- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Okos Otthon kezdőknek
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MR007RM
addikt
válasz
MaxxDamage #38197 üzenetére
Gondoltam valamire de nem az van.....
Találtam a neten valamit, most 11,11,11,30 és a tRC 41 (39 helyett). Ez így 838MHz lenne vagyis húzottabb lett a dolog. (A moduljaim 1.35V fogyasztásúak)
Most így -0,130V esetén nem indult újra a gép. Hú vaze nem értek hozzá, de vannak itt összefüggések az biztos. Így stabilabbnak tűnik az egész eddig, a stressz tesztnél sem villongat be sokat a power limit throttling.(#38198) KillHates: Eddig miért nem szólt senki?
Nálam ez a normális, az én gépem máshogy működik.
Még mindig van mit felfedezni.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MR007RM #38196 üzenetére
Az is egy hasznos program. Én Ryzen konfigokon használtam azt sokat (erős RAM OC és CPU OC tesztelése mellet)
G752VSK-n nekem pl. -0.090V amin a Prime95 + FurMark teszt fut bármeddig, de pl. GTA5 alatt kifagy a gép (nem egyből, hanem game futtatás közben 5+percre rá) -0.085V aminél már stabil. /csak egy érdekesség/ -
MR007RM
addikt
Lefutott a MemTest64 kicsit érdekesen. Az XTU -0,100V még ok...a fölött már dolgozik folyamatosan......-0,130V -nél újraindul a gép tesztelés közben, habár tegnap megfutattam pár dolgot és stabil volt úgy is, a ram teszt kifekteti.
Egyébként mióta megvan a gépem 2 és fél éve ez a kimutatás jön mindig, visszanéztem. MaxxDamage olyat vett észre mit eddig senki, jó a szeme.
Kérdésem milyen időzítéseket próbáljak meg hogy nagyobb alulfeszelés is stabil maradhasson DDR3-1600MHz (11-11-11-28 alapon) esetén?
-
-
MR007RM
addikt
válasz
MaxxDamage #38186 üzenetére
Csak a kedvedért, mert nagy rajongód vagyok.
Friss tehénszar. "Blend" volt kijelölve, megnéztem mielőtt indítottam a Prime95-öt, egyébként az amit alapból felajánl install után. 7 perc nyúzás és koporsó szeg belövés.
(A hétből csak 2 venti erőlködött és fülledt meleg van a szobámban, semmi levegő.)
Talán mégsem egészen úgy.
-
MaxxDamage
félisten
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #38183 üzenetére
Ha nem csak a small FFT-t nyomod, akkor nyilván feltölti, másképp nem tudná azt is kiterhelni teljesen.
-
MR007RM
addikt
Vettem egy laptophűtőt utazgatás miatt meg más miatt. Eddig csak ezt használtam, most jött hozzá egy ilyen testvérkének. Miért? Többnyire otthon használom a gamer lapost még újságot olvasni is, de utaztatásnál mikor mint mostanában lenézek a nyaralóba meguntam a cipelését. Így most elég csak a lapost vinnem. Ennek a típusnak a cipelése sem nem túl okosan van kitalálva mint az előzőnek vagy sehogy, nem lehet összecsukni. Sebaj megoldottam. Ez a pro változat összességiben gyengébb hűtést ad, viszont ki tudom venni a ventiket és rá tudom csatizni a másikra és fordítva, így a 2 vagy 3 venti helyett akár 5 is üzemelhet egyszerre.
Plusz ha belegondolok hogy az U3-on jelenleg 5 üzemelt eddig piszkálgatás miatt talán már megleszek elégedve, csak tudjam felrakni.
-
MR007RM
addikt
válasz
MaxxDamage #38179 üzenetére
Hibajelentésben megírhattad volna ezt is.
Nem a legjobb eredményem. Az a falon csüng keretbe foglalva hogy mindig emlékeztessen....ilyen is volt egyszer.
(#38178) redbull86: Próbálom emészteni.
Most így hirtelen nem látok benne kivetnivalót.
-
redbull86
aktív tag
https://prohardver.hu/dl/upc/2019-07/12/98305_vzkxpuf35rc1pzue_prime95.jpg
https://prohardver.hu/dl/upc/2019-07/12/98305_f7s8wa6zisa7segb_furmark.jpg
Ez a helyzet,.
legnagyobb cpu hőfok 91 fok volt úgy hogy visza álítottam mindent gyári értékre,.. -
MR007RM
addikt
-
redbull86
aktív tag
oké amint meg vagyok küldöm a képet
-
MR007RM
addikt
válasz
redbull86 #38169 üzenetére
Előttem elmondták. Ha ezt a párost kibírja a hardver 90 fok alatt hozva az értékeket(főleg ebben a melegben, de hűtővel...jégakuval
), akkor elmondható nem volt rossz választás. Nem kell gyilkoltatni sokáig, tesztnek a legjobb mit bír a cucc. Mit throttlingol a gép teljes terhelésnél. Közben mehetne HWInfo a háttérben. A teszt végén megkuksizni mit produkált teljesítményileg. Screenshot és jöhet ide.
Mondjuk ha megy a háttérben és közben az ablakban AB akkor látni hogyan alakul, ha nagyon melegszik leállítod, Isten őriz akkor a sok perc.Én nyomtam az előbb 5 percet, lakásban 27 fok, a cpu 85 fokig felkúszott, a gpu 76 és turbo nélkül. Elkönyvelem közepes teljesítménynek a HW kimutatást, persze játék alatt ezt sosem szokta elérni, mert még nincs az a games ami képes lenne kinyírni a laposom az általam preferált beállításokkal.
Az is igaz mostanság alig játszom. -
redbull86
aktív tag
válasz
MaxxDamage #38170 üzenetére
És ez a Prime95 blend test van ingyenes hivatalos oldalon vagy a furmark asszem,. az van ingyenes.
-
redbull86
aktív tag
válasz
MR007RM #38167 üzenetére
http://radium.hu/omen-by-hp-17-an104ng.html
ugyan ez a modell,. ugyan ezekkel a specifikációkkal.
ezzel az intel extreme utility vel,.vissza fogtam,. most fogjuk rá jobb,..
GPU-t furmark,. al gondoltad,. a tesztet ?
a 1060 teljesen rendben van,..
jelenleg aida stresz teszt áll rendelkezésemre és abbol esetleg ki fotózom a dota2 alatt terhelt eredményeket,..
vagy az intel proginak a stresz tesztje,. ami szintén szerintem ugyan az ami az aida programja. -
KISDUCK
addikt
Találtam újracsomagolt ROG Strix GL702ZC masinát (ryzen 6 és rx580). Erről van valakinek tapasztalata, véleménye?
-
KISDUCK
addikt
válasz
Pocok256 #38160 üzenetére
Ezektől félek én is csak nehéz megfelelő amd-s gépet találni. Csak asus tuf szériás masinák jönnek jelenleg amikkel lehetne játszani is, de már a (fizetett) youtube videókban is látszik, hogy tejfölös doboz az egész. A kijelző úgy hajlik mint az egyes polikarbonát, mondjuk ez rossz példa talán még az is masszívabb. Szóval az egész gányabbul néz ki mint a 7 éves haldokló pavilionom. Még ebben a hónapban meg kéne vennem az új gépet csak nem tudom hogy mit.
-
Pocok256
veterán
válasz
blue_23 #38155 üzenetére
Ha biztonságra hajtasz nem veszel intel CPU t még az új generációsok is egy csomó hardveres hibával jöttek ki többek között a Zombie Load attack ellen sem védettek és nem is lesznek kivéve ha letiltod a HT -t. Nem adok fél évet és hemzsegni fognak ezeket a hibákat kihasználó vírusok amiben csak az a borzasztó, hogy se észrevenni se védekezni nem fogsz tudni ellene, csak azt veszed észre, hogy minden jelszavad és bankkártya adatod fekete piacra kerül. Őszintén a mostani lapotpomnat is szívesen lecserélném pont emiatt mert ennyi erővel a homlokomra is írhatnám az összes jelszavam meg pin kódomat és szaladgálhatnék úgy az utcán. Előre sajnálom azt a sok százmillió intel usert aki majd később fog orbitálisat szívni emiatt.
-
Raymond
titán
válasz
blue_23 #38155 üzenetére
1) a Chrome maga is megeszik 8GB-ot
2) Nekem 32GB van a laposban es az asztaliban is. Ha kimondottan nem kell munka miatt akkor felesleges kiadas. A 16GB boven eleg lesz jatekoknak, mire nem lenne eleg addigra a vas se lesz eleg
3) szerintem az RTX badarsag a mostani mobil kartyakkal (persz a desktop kartyakkal is), de ha mar uj gepet veszel akkor lesz benne, viszont 2060-at nem vennek, akkor inkabb 1660Ti, ha RTX kell akkor a sima (nem MQ) 2070 a minimum hogy valamit is erjen 1-2 ev mulva
(#38156) MR007RM
Igen, de a kollega ott egyertelmuen csak a CPU-t stresszelte
-
KISDUCK
addikt
válasz
blue_23 #38155 üzenetére
"A Meltdown sérülékenység ellen az Intel legújabb, 9. generációs modelljeiben már hardveres védelem van, amelyről - jogosan - azt gondolhatnád, hogy más, hasonló támadások ellen is hatékony. Sajnos ez nem így van, sőt ezek az új processzorok még könnyebben feltörhetőek az új sérülékenységeket kihasználva."
-
blue_23
senior tag
válasz
buherka #38151 üzenetére
Jelenleg 8 GB memóriám van (1600), dota 2 + chrome kombóval teljesen elfogy, 16 GB kiszolgálna, de jövőre tekintettel inkább 32 GB vásárolnék.
SSD-re szeretnék játékot telepíteni, 256 GB kompromisszummal jó.
Intel 9. generációnál javította ki megfelelően a biztonsági réseket (javíts ki ha tévedek).
GPU: jó lenne ray tracing, rtx széria esetén kisebb az FPS drop, 700k-ért szerintem elvárható, 500k-ért viszont jó vétel.
Octane 6 ugyanúgy nehéz és negatívumnak gondolom. Számomra a dizájn is fontos, hiszen nap mint nap látom, ettől függetlenül nem döntő szempont.
Mindenből legjobbat szeretném, mivel lehetetlen ezért igyekszem elvárásaimhoz legmegfelelőbbet választani, ezért keresgélek már februártól. Halo inifinity megjelenéséig tudok várni.
-
Raymond
titán
válasz
redbull86 #38153 üzenetére
"ami fura hogy PL aida 100% os stresz tetszt nél nekem is meg áll 80 fokon,. de dota 2 alatt,. meg 30os terhelésnél,. megy 90-95 re."
Ez normalis. Az AIDA-nal csak a CPU-t terheled, de a Dota2 alatt a CPU es a GPU is terhelve van igy a (feltetelezem) egy vagy tobb kozos hocsovon keresztul kolcsonosen futik egymast.
-
redbull86
aktív tag
válasz
buherka #38119 üzenetére
szia az én gépem,.3,8Kg,. igaz 17 es,.
És azt az infót katam,.a nagykerböl hogy nem visznek vissza,. (i7-8750h) gépet,. fel fel megy 1-2 prigramnál 90-95 fokra a proci,.. de ez így megfelel neki mérnökök így számolták ki. ezt el kell bírnia hoszútávon.ami fura hogy PL aida 100% os stresz tetszt nél nekem is meg áll 80 fokon,. de dota 2 alatt,. meg 30os terhelésnél,. megy 90-95 re. és mivel új,.. így a pasztázás egyelőre nem lehetséges.
-
Raymond
titán
válasz
buherka #38151 üzenetére
A geppel nem lenne gond, szerintem is boven jo egy i7-8750H, 16GB RAM, GF1070, 144Hz IPS kijelzos gep, de csak akkor ha jo ajanlat mert kiarusitjak most hogy az uj gen itt van. Ezert 700K szerintem nagyon sok, annyiert voltak a vekonyak is (MSI GS65, Aero 15Xv8) mar tavaly nyaron par honappal a tavaszi bemutatasuk utan. Egy evvel kesobb ez nem jo ar, joval 2000EUR alatt kene lennie, inkabb az 1800EUR korul valahol es akkor ra lehet nezni.
-
buherka
addikt
válasz
blue_23 #38139 üzenetére
Húzós az ára nagyon még.
Mint írtam, láthatod. hogy sztm sem éri meg ennyiért. Sok az a 700K.
Az a kijelző 144Hz IPS G-Sync...ez miért nem jó???
16Gb RAM hová nem elég?
GTX1070-es is bőven jó még most is. A CPU is jó benne. Hűtése is jó...mi kell még?
Rosszul hordozható? Szerinted a Clevo Octane 2.5 kiló lesz?
Az is 4 kilós. Az mennyivel könnyebb hordozni mint az Acer-t...
Gagyi dizájn?...Na ez hat meg a legkevésbé. Nem az Operába fogok vele járni....vagy kiállításra.
Működjön stabilan és faszán...oszt csókolom.Nem értem a bajod???
Minek mindenből a legjobbat venni???
Sztm igen sokan kiegyeznének egy ilyen géppel.
-
matyee
őstag
válasz
Darth_Revan #38149 üzenetére
Kipróbáltuk a 4.0-át is
Azon nem voltak fülek, szóval az nem lett volna jó, de 3.1-emen ment gsync, de hibás volt a kijelző. 3.2 és 4.0 tökéletesen ment, de nem volt gsync
Attissal megnéztük oda vissza
-
matyee
őstag
válasz
Darth_Revan #38147 üzenetére
Meg is vettem volna Tőled egyből ha ott lett volna KH-nél
3.1 nagyon kellemes játékra és tényleg egyetlen ahol van gsync, leteszteltük
-
Darth_Revan
veterán
válasz
blue_23 #38144 üzenetére
AUO B173HAN03.1-es panel (ilyen használnak a Clevo gépek is) 90-98% körül mozog az sRGB, 9 ms válaszidő és 144 hz frissítés. Clevo és Acer gyártótól is próbáltam már ezt a panelt és ugyan szemmel láthatóan nincs olyan gyors mint az 1 ms válaszidős 144 hz TN monitorom, de érezhetően gyorsabb mint a 30 ms 75 hz LG panel.
Ultrabook véleménye erről az AUO kijelzőről:
"This is a fairly nice screen in terms of brightness, contrast and colors, and the average user should have little to complain about, especially as he’ll probably keep the computer mostly indoors."
Notebookcheck-nek is inkább az volt a baja a Helios 500 tesztnél, hogy a dobozból kivéve átlag felhasználóknak megfelelő, de profi fotószerkesztőknek csak "közepes minőségű" és utólagos kalibrálás kellett (amivel már az általuk tapasztault "problémák" nagy részét korrigálták).
-
matyee
őstag
válasz
blue_23 #38144 üzenetére
Értem és igaz, hogy a dizájn szubjektív, de anyaghasználata clevonak kifejezetten jó. Masszív erős műanyagokkal dolgoznak, zsanérok is masszívak. Tény, h nem világít a segglyukából is... hát KH mester leírásai alapján nem úgy tűnik, hogy AW annyira jó lenne, a bga-s aw és predátorokat pedig nem igazán a clevohoz kellene hasonlítani, ami jóval nagyobb teljesítményt hűt le. AW dizájn csodálatos, egyetlen bga-s gépem volt, ami tetszett, de még is csak kisebb teljesítményű gpu és cpu muzsikált benne.
-
blue_23
senior tag
válasz
Darth_Revan #38140 üzenetére
Notebookchecken negatívan nyilatkoztak róla, ha van személyes tapasztalatod szívesen meghallgatom! Ha lesz ismét nagyobb árleszállítàs acershopban, 500k ár esetén elgondolkodnék.
matyee: Lehet csak ízlés kérdése, de nekem a predátor, Dell g5, alien és rog széria gépei sokkal dizájnosabbnak tűnnek. Nem kizáró ok a jó dizájn a hűtéshez, lásd predátor vagy alienware.
-
matyee
őstag
válasz
blue_23 #38139 üzenetére
Azért a gagyi dizájn eléggé szubjektív, ráadásul a dizájnt eléggé a hűtéshez tervezték. Túl sok csicsa nincs rajta, a méretei - pl vastagság - pedig nem azért ilyen mert a külsőre mentek... vannak ilyen laptopok, kb csak azokról lehet itt olvasni a 100 fokos alkatrészekkel..
-
blue_23
senior tag
válasz
buherka #38135 üzenetére
Helios 500 néztem, de 700 pénzért kapsz egy vacak kijelzőt, csak 16 GB RAM/256 SSD/8. gen i7 proci/gtx 1070, rosszul hordozható, viszonylag halk és jó a hűtése.
Úgy érzem a ló másik oldalán vagyunk, mert a hűtés valóban jó, de minden más vagy vacak vagy tűrhető.
Clevon én is gondolkodtam, kínálat közül Octane 6 tűnt legjobbnak, viszont alsó hangon 700k+ (de inkább 900), gagyi dizájn és a kijelző/billentyűzet nem túl erős. Talán ha forint megerősödik...
-
gyépés
aktív tag
válasz
MR007RM #38121 üzenetére
Lehet tévedek, de amennyire tudom, ezek a 8. genes i7-ek ilyenek. Egyszerűen nem tudják tartani a folyamatos 3.9 GHz-et 6 magon 45W TDP-vel. Legalább egy 160mV UV kell nekik hozzá, ha jól emlékszem, ami azért már nagy szerencsét igényel a silicon lotteryn.
Vagy lehet feljebb nyomni a TDP-t, de azzal meg nagyon rosszul skálázódik a proci. Az én 140mV-m mellett kb. 60Wattot kellene adni neki, hogy ne trottyoljon. Na, az a kis plusz teljesítmény nem ér meg nekem még 15Wattot. -
kreten67
senior tag
Nem lehet ,hogy felcsavarta az egyik tehén farkát?
Nekem az AW 17 (2014) gép ,amibe most egy 1060 vgát raktam a 1903 verzióval olyan kegyes hozzám,hogy a HWINFO64 progival a Cpu és GPU venti fordulatot engedi állítani 2000- 4200-ig ,ami eddig még soha sem sikerült ennél a típusnál. Azt nem tudom minek köszönhető ,de most úgy müxik ahogyan kellene. Korábban a Gpu venti a beállítás után 2000-re rakta magát és nem ment magasabb fordulatra a progi alatt.
Egyébként az 1060-nak nem is kel a 4000-res fordulat mert kihűl a teste. -
buherka
addikt
válasz
Gergello #38126 üzenetére
Igen...nagyon jó eredmények. Szeretem mert játék alatt is teljesen hangtalan a gép. Tartósan ha megy a Game...akkor olyan 55-60 fokra beáll és ott is marad. A kiegészítő hűtést amit a DVD íróba lehet rakni, azt nem használom. Sok értelmét nem látom. Csak több port lök a gép belsejébe.
Sajna már nem lehet kapni. Mert már mások az igények. Minél vékonyabb és könnyebb gépekre áll át minden gyártó, mert ez a trend. Ami ugye a használhatóság rovására megy.
Aki nem bír el egy 3.6-4 kilós gépet, mondjuk egy hátizsákban, némi hozzávalóval, ott nagy a baj. Arra azt mondom hogy irány a konditerem...mert az le van szottyadva, de rendesen.Itthon nálunk már csak a Helios 500-at látom ebből a bika verzióból. Az még egy fincsi gépezet. Húzós az ára nagyon még.
Akkor már inkább Clevo.A Te Omen-ed se rossz, csak vedd rá magad egyszer hogy pasztázd újra. Csúnyán meg fogsz lepődni, hogy milyen lótrágyát használ ez a gyártó is hővezető pasztaként.
Ha Te nem mered akkor van olyan hely, ahol egy órán belül megcsinálják neked és végig is nézheted....valamint a garit sem bukod el. Már 6500,- pénzért is megcsinálják. Ha gondolod viheted Te is a pasztát. Thermal Grizzly Kryonaut pl teljesen jó.
Beszélj itt KillHates kollégával...Ő is megcsinálja neked. -
MaxxDamage
félisten
válasz
kreten67 #38130 üzenetére
Cseréljék, az a legegyszerűbb...
Úgy veszem észre, hogy a lap bár cserélve lett, de mostanra nem látok "változást" így vagy áramfelvételi vagy egyéb gond is lehet ami pl. a lapot "helyrerakta" megint.../vagy bármi hasonló.../
Én nem "átlag" user vagyok, anno az Y580 "Gamer" laptop megfelelt úgy ahogy... ma már az sem felelne meg úgy (pedig az olyan volt a tempeket tekintve..) ez így egy "átlag" usernek tökéletes lenne, ez biztos.(#38131) alces: Igen, közben rájöttem és azért írtam "törölhető" a h.sz.)
-
alces
tag
válasz
MaxxDamage #38104 üzenetére
Az a program csak unlockolt procikhoz való.
-
kreten67
senior tag
válasz
MaxxDamage #38124 üzenetére
Mit remélsz a gép cserétől,ha az alaplapod és a hűtődet már kicserélték?
A kijelző és a gépház nem változtat a helyzeten az akkud pedig már nem garanciális ,így azt nem is kellene cserélni a gyártónak. A pénzvisszafizetés kicsikarása csak a Dell gépeknél kivitelezhető viszonylag egyszerűen a többi gyártó nem nagyon kapható ilyesmire egy huzamosabb ideig használt gépnél ,ami szerintük a tervezetnek megfelelően müxik. Őszintén szólva ,nem nagyon fogsz tudni olyan gépet vásárolni ami ,tökéletesen teszi a dolgát néhány pl(Clevo, Msi GT ) kivételével.
Egy átlag felhasználónak nem is tűnne hibásnak a géped,mert ő nem tesztelget méricskél,csak használja és fingja nincs arról mi hány fokos a gépben . Én egy rakat embert ismerek akik nagyon elégedettek a te gépedtől sokkal szarabb "gamer"-nek vásárolt gépeikkel ,csak ők még nem jártak ezen a fórumon ,így nem esnek kétségbe. -
-
válasz
Gergello #38127 üzenetére
Nem jobb.
Zephyrus M,ami 700 ezer fölött volt,játékok alatt CPU 95-96 fok,GPU 90-92 Fok szokott lenni.Igaz,minden beállítás fullon,és semmi buhera beállítás nincs. Anno az elején újra lett pasztázva,de nem sokat ért.
Az is igaz,hogy ennél soha nem volt több a hőmérséklet,ezeket stabilan tartja. -
MR007RM
addikt
válasz
MR007RM #38121 üzenetére
Ezzel a beállítással nálam ennyit eszik. 59W.....azt viszi amíg le nem jár az ideje 96mp mivel 60W-ra állítottam a boost-ot. Persze ezen tudok javítani nem keveset ha még jobban lefeszelem. -0,12V(ami nálam még stabil) 4GHz mellett 54-55W -ot eszik, vagyis a cpu így meghúzva 3,8GHz-ról 4-re még mindig beállítható stabil fogyasztásra, finomhangolható.
Ok nálam a cpu 57W -os és azt lehet boost -al kitolni de csak UV mellett. (Maxon sosem megy a cpu (1) perc ideig, mert ha igen akkor már régen kevés a cpu és mikor kevesebb kihasználásra vált akkor a boost idő kezdődik elölről.....)Ahogy nézem az elkövetkező években biztos nem fogok új laptopot venni. Clevo-ra most nincs anyagim.
-
MR007RM
addikt
válasz
MaxxDamage #38122 üzenetére
Amit priviben osztottál meg velem azon semmi UV nem volt.
-
MaxxDamage
félisten
Én ma teszteltem...minden jónak tűnt 1-2 teszt lefutott (85c cpu / 74c gpu max.) aztán uv (-0.090V) is volt és úgy teszt (72 cpu / 64c gpu) ez volt délelőtt. Du ugyanez és 96c cpu 86c gpu...uv-vel ugyanez. Most megelégeltem megint a dolgot és holnap viszi a futár FD-hez. Egy rakat dokut, képet küldtem a csomagban és Kedden jut el a technikushoz, igy felhívom és megmondom neki a lényeget. Ventik is bőven 4k alatt pörögnek max...engem ez is zavar! 4k+ kéne menniük (auto-n) és a manual max. Fan rpm se segített rajta....
-
MR007RM
addikt
válasz
gyépés #38120 üzenetére
-0.14V UV mellett képes power trottyolni? Hát ez se semmi. Alapon sem kellene az adott órajelein. Mondjuk úgy vannak kitalálva hogy darabig megy a turbo boost csúcsra járatva, ilyenkor többet eszik.....nálam belőve stabil 4GHz az összes magra most -0,8V, max -0,12V amit így csúcsra járatva stabilan tud tartani throttling nélkül bármeddig fogyasztásilag.
Alapon megjáratva XTU-ban mennyit eszik a CPU? -
gyépés
aktív tag
válasz
Gergello #38107 üzenetére
Nekem MSI GL73-8RD van. -0.14V UV mellett 30 perc Prime + Furmark után 75 fok volt a max. a procin. (VGA kevesebb) Viszont power trottyolt 45W TDP mellett, szóval igazából maradt még benne kicsi, de több UV-t nem bír, a TDP-t meg nem akartam megemelni. Így is az esetek 90%-ában 1200 fölött van a Cinebench R15. Szóval a teljesítménnyel meg a hőfokokkal is elégedett vagyok.
-
buherka
addikt
válasz
Melyik laptop tud 80 fok alatti hőmérsékletet terhelés alatt ?
100% terhelésen az összes komponens. Aida-val tesztelve.
Max hőfok CPU átlag 65fok...20 perc tesztel. Pár perc után már beáll erre az átlagra, szóval felesleges több időt adni neki sztm.
70 fok fölé egy mag se megy. Persze újrakenve Thermal Grizzly -vel.Különbség annyi a Te géped és az enyém között, hogy ez kb egy kilóval több. Ebben van akkora hőleadó lamella van ami a tiéd kétszerese. A ventilátor is kb. 2X vastagabb. Sokkal nagyobb felületen képes nagyobb légszállítással hűteni a komponenseket egy ilyen gép.
Én amondó vagyok ha valaki Gamer gépet akar venni az 3kg alatt ne nézelődjön....mert csak küzdeni fog.
Hja és ez sem milliós kategória volt...
De persze ha nem akarod újrakenni a gépet az a Te dolgod. Vánnak akik ezt megcsinálják és a gari sem ugrik.
Annyi hogy ez egyre rosszabb lesz neked...mivel a gyári gitt egyre jobban ki fog keményedni és egyre jobban fog melegedni.Remélem tudtam segíteni.
-
-
Pocok256
veterán
válasz
80 fok a határ ugyanis a felett már a cpu k nagyon nagy többsége leveszi a turbot az pedig irdatlan nagy vesztesék és a miatta keletkező mico laggrol nem is beszéljünk. Hovatovább turbo nélkül pedig nem 10% ot vesztesz hanem egyes esetekben akár 30%-40% os teljesítmény veszteséged is lesz. Enyni erővel vehettél volna egy i5u procit és akkor pont ugyanitt vagy, Ha egy gép sz*r és nem tudja hozni a telejsítményét akkor vagy megtanulsz vele együtt élni vagy pedig addig küldözgeted vissza gariba amíg vissza nem fizetik a pénzed a nyílvánvaló lopás és megtévesztés miatt.
-
kissdeniel
csendes tag
Üdv, Sziasztok!
Mai nap vásároltam egy HDMI anya-minidisplayport apa átalakítót a monitoromhoz, hogy 3. képernyőként használjam, de mikor bedugom nem ad képet a monitor. (A monitor típusa: SAMSUNG S24D390)
2. kijelzőként egy samsung 4k TV van becsatlakoztatva, HDMI kábelen keresztül. Azzal semmi probléma sincs.Laptopom: OMEN hp omen ce012nh i7-7700HQ, GTX1060 6gb, 16gb ddr4 ram stb.
Valakinek valami ötlet?? (Próbáltam azt, hogy a monitor a 2. kijelző HDMI-n, és a TV menjen a minidisplay porton, de akkor a TV-n nincs kép, és a monitoron marad minden jó.)
-
Gergello
addikt
válasz
blue_23 #38109 üzenetére
Én gar. idő végéig tervezek ezzel a géppel. Amíg tart a garancia, addig biztos nem cserélem. Utána bármi van a géppel, az kb. gazdasági totálkár lehet. Clevo-nál, amelyik "gamer" de olcsó, ott nagyon gyenge a kijelző. Ezeket a 42%-os kijelzővel rendelkező gépeket mindenki külső monitorral használja ?
i5 mellé hol van rendes videokártya, legalább 1060, ami nem 42%-os Clevo és nem Rog Tuf ?
Akkor rögtön lentebb kell adni a videokártyából is. -
blue_23
senior tag
válasz
Számomra 85 fok körüli érték fér bele, 90 sok. Kevés az olyan lapos, de i5 procival biztosan találsz (UV+paszta), illetve clevok is hűvösek. 4 évvel ezelőtt hőmérséklet miatt választottam i5 procit i7 helyett, így viszont 80-82 fokkal működik (csak havonta takarítani kell). Nem tudom elképzelni, hogy intenzív gamer használattal hogyan bír ki 4 évet 90+ fokkal.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #38104 üzenetére
Nem szóltam -akár törölhető-
-
Gergello
addikt
válasz
blue_23 #38106 üzenetére
Melyik laptop tud 80 fok alatti hőmérsékletet terhelés alatt ? A millió Ft-os kategóriát hagyjuk ki.
Ha 90 fok alatti akartál, írni, akkor teljesen egyetértek. Én is a 90 fok alatti tartom elfogadhatónak.Mint írták, pasztázás miatti bontás garancia vesztéssel jár. Ez a gép (vagy csak az enyém) ennyit tud.
-
blue_23
senior tag
válasz
Gergello #38105 üzenetére
Nem akarlak kiábrándítani, de a hozzáértők 80 fok alatti hőmérsékletet tartják megfelelőnek.
Szerintem a max 85 fok az ami belefér, viszont így, hogy turbo boostot kikapcsolod elveszíted a teljesítmény kb 10+%-át. Ez így nagyon nem okés, mert i7 procit i5 szinten használod. -
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #38103 üzenetére
Közben okosabb lettem Asus által.
Intel Dynamic Platform and Thermal Framework ami a segítségemre lehet (venti vezérlés szempontjából) ezt valaki ismeri, használta esetleg?/Dell oldalán találtam, ez jó az Asus gépemhez is?/
-
MaxxDamage
félisten
Valaki meg tudná mondani, hogy mi vezérli a CPU és GPU FAN-t (RPM)?
Nagyon kíváncsi lennék rá...
ROG Gaming Center ami szabályozhatja, mert van ott "FAN Boost" ablak, ami "Auto" értéken van és maga szabályozza (ott van egy csúszka és lehet fel húzni és azon is marad, míg vissza nem húzom 0-ra , mert akkor vált vissza "auto" -ra) Eddig nem így volt, vagy ez egy Gaming Center program "BUG" ?Auto FAN Boost alatt a hőfokok lehetnének jobbak is.
Manual FAN Boost alatt (maxra húzva) a hőfokok tökéletesek.v304 és v305 BIOS mellett is ugyanaz a FAN vezérlése.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Házimozi belépő szinten
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Suzuki topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Parfüm topik
- Gyúrósok ide!
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- ROG Strix G16 G614JVR 16" QHD+ IPS i9-14900HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest