Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- localhost: Radírgumi hatás [Törölt topicok emlékhelye]
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- Algieba: Hulladéktermelés művészi szinten, mert megérdemlem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hülyegyerek
addikt
Sziasztok. Kertesházba költözünk, a telek 450 nm. Ehhez keresek akksis elektromos fűnyírót, viszont teszteket csak nagyon elvétve találni róluk. A keret 100-120k, ennyiért kellene jót találnom. Tudtok ebben segíteni ?
-
Mauzes
addikt
válasz
Rodzser Mór #3890 üzenetére
Köszi, ma meg is vettem. 20 ezerért 3 év jótállással nem tűnik nagy kockázatnak.
-
dik
őstag
válasz
#97520896 #3897 üzenetére
Igen ez tökéletes lista. Ezzel együtt [link]
Minden képen olyat kell néznem aminek a szervize a közelben van én már nem akarom ezeket barkácsolni. Bár remélem sosem kell majd...Ezért kell valami faék egyszerű és nagyszerű gép...
Na majd elválik még melyik lesz köszönöm a javaslatokat! -
törölt tag
Szerintem akkor próbáld meg márka vagy szimpátia alapján kiválasztani a gépet, mert olyan nagy különbség nem lesz a hasonló árkategóriás gépek között. Vagy az alapján, hogy esetleg milyen hivatalos szervíz van a közeledben, milyen fűnyírókat árulnak/javítanak hozzád közeli boltokban/szervízekben. Szerintem vegyél olyat, amin van fűgyűjtő, ha már ennyit költesz rá. Nem tudhatod pár év múlva szükség lesz-e rá.
Összefoglalva szerintem egyelőre mik kerültek/kerülhetnek képbe:
Husqvarna LC153S
Husqvarna LB256S
AL-KO Comfort 51.0 SP-B
Oleo-Mac G 53 TK Allroad Plus 4
Makita PLM5113N2
STIGA Combi 53SQ B
STIGA Combi 55SQ B -
Top cat
addikt
válasz
M5Norbi #3893 üzenetére
Nézd meg amit itt említettem.
-
dik
őstag
Köszönöm a tapasztalati hozzászólásokat.
Ez az OleoMac is csábító nagyon. Egy tesztet láttam ennek a motorjáról amiben nagyon jókat írnak igaz az kapálógép motor volt. Hát nem tudom lehet-e hinni neki. Az a 3x élet tartam a hasonló méretű Honda és B&S képest valóban hihetetlen. -
M5Norbi
őstag
Sziasztok!
Mivel az itteni fórumokon jó tanácsokat kaptam mindig így ismét kérdeznék
Pár napja feladta az MTD Smart38e fűnyíróm. Kissé csalódás volr 4 szezon után de ez van.
Mit ajánlanátok elektromos fűnyírókból?
Nagyjából 30-60 ezer között mindenfélét nézegettem már.
Pl Auchan sajátmárkás 1600w-os Gardenstart. 31 ezerért kifejezetten komolynak tűnt(az árához képest mindenképpen). Vagy 1-2Hect illetve AlKo is szemet szúrt.
Aztán néztem 1600 w-os Black and Deckert is. Egész jó minőségűnek tűnt. Illetve két Makita volt ELM 4120 illetve 4121(ez fém kaszaházas persze ettől dupla nehéz is) érdemes ezek közül választani bahy elég az olcsóbb is?
Az MTD 1400w ereje kb elég volt persze ha több az nem baj van ahol egészen serős a fű.
Benzinest nem szeretnék.
Kb150-200nm a terület.Előre is köszönöm!
-
BrandonXXV
aktív tag
Én OleoMac-et vettem kb. 1100 nm-re. [link]
Szezon kezdete óta használom és az én elvárásaimat kiszolgálja. A motorjától nem kell félni, megbízható, erős fajta. Persze az olajcseréket meg kell adni neki, de meghálálja. Legutóbb 2 hétig nem vágtam a füvet, rendesen meg is nőtt, helyenként a 20 cm és a felett is meg volt. Nem kérdezett a gép, vitte rendesen.
Az árában benne van az önjárás, az oldalkidobás, a fűgyűjtő és a mulcs dugó is. Nagyok a kerekei, egyenetlen talajon is könnyen megy.
Persze biztosan van ennél ütősebb gép is, de szerintem egy megfelelő középút lehet. -
stickermajom
addikt
válasz
Rodzser Mór #3873 üzenetére
A kis részre vettem egy ilyen Ferrexet az MTD mellé, eddig igazából nem lehet különösebb okom panaszra. A kerekek rögzítésével nem vagyok maradéktalanul elégedett, de kötöző dróttal megoldottam.
-
[CS]Blade2
addikt
Én először nem akartam megvenni a mulcs kést, de írták, hogy nem sok különbség van a két kés között. A hátsó ledugózó viszont úgy néz ki, hogy nem árt az oldalkidobáshoz sem. Nem tudom, hogy mennyibe kerül egy ilyen 51 cm-s vaskos gyári Husi kés, de, ha nem használom mulcsozásra, akkor gondolom idővel válthatja a gyári kését.
Én eddig mindig gyűjtőt használtam, de csak 400m2-em van. Ellenben, ha már volt ilyen lehetőség, lett egy olyan gépem, ami tud oldalt is dobni, tud mulcsozni, tud gyűjteni. Ha később hiányozna valami, akkor bánnám utólag. Ráadásul a gyűjtő nélkülit csak egy új gép megvételével tudod pótolni. Mondom ezt úgy, hogy jelenleg pl. úgy tűnik, hogy oldalra sosem fogom dobatni, mert, hát minek, ha mulcsozhatom is. De lehet, hogy 1x belefáradok, hogy szép legyen, és hagyom elgazosodni, arra meg jó az oldalkidobás is. Én remélem, hogy sok-sok évet bírni fog a gép, és ilyen 10-20 éves távlatba nehéz megmondani, hogy nem-e változik nagymértékben a feladat. -
-
törölt tag
Stiga gépeket is dicsérik. HagaNRG kolléga vette ezt a gépet tudtommal: Stiga Combi 55 SVQ B Csak hogy alig találni 1-2 helyen raktáron, és közel 200 eFt. Ő olcsóbban jutott hozzá külföldön. De itt van pl ez: Stiga Combi 53SQ B jóval olcsóbb, és megfelel a kritériumaidnak. Szerintem ha ár-érték arányban jó gépet akarsz és nem akarsz feleslegesen túl drága gépet venni, akkor 140-150 eFt legyen a lélektani határ.
f4lcon: inkább mondjuk úgy, hogy fűnyíró/fűkasza/flex/kapálógép hangjára kelsz.
okezsoke: családi ház az ilyen, sok mindenre szükséged lesz. Főleg ha szeretsz és kell is otthon tenni-venni.
-
dik
őstag
válasz
#97520896 #3882 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá 30 éve még gépeket csináltak! Most szerintem nem kell akkora távokban gondolkozni(ezért is próbálok valami "komolyabbal" barátkozni hátha az még bírná sokáig).
Nekünk is a kis Al-Ko sunline 480BR még anyagból volt pedig műanyag házas ami most megadta magát(repedés hegyek, stb.) A motorja is tecunsen volt ami még megy de már érződik kezd kikopni. Hajtása már rég oda van, de még megy csak nagyon nyűgös. Persze ha lehetne manapság ilyet venni biztosan azt venni amit ez is kibírt... Van még egy murray 7 ráülős csodán ami szintén 15+ éves lehet vagy ki tudja lehet az 20+ is még ebben made in USA felirat van(B&S 7hp motor). De ez is kezd legatyásodni(gyűrűzni kell 3-4 szezononként mert nincs hozzá normális anyagból gyűrű, hátsó hídja már cserés volt szóval szétkopnak, de ha mesélni tudnának.Ideje frissítésen gondolkozni...
(Fs 235 tavalyi így az még stabil)
Az tény itt szellőztetés nem lesz, ekkora ceremóniát nem akarok csinálni időm sincs rá. Lehet akkor mulcs. eltekintek.Nem gondoltam ilyen macerás.
Oldalkidobás az kötelező marad.Stiga gépeket is nézegettem hátha ahhoz nem kell + pénzért a tartozékokat megvenni...
Nekem "pici" pénzért kellene valami nagyon jó lehetőség nem vagyok bankár és egyéb... /sajnos mert akkor nem kellene fűnyíró lenne aki levágja azt annyi.../
-
törölt tag
Szerintem tök felesleges 220-250 ezerért fűnyírót venni. De ezt egyéne válogatja, kinek mit enged meg a pénztárcája. De szerintem a 150-160 ezres B&S motoros gépek bőven elegendőek egy átlagfelhasználónak. Faternak a 30 éves B&S motorral szerelt kapálógépe a mai napig megy. Szerintem ha már ennyi pénzt költesz rá, akkor legyen hozzá fűgyűjtő. Ha pár év múlva mégis szükséged lesz rá, akkor mit csinálsz, ha nincs? A csak mulcsozásos fűnyírással az a gond, hogy időigényesebb, és gyakran kell szellőztetni a füvet. Valamelyik gép árában benne van a mulcskészlet, Husqvarnához drága az tény.
okezsoke: szívesen.Bocs közben most nézem, hogy a belinkelt Makita szegélynyírókból a 2., tehát a DUR181Z, ami jó lehet neked, az működik ugyanis ugyanolyan 18V akkuval, mint a fűnyíród.
Ne félj ám a ház körüli munkáktól, könnyebben megtanulja ezeket a dolgokat az ember, mint gondolná. A szegélynyíró szinte egy játékszer a rendes benzines fűkaszához képest. Megnyugtatásképp: a szomszédom is 50+ korára költözött családi házba, előtte szinte semmi ház körüli munkát nem végzett. 1-1,5 év alatt ott tartunk, hogy kölcsönkéri a kapálógépemet, a fúrómat, és benzines fűnyírót használ, közben pedig vezetékes szegélnyírót is vett magának.
-
okezsoke
tag
válasz
#97520896 #3879 üzenetére
Hát igen, úgy tűnik vennem kell egy flexet, mint friss kertes házas, nem megyek sokra a vidék jedikardja nélkül. :)
Jól emlékszel.
Nagyon köszönöm a tippet.A minap az Aldis akkus nyírót néztem, ami tulajdonképpen ugyenennyibe kerül akkuval és töltővel. Ezt nem gondoltam volna. Akkor még inkább egy Makita. :)
-
dik
őstag
válasz
#97520896 #3877 üzenetére
Nem hátrány ha nem husi.
A lényeg stabil legyen.
Honda HRS 536 S is nézegettem, de sokkot kaptam az árától. Nem tudom érhet-e az annyival többet.?
Fűgyűjtő témára meg mit is mondjak fogalmam sincs a jövőben kellhet-e. Régen használtam, de az utóbbi években nem. Kínlódás volt az hova tegyem a füvet meg hamar tele rakja nem haladok sehova történet. Ezért gondoltam a mulcs. ezt kiváltaná és talán egy gonddal kevesebb ahol szükséges. Persze ha fűgyűjtősben van csak egy jó lehetőség ám legyen. Persze azt is utáltam ha leszedtem a kosarat és ha nagyobb volt a fű meg kellett emelni a lemezt és akkor meg csapta rám(keményebb tárgyak meg hujujj mikor odavágta). Szóval kikeskenyedtem belőle.
A hajtási sebesség változtatása sem hiszem egy tartós megoldás lehet így az egy sebesség bőven elég.Ez a bioclip készlet dolog is kissé aggaszt. Veszek egy ilyen gépet és külön kell megvennem hozzá most látom nem kis összegekért. Ez kissé kiábrándító...
Szóval nem is tudom mit kellene ami arany középút lehetne... -
törölt tag
Élezés sarokcsiszolóval/flexszel. Faternak ilyet vettem karácsonyra: Makita GA4530R . Sajátját és az én fűnyírókésemet is megéleztük vele, tökéletes kis jószág. (elnézést az offért)
Szegélynyíróval kapcsolatban pedig, ha jól emlékszem akksis Makita fűnyíród van. Így véleményem szerint adott a válasz a kérdésedre: Makita UR100DZ vagy Makita DUR181Z. Nekem a benzines fűnyíróm mellett Bosch 18-230 akkus szegélnynyíróm van, teljesen megfelel számomra arra, amire vettem. Veszel hozzá 20-50 méter damilt, azzal 5-10 évig szerintem simán elvagy. Én 3 hónapja használom, még az eredeti 4 méteres damil van benne. Pedig majdnem minden héten kb merülésig használom.
-
törölt tag
Husqvarna mindenképp az egyik legjobb döntés. Egyébként mintha most sok helyen készlethiány lenne a Husqvarna fűnyírókból, ahogy nézelődtem neten. Mi a véleményetek?
Fűgyűjtő tuti nem kell, később sem? Esetleg még Husqvarna LC 356VP vagy Husqvarna LC153S
-
dik
őstag
Helló!
Elromlott a régi fűnyírónk és szeretnék helyette egy másikat. Olyan kérdésem lenne ki milyet ajánlana olyan 150- max. 200 ezer forint körül. Csak B&S vagy Honda motoros gépek érdekelnének. 2000 m2 körüli területre kellene. A leglényegesebb hosszú évekre tervezem így valami stabil gép kellene. Oldalkidobás és mulcs funkció a lényeg és esetleg önjáró. Minél kevesebb funkció annál kevesebb meghibásodás talán.
Nézegettem a Husqvarna LB256S, de nem is tudom. Rengeteg fajta van így nem egyszerű dolog ez annyira...
Tehát segítséget szeretnék kérni ki milyet ajánlana, javasolna amivel nem lövök mellé. Csak komoly masinák érdekelnek...Köszönöm a segítségeket, javaslatok előre is!
-
Mauzes
addikt
válasz
Rodzser Mór #3873 üzenetére
Most láttad? Mintha júnus végén lett volt promócióban.
-
törölt tag
Ekkora területre kb. bármi jó, szerintem nem tudsz rosszat venni.
30-40 ezres Makita, AL-KO gépekkel nem hiszem, hogy rosszul jársz. Vagy ha még olcsóbbat szeretnél Hecht, Fieldmann.
Akkusat tök felesleges ilyen kicsi területre, de azok közt is találni azért olcsóbbat (40k körül), pl: [link] -
ULPIUS
őstag
válasz
#10726912 #3869 üzenetére
Értem amit mondasz, én se gondoltam, hogy ilyen fejtörést fog okozni most nekem ez a gép vásárlás, de nem könnyű jót, jól választani mint kiderült itt se.
Mindenképp beszámolok majd, remélem a héten megjön a masina, nagyon kéne már nyírni, van az nagyobb is már mint 20 centi -
Mauzes
addikt
Sziasztok, bocs, hogy nem olvasok nagyon vissza, de egy nagyon alap kérdésem lenne. Most költöztem először olyan házba, ahol van kert, de szerintem max 30 m2 a fű és amúgy sem vagyok gyep fanatikus. Ide akarom megvenni első fűnyírómat, ami
- ár-érték arányban jó
- de azért olcsó
- heti egyszer menne vagy 10 percet
- nem benzines (akksis lehetne, de gondolom az drága)
- lehet új vagy használt isHa lenne pár tippetek, azt megköszönném.
-
törölt tag
Az volt a bajom 100 ezerig az új fűnyirókkal, hogy mind állandó fordulatúak. Emellett olvastam váleményeket (berántó szétesett 1 óra után, az új nem indul, az új pár óra használat után nem indul, nem tudja a fűgyűjtőt berakni, 10 óra használat után füstöl, eszi az olajat, stb). A Broggs motort én is jónak tartom, bár, ha elkap valamit, akkor esélyes a főtengely csavarodás (a Honda főtengelye állitőlag erősebb, a fúnyirókés elcsavarodása-eltörése esetén is ép marad), használtam gázkaros briggs motort Saba fűnyirón, erős volt, megbizható, tökéletesen tette dolgát, de ez is gázkaros volt. Ne legyen igaz a félelmem, menjen sokáig a tiéd, én a honda 5 lovasa mellett döntöttem használtban, mert a sokezres újjaknál rezgett a léc. Anno az MTD-hez az volt irva, hogy egyszerre 5 centis fűnél többet ne vágjon...
Pozitivum, hogy egy önjárós fűgyűjtős állandó fordulatú géppel dolgoztam az akkori főnökömnek, az álom volt...de gondolom az nem a belépő szint. Ha lesz energiád, irj majd a tapasztalatokról
Nekem a Hondáról eddig annyi van, hogy a párom, aki eddig elektromosokat akart venni, mmert a benzinesekben nem volt sok bizodalma, rajong a Hondáért, erős, megy, indul egy rántásra, csak a fűgyűjtő ne telne meg mindig
-
ULPIUS
őstag
válasz
#10726912 #3867 üzenetére
Megnéztem élőben több gépet, műanyag testű, franc tudja milyen, színes-csicsás gépek kerülnek dupla ennyibe, nem is Briggs motorral. Most akkor ez nem egy ajánlott motor, az "ó egyetlen nagy istencsászár Briggs"?! Direkt ezt vettem, nem a ~10K-val olcsóbb thorx-ot, ezek után nehogy már kiderüljön, hogy nem lehet vele füvet nyírni 60K-ért. Ha ez lefullad nekem a 20 centis fűben, azonnal megy vissza 14 napos elállással, ugyanezt pl. egy használttal valószínűleg nem tehetném meg, még ki is röhögnének.
Az autós példa pedig nekem azért sántít, mert új kocsira nincs pénzem, így muszáj bevállalnom a lutrit, viszont új fűnyíróra igen, így akkor ezt az utat választom inkább. A fűnyírót mondjuk az évben 4-5 hónapig, havonta egyszer előveszem 2 órára, az autómmal meg napi 60-80km-t megyek kb minden nap. Teljesen más szinten kell teljesítenie nálam a kettőnek, ezért az elvárásaim is mások. Ha ez az adott új fűnyíró gagyibb, mint egy anno drágább csúcsgép, azt túlélem, autóban már máshogy gondolkodom.[CS]Blade2: köszönöm a ismeretterjesztést, bízom benne, hogy ez is bírni fogja.
-
törölt tag
Ez nem ugyanaz, a régi kézi szivatós volt, ez meg egy fordulatú. A kézi gfordulatszabályzós más, magasabb fordulatot is birja, ahhoz van épitve a motor is, az állandó fordulatú Briggs motor gyengébb, anno amit vettem fuldoklott a 20 centis fűben, pedig 3.5 lóerős volt. Reméljük, hogy neked jobban bevállik.
A használt lutrihoz annyit tennék hozzá, hogy autót is vesznek használtan sokan 3 millióért, mert ami újjat meg lehet annyiért venni, azt inkább nem akarják sokan...(Lada, Dácia, stb). S a használthoz még annyit, hogy ha pl a Hondának baja lesz, akkor megjavittatom, felújittatom, de utána lesz megint sok évig jó fűnyiró, ami erős, sokat kibir...ezért döntöttem mellette. Az újban nem biztam, ha pár év után baja van, akkor felújjitás után megint annyit bir... -
[CS]Blade2
addikt
Mi a cégnél használunk 2 db-ot, de több 10000 m2 van nyírva velük, meg két Al-ko-val, és 4 Stihl kaszával. Napi 3-5 órákat mennek.
A gyengéje a kerék. Azt már 3-4 darabot cseréltek rajta. A másik, hogy a kerék pereme nekiért a tolókar aljának, és szép lassan elvágta a tolókar vékony csövét. Már mindkettőre hozzá lett hegesztve a kerékfelfogatásnál, és a nyél is tört már el a hegesztés mellett is. Most már az utolsó alkalommal úgy lett megcsinálva, hogy a tolókar a közelében ne legyen a keréknek.
A csavarok itt is képesek kilazulni időnként.
Ezek Briggs motorosok, de valami 350 vagy 450 széria.
Ezt leszámítva bírják az extrém terhelést. Főleg ahhoz képest, hogy, ha megnézed, nem valami vastag anyagokkal van megcsinálva.
Ja még a légszűrőházakat kellett egy idő után két-két kábelkötegelővel áthúzni.
Összességében lényegében esztétikai hibák esnek rajta. Lemezzel + csavarokkal a törött kereket is meg lehetett foltozni ideiglenesen. -
ULPIUS
őstag
válasz
#10726912 #3857 üzenetére
Köszi, végül rendeltem egy ilyet: [link] Briggs motoros Mtd SMART 51 BC (nálam 60k volt a plafon)
Mindenképp valami puritán oldalkidobós kell nekem.
Rájöttem, hogy nem akarok lutri használtat, legyen gari inkább. Ezt élőben meg tudtam nézni, és mint kiderült, majdnem ugyanilyen Mtd gépünk volt csak citromsárga, az tavaly halt meg. Nem tudom milyen motorja volt annak, mert baromira nem érdekelt a téma soha, azon még volt kézi szivató, viszont egy jó 15-16 szezont biztosan kibírt, mert emlékszem 2004ben már azzal nyírtam a szomszéd kertjét is a nyaralóban. Árkon-bokron, lejtős hegyi telkeken át, mindig tette a dolgát. A kereke már megrogyott pár év után, az nyilván gyenge pont, de sosem tört el végülis. A magasság egyszer be lett állítva, soha többet senki nem nyúlt hozzá, se a motorhoz, a szűrőt is mindig csak tisztítottuk, sose lett cserélveÉn azt gondolom ezek alapján, hogy jól bírta, remélem ebben az újban is lesz ennyi, viszont ez megkap majd minden törődést, azóta ugyanis felnőttem
-
okezsoke
tag
Sziasztok!
Két témában szeretnék tanácsot kérni:
Mi most a best buy szegélynyíró? Igazából elég kevés amit nem tudok levágni a Makitával, de van valamennyi.
Azon is gondolkoztam, hogy valami kézi megoldást választok. Vannak ilyen ollók?A másik: hogyan élezzem a Makita kését?
Úgy látom a vasreszelő az egyik legegyszerűbb megoldás.Előre is köszönöm!
-
Sziasztok!
Elektromos fűnyírót keresek 180nm-es terület vágására.
Elvárásaim:
-min 40cm-es penge
- kb 1600W-os motor
- magasságállításérték : kb 50e Ft
Eddig a Makita ELM4120-t néztem ki, egyedül az nem tetszik benne, hogy félig szövet gyűjtője van...
Esetleg szóba jöhet még az akkus is, csak az nyilván jóval többe kerül.
-
[CS]Blade2
addikt
Én a Mátra-Argo-tól rendeltem, elsején hozták ki, akkor még 110K-ért. A mulcs kés+dugó 17K volt, a 2 flakon olaj 3K. Így mindenestől 130K.
2.-án néztem, akkor már a listaáron volt kirakva, valami 123K vagy 126K körül.30 perc-et használtam csak azóta. A múltkori kis belenyírással nagyjából lenyírtam vele a 400m2-t. Nem volt nagy, 1 zsák nyesedék lett. Ami fura még, hogy fél gyűjtőnél már úgy éreztem, hogy üríteni kellene, mert mindjárt megtelik. Így gyakorlatilag 3x ürítettem, de befért volna 2 gyűjtőbe. Legalább is papíron egy 110 literes zsákot illene megtölteni 2-vel.
A 39cm-s géppel, amikor nagy a fű, akkor 1,5 óra. Még nem tudom, hogy mennyit nyerek időben, de úgy néz ki, hogy sokat, pedig papíron ugye van, ahova tökmindegy, hogy melyik gépet tolom be a ciprus közé, meg ahol sokat kell forgolódni. Talán csak az ember kedvének tesz jót, hogy megy egy oda-visszát és 1 méter lement. Egyébként, ha a számokat nézzük, akkor a +12cm kés nem lenne maga a csodaszer.
Ja, nekem eddig nem volt gond a csavarral, meghúztam rendesen, eddig bírja. Lehet, hogy az enyémbe véletlen két jó anyacsavar került, vagy majd később kezd kitekeredni.
-
mrzed
senior tag
EU-s tűzvédelmi szabályok miatt nem töltik fel a teljes olajmennyiséggel. Egy-egy webshop ezt le is írja:
"A benzinmotoros fűnyírókat tűzvédelmi okok miatt csak korrodálást gátló olajmennyiséggel szállítjuk, működésükhoz olajfeltöltés szükséges. Ezért kérjük, hogy indítás előtt a javasolt olajmennyiséggel töltsék fel a gépet." -
Plebi
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #3853 üzenetére
Én sem tudtam beletölteni az olajat, valamennyi volt nekem is benne, de ezt biztosan nem a kereskedő rakta bele. Nem úgy nézett ki a csomag mint amiből kivették a komplett fűnyírót. Nekem azt mondták, hogy mellé raknak egy olajat és kitöltik a papírokat, annyi is történt.
Olyan 4,5 decit tudtam beleönteni, így a pálca max jelzéséhez közel van az olaj, de hiába nincs túltöltve képes fehér füsttel indulni, de csak egyszer 1 hét állás után volt eddig.
Mulcs készletet nem vettem, de oldalt kidobó esetén a műanyag dugó jól jönne, mivel a gép ahogy vártam is, ilyenkor a dob hátsó nyílásig üresen hagyott részét megtölti keményre. Mennyiért vettet és honnan?
Az indítása könnyű, de a tolórúd kialakítása nem a legkényelmesebb, még oldalt kidobósként használva is nehezebbnek érződik, mint a régi MTD-m, pedig súlyban elvileg egál, és a csapágyazott kerekek miatt könnyebben kellene gördülnie, egyenetlen talajon a nagyobb kerekek miatt is könnyebben kellene tolni.
-
törölt tag
Szia
Nemrég vettem, keresgéltem én is, olvastam véleményeket, teszteket, 80 ezerig néztem.kerestem új fűnyirót, végül használtan vettem egy Hondát 80 ezerért, mert a 100 ezer alattiakról nem egy helyen olvastam negativumot...amit meg én vettem, ha baja is lesz, megcsináltatom, de akkor is egy köztudottan tartós, jó minőség van a kezemben. Nem mellesleg a párom beinditotta, ey rántásra indul, erős, a derékig is érő gazzal vegyitett vetett füvet is vitte, leküzdötte...szóval inkább ebben biztam -
ULPIUS
őstag
Sziasztok!
Milyen benzines fűnyírót ajánlott venni használtan kb. 50-60ezer Ft-ig, és melyek kerülendők?
Nem szeretném gyűjteni a darálékot, oldalra köpje ki ha lehet, egy kb. 5x70m-es, enyhén lejtős, füves/gazos telekhez kéne. Pengeátmérő lehetőségekhez mérten minél nagyobb legyen. Semmi extra funkcióra nem vágyom, csak legyen strapabíró és hasítson mint a kés a vajban. Örülnék, ha jó néhány nyarat kibírna.
-
[CS]Blade2
addikt
Megrendeltem egy másik boltból tegnapelőtt, és ma megjött. (annyi, hogy 105 helyett innen 110K volt) Én még csak 2 percet használtam, így nem tudok beszámolni sok mindenről.
Neked belement az 5dl olaj? Nekem 2dl maradt a 6-ból, így van a recénél. Most felverte a 2 perc alatt, így nem tudok újra ránézni.
Elvileg a bolt kicsomagolta, ellenőrizte a gépet, és lehet, hogy be is indították, majd kiszívták belőle az olajat, és maradt benneÉn vettem hozzá mulcs készletet is, majd beszámolok róla, hogy úgy milyen.
Egy fél rántásra indult elsőre. Ezért is gyanús, hogy lehet, hogy már járatták egy pár percet, gondolom üres karburátorral nem indult volna.
-
tsrt
csendes tag
Sziasztok!
Űgy tűnik az alábbi Al-Ko-ra esik a választásom. Még belefér a feltornászott keretbe...
Van valamilyen tapasztalat a termékkel illetve a márkával általánosságban esetleg?
https://www.arukereso.hu/funyiro-c4185/al-ko/520-sp-b-premium-119967-p525873714/
Felmerül még kicsivel többért ez a Makita:
https://www.arukereso.hu/funyiro-c4185/makita/plm5113n2-p368420715/
Illetve ez a Husqvarna, bár ehhez a mulcsozó készlet további pénz:
https://matra-agro.hu/index.php/webaruhaz/product/view/271/173
köszi a választ -
den89
tag
válasz
Victoryus #3849 üzenetére
Szia!
Akkus fűnyírót max 300-350 nm-ig ajánlanám jó szívvel, amit kb 35-40 perc alatt nyírsz le 1 hetes fűnél egy 40 cm körüli vágószélességű géppel. 36-40V 4Ah-5Ah akksi kb ennyit bír ki optimális körülmények között. Ha lemerül az akksi, érdemes hagyni kihűlni és csak aztán felrakni tölteni, tehát ha nem végzel elsőre, akkor a töltéssel együtt minimum 1,5 óra kiesik a fűnyírásból. Vagy veszel még egy akksit 30-40 ezerért, ha mindenképp akksis fűnyírót szeretnél és nagy a terület.
Ha visszaolvasol, nagyjából másoknak is ekkora területet sikerül lenyírni és ennyi időt bír. Ez a 80-120 ezres árkategória. Ha feljebb mész árban és akksi kapacitásban, akkor kicsit nagyobb területre is jó lehet. De szerintem felesleges ennél drágábbért venni.
Érdemes visszaolvasni, sok tapasztalatot megosztottak a kollégák, és én is.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Neo - Pantone Poinciana - Használt, karcmentes
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest