Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT

X-E5 tulajdonosok olvassák el: [link]
💸Cashback objektívekre : 2026.04.01 - 2026.05.31.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tozso76
aktív tag
Köszi a választ.
Ez evidens volt, de én olyan megoldást kerestem ahol, az XE-2 egy darab hátsó tárcsájával tudok rekeszt és záridőt állítani. A záridő kerékkel ezt nem lehet megtenni, szemhez emelt géppel. Igazából azt hiányolom, mint ahogy az X10-en működik. Ott a tárcsa benyomásával lehet rekesz/záridő állítás között váltani. Az XE-2n csak a fókuszterületbe nagyít bele a tárcsa benyomásra. XF obiknál nincs gond, ott van fizikai apertúra gyűrű az obin. ...de megvan a megoldás: Az egyik Fn. gombra rá lehetett állítani ezt-- Par. Tárcsa Beállítás. Ezzel a gombbal innentől válthatunk rekesz/záridő állítás között. -
Fandango
veterán
Gép nélkül maradtam! Most már csak a 220Voltra várok, hogy mikor lesz X100F.
-
válasz
Zsolesz12345
üzenetére
Hallod szerintem nagyon jó lett! Nekem nagyon tetszik!
-
tozso76
aktív tag
Sziasztok!
XC obival hogyan tudok a legegyszerübben rekeszt és záridőt állítani XE-2 vázon? A keresőtől nem venném el a szemem és így szeretném manuálisan állítani az expót. -
válasz
Zsolesz12345
üzenetére
szép muzeális darab!

vele készült képeket is mutatsz nekünk?
Diófa markolat, még kitalálsz valami logót (piros pötty már foglalt), és megvan miből leszel kőgazdag!

-
papaya
senior tag
válasz
Zsolesz12345
üzenetére
Szerintem Te a gépet is megtudnád építeni pár hét alatt kompletten...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hemaka
Topikgazda
Zeiss 12/2.8-at próbált már valaki? Ahogy néztem a teszteket elég jól karcol, bár az ára elég meredek még ebayen is. Gondolom helyette inkább a Samy 12/2 ajánlott, még ha manuál is.
-
hibavissza
veterán
Üdv! Tudtok Budapesten olyan kereskedést, ahol ki lehet próbálni egy t20-ast néhány objektívvel?
-
Matska
senior tag
A mai nap hozott a nyárimikulás egy Samyang 21mm 1.4-est

Eddigiek alapján elég meggyőző nyitva is, széleken is, de hozok majd pár tesztképet, hogyha érdekel valakit
-
taranis
addikt
Mindig kézzel állítok videóhoz expozíciót, mert általában ráérek, de ma siettem, gondoltam az erősen backlightos alany arcára tolok egy spot meteringet az X-T2-n, ekkor szembesültem vele, hogy videó módban be van égetve valamelyik metering mód, talán az average. Kár, ugyanakkor úgy látom más márkáknál is ez a szokás. Nem tudjátok, van valami különösebb oka, hogy videó mód alatt nincs választási lehetőség?
-
astreno
tag
Nincs valakinek Zonlai 25mm-es obija? Elvinném egy napra kipróbálásira... Összevetném egy Canon FD 24mm-essel.
-
Muerte68
addikt
XE1-nél van arcfelismerés vagy nincs?
A teszt szerint van viszont nekem még nem sikerült megtalálnom.
A mésik kérdésem hogy a filmszimuláció sorozatban hogy lehet megváltoztatni hogy mik legyenek benne? -
Suszi66
csendes tag
Sziasztok!
Van egy felesleges kezelési útmutatóm X100F-hez eredeti gyári CD-n.
Bizonyos okokból kettő lett belőle.
Ha valakinek szüksége van rá, postaköltség fejében szívesen odaadom. -
astreno
tag
Sziasztok!
Nincs valakinek véletlen Budapesten eladó M42-es adaptere? Vagy ha eladó nincs is, olyan esetleg lenne, ami 2-3 hétig kölcsönbe használhatnék?
-
Rum.cájsz
tag
Nekem egy 16-50 II volna mára, bukémentesen

-
pethob
aktív tag
XF 56 és 56 APD összehasonlítás.
56:

56 APD:

További képek a Flickr albumban.
Látszik, hogy az APD-n finomabb a bokeh, de portréra nekem továbbra is jobbnak tűnik a normál változat. (Sajnos most nem volt időm több portrét lőni..)
-
DonRazzino
senior tag
válasz
madgie
üzenetére
Hmm. Szimpatikus ez a Cactus! Szerencse, hogy a végső döntésemet a Godox/Nissin/Cactus között nem sietteti azt, hogy most marhára nincs keret rá.

A kezemben volt már az összes Fujifilm MILC, de jó fogása csak kettőnek van. A GFX50s-nek, meg az én kis kicsikémnek
de annak is csak a markolattal:
Szokott a kezemben D500, D750 lenni, azok után csak tűrhető vagy elfogadható fogásokról beszélhetünk a Fuji háza táján.

-
madgie
titán
-
jjeahh
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
Átlagos használattal lehet nem repedne el, de én montival túrázgatok-fotózgatok egy ideje és csapatom sokszor köves-gyökeres úton, ahogy kifér, félek, hogy ezt már nem bírná, az a7s-t pl. nem mertem felrakni az övemre soha.
Oly-fuji színekkel úgy vagyok én, hogy mindkettő tetszik, szal a színekkel egyikkel sem kéne többé vacakolnom. Van, hogy a pana is okés, de ha picit szélsőségesebb, vagy kevés a fény, azonnal kiborul, tavasszal a zöld neonzöld, ősszel meg abszolút nem tud mit kezdeni a sok szép aranyló színnel. Pedig szokták mondani, hogy az ősz a fotósok évszaka, nos amióta panám van számomra az ősz egy rémálom
-
madgie
titán
válasz
jjeahh
üzenetére
Hát ja, elég béna az X-T10 állványmeneténél a kialakítás, de lényegében leejtettem, úgy tört el. Magától szerintem nem repedne el a Capture Clipen.
Amúgy az E-M10 is jó gép a mai napig, öcsémnek az van ugye, a kékjeit szeretem, van olyan éjszakai kép, amit közösen lőttünk és az oly színei jobban tetszenek. Persze portréhoz meg jobban csípem a Fujit, most is JPG-eket utómunkáztam (Classic Chrome FTW), mert nem volt kedvem a RAW-okkal szívni.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Rum.cájsz
üzenetére
Eddig úgy voltam, hogy a pana kissé kompromisszumos néha, de lehet fotózni ezzel is... szal minek költsem a pénzt új vázra..
. De mostanában kezdtem belefáradni a rengeteg utómunkába, meg abba, hogy néha helyrehozhatatlanul elcseszi a színeket. Kb. én úgy képzeltem el a váltást, hogy:
X-e1: öreg, lassú, de olcsó, egyetlen váznak nem biztos, hogy megfelelne, de a pana mellé manuálozni valszeg rendben lenne.
X-t10: gyorsabb, de drágább... nem tudom számomra nyújtana-e bármilyen előnyt a nagytatával szemben, mert az x-e1 profiljai jobban tetszenek, valószínűleg ezt is amúgyis manuálokkal használnám (pl. samy 12mm, portréra 55mm F1.4, 135mm F2.8 + lens turbo) és madgie x-t10-es "balesete" óta félek attól, hogy a kis fuji alsó része nem bírná a strapát mikor capture clipen használom.
E-m10: jó áron megy, nekem az oly színek nagyon tetszenek és úgy az egész olympusos feeling lázba hoz, rendszerben maradnék, ezért nem kellene újabb focal reducer-re meg nagylátóra költenem, mert ezek már megvannak, brutál a stabija, amit én nagyon gyakran kihasználnék, csak bokeh-ben nem lesz előrelépés pana után és picit félek a kisebb keresőtől.Muerte68:

-
Muerte68
addikt
-
Rum.cájsz
tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Én X-T10-re beszélnélek rá...

Ennek a mérete áll legközelebb a mikrós vázakhoz, emészthető a fogása is, sztem a váz minősége is oké, főleg egy műanyag Panához képest.
Ami sokkal több a Fujiban az a végtermék, itt minden szín sacc/kb elsőre a helyén van és/vagy nagyon kevés korrekciót igényel.
A zaja sokkal emészthetőbb, bátrabban lehet tologatni felfelé.
Jó móka a vázon belüli feldolgozás is, meg az a sok "tekertyű" a vázon.
Fujizni más fíling, mint mikrózni, ha hajlamos vagy kütyüb@zulásra, akkor itt a helyed.
-
hemaka
Topikgazda
válasz
Zsolesz12345
üzenetére
Engem az EM10II-nel ket dolog kergetett az oruletbe:
1. Az evf tavolsagerzekelo-szenzora. Tul messzirol erzekel, es allandoan atkapcsolt az evf-re, amikor a kijelzon szerettem volna mokolni valamit, de a kezem veletlen az utban volt, szerinte...
2. A jobb oldalon levo pant csatlakozot azt hittem egy ido utan, hogy flexszel levagom, annyira fos helyen van, legalabbis nekem pont olyan helyre esett, hogy nyomta az ujjam, barhogy is fogtam a vazat.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Zsolesz12345
üzenetére
-
Zsolesz12345
csendes tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Egy barátom vett pár hónapja egy olymp. om-d em10II. Volt nálam pár napig.
Az is ugyan olyan kicsi mint a xt10 de nem rossz a fogása. Minőségi darabnak tűnik, első fogásra is.
Menű nagyon bonyolult, rossz elnevezésekkel.
Fókusz villámgyors, pontos.
Nekem a színei nagyon furcsák voltak a fuji mellett. Hidegebb, fakóbb színei vannak. Sokat állítgattam, de nem sikerült nekem tetszőre beállítanom.
Ha érdekel küldök szívesen tesztképeket.
Azt gondoltam, hogy a m4/3-nak nem lesz háttérelmosása, a kisebb szenzor miatt. Tévedés. Nem sokkal marad el a fujitól.
Jó, megfizethető objektívek vannak hozzá.
Számomra pozitív élmény volt, csak azok a fránya színek... -
madgie
titán
válasz
jjeahh
üzenetére
Öö, az említett t-dimensions és társai már lehajóztatták a cuccot az EU raktárukba, onnan küldik neked. Magyarul kínai eladó, aki mindig onnan veszi a cuccot, ahol épp
leesett a kamionrólolcsó, lerakja az EU-n belüli raktárába (jellemzően Hollandia vagy Anglia), majd ha megrendelted, onnan küldi.És ahogy leírtam, az a lényege, hogy kvázi kínaieladós áron kapod, vámmacera nélkül. És rendszerint pár napon belül. Lehet, hogy egy hetet ül rajta, mert összegyűjti a csomagokat, nem naponta rohangál feladni.
-
törölt tag
válasz
madgie
üzenetére
Ezért ez nem teljesen ugyanaz szerintem, mert ha egy gépet vagy obit Kínából küld ténylegesen, akkor az még fennakadhat a vámon, és nyilván az ember azért választja az EU-s forrást, mert annál ez biztosan nem fordul elő. És ha már megvámolták, akkor utána próbáld elővenni az eladót, hogy akkor kompenzálja, vagy akármi, nem hiszem, hogy nagyon menne.
Az ebay amúgy eléggé gagyi lett sajnos, az utóbbi 10-15 évben kb semmit nem fejlődtek, teljesen le van maradva az oldal, alig van bármi információ a termékekről, tele van licit-robottal, nem lehet semmit normálisan beállítani, szűrni, rendezni. Az Aliexpress régen lehagyta őket tudásban, csak ott meg nem lehet márkás termékeket kapni, és minden Kínából jön.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
Lehet, én havonta 10-15 cuccot berendelek, de csak mostanában szívtam meg ezzel... hogy miért? Mert amit EU-ból rendelsz, azért rendeled innen, mert bár drágábban jutsz hozzá mint Kínából, de jobb esetben sokkal gyorsabban megjön. Szal ha sürgősen szükséged van valamire, megrendeled EU-ból oszt elküldik Kínából, így annyi idő alatt jön meg mintha direkt Kínából rendelted volna, csak EU-s, tehát sokszor 3-4x-es áron... ebben mi a jó?

On: kíváncsi lennék engem mennyire zavarnának azok a kemény gombok, mert őszig szeretnék beszerezni én is egy x-t10-et, x-e1-et vagy e-m10-et, még nem tudom melyik legyen... már egy ideje nézegetem őket, de nem sürgős, csak hát kezd herótom lenni már a panáktól

-
hemaka
Topikgazda
-
madgie
titán
válasz
jjeahh
üzenetére
A fél ebay ezt csinálja, hogy ne kelljen vámáfázni. Ez majdnem ugyanaz a hallgatólagos egyezség, mint a kétezres évek elején-közepén az extreme digital itthon. Mindenki tudta, hogy szürkéznek, úgy tudnak olcsóbbak lenni, de lenyeltük, mert lényegében olcsóbban jutottunk a cuccokhoz.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Zsolesz12345
üzenetére
Mostanság ebayen vigyázni kell, mert a kínai eladók nagyon gyakran trükköznek, az "item location"-nek a valós raktárhoz semmi köze, sokszor kínából küldik a cuccot. Ezt úgy lehet kiszúrni, hogy az item location valami EU-s ország, a lap alján viszont az eladónál azt írja, hogy kínai... Ja és érdemes az ilyeneket az ebay fele jelenteni szvsz, mert szabályzatellenes amit csinál.
Amúgy az x-t10 kezelőszervei is ilyen kemények, vagy csak a t20 ilyen? -
Rum.cájsz
tag
válasz
vihartigris
üzenetére
Nálam van egy ezüst X-T20, Cés obikkal, meg pár manuál, írj ha érdekel a szemle Békéscsabán.

-
Zsolesz12345
csendes tag
Még valami:
1,5-2 órás nyomkodás és fényképezés után meleg lesz a gép. Nem olyan meleg, hogy égessen, de érezhetően forró, pedig bent a szobában történt, nem a napon. -
Zsolesz12345
csendes tag
Sziasztok!
Én is ebay-en rendeltem egy x-t20-at.
Ebay, posta:
Megrendeléskor az ebay-en az volt írva, hogy "from France".
Angliából jött. DHL hozta, 3 nap alatt itt volt. Az eladó: T-dimensions
A számlán egy kinai cég szerepel mint eladó.
Az ebay-en úgy hirdette, hogy eu garanciával. Semmi garanciaféleség nem volt a dobozban. ( Ma írok neki.)
Egyébként orginál bontatlan doboz volt, 0 expos géppel. Működik.Gépről:
Az első meglepetés, hogy sokkal kisebb mint az xe2. Elég nagy kezem van, nem jó fognom. Valamit kell vennem vagy csinálnom hozzá. (valami ilyenre gondoltam: https://www.etsy.com/listing/256110618/wood-gripgrip-base-fujifilm )
Másik, hogy egy kicsit gagyibb érzetem van. Tiszta műanyag, de nem a jobbik fajtából.
Minden olyan nehezen, durván működik. A kártyát alig bírom belenyomni, olyan erős a rugója.
A gombok is olyan nagyot pattanós gagyi kínai fajta. A vaku mikor felnyílik, olyat rúg... Kijelzőt is ha ki akarom hajtani, majd letörik a körmöm.
Apropó kínai. Hát az elemfedélen lévő matrica szerint bizony Kínában készült...
Két napi nyomkodás, kattintgatás után nem érzem, hogy jobb lenne mint az e2. Semmivel sem jobbak a képek, nem érzem jobbnak a fókuszt.
Ja, és a középen lévő kukucska, hát az orromtól nem tudok belenézni
Sokkal jobb ha a szélén van. Az az érdekes, hogy Fuji előtt Nikonoztam, ott nem zavart a középső kukucs.Ami jó: dönthető kijelző, Acros szimultációs mód.
-
hemaka
Topikgazda
válasz
marcyman
üzenetére
Minden okes volt vele, zsir uj mindketto, a vaz zacsin rendes hologramos Fuji matrica meg minden tartozek. A dobozon Middle-East Africa version virit, gondolom ottani arab piacos a cucc, mert angol mellett arab hasznalati volt mellette. Magyar nyelv egyebkent van benne, bar fene hasznalja.

Garit nem tudom, nem is erdekel igazabol. Amennyivel olcsobban megvettem bele fer boven, hogy sajat penzen javittassam, ha esetleg gond lenne vele.madgie
Jaja

-
madgie
titán
válasz
shouryuken
üzenetére
Mármint itthoni szervizben kaptál 2 év garit?
-
tacto
aktív tag
-
törölt tag
válasz
marcyman
üzenetére
Jó, csak azért hangsúlyoztam ennyire, mert gondolom azért nem csak úgy véletlen lett 6D-d. Meg azért, mert nekem képekről nem jött át, hogy mennyire pici a T20, nekem E2 van, ami szintén nem nagy, de teljesen más a fogása, élőben nagyon kicsinek éreztem a T20-at. Kis obival amúgy tök jó persze

-
törölt tag
válasz
marcyman
üzenetére
Azért a T20 kisebb az A7-nél, illetve nincs olyan markolati része sem.
-
FLx
addikt
válasz
marcyman
üzenetére
Azért nem olcsó itt sem.
De mivel elég fényerős obikat lehet kapni Fuji-nál, nem fog hiányozni a 6D fényérzékenysége.Kezelés szokható, de tényleg meg kell nézni pár videót meg manuált túrni, mert millió feature van benne. A manuális tekerők elég jók, de a T20-ról azt hiszem valamelyik hiányzik.
-
marcyman
aktív tag
A fogástól nem is félek, mert volt már nekem Sony A7-em, ami szintén kisebb volt (meg kicsi a kezem is, szóval nem para.) Csak arra üveget nem tudtam venni és emiatt gondoltam Fujira, mert itt picit kedvezőbb áron vannak azok, amik nekem jók lennének.
Kezeléséhez hozzá tudtál szokni?

-
-
marcyman
aktív tag
Sziasztok!
Canon 6D-ről szerintetek egy Fuji XT20-ra váltás képminőség szempontjából mennyire lenne visszalépés?
Gondolom az előny inkább az FF-nél van, csak kérdés, hogy ez mennyire észrevehető. -
shouryuken
senior tag
Ahogy látom csak amazonon meg ali-n van.
Itthon nem forgalmazza senki?
-
El Joe
tag
válasz
shouryuken
üzenetére
+1 a K&Fre
-
Gercsa
senior tag
válasz
shouryuken
üzenetére
K&f peremes adaptert használok, tökéletesen működik , tüskét benyomja, van végtelen is.
-
shouryuken
senior tag
Használ valaki m42-es átalakítót? Ha igen, milyet?
Olvasom, hogy nehéz a választás, mert valamelyiknél nem megy az infinity fókusz, illetve az aperture pinnel is lehetnek problémák. -
Clemi
veterán
válasz
hemaka
üzenetére
Van bőven állítani való és mindenkor mindenki a saját ízlése szerint állítgatja a paramétereket.
Találni bőven javaslatokat is.
Például ez egy elég bőséges olvasni való, ez is hasonló írás, és ebben is van sok hasznos dolog, ennek is javaslom a tanulmányozását, végül pedig egy kis csemege. -
hemaka
Topikgazda
Hosszas gondolkodas utan, hogy melyik is legyen, meg hogy legyen en is beszalltam a Fujisok taboraba Olympus utan. Picit mas vilag ez a felig manualis moka, hogy lehet tekergetni ezt-azt es akkor is allitja a rekeszt, meg a zaridot, de tetszik.
Ahogy olvasgattam az NR -1, -2 a javasolt a jpegeknel, van meg valami amit erdemes allitani (H-tone, S-tone, sharp, color)?
Koszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 209 - Lenovo Yoga Pro 7 (14APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, no GPU
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- GAMING PC! i5-12400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- 27% - MSI RX 6650 XT GAMING X 8GB GDDR6 Videokártya!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

X-E5 tulajdonosok olvassák el:

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A teszt szerint van viszont nekem még nem sikerült megtalálnom.
ez jó