Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
@tco@
aktív tag
válasz
blue_23
üzenetére
Nincs baj a hitellel, ha nem lenne, sok ember sose tudna házat venni, vagy vállalkozást elindítani. Ez is csak egy eszköz, jól kell kezelni, és akkor téged szolgál. Amúgy ezt a témát át kéne vinni talán a Jövedelem topikba

-
Ubul86
őstag
válasz
blue_23
üzenetére
teljesen logikus amit írsz, elhitetik az emberrel
ezért is mondtam hogy az ilyeneket lehet nem ártana tanítani az embereknek, mert oké ,hogy az utolsó döntés az övé, de az "elhitetik" szón is rajta van a hangsúly.
Én annyiból biztos vagyok, hogy programozóból mindig hiány van, kell az ember, szóval munka is mindig lesz részemről. Emiatt kevésbé is félek az eladósodástól (persze az ember szereti feszegetni a határokat)
Kérdés, hogy teremt -e olyan élethelyzetet az élet, mikor muszáj hitelhez fordulni. De ez már annyira off, hogy részemről lezárom az elmélkedést, mert elzavarom az embereket

-
Ubul86
őstag
válasz
blue_23
üzenetére
és mivan azokkal a "hitelekkel" ami 0%-os, vagy ugye mint írtam , telekom (rossz példa, mert ők még drágák is ahhoz képest)
lélektanilag rögtön máshogy csapódik le egyes embereknél az, hogy hm, részletfizetés, nincs kamat, nincs változás, fixen 6000 ft 22 hónapig egy telefon, dejó.
Miközben ugyanez a hitelnél is, csak máshogy hívjuk.Az biztos, hogy annyiból egyet értünk, hogy nem jó. Havi 150-200 közötti összeget szoktunk tisztán félretenni feleségemmel, és itt ugye már több lehetőség játszik, melyik a jobb, ha 3 hónapon keresztül ezt a ~150et elteszem félre, és 3 hónap múlva veszek egy gépet 450ért (példa), vagy részletre havi ~20ért (szintén példa) 2 évre, de megmarad havonta 130, amihez még hozzá tudok nyúlni az első három hónapban is.
Mint mondtam, ezek csak elmélkedések, senkit se akarok meggyőzni, hogy ez így tök jó. Az is biztos, hogy élethelyzet a megmondója, gago-val is beszéltük, hogy persze, havi 31et is tudnék költeni az Asusra, de aztán már a fentebb említett léleltani hatás jött elő, hogy hú, 31et fizetni havonta, az tök sok pénz, miközben ha várok 1-2 hónapot, úgy is meglett volna rá, és itt jön a másik probléma, hogy na, akkor azonnal valamit venni, ahelyett hogy várnék.
Valószínűleg ezt tanítani kéne az embereknek, hogy a pénzüket hogy osszák be, úgy, hogy ne csak a mára gondoljanak. És nem, nem vagyok jó példa , én is rosszba sorolom be magam, hogy most 2 évig havonta 16K vonódik a számlámról, de kb 5 éve így megy, csak 5 éve kevesebb volt a fizum
ezért is írtam, hogy ha nem hiányzik ez az összeg, akkor miért ne. Sajnos mondjuk a munkáltatómmal nem tudom elszámoltatni, de azt tudom hogy kifizetődő befektetés, mert mégis ezzel keresem a kenyerem -
@tco@
aktív tag
válasz
blue_23
üzenetére
Hitellel kapcsolatban másképp gondolkodunk, mert semmit se veszek hitelre. Inkább kiadok valamiért x összeget, és onnantól az enyém. Ha nincs rá annyi pénzem, akkor nem veszem meg.

nagy +1!mert gyakran olcsóbb a hitel törlesztőrészlete, mint egy lakás bérlése (+nem pár hónap 30-50 millát összeszedni), ráadásul a hitel végeztével tiéd a lakás.
Ez sem feltétlenül igaz ám
Sok szempontot kell figyelembe venni... Cikk.@(#48143) Ubul86: a hitel valahol önmagad becsapása, ha ingyen is van, ugyanannyi az ár (vagy még több ugye). Mondom ezt úgy, hogy nekem is fáj egyben nagyobb összeget kiadni...viszont ha egyben fáj 500k, akkor nem reális megvenned, DE, azt nem tudtam hogy nálad munkaeszköz, innentől viszont jogos a befektetés, mert megtérülő

-
Ubul86
őstag
válasz
blue_23
üzenetére
nem, nem arra gondoltam, hogy most sajnálni egy pénzt drágább laptopra, és jó lesz a szar is. Ez teljesen jogos
Lehet hogy csak neveltetés kérdése nálam, hogy hú, az említett összeg milyen sok, mondhatni sokan nem is láttak még annyit egy összegben, és hogy akár ez egyfajta lelkiismeretfurdallást is okoz, hogy igen, megéri kidobni egy gépre annyi pénzt, csak durva hogy mennyi az az összeg.
És valószínűleg innen ered a hitel is, az ember könnyebben elfogadja azt hogy havonta fizet pl a fent említett 15000-ret is, mert az sokkal kézzel foghatóbb.Mint ahogy már sokan azt se tudják mi az a milliárd és nem tudnak különbséget tenni a millió és milliárd között. Pedig vannak olyan emberek itthon, akinek 1 milliárd meg se kottyan :]
szóval itt mint mondtam, nem arra akartam kilyukadni, hogy sajnálni egy jobb gépért x összeget, hanem az összeg mértékének lélektani hatásaira akartam kilyukadni.
-
-
-
blue_23
senior tag
-
gago1975
őstag
válasz
blue_23
üzenetére
Ezt értem blue, csak nagyon nem mind1, hogy egy garis gép pld 10-20% vagy 40%-ot esik.
Ha jól tudom 460 körül ment el a predator 17x 7820hk+1080 + 2.5év garival.
Oké, hogy volt egy GTX-RTX váltás, valamint 7-ről 9-gen váltás, de a 7820hk minimálisan rosszabb mint egy 8750h vagy 9750h ha egyáltalán rosszabb.
Az ne jelentsen már közel - 400k-t ez a kettő változás.Az új biztonságot ad? Mit? Max a 14 napos csere jog.
14napon túl meg mind a kettő (használt garis vs új gép) ugyanaz. Küldik szervízbe.Nekem lehet valami új, ha amiatt használhatatlanná válik mert "viszonylag rossz" a hűtése.
De ez az én véleményem.
-
-
-
-
válasz
blue_23
üzenetére
fokig elmelegedni megnéztem sajnos elég fura tapasztalataim lettek.
Windows mode: CPU-t hagyja 89-90 fokig elmelegedni; FPS: 75-77
Performance mode: CPU 85-86 fok, FPS 88-90
Turbo mode: CPU 84-85 fok, FPS 88-90
Manual mode (CPU és GPU venti 70-100% közötti értékre állítva): CPU 78-82 fok, FPS 90-100Szóval érdekes.
Nyilván nem várok csodát egy ilyen kis zárt testben, de azért elég szignifikáns különbségek vannak a különböző módok között.Mindenesetre nagyon köszönöm a javaslatodat, legalább most már ezeket az értékeket is tudom viszonyítani a egymáshoz és a módokhoz.
-
gago1975
őstag
válasz
blue_23
üzenetére
Szia. jó reggelt.
17"-ról beszélünk Blue, 17"-ból nincs 240Hz-es csak modellfüggően 120/144Hz.
ROG Strix SCAR III -
gago1975
őstag
válasz
blue_23
üzenetére
Egyébként elegem van az Asus ból.
A toszért kell ennyi hülyeséget csinálni.
Az Asus marketing osztálya is kiborító, miért nem lehet ellenőrizni, hogy ki milyen képpel, model megnevezésel rakják fel a termékeiket.
Lenne
Strix G G531/731 i5-9300-i7-9750h gtx1650-gtx1660ti vel, 120/144hz kijelzővel,
Strix Hero 531/731 i7-9750h Rtx2060-al 144hz kijelzővel + ROG key
Scar III 531/731 i7-9750h i9-9880h Rtx2070-el 144/240hz + ROG key és akkor nem lenne ez a hülye kavar.Régen a G551/771-G751/752 idején sokkal átláthatóbb volt az egész.
Most itt ez a katyvasz.
Látszik, hogy mennyire a nemtörődömség uralkodik a cégen belül. -
válasz
blue_23
üzenetére
Clevonak is van low kategoriája.
Nekem HIGH kategoria Asus G703 , MSI TITAN , AW ....
Mikor kollégáim mondják 10-20 k ért vesznek gamer fejest hogy az a középkategória néha nem bírom ki és elmondom nekik hogy nagyon nem .
Nem beszólni akartam és fikázni csak objektíven ez a véleményem.
-
Kovipolly
újonc
válasz
blue_23
üzenetére
Igen a 1650-et én is kicsit gyengécskének gondolom már ha hosszútávra tervezek, de a 1660 TI-ről az volta számok alapján a benyomásom hogy az még kirathat több mint 3 évig magas részleteséggel, mert azért ahogy nézem itt a teszteken ( [link] ) a mai játékokat azért az még bőven viszi, bár lehet sokkal gyorsabban nőnek a játékok követelményei mint gondolom.
Ha PC akkor az rtx 2060 is jó lehet hosszútávra? Jelentősen olcsóbb mint a 2070 és mintha nem lenne sokkal gyengébb, csak olyan 10-20 %-al hoz jobb számokat a 2070.
-
válasz
blue_23
üzenetére
Videós megosztó oldal volt mind.
Lényegében bármit nyítok meg és bármennyit, nem eszi a memóriát úgy ahogy itt írták.
Közel 1000 oldal van a Kedvencekbe elraktározva (külön könyvtárakra bontva) így van/volt mit megnyitni próbaképp. 32GB RAM ami megeszi az max. a Prime95 blend test, de azt nem futtatom, csak korábbi tapasztalat, szemlélet![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
gago1975
őstag
válasz
blue_23
üzenetére
Szia.
Olvad el, én ugyan ezt írtam, a HELIOS 300-as űber gagyi, kopogós szar műanyag, hűtése katasztrófa.
"A Helios 300-as katasztrófa hűtésileg, egyáltalán nem ajánlott gép" Helios 500-as mint alternatív lehetőség? Hűtése szuper, igaz robosztus és az anyagminősége sokkal jobb mint a Helios 300-nak.A Digiprime-ot pedig hagyjuk

Viszont ha 17"-is nézi, akkor a G731 sokkal jobb alternatíva mint a G531, függetlenűl, hogy gtx1660Ti/RTX 2060-70-el van szerelve.
A G731-nek jobb a hűtése, nagyobb helyen vannak u.a a perifériák benne, jobban szellőzik.
Anyagminőségben u.a a G531 mint a G731-es.Szerintem anyagminőségben még mindig az ASUS G751-es
viszi a prímet.
Nem véletlenűl nyúzom szívesen még azt is.Viszont őrűlten túl van árazva a t-kom-nál mind a kettő, főleg, hogy ugyanazt mint a tiéd 240Hz-es kijelzővel 510-ért adták még februárban [link].
-
b3renil
csendes újonc
válasz
blue_23
üzenetére
Szia köszönöm!
Nitróról nagyon rosszakat hallottam én is, de gondoltam inkább rákérdezek, hátha van köztük 1-2 jó vagy ilyesmi.
Most jelenleg két Asust nézek az egyik a G531, a másik pedig egy G731. (sajnos muszáj vagyok 300k alatt megoldani)
Ha jól látom pontosan ugyanaz van bennük, csak a 731-esnek nagyobb a képernyőátlója (programozáskor jól jönne, játékokhoz nem lenne feltétel nekem).
A G531-eshez találtam egy nagyon szépen összefoglalt tesztet, viszont a G731-es nem igazán sikerült, csak olyanokat ahol indiai fiúcskák 3 méterről kamerázzák ahogy PUGB-t játszanak. :') Ha jól sejtem akkor teljesítményben pontosan ugyanazt tudják, nem? Mindkettő ASUS ROG, és akkor végül is csak a képernyőátló a különbség? -
-
-
Pocok256
veterán
válasz
blue_23
üzenetére
Kecske akkornlakna jól ha látná higy pl 4,4 ghz en ment a cpu 100% os terhelesnel éppen abban a pillanatban meg 78nfokos volt a cpu és a noti hűtése 65% on pörgött. Na ezt 1 idő grafikonra pakolva már át lehetne látni a dolgot valamennyire persze a tdp linit és a fogyasztás max itt isnkozbe szólhat szóval a GPU ugyanilyan adatai is kellenének. Minden más csak sarlatánság és tarott kártya vetéssel ér fel.
-
KorbiAniko
csendes tag
válasz
blue_23
üzenetére
Köszönöm. Viszont akkor erősen mókolnak a verzió megjelölésekkel, mert a notebookcheck oldalán a G Asus ugye GL valójában, amely korábban, ha az emlékezetem nem csal, kifejezetten kerülendő széria volt. Nálunk meg Scar III-ként van feltüntetve... Elég megtévesztő. Igazából akkor az M így most kiesett a lehetőségek közül. Azért megrendeltetem vele a 2070-es gépet, kíváncsi leszek, az E mit reagál
, ha pedig kiderül, hogy elírás, ahogy ugye sejtettük és nem azt takarja a dolog, ami a kiírásban szerepel, akkor nézünk egy valódi 240hz-es, 2060-as Scar III-at. Már csak annyit kérdeznék, honnan lenne érdemes, hogy ne nyúljunk bele ismét egy "kamu" Scar-ba. Ha itt nem is, privátban megköszönöm, ha átdobod! -
KorbiAniko
csendes tag
válasz
blue_23
üzenetére
Valóban, az a változat 120hz, épp az, amit linkeltél. Gondolom az sem rossz alapvetően. Viszont az E oldalán, az a 240hz, Rtx 2070 verzió, ami az én fejemben is inkább 700k körül volt, bár tényleg mostanában nem követem napi szinten az árakat, de ennyiért nagyon durván áron alulinak találom. Csak kérdéses, mennyire melegszik túl. Alapvetően és persze elég felületesen azt olvastam, hogy az összes Scar III hűtése (pasztán kívül) elég jól van összerakva, nem egy GL Asus szint, de tenyleg nem ástam bele magam mélyebben. Itt akkor felmerül több kérdés is. Egyrészt, ha valóban 500k az Rtx 2070 típus, megéri-e a kockázatot? Másrészt a 120hz szerelt Strix G vajon mennyire vállalható? Harmadrészt max 500k-ig mi a best buy per pill a sorolt felhasználásra?
-
KorbiAniko
csendes tag
válasz
blue_23
üzenetére
Alapvetően nagy cégről beszélgetünk, nekem is irreálisan olcsónak tűnik, furi, az biztos, nem igazán értem. Mondjuk a 2060-as változat az M betűs multinál most 430, az is egész jó árazás, de ez E ajánlata tényleg túlságosan kevésnek tűnik... Pedig a G531GW-AZ022 az valóban a 2070-es verzió. Azt mondod, ha mondjuk nem elírás (amit kétlek), akkor még újrapasztázva is túlmelegedne a gép? Csak mert az eldobált órajeleknek az ismerősöm biztosan nem örülne :) .
-
-
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
blue_23
üzenetére
Logitech Prodigy G203,ugyanez,1 évet nem bírt ki.
-
gago1975
őstag
válasz
blue_23
üzenetére
Én csak a tényeket írtam le.

Agyon van uv-zva a géped és így tud 80 fokot a CPU-p.
Az én gépem csak CPU-GPU 69-64 fokos max terhelésnél.
Pedig az sincs a kanyarba egy Clevo hoz képest, úgyhogy a marketinget másnak oszd.
Az RTX 2060 pedig olyan amilyen. Egy GTX 1070-1080 megeszi reggelire. -
cynric
tag
válasz
blue_23
üzenetére
Sokat cipelem hétvégente meg néha spanhoz lanozni, úgyhogy asztali off.
Most ezt a G531-et nézegetem, amit ajánlottál, tetszetős. Asus szervíz milyen? Sose volt 120hz-ez kijelzőm, mennyire ég és föld 60-hoz képest?
Kicsi szökkenéseket szoktam tenni notiról notira 1-2 évente.
Időrendben: MSI GX610PX, Lenovo G580, Asus N551, Asus GL552VW, Lenovo Y520, Dell G5 5587.Ezek után minőségben lehet a G531, nem a legjobb, de legalább tud újat, többet úgy látom.
-
echterion
nagyúr
válasz
blue_23
üzenetére
Tehát most ott tartunk, hogy már az Asus hazudik a saját honlapján? Hm....oké.

A 2-es ponthoz: pont ezért kérdeznek sokan, mert nincs idejük / kedvük utánanézni ilyeneknek, ezért kell az ajánlásokkal ésszel bánni. Lehet ilyen boltot / vételt is ajánlani, de ott akkor tessék odaírni mindent. Amúgy nem tudom, miért oly titkos és misztikus a számlád, de ettől biztos nem fog hamarabb hinni neked az ember.
-
gago1975
őstag
válasz
blue_23
üzenetére
1. Megtennéd, hogy feltöltöd fejléc, név nélkül a számládat ha megkérlek mert kíváncsi lennék rá. Mi az hogy minden konfignak????
Gyári eredeti konfigurációból nem sok van, de ha gondolod lekérem az Asus-tól a magyarországi hivatalosan kiadott típusszámokat. ROG Strix SCAR III.2. Helyes, csak tőlük vásárolj, de óvatosan ajánlgasd nehogy magadra haragíts több embert.
Én csak a közeli 4 ismerősöm kálváriájából okulva (Asus ROG G751JY 4750HQ 980m 1éve bíróságon van az ügy, Asus ROG G752VM Békéltető testületi elmarasztalás a cég ellen de nem kártalanítanak, tehát az is megy bíróságra, MSI GE72 5700HQ 970m, DELL 7577 I5-7300H 1050Ti) nálam zéró tolerancia van.
Ja és olvasgasd ezt a topikot is. Érdemes és elég sok volt itt a károsult. [link]
Nem szedett-vedett kitaláció.Van még egy észrevétel igen, esetleg csak eredeti konfigurációt venni tőlük.
-
gago1975
őstag
válasz
blue_23
üzenetére
Aha, értem.
Tehát vettél tőlük egy gépet amibe gyári specifikáció szerint volt egy valamilyen 512GB-os ssd + valamilyen de általában Hynix 2666Mhz-s 1x16 vagy 2x8 GB RAM.
Megkérdezhetem, hogy ezeket a perifériákat mennyiért számolták vissza (gondolom valamilyen beszerzési áron) és mennyiért adtak neked milyet, mekkorát és/vagy jobbat, mennyi felárat számoltak fel a szerelésre, megbontásra stb...?Ezt nem másért kérdezem, mert vettél egy gépet 4-500K-ért, amire "csak" a gyári perifériák használata során van a 3 év garancia. Ez a garanciális feltételek között fel van tüntetve.
Gondolom mert láttam már Digiprime-os szla-t azon a gép modell száma(Asus-nál visszaellenőrizve a modellszámot pontosan tudják, hogy miből, melyik gyártó melyik terméke, milyen, mekkora méretű volt benne) a benne található perifériák mérete(ssd 120-128-250-256-500-512gb, RAM mennyisége, mérete, hogy a gyári 1x16 vagy 2x8gb volt), ezen felül, hogy milyen méretű ssd re illetve RAM-ra cserélték és mennyi többlet költséget fizettél érte. Ugye így van?
Illetve még egy fontos info, hogy az utólagosan általuk beépített SSD-RAM-nál külön fel van tüntetve az adott termék garancia hossza (ssd-nél 24-36-60hó gyártótól függően, illetve a RAM-nál is, hogy hónap vagy ameddig az gyártásba van).
Na elmondom, hogy ezzel mi a problémám:
Az Asus garanciális feltétele között olvasható, hogy 3. fél (tehát nem az ő általuk berakott, rögzített, beépített termék) által okozott károkért nem vállal felelősséget.

Figyelj Blue, én nem kívánom neked, hogy baja legyen a gépednek és használni tudd ameddig neked megfelel, de mondjuk abból, hogy egy másik gyártó SSD-je beadja az unalmast mert túlhevül, ezáltal olyan problémát okozzon ami miatt a gép elfüstöl, ugye te mint jóhiszemű vásárló elküldöd a Fixdirect-hez és Ők közlik veled, hogy ebbe a gépbe semmi nem a gyári specifikáció akkor kihez fordulsz?
Totál ki vagy szolgáltatva az aktuális FIXDIRECT munkatárs épp aktuális kedvének.Ha a szerelő aki ott csinálta a gépet (hiába Gold Partner a digiprime) nem megfelelően jár el és ebből eredendően problémát okoz a user-nek akkor mehet a cicaharc.
Tudod milyen vis maior eset lesz ez? Az Asus egy részről takarózni fog a Digiprime által cserélt dolgokra(vagy új vagy bontott használtat kaptál), a Digiprime hivatkozni fog, hogy ő nem tehet semmiről, hiszen Ő nem tudhatja, hogy az az adott ssd esetleg gyártási hibás lehetett.
Tudod mi lehet ebből a vége? Ott állsz egy elfüstölt géppel, az ssd gyártó max kicseréli és ad egy új ssd-t de az érdemi javítást meg majd te fogod fizetni.
Én ezért sem ajánlom, hogy ajánlgasd a Digiprime-ot.Ezt ha megérted és elfogadod akkor jó, ha nem akkor a te felelősséged, de másnak ne akarj esetleg rosszat mert veled még nem történt meg.
-
gago1975
őstag
válasz
blue_23
üzenetére
Azért mert tele vannak szürke importos gépekkel, machinált ssd+ram gépekkel stb.
Mert anno Kivették a gyári jobb minőségű MLC-s ssd-ket és rosszabb minőségű TLC-ket tettek bele. A vér pedig nem válik vízzé.Ja a legjobb, hogy a dobozon amit megvettél a gyári specifikáció szerint 4-8GB-ram volt a gépben, dos-al, ők pedig innen-onnan szerzett nem ugyanolyan ram-okkal turbózták fel és adták el sokkal drágábban, win 10-et is utólag rakták rá és a felénél azokkal is gondok voltak.
PLD. 2017-18 ban a ASUS ROG G752VY-GC082 6700HQ, ASUS ROG G752VY-GC179 6700HQ, G752VY-GC347 6820HK 980m -modellek tele voltak refurbished gépekkel, mindegyik modellen ugyanaz a címke volt 1TB hdd volt csak bennük gyárilag és az ssd-t utólag berhelték bele, vagy DDR4 Ram-ból CL19-est tettek mondjuk a gyári CL17- mellé, gyári 2400Mhz mellé 2133-ast és még sorolhatnám.
Legalább a RAM sebességét találták volna el vagy a Mhz-t. Mire jött a hümmögés mismásolás.
Asus rog g752vsk(kbl)-ba343 ast amit forgalmaztak az Asus nem volt hajlandó szervizelni, azonnal cserére írták ki ja és kiderült sokról, hogy vagy refurbished javított gépek, vagy 3-6 hónapja már egyszer eladott de újracsomagolt volt.Dell gépek között Szlovákián keresztül Angliából hozzák be stb... Soroljam?
[link] [link] [link] de ha nem haragszol most nem gyűjtöm ki az összeset. Kb20-30% ban szürke import pld a Dell gépei.
Az MSI gépei átlagban Cz betűjelzésű ami Csehország, a HU ami konkrétan a Magyar piacra szólt.
Ha netán megnéznéd, hogy az Asus-on kívül milyen gépekkel foglalkoznak akkor meglátod. -
udna999
tag
-
Biohazardxxx
tag
válasz
blue_23
üzenetére
Nekem a dizájn kifejezetten teszik a predatornál. robusztus kicsit nem pedig olyan letisztult mint az asus. acer shopban nézem most és köszi hogy megemlitetted. az hogy hangos nem baj nekem.... a hp omenom sem egy leányálom apex legend közben
amit észrevettem hogy mindkettőt megnéztem szétszedve képeken és kicsit a predator ellen szol hogy ott 2 hőcső fut rá a vga-ra és a procira ami nem bizalomgerjesztő... asusnál meg 3 fut rájuk. nemtudom van e érdemleges külömbség...
két kérdés: mi az az UV? és miért volt zavaró a képernyő a predatornal? -
matyee
őstag
válasz
blue_23
üzenetére
Ahogy szerintem a scar is, szerintem le kellene lassítani ezzel a marketinggel, az szuper ha találkozik az elképzeléseddel, de azért más ne ebből tájékozódjon. Számomra kifejezetten nem tetszett fps alatt a 240hz kijelzője, csalódás lenne, ha ilyet kapnék egy géphez. Plusz én lebeszélnék már bárkit a 2060 vételéről, nem lesz időtálló már rövid távon sem.
-
törölt tag
-
echterion
nagyúr
válasz
blue_23
üzenetére
Nagyon kevés helyen található ilyen infó a neten, nem is biztos, hogy az ember tudja, mi is zavarja valójában. Karácsonykor nem egy új xbox tulaj szembesült azzal, hogy az új lemez nélküli kiadáshoz hiába vettek lemezt is ajándékbe, nem tudják vele használni. Szóval ami valakinek nyilvánvaló, az másnak nem.
-
törölt tag
válasz
blue_23
üzenetére
Scar III esetében azért ne felejtsük el, hogy a kijelző némelyik tipusnál <20% fényerőnél 250Hz-es PWM-et használ. Ami simán egy sötétített szoba szintje. Illetve 250Hz az arra érzékenyeknél zavaró lehet. Más kijelzövel szerelve viszont 22kHz a PWM.
Érdemes ajánlásnál megemlíteni szerintem.
Oda kell figyelni választáskor.
[link]
Mondjuk amit linkeltem G531GW, nem tudom itthon milyenek futnak. Érdemes volna utánajárni a kijelzőnek. -
Dhampir
félisten
válasz
blue_23
üzenetére
Utóbbiról azt tartják az okosok, hogy szürke importos bolt. Érdekes, hogy a honlap kiszolgáló helye az Egyesült Államok. Flagfox adatok
-
gago1975
őstag
válasz
blue_23
üzenetére
Szia blue.
Szerintem tudod te is, hogy most nincs izazad. Nincs gond azzal ha valamit nem tudsz, nem értesz hozzá. Nem is tudod megindokolni az állításod pld val. . Én nem azért írok mert nekem fixa ideálom, ahogy te nevezed szőrszálhasogatás, hanem azért, hogy legyél tisztába a fogalmakkal. A tanácsom a következő lenne hozzád és csak jó indulatból nem sértésből-sértegetéstől vezérelve, lásd be ha tévedsz és ezt az utolsó bejegyzésedet és az azelőttit töröld mert most válsz hiteltelenné, nevetség tárgyáva. -
gago1975
őstag
válasz
blue_23
üzenetére
Szia Blue.
Minden tiszteletem a tiéd de maga a hűtőrendszer fogalma közé nem tartozik bele sem az elektronika, se a paszta, vagy hűtőzsír ki, hogy nevezi.Épp úgy nem mint a hűtőfolyadék, vagy a levegő a lég illetve a vízhűtésű autóknál.
A hűtőrendszer a radiátoroknál illetve hővezető csöveknél, ventilátoroknál megáll.A hűtőrendszer hatékonyságát befolyásolja a hővezető/hőt leadó radiátorok, ventilátorok levegő szállítási mennyisége, ventilátorok lapátszáma, ventilátorok ford/min aránya,
Jelen esetben itt jön be plusz elemként a hűtőpaszta mint hővezető/átadást elősegítő anyag. De ez nem a hűtőrendszer része. Mivel a CPU+GPU nem sík felület, nem fekszik fel a hűtőrendszer csatlakozása a lehűtendő felülethez, ezért a paszta egy kisegítő elem.
-
gago1975
őstag
válasz
blue_23
üzenetére
Szia Blue.
Te olvastad amit írtam, tudod értelmezni??? Akkor leírom, hogy érthetőbb legyen.Előszór is egyet kell értenem egyes (#42799) blue_23 írásával mely szerint cseréld le a hűtőpasztát azonnal, én a Noctua NT-H1 vagy már az újabb H2-őt ajánlanám. A gyárihoz képest sokkal jobbak lesznek a hőfokok, az MX-4-hez képest 5-8°C különbséged is lehet az (ami pedig már jó pasztának számít)
A Noctua NT-H1 sokkal jobb mint a gyári, még az MX-4-nél is jobb. A Noctua vs MX-4 további 5-8°C különbséged is lehet (ami pedig már jó pasztának számít).
Remélem így már értelmezhető.
A gyárihoz való viszonyítást azért nem írtam mert az nem paszta -
válasz
blue_23
üzenetére
Szia esetleg valami nem szétszedős tanács addig amíg nem viszem el ujra pasztáztatni ?

+ A többi kérdésemre is tudnál esetleg érdemleges választ adni kérlek szépen
Vészesen sok ha 80-90 fok között mozog ? néha csak fel ugrik 94 re de utana egyből vissza 82-84-87-91 és ujból 80....
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Acer Travelmate X314 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP 15 - Intel N4000 I 4GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB mobiltelefon
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 256 GB Black Apple Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- AKCIÓ! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Sok szempontot kell figyelembe venni... 

Single channelbe jó 20 fps különbség van egyes játékokban.

Muerte