Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ance

    őstag

    válasz Gabesz87 #5116 üzenetére

    Az idő utánnal lehet a gond. Esetleg az idő után előtt le kellene kapcsolni. :) De nem akarok okoskodni, hiszen mindenki azt használ, amit szeretne.

    Pár szót azért a rizsfőzőről: ha a családban előpirítják a rizst olajon, ahogy nálunk szokták, akkor az az íz hiányozni fog a főzővel készültnél.

    Alapvetően olyan területeken használnak rizsfőzőt, ahol sok rizst esznek, ezeken a helyeken pedig pálcikával eszik, így alapeset, hogy a rizsfőző kicsit összeragadós rizst tud legjobb eredménnyel csinálni. Nem biztos, hogy az megfelel majd. Én ezt hallottam róla, személyesen nem próbáltam.

    Ha tennél egy utolsó próbát: vegyél Uncle Bens gyorsrízst (ne barnát) vedd ki a csomagolásból, mosás nélkül tedd az olajra, pirítsd meg kicsit, öntsd fel vízzel (lepje el), majd a legkisebb fokozaton főzd fedő alatt. Keverd meg gyakran, ha fogy a víz, akkor önts hozzá. Amikor már majdnem jó (azaz még nem teljesen puha), akkor adj hozzá kis vizet, zárd el a hőforrást és fedd le újra. Akár még egy konyharuhába is csomagolhatod. Hagyd úgy 10 percig és ha nem adtál hozzá túl sok vizet, akkor peregni fog.

    Jegyezd meg összesen mennyi vizet adtál hozzá, így legközelebb tudod mennyi kell.

    Azért az Uncle Bens, mert az többször átmosott, megfelelően előkezelt a művelethez.

    Ha már megy, választhatsz másik rizst, hogy újra ideges lehess, mert ragad. :)

    +1 én mindig ízesítem a rizst

Új hozzászólás Aktív témák