- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
V-I-D-A
aktív tag
Sziasztok! Végül megrendeltem az ajánlott HUSQVARNA LC 356VP Honda motoros fűnyírót. Viszont közben olvasgattam, hogy a Honda GCVx170 motorhoz a gyártó 10w 30-as olajat ír elő, én viszont Husqvarna SAE30 olajjal rendeltem. Bele merjem önteni (főleg így bejáratósan) a SAE30 olajat, vagy inkább megrendeljem a Honda 10w 30 olaját?
-
válasz
dethroner #5988 üzenetére
Nem feltétlen baromság a 4. pont (hátra kidobás), ha előre ki van dolgozva.
Az ilyenre tervezett fűnyíróknál általában a hátsó kidobó nyílást takaró fedél nem zárja légmentesen le a nyílást, hanem lefelé tereli, pont azért, hogy ne a lábadra dobja. Az így hagyott nyílás pedig elég nagy, hogy a méretesebb fűnél se tömődjön el (ez az, ami már nem mindig szokott összejönni). Ha pedig oldalra akarod kidobni, vagy mulcsozni szeretnél, akkor egy betétet kell a kidobó nyílásba helyezni.Az oldalra kidobás helyett ezt választani akkor jobb ötlet, ha sok zeg-zugos helyre kell betolni a fűnyírót (bokrok, fák, kerítés...) és az oldalra kivezető terelőlemez folyton beakadna, leesne róla.
Az én Al-ko-mon ez így néz ki, ez a hátsó takaró lemez alsó állása (tehát ha leveszed a fűgyűjtőt):
-
windlord
őstag
válasz
Intruder2k5 #5993 üzenetére
Értettem én a viccet
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Jövök pár hét múlva a beszámolóval. -
-
windlord
őstag
válasz
Intruder2k5 #5991 üzenetére
Most tervezünk költözni a vásárolt kertes házba. Van hozzá 1200nm udvar. Feltételezem a füvet mostantól nekem kell nyírni
-
-
dethroner
veterán
Azta, de kitalálta a PR osztály
Akkor minden 3 az 1-ben valójában 5 az 1-ben. Gondolom a levelek felaprítása nem külön gombnyomásra történik. A hátós kidobást meg hagyjuk.
Al-ko nyírom kosaras, csak abba tud nyírni. Direkt ilyet vettem én marhamert azt gondoltam nem fogom a füvet itt rohasztani, begyűjtöm és zsákban kihordom az erdőbe, mert érzékenyek vagyunk a porra, stb. Ez pár hétig ment, de meguntam hogy pár percenként megállni és a tele kosarat zsákba öntözni, és minden nyírás alkalmával 12-15 nagy fekete 100 literes zsáknyi jött össze. Nem volt vicces kedvem, amikor hordani kellett. Pár hét után már levettem a kosarat, a takaró fedelet átfúrtam és egy zsinórral felemelve rögzítettem. Így hátra dobált, egyenesen a lábszáramra. Szóval a 4-es pont egy nagy baromság, senki se használná ha van más választása
-
válasz
dethroner #5985 üzenetére
Leginkább marketing.
1.: Fűvágás-gyűjtés (fűtárolóba)
2.: Fűvágás-kidobás (oldalra)
3.: Mulcsozás (a füvet nem kidobja, hanem igyekszik minél appróbbra darabokra vágni)
4.: Fűvágás-kidobás (hátra)
5.: Levelek és gallyak felaprításaA fűnyírók elsöprő többsége a gyűjtésre, oldalra (és/vagy hátra) kidobni illetve mulcsozni tud. A Hecht-nél láttam eddig egyedül az 5-az-1-ben marketinget, de már a 4-az-1-ben is megmosolyogtató...
-
dethroner
veterán
válasz
dethroner #5973 üzenetére
Megvettem a GARDOL GBD-46REV masinát, majd beszámolok pár hét múlva a tapasztalatokról.
Tegnap összeraktam, remélem a hétvégén lesz egy kicsit normálisabb időjárás is, hogy kipróbálhassam. Sárba, esőbe nem vinném ki. Az már elsőre biztos hogy van benne anyag, nehéz mint a rohadás, papír szerint 38kg.
Egy dolgot még nem értek. A 3 fő funkció, a kosárba gyűjtés, oldalra kidobás és mulcsozás. Ez 3 az 1-ben. De mi az amikor többször látom hogy 5 az 1-ben. Ott mi a másik két funkció? -
windlord
őstag
Véleményezettek le kérlek Benneteket pár önjárós fűnyírót.
1200nm a telek, relatíve sík.Husqvarna LC 356VP - 240k
ISKRA HG48SMH-BS500 - BS motor - 123k
ISKRA HG53SMH-BS675EXi - 153k BS motor
AL-KO Comfort 51.0-4 SP-B 4in1 - 200k B&S Series 625 EXi
ISKRA BN53SMH-GCVx200 - Honda 210k
Nekem az utolsó kettő Iskra tetszik
-
Janusz001
őstag
+1 a Honda -ra, nekem egy gcv190 -es motorral szerelt van, kb. 2500m2 hétvégi telek, fontos a megbízhatóság, mert itt nincs olyan, hogy kiszaladok gyors a városba alkatrészért/szerelőhöz, immár 5. éve első rántásra indul, még a téli állás után is.
100 -as benyó, betartott olajcsere, légszűrő tisztítás/csere, én vigyázok rá, de meghálálja. -
dethroner
veterán
Beszéltem Bauhaus ügyfélszolgálattal. A lényeg röviden: magánszemély 5 év garanciát kap a bolttól, első 2 évben ha gond van, a termék súlya miatt viszik-hozzák. 2. évtől a boltba beszállítást nekem kell intéznem. Ez még mindig jobb, mint a legtöbb termékre adott általános 2 év gari.
Elvileg a gép kézikönyve tartalmaz egy olyan részt a végén, hogy a gyártó is 5 év garit ad, ha
Már csak az a kérdés, hol van ilyen szerződött szervizpartner
-
válasz
dethroner #5975 üzenetére
Amennyire tudom a Bauhaus csak belső szervízzel foglalkozik, tehát hozzájuk kell vinni - de e téren többet szerintem egy Bauhausban tudhatsz meg (vagy az ügyfélszolgálattól).
A Briggs & Stratton cég 2020-ban csődvédelembe menekült mégpedig az un. Chapter 11. Bankruptcy keretében. Ennek a lényege, hogy az adósságárendezést úgy próbálják megoldani, hogy a cég működése megmaradjon (újraszervezzék). Ez sikerült is, egy befektetési alap lett a fő tulajdonos, jelenleg is működik a cég.
-
dethroner
veterán
Ha minden igaz, akkor [DYM1P70FE] motor van benne. Bár ez nekem nem sokat mond, max annyit hogy kínai. Mostani Al-ko nyírómban se márkás motor van, talán saját fejlesztésű Tech 140, 140ccm, 1 szezont vágtam vele, semmi gondja nem volt. Ebben a Gardolban 173ccm-es, gondolom gyengébb nem lesz.
Csak azon agyalok még, hogy van-e szerviz aki gondozza vidéken, vagy csak a Bauhaus és minden gyűgjével és időszakos szervizzel oda kell majd vinni?Minap bementem egy Stihl gépeket forgalmazó márkaboltba, ott azt mondták, a Brigg's motorgyár talán megszűnt, úgy tudják bezárt, nem gyárt már.
-
válasz
dethroner #5973 üzenetére
Gardol GBD-46REV a féltestvére HECHT 5484 SXE 5 IN 1 de nem lennék meglepve, ha más név alatt is futna (Einhell, Fieldmann, stb.). Ez egy kínai OEM termék, ha szabad így fogalmazni.
Hogy milyen? Van, aki csupa jót ír róla, de olvasni negatív véleményeket is. A Hecht-eket néztem (én mondjuk 51cm-est kerestem), de közelebbről nézve a fűnyíró házának a festése vékony, feltehetően nem túl tartós, az önindítós motorról pedig különféle helyeken azt olvastam, hogy 1-2 szezon után hajlamos beadni a kulcsot.Ami a Bauhaus esetén pozitív, hogy általában ők intézik a garanciát és a szervízt ezekhez, tehát talán nem hajtanak el rögtön, ha valami problémával szembesülsz.
Innen kezdve szubjektív vélemény: én legalábbis nem mertem beleugrani ilyen gépbe. Inkább berántok egy Brigg & Stratton motoros (bár abból is a 6xx feletti széria ajánlott több vélemény szerint is), vastag festésű házzal bíró, masszívabb gépet, de legalább bízom benne, hogy azért 5-10 évig kitart...
-
dethroner
veterán
Hali!
Bauhaus saját márkás gépéről van valakinek tapasztalata, véleménye? [link]
Önjár, sebesség vezérelhető, gombnyomásra indul, indítóakksit magának tölti, mint a mesében, annyi az extra. Milyen lehet? -
válasz
windlord #5968 üzenetére
Ezekkel se lősz mellé: [link] ha nem kell az ágyások között szlalomozni, akkor 51-es vagy nagyobb vágásszélességűt vegyél, és olyat, amin normális motor van (Briggs vagy Hondát mondják még jónak, lehet van más is) és önjáró. Nekem a linkelt AL-KO van, épp múlt héten indítottam negyedik szezonját, nekem bevált.
-
windlord
őstag
1200nm terrület keresek fűnyírót.
A terület minimálisan lejt.
Családi ház udvara, így folyamatosan nyirva lenne a fű, nem lenne elhagyagolva.
Milyen robbanómotort olyanlanátok erre a célra?
Elektromos is jöhet.
Jót szeretnék venni, jópár évre.
Eddig ezeket nèztem:- Husqvarna LC 151S
- Al-Ko 5.1 SP-S EASYRobbanóból 200-250k a keret.
Elektromosból meg amelyik ajánlott.Előre is köszönöm a segítséget!
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Van egy másfél éves Al-ko 4.20 P-S EASY masinám, amiből már második alkalommal esik ki az első tengelyt a házban tartó rugó, és mindkétszer a jobb oldali. Persze el is tűnik a fűben[link] valami ilyesmi rugóról van szó. Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban.
Mennyire jellemző hogy ezek a rugók kiesnek?
A többi gyártó is ezt a kretén rugós megoldást alkalmazza az első tengelyeknél? -
zsoca29
tag
Egy kis karbantartás olajcsere.
Husqvarna LC 151S
[link] -
rokefeller
senior tag
Sziasztok, fűnyíró vásárlás előtt kérnék tanácsot tőletek.
Tavaly költöztem én is házba, eddig nem kellett füvet nyírnom, nincs tapasztalatom. A gyep felülete kb 300m2, nincsenek benne dombok-gödrök (tavaly lett leterítve gyep), sok kerülgetnivaló sincs, igazából egy nagyobb négyzet meg 3 2-3 méter széles sáv. Van rá már egy robot, év közben az dolgozik szépen, de most év elején elég magas lett a fű, erre nem akarom ráengedni, kellene egy nyíró amit évente pár alkalommal használok, jellemzően tavasszal mennék vele pár kört, 1-2 centis vágásokkal levinném addig amíg a robotnak is oké, és aztán menne rá a robot fenntartani a magasságot.
Utána olvasgattam, és úgy látom hogy a benzines túlzás ide, plusz karbantartás igényes, plusz asszony ökotudatosságát szerintem zavarná :-D
Az akkus lehetne opció, de drágállom. Black&deckerből van két 1.5Ah-s meg egy 2.5-ös akksim, de ahogy nézem, nem is elég, kellene még akksi, ami drága, illetve nem olvastam eddig meggyőző véleményt arról hogy a BD nyírók jók.
Szóval leginkább a rendes vezetékes elektromos felé hajlanék most, olvastam hogy szívás a vezetékkel babrálni, lehet, nincs vele tapasztalatom, de a felület alapján talán élhető lenne, nem kell fákat kerülgetni a zsinórral, nem akad be, aljzat is van kint "sok" helyen, meg hát nem kellene egész évben.Két gép van most célkeresztben, az egyik AL-KO Comfort 38.2 E [link] a másik Makita ELM4121 [link]
Ez a kb 70 ezres tartomány ami pénztárca-érzetre oké, ha azt mondjátok érdemes 20-szal többet rádobni, mert annyiért van sokkal jobb, akkor az sem probléma. Az AL-KO azért szimpatikus, mert a robot is az és elégedett vagyok vele, a Makita meg azért mert ahogy nézem, specifikációban kicsit jobb (nagyobb vágószélesség, nagyobb tartály, fém kaszaház) meg tudom hogy a szerszámaik jók.Szóval ha van tapasztalat az adott gépekkel kapcsolatban, esetleg tudtok erre a feladatra jobbat, vagy az adott árkategóriában jobbat, illetve ha a leírás alapján totál vakon vagyok és mindenképp benzinesben vagy akksisban kellene gondolkozni, akkor ne tartsátok magatokban!
Köszi.
-
Janusz001
őstag
Ehhez a fűnyíróhoz nem tudja valaki milyen hajtás ékszíj kell? [link]
-
dik
őstag
Esetleg valaki tudna mondani valami kis infót az Intersparban kapható Yamaha motoros fűnyíróról( [link] ) 150 ezer lenne az ára ? Ez valami kínai bazár vagy esetleg érdemes lehetne megvenni. Soha nem hallottam még erről a Yamaha motorról. Mennyire lehet ez megbízható? Nézegettük így elsőre nem tűnt egy elveszettnek, de a fene se tudja...
Köszönöm előre ha valaki tudna ebben segíteni! -
Egy ősi B&S motoros fűnyíró berántó zsinórja nagyona végét járja.
Házilag mennyire bevállalható a cseréje?
Ezeket típusra kell venni, vagy univerzális változatban osztják?
Köszönettel: MaCS
-
den89
tag
válasz
kaposznyak #5955 üzenetére
Én a nagyobbat venném, 38-as vágószél nagyon kicsi! 43 sem nagy, de az már egészen jó, még akár optimálisnak is nevezhető. Nyilván telekmérettől is függ, de 350 m2-re kell a minimum 43-as. 38-as vágószéllel nyírogasson az, akinek max 150-200 m2-re van. Én úgy gondolom esélyesebben végigérsz a nagyobbal.
Egyébként megértelek, hogy akksis felé hajlasz. Ha nekem is max 500 m2-em lenne, és fűnyíróvásárláson gondolkoznék, akkor én is akksisat vennék.
-
kaposznyak
aktív tag
Felhívtam a Makitát.
A kicsi 900W-os, a nagy 950W-os. 5,5% teljesítmény növekedésre jut 13% vágószélesség növekedés....
Szóval több erő nincs a nagyobban, sőt inkább kevesebb.
Nem tudom mi ad több akku-időt:
1.Szélesebb, tehát hamarabb végzek.
2. Gyengébb, tehát "kéri az erőt", így hamarabb lemerül. -
kaposznyak
aktív tag
válasz
tibcsiworld #5950 üzenetére
Kösz!
Teszek vele egy próbát, kábelrángatást már unom, benzinessel meg nem akarok zajongani. -
den89
tag
válasz
kaposznyak #5947 üzenetére
Szia! Mindenképp a nagyobbat vedd. Egy 43-as vágószélű fűnyíróval még könnyedén lehet manőverezni, főleg, hogy csak 16-17 kg ez a konkrét fűnyíró. Ha sűrű, jó minőségű gyeped van, felejtsd hogy végigérsz egy töltéssel. Ha "normál" minőségű, nem túl sűrű, itt-ott kicsit hézagos, stb, akkor meglehet a 350 m2. De ahogy írták is, nem bámészkodva, nem tökölve.
Egy 40V 4Ah-s 40 cm vágószélességű fűnyíróval van tapasztalatom szülőknél, elegendő a kb 250 m2-re, faternak azért előfordult, hogy lemerült, ha nagyra volt hagyva a fű. Szóval vállalható az 5Ah a te területedre, de ne lepődj meg, ha lemerül a vége előtt pár 10 m2-el. Egyébként miért pont 9 centiről 6 centire vágod? Ezt most egyszeri nyírásra értetted, vagy mindig pontosan így teszel?
-
NPeti89
csendes tag
Sziasztok,
Megjelent a Parkside új fűnyírója a piacon, 47cm fém házas, 4db 8Ah-s akku belefér (2-vel is működik)
Szlovák lakcímre lehet online rendelni (vagy lidl.de-ről németországi címre).
[link]Már megrendeltem az AL-KO 51.0 SP-B COMFORT PLUS-t, de erősen gondolkodok ezen a Parkside-on
-
tibcsiworld
aktív tag
válasz
kaposznyak #5949 üzenetére
Személy szerint Ah/50nm-el tudok számolni. De ez csak az elméleti "kapacitás". Ritka fűnél, nem bámészkodni, fordulóknál, üresjáratoknál nem járatni a motort. Még az is lehetséges, hogy letolod töltés nélkül, de szerintem lesz, hogy nem jön össze. Ha sűrű füved van, akkor biztos.
Pedig én aztán akkus párti vagyok.
-
válasz
kaposznyak #5947 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy a 432Z és a 382Z is simán tolós (ie.: nincs önjáró képessége)?
350nm szerintem nagyon határeset két 5Ah-s aksival.
Még tavaly beszéltem egy 432Z tulajjal, Ő ~250nm-et vágott le egy töltéssel (2x5Ah), és ha nagyobb a fű, akkor előfordul, hogy lemerül, mielőtt befejezi. Azt persze centire nem tudom, hogy milyen magas füvet vágott milyen magasra.(Többek között az ilyen tapasztalatok miatt engedtem el az akkus fűnyírót...)
-
kaposznyak
aktív tag
Sziasztok.
Makita 382Z vagy 432Z akkus fűnyírókkal van valakinek tapasztalata?
A kisebbet venné, mert bár 350nm a fű, tehát nem olyan kicsi terület, de fákkal eléggé tagolt, így a keskenyebb géppel talán jobb manőverezni....
A kérdés az, hogy 2x5Ah akkuval, 9-ről 6 cm-re vágva újratöltés nélkül levágható a fű?
Köszi! -
Az elmúlt hetekben vadul kerestem magamnak megfelelő fűnyírót, így többek között eme topicot is végigtúrtam. Nehéz ügy, mert kb. 600-700 négyzetmétert kell lenyírni, jó lenne önjárós, és a gyorsabb munkavégzéshez az 51cm-es szélesség, de az opciók garmadája áll az ember előtt.
Nagyon rá voltam kattanva az akkumulátoros fűnyírókra, majd nagyon gyorsan ki is ábrándultam belőlük: a Bauhaus / PowerWorks legnagyobb fűnyírója nagyon szimpatikus volt, árban is éppen a fájdalomhatáron, de aztán kiderült, hogy kb. 20-25 perc egy aksi. Annyi idő alatt még erőltetett menetben sem tolom végig. Lehetne venni plusz aksikat, de erősen kompromisszum és a plusz aksikkal már igencsak borsos az ár.
A Makita nagyobb gépei is nagyon vonzottak, de a japánosan elmaradot honlapon található doksikból hamar kiderült, hogy nem véletlenül van két verzió kb. minden akkus fűnyírójából: az önjáró nélküli az "alap" változat, ami kicsivel tovább bírja, az önjárós meg kevésbé. Mikor kiderült, hogy bizony 4 aksis kellene erre az amúgy nem túl nagy területre, és úgy már 400e feletti árról beszélünk, nagy nehezen elengedtem ezt a verziót is.Maradtak a benzines fűnyírók, ahol szintén gigászi a választék, de tavaly óta (is) elrepültek az árak. Amit tavaly ősszel még ~150e Ft-ért kínáltak, az most 190e Ft. Megnézegettem a Riwall és Hecht márkákat, mert ár/értékben ezek tűntek vonzónak, de közelről annyira nem voltak meggyőzőek. Itt egyfelől a motorra kell gondolni (bár érdekes, hogy nagyobb márkák is simán rászerelik ugyanazon kínai erőforrásokat...), másfelől viszont a kasznira. Vékonyan fújt, könnyen lepattanó festés, nagy tömeg, viszont néha meglepően igényes megoldások is voltak rajtuk (pl. a Hecht 5484 esetén nem csak oda vannak a vezérlőbowdenek gyorskötőzőzve a fogantyú tartójához, hanem kábeltartó műanyagba vannak bepattintva).
A sok tépelődésnek az lett a vége, hogy még feljebb mentek az árak, úgyhogy gyors döntést hoztam, ami egy Al-ko Classic Plus 5.18 VS-B lett. Ez ugye Briggs & Stratton 625 EXi motoros, de amúgy túl sok extra nincs rajta - viszont így is már 217e Ft volt...Gyorsan megjött, az összeszerelés viszonylag problémamentes, bár csókoltatom az Al-ko mérnökeit, ugyan miért kell torx fejű csavarokat használni a végszereléshez? nekem mondjuk van itthon eszközöm hozzá, de tippre sok vásárló anyázik, amikor össze akarja rakni, és pont nincs megfelelő csavarhúzó kéznél.
A test maga érezhetően vastag, tartós festéket kapott (ez volt az egyik ok, amiért e mellett döntöttem), a félkészre szerelés is igényes (nem találtam laza csavart például), a fűgyűjtője pedig merev műanyag (ez volt még nálam döntő, nem akartam szövött fűgyűjtőtt). A nagy méretű kerekek is jól viselkednek, a rögzítésük is kellően stabil, masszív. Az egész konstrukció valahogy átgondoltnak érződik. Csak a spórolást ne lenne itt-ott annyira szembeötlő, például a bowdenek rögzítéséhez kapunk két gyorskötözőt, 'oszt old meg magad...
Az olajfeltöltésnél meglepődtem, hogy a pálca alján kövér csepp ücsörög, nagyjából 1dl olaj lehetett a motorban (pedig közben mindenhol leírják és az üzemanyagbetöltő nyíláson is biléta figyelmeztet, hogy nincs olajjal feltöltve).A beüzemelés ezt leszámítva gyors és hatékony volt, a motor (most emlékeimet felidézve) csendesebb, mint az előző Oleo-Mac G 53 TBX volt. A fűnyírás így félig magához tért fűvel könnyen ment, a változtatható sebességű önjáró rész ügyes és jól működik, bár önjáró nélkül tolni nem annyira baráti, többek között az előtörő hangok miatt (ez sajnos a legtöbb önjáró fűnyírónál így tapasztaltam). Viszont az első fogókarral illetve a rövid tartókar kereszt-részénél fogva könnyen megemelhető, pakolható, ez nagyon kellemes meglepetés volt. Ami így elsőre nem tetszett, hogy a fűnyesedék a hátsó, felhajtott panel tengelyét fogó műanyag részének résein keresztül kijön, így az első 10 méter után rögtön apró fűdarabkákkal volt tele a fűnyíró hátulja, de később ez nem volt igazán zavaró, azért jobban is lezárható lenne a kidobott fű útja. Ez viszont tényleg csak kozmetikai dolog, a fűgyűjtő kellően nagy, jól megtellik, a levétele és űrítése sem okoz problémát, kézreáll és jól kiegyensúlyozott.
A kérdés a tartóssága, majd meglátjuk jó döntés volt-e...
-
dik
őstag
Helló!
Érdeklődni szeretnék fűnyíró vásárlás előtt állok. Nézegetem az oleo mac gépeket, de nem ismerem őket annyira, mennyire megbízhatóak manapság. Régen nem voltak egy rossz gépek.Konkrét tipust is ha tud valaki amiben nem fogok csalódni jöhet.
Ez az Emak motor kissé idegen téma nekem...
Persze ha valaki ismer valami jobb más választást kb. 1500m2 körüli területre azt is szivesen veszem olyan 200 ezer körül max. Önjárós vagy sem annyira nem lényeg. Jó lenne 51cm késes megoldás. Oldalkidobás tudja fő lényeg és ne legyen műanyag házas nem akarom tákolni majd az évek alatt mint az előzőt hol itt repedt hol ott. Kb. úgy ennyi igény lenne.Megbízhatóság mindenek előtt...
Előző gépem is 20 évet szolgált legalább a kis Al-ko, de elhegyta az erő sajnos, tehát nem minden évben akarok gépet venni....Köszönöm előre is a válaszokat, javaslatokat!
-
daninet
veterán
válasz
N.otorious #5933 üzenetére
Mármint a gyertya pöcök távolságát? Nincs hézag mérő eszközöm, mármint tolómérőm van de ezt sztm azzal nehéz megnézni. Inkább akkor veszek egy új gyertyát
-
Kickass
őstag
Sziasztok!
Egy ilyen Alko kaszával mennyire lövök mellé? [link]
Kb 450nm kert, rendszeresen nyírnám, nem pázsit hanem ‘gaz’. Nagy dzsindzsával nem kell elbánnia.
Ha esetleg nem ez akkor hasonló árban valami alternatíva? -
daninet
veterán
válasz
MaCS_70 #5924 üzenetére
nagynehezen lejött a karburátor, de a motor és a karburátor között volt egy műanyag torok amibe az egyik csavar beleszakadt merthogy gyárilag menetrögzítőzték ami a hőtől beleégett
Karburátort teljesen szétszedtem, én koszt nem láttam benne. Fúvókákon átnyomtam most féktisztítót, fogkefével lesikáltam.
Egyéb ötletem nincs. Rendelek egy ilyen szívótorok elemet meg memránokat aztán ha nem indul jövök vissza -
-
-
daninet
veterán
válasz
N.otorious #5920 üzenetére
Olyan mintha nem menne bele benzin. Holnap telefújom a légszűrő felől is féktisztítóval a karburátort, lehet van benne valami retek a fúvókánál. Majdnem egy évet állt 95ös benzinnel benne
-
válasz
N.otorious #5920 üzenetére
Ha a féktisztítóra elkapja neki, akkor az vélhetően negy gyújtáshiba.
Nekem év elején egy régi Electrolux (B&S) szokott ilyet csinálni, de sokadik féktisztítós kísérletre aztán elkapja, és onnantól az egész szezonban jó.
MaCS
-
daninet
veterán
Sziasztok!
Szenvedek egy fűkasza beindításával.
Friss 100-as benzin keverék. Szikra a gyertyán van, kompresszió van. Ha féktisztítót nyomok bele akkor forog párat amíg az tart.
Olyan, mintha nem menne bele az üzemanyag, vagy nem kapná fel. Fene tudja.
Gondoltam leszedem a karburátort és féktisztítóval kimosom, de egyszerűen nem tudom leszedni. A szűrő alatti két gépcsavar mintha oldhatatlan ragasztóval lenne benne, majdnem eltörtem az imbusz kulcsot. Halp
-
Poultier
tag
Sziasztok!
Sajnos az Oleo-Mac Sparta 25 fűkaszám kompresszióhiányos lett, így kellene egy új. Rendszeresen csak az udvart nyírnám(1200 nm^2), viszont évi 1-2x a szőlőbe is kellene(5000 nm^2). Milyen típust ajánlotok 200 ezerig?
-
zolnagy
őstag
válasz
Thocy a ZAGY #5915 üzenetére
Köszi szépen a tapasztalatot! Ez alapján még otthon egyeztetem, ki mit szól hozzá, aztán belevágok.
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
zolnagy #5911 üzenetére
Nekem is van ilyen suhanó Gardena az akkus Makita mellett.
Ha szép sima a talaj és nem hagyod túl magasra nőni a füvet, akkor működhet a suhanós vágás, de azzal számolj, hogy ha tényleg szép egyformára akarod nyírni, akkor nem biztos, hogy elég egyszer végigmenni rajta (elsőre azért hagy el fűszálat, érdemes még egyszer átmenni a területen egy másik irányból is).
Nem nehéz tolni (ha max 3-4 centit vágsz le, felette azért már kell némi erő) és 100 m2 még duplán sem a világ, pluszban mozogsz is egy kicsit.
Nálam nem mindenhol egyenletes a talaj (évről évre próbálom szép lassan feltölteni a gödröcskéket), olyan helyen azért elpattog és nem vág szépen.
Ha a fűgyűjtő zsákot nem veszed meg hozzá (jó drága és a fű negyedét úgyis mellé szórja, mivel nyitott), akkor inkább max 2-3 centit vágj, abból jó mulcs lesz és visszatáplálja a a gyepet (1-2 havonta érdemes megszellőztetni, ekkora területen egy kézi cucc is elég, persze leizzaszt a végére ez is). A gyakori vágástól majd jól besűrűsödik és élvezet lesz ránézni, mezítláb mászkálni rajta, vagy heverészni.
-
zolnagy
őstag
Sziasztok!
Sorházban lakom az egyik végén, amihez tartozik egy alig 100 nm füves terület. Ehhez keresek fűnyírót. Az utca felől van még egy kisebb rész árokkal, ahol szintén én nyírom legtöbbször. Nos az eladótól örökölt régi fűnyíró az előző szezonban megadta magát, így keresek egy megfelelő utódot.
A szomszédnak van egy gardena suhanó fűnyírója, ilyesmi: [link]
Ezen gondolkodom, vagy ha elektromos, akkor a direkt motorja miatt egy ilyen agrimotor elég lenne szerintem: [link]
Mi a véleményetek? A fenti célra jó lehet a suhanós? Ezen agyalok már pár napja.
Nyilván az előnye, hogy szépen vág, nem tépi a füvet és kis helyen elfér. De alkalmas-e egyedül ellátni a fűnyíró funkciót?
Köszi a válaszokat. -
den89
tag
válasz
csgabee #5909 üzenetére
Szia! Attól (is) függ, hogy mekkora telekre vennéd. Alapesetben egyértemű Makita a Parkside ellenében, de az a 33 cm-es vágószélesség nagyon kicsi. Ha tudsz feljebb menni árban, akkor maradhat a Makita, de azért nemileg komolyabb gépet vegyél. Parkside-ot is dicsérik, de hosszútávú tapasztalat nincs vele, plusz alkatrész ellátottság kérdéses…
-
csgabee
tag
Szaisztok,
Segítséget szeretnék kérni gépvásárláshoz.ParkSide PRMA 40-Li B3 40 V LIDl-ben épp kapható gép,melyhez 2db akkut+1 töltőt is kellene venni,Vagy egy Makita DLM330SM -et ajánlanátok?Esetleg valami teljesen mást?
Makita kisebb valamivel,ami a bokrok közé is könnyebben beférni. Annyi,hogy abban csak egy akku van.Garancia ugyan annyi,és MAkita még olcsóbb is lenne így,hogy a Parkside-hoz be kell szerezni minden egyebet a géptesten kívül pluszban.
Feleségemnek lenne másodlagos fűnyírónak,ugyanis a benzines önjárót használom leginkább.Ez a fák között,és szűkebb heyleken üzemelne leginkább.
-
Tényleg igaza lett a páromnak, hogy karácsony előtt megvettük az lc 151s-t. 140000Ft volt ajándék olajjal. Nálunk is a honda motoros volt tervben, de az olyan nagy, hogy lett ez. Mi hordozzuk, és ez is alig fér be
De most látom, ez is 197000Ft lett
-
Morris
Topikgazda
válasz
NPeti89 #5901 üzenetére
Félek ebben a kategóriában mindegy mit veszel. Ami szimpatikus.
Nagyon megdrágult minden.
Amúgy én ezt venném: HUSQVARNA LC 356VP
Önjáró, Honda motor, mulcsol, gyűjt 240k - szvsz abszolút a legjobb még ennyi pénzért is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Videós, mozgóképes topik
- Bitcoin topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Blue Titanium Használt, szép állapot
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest