- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vmaxter
tag
Köszi mindenkinek a tippet. Végül e-mellett döntöttem:
A Cora-ban az utolsót vettem meg 19900-ért. Őszintén szólva nem akartam 2x annyit költeni benzinesre, no meg 40 ezerért nagyon alsó kategóriás benzinest lehet venni szerintem. Remélem bírni fogja (fogom)
-
válasz
themebuilder #94 üzenetére
Mire gondolsz, hogy nem eri meg az arat?
Hasznaltal mar ilyeneket? Erdekelne hogy dolgoznak. A garancia engem nem izgat, ebben ugyse tud mi elromlani.
-
-
vmaxter
tag
Üdv!
Nekem kb. 500 nm-t kell vágni, meglehetősen gazos füvet. Inkább kaszáló mint gyepHáromszor nyomattam le hagyományos illetve benzines kaszával, de kölcsön volt és vissza kell adnom. Meglehetősen hepehupás - de vízszintes - a terület.
Az egyetlen ami a benzines fűnyíró ellen szól, az a súlya. Sajnos csak a ház előterében tudom tárolni, ami tulajdonképpen lakótér és lépcsőn kell felvinni.
Fűgyűjtés fontos lenne, mostanáig gereblyéztük, de sok munka. Benzines esetén az ára miatt önjárót nem tudok venni. Mennyire nehéz tolni?Benzinesből MTD-t, elektromosból Al-ko-t néztem.
-
Penyus
senior tag
A Thorx motor az sajnos kinai. Briggs motorost kell venni mindenkepp, az jo, nekem is volt sok evig olyan MTD.
-
Gekoo
csendes tag
Érdemes megvenni a Tesco-ban most hirdetett MTD 51 BO benzines fűnyírót 29 990,-Ft ért 2 év garival?
-
Narancs
őstag
Közben rájöttem, hogy az olajjal kapcsolatban hülye vagyok: 2 ütemű motoroknál a kenés közvetlenül történik, vagy a benzinbe kell keverni az olajat, vagy ha van külön tartálya, akkor csak feltölteni és a karbi bekeveri. Cserélni meg értelemszerűen nem kell, hiszen az elégetlen olaj távozik a kipufogógázzal...
-
Narancs
őstag
Sziasztok!
Milyen általános karbantartást igényelnek a benzines fűnyírók? Most kaptam egy használt MTD TS51-est, nagyon baba a gép, szeretném ha sokáig bírná. Milyen alkatrészeket kell kenni, miket tisztítani? Olajat milyen időközönként kell cserélni?
Azt láttam, hogy mire végigmentem vele a kerten (~500nm) eléggé felmelegedett a léghűtéses motor (hiszen nincs "menetszél"). Ez nem okoz gondot neki? -
Ha hetente vágod mulcsozóssal, akkor nincs mit összegereblyézni.
Ha fűgyűjtőssel szép füvet akarsz, akkor heti nyírás mellett öntözni és trágyázni kell.
Hátsó kidobású benzinmotoros szerintem életveszélyes (lábveszélyes) ha kövek is előfordulnak a kertben.Én ilyent vennék (6,5 lóerős).
Ha sokat kell kanyarodni, akkor önjárós kilőve, mert az egyenesen szeret menni.
Amire érdemes figyelni:
Mulcsozós (nem oldal-, és nem hátsókidobású)
Csapágyazott nagy kerekek.
100cm3 feletti motor (nagyobb lóerő)
magas fordulatszámon forgó késEz az én magánvéleményem (más lehet máshogy gondolja), nem vitatkozok rajta.
-
ABE
őstag
Saját tapasztalatból azt tudom mondani, hogy a levágott füvet mindenképpen érdemes összegyűjteni, vagy a gép fűgyűjtőjében, vagy utólag összehúzni gereblyével/fűlazítóval. Én eddig csak olyan benzinessel találkoztam, aminek van fűgyűjtője, de mindegyikről leszedhető. Ha hosszú távra tervezel, akkor benzinesnél szerintem olyat érdemes keresni, ami önjáró, tehát a hajtást is adja a motor, ezzel kényelmesebben és gyorsabban lehet dolgozni. Igaz, főleg nagyobb összefüggő területeken, vagy dimbes-dombos terepen jön ki igazán az előnye. Az elektromos gép halkabb, könnyebben manőverezhető, kisebb általában, mint a benzines, ellenben elég idegörlő, amikor a kábelre kell figyelni. A kézi fűnyírót nem ismerem, lehet, hogy tényleg kíméletesebb, könnyebb is manőverezni vele, de gyanítom, hogy lassabb is. Mekkora területre kell a gép?
-
Findzs
addikt
na megint itt van a fűnyíró szezon
3 éve nem írt de senki ?
engem az érdekelne hogy a légpárnásnak mekkora a hangja ?
meg próbálta már valaki ? jók azok ?másik a kézi fűnyírók amikkel elvileg legjobb minőségű a lenyírt fű
azokat csak tologálni kell se áram se benzin csak egy pöttyös rudi oszt megy
az milyen ?a benzines amelyiken nincsen fűgyűjtő nem káros a gyepre ? az összevágott fű nem sárgítja el a füvet vagy azt össze szokták szedni utána ?
én most elektromossal kínlódok mert 1 óra mire végzek a nem túl nagy kertel, már unom és még el se kezdődött a szezon igazán
-
nemcso
őstag
Ha még nem informáltak, akkor leírom, hogy az olajra mindenképpen; ha poros, homokos helyen vágsz füvet, akkor a légszűrő tisztaságára (ha koszos, benzinben kimosod -általában szivacs a légszűrő - majd a napon megszárítod); ha fűgyűjtős, akkor ne tömd tele, viszonylag gyakran ürítsd; az elején járasd be, ne használd félórákat egyhuzamban; a beletőltött benzint tartsd tiszta edényben (ha lehet legyen egy állandó benzineskannád erre a célra); fűnyírás után takarítsd le belülről a házra ragadt fűdarálékot (nem kell rohasztani a házat).
[Szerkesztve] -
lorcsi
veterán
elbaszódott a 10 éves elektromos nyírónk, ma apám vett egy denzinest a teszkóból. 38ezer volt és bazi nagy fém borítású az egész (holnap megnézem tüzetesebben is)
van valami amire figyelni kell így az elején? -
AmunRa
senior tag
Amelyikből folyik az gáz. Mert ugye egy idő után nincs kenés.
De cserélni kell, meg benzinnel vacakolni.
Nálunk majd mindenkinek elekromos van és kb. átlagban 500nm itt a fű.
Csak gyakran nyírják.
Igen ezért írtam, hogy úgy kell vállasztani, hogy legyen alkatrész is.
Én is így tettem. -
Archer
őstag
A megfelelően karbantartott benzinesből sem folyik az olaj. Meg én utálom húzkodni a kábelt ráádásul a nagyobb füvet nem igen viszi. Kisebb telekre persze elég. Nem azt mondtam, hogy
a koreai-kinai feltétlenül szar, csak sajna nem 100%, hogy mondjuk 5 év múlva is kapsz hozzá alkatrészt. -
AmunRa
senior tag
De nem csinál annyi dzsuvát, nem folyik az olaj, csöndesebb.
Aki hetente 2 hetente nyír annak tök jó.
Itt nálunk valami kis elektromos argoval szevedtünk, mert kb. havonta volt nírva vagy még késöbb.
Amikor megvettem a benzines önjárost beszartam a gyönyőrtől. Mint a kisangyal úgy vágta. De szerintem nincs 4 ló és kinai vagy korei, de semmi gond nem volt. Pedig nálunk nem álom a terep. Volt, hogy drótot bedarált. Valami kedves munkás suttyó dobhatta oda, sikeresen letépte az önjáró szíj fölötti borítást.
12 szivatógomb nyomás és pöcre indul. A könyv szerint 3 elég lenne.De arra nem hajlandó.
A főnököm Husgwarna tényleg elején fasza nyíróját többször javítottuk.
Szóval a koreai-kinai se feltétlen szar. Csak olyat vagyen az ember amihez lehet kapni alkatrészt is. MEg nem árt olajat cserélni. -
Archer
őstag
Elég sok év tapaszatalata: nagyobb terület esetén egyértelműen csak benzines jöhet szóba, abból is a B&S motorosak vagy esetleg Honda bár az már ált. 100k fölött van. 4 ló alatt nem nagyon érdemes foglalkozni velük. A kínai és koreai csodák felejtősek. Villanyossal szerintem csak a gond van, meg az ember beleőszül mire végez vele.
-
süti5
őstag
válasz
Dr.F.E.R.I. #68 üzenetére
Na jó elég speciális eset amit leírtál, nálunk telken néha akkora a fű, mire feljutok, hogy a 4 lóerős befullad, mostanában készülök valami izmosabbat venni. Ha fent lenne is áram, szted mire mennék ott egy elektromossal?
1400 watt körül vannak az izmosabbak is...
-
emitter
őstag
#65: UP!
Lehet, hogy csak nem kéne feladnod, hanem nagyobb gyakorlatot szerezni benne!
Én már kb 10 éve vágom a füvet a kertünkben, 100-150 m2-es területen. Kábelessel nyírtam mindig is, most krepált be. Egyébként olyan egy-másfél óra alatt szoktam végezni vele.
A fagyal-sövényünk nyírása már kicsit embert próbálóbb feladat, tekintve hogy olyan 3 méter magas, 50 méter hosszan. Azzal egy napig el szoktam bíbelődni, mire végzek a két oldalával meg a tetejével.. -
Dr.F.E.R.I.
addikt
Megnyugtatlak, a házunk előtt van egy kb 3*40 m-es zöld sáv, ahol az autók parkolnak előszeretettel. Hepehupásnak kib*szottul az, tele van hintve kisebb-nagyobb kődarabokkal (útépítők rulez), a gaz baromi nagy tud lenni nyáron és igen, a drótot is nagyon kerülgetjük az elektromossal. De lenyírjuk és ez a lényeg. Hogy miért nem merjük a nagyobbat kivinni? Egy frappáns válasz: a sok kis kődarabot úgy lövi ki maga alól, mint a puskagolyókat. Én is csak vastag farmerban és napszemüvegben merek a közelébe menni, meg a kocsikra is figyelni kell, különben csodát művelne azokkal is.
Az elektromost a legkönnyebb karbantartani - évente kidobod és újat veszel(na jó, a legutóbbi, az Alko elég jól bírja eddig)
-
Brent
aktív tag
Fűnyírás ? Rémálom ! Nekem legalábbis azzal a vezetékes sz@rral ! Mit összeszenvedek vele beletekeredik a lábam stb stb ! Jó lenne nekem is legalább egy vezeték nélküli nagyon megkönnyítené az életem ..
-
emitter
őstag
Idén is kezdődik a fűnyírási időszak, ideje feléleszteni a topikot
Kérdésem: ki mit hallott a légpárnás fűnyírókról? Emlékszem, láttam néha egy-egy reklámújságban, de már nem emlékszem melyik áruháznál.. Utánaolvastam, a Bosch és a Flymo gyárt ilyet. De elég drágák, 20-25k-tól kezdődnek. Viszont neten keresve sehol nem láttam hogy árulnák bárhol is.
Kipurcant az eddigi nemtommilyen elektromos gépünk, lehúzott vagy 10 évet. Azért vonzó a légpárnás cucc, mert nagyon könnyű, és mozgékony. De tényleg műanyag kés van benne? Fűgyűjtőt lehet ezekre rakni? -
lajo
senior tag
Talán nemsokára lesz cordless áram.......
-
golyani
őstag
nme lesz jó illata mert nem ég el!!!
ezek a briggs motorok meg igencsak jók, igaz ezeket ha jól tom amcsiban gyártják mint egyszer használatos motorok de itt Mo.-n ezek sokáig mennek nekünk is van egy de az nme tom hány ccm-es és kb 5 Le körül van fater most gyűrűzta. olajlehúzó gyűrű annyira elvolt már kopva h a hengerben is volt olaj...
de meggyűrűzte és most faxa, mint újkorába. ja az olaj az még gyári volt benne... -
Kokot
csendes tag
válasz
(Kolombusz) #28 üzenetére
Az már dizel volt? vagy az is benzines?
-
Kokot
csendes tag
Tehnikára még: végül is nem lényeg a az alacsony fogyasztás,inkább az hogy minnél primitivebb legyen,és igy kevésbé fordul elö meghibásodás,és olcso hozzá még az alkatrész.
Mert egy fünyirönál tényleg tökmindegy hogy 2 hetente 400-ért,vagy 500-ért teszek bele benzint.
A komoly nagytelljesitényü ipari trakrorokat meg gondolom nem ilyen mocikkal szerelik fel, de tény hogy otthonra a kerbe jobb az egszerübb,még ha többet is fogyaszt. -
Kokot
csendes tag
Áram messze van,és gyengék is, elektromos most is van, a szép egyenletes ,és karbantarott kertre.Ami
Hát nem tudom hogy miért de valoban ha ez a helyzet vmi oka van. Mert régebben a crossmotor versenyeken csak 2 ütemü volt. Ma azonban mindenki 4 ütemüvel megy, az elsö 10-ben talán akad 1 ember aki 2 ütemmel megy.
Igaz hogy a 2 ütem egyszerübb, könyebb(!) , és kevesebb erö kell beinditani is. -
nemcso
őstag
A tízéves B&S motoros fűnyírómba eddíg is normál, autóba való szintetikus motorolajat tette, amit évente egyszer cserélte, és eddíg semmiféle bajom nem volt a motorjával.
Max. a szivacs légszűrőt kell a sok por miatt néha leszedni és benzinben kimosni. -
Den
veterán
az valszeg nem lesz jó mert 2 ütemü olaj, a fűnyíródba meg 4 ütemü kell, és mivel nemégeti el az olajat ellentétben a 2 üteművel.
egy mezei ásványi olajat vegyél, semmiképp se vmi modern 0w... 5w.... jelölésűt mert az túl híg neki. ezek a kis motorok kb 50-60 évvel ezelőtti technikai szinvonalat képviselik -
Den
veterán
ha nem akarsz nyügöt akkor elektromos. Sajnos ma már csaak 4 ütemü benzines fűnyírók vannak, ezekkel csak a nyűg van. bazi nay nehéz motorjuk van, sokkal több alkatrészük van mint a kétütemüeknek, ott a macera az olajjal, nem bírják ha tartósan ferde felületen mennek.
-
T. Almeida
senior tag
Nekem egy Elektrolux benzinesem van, 4 LE-s Briggs motoros. Ha jól eml. 43k HUF volt.
A vásárlásnál az elsődleges szempont nálam fűnyíró strapabíróságán volt, ez jó erős vasból készült, a ''kar'' (vagy mi) se lötyög-zötyög...ugyanezen áron voltak 3.5 LE-s fűgyűjtős fűnyírók, roppant gyenge anyagból. -
Kokot
csendes tag
-
cortez25
senior tag
Csakis B&S motoros legyen, az enyém 4,5 le fűgyűjtős husqvarna...nagyon állat. 54.9 K
Briggs motoros csakis az amelyikre rá van ragasztva a fekete-piros matrica briggs & stratton felirat + a szám. A tescoba szívesen rámondják mindegyikre,hogy briggs motoros, holott azt se tudják mi az. Ja a másik, figylej arra, hogy a jobb helyeken motorolaj nélkül árulják ezeket a darabokat és adnak hozzá speci szintetikus asszem 5w 45w motorolajat speciel briggs motorokhoz.
Éshogy miért motorolaj nélkül?
Mert a pakolászáskor az égéstérbe folyhat az olaj, és mivel berántáskor nem ég el azonnal, és nem összenyomható megüti a főtengelyt és elhajlik...onnan kalap kabát a gépnek. Ezt mind a márkaszervizes mondta el, de pl se tesó, se ósán, se spár....
Szvsz...pár ezerrel drágább de érdemesebb hosszútávra beruháni a jobb minőségre. én az enyémet 30-évre vettem -
lajo
senior tag
A miénk nem tudom mennyi volt de a hátsókerékhajtás az nagyon jó tud lenni. Húzod a kart aztán futsz utána.
[Szerkesztve] -
Juve
aktív tag
Csak érdekességképp linkelem be az alábbi fűnyírót, de akinek van rá pénzügyi kerete annak lesz pár élvezetes fűnyírása az tuti
[link] -
Kokot
csendes tag
Hi!
nem akarok tul sokat belefeccölni, de csak most hepe-hupa mert nem rég lett kiütve a szöllö. nemsokára el lesz egyengetve, meg a mély homoknak is vége lesz a szép lassan benövi a gaz-fü ,és akkor rendszeres vágssal már csak karban kell tartani.
Tehát egy ilyen 40 ezer körüli gép még belefér. Annyira nem lehet rosz,mert a motorka jo B&S gyártmány. -
csibor
addikt
Fűkaszában nem gondolkozól?Mert ha meredek hipi hupa,azt a benzines nem szereti.3.5 Le lehet kevés lesz neked.Oldalkidobos vagy fűgyüjtösben gondolkozol?A normáli fűnyiró,már ami strapabiró nem nagyon van 60K alatt.Szaküzletben kell megnézni,majd valamejik gazdaságosban megvenni.Tetamus vagy mi a neve kerüld messzire.Olasz vacak minöségre.
-
süti5
őstag
Az egyenetlen terepre egyértelműen jobb a benzines, strapabíróbb. Viszont, nálunk van bazi meredek árok, és mikor azt nyírom, mondjuk az télleg már közelít a függőlegeshez, 5-ből 1-szer előfordul, hogy annyira be kell dönteni rövid időre, hogy kifolyik pici a tankból, mivel ugye apró lyukak vannak a sapkán a benzintágulás miatt, hogy ráfolyik a kipuffra és füstöl. Mondjuk engem már nem zavar, anyám ijed be mikor meglátja, hogy ki fog gyulladni
-
Kokot
csendes tag
Ezt jo hogy irtad,mert már akartam menni autosboltba olajat venni
Mondjuk ha mondják hogy nem zwei takt ,hanem 4 ütemü akkor már vágtam volna. Azt hittem sima kis 2 ütemü,de igy kirány,ennek nagyobb a nyomatékja,meg kicsit nehezebb is beröffenteni mint egy kétütemüt,legalábbis faternak van/volt mindkettö,és 4 ütemüt jo erösen kellett meghuzni,csak paraszt és nem adja oda egyiket se , igy most vehetek másikat,bezzeg a bunkonak jo volt amikor a kocsimmal járt meloba...GRRRR -
nemcso
őstag
Nekünk is B&S motoros, 3,5LE-s, 50cm vágószélességü fűnyírónk van, ami már kb. 10 éve van használatban.
Egyszer volt javítva, mert a (nem tudom a szakszavakat) berátóban lévő golyók, melyek megakadva, mint kuplung viselkednek berántáskor, elkoptak. Egyszerűen vettem egy ilyen részt (gyárit), melyet én szereltem be, és kész.
Mivel ezek a motorok nagyon elterjedtek, könnyen lehet hozzájuk alkatrészt és szervízt találni. -
süti5
őstag
Nem keverék kell bele, hanem sima 95-ös benyó ólommentes, mivel négyütemű motorja van.
Ha tudnád mi faterral mit nyüstöljük ezt a jószágot..... komolyan sajnálom néha. Múltkor fater túltöltötte olajjal, meg benzinnel is. Pont mikor a félméteres füvet nyírtam, és úgy füstölt első negyed órában, mintegy trabant, meg köpte ki az olajat, én meg csak húztam a gázt, de helyrejöttUtána meg megy mint a svájcióra, olyan nem volt, hogy nem indult még be, a régi kétütemű beniznesnek imádkozni kellett hogy beinduljon meg ne álljon le.
Olyan 1 literes tartálya van, ami saccra olyan 500nm-re elég átlagos nagyságú fű mellett. -
Kokot
csendes tag
Hát igen ez 2x annyi mint az Ósános, de gondolom többet is tud.Ennyire komolyra nem gondoltam.
Ez az önjáro dologra meg azt hittem hogy vicc, pár hsz-el feljebb irta vki hogy ''hátsokerekes'',kajak azt hittem viccelsz
Meredek kerrész amit vágni kell,és a hajtás sztem nem menne fel,még ha 4x4 lenne akkor semén is csak lefelé fogom tudni vágni, felfelé egy üres részen fel kell majd tolni.
-
Taszillo
tag
Nekünk már egy éve ilyen van Partner P 553 CM és nagyon bevált.
Csapágyas kerekek, önjáró, nem fáradunk ki a tolásba, csak a fülét kell húzni.
[link]
[Szerkesztve] -
Kokot
csendes tag
Hát lehet akkor hogy ilyet veszek én is, gondolom egy hasonlo husquarnábol 50 felett van.
Ebbe keverék kell,ugye? Gari meg az áruházban van rá, vagy el kell vinni pest másik felére ha valami baj van vele ?
Csak 1-2 dolog Ósánrol: 40 cmes venti ott 3100 ft, velünk szembe lévö müszaki boltba 5000ft
viszont pl bringák, bringás cuccok drágábbak mint a kerékpárboltban. -
süti5
őstag
válasz
(Kolombusz) #17 üzenetére
A b&s szerintem egyértelműen a briggs and stratton-t takarja.
-
süti5
őstag
Nekem ilyen van, és télleg csak dícsérni tudom. Múltkor úgy megkínoztam, hogy én sajnáltam, majdnem fél méteres fűnek mentem neki, és így vágtam le úgy 600nm2-t.... de semmi baja. Nekünk sokáig volt elektromosunk, az jóval gyengébb volt. A karbantartás annyi, hogy évente cserélünk benne olajat.. na meg szépen megtisztítjuk meló után.
Én ha most vennék, akkor - mivel ilyen nagy területről van szó - olyat vennék, ami hátsókerékhajtásos, no meg erősebb motor van benne, abból sosem sok
Egyetlen hátránya, ami nemtom, hogyan van a többinél, hogy nem dobja be eléggé a füvet a fűgyűjtőbe, tehát még 1/3-ig van néha és úgy érzed, mintha tele lenne, megáll a fű a doboz elején -
Kokot
csendes tag
válasz
(Kolombusz) #15 üzenetére
De Ósános gépben ilyen motor van:
#2 -ban irtam hogy '' B&S motor, 3,5 LE,'' ez Briggs tipusut jelent?
Ez elvileg jo tipusu, tehát süti5 dicsérte. -
Kokot
csendes tag
válasz
(Kolombusz) #12 üzenetére
Oké, szted hol érdemes benzinest venni? Barkács áruház,vagy nagyáruház? Esetleg husquarna bolt?
-
Jégkokó
veterán
Szerintem is sokkal jobb a villanyos fűnyíró mint a benzibes, mert a mérete és a súlya is jóval kissebb, meg azért nem mind egy, hogy mekkora gépet kell ide oda tologatni.
De a villanyosból se szabad a legdrágábbat megvenni, mert volt nekünk egy Bosch fűnyírónk, aminek mindenfelé mozgott a kereke, ugyan ugy mint bevásárlókocsinak.És kis idővel eltört az a rész ahol a fogantyú kapcsolódik a géphez -
Kokot
csendes tag
#2 -ban irtam hogy '' B&S motor, 3,5 LE,'' ez Briggs tipusut jelent?
-
Kokot
csendes tag
válasz
(Kolombusz) #5 üzenetére
Áram az jo messze van,és sztem ha vennék is kábelt,nincs kedvem azt huzkodni magam után.
-
Kokot
csendes tag
süti5: kolléga azt mondja hogy jo az a fajta,azzal a motorral.Amugy menyi egy normális fünyiro?
Amit vágni kell nagy terület,nincs áram. Sajnos a föld nagyon homokos, laza és a por esetleg tönkre teheti a motort.Valami strapabiro kéne.
husquarna bolt hol van pest környékén? -
kymco
veterán
Én is azt mondom, hogy a (kert) méret a lényeg..... a villamos általában olcsóbb és kevesebb karbantartást igényel szvsz, no meg nem fogy ki belőle a benzin........
Viszont a kötöttség kényelmetlenséggel jár a villanynál..... a vezetékhossz korlátoz, elvágása szikrázáshoz és bosszúsághoz vezet..... -
(Kolombusz)
veterán
Szia!
Igazából attól függ, hogy milyet veszel, hogy mekkore a keted.
Ha kicsi a keted, akkor bőven elég egy elektromos fűnyiró is. Ha nagy, akkor mindenképpen a benzinest választanám a helyedben. Vannak nagyon jó márkák, érdemes a ketész- és gazdaboltokban a körülnézni. -
cortez25
senior tag
Ejha....ez ám a hardver..
Tesz*kó, osán, meg ezek felejtősek, első körben én is rábaxtam velük. Két fűnyírójuk volt ugyanabból a szériából egyik sem indult. a gariztatás meg macerás volt....nehezen visszadták a lóvét (45k)
Oszt szépen bementem a husqvarnába, na ott megmutatták mi az a fűnyíró...faxa golyósgyapágy, briggs motor...full extra, és 10K-val került többe mint a szarjuk a tesconak.....1-év gar, olajsupport, stb...stb.
Ha komolyba gondolkodsz van Honda 189K-ért. -
Kokot
csendes tag
Mivel a régi Fűnyírás topic bezárult,igy gondoltam nyitok egyet.
Szóval ki-milyet használ? Első sorban kertészek,vagy akik sokat vágnak füvet azok tanácsát kérném hogy hol,milyen tipusu fűnyírót érdemes venni? Benzinesre gondolok.
Barkács áruházban,vagy esetleg Ósánban, Teszkóban, Korában?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gumi és felni topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest