljesítmény, több, mint 100-150000-el drágább... tudom, hogy meg van az oka, de pl. az anyagminőség lehet a legkevesebb, amit bevállalhatok. Mondjuk ez a zsanértörés azért kicsit visszatartó (de ezért van 3 év gari
) -
Ubul86
őstag
-
Pferi
senior tag
válasz
Xerath404
üzenetére
Jól teszed.
Bárki bemehet bármelyik bankba és a pénztárnál befizethet a számládra, nem kell netbank hogy a számládra küldhessen pénzt.
Azt meg megnézném hogy a Foxpost automatába hogyan tömködi be a tízezreseket...
Nagyértékű dolog utánvételét is megoldom ha kell, csak utalja el előre a küldés díját. Ha erre nem hajlandó akkor vége a dolognak részemről. -
válasz
Xerath404
üzenetére
Mond neki azt hogy így nem megy. Legyen postai utánvét. Vagy előtte fizesse ki és csinálod úgy ahogy ő akarja. Én kapásból utaltam előre a nem rég vásárolt cpu árát, mert itt az is kell ha nincs személyes találkozó, hogy megbízható legyen az illető.
A nincs netbank (úgy semmilyen még a környezetében sem) az nekem kicsit gyanús.
-
Ryan1318
tag
-
Mr.Csizmás
titán
-
Ubul86
őstag
válasz
Xerath404
üzenetére
az annyira nem zavaró számomra, igazából akkor csak a prémium érzés a kézhezvételkor lenne számottevő nálam. De kb 90%-ban asztali gép, külső monitoron, szóval a kijelzős dolgok már rögtön kuka. A gpu alapból számomra most sincs kihasználva 100%-ban, szóval a +10% se számít ez ügyben (nálam)
-
-
válasz
Xerath404
üzenetére
"Szlovák tulajdonosa volt egyetemista így a valódi ereje nem lett kihasználva"
de a "szlovák" tulajdonosa nem
(sőt! azt sem tudta mit vett) meg az sem kerek, hogy az egyik képen magyar a billentyűzete:
a másikon meg német:
az ilyesmiért a fosbúkon szétszedik az eladót a kommentekben!
-
-
VibeX
tag
válasz
Xerath404
üzenetére
En vilag eletemben asztali pc-s voltam, gondoltam a helyhiany es egyeb kenyelmi funkciok miatt valtok laptopra, gep kijelzo billentyuzet egyben, tudnam hordozni lakason belul is, egyszeruen nagyobb szabadsagot adott volna. Ez a resze nem is volt rossz, de rajottem, megse olyan lenyeges ez szamomra. Inkabb atrakom a jelenlegi buildemet egy mini itx hazba, termeszetesen minimalis cserevel (alaplap, cpu huto, tap). Tv-re kotve fogom hasznalni fokent.
Ami a leginkabb nem gyozott meg, az a hangja. Idle-ben is hangos volt szamomra, jatek alatt meg foleg. Igaz hutopad meg nem kerult ala, de sokat szerintem nem javitott volna a szitun. Illetve alapbol a ventinek nem tetszett az a futyulo hangja meg idle-ben sem, nem ehhez voltam szokva.Szerk.: Koszi a gyors valaszt egyebkent, valoban el tudok, irtam is mar nekik.
-
válasz
Xerath404
üzenetére
Te is különösen örülnél a 14 napos elállási opciónak
Magyar Alza megcsinálta a webfelületet, elhozta szlovákoktól, majd kaphatják vissza a bontott laptopot a 14. napon. Azért ha már a Legion 5 Pro / Legion 7-tel valakinek problémája van, azt az embert már nehézkes mással kielégíteni. -
Speedy007
addikt
válasz
Xerath404
üzenetére
Milyen ramok vannak benne? Egy oldalas vagy két oldalas? Mert olvastam itt két féle állítást is az egyik azt mondta hogy két oldalas memóriák jutottak már a Legion 7-be a másik meg hogy neki meg egy oldalas memóriával szerelt verzió jutott..Mert ha egy oldalas akkor viszem át a Legion 5-ből a két oldalast Kingston-t. A gyári SSD milyen nem érdems babrálni vagy jó helyette a 970 evo is?Ja igen van benne tobii eye vagy nincsen mert korábban olvastam gago1975 írását hogy nem mindegyik Legion 7 kapta meg ezt a funkciót bár én jövő héten kedden-szerdán kapom meg addig át nyálaztam a kézi könyvét meg a drivereit de nem találtam róla utalást hogy lenne ilyesmi is benne..
-
-
-
-
echterion
nagyúr
válasz
Xerath404
üzenetére
Szerintem sok, de erről nyilván nincs kb. senkinek biztos infója. Nálam is kezd elszállni a hotspot, meg a cpu is, egyre rosszabbak, a hotspot az utóbbi egy hétben 3-4 fokot is romlott, most már időnként eléri a 73-74 fokot is, korábban ez mindig 70 fok alatt volt. Kellene sztem pasztázni, csak nem igazán látom, hogy lehetne sérülés nélkül lepattintani az alját. Nem tudok sehol alányúlni a szokásos bankkártyával, amit ilyesmire szoktam használni. Francért nem elég nekik az a csillió csavar, ami fogja az alját....
-
válasz
Xerath404
üzenetére
Hát... kipróbáltam egy AMD GPU-s gépet nem olyan régen, a 3D teljesítményével nem is volt baj, de szerintem (az elmúlt 25 év tapasztalatára alapozva) az AMD már soha nem fog megtanulni rendes drivert írni a videókártyáihoz. Amit igazából nem is értek, mert a professzionális vonalon nincs is baj a FirePro-kal, de amit a RadeOn vonalon művelnek az valami katasztrófa.
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Xerath404
üzenetére
FHD-ban biztos nem szerintem is, de a laptop kijelzője alapból QHD-s (és jó lenne natívon nyomni mégiscsak..) és a külső monitort is amit rákötsz ha úgy van, is egyre többeknek már nem FHD-s és ott is jó lenne a natív felbontás.. (amúgy én is ezen dilemmázom, hogy FHD vs. QHD monitort vegyek majd az új laptophoz)
de mostmár így hogy nyakunkon a 30xx super-széria úgymond.. talán egy 3070super még jobb vétel is lehet ár/érték arányban, mint egy 3080 vagy 3080super..
na majd kiderül -
Petikusz
tag
válasz
Xerath404
üzenetére
igen olvastam már hogy nem a legjobb bolt.
egy legion 5. és a radiumnál van opcio plussz ramokat is beletetetni.itt egy fórumtárs tudom árul legionokat amivel szemezgetek is csak egyenlőre még nem tudtam elengedni a magyar billenytűzetet. bár a radiumnál kép alapján nem magyar és nincs is feltüntetve a billenytűzet hogy magyar kiosztásu.
egyenlőre olvasgatok. meg várok hátha lesz most valami jó akció.
szeretnék egy erős gépet amiben rtx3060 kártya van vagy minimum 1660ti. viszont ha már beírtam, processzor intel vagy amd ajánlottabb játékra? -
válasz
Xerath404
üzenetére
Most így utólag lehet igazad lehet. Meg is akartam, csak végül elvetettem.
Tudod szeretem játszani az agyamat, ami van abból a legtöbbet kihozni. Szeretek fantáziálni, kihozni valami egyedit, ugyanakkor azért mérhető teljesítménnyel, olyan játék is ez nekem sok reménnyel. Saját elképzelés, ha bejön ahhoz nagyon tudok kötődni, a szívemhez nő, nem tudok megválni tőle.
És ami a legrosszabb, ha pl. a Stalker 2 normális minőségben futtatható lesz még képes leszek bemesélni magamnak milyen jól döntöttem.
-
FőDudu
veterán
válasz
Xerath404
üzenetére
Ha ezen a takaro lemezen nincsenek lukak, akkor tuti nem hul alatta rendesen a memoria.
Netan van benne hovezeto csik ami felfekszik a memoriakra? (ha nincs, akkor az okosok csinaltak egy hokamrat a memoriaknak, zero szellozessel)(Razerem aljan van gyarilag hovezeto csik, ugy huti az SSD-t. Az alu aljat visszarakva felfekszik az SSD-re es direktben az aljara vezeti a hot.)
-
Picco
addikt
válasz
Xerath404
üzenetére
ne kiserts te sarga-satan
nem a build quality a lenyeg, mert akkor a polcomon levon thinkpad x1 extreme lenne az etalon, carbon, magnezium, uvegszal es baratai, nalam ettol jobban beindul a husvonalzo-verboseg mint holmi putri femtol
csak kifizetni nem szeretnem, meg nincs belole 130w RTX3060 ami az a teljesitmeny szint amit elvarok. amugy is egy vertikalis standben all egesz nap a laptop es desktopot helyettesitek vele konkretan. este leveszem es nezek 1 ora netflixet elalvas elott, tehat 0 ertelme lenne lecserelni, anyagilag a valtas meg ontokonloves lenne.
ha meg mennem kell valahova uzleti ugyben, lekapom az egyik elado thinkpadet a polcrol amirol van havonta frissitett OS imagem es nem tunok komolytalannak sem, L5pro-val is
ugyanaddigmeg tovabb nevetnenek rajtam mintha egy L5el allitanek be meetingre. -
fordjee
aktív tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16 2023 M3 Pro 36GB 512GB macbook garanciával hibátlan működéssel
- Proc. hibás DELL Latitude 3510 Black i3 256 SSD alkatrésznek eladó
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- Játékra vagy Munkára! Csere-Beszámítás! I7 3930K / Nvida GTX Titan X / 16GB DDR3 / 500GB SSD!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4059, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600G 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB GameMax Aero Mini ECO 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3889, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
szóval azt mondod 27 col és felette only 4K?
Csupán annyit tettem hogy átméreteztem a felületet az ikonokat is kisebbre hogy több férjen a felületen. Szerencsére így még jobb is lett. Csupán a képfrissítés érzékelés miatt szoktam a kis laptop kijelzőjét időnként használni, nem a felbontás miatt, egymás mellett érezni a különbséget.

Hát ez így nem túl megbízható, még ha több gépe is van, nagyon nem korrekt így.
Muerte