- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Morris
Topikgazda
válasz
Thocy a ZAGY #5395 üzenetére
Nem feltétlenül hülyeség. A robot fűnyíró is mulcsol. És nagyon sok mindenkinek van már.
Hát nem tudom én sem... -
Thocy a ZAGY
tag
Sokkal ritkábban szellőztetsz, mint füvet nyírsz. A friss fűnek nagy a térfogata (viszont így szedi össze kényelmesen a fűnyíró gyűjtője), ha meg kiteregeted, hogy ne rothadjon be, akkor sok helyet foglal. Szellőztetésnél nem gyűjtöm kosárba, hanem fél napot hagyom száradni és utána összegereblyézem, sokkal kisebb lesz térfogatra és már be sem nagyon rohad a kert végében/komposztálóban. Nyilván ez fárasztóbb, heti kétszer én sem csinálnám meg a kb. 600m2-en, de havonta egyszer belefér. Ettől függetlenül lehet, hogy hülyeséget csinálok a füvemmel, majd őszre kiderül. :)
-
spileraaa
senior tag
válasz
Bandesz001 #5328 üzenetére
emiatt és árukeresőn is írta pár hogy kifüstölt a motor
a fém házast rendeltem ELM4121 hátha ez nem fog ugyan erre a sorsra jutni -
Morris
Topikgazda
válasz
Thocy a ZAGY #5392 üzenetére
De akkor meg a szellőztetésnél kikapott "hulladékot" kell gyűjteni.
Én nem mulcsolok. Eddig egy hátsó területen szórtam el a nyesedéket, de már erősen gondolkodom a zöld kuka rendelésén.Spileraaa: Nekem a 4120 van. Elég masszív a műanyag ház. De a helyedben én a fém házast venném. Igaz nehezebb, de ha később mégis mulcsolni szeretnél és nem kultúrgyeped van, akkor tudod azt használni.
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
spileraaa #5391 üzenetére
Ha rendesen akarod használni a mulcsozó funkciót, akkor jó, ha van adapter, már 3-4 cm-es nyírásnál is látszik a különbseg. Persze ha gyakran nyírod a füvet és egyszerre csak 1-2 cm-t nyírsz, akkor mindegy.
Én eddig gyűjtöttem a füvet, de idén úgy döntöttem, hogy ezt az évet végigmulcsozom. Már beállt, sűrű a gyep, kizárólag szerves gyeptáppal kezelve, átlag havonta szellőztetek. Eddig jól bírja, de a főpróba nyáron lesz, hogy gombásodik-e vagy sem így.
-
spileraaa
senior tag
a 2 közt vacillálok
Makita ELM4121 62 ezer ft átszámolva nálunk
Makita ELM4120 ez pedig 44 ezer ftárukeresőről másoltam ki:
Az ELM4120 1600 W-os teljesítményű, a hobbi elektromos fűnyírócsalád új tagja. Strapabíró műanyag házával ...az a kérdés vajon menyire strapabíró a műanyag mert vannak kis kavicsok bőven a szomszéd szerint egy idő után úgysem lesz mert felszedi őket és emiatt nem érdemes pluszba fizetni a fém házért nem tudom e igaza van vagy sem
mulcsolás ami pluszba van de azt lehet anélkül is ha nem rakom fel a kosarat nem? vagy ez az adapter amit adnak hozzá sokkal apróbbra vágja? meg most nem is tudom van e rá szükségem vagy sem
-
-
margithid
veterán
Elektromos fűnyíró eseteben hány wattosat ajánlott venni?
Ha kicsit nagyobb a fű, és sűrűbb is, akkor elég az 1200as?
Esetleg elektromos fűkasza nem jobb ilyenkor? -
spileraaa
senior tag
válasz
spileraaa #5310 üzenetére
Kérdéseim:
1. Mennyire fontos a mulcsozó funkció, mert a neten eltérnek a vélemények róla, borzasztó kényelmes nyírni így mert nem cipeli az ember a puttonyt, főleg akkusnál csak menni kell és pikk-pakk le van nyírva, nem kell nyesedékezni, maximum 5-6 alkalommal gyepszellőztetni.
Szóval ragaszkodjak ehhez, vagy engedjem el.
2. Fontos a szénkefementes motor? Mert vezetékesben nem találtam olyat ami mentes lenne, és mulcsozni is tudna. Állítólag kevesebb karbantartást igényel, csendesebb, és jobban húz, tovább bírja a motor, nem nyeklik ki 5 év után. -
resist
tag
Sziasztok, mi most a best buy akkus fűnyíró? Egy nyírásra le lehessen vele durrantani ~700m2-t. Köszönöm
-
margithid
veterán
Sziasztok!
Milyen főnyírót ajánlotok kisebb ház körüli területek vágására?
Makitát és Bosch-t néztem, 30k mindegyik, plusz kellene egy hosszabító is. [link] [link]
Benzinest nem szeretnék, a mostani is el se indul, mindig volt vele valami baj.
Nagyobb fűre nagyobb teljesítményűt kellene, vagy alapvetően nem szabad meghagyni a fűvet nagyra megnőni elektromosnál? -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
goldnarmz #5356 üzenetére
No megvagyok az első vagassal.
Az akku nem volt feltöltve, de volt benne 2 egység, azzal simán levitte az 50 m2-t.
Irtó halk a gép, így elsőre jónak tűnik.
A kést végül nem éleztem meg, látszik is, hogy törte, szakította és nem vágta a füvet. Szerintem egyébként meg kell élezni, de csak éppen fenőkővel fogom meghúzni.Íme az eredmény
-
goldnarmz
aktív tag
válasz
Serpiko #5357 üzenetére
Nyilván attól is függ, hogy ki mennyit használja. Van, aki 2 hetente nyír, én heti kétszer.
Általában két élezéssel kihúzok egy szezont, de hozzáteszem, hogy a kertben már nincs kő vagy egyéb tereptárgy, ami ártana a késnek.
Korábban, amikor valamibe beleért a fűnyíró kése, akkor mindig levettem, és ellenőriztem az állapotát. Ha nem volt kiegyensúlyozva, akkor köszörültem rajta egyet és egyúttal éleztem is. -
HUTCHDB
nagyúr
Ti mennyire élezitek meg a fűnyíró kést?
”Borotva” élesre kell, vagy csak éppen-éppen?
Mi a tapasztalat? -
csƵ
addikt
Üdv!
Bosch akkujaim vannak, kelleni fog majd sövényvágó, fűnyíró és szegélyvágó.
A szegélyvágó majd az EasyHedgeCut lesz, de sövényvágóból mi lehet a különbség az Easy és Universal HedgeCut között? -
ot93
senior tag
Üdv,
Van egy terület, melynek nyírása egyre inkább az én feladatom lesz, viszont marha nagy. Bonyolult alakzat, sok akadállyal, számolgattam, kb.7-8.000 m2 lehet. Két részre osztható, van ahol kb. csak a fűkasza az opció (kb. 3-4e m2), eddig is így lett vágva. Viszont kb. 24ó minimum. (ha mondjuk 20cm-nél vágnám, akkor biztos gyorsabban menne, de nem szeretném olyan sűrűn vágni). A növényzet sok helyen csalán, máshol egy max fél m-re növő, viszont könnyen vágható növény. Tipikus füves rész mondjuk csak a negyedén van. Nincs is gond a vágással, csak sok idő, és állandóan fejtetőig tiszta nyesedék leszek, főleg, hogy a terület kb. harmada nedves is, harmada közepes és csak utolsó harmada száraz. A kasza folyamatos tartása nem mondom, hogy nehéz, de ha ezt rendszeresen kell majd csinálnom, nemhiszem, hogy örülnék neki (amúgy szeretek kaszálni).
Na ennyi felvezető után a lényeg.
A terület fele viszonylag egyenletes, tehát akár fűnyíró traktor is opció lehet, csak hát nem olcsó (és akkor még mindig nincs meg a egész terület). Viszont egy önjáró fűnyíró jó lehet, mivel kisebb, olcsóbb, több helyen be tudnám vetni mint egy traktort és a dombokon nem kéne tolni. Viszont jó lenne minél szélesebb vágási felület. Min. 50cm-esre gondoltam. És valami komoly darabra, ami bírja a strapát, dimbes dombos egyenetlen felületen. Gyűjteni nem kell, de szükség esetén tudja. De azt sem tudom, hogy egy fűnyíróval gyorsabban tudnék-e haladni, mint egy damilos fűkaszával. Viszont az nagy előnye, hogy nem lennék tiszta nyesedék, meg ahol fontosabb a nyírás, ott pont lehetne önjáróssal (akár sűrűbben), a terület másik fele meg megmaradna fűkaszának, hogy kicsit változatos legyen
mtd és husqarna modelleket néztem eddig. Briggs és honda motorosok érdekelnek elsősorban. Most a husqvarnában találtam egyet, amit nem is drágállok annyira, nemrég itt is volt róla szó, a LC356VP .
Van még valami márka amiben érdemes nézegetni, illetve van itt valaki, aki nagy területeket nyír fűnyíróval?Golota Majd engem is érdekelnek a tapasztalatok, akár részletesebben is
-
törölt tag
válasz
SharpSA #5343 üzenetére
Egy akkupakkal (2x20V 4Ah) necces a 3-400 m2. 300 m2-en még talán végig tudsz menni, 400 szerintem már sok. Attól is függ milyen minőségű, milyen sűrű a füved, milyen gyakran nyírod, stb. Szóval valahogy mérd le a területed és az alapján vegyél gépet, ha elfogadod ezt a tanácsot.
Nagyon bosszantó lesz, ha 50 m2-en múlik, hogy végezz vele.
Nekem egy akkus fűnyíróval van tapasztalatom. A szüleimnek vettük: MTD LM 40 [link] 95 ezer Ft volt 2 éve akkuval együtt. Azóta már kifutott termék. Kb pont 2 éve használják, 40V 4Ah az akku kapacitás, tehát pont annyi, mint az általad linkelt Obis. Tökéletesen elégedettek vele, gyerekjáték azóta a fűnyírás. Kb 250 m2 körül van a füves területük, éppen végez rajta faterom. Bár ő kicsit lassabban nyírja, mint ahogy én. Az én tempómmal talán meglenne 300 m2. Ezt csak kb összehasonlításul írtam, hogy legyen kiindulási alapod az akkuhoz. Nyilván más márka, más gép, de ez kb a realitás ekkora akkuval.
Fr3eWar: jogos.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
SharpSA #5343 üzenetére
Az 1 db akkust néztem, az ami a videón van, az ca. 45e ft.
Van egy összeszerelő videó is róla, ugyanettől a "youtubertől", hát azért ott látszik, hogy igen gyenge minőség.
A szervizről, pontosabban annyak hiányáról, magában a videóban is van szó, ami szerintem nem egy plusz pont. (Mi lesz 1 év múlva?)
Tegnap egyik ismerősömmel való beszélgetésben véletlenül jött fel ez az OBI-s gép, neki a közvetlen szomszédja bírkózik vele. Nem vág szépen, ki-ki dobja a levágott füvet a kerekekhez, szóval szerinte meg ne forduljon a fejemben, hiába írnak jó értékeléseket az OBI honlapján.
Gondolom, hogy nem olyan minőségű a kés körüli ház alsó részi ergonomia, vagy maga a kés kiképzése és a fűgyűjtő csatalkozása, mint egy márkásabb gépnél.
Én valószínű Makitát veszek, legalább egy kicsit biztosabbnak tűnik a szerviz, az akku utánpótlás, a 3 év garancia és lehet, hogy jobb a fejlesztés is, így a vágási képe is szebb lesz, legalábbis bízom benne.
Korábban a Gardenám (pedig azért az nagyobb márka) volt olyan, hogy a fűnyíró közepén ahol a kés tengelye volt, ott magasabbra hagyta a füvet, fogalmam sincs miért, és olyan béna volt az egész látvány, mikor kész voltam.
Nekem eddig egyébként a Bosch gépek jöttek be, abból vettem 2 db rotakot is, igaz sima kabelest, de azok nagyon erősek, csendesek voltak, és azoknak nagyon szép, egyeletes volt a munkájának a végeredménye.
Sokszor jól jött az, hogy a kerekek beljebb voltak a kés szélénél lévő házhoz képset és volt egy fűterelő a széleken, így sokkal kevesebbet kellett szegélyt ollóznom.
Lehet jobb lenne most is Bosch-t vennem, de egyrészt a Makita 72e ft, míg az ugyanilyen Bosch kb. 45e kerül többe, és az egész fűterületem a mostani új háznál 50 m2.
Lehet rosszul döntök, mivel a Makita poluláris márka lett az utóbbi időben, de a képek és 1-1 nehezen fellelhető videó alapján annyira nem tűnik rossznak, igazából egy középútnak gondolom a Lux és mondjuk egy Sthil között.
-
Fr3eWar
őstag
válasz
#97520896 #5342 üzenetére
Nekem az a bajom a legtöbb ilyen és egyéb akkus gépes videóval, hogy kb sehol sem dús szép gyepet nyírnak, hanem itt ott foltokba esetleg nagyjából összefűggő fűszálakat némi gazzal megpapírikázva. Pont ugyanez a bajom a robotfűnyírós videókkal is, hogy mindenhol kies tájon van tesztelve.
-
SharpSA
veterán
válasz
#97520896 #5342 üzenetére
Köszönöm, ezt a videót néztem nemrég, de ez az 1 akkus gépük, amely alig olcsóbb., Ez alapján amúgy szimpatikus a készülék, az OBI-ban meg már megnéztem a kiállított darabot.
Kb 3-400 m2. Na és mivel akkus csavarhúzót is veszek majd, akkor az szintén ez a márka lesz 2 db 4Ah-s akkuval, így lesz bőven tartalék és az akku, valamint töltő oda-vissza használható. -
SharpSA
veterán
Vett már valaki ilyen készüléket? Van valami valós tapasztalat ezzel a márkával kapcsolatban?
-
törölt tag
válasz
Thocy a ZAGY #5330 üzenetére
Köszi, ez jó hír. Magyarán nekem is elég lenne ez a gép egy rátöltéssel, vagy plusz egy akkupakkal. Bár most még úgy néz ki, mégsem aktuális a dolog. Találtam egy szerelőt, aki mára meg is csinálja a benzinest. Meg közben elkértem a szüleim kábeles fűnyíróját (nekik marad az akksis), aztán az lesz egyelőre a pót, ha már nagyon elegem van a benzinesből.
tibor2010: köszi, nézegettem, masszív gépnek tűnik, meg önjáró is, az is pozitívum ennyi pénzért. De a Riwalltól kicsit félek, mint márkától. Nem tudom mennyire megbízható, az árukeresős pozitív értékelések ellenére (nyilván azok nem hosszútávú vélemények). Na meg ha még hozzászámolod az akksit és a töltőt, már ott van 190-200 ezer Ft-nál. Akkor inkább Makita 220 ezerért.
Talán nem is baj, ha kivárok még kicsit. Évről évre fejlődik ez az akksis technológia. Nyilván akkora ugrások nincsenek 1-1 év alatt. De figyelemmel követem, aztán egyszer rászánom magam.
-
sittes79
addikt
Hi,
200m2 re szeretnék akkumulátoros gépet, sík terep semmi extra. KB max 300 eur
Köszönöm
-
válasz
Bandesz001 #5328 üzenetére
Nagyon fontos: ha JÓTÁLLÁSról van szó, akkor nem hajthatnak el. Nekik kell bizonyítaniuk, hogy a nem rendeltetésszerű használat okozta a meghibásodást. Nem elég sejteni, valószínűsíteni, dobálózni vele.
MaCS
-
válasz
Fr3eWar #5321 üzenetére
FreEwar, Golota!
Köszönöm!
Itt a faluban is van egy "boltjuk", ahol nagyon hangsúlyozzák a prémiumságot.
A reklámanyagaik mondjuk kétségtelenül igényesek.
Azt lehet tudni, hogy milyen motorokkal szerelik a gépeiket? Csak mert arra még nem találtam megbízható adatot... Csak úgy kíváncsiságból.
Köszönettel: MaCS
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
#97520896 #5324 üzenetére
Nekem is ilyen fűnyíróm van, szintén 2x2 db 6Ah-s akkuval. Az a tapasztalat, hogy ha nem kell kerülgetni semmit és lehet menni, akkor az alap 2 db 6Ah-s akku elég olyan 600-650 m2-re, de ahhoz tolni kell rendesen, 4,5-5 km/h sebességgel. Ha nem teljesen száraz a fű, akkor csak a felét, kétharmadát tudja. Ha sok a tereptárgy, akkor inkább már csak olyan 500 m2 körül van a maximum, amit ki lehet hozni belőle. A 900-950 m2-re szerintem kelleni fog a két készlet 6Ah-s akku, ha egyszerre akarod lenyírni, de egyébként a dupla, beépített ventilátoros gyorstöltő, amit adnak hozzá, kevesebb, mint egy óra alatt feltölt két ekkora akkumulátort is, szóval ha van időd ennyit várni, akkor lehet spórolni olyan 45-50 ezret a második akkupakkon. Egyébként olyan óriásik különbségek nincsenek árban a 4-5-6 Ah-s akkuk között, hogy ne érje meg a nagyobbat venni. Ha idővel csökken a kapacitása, így még évek múlva is elég lehet.
Maga a fűnyíró elég erős a sűrű fűhöz is, illetve a silent mód jó vasárnapra is, nem zavarja a szomszédokat, illetve az akkut is kíméli, ha egyébként a fű nem indokol nagyobb fordulatot.
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Valaki meg tudja esetleg mondani, hogy a Parkside 43cm vágásszélességű akkus fűnyíró mennyibe szokott kerülni ha éppen van a Lidlben? Esetleg valakinek rémlik tavalyról?
-
Bandesz001
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap elfüstölt a 2020 júniusában vásárolt Makta ELM4120-as fűnyíróm. :-(
Én vigyáztam rá, nem erőltettem egyszerre nagy füvet, nemrég cseréltem kést és késtartót (vagy mi a neve), de mostanában a családból más is tologatta, akik a régi bütykölős, de elpusztíthatatlan gépeken szocializálódtak.
Egyelőre az eredeti számlám és jótállásim is keresem, csak az online regisztrációval járó +3 év garanciás papírom van meg.
Kérdéseim: füstölő motorral van esély a garanciális javításra, vagy helyből azt fogják mondani, hogy túl lett terhelve a gép?
Ha tényleg nem akadok rá az eredeti jótállás papírra, van valakinek esetleg pozitív tapasztalata, hogy az online regisztrációval, adatatok megadásával (garijegy száma, számla szám....) elfogadják a garanciát?
Milyen elektromos, kb. 40 centis pengéjű gépet tudnátok ajánlani, ami a családot is túléli? - Tényleg gáz, hogy bár nem voltam ott, nem tudom nyugodt szívvel azt mondani, hogy nem ok nélkül sokalt be a motor. :-( -
törölt tag
4 éve van benzines fűnyíróm (azóta lakom saját családi házban, előtte szüleimnél nyírtam kábelessel,később akksissal). McCulloch M53-150WRP egyébként. Eddig a 4 évből 3-ban el kellett vinnem szervízbe különböző okok miatt. Most pl. elindítom a gépet, megy kb 1 percig, leesik a nyomaték, mintha gyengülne a motor, mintha nem kapna benzint, majd leáll. Nem vagyok egy nagy szaki ezekhez a dolgokhoz, amiket tudok megcsinálok rajta (olajcsere, apróbb dolgok. De ha ehhez hasonló probléma van, mint most, az meghaladja a képességeimet). Dögnehéz a gép, feleségem is szívesen nyírna néha, de ezzel nem szívesen teszi. Az önjáró nem sokat ér, mert folyamatosan tele megy az ékszíjvédő fűvel, és emiatt alig hajtja, hiába cseréltem le. A tolókart hiába húzom meg, 1-2 használat után kilazul és kb 5-10 centis holtjátéka van, magyarul mozog. Mindezeket a szerelő sem tudta megoldani, akihez hordom. Unalmas a folyamatos karbantartás, minden évben olajcsere, folyamatosan gondoskodjak otthon a benzinről (meg most már a 100-as benzin 700 Ft
és ki tudja mennyi lesz. Persze ez nem tétel, egy évben pár ezer Ft többlet. Csak a vicc kedvéért jegyeztem meg). Nem tudom normálisan kitakarítani, mert ugye nem lehet döntögetni a gépet. Hangos, büdös. Nagyjából ennyi.
K_Gabor: köszi. Én is jó véleménnyel vagyok az akkus gépekről. Szüleimnél van tapasztalat egy MTD LM 40-el. Kis játékszer, pozitív értelemben, nekik tökéletes a 200-250 m2-re. Nekem azért komolyabbra van szükségem, ezek a Makiták jónak tűnnek. Amit linkeltél az is komoly cucc lehet.
-
K_Gabor
tag
válasz
#97520896 #5324 üzenetére
Szia!
Egyelőre nálunk relatíve rövidtávú tapasztalat van csak egy ilyen EGO géppel.
Húsvétra vettük anyumnak otthonra kb 500nm-re. Talán egy alternatíva lehet, bár drágábbnak tűnik hirtelen a makitáknál.
Röviden: Én nagyon kellemesen csalódtam benne. Határozottan benzines irányba mentem volna viszont mivel hasonló áron néztem azokat is és anyum használja(60évesen) nem pedig én ezért számára fényévekkel egyszerűbb. Az 5Ah-s aksival ő önjárót használva majdnem letolja az egészet. A györstőltővel meg 40perc alatt fel van töltve újra az aksi.Amúgy ha van igény és lesz időm hosszabban is leírom a tapasztalatokat a géppel kapcsolatban mert a topikban nem nagyon találtam semmit ezekről.
-
törölt tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni akkus fűnyíró kiválasztásához. Általában pont én próbálok mindenkit lebeszélni róla, akinek nagyobb területe van. De elegem lett a benzines fűnyíróból. Nem részletezem.
Szóval: kb 900-950 m2 a füves területem, közepes minőségű, tehát nem holland gyep, de nem is 20 centis gazokkal van tele.
Szeretnék önjárót, azzal viszont az a gondom, hogy olyan nehezek, mint a benzinesek, vagy még nehezebbek (35-40 kg). Szóval lehet erről leteszek, amúgy is csak jobban húzza az akksit. Mindenképp két akkupakk fog kelleni (Makita esetében tehát 2x2 18V 5Ah vagy 6Ah). Ennyi talán kibírja ezt a terület méretet. Ár nagyon max 300 ezer Ft.Amik szóba jöhetnek jelenlegi állás szerint:
- Makita DLM460PG2 ehhez 2 db 6Ah akku jár, vennék még hozzá kettőt, így kb 270-280 ezerre jönne ki.
- Makita DLM463PT2 ez kb ugyanaz a gép, árban is pár ezer Ft a különbség, annyi, hogy alapból 2 db 5Ah akku jár hozzá. Ehhez vennék még két 6 Ah-t.Súlyra mindkettő 27 kg körül van (árukeresőn rosszul írják a 463-ra, hogy 17,5 kg).
Van bármi más lehetőségem, ha akkust szeretnék ekkora területre?
Illetve van tapasztalatotok a két említett géppel?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
HUTCHDB
nagyúr
Erről a fűnyíróról van valakinek gyakorlati tapasztalata? [link]
-
Fr3eWar
őstag
Ha megvan jöhet egy gyors beszámoló róla.
#5320MaCS_70
Ilyen félig meddig piacos márkának látom.
Talán az egyik helyi tüzépen is árulják a gépeiket. A gyalogbéka árszint az stimmel, de a prémium minőség nem, 12-egytucat, ugyanaz mint az ilyen straus, sleppach, yato stb.
Nem a legócskább cuccok, de közel sem prémium. -
A Dedra márkát ismeri valaki?
Egy ismerősömre akarnak rábeszélni egyet azzal, hogy prémium minőség a gyalogbéka árszintjén.
Köszönettel: MaCS
-
Fr3eWar
őstag
válasz
Fr3eWar #5315 üzenetére
Nemrég pont volt posztolva itt is kérdés erről a Honda motoros masinálról.
Szerintem ezzel nehéz mellé nyúlni. Van változtatható önjárás, 3,1kW-os honda motor, husi kialakítás Husqvarna LC 356VP büdzsébe épp nem fér bele, de majdnem, 194K a gép maga, de náluk a mulcsozó feltétet külön kell megvenni, a bioclip készlet ehhez 16K -
Fr3eWar
őstag
Én végül a Husqvarna 347VE típust vettem, "saját fejlesztésű" motorral HS166, ez 2,75kW - 3,74Le teljesítmény. Brutál sűrű gyepszőnyeg van az udvarba, 2-es magasság fokozaton (kb 3cm-re vágna úgy) hallani ahogy a motort meg meg fogja a fű 2-3 méterenként (mélyebbet brümmög) ekkora teljestménynek is ez a határa sűrű gyepnél. Örülök, hogy nem mentem akkus irányba, még hasonló (250K) árban sem kaptam volna értékelhető teljesítményt ehhez a kerthez.
3-mas magasságfokozaton -> 4cm gyep nagyon szépen eldolgozik.
Az önjárás issszonyat kurva jó dolog. Hiába duplán csapágyazottak a kerekei dögnehéz tolni a sűrű fűbe, viszont önjárással (4 fokozatú) 3-mas 4-es fokozaton kb a gép húz engem. Nekem a 2-es fokozat a kényelmes séta tempó.
A fűgyűjtőt olyan bucira meg tudja tömni, hogy ha nem figyelek oda, hogy kézzel kell megkezdenem a kivakarást, mert hiába rázom bele van tömörítve. Kb mint a miele porszívó a GN porzsákot.
Úgyhogy szerintem csak benzines irányba nézelődj, és minél erősebb ami a büdzsébe belefér. -
Golota
aktív tag
Sziasztok!
Kb 700m2 területre keresek benzines (vagy akksis) fűnyírót. Mióta rendesen füvesítve van, valami brutál erős lett a gyep és hetente vagy 10cm-t nő. Eddig az erősebb (43cm, brushless) Lidl akkus fűnyírót használtam, de mára olyan erős lett a fű, hogy egyszerűen nem bír vele, pedig 2 menetben próbálom vágni, először 6.5 majd 4.5 cm-re. Így is kínlódás, 5 méterenként elakad, eltömítődik. Sajnos be kell látnom, hogy ide valami erősebb kell, pedig nagyon élveztem, hogy ilyen könnyű szerkezet és nem sok hangja van.
Jó lenne valami nagyobb vagószélességű, mulcsozós típus, lehetőleg 200K alatt álljon meg az ára. A megbízhatóság és az erő a legfontosabb szempontok.
Előre is köszi.
-
HUTCHDB
nagyúr
Akkus fűnyírót keresek.
A lehető legkisebb méretű kellene 45 nm a vágandó felület.
Érdeklődöm, hogy melyik ajánlott, igazából nem csak a tartósság, hanem az "elvégzett munka", tehát az a fontosabb szempont, hogy melyik az amelyik szépen vág? -
spileraaa
senior tag
ezt rendeltem meg de csak próba gyanánt Makita ELM3720 mert az emagnal úgy is könnyű vissza küldeni ( amúgy az oldalán a 2 in 1 azzal mire céloznak mi az a 2 amire jó? )
viszont úgy halom rengeteg apró kavicsot fel kap vágás közben
gondolom emiatt jobb is ha úgy teszek ahogy terveztem és ezt vissza küldöm és beruházok a fém vázasra éspedig erre Makita ELM4121 csak nálunk arany áron árulják 76 ezer ft lehet megoldom valahogy hogy Magyarországról vegyem ott ahogy látom 19 ezerrel olcsóbb viszont ép emiatt írok hogy a Makita fűnyíró gépek menyire megbízhatóak? hogy szükségem lesz e a garanciára mert ha oda szol nehezebb élni vele -
SharpSA
veterán
Sziasztok!
Ezzel a géppel kapcsolatban van-e valakinek tapasztalata, véleménye?
-
G@ben
addikt
Megvettem ma a Makita ELM4620-ast és le is teszteltem. Kb 200 m2-es terület, jó göröngyös, helyenként derékig érő sűrű gazzal. Többször át kellett tolnom mindenhol, mert egyszerűen lelapította, de szépen vitt mindent. A kisebb tuti nem bírta volna ezt a terhelést, ennek meg se kottyant, illetve a nagy kerekek is kellettek a talaj göröngyössége miatt. Természetesen a legmagasabb állásban nyomtam, különben a földet vágta volna, ehhez jól jött az egyszerű magasságállítás. A fűgyűjtő 60 literje is kellett, így is kb 15x kellett ürítenem, annyi gaz volt. Persze ezután gyakrabban vágnám, csak eddig beszerezni sem volt időm a fűnyírót.
Ilyen hosszabbítóval használtam, illetve még egy kb 10 méteres rá volt dugva, semmi gondja nem volt vele, vitte szépen: [link]
Szóval köszönöm mindenkinek az ajánlásokat, elsőre nagyon tetszik! -
tibor2010
tag
-
8zabi
őstag
válasz
fudi2002 #5304 üzenetére
Én a héten vettem AL-KO 4.62 P-B Classic típusút. Briggs motoros, 125cc, nem önjáró, de csapágyazottak a kerekek, 65L-es fűgyűjtője van. Akkora területre szerintem neked is elég lesz, bár a körülményeket te ismered. 3 év garanciát adtak rá.
-
fudi2002
veterán
Hi
Help urak.
Kb 600nm terület vágására keresek fűnyírót. Jelenleg elektronyos, ami nehézkes a hosszabbító miatt. Nem igazán bízok az akkusokban, valaki cáfoljon meg légyszi
Amúgy benzinesben gondolkozom főleg, mi a legolcsóbb briggs motoros nyíró, ami megbízható, márkásabb, tehát később is van hozzá alkatrész. Vágószélesség 45-50cm körüli, fűgyűjtős változat amit szeretnék.
Véleményt, tippeket előre is köszi -
tibor2010
tag
válasz
balbekk12 #5300 üzenetére
Esélytelen, a Scheppach akkuval kompatibilis, de az sem olcsóbb.
A Riwall PRO RAB 420 akkuból most a legolcsóbb 20 ezer Ft /db, le kell nyelni a békát.Kínából valószínűleg hamisítványt lehetne kapni egyedi rendeléssel, mivel a tömege és a tűzveszély miatt nem lenne olcsó a szállítás sem.
-
draco31
veterán
Hello!
Gamma Garden GLM 51ES Premium van nekem pár éve. Kb évente eltörik az alsó szárának a kerete, ahol át van fúrva a csavarnak. Ahol a szárak össze vannak toldva a piros csavarnál. Így most megyünk megint újat venni hozzá, de mivel 20km-re van a gyára, így nem nagy gond a beszerzés.
Viszont mit kellene csinálni, hogy ne törjön el újra, hogy kellene megerősíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Videós, mozgóképes topik
- Bitcoin topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest