RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
- Tudástár AMD Radeon undervolt/overclock
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [attilasd:] A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] PLEX: multimédia az egész lakásban
- [Re:] [Luck Dragon:] MárkaLánc
- [Re:] [Szevam:] Érzelmi magabiztosság/biztonság - miért megyünk sokan külföldre valójában?
- [Re:] [Victoryus:] Már a Josef Seibel se a régi
- [Re:] Gurulunk, WAZE?!
- [Re:] Elektromos rásegítésű kerékpárok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
mormota
senior tag
gondoltam még ilyen nincs...így megnyitom
ide jöhet mindenféle recept (főleg házilag könnyen elkészíthtő, 5perc alatt kész, és nagyon finom kajákat várok)
egyébként meg arra a célra, ha valaki nem tudna mit kitalálni magának/családnak/pasinak/csajnak akkor innen tud ötletet meríteni
kezdeném is a sort: nem saját találmány, de állítólag 10 perc alatt kész van
|c3rN4| féle csilisbab
szal felvagod a sonkat kockakra megpiritod olajon
aztan hozzaontoad a babot 2 konzervvel 2 konzerv kukoricat
es utanna 2 uveg uncle beans mexikoi meg kinai
nagggyon faxa
Illusztrálok, tehát vagyok
azzio
aktív tag
Elmondjam hogy lehet a legfinomabb csilisbabot elkészíteni?
1. Végy 500 forintot.
2. Menj le a boltba.
3. Vegyél l a polcról egy csilisbab konzervet.
4. Menj haza.
5. A doboz tartalmát tedd tányérra, és mikróban melegítsd 3 percig.
6. Borssozd szarrá (ha még nem elég csípős).
7. Jó étvágyat!
8. Ne számíts rá, hogy túl jól fogsz aludni, meg valószínűleg a barátnőd/barátod/kutyád sem...
Na de mondok mégegyet, amit nemtom hogy hívnak, de eszméletlen finom:
Szóval, kell hozzá két konzerv (konzerv, mi más? ) tőkehalmáj, mustár, póréhagyma, só, bors.
A tőkehalmájat villával össze kell törni, mustárt bele, meg apróra vágott póréhagymát, sót, borsot, úgy érzéssel, hogy finom legyen, aztán már csak a pirítós hiányzik hozzá...
Ja, nemtom feltűnt-e, de nem vagyok egy konyha-akrobata, nekem a vajaskenyér már főzésnek számít
Majd barátnémtól kérek recepteket, ő nagyon jókat tud és szokott, legnagyobb megelégedésemre
biker
nagyúr
vazz, a rohadt drága tőkehalmájat szétzuzni
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
azzio
aktív tag
Ja! Mégegy: ''töki pompos''
Kell hozzá pizza- vagy kenyértészta (amelyik jobban tetszik, barátnőm bizzatésztát csinált hozzá), amit jó vékonyan be kell pakolni tepsibe, aztán kicsit várni kell, hogy megdagadjon (20-30 perc, meleg helyen). Ezután meg kell kenni tejföllel (ínyencek előtte a tejfölt összekeverhetik borssal, majorannával, atomhulladékkal, amit éppen szeretnek), rá kell rakni jó sok angolszalonnát (kockákra kell vágni előtte) és vörös- meg póréhagymát. Sok hagymát rá lehet rakni, mert nem lesz túl hagymaízű, miután megsült (ja, merthogy meg is kell sütni, kb. 5+15 perc, előmelegítés, sütés) édes lesz rajta a hagyma.
Na ez az ungarische pizza, a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban árulták töki pompos néven.
A rosszullétig kajálhatja magát az ember belőle
azzio
aktív tag
na ja, én is jobban szeretem magában, de hidd el, hogy így is nagyon jó
ptiboy
senior tag
ja
:)
Den
veterán
valamint: Bővebben: link
www.simson4t.hu
Den
veterán
Én ki fogom próbálni, van itthon egy nagy doboz tőkelhalmáj amit hetek óta kerülgetek de nem volt kedvem magában megenni
www.simson4t.hu
mormota
senior tag
én közel se említettem, hogy használtam a keresőt
de sztem el fog férni a többi mellett
Illusztrálok, tehát vagyok
Den
veterán
ja el fog, csak az ötletmerítés miatt linkeltem a másikat.
www.simson4t.hu
biker
nagyúr
magában én sem eném, de friss zsemlével
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
Terminátor 4.
tag
Legegyszerübb finom kaja: lementek a boltba, vesztek egy vekni csokis! kalácsot,majd szeletekre vágva beteszitek a kenyérpirítóba. Vigyázni kell, mert nagyon hamar megég a puha tészta miatt, úgyhogy alacsony értéken kell pirítani. Eztuán mehet rá a vaj (margarin sucks), ínyenceknek egy kis méz. Tejjel fogyaszhatjuk.
ui.: Nöknek nagyon bejön!
"Még visszatérek!"
mormota
senior tag
én nem az étel nevére gondoltam, hanem elkészítésének precíz módozatára (recept)
és a 4 másik topikból kb 2 db normális, és használható recept tűnt ki:
Rakott kenyér
öntet:
Egy felkavart 2 dl-es tejfölbe beleütünk egy tojást sárgájástul, fehérjéstül. valamint egy kevés szerecsendiot reszelünk rá majd elkeverjük.(nagyobb adag több öntet ugyebár)
szendvics:
Lényegében vajaskenyér, fedve szeletelt sajtal.(az magyarban trapista, de persze izlés szerint!)
Egy kivajazott tepsibe ala tetöcserép elhelyezzük a szendvicseket, közben gyenge fedésig locsoljuk az öntettel. A maradék öntetet nyugodtanöntsük még rá ugy félfedésig.
süssük ki az egészet a sütöben, mig az öntet megpirul.
Lengyel hering olajban :
50 dkg sózott heringfilé, 1 hagyma, szemes bors, olaj
A sózot heringfilét beáztatjuk vízben (általában nagyon sós, mint az a nevéből is várható). A filéket szárazra töröljük (ezt nem tudom minek) szükség esetén feldaraboljuk (elegáns méretűre).
A hagymát apró kockára vágjuk.
Befőttes üvegben egymásra rétegezzük a hagymát és a heringet, közben szemes borssal fűszerezzük. Az egészet leöntjük olajjal, vagy olivával. (Megnyomkodjuk, eg fakanál segítségével a levegő buborékokat megpróbáljuk eltávolítani )
Hűtőben összeérleljük.
(Kenyér, piritós, főtt krumpli is illik hozzá.)
Illusztrálok, tehát vagyok
azzio
aktív tag
Egyébként miért baj, ha kajaneveket vagy félkész ételeket mondunk? Legtöbbünk számítógépbuzi, dolgozik meg barátnőzik (én éppen utolsó előttivel foglalkozom ''sajnos''), biztos nem sűrűn jut eszünkbe 5 fogásos lakomákat elkészíten. Viszont: boltokban egy csomó olyan dolog kapható, amiről esetleg nem mindentki tud(ja hogy mire való), viszont 2 perc alatt fogyaszthatóvá lehet tenni, és nem mellesleg mén finom is. Pl.: ruszli (gyk.: pácolt hering)
Na jó, ha valaki csak egy ismeretlen ételnevet mond, akkor legaláb azt mondja meg, hol lehet kapni, vagy miből készül
mormota
senior tag
lássunk valami egyszerűbbet:
hozzávalók:
löncshús konzerv, vöröshagyma, tejföl
elkészítés:
hagyma megpucol, felkockáz nagyon kicsire, löncshús konzervet, meg tejfölt összekever egy tálba, hagyma bele, izlés szerint fűszerezni (bors, só, mustár esetleg)
veszel egy piritós kenyeret, amit még csak kissé sütöttél meg (értsd: világos), és rákensz centi vastagon az előzőleg említett trutyiból, majd visszateszek a pirítóba (ha olyanod van amibe tálcán kell betenni. az a régi osrosz fajta), vagy a sütőbe, és megpirítod izlés szerint...
kivéve lehet rátenni sajtot, kecsápot, mustárt, majonétz is akár... mind mind szigorúan csak ízlés szerint
Illusztrálok, tehát vagyok
mormota
senior tag
arra gondoltam, hogy ne olyanokat irogassatok ide, hogy csipsz, pizza, meg hasonlók, hanem ha van vmi extra banne/rajta/vele akkor azt is.
mert egy félkész pizzát bárki meg tud venni a boltba, és nem kell hozzá gasztronómiai kreativitás (na ebben az összetételben se használtam még )hogy elkészitse magának az illető
ide elsősorban extrém/extra dolgokat várok, mint pl cérna féle csilisbab, vagy a rakott kenyér, vagy ''legegyszerübb finom kaja''
Illusztrálok, tehát vagyok
mormota
senior tag
bocsánat a legyegyszerűbb finom kaja még magyarázatra szoul:
így tehát:
Legegyszerübb finom kaja:
lementek a boltba, vesztek egy vekni csokis! kalácsot, majd szeletekre vágva beteszitek a kenyérpirítóba. Vigyázni kell, mert nagyon hamar megég a puha tészta miatt, úgyhogy alacsony értéken kell pirítani. Eztuán mehet rá a vaj (margarin sucks), ínyenceknek egy kis méz. Tejjel fogyaszhatjuk.
[Szerkesztve]
Illusztrálok, tehát vagyok
#57764352
törölt tag
Hát ezt megcsináltatom barátnőmmel!!
Kíváncsi leszek milyen lesz vacsira
mormota
senior tag
egy szó: nagyonfinom
de azért majd kérek beszámolót róla
Illusztrálok, tehát vagyok
#57764352
törölt tag
Jó volt, nagyon, de kiegészíteném a a hozzávalókat hagymával, mustárral( a krémbe), pirosarannyal..
F@sz@ volt.
Nyamm
Mindem elismerésem a bnőmnek és a receptírónak, akik nélkül ez nem jött volna létre!
Ye_Nő
tag
A пельмени jobb, bár időigényesebb... (kivéve, ha бабушкаval megbeszéled, hogy ötre érkezel, addigra legyen készen. )
''Hát - így.'' (Sík Endre Miklós) | ''A gazdasági fejlődés megköveteli Európa nemzeti határainak lebontását.” Lev Davidovics Trockij szovjet forradalmár | MS Windows is not the answer. MS Windows is the question. And the answer is: NO!!!
Gri
tag
Egy ismerosomtol hallottam:
Kenyeret szelsz, majkremet kensz, sajtot reszelsz.
Bevagod a minigrillbe, ha kesz kecsapot meg majonezt nyomatsz ra, oszt megeszed.
Amilyen ecceru olyan finom.
De ha van ra igeny, elmondom, hogy en hogy szoktam csilis babot meg spagettit csinalni.
[ POWERED BY 230V ]
Gri
tag
Na en eddig a tortellinit csak marhahusos szosszal ontottem nyakon, de kiprobalom ezt a tejfolos dolgot is, thx az ideat!
[ POWERED BY 230V ]
master bud
tag
Hozzávalók 2 főre:
-8 db közepes nagyságú burgonya
-300 gramm juhtúró
-500 gramm savanyúkáposzta
-500 gramm szeletelt bacon
-2 üveg sör
Elkészítés:
A 8 krumplit hámozás nélkül, egy fazék vízben felrakod főni. A nagyobbakat néha megbököd villával, ha már simán átmegy a közepén akkor megfőtt. A krumplikról lehúzod a héjat, két centi vastag szeletekre vágod a tányérodban.
Fogsz egy nagy lapostányért, letapétázod kb. tíz centi hosszú bacon csíkokkal, megborsozod gazdagon és berakod a mikróba 2 percre (érdemes letakarni folpackkal, hogy ne frecsegjen).
Fogyasztás:
A főttkrumpliszeleteket megkened gazdagon juhtúróval, ráhelyezel egy bacon csíkot, savanyúkáposztát a tetejére és beépíted a fejedbe, sörrel öblögetsz.
Szerintem nagyon állat
mb
~~G::alactic O::bservation D::evice~~
neduddki
nagyúr
HI!
Hozzavalok:
Fustolt fott boroskaraly from lehel piac
Voroshagyma
Olaj /1/3 oliva 2/3 naprafordo/
Mennyiseg ehsegtol fugg.
A hagymat felig megdinsztelem az olajon, a kockara vagott karajt radobom, majd egyutt elkezdem piritani, ehsegerzettol fuggoen hosszabb, de tobbnyire rovidebb ideig: - ))))
Talalas paradizsom, paprika, teliesebb idoben jofele vizesuborkaval /na jo a ecetes is jo hozza: - ))))/
udv
neduddki
p.s. elvetemultebbek nehany tojast is rauthetnek!!!: - ))))
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
gabranek
aktív tag
tortellinit eddig reszelt sajttal + ketcuppal ettem, de nem lehet rossz eza tejfolos sem.
es 1 recept:
fogsz annyi kozepes krumplit amennyi jol esik, vagy tobbet. nyersen meghantolod, utana felbevagod es kivagod a kozepet (erre azert van szukseg, hogy legyen benne 1 kis godor, ami be lehet pakolni a tobbi hozzavalot. szal akkora jukat csinalsz amekkorat akarsz). na ebbe a godorbe mehet szalonna, hazi kolbasz de akar sonka is, erre hagyma, bors, so. a feles krumplikat rapakolod 1 tepsire aztan irany a suto. en jol meg szoktam sutni mert ugy szeretem ha mar szinte fekete , de kinek ahogy tetszik.
baromi fuszeres kaja, ugyhogy nem art beterazni nehany uveg sort sem
jo etvagyat
田中れいな
Hali
Ez itt a lukács hányás recept!
Kollégisták előnyben.
Bemész a koliba a hűtőhöz,kinyitod az összess fakkot,valszeg nem lesz nehéz,mindenhonnan veszel valami kis darabot ki, nem kell nézni mi az,ezután mindent egybesütsz egy kis olajon, és az egészet leöntöd felvert tojással kis sütögetés még , és kész is a lukács hányás.
Nyam Nyam
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
rdi
veterán
Neduddki!
A legfimonabb mraookoi étel:
(csak aneréve nem elmészkem, az enyédről katpa anevét))
csirke
fűreszek: sáfrány, kömény, bors, konirader, sózott citrom, ojalbogyó, fahéj, só összeőrölni, egész fahéj később kihevető,
A csirkét pálocjuk a fűreszes olibávan, kbzen sok hamgyát vágunk, jo sok, meg mi még almát.
Ezeket belyehezzük az enyédbe, és megsüssük pálorjuk. 180 fokon.
Fej! Tor! Potroh!
neduddki
nagyúr
h!i
Koszi!!! Csak nagon erheto, mennyi id alatt sikerutlosszehozni????
Amugy a kaja jol hangzik!!!!:- )))))
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
simonzé
addikt
Van valami jó kis receptetek fülemülemájra? Itt egy nagy doboz konzerv, és nemtom, mit kezdjek vele. Van még itthon rigófütty is.
I don't fit in. I fit out.
simonzé
addikt
Egyébként itt egy jó kis szendvicsféleség:
Szeletelt kenyeret (ne tartósat!) kenj meg májkrémmel, tegyél rá ananász, vagy barackkonzervből pár darabot, és lapokra szeletelt sajttal borítsd be az egészet. Pakold egy tepsibe a szeleteket, és be az előmelegített sütőbe. Kb 5-6 perc múlva a sajt teljesen rálapul. Vedd ki, és edd meg. ISTENI!
I don't fit in. I fit out.
TomDog
tag
Hozzávalók:
30 dkg sertés tarja,
1 fej vöröshagyma,
2 fej gomba,
3 szelet bacon szalonna,
1 dl tejföl,
mustár,
gyros fűszerkeverék,
olaj,
sajt.
Elkészitése: (kb.. 20 perc)
A húst vékony csikokra vágjuk, a fűszerkeverék, olaj és mustár keverékébe megforgatjuk. A hagymát és a bacon szalonnát olajban megpiritjuk, a gombát megfőzzük, hámozzuk, szeleteljük. És az egészet összerottyantjuk, ha a hús megpuhult belekeverjük a tejfölt. És tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal.
Jó étvágyat!
És a fő kérdés: Ha az összes férfi ugyanolyan, akkor a nők miért válogatnak http://30bt.venroka.com/news.php
master bud
tag
Hali,
az alábbiakban következik az egyik kedvenc kajám, amit amúgy apámtól tanultam szóval övé az érdem
Töltött tojás
Hozzávalók 4 főre
-16 db tojás
-0.5 doboz tejföl
-250 gramm vaj
-2 db friss, hegyes zöldpaprika, ami NEM csípős
-friss petrezselyem bőven
-0.5 liter tej
-200 gramm liszt
-szerecsendió
-só
Elkészítés
A tojásokat forrásban lévő vízbe rakjuk és legalább 8-10 percig főzzük. Ha megfőtt, akkor leöntjük a forró vizet és hideg víz alatt leszedjük a tojásokról a héjat.
A megpucolt tojásokat kettévágjuk és a remélhetőleg megfőtt sárgáját egy külön tálba gyűjtjük. A kettévágott fehérjéket ugyanígy egy jénaiba helyezzük.
Felaprítjuk NAGYON finomra a petrezselymet és a zöldpaprikát. Az egészet beleszórjuk a sárgája mellé. Vajat olvasztunk (nagy merőkanálban forró víz felett) majd az olvadt vajat a sárgákra öntjük. A fél doboz tejfölt felkeverjük és a sárgákra öntjük azt is. Az így kapott mischungot JÓL elkeverjük, sót és szerecsendiót adunk hozzá, ez utóbbit gazdagon A lényeg az, hogy a mischung késsel kenhető legyen.
Kivajazzuk a jénait, a tojásfehérjékbe késsel visszatöltjük a sárgájás keveréket. A fehérjéket párjával összetapasztva szépen beültetjük a jénait. A maradék mischungot a tojások tetejére szórjuk, alufóliával lefedjük a jénait és berakjuk az előmelegített sütőbe kb. 30 percre, közepes lángon. Akkor lesz jó, ha a maradék sárgája kicsit megbarnul.
20 perc múlva hozzákezdünk a mártáshoz. Serpenyőben jó nagy darab vajat olvasztunk, miután megolvadt beleszórunk lisztet. A liszt be fogja szívni az olvadt vajat ezért egyenletesen adagoljuk addig amíg az egésznek aranysárga színe nem lesz. Ezután már ne rakjunk több lisztet, hanem pirítsuk a lisztet zsemleszínűre.
Öntsünk a megpirult liszthez HIDEG tejet és kezdjük kevergetni intenzíven úgy, hogy csomómentes legyen. Figyeljünk arra, hogy e művelet közben egyre sűrűbb lesz, ezt tejjel kompenzáljuk. A végeredménynek olyan konzisztenciájúnak kell lennie mint egy jó híg méznek.
A tojásokat tányérra rakjuk, egy főre 4 tojás jut, amit leöntünk ezzel a mártással és friss petrezselyem zöldjével díszítünk. Köretnek főleg a spárga jött be.
Jó étvágyat
mb
~~G::alactic O::bservation D::evice~~
mormota
senior tag
nagy örömömre látom, hogy rendesen érkeztek a receptek
ennek örülök nagyon, és tapasztalom, hogy sok kreatív ember van, aki ráadásul szeret főzni (vagy csak rákényszerül? )
nem baj.. az a lényeg, hogy nagyon jó kis recepteket irtok le,.... hajrá igy tovább
Illusztrálok, tehát vagyok
rdi
veterán
Hát nem gyors, az bitzos, de finom. Tudod ételben és szerlemben a gyors sohse jó
legfejlebb a gyos ... vonatban
[Szerkesztve]
Fej! Tor! Potroh!
LVXXX
tag
Nem tudom ki mennyire szereti a bográcsban készült kajákat!?
Néhány éve kempingezés közben kitaláltuk, hogy fözünk bográcsban madártejet, mivel már untuk a különféle pörkölteket, gulyásokat stb. De mivel hiányzott néhány összetevö és a szaktudásunk is az elkészítéséhez, illetve a kemping környékén éppen érett a szilva; ezért inkább bográcsos szilvásgombócot föztünk.
Gri
tag
Nem semmi...
Hasonloan pihent fozes volt, amikor tobbnapos kempingezes vegen maradt egy rakas hus, ami az ''enni-azert-csak-kell'' elv alapjan x mennyisegu vorosborral kb. 5 oran keresztul rotyogott a bogracsban. A jozanodasnak szentelt napon...
Hazauton egy szondazas erdekes eredmennyel zarult volna...
[ POWERED BY 230V ]
mormota
senior tag
tepsifüles:
hozzávalók:
-1db megnyúzott nyúl /csirke is jó, de originalban nyúlra van irva a program
-4-5szem nagyobb krumpli (ízlés/éhség szerint)
-olaj, vegeta, só, bors, pirosarany, mustár, savanyú uborka, paprika, paradicsom és egyéb füszerek izlés szerint
elkészités:
krumplit megpucol, kb 1.5x1.5cm-es csíkokra felvág (lehet kocka is).
nyuszit/csirkét daravokra szétszed vegetával bedörzsöl, letesz tepsi aljára.
mustár, pirosarany rányom pöttyökbe, borssal megszór, sóval meghint.
egy marék krumplit rátesz, úgy hogy boritsa a tepsit, uborkával spékel,
másik adag krumplit rátesz, olajjal meglocsol, alufóliával letakar, sütőbe
betesz.
akkor lehet levenni a fóliát, ha a krumpli megpuhult. a nyuszi levet fog ereszteni.
addig süt tovább fólia nélkül, amig meg nem barnul a krumpli teteje (bár eddig
nem feltétlenül kell csinálni, ez az én izlésem) célszerü addig csinálni ameddig
a krumpli kicsit meg nem keményedik
maradni fog lé a tepsi alján.. me akarjátok elsütni azt a lét, mert ugyse fog menni
kenyérrel lehet tunkolni (mert azzal finom)
Illusztrálok, tehát vagyok
tildy
nagyúr
tildy féle jó kis gombapaprikás
kevéske étolaj
1 kis fej hagyma
25 deka gomba (attól függ emkkora adagot akarunk, lehet több kevesebb...)
1 pohár tejföl
delikát
pirospaprika
só, akinek kell esetleg bors
kevés liszt.
A kis fej hagymát üvegesre pároljuk az olajban, majd rászórjuk a szeletelt gombát.
Amikro már szépen ''összefonnyadt'', akkor rá a pirospaprikát és a sót, delikátot és felöntjük vízzel.Főzzük még egy kicsit,közben tejfölt összekerjük kevés lissztel, majd kb. fél óra után felöntjük ezzela keverékkel.
Kellemes paprikás állagot kell kapni.Jahm és iszonyat finom.
Kaja 2.
Tepsiben sült sültkrumpli fűszeres hallal.
na ezt mirelitből is el lehet készíteni, a halat pedig csak befűszerezni kell és bevágni a sütőbe a krumpli mellé.
Ott lehet nyugodtan hagyni, fél óra és kész is.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
mormota
senior tag
huh majd elfelejtettem...
lehet rátenni hagymát is a z olajozás előtt (vörös és/vagy lilahagyma) minél több, annál finomabb
Illusztrálok, tehát vagyok
Agyasima
senior tag
Fókaorr nincs?
Maradt még a múltkori Lojális Frank meccsről egy kevés nálunk, ha gondolod...
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
azzio
aktív tag
Tüttyölt Ratyli
Hozzávalók:
1 csömör vagyk (lehetőleg pöcörgősi)
1 suttyonyos petrecel
2 rész vagdalék
4 ölej csikmány
10 lavor zsír
3 gerezd vágmány
és egy félbevágott, kibelezett hosszúkás madár
5 vég reszelt tejszín
A vatykot megdikicseljük. A suttyonyos petrecelt beledibározzuk egy szelencébe, majd jól összegyöröszjézzük. A 10 lavor zsírt megisszuk, majd viszzahányáskor összespricceljük vele a 4 ölej csikmányt. A három gerezd vágmányt inkább kidobjuk, mert mégsem kell. A félbevágott, kibelezett, hosszúkás madarat megdurungoljuk, majd egy kicsit hosszabítjuk a végét, amíg a széle be nem tockosodik. Belekeverjük a 2 rész vagdalékba, majd ráborítjuk a reszelt tejszínre. Sok kékséggel, hajítva tálaljuk.
mormota
senior tag
ezt ugye csak poénnak szánod?
mert annak nagyon jó
ide meg értelmes dolgokat várok, de azért sebaj, majd talán második nekifutásra
Illusztrálok, tehát vagyok
simonzé
addikt
Nem poén. A tütykölt ratyli nagyon finom. Csak a hozzávalókat nehéz beszerezni.
I don't fit in. I fit out.
Agyasima
senior tag
Hé, ez nem az eredeti!
este belinkelem az igazit!
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
rdi
veterán
Mi nagyon tervezgetjük a pizzát bográcsban
Fej! Tor! Potroh!
Goose-T
veterán
Megaparaszt-reggeli:
Hozzávalók (2 személyre):
- 1 zacskó mirelit parasztreggeli (SP*R-okban tutira lehet kapni)
- 1 nagy fej hagyma
- tetszés szerint füstölt szalonna/kolbász
- 6-8 tojás
Elkészítés(10-15 perc):
felvágod a hagymád és a szalonnát, kevés zsíron megpirítod. Rávered az egész zacskó parasztreggelit, sütöd, ameddig írja a zacskóján. Ha van kolbász, beleszórod felvágva, átforgatod eccô-kéccô. Majd ráhajintod a felvert tojásokat (minden tojásra egy csipet só!) és készre sütöd. Izesítheted utána még Piros Arannyal, nem fogja elrontani, sôt!
Jó étvágyat!
Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
mormota
senior tag
piritós modding:
végy egy kész piritóst, és míg meleg, kend meg finoman vajjal, úgy, hogy elolvadjon az, majd vágj fél centi vastag sajtot (szelet) és tedd rá a piritósra, majd tedd vissza a piritóba, addig, amig meg nem olvad a sajt, és jól szét nem folyik a kenyéren.
két kézzel fogyasztható/tömhető szájacskába
simán akár tányérba vagy szendvicssütőbe beteszel centi vastag sajtot, és megpirítod, mig jól megfolyik, és kicsit megpirul, kiveszed, és langyosnál kicsit melegedd állapotban fogyasztod
Illusztrálok, tehát vagyok
KovacsUr
addikt
Úgy látom, itt még nem szerepel a KovacsUr-féle banánturmix receptje:
Hozzávalók:
- 1 db érett banán
- 1/2 liter tej
- no cukor
Jól rázd össze
So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.
azzio
aktív tag
tudom, az eredeti sokkal aranyosabb, miután ezt beszúrtam, megtaláltam azt is, de kár lett volna kétszer
egyébként kb. gimnázium 2-ból emlékeztem rá (szünetben mad+kreténből való művelődés... na jó, órán is...)
tomcs
őstag
en_az_ilyet_rudmixerrel_szoktam_''osszerazni''
KovacsUr
addikt
Kézzel nehéz is lenne...
So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.
mormota
senior tag
létezik magyarországon tengeri algás só
nem tudom mijen néven fut, nekem németből hozták...
majdnem minden húsféléhez finom (csirke, marha, stb)
Illusztrálok, tehát vagyok
BeBe
csendes tag
Íme egy saját találmány:
Fogsz egy kerek jénai tálat. Megpucolsz pár krumplit (igényesebbeknek burgonya), hagymát, majd karikákra vágod mindet. Jénai aljába öntesz egy kis olajat, hogy az alja majd ne kozmáljon le. Raksz egy sor szeletelt krumplit(nyersen), rá egy sor hagymát, majd kolbászkarikákat, kis Erős Pistát, szalonnát, köményt, ki hogy szereti. Aztán kezded az egészet előről, míg el nem fogynak az alapanyagok. A végén még csepegtetsz rá egy kevés oljaat, ráteszed az üveg fedőt és be a mikróba, kb 25 percig úgy 600W-on. Nagyon kafa!
Ja, és kb. 10 perc után már az egész lakásban érezni lehet a mennyei illatot
Ööö... Izé...
mormota
senior tag
most láttam jamie oliver főzőcskés műsorát, és ebből:
gombás tészta
15-20 közepes fej csiperkét felvág 2-3ba, forró serpenyőbe 3 evőkanál olajat (oliva) gombát beletesz, só, bors. pirít 10-15 pecig, 3 gerezd foghagymát felkarikáz, beletesz gáz lekapcs. centi vastag vajat felkockáz, beletesz, petrezsejmet felvág beletesz sajtot reszel rátesz. főtt tészta (nem muszály leszűrni) rátesz gombára, összekever, tálal, sajtot reszel a tetejére, petrezsejmet tesz rá, fogyaszt
valahogy így volt asszem
[Szerkesztve]
Illusztrálok, tehát vagyok
mormota
senior tag
na mivan? kifogytatok az ötletekből???
egy kis lelkesedést, és kreativitást kérek
Illusztrálok, tehát vagyok
rdi
veterán
Az ideges ember receptje:
****
végy egy jénai tálat és vágd le a földre!
Ha nem puhul, vágd a betonfalhoz!
[Szerkesztve]
Fej! Tor! Potroh!
mormota
senior tag
ha van friss kenyerem, azt csakis és kizárólag olajos hallal eszem
ha van friss zsemle, akkor azt meg parizerrel..
a parizeres zsemle moddingolága:
veszel egy friss zsemlét.
félbevágod.
fogod a kedvenc vajadat, és megkeved vele ízlés szerint.
fogod kedvenc parizeredet, és vágsz neked tetsző vastagságú szeletet.
ráteszed a parizert a zsemlére.
(és itt jön a trükk)
előveszed a hűtőből (mi ott tartjuk) az ecetes tormát, és teszel a parizer tetejére
esetleg inyenceknek:
teszel a tormára ketchupot vagy majonézt, neadjisten mindkettőt
becsukod a szemed, mert ahogy ez kinéz, az nem azonos azzal amit az ízvilága tükröz.
fogyasztod
Illusztrálok, tehát vagyok
Esmein
nagyúr
Most csinaltam kajcsit. Egyik kedvenc kajám, kb 100 ftból megvan.
Tetszés szerinti csőtészta mennyiséget bele a vízbe, megsóz, kiskanálnyi olaj bele, megfőz, ki tányérba, rá egy egész doboz tejfől, megsóz, bárminemű sajtot rárak, fogyaszt
Most pl szendvicssajtot találtam, összetépkedtem és rászórtam.
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
_az
senior tag
Eccer nálunk nem vót gáz, oszt anyukám a villanyos sütővel kreált ebédet.
Namost az improvizáció kb abból állt, hogy fogta a sertést szeleteket(szerintem bármilyen hús jó lehet benne), megfűszerezte, bele a tepsibe. Elkezdte sütni. Nem tudom, hogy azonnal, bár tán inkább a vége felé( -gondolom azér, hogy ne süljön szét) rakott hozzá felszeletelt krumplit, paradicsimot, paprikát, gombát...
Gyakorlatilag a sütőben össze lett rottyantva a sok cucc, egymás levében sültek.
Namost a végeredmény valami égbekiáltóan jó volt. És gyakorlatilag k*rva eccerű
Trütttyölt ratylival kapcsolatban anyit, hogy én is olvastam azt a Kretén(tm)-t
Annál már csak a zsírfagyi súlyosabb: kell hozzá 3 adag vamiíliafagyi (3 fős család) , 1 porció libazsír(1 vendég). Namost magunk elé kiszadjük a fagyit, a vendég (lehetőleg külföldi) elé a zsírt. Teszünk hozzá kis esernyőt, díszítést. Namost ha a vendég az első falás után nem kér kenyeret, akkor gátlásos. Ha a fele után nem hány, akkor hazudik...
az
Esmein
nagyúr
Húzós. Nálunk szokott olyan kajcsi lenni, hogy pulyka vagy egyéb szárnyas combok és mellek alá fűszeres majoránnás ilyenolyan karikára szeletelt krumpli tepsibe bele és letakarva alufóliával. Anyukám tudja a receptet, hát, nem szar
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
perempe
addikt
Tejszínes csirkecomb:
A csirkecombot tojásban megmártjuk, csemlemorzsában megforgatjuk, majd tepsibe tesszük. Ezt töltjük fel tejszínnel, majd sütőben megsütjük. Egyszerű és nagyszerű.
* Brahms: 4. szimfónia *
perempe
addikt
Ez nem rablóhús?
* Brahms: 4. szimfónia *
neduddki
nagyúr
HI!
Feldobsz vagy fel kilo tesztat foni, a leszures elott nehany percel masik eszkozben felforrositasz egy adag margarint /egyesek felesbe keverik olivaolajjal/ bele izles szerinti gerezd fokhagyma /5-6 elg szokott lenni/ osszetorve, kicsit piritani, d enem nagyon nehogy mekkeseregyen, felonteni tejszinnel .3-.5l elkeverni... es hozzaadni sok bacsalikomot, lehtoleg friss, es rozmafingot /elhagyhato/ az eppen elkeszult tesztat lezurni es a mar foro martasba nehany percig tuzon forgatni, hogyjol egyesujjenek!
Forron sok sajttal talalni:- ))))
Jo etvagyat
udv
neduddki
p.s. kedvenc docensem talalmanya:- )))
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
_az
senior tag
ez a tészta dolog nem hangzik rosszul...
Amúgy nem tudom, hogy rablóhús-evagy sem, de jó. Mellesleg Dzsémi Olivér főzőműsorát szoktam eccer-eccer elcsípni, abban sok jó kaját csinálnak és abban is volt egyszer valami spanyol finomság, ami kb arról szólt, hogy ami a hűtőben van, azt összefőzöm. Hasonlóan a Lukács-hányáshoz (lásd föntebb). Bár az igényesebbnek hangzott
az
Esmein
nagyúr
Én házihambit szoktam csinálni. Az úgy néz ki, hogy a speizből szerzek 2 szelet kenyeret, ami néha rozs néha fehérkenyér. Tökmindegy. Ebbe pickszalámi/téliszalámi/parizer/rántottcsirke. Kecsap, mustár, majonéz, krémbonzsúr. Erőspista, pirosarany. Jól megsütni, hozzá lehet falatozni körtét, joghrutot, vöröshagymát egészben, túrórudit stb. Kb amit találsz megeszed és sokszor egész jól sikerül
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
perempe
addikt
Ananászos csirkemell:
Főtt csirkemellet főzés után apró darabokra vágjuk. Az ananászkonzervet felnyitjuk, levétől mexabadulunk. (Ha esetleg a nagyobb darabos, karikás kiszereléssel van dolgunk itt is vagdosunk.) A kettőt összeöntjük, majonézes mártással az egészet összeöntjük.
Finom és tápláló.
* Brahms: 4. szimfónia *
Esmein
nagyúr
Sültkrumpli. Kiveszed a lábasból lecsepegteted, kiszórod a tányérra és míg meleg reszelsz rá sajtot.
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
Judyt
csendes tag
zöldséges kínai:
összevágok paprikát-paradicsomot-hagymát-kelkáposztát-gombát
olivaolajat öntök rá és megpárolom kifőzőm az üvegtésztát(ha az nincs jó a cérnametélt is)
mikor jó puha a zöldség ütök rá tjást és beleforgatom a tésztába.
ízesítés:só bors fokhagymapor
- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi
Judyt
csendes tag
vagy egy másik:
sajtleves
evőkanál margarint megmelegítek,összekeverek is teáskanál liszttel és beleöntök 1/2 liter tejet és 2dl vizet.beledobok egy húsleveskockát,vegetával és bazsalikommal ízesítem.Mikor forr a tej egy marék reszeltsjtot beledobok.2 perc után lehet is enni.
dettó ugyanez a kukoricaleves,csak sajt helyett a kukorica megy bele
- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi
motor
tag
zabálhatsz mint állat és az alakod is megmarad
persze -tudom- a nők csak ''falatoznak''
[Szerkesztve]
Hejhóóó!
CsendPenge
őstag
SAJTOS KENYÉR
Egyik kedvenc melegszendóm, tök eccerű.
Szelet kenyér, megvajazva. Csipetnyi (a mennyiség ízlés kérdése) só, bors, paprika, kakukkfű. Ezt be a mikróba, kicsit megmelegíteni. Amikor a vaj megolvadt, szépen letakarni sajtszeletekkel, megint mikro, megolvasztani kicsit, majd a tetejére (ezt már inkább díszitésnek) bors, paprika, kakukkfű, és még egy is mikrózás. Megjegyzem, kakukfű helyett/mellett lehet használni oreganót is. A majorannát hagyjátok ki, sztem iszonyatos! (melegszendón)
Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.
#57764352
törölt tag
Bocs, barátom volt bejelentkezve.
[Szerkesztve]
Judyt
csendes tag
Judyt fajta melegszendvicskrém:
apróra vágott hagyma kis margarin mustár pici tejfől v.natúr joghurt pirosarany összekever.Só bors fokhagymapor mint ízesítés.Megkenni a kenyeret reszeltsajt a tetejére és jól átsütni.
- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi
Judyt
csendes tag
csemegéznek
- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi
e=mc²
őstag
Mitől függ az ha toját főzök, és ha leszedem a héját, akkor nem ragad rá a fehérje, nem úgy néz ki mint egy óriási megviselt rágógumi, hanem szépen könnyen szép nagy darabokban lejön a héj és sima lesz?
remélem érthető a kérdés
Ambulimax Provider
mormota
senior tag
miután lejár a főzésre szánt idő, leöntöd a forróvezet, és hideget engedsz rá. hagyod állni 4-5 percet, és megtöröd a héját, és így elvileg le lehet szedni könnyegén
Illusztrálok, tehát vagyok
Sianis
addikt
Gyorssegélyt skacok!
Holnap vacsorát akarok főzni barátnőmnek! Valami főzéshez tök hülye embernek, finom receptet ajánljatok már! Nem akarok beégni valami Maggi porból főzött trutyival, de pl valami finom tésztát azt legyártanék. Ajánlnátok valamit?
e=mc²
őstag
Mindig így teszek, hagyom kihülni a tojást, de kb fele-fele arányban lesz jó/rossz.
Ambulimax Provider
Den
veterán
és úgy a sárgája sem zöldül meg
www.simson4t.hu
Den
veterán
akkor túlfőtt. ne a vízzel együtt tedd föl a tojást, hanem csak ha forr a víz akkor tedd bele
www.simson4t.hu
busman
addikt
Ál tatárbeafsteak volt már? Ez 20 perc alatt elkészül...
[Szerkesztve]
I'm not talented, I'm skilled.PS5
mormota
senior tag
tésztát tudsz főzni?
fogsz egy kis zsírt/olajat kicire kockázott hagymát pirítasz rajta, bele egy kis húskonzerv, felöntöd egy pici vízzel, majd teszel bele paradicsomsürítményt, és felöntöd annyi vízzel, hogy szósz alakja legyen, főzöd egy kicsit. teszel bele egy kis fűszert, amit jónak látsz. és kész a milánói makaróni.
tésztát, sajtot rá, eszitek
remélem jól fog összejöni, mert most találtam ki
Illusztrálok, tehát vagyok
Sianis
addikt
Nem tudom,de mondhatod, mert ha egyszerű akkor az lesz a vacsi holnap!
Sianis
addikt
Az igazságot megvalva, valami tartósan friss kaja kéne így belegondolva. Mert reggel elkészíteném akkor és vacsoráig hűtőben lenne. A tatárbeasteak az elvileg elvan ott addig nem, mert azt hidegen kell kajolni piritóssal.
[Szerkesztve]
e=mc²
őstag
Teljesen mind1 hogy lágy, vagy kemény a tojás...
Igen a vízzel 1ütt szoktam beletenni, de akkor kipróbálom úgy. Köszi.
Ambulimax Provider
mormota
senior tag
löncshús talán, de szedd le azt a zsírt, vagy aszpik, vagy miaz
Illusztrálok, tehát vagyok
Sianis
addikt
tésztafőznés elvileg nem nagy kunszt, problémásabb már inkább a megfelelő mérető edény lesz!
mormota
senior tag
a spagettitésztát nyugodtan törd kettőbe, vagy 3ba, és így biztos elfér a lábosba
Illusztrálok, tehát vagyok
Den
veterán
huh csak poros trutyit ne. a leggagyibb dolog, sablon íz, csak elrontja a tésztát.
szvsz ne most kísérletezz mert h elszúrod nincs időd újat csinálni , inkább csinálj vmi fantáziadúsabb feltéttel melegszendvicset.
www.simson4t.hu
Sianis
addikt
No, de akkor ajánlj valamit!
Mert akkor úgy csinálom meg, hogy jó nagy adag piritós legyen, tehát valami sajtos zsömlébe rakom bele, hogy szépen nézzen ki, ne úgy, mint valami 5 perc alatt összerakott reggeli!
mormota
senior tag
elég, ha délelőtt megcsinálod, mert ha elszúrod, akkor nem kell sok cucc hozzá, újra nekiállhatsz
Illusztrálok, tehát vagyok
Den
veterán
hát, odaragadhat az edény aljához, szétfőhet, vagy kemény maradhat, de ha odafigyelsz jól lehet
www.simson4t.hu
mormota
senior tag
hát az állandó kóstolgatás az alapja mindennek
Illusztrálok, tehát vagyok
busman
addikt
Tehát! Végy egy Magyaros vagdalthúst(ha nincs bármilyen megteszi)villával nyomkodd péppé.
Kell hozzá egy negyed ráma,3 gerezd fokhagyma,egy fél fej vöröshagyma,3 csemege uborka.
Egy kis piros arany+piros paprika(a színe miatt)só ,bors ízlés szerint.Ezt mind összedolgozod
Majd pirítóssal, vajjal fogyasztod...
I'm not talented, I'm skilled.PS5
Sianis
addikt
ecsém!
Én életemben nem főztem még magamtól, szóval full hülye vagyok ilyenhez. Nyáron terveztem valami szakácstanfolyamot, de az még messze van! Szóval maradjunk a melegszendvicsnél! Mi is legyen benne?
Sianis
addikt
Nah igen, ez tényleg, egy ilyen magamfajta hülyének való recept!
2 személyre vacsoraként hogyan változnak az arányok? Barátnőm nem nagy evős, de én igen! Gondolom, ha délelőtt elkészítm, akkor estig lazán eláll, ha berakom egy szilikon tetős Tupperwareba nem?
[Szerkesztve]
Judyt
csendes tag
Veszel 2 szép nagy pulykamellet,berakod a tepsibe(alá egy kis zsír)leszóród a husit reszelt sajttal és lelocsolod tejszínnel.Be a sütőbe és 1 óra után ok is lesz.Köret:krumplipüré,rizs,tészta bármi ok.
- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi
mormota
senior tag
olvasd végig a topikot.. sok jó recept van
Illusztrálok, tehát vagyok
Judyt
csendes tag
sorry ez nem melegszenyó tipp,de egyszerű és finom ráadásul nem lehet elrontani
- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi
busman
addikt
Baromi egyszerű,és majdnem olyan mint az igazi....
I'm not talented, I'm skilled.PS5
Sianis
addikt
No ezzel a recepttel tuti nem lennék ok!
Lehet, hogy lángolna a husi, meg minden, nem csak a szerelem...
[Szerkesztve]
Den
veterán
hát a tatárbifsztek jó ötlet ha szereti, és az télleg elvan a hűtőben csak a pirítóst kel frissen csinálni.
ha melegszendvics, akkor én ezt a hosszú vékony kenyeret venném, mert két előnye is van. A kis szeleteket könnyebb enni,másrészt többféle feltéttel tudsz variálni,és végig tudjátok mind enni, mert nem laktok jól egy szelettől
zsemle kifli szvsz nem jó erre mert megkeményedik nagyon a külseje
www.simson4t.hu
Sianis
addikt
maradjunk a tatárnál! Az 10-től lazán eláll este hatig nem?
Csak az arányokat mondjátok, mert azt, hogy milyen konzerből gyártsam.
Remélem, hogy a boltban be is tudok vásárolni hozzá....
Judyt
csendes tag
ha így állsz hozzá a dolgokhoz.....
meg kell próbálni
- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi
Zsu_
senior tag
Amikor megfőtt, leveszed a tűzről.
Akkor egyből rakd bele a mosogatóba és kezdj rá engedni hideg vizet.
Pár percig folyass rá hideg vizet, utána tutira nem fog ráragadni.
Sianis
addikt
Elsőre szeretnék tuti sikert aratni. Aztán tényleg odaállok vasánapoknét édesanyám mellé és megtanulok főzni! Aztán jöhet a reformkonyha minden!
mormota
senior tag
hát lássuk csak: 2 nagy húskonzerv
3 nagy paradicsomkonzerv
bors
só
fél csomag tészta
1 evőkanál olaj, vagy zsír
1 nagy fej vöröshagyma
Illusztrálok, tehát vagyok
Judyt
csendes tag
de aztán tertsd be az ígéretedet.sok sikert az estéhez.beszámolót kérünk
- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi
Sianis
addikt
JÓ, DE A TATÁRBEAFSTEAKET MILYEN ARÁNYBAN NYOMASSAM KÉT FŐRE?
milánóit majd kicsit később főzök, valszeg nem ez lesz az utolsó ilyen estécske!
Nem valami olcsó bevásárlás, mindent vennem kell no de ezért a lányért, mindent!
[Szerkesztve]
Den
veterán
hm fejből nem tom, de darált nyers marhahúst tuti venned kell, ez a fő komponense. aztán a többi az leginkább fűszer. de szvsz nem ártana kipuhatolni hogy szereti e mert én pl meg nem bírom enni
www.simson4t.hu
Sianis
addikt
Tutira megeszi! Szereti az ilyen dolgokat. Két és fél év alatt már láttam, hogy mi az ami igen, és mi az ami nem.
darált marhahús? Eddig konzervről volt szó!
Den
veterán
a google csodája :
Bővebben: link
www.simson4t.hu
busman
addikt
1 konzerv elég hozzá! A többit leírtam..Magyaros Vagdalthús (kb 120FT)
[Szerkesztve]
I'm not talented, I'm skilled.PS5
Den
veterán
sztem nem volt szó konzervről. ezt nem lehet konzerrvból
(meg nehogymá konzerv tucatkaját ''főzz'' : )
www.simson4t.hu
Sianis
addikt
vazzeg nekem nincs 24 órám!
Meg ebbe kell annyi minden, hogy rajtam rohad a maradék adalékanyag! Plussz nem írja, hogy miből mennyi kell.
Nekem még azt is le kell írni, hogy mikor kavarjam meg!
Den
veterán
ja látom már, volt konzerv. hát szvsz az elég messze van a tatárbifsztektől
www.simson4t.hu
busman
addikt
Ez ál (nem igazi) tatár... Olvassatok vissza egy kicsit hsz#88
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
I'm not talented, I'm skilled.PS5
Sianis
addikt
Az lehet, de a szándék a fontos, és nem a tökély! Nem akarok én mesterszakácsnak feltűnni, csak fogyasztható jellege legyen!
A konzerveshez akkor mondanál egy arányt? Az nekem tetszik, tényleg nagyon egyszerű!
busman
addikt
Csak annyi kell mindenből amit leírtam..
I'm not talented, I'm skilled.PS5
jakobkacsa
senior tag
szerintem kifejezetten rossz otlet lenne konzerv husimitaciobol csinalni szegeny tatarbifszteket, megolned a lenyeget
rendes marhahusbol, az igen (2x ledaraltatva, vagy inkabb 3x)
Az elkesziteshez: sztem fejenkent 15-20dkg husnak elegnek kell lennie normails esetben (en nem vagyok normalis eset, tetszoleges mennyiseget meg tudok enni belole )
Meg lehet csinalni ugy is, hogy nem rakod ossze erlelodni, hanem frissen alkotoelemenkent talalod - nagyon jo szorakozas osszeallitani a sajat tatarodat, sajat szajad izlese szerint (bar en jobban szeretem ugy 2 nappal elore elkeszitve, szerintem osszerve finomabb, dehat az izles pofon)
A lenyeg: hus, hagyma, fokhagyma, tojassargaja (ebbol adagonkent/fejenkent 1et, ha elore megcsinalod, akar tobbet is, jol osszeall tole, kenhetobb lesz), egy kis vaj, paradicsomszosz (vagy csipos piros arany - hmmm), es tengernyi bors
Gyurd ossze olyan homogenebb masszava, es ket napra hutobe vele. Nyugdtan kostolgathatod, utanafuszerezhetsz, stb.
Persze 23 ember 23felekepen csinalna, en igy...
Dyslexia for cure found!
Den
veterán
oké, te vetetted föl
ha szereti a gombát csinálj gombás tojást pl. Fölvágsz hagymát apróra, olajon megpárolod (ha kezdene megégni öntesz alá kis vizet) a gombát megmosod szeletekre vágod rádobod a hgymára, és párolod amíg összeesik és puha lesz. utána sózod borsozod, és tojást ütsz rá mintha rántottát csinálnál, innen már izlás szerinti keményégüre sütöd mint ahogy a rántottát szoktad és kész. díszitásnek megszórhatod a tetejét pirospaprikával
www.simson4t.hu
Sianis
addikt
Mester! Nekem holnap ilyenkor már asztaln kéne lennie!
Mint hansúlyoztam nem az a lényeg, hogy elélvezzen az ízétől, hanem az hogy ehető legyen, és meglepődjön, hogy ''főztem''.
Sianis
addikt
Nah most vagyok a bőség zavarában! Jelenleg olyan kavar van a fejemben, hogy azt sem tudom mit kéne csinálni!
Maradok a húskonzerves megoldásnál, lesz ami lesz, maximum megy a kutyának, mi meg bevágunk egy kiló chipset!
jakobkacsa
senior tag
na megegyszer:
''Meg lehet csinalni ugy is, hogy nem rakod ossze erlelodni, hanem frissen alkotoelemenkent talalod - nagyon jo szorakozas osszeallitani a sajat tatarodat, sajat szajad izlese szerint''
ez szepen csinalva: egy tanyeron kozepen huskupac, kozepebe melyedesben tojassargaja, korulottuk pedig a felkockazott hagyma, fokhagyma, so, bors, es amit az eolbb kihagytam: _mustar_, satobbi
ulto helyetekben villaval osszekveritek, mig keszul a friss piritos, es voila
belekerul kb. 15 perc munkadba, amig felvagod a hagymakat es gusztusosan talalod
Dyslexia for cure found!
busman
addikt
Ettél már ilyet?Mert nagyon meglepődtem az ízén....
Én is nagyon szeretem az igazit,de az amikor egy adag ilyet elém tettek első pillanatban nem is tudtam mit eszek...
I'm not talented, I'm skilled.PS5
Sianis
addikt
Inkább megcsinálnám reggel.
Csak a neten pl tesz bele rumot, meg valami kimondhatatlan nevű szószt is. Nem tiszta, hogy miből mennyi kéne. PL mustárból, meg ilyenekből.
busman
addikt
Az igazinak tényleg kell 1-2 nap hogy összeérjen,ha nincs ennyi időd neki se vágj..
I'm not talented, I'm skilled.PS5
jakobkacsa
senior tag
ooo igen, tobbszor is, egyik kedvencem
azert hozzatartozik, hogy nem vagyok teljesen normalis (bar a hangok nekem is azt mondjak), ha fozok/fozunk valami husetelt, mindig eszem a nyers husbol egy kicsit, keszuljon fasirt vagy porkolt...
Dyslexia for cure found!
jakobkacsa
senior tag
rum???
uramatyam... akkor rakjunk bele szezamolajat es szojaszoszt is, de minek?
es nyugodtan vagj bele reggel, hidd el, finom lesz
tobbszor ettem ugy, hogy nem volt elore kikeverve, mas, de ugy is kivalo
azert erdemes talan kikeverni, mert lehet probalgatni, mibolt mennyi kell
folyamatos keveres (gyuras) kozben prankent kell adagolni a fuszereket, amig ugy nem dontesz, hogy neked izlik - osszvissz ennyi a titka
Dyslexia for cure found!
Sianis
addikt
Na ezzel én is így vagyok! Én vagyok a fasírtkóstoló!
Meg én pirulás közben nagyon szeretem a hagymát!
Sianis
addikt
Reggel 6-kor go bolt, bevásárolok, mindenből kicsivel töbet, aztán nekiülök kotyvasztani!
Judyt
csendes tag
szereti a zöldségeket az asszony? mert ha igen akkor:
zöldséges kínai:
összevágok paprikát-paradicsomot-hagymát-kelkáposztát-gombát
olivaolajat öntök rá és megpárolom kifőzőm az üvegtésztát(ha az nincs jó a cérnametélt is)
mikor jó puha a zöldség ütök rá tojást és beleforgatom a tésztába.
ízesítés:só bors fokhagymapor
- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi
busman
addikt
Na kíváncsi leszek mi ''sül ''ki ebből!
I'm not talented, I'm skilled.PS5
Sianis
addikt
jahaaaj. Most mosogattam el! Ha én egy ilyen kínainak nekiülök akkor asszony az állomáson fog állni, hogy hol a picsában vagyok, miközben én még a konyhát pucolom!
jakobkacsa
senior tag
ez a beszed, batorsag
effektive nem lehet elrontani, ha lassankent adod hozza a fuszereket/mustart/akarmit
ha kicsit enyhebb izt akarsz, rakj bele ketchupot, ha eroteljesebet, piros aranyat a mustar es a bors adja meg a csiposseget - de mindenbol csak egy keveset egyszerre
akkor jo allagu, ha olyan suru/kenheto trutymo, mint mondjuk a toportyukrem
Dyslexia for cure found!
Judyt
csendes tag
na neeeeee
- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi
Sianis
addikt
Az lesz, hogy maradok a te receptednél. Az elsőre is tök egyzserűnek tűnt, a többiek után meg pláne!
Sianis
addikt
de az élménybeszámolót meg fogom írni ide!
aDM|RaL^
őstag
Halihó
Lassan kezdek rájönni hogy szeretek főzni, ilyen alapkajákat meg is tudok csinálni...
Viszont kellene már valami jó kis paradicsomos/darálthúsos/olaszos spagettiszószrecept, mert a bolti szar, énmeg csak ilyen fura fokhagymás/paradicsomosat toltam eddig. kezdem unni.
http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k
Judyt
csendes tag
nagyon helyes!
- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi
jakobkacsa
senior tag
varjuk
de azt igerd meg, hogy egyszer, ha lesz idod/energiad/kitartasod, csinalsz egy rendes tatart daralt marhahusbol - eg es fold lesz a kulonbseg, hidd el
Dyslexia for cure found!
Judyt
csendes tag
én még felturbóztam egy pici kukoricával és zöldborsóval
- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi
Sianis
addikt
Vegyük át utoljára:
-husika, szétnyomva
-negyed RAMA, vagy vaj is jó?
- 3 gerezd fokhagyma
- fél fej vöröshagyma
- 3 csemegeuborka
aDM|RaL^
őstag
kukorica az jó, énis szeretem.
viszont van egy egyszerű és nagyon jó saláta amit még szoktam csinálni
ilyen paradicsomos azis... meg fokhagyma, meg sajt!
szóval tejföllel(vagy tejszín???) kell elkeverni a kis gerezdekre vágott paradicsomkat, de előrre foghagymával kell a tejfölt (elég a fokhagymakrém is) fűszerezni, beletolni kevés oreganot, meg nagyobblukon reszelt sajttal elkeverni az egészet.... namost ez valami isteni finom, egyszerú, és fincsiiii
http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k
Judyt
csendes tag
ilyet már csináltam én is tejszínnel+ a gomba
nagyon fini
[Szerkesztve]
- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi
Den
veterán
én a bolognait ajánlanám, pontos receptet nem tom fejből, de biztos találsz a neten. Ami a lényeg. csak akkor állj eki ha van időd és türelmed 2-3 órát főzni, és ha tudsz venni, rendes nagyszemű _érett_paradicsomot. Fontos a nagy érett paradicsom, az átlag, félérett teniszlabda méretű narancssárgás paradicsom nem jó erre. Az a hagyományos fajta jó ami bazinagyra megnő
www.simson4t.hu
jakobkacsa
senior tag
sot, vaj sokkal jobb - szerintem eleg lesz egy kis 10dkg-os teavaj
2 kozepes gerezd fokhagyma (lehetoleg nyomdkodd szet kessel), egy kisebb fej hagyma (lehet durvara vagva is, rusztikusan, vagy nagyon aprora vagva, hogy fel se tunjon, csak izre), sok mustar, kis ketchup vagy piros arany, so, bors
en szemely szerint uborkat nem raknek bele...
Dyslexia for cure found!
illusiON
őstag
a kedvenc kajám 1szerü, leiroma receptjét
-lementek a boltba és vesztek fél kiló klenyeret, vajat, párizsit
-hazaértek kicsomagoljátok a cuccot, felvágjátok a kenyeret szeletekre megkenitek jó vastagon vajjal kicsit megsózzátok és rádaraboljátok karikákban a párizsit
-vesztek egy pohár tejet, belekevertek 4 kanál (kiskanál, na ) kakaóport, ha kell megcukrozzátok
-ínyencek megborsozhatják
( : no woman no cry : )
Judyt
csendes tag
ilyet is szoktam ügyködni,és a párizsira reszelek sajtot és be a melegszenyósülőbe,utána meg vagy natúr vagy ketchup.
(kezdek éhes lenni)
- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi
jakobkacsa
senior tag
ez igy telleg jo, sok bazsalikommal, de sajnos telen enyhen eselytelen az erre megfelelo paradicsom beszerzese...
Admiral: pirits egy kis hagymat, dobalj ra daralt fustolt sonkat vagy parizsit, piritsd eg kicsit, nyers gombat vagj ra, csak 2 percre, hogy ne suljon meg, keverj ki kulon egy kis besamelt (liszt es tejfol kivalo lesz), ontsd fel, oregano es kis kakukkfu
vagy besamel helyett a szokasos fokhagymas paradicsomszosz
bolondithato porehagymaval, brokkolival (ezt elore megparolva - ha szereted)
affene, ehes lettem
Dyslexia for cure found!
busman
addikt
Meg a fűszerek,de ennyi az egész!
I'm not talented, I'm skilled.PS5
Sianis
addikt
nah mostmár minden tiszta! holnap megyek bevásárolni, aztán ha elkészült a mű írok, meg arról is, hogy leányzónak hogyan ízlett!
köszi a segítséget!
aDM|RaL^
őstag
kösz a tippet, keresek vmit, türelem az van jócskán
http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k
Sianis
addikt
Nem fogom ezt most kipróbálni, de szerintetek milyen lehet, ha megkened a tatárral a kenyeret, aztán egy francia piritósként kicsit megsütögeted? Vagy elrontja az ízét? Én nem akarom most kipróbálni, de vajon milyen lehet?
illusiON
őstag
szerintem mielőtt megkóstolod kösd meg az életbiztosíításodat 200 %-osan
( : no woman no cry : )
Den
veterán
jó. én csak úgy tudom megeni a tatárt.
www.simson4t.hu
busman
addikt
Pont az a lényeg ,hogy nyers...
I'm not talented, I'm skilled.PS5
jakobkacsa
senior tag
biztos finom, de szigoruan veve azt mar nem kene tatarnak hivni... inkabb valami ''angolos tatarfasirt'' lenne
Dyslexia for cure found!
rdi
veterán
Nem rontja el, sőt ha bele gondolnátok, nagyon sok helyen futatják meg a felütött tojással együtt a tatárt, forró sütőben néhány percig. Attól csak finomabb.
Fej! Tor! Potroh!
rdi
veterán
hehe én ezt kenőmájassal csinálom...
kakaó + kenőmájas
Fej! Tor! Potroh!
ToBeY
nagyúr
bonduel mexikói konzerv
5 virsli
1 fej vagy kettő hagyma(izlés dolga)
hagymát lepirítod (olajon zsíron ízlés szerint) utánna a virslit bele azt is lepirítod jöhet a konzerv ketchup,csili só bors oregánó.kis paradicsom püré
És kész is a tök finom gyors még is extra mexkió csilis bab
Sianis
addikt
Jó reggelt!
No megvolt a nagy bevásárólkörút!
Vettem:
- 2 húskonzerv
- darálthús
- fokhagyma
- vöröshegyma
- só
- bors
amit nem:
-tojás
-uborka
hogy miért? Mert nem volt!
Ezek nélkül is finom lesz? Úgy gondoltam, hogy csinálok darálthúsból is, meg húskonzervből is, hoy megláűssuk melyik a jobb. Vagy ez már túlvarriált? Vagy tojás és uborka nélkül ne is kezdjek hozzá?
Sianis
addikt
No elkészültek a nagy művek!
Hmm finomak lettek! Főleg a második! alig bírom megállni, hogy ne kajáljam be előre!
Tuti siker lesz! Rájöttem, hogy mennyivel egyszerűbb otthon darabolni a hagymát a géppel!
No meg aztán fokhagyma prés nélkül elég finom művelet a villával törni a cuccot! De ezt is megoldottam!
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket.
busman
addikt
A tojást ki szoktam hagyni én is ,de uborkát sztem turmixolj bele legalább 1 -et!
[Szerkesztve]
I'm not talented, I'm skilled.PS5
mormota
senior tag
mi is lett végül ezekből az alapanyagokból? lemaradtam tegnap este.
de ahogy írtad jól sikerült.
rá fogsz jönni, hogy nem egy ördöngősség a főzés... elég hozzá egy kis ügyesség és fantázia
Illusztrálok, tehát vagyok
Sianis
addikt
Ha lenne turmix!
Jah amúgy tényleg nem volt olyan nehéz, csak gépek nélkül nagyon pepecselős munka!
Még egy porszívózás, és király lesz az este!
rdi
veterán
És hány napig pácoltad a húst, kolléga ?
Fej! Tor! Potroh!
busman
addikt
Ennyire jól sikerült az este?
I'm not talented, I'm skilled.PS5
Judyt
csendes tag
Tényleg hogy sikerült?????
- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi
busman
addikt
Upsz!
I'm not talented, I'm skilled.PS5
Judyt
csendes tag
tényleg jól tellhetett az este
- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi
busman
addikt
Vagy talán túl jó lett a vacsi!
I'm not talented, I'm skilled.PS5
aDM|RaL^
őstag
én meg lusta voltam bolognai szósz recepetet keresni, úgy érzem majd ma nekiállok, egyébként multkor meg csipszszószt csináltam...
elegem lett hogy 300ft a salsa a boltban, aztán fogtam a paradicsompürémet, egy halom zöldséget (csípőspaprika, hagyma (fok, és lila, vörös, paradicsom, blabla) összecsináltam kicsit híg lett, de sütögettem egy ideig így összesűrült, aztán kész is volt a roxx mártás.
http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k
Judyt
csendes tag
Egy egyszerű bolognai:
vöröshagyma,paradicsompüré,só bors,pici fokhagyma+bele a gomba.
sztem ez a legegyszerűbb és fini is.
- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi
busman
addikt
Már tényleg írhatnál vmit,már mindeki aggódik...
I'm not talented, I'm skilled.PS5
tildy
nagyúr
Hogy kell hust pacolni , elmondana valaki?
(Gondolom valami lottyben kell aztatni , de meddig es hogy)
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
busman
addikt
Milyen húst pácolnál?
I'm not talented, I'm skilled.PS5
tildy
nagyúr
Csirke vagy pulykamellet. Hogy ne legyen szaraz.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
mormota
senior tag
olaj (oliva a legjobb) fűszerek, összekevered, bveleteszed a húst, és legalább 4-5 órát állni hagyob benne.
fűszer: minden ízlés szerint
[Szerkesztve]
Illusztrálok, tehát vagyok
busman
addikt
Olaj, fokagymapép,mustár,mi ebben szoktuk a grillezendő pulykamellet pácolni.
I'm not talented, I'm skilled.PS5
rii
nagyúr
csak gyorsan bevakkantok, mert munka közben vagyok...
1./ a pörkölt izét nagyban befolyásolja, hogyha szalonnát is teszünk bele.
1.a/ a prökölt ize sokban romli, ha a paprika, ill szalonna kimarad? Olaj, vagy zsír való beel? El lehet rontani sok hagymával? Vegeta nagyon kell bele?
2./ hogy kell babfőzeléket készíteni? tidom, recept(PINT)lap(PONT)hu, de mégis, pár szóban
én még ''csak'' ilyen ''alap'' kajákat csinálok
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
mormota
senior tag
1: nem
1a: a paprika igen, a szalonn nem annyira.
hogy olaj vagy zsír... sztem olaj a nyerő
a hagyma sosem elég
vegeta NEM kell bele
2:babfőzeléket addig tudok főzni, hogy áztasd a babot egy éjszakán át vízbe, tedd kuktába, és főzd meg
eddíg menne nekem is
Illusztrálok, tehát vagyok
busman
addikt
Én még 2 gerezd fokfagymát is szoktam bele tenni.Amikor a vöröshagyma már majdnem készre pirult akkor teszem bele.
Pirosarany,gyulyáskrém a csodafegyver!
I'm not talented, I'm skilled.PS5
mormota
senior tag
a hús sem mindegy ám
ha van itthon disznó, marha, akkor azokat, de a szarvas, meg az őz, esetleg a vaddisznó sem rossz ám.)))
Illusztrálok, tehát vagyok
Szalma
őstag
( 1- Befolyásolja, de nem feltétlenül jó irányba. Pl. egy vadhúsból, vagy marhából készülő pörköltet nagy hiba elrontani akármilyen szalonnával. De egy háztáji madárhúsból készülő valóban jobb tud lenni tőle...
1/a- Szalonnáért szerintem nem kár, a paprika kesernyés íze kicsit hiányozni fog, valószínűleg édesebb lesz a hagyma miatt. Tehát sok (nagyon sok!) hagymával más ízhatást lehet elérni. Vegetát ne tegyél bele semmi esetre sem!!! És zsíból jobb ízű pörköltek születnek. (Egy hagymás tipp: vágj jó nagy cikkekre egy fej hagymát és az utolsó 15-20 percre tedd bele a pörköltbe.)
2- Ez egy kicsit rázósabb téma. Ismerek vagy ~5 féle, markánsan különböző babfőzi receptet... De sajnos egyiket sem szeretem... Sárgaborsó hívő vagyok...
Pörkölt tippek:
fűszerezés: babérlevél egészben a végén kivadászva, tárkony, rozmaring, kakukkfű, lestyán (vegeta helyett) és érdemes kipróbálni az őrölt paprika helyett szétnyomott csilipaprikával, főleg a vadhúsokat, vörösbor és viszki minden mennyiségben, fokhagyma, stb...)
Szeretettel:
Szalma
mormota
senior tag
a babérlevelet előtte ugye eltörni, hogy kijöjjön az íze... mert csak úgy a jó
Illusztrálok, tehát vagyok
busman
addikt
Kösz a tippeket,hétvégén ki lesz próbálva!
I'm not talented, I'm skilled.PS5
Szalma
őstag
(NEM!!! Ez nem jó trükk!!! 4-5 egész levél kell bele. Törve túl domináns lesz. Pl. őrölt babérlevélből elég egy késhegynyi a kondérba és már úgy is teljesen más ízvilága lesz, mint az egész levelesnek...)
Szeretettel:
Szalma
busman
addikt
3-4 levél nem lesz sok?
I'm not talented, I'm skilled.PS5
rdi
veterán
sok féle pác van, itt van mindjárt a száraz pác
leggyakoribb ma a legdivatosabb olivában pácolás,fűszerekkel, de só nélkül !!
régebben sokat pácoltak salétromos páclében is ...
De a tatár pácolásához speciális fűszerek nem kellenek...
vagy csak sóban, kb egy hétig (ez nekem nem jött be), utána ki kell áztatni a sóból.
és akkor még nem is beszéltem a tejes pácokról, meg a savanyú pácokról
[Szerkesztve]
Fej! Tor! Potroh!
Szalma
őstag
(Ha 3-4 töretlen babérlevelet kiérzel, akkor valami másból van kevés benn...
Javaslom tesztelésre a következő minimalista pörköltet, hogy utána legyen mihez viszonyítani ízben:
20dkg mosatlan, 1cm-esre darabolt borjúbélszín,
2 nagy fej hagyma (~20dkg) piszok apróra vágva (darálva esetleg),
2 fokhagyma, szétnyomva,
1 púpozott evőkanál pirospaprika (ne legyen benne csípős),
15dkg marhafaggyú (ezt kiolvasztani, majd leszűrni) vagy disznózsír,
2 csipet só.
A zsiradék 1/3-ába beleforgatni az összedarabolt húst (zsírt mikróban felolvaszthatod); a 2/3-ával a hagymát és a sót addig párolni, amíg el nem fő róla az összes víz (megszűnik a gőzölés), nagyon kicsit megpirítani, hozzádobni a fokhagymákat, és figyelni rá, hogy amint kijön az illatmaximum, lekapni a tűzről. Húst (a levét is!!!), majd a paprikát belekavarni, vissza a melegítőre, fedőt rá és szorgos kevergetés mellett 20-25 percig párolni, majd fedő nélkül lesütni (nem megégésig), ha szükséges.
Vizet semmi esetre se adj hozzá, elég folyadék van mind a hagymában, mind a húsban!
Ezt etalonnak tekintve lehet nekiugrani az orrba/szájba fűszerezésnek, különben csak vaktában fogsz tapogatózni...)
Szeretettel:
Szalma
rii
nagyúr
melyik húsból a legjobb prököltet csinálni?
de ne csak bélszínt mondj ...
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg