- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
udna999
tag
válasz
freelanced #37099 üzenetére
Ilyesmi értéket találtam én is, kérdés hogy megéri-e az a plusz 10-15% teljesítmény a plusz 50-80ezret... 🤔
-
udna999
tag
válasz
MaxxDamage #37096 üzenetére
Köszi és köszi. Valahogy sejtettem, mikor sehol sem találtam egy értelmes benchmark-ot...
Egyébként van lényeges különbség a 2060 és 2070 között? -
udna999
tag
válasz
blue_23 #37091 üzenetére
Első blikkre szimpatikus volt a Telekom féle Scar II (i7-8750, RTX 2060Ti, 16Gb RAM, 512Gb m.2), csak sok helyen olvastam a hűtési gondjait. Egyáltalán, mit takar a Ti? Sehol sem találtam róla benchmark-ot...
Igazából a Helios-Triton 500-asokat nézegettem még, de ahogy írtátok, azokat is pasztázni kell, hogy jó legyen a hűtése. Elég nehéz... -
matyee
őstag
válasz
freelanced #37080 üzenetére
Ha 1060 elég nekem pár évig akkor ez a legjobb választás. KillHates-t keresd, vele megbeszéled a részleteket. Az a gép nekem amúgy egyetlen bga-s gép volt eddig ami bejött (új 20xx-asokhoz még nem volt szerencsém). Imádtam, hogy lehetett hozzá 3D nyomtatni kis emelő tartókat
-
Raymond
titán
válasz
blue_23 #37091 üzenetére
Az i7-es proci ezen nem fog javitani ugyanis nincs mit. Mindegy az Intel minek nevezi es hany magot rak bele (6 vagy 8), a ket proci ugyanug 45W TDP (plusz amivel picit fole engedik boost-olni 50W-70W kozott) igy ugyanannyi hot is termelnek. Ahhoz hogy jobb homersekletek legyenek ezen is alligatni kell minimum de igazabol atpasztazni valami jobbra is elengedhetetlen. Anelkul az van ami van es azzal kell ellenni.
-
blue_23
senior tag
válasz
udna999 #37076 üzenetére
Ha tartós laptopot szeretnél 2-3 évre AAA játékokhoz, RTX2070, I7, pcie SSD és 144 Hz IPS kijelző alá nem adnám, viszont normális hűtéssel csak bőven 500 felett találsz ilyet.
Raymond : Köszi az infót, elég szomorú hőmérsékleti eredmények... 17,3 kijelző + i7 proci kombóra még kíváncsi vagyok, remélhetőleg javít a hőmérsékleten.
-
Dhampir
félisten
válasz
freelanced #37085 üzenetére
Sajnos csak bemutatót olvastam róla. Pár PH-fórumon rákérdeztem és a Dell notebook topikban ezt írta egy válaszoló. Konkrétum saját tapasztalattal, vagy más egyéb hozzászólás nem érkezett a felvetésre.
-
freelanced
addikt
válasz
Darth_Revan #37086 üzenetére
Köszönöm! A gari ilyenkor nem ugrik amúgy?
-
Darth_Revan
veterán
válasz
freelanced #37083 üzenetére
Minőségben kb ugyanaz, sőt talán jobb is.
Legalábbis a hangszórók nagy eséllyel jobb minőségűek.Folyékony fém ajánlott ujrapasztszashoz.
O a te emberes ilyen téren: [link] -
Dhampir
félisten
-
freelanced
addikt
válasz
Darth_Revan #37082 üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindkettőtöknek.
Akkor már csak az a kérdés, hogy mennyibe kerül a pasztázás meg hol csinálják meg, hogy 90 fok alá kerülhessen a processzor.
Egyébként szimpatikus ez a Predator G5 is, a méret nem akkora probléma, viszonylag ritkán hordoznám. Anyagminőség stb terén azért az AW jobbnak számított?
Annyira nem vagyok képben ha jól tudom volt az AW-nél is egy minőségromlás az elmúlt időben.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Ha nem feltétel az, hogy inkább kisebb legyen, akkor én ezt vennem: [link]
Elvileg az AW is G-Sync-es (ha jól emlékszem már volt itt olyan aki vett olyat ) de az Acer nagyobb méretű és szerintem nagyobb kijelzőn a játék is jobb.
De ez már egyén függő, telejsitmeny és hűtés téren 1 szinten vannak.
Helios 300-at (2018-as modelt) nem vennék, mert a G5-hoz képest drágább, kevesebbet tud és a hűtése is rosszabb .
Dell G5-ot a Predator G5 pedig szinte minden téren veri...kijelző minőség, teljesítmény, stb
Szerk: most látom a MM-es AW El is fogyott, így akkor az ki is lőve.
-
echterion
nagyúr
válasz
Egyértelmű, hogy AW szerintem. Én 350-ért adtam el az i5-ös verziót egy jó hónapja. Persze az 1060 ára tovább fog majd esni, de ez ugye minden hardverrwl így van, az AW ára jobban fogja tartani magát, az más kategória azért, mint a g5.
-
freelanced
addikt
válasz
matyee #37078 üzenetére
Köszönöm. Ez a pasztázás dolog milyen áron megy ki csinálja, mivel lehet számolni egy ilyennél költségben?
Szerinted akkor ez a Mediás 370 körül megérné így i7-el / 1060-al?
Igazából nekem a 1060 bőven elég lenne, kevés időm van játszani, inkább csak nosztalgiáznék, viszont majdnem Dell G5 1050 Ti árban lenne így ezért is gondolkodtam el a dolgon.
De akkor anyagminőség és minden egyéb szempontjából ajánlott? Ha jól tudom tűrhetően tartja az árát is, nem?
Köszönöm előre is!
-
Pocok256
veterán
válasz
udna999 #37076 üzenetére
Őszintén én intelt nem vennék mert most hulladék lett. Még egy asztali ryzen 7 et is jobban letudnak hűteni mint az új szutyok inteleket. Szóval várnék átnyálaznám a kínálatot valami ujfajta amd proci plusz gtx 2070 kombohoz ez tippre 500k bol kijonne ha lenne és ezek a gépek cpu szinten cserélhetőek szoltak lenni szóval még jo deal is. Vga meg 2 évig elég lesz.
-
matyee
őstag
válasz
freelanced #37077 üzenetére
Nekem volt, ráadásul 1070-nel, Mester asszimetrikusan megkente TGC+Kyronaut kombóval, 75 fölé nem ment, meg persze kis UV. Jó gép, nagyon masszív a felépítése, csak 1060 manapság...
-
freelanced
addikt
válasz
matyee #37075 üzenetére
Köszi!
Mondjuk most elgondolkodtam ezen az AW 15 R3-on is viszont sok helyen panaszkodnak hogy az I7 benne ilyen 90 fokok felé megy. Azért úgy hogy több mint 3 kiló a gép, ez érdekes. Még utána kell olvasnom, hogy fenáll-e a probléma azóta is.
Más: Ajánlottátok a Predatort, de ha jól tudom a Dell G5 egy kategóriával jobb nála nem? Összességében.
-
-
matyee
őstag
válasz
freelanced #37074 üzenetére
Ha jatekre kell sztem nem
-
törölt tag
válasz
freelanced #37069 üzenetére
Amit én linkeltem az 256 gigás SSD-vel van, és 2666 MHz-en ketyegő memóriával. Az is lehet, hogy a Media Markt elírta a memória frekvenciát.
-
apollo12
veterán
válasz
freelanced #37060 üzenetére
Acer Predator helios 300 is jó vétel
-
Dhampir
félisten
válasz
echterion #37048 üzenetére
Most a Dell Alienware 15 R3 ára lecsökkent; 374 014 Ft.
-
freelanced
addikt
-
törölt tag
válasz
freelanced #37067 üzenetére
Konfigurációban semmi különbség nincs, csak annyi, hogy az egyikre előre van telepítve a Windows 10, másikon Linux van.
Én az I5-8300H, GTX1050Ti kombinációt választanám (Windows 10 nélkül, az csak rányom az árára még 20-30k-t).https://www.laptopszalon.hu/dell/dell-g5-5587-5587fi5ua1v1-laptop_44860-adatlap
-
freelanced
addikt
-
blue_23
senior tag
válasz
freelanced #37065 üzenetére
Strix 3 már elérhető, de csak múlt héten került boltokba, teszteket még nem találtam [link]. I5 van benne, ami kevésbé melegszik, mint az I7 vagy I9 (van I7 verzió is). Ha nem olyan sürgős a vásárlás, érdemes kivárni ezt a pár hetet, addigra biztosan lesz teszt és könnyebb a döntés.
-
freelanced
addikt
-
blue_23
senior tag
válasz
Asus Strix 3 vennék: Dizájn, könnyű, legjobb kijelző, i5 gtx 1650 kombóhoz hasonló hűtést terveztek hozzá mint az i9-rtx 2070-hez (pár héten belül lesznek csak tesztek).
-
törölt tag
válasz
Én Dell G5-öt vennék.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Bluesummers #37061 üzenetére
Mind1.
Caddyből tudok 9.0mm-st szerezni, de BluRay RW az csak szakszerviz (FixDirect) van mint beszerzési hely. ("hivatalosan") de az ára horribilis [kép] -
válasz
MaxxDamage #37059 üzenetére
Sajnos nem mindig egyértelmű, hogy konkrétan mi való egy notebookba.
Még azt sem tudom, hogy mindegyik notebookban hasonlóan, majdnem milliméter pontosan van-e a keret kialakítva, hogy ez szabvány lenne-e? Asus gamer notebookoknál sokszor a VGA is teljesen már formátumú, nem MXM-es. Szeretnek különcködniRégebben én is gondolkoztam HDD caddykben, de én annyira gyorsan váltogattam a notebookokat, hogy a zoknik kerültek néha később mosásra, minthogy egy adag újabb noti beérkezett volna.
Remélem sikerül valami jót találnod.
-
freelanced
addikt
Üdv!
300-350 körül ki milyen masinát választana?
Inkább legyen jobb hűtés meg ilyenek terén még ha gyengébb is.
Köszönöm!
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Bluesummers #37058 üzenetére
Hivatalosan 9.0mm -es ami jó "Ultra Slim" (azt mondták a 9.5mm -es is bele kell hogy menjen, de mégsem megy
) , de azt nagyon nem kapni (itthon) mert nem "szabvány" méret, a 9.5mm és 12.7mm a szabvány főként.
Hivatalosan ilyen van a laposban gyárilag GUE1N)
-
válasz
MaxxDamage #37057 üzenetére
Itt 12,7mm-es verziót írnak, neked meg 9.0mm és 9.5mm-eset ajánlottak / mondtak? --> https://prohardver.hu/tema/asus_g750_rog/hsz_11200-11200.html
https://www.youtube.com/watch?v=-4hhwtB8aPI"The coverting caddy is just a generic converting tray that you can find on Amazon for under $10usd. My specific variant is 12.7mm, which fits perfectly snug inside my laptop drive bay. So check your specs before buying this or the 9.5mm variant... though the process will be the same."
-
MaxxDamage
félisten
Az Asus G752VS széria eléggé term. specifikus, mert ODD és a HDD beépítő keret sem jó hozzá (9.5mm) és nem be tehető
/szóval mehet vissza a cucc a boltnak, még jó hogy van elállási jog ilyenkor./
-
udna999
tag
Üdv,
erről tud véleményt mondani valaki?
Elsősorban fps multira lenne (bf5 pl.) és néha képszerkesztés, fhd videó renderelés.
Köszi
-
apollo12
veterán
válasz
simo9555 #37047 üzenetére
melegedett és 2 hónapig harcoltam a szervizzel 3 lapot cseréltek és mind a 3 sz...r volt, kb 3 napig tudtam hazsnálni a gépet. I7 8750h 3.3ghz le kellet vennem hogy ne mennyen tartossan 80 cfok fölé 1050ti is 80cfokon ment, predatornal 3.6ghz megy és 70cfok közöztt szalad gpu is huzva 70cfok a plafon
-
MaxxDamage
félisten
nV Experience -vel más is tapasztalt hasonlót? [kép]
Restart megvolt, ugyanaz... most rakom fel az új/teljes verziót (hátha)Meg is oldva, akár törölhető!
-
x_o_n
veterán
Azért az Asus Gz-700...gyárilag....folyékony fémmel hütött verziója...nagyon ott van,bár nagyon kiváncsi lennék hogyan oldották meg gyárilag
-
echterion
nagyúr
válasz
simo9555 #37047 üzenetére
Hát, nagyon fasza amúgy a gép, nagyon tetszik nekem a Predator 17x: csendes, szép és böhöm nagy kijelző, bivaly a gép, de sajnos a hűtése nagyon zavar, nehezen tudom megszokniazt, hogy folyamatos WD alatt 80 fok felett van tartósan a cucc. Ebből ugyan sokat nem veszek észre, mert még az ölemben sem melegíti fel a tojásokat, de azért a tudat zavar. Erős késztetést érzek arra, hogy visszaküldjem a feladónak, mert ez nagyon nem tetszik, fél milláért azért többet várnék egy lapostól. Persze tudom, hogy 170W vga, meg 45W i7, de akkor is: levettem 50W-ra a turbó tdp-t a procinak, meg -155mV (ami azért átlag felett UV, ennyit nem bírt eddig egy procim se) és akkor 80+ fok folyamatos játék alatt. VGA 0,9V-ra lehúzva 78-80 fok között ugrál. Hát nyasgem.
Persze tudtam, hogy mit veszek, mert Darth Revan mindent leírt róla korábban, csak nem számítottam rá, hogy ez ennyire zavarni fog, illetve bíztam benne, hogy sima pasztával is lehet 80 alatt tartani a procit meg a vga-t.Na mindegy, holnap meglátogatom Attist, hátha tudunk vele valamit kezdeni, aztán ha utána is ez az érzésem lesz, akkor bekaphatja az Acer ezt az amúgy tényleg igen fasza gépét.
-
simo9555
tag
válasz
apollo12 #37045 üzenetére
Mi volt vele a problémád?
Nekem egyébként a predatorral sem volt különösebb bajom, csak szánalmas szerintem hogy megveszed egy rakás pénzért a gépet és utána azzal kell kezdjél, hogy újrapasztázod. Persze aki csak simán megveszi laikusként és használja, annak egy darabig biztos nem tűnik fel, hogy 97 fokig is felmegy a cpu hőmérséklet, csak majd mikor droppol és akad a játék. -
Logitech
aktív tag
válasz
sgteam #37033 üzenetére
Én is szívtam a win 10 telepítéssel, mindenképp a sata ssd-re akart a telepítő + partíciókat létrehozni, nem az nvme ssd-re. Megoldás az lett, hogy egy fat32-re formázott pendrive-ról kellett feltenni a rendszert, ott meg az a helyzet, hogy van egy 4gb-nal nagyobb fájl a telepítőben, ezért kollégám valami progival belenyúlt a telepítőbe, ami újratömöríti, és így kisebb lesz, rámegy a fat32-re.
-
echterion
nagyúr
válasz
Darth_Revan #37041 üzenetére
Azon nekem is megakadt a szemem. De jóval masszívabbnak tűnik a Predator-omnál, már túl masszív is nekem.
-
buci868
csendes tag
https://www.ultrabookreview.com/27098-acer-predator-helios-300-ph317-53/
Jónak tűnik ez az új helios 300....persze a pasztázás meg uv ide is kell...
-
MaxxDamage
félisten
-
Pocok256
veterán
Félreértés ne essék nem fikázni akarom a géped csak én is kíváncsi lennék tényleg mit tud csak amit írtál tök lényegtelen és osszehasonlíthatatlan.
-
Pocok256
veterán
válasz
simo9555 #37025 üzenetére
Szép és jó amit írtál csak semmire se jó én gépem meg 30 fokon van mostanság ahogy használom szóval ajánlom mindenkinek. Ja nem mert én csak netezésre használom hőfokokat ne bemondásra kozoljunk hanem írjuk oda mi alatt. Mario alatt 70 fooos a géped ok akkor rendes játék alatt sanszos hogy 100 fokot fogja verdesni. Csapass uda egx tesztet 3dmarkot 12 es loopal aztán meglátjuk tényleges körülmények között mit tud de még ez is eléggé lófütty ahhoz képest ha valaki kihasználja majd a gépet.
-
simo9555
tag
válasz
Phoeniҳ #37031 üzenetére
Semmiképp nem akartam összehasonlítani a komolyabb specifikációval rendelkező géppel, mivel egyértelmű, hogy erősebb hardver nagy valószínűséggel több hőt termel igy komolyabb hűtést igényel. Ebben nem tudok nyilatkozni, hogy az milyen hűtéssel rendelkezik. Viszont a 3550H 1650es kombo szerintem egy jól eltalált széria, az volt a célom, hogy ezt ismertessem. Újrapasztázás nélkül is ilyen jó hőfokokat érjen el az manapság ezen az áron , ilyen vékony gépben csoda. Ezért is írtam meg a tapasztalatomat a gépről. Előtte például használtam az itt emlegetett acer predator szériát is, ami komolyabb hardverrel rendelkezett, (i7 7700hq) vastag nehéz laptop volt, de a cpu 97 fokig simán felment gyári pasztával.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Vajon a Dell Vostro 7580 van olyan jó, ha nem jobb minőségű, mint a Dell G5 5587?
-
sgteam
aktív tag
Hali
Vettem egy asus tuf 705 laptopot fel akartam telepíteni rá a win 10 64bit rendszert meg fomatáltam a meghajtót erre ki írta hogy nem lehet feltelepíteni erre a meghajtóra a windowst ez által ki kellett léptem a telepítőből a biosban a hdd beállításoknál át kapcsoltam AHCI modba utána újra indítottam a laptopot és attól kezdve nem lehet bootolni pendriverról látni látja a pendrivertot de nem lehet kiválasztani hogy arról bootoljon csak a realtek pcie gbe family controlt lehet beállítani bootolásra semmi mást....... miért?
-
echterion
nagyúr
válasz
Phoeniҳ #37031 üzenetére
Azt azért be felejtsd el, hogy nem minden konfighoz adják ugyanazt a hűtést. Pl. az 504-esnél az i7-esben több hőcső van, mint a többiben, így lehet, hogy ennél is így van: ha kevesebb a hő, kevesebb a cső.
Különböző konfigokat nem lehet így összehasonlítani ugyanabban a gépben sem. -
Phoeniҳ
tag
válasz
simo9555 #37025 üzenetére
Szia!
Remek, hogy ennyire pozitív tapasztalatod van a géppel mivel nagyon jó ár-érték arányban van.
Azt viszont ne felejtsd el, hogy egy 3750H+Gtx1660Ti sokkal többet eszik mivel sokkal sokkal erősebbek mint a 3550h+gtx1650.
Szóval ott már simán lehet, hogy elfogy a hűtés.
A te összehasonlításod olyan mintha i5+gtx 1050-et hasonlítanád egy ugyanolyan kaszniban i7+gtx 1060-al.Ettől függetlenül köszi a véleményt
-
echterion
nagyúr
válasz
whited #37028 üzenetére
De attól még a vaskos gépeket nem kellene ablakgittel pasztázni, ahol hely van, onnan nem kellene a hőcsöveket kispórolni, nem kellene 3 csavaros fos megoldásokat alkalmazni a prociknál, nem kellene púpos procikat gyártani...etc...soroljam még?
Mellesleg vékonyan is lehet jót csinálni, csak az nem érdeke a gyártóknak, mert hogy nézne az ki, hogy gariidőn túl is használja a user a gépét, vegyen újat, pörögjön a piac... -
blue_23
senior tag
válasz
matyee #37022 üzenetére
80-85 fokkal beérem, de a 93-100 kategória elég kiábrándító.
Muerte: Arra reagáltam, hogy régebben is volt normális hűtéssel laptop, és jelenleg sem áll semmiből megcsinálni. Egyszerűen nem kell beletenni olyan processzort vagy VGA-t egy olyan konstrukcióba, amely nem tudja lehűteni. Feleslegesen kiadunk csomó pénzt azért, hogy jól hangzó, legújabb alkatrész kerüljön a vasba.
-
simo9555
tag
válasz
Darth_Revan #37015 üzenetére
Sziasztok!
Látok pár véleményt az FX505-ös Asus gépekről, én is megosztanám a sajátom. A DT-s verziót vettem meg belőle, ami csak 3550H+1650-es kártyát takar. Írtátok, hogy a hűtése nem megfelelő, amit én megcáfolnék. Most már egy ideje használom a gépet és szerintem teljesen korrektül működik a hűtése, a CPU 70fok alatt, a GPU 65 fok alatt van játék közben. Hozzá kell tenni, hogy ebben az esetben sincs komolyabb hangja a hűtésnek legalábbis balanced módban (AMOURY CREATE-ben állítható 4 mód). Ezt azért kell kiemelnem, mert a gépen van egy turbo mód is ahol valóban füles nélkül már zavaró lehet a hangja, viszont sok értelme nincs használni azt a funkciót, mivel nem nyújt többet a gép. MSI afterburnerrel kiiratva a CPU stabilan tartja a boost órajelet, ami 3.7Ghz ennél a cpu-nál érdekes módon az összes magon, a videókártya 1650-1700Mhz-en pörög. Szerintem egy teljesen korrekt kis masina a 120Hz-es kijelzővel, ez a CPU+GPU párosítás. Amit érdekességként észrevettem, hogy gyárilag a VGA 896 Cuda coret tartalmazott 32/56 egységgel, ami bios frissítés során 1024 32/64-re növekedett. Mivel az nvidia is 1024-et ír a GTX1650-es mobile kártyának gyárilag, így gondolom az első bios a vga-hoz még az asztali biosa volt. Mindenképp érdemes emiatt biost frissíteni. Amit negatívumként észlelek, az a laptop driverezése. Nem tudom, hogy csak a kezdetlegesség miatt ennyire relativ rossz, mivel AMD-Nvidia combo-s gép még nem volt forgalomban vagy mi ennek az oka. Nvidia drivert egyenlőre külön nem is nagyon lehet frissíteni mókolás nélkül.
-
echterion
nagyúr
No, megtörtént az újrapasztázás, kicsit felemás eredménnyel.
Ezt találtam a gépben pasztázás címén. Hát kicsit megszaladt az adagoló (a pch meg szokás szerint kopasz maradt).
Tisztítás után, hát mit ne mondjak, kissé nem szépen polírozott a bordák felülete, főleg a vga része nagyon cefet. A kép nem adja kellően vissza sajnos, de lehetne ez sokkal szebb is.
Na, de a lényeg, hogy kapott a pch egy kis bordát, illetve mx4-et a cpu-vga páros, ennek eredménye pedig alant látható. Sajnos a gpu-n nem nyertem annyit, mint szerettem volna, de a cpu az jobb lett, mint számítottam, de persze messze van a tökéletestől, viszont lehet, hogy hagyom a vasat és veszek kryonaut-ot, azzal még nyerek 4-5 fokot és akkor nem kell a gallium miatt aggódnom. Kíváncsi leszek, hogy játékok alatt ez mennyit fog még változni, mikor esetleg 1-2 órán át megy adott játék.
(#37016) freelanced: Én innen nézelődnék a helyedben, 300k-ból egész csinos kis gépet lehet összerakni, esetleg kicsit kevesebb cpu-val, hogy több maradjon a vga-ra és később cserélni a procit erősebbre.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
blue_23 #37020 üzenetére
Milyen fogyasztású/teljesítményű/hőtermelésű hardverek vannak benne? Gyanítom nem 100+W-ról van szó.
Azokat a hardvereket nem lehet a jelenlegiekhez hasonlítani,ezeket a mai cuccokat finomhangolni kell,paszta,UV,órajelek.Nincs egy gép sem jelenleg a piacon amit ne kellene.Érthető is,hiszen ugyanakkora kasztniba mint a 10 évvel ezelőttiek,most akár 200W-os vga-kat is belepakolnak.Pár éve még,szigorú szabvány volt a max 100W TDP,most meg már lassan 1kW-os tápokat adnak a laptopokhoz,ha így haladunk.
Kivétel a Ryzen Vega páros az Acerben,az bírja gyárilag is a rongát,de az közel sem egy 1080 teljesítmény. -
Raymond
titán
válasz
blue_23 #37017 üzenetére
Elneztem itt az utobbi par hetben a tevekenyseged es a szereny velemenyem az hogy a neked megfelelo gamer lapost meg egyelore nem gyartottak le es jo eselyel a kovetkezo par evben nem is fogjak. Esetleg ha realisabban allsz a dolgokhoz akkor van eselye hogy veszel valamit, de azzal a hozzaallasal amit edig mutattal nem lesz az uj gepedbol semmi.
-
blue_23
senior tag
Inkább azt vallom, amiért pénzt adok legyen jó. Megértem, hogy valaki szeret hozzányúlni, de szerintem ez nem a többség. Inkább legyen, egy normális gyári beállítás, amellyel használható a laptop, aki pedig mokolni akar rajta a nagyobb teljesítményért az csinálja. + Aki nem ért hozzá, hogy gtx 9980as grafikus kártyával miért csak 10 fps-sel megy az aknakereső (mert pl tulmelegedett) onnantól kezdve szarozni fogja az egész gyártót.
-
freelanced
addikt
válasz
Darth_Revan #37015 üzenetére
Köszönöm. No akkor a legjobbakat válogatta össze a Telekom.
Akkor reménykedem, hogy az Omen használhatóbb, mert akkor ezek közül egyiket sem érdemes megvenni ahogy hallom.
Ezek alapján keresek egyébként, hátha tudsz ajánlani: [link]
Kivéve persze a fentiek esetében. Ennek az Omen dolognak utánanézek akkor, de gondolom a többit jó szívvel nem ajánlod.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
freelanced #37014 üzenetére
Y530: halk, de gyenge minőségű a panel , az egyik legrosszabb IPS panel, illetve a magyar szervíz hulladék
FX505: zavaróan nagyon hangos hűtés ami ellenére a CPU mégis képes tulmelegedni
HP Omen: nincs vele tapasztalatom
ScarII: zavaróan nagyon hangos hűtés ami ellenére a CPU mégis képes tulmelegedni
A nagyon hangos alatt azt kell érteni, hogy ha te játszol akkor fejhallgató kell és TV-t nem lehet melletted nézni.
-
freelanced
addikt
Üdv!
Az alábbi gépek közül melyikről mit tudnátok mondani, melyik mennyire ajánlott, mik a hibái ha vannak, főleg ha emiatt nem érdemes megvásárolni.
LENOVO Y530
ASUS FX505 TUF
HP OMEN 15 (4)
ASUS ROG STRIX SCAR IINagyon köszönöm előre is!
Üdvözlettel:
Freelanced -
RM007
addikt
válasz
blue_23 #37012 üzenetére
Mind rossz konstrukció gyárilag amelyik túlmelegszik, plusz ne tartson ki túl sokáig menjen tönkre..... ezen kívül sajnos igazodnak azon trendhez hogy az user imád hozzápiszkálni, tuningolni, vagyis meghúzni a teljesítményt értsd az alatt a hőfokokon való javítást is, mert akkor elmondhatja hogy milyen fasza. Igen azt gondolom direkt nem állítják be a dolgokat maxra, mert onnantól már csak az van, esetleg mehet a kukába a cuccos nyulka-piszka után.... vagyis minden lehessen még formálható egyénileg. Tudom vannak akik ezt utálják, de szerintem a nagy többség ennek él számítástechnika terén legyen az laptop vagy asztali konfig. Akkor fogja igazán a sajátjának érezi, ha hozzátett ő is valamit az egészhez.
-
echterion
nagyúr
válasz
matyee #37006 üzenetére
Pasztát még nem kapott, azt ma tervezem megadni neki, ha lesz rá időm. Attól azért azt várom, hogy tartósan 80 fok alatt marad, nem csak ilyen FS teszt alatt, mert ez nagyon rövid ideig fut azért.
(#37007) blue_23: 500 pénzért vettem, annyit szerintem megért. Most épp 90Hz-es a kijelzője az alap 75 helyett, van gsync és itt nincs frame skipping se, ennél fentebb egyelőre nem megyek. A hűtés is alakul, most már játék alatt nem trottyol le a proci, csak rohadt meleg. Majd kap kis MX4-et, meg megpróbálom picit jobban felcsavarozni, mint ahogy most van, mert most igen nagy difi van a magok hőmérsékletei között (8 fok páronként), amit ha le tudok nyomni 3-4 fokra, akkor már most is közel lenne az elfogadhatóhoz, pasztázás nélkül.
Amúgy igen, out of the box ez nem használható úgy, ahogy azt ennyi pénzért élvárhatnánk, de ezzel sajnos szinte minden gamer lapos így van, így ezt nem rovom fel neki a többiekkel szemben, inkább a teljes iparnak rónám fel. -
blue_23
senior tag
válasz
echterion #37002 üzenetére
Köszi a beszámolót. Örülök, hogy nem vettem meg ezt a gépet, azt gondoltam, hogy 800 pénzért egy több éves gép, ami pár éve csúcs volt, sokkal korábbi verziójú CPU-val le tudja hűteni magát. Inkább legyen kicsit hangosabb, de ne érje el a 90+ fokot, mivel így elég szomorú hőmérsékleti értékeket produkál...
-
-
matyee
őstag
Xtu is tud win-el indulni, de tenyleg jobb TS,de vhogy azt en sem tudtam soha megkedvelni.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Gondolom azért Nina graphics pont alulfeszeles melrltt meet a GTx1080 200E-nal érzi magát igazán kényelmesen, de e fölött is bőven tud fogyasztani.
Feszültséget csökkented, akkor szerintem a TDP is csökken, így a 170W limitet sem eri el könnyen és a boost orajelbol sem vesz annyira vissza. -
RM007
addikt
válasz
Hát igen egy erősebb vas azért jóval több hőt termelne nálam is. Egyébként csak azt akartam mondani hogy a Killhates által managert pasztázás nálam elég jól bejött. Nem tudom mennyire veszélyes hosszú távon, nekem nem beszélt ilyesmiről, tisztít, políroz és újra a régi. És az hogy mindez nem zárt térben érvényesül, megy rá a laptophűtő hidege, tökéletes biztonság, persze ha nem válik fel megint a biztosító lefogatás.
A gpu-nál már nem feszelek le, nem látom értelmét az fps pont csökkenés miatt, vagyis nálam fordítva, tényleg érdekes. -
echterion
nagyúr
Az kellene még csak, kivágni az alját. Arra nem lesz szükség szerintem. Egy jó pasztázás már sokat fog segíteni, még a vasra sem lenne feltétlen szerintem szükség. Na, majd holnap kiderül.
Ami viszont érdekes, hogy ahogy csökkentem a gpu feszt, úgy emelkedik a FS pontszámom, de a hőmérséklet az ragaszkodik a 80 fokhoz... -
buherka
addikt
válasz
echterion #36986 üzenetére
Én addig nem vasaznék, amíg garis a gép.
Irtózat nyomot tud hagyni a hűtésen...[link]...[link]
Itthon nekem is van egy T500-as ThinkPad-em azon kipróbáltam a Conductonaut-ot. Rákötött mint a cement...tényleg csak csiszolópapírral lehet levakarni róla. Sőt a CPU-n is hagyott nyomot, amit végkép nem tudok eltávolítani. Próbálkoztam mindennel, Féktárcsa tisztító (petrol éter), nitro hígító. lakk benzin, aceton...semmi sem oldotta.
Összekened vele és úgy alakul, hogy gebasz lesz a géppel 3 éven belül, nehogy emiatt visszadobják a garibol, mert akkor agyfaszt kapsz. Egy ilyen folyékony fémes dolgot nyom nélkül eltávolítani a hűtésről meg a Prociról, sztm nem lehet.
Van itt egy ilyen táblázat, anno ez alapján döntöttem hogy Kryonaut-ot fogok használni a Preadtorhoz és nem Conductonaut-ot , azért a 1-2 fok különbségért nem fogom szétcseszni a hűtést+CPU-t, meg ne adj isten elbukni a garit.
Kryonaut-ot bármikor letörlöd egy sima fülpiszkával, még oldószer sem kell hozzá és semmi nyomot nem hagy. Nem kell hozzá a CPU-t meg a GPU-t sem lakkozni, meg kapton szalagozni...kókányolni.
Az MX4 amit akarsz használni arra 5 fokot ver rá a Kryonaut.
Kryonaut még azért is jó mert színben, ami szűrke... ugyan olyan paszta van a hűtésen gyárilag a Predatorban. Szóval ebbe sem tudnak bele kötni.
De ahogy érzed...csak tanácsot adtam.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- További aktív témák...
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest